![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hiperprolaktynemia...
Mnie piersi bolały tylko wtedy, kiedy nagle podskoczyła mi prolaktyna; pojawił się wtedy też guz. To był pierwszy raz jak mnie bolały piersi!
Migreny dopadły mnie na długo przed leczeniem, zaś w trakcie - bóle głowy pojawiały się przeważnie na drugi dzień po łyknięciu tabletki. Po skończeniu kuracji odstawiłam też na miesiąc antyki... I od tej pory nie mam bólów głowy! Nie wiem co spowodowało to nagłe "wyleczenie". W chwili obecnej jestem po 3 tabletce (chyba) i nie mam żadnych migren. ![]() Myślę, że najzwyczajniej w świecie dopadły Cię skutki uboczne i wiele zdziałać na to nie można. Ja żyłam z nimi półtora miesiąca - bo tyle się pierwszy raz leczyłam. Przy drugim podejściu skutki uboczne były tylko przy 1 tabletce. Długo masz łykać Dostinex? Jeśli nie miałaś poziomu 3x wyższego od normy, to powinna Ci się prolaktyna uspokoić już po tym miesiącu... Pisze o tym w ulotce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi...póki co mam łykać do czasu wizytacji u lekarki więc w sumie 2 miesiące. Zatem poczekam do tej wizyty, którą mam za około miesiąc. Skrzętnie notuje co mi dolegało i dolega by miała jakiś obraz leczenia-prolaktynę pewnie zbadam po wizycie i zapewne wtedy dowiem się więcej.
Martwię się po prostu i ewidentnie "dziwnie" się czuje dlatego pytam bo jestem na początku diagnozy i leczenia i nie za bardzo wiem co i jak..z czasem już będę wiedziała co jest w normie a co nie..dlatego dziękuję za każde informacje ![]() A powiedz mi jeszcze apropo tych guzów..jak je się zazwyczaj leczy? czy to podpada pod operacje czy tylko leki?
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy wykryłam za późno... Ma prawie 2 cm i można go usunąć tylko chirurgicznie. A raczej łyżeczkowaniem.
Drugi był wielkości groszku, pojawił się długo po terapii na własne życzenie... Dostałam na nowo Dostinex i zniknął niedawno - po 3 tabletce. Więc jak widać w miarę szybka reakcja pozwala je usuwać farmakologicznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Rety, daj sobie na luz. Ja też miałam w ciągu ostatniego roku sporo problemów zdrowotnych, ale nie można tym się tak przejmować, bo można popaść w depresję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
He luz..dobre
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dziś pierwszy raz od brania Bromergonu nie boli mnie głowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
A ja wciąż mam takie zaparcia, że nikomu takich nie życzę! dwa tygodnie i ledwo 3 razy coś poszło!:/ masakra! Zadzwoniłam do lekarki, zbytnio się nie przejęła i chyba z litości kazała mi brać ćwiartkę Dostinexu zamiast połówki..oby to coś dało:/
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Wspolczuje wiem jak to jest mialam to samo z bromkiem dlatego odstawilam,nic nie pomagalo dopiero jak odstawilam problem zaparc zniknal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
No to mnie nie pocieszyłaś:/ świadomość też mi tak podpowiada ale jakaś tam nadzieja modli się by przeszło bez odstawiania leku:/ Nigdy takiego czegoś nie przeżywałam..dziwne uczucie a ciężar i dyskomfort masakryczny:/
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Ehhhhhh..czy to normalne, że mam piersi niczym ze słonecznego patrolu, na dodatek bolą i są meeeega wrażliwe? Czy jest na to jakiś sposób..czy to skutki uboczne...czy to naturalne okropne skutki tej choroby / leku?..bo już padam..nawet nie na cycki bo są w opłakanym stanie
![]() ![]()
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj jestem w 21dc i powoli czuję już piersi, ale i tak jest o niebo lepiej niż jak było przed Bromkiem, bo normalnie to już by mnie bolały jakbym dostała kijem. Więc widzę, że chyba prolaktyna się obniżyła, skoro mnie mniej boli.
W którym dniu cyklu jesteś? Zawsze tak miałaś przed @? Biorąc Dostinex chyba nie powinnaś mieć aż tak wrażliwych piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Ja mam tak już cały czas od prawie 3 tygodni..ogólnie poczułam się o wiele gorzej..2 tygodnie od pierwszej tabletki było super..a teraz już prawie trzeci tydzień wszystko na NIE..więc to po prostu działanie leku a nie konkretne dc....nie poznaje swojego ciała:/
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Mnie piersi bolały przez nadmiar prolaktyny... Ja dzisiaj 4 tableteczkę łyknęłam. Jak jutro nic mi nie będzie, to znaczy jedno: NIGDY nie mieszaj Dostinexu z alkoholem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Rety... Jak mnie w nocy bolała głowa... Budziłam się ciągle. :-/ Liczę dni do odstawienia Dostinexu... Mam go dosyć. Na szczęście moje humory trochę zelżały, co jest poniekąd dziwne...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja od piątku biorę oszałamiającą
![]() ![]() ![]() Lia, a Ty w ogóle nie możesz pić? Bo dla mnie to kwestia nieco problematyczna. Tzn. nie muszę pić, ale czasami wieczorem chętnie bym się napiła wina czy zrobiła sobie drinka, ale nieco się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
No właśnie zauważyłam, że:
1) Nie mogę pić na wieczór jak łykam Dostinex. 2) Mogę pić dzień PRZED łyknięciem. 3) Nie mogę pić dzień PO łyknięciu. Masakra. :-/ Tak normalnie w tygodniu to piję bez problemu. Winko czy wódkę - nic mi się nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
ja też biorę połówkę bromergonu i po 2,5tygodniach przeszły mi skutki uboczne typu ból głowy i senność. Najbardziej męczyła mnie właśnie ta senność, bo mam sesje, a o 16 już mogłam iść spać.. Teraz jest ok, tylko że mam zaparcia
![]() A co do picia, to właśnie w tym tyg wypiłam sobie 2 piwa (do 21-22) a potem o północy wzięłam połówkę przed snem i nic mi nie było rano ![]() ![]() A i mam pytanie - czy po bromergonie/dostinexie skrócił wam się cykl? Tylko, że chodzi mi o takie cykle w granicach normy. Mam średnio 28-30dniowe (raz bylo 33dc), teraz jestem w 22dc ale czuję się jakby @ była już tużtuż i boję sie, że mnie zaskoczy. Jak przyjdzie przed 28dc to bez sensu, nie chce żeby mi się skracał:/ Edytowane przez maya89 Czas edycji: 2012-06-17 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ale napisałam, że mogę pić dzień przed... Więc to tylko dwa dni. Przy Bromergonie nawet nie próbowałam, bo odstawiłam go po 7 dniach ciągłych mdłości.
Maya, prolaktyna jakby nie było ma wpływ na okres. Ale na własnym przykładzie Ci niestety nie powiem... Ja miałam nieregularny okres przed terapią, potem zaczęłam antyki, a potem dopiero Dostinex - nie jestem wiarygodna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, jakby porównać okres jak miałam prolaktynę w normie i nie, to różnicy poza nieregularnością nie było. Nie odstawiłam tabletek na dłużej niż miesiąc, więc nie mogę powiedzieć czy okres by wrócił do regularności, tj. 28/29 dni.
![]() Ja też jestem "pryszczata", czekam na krwawienie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Hmm a powiedzcie mi dziewczyny czy jest jakaś norma czasowa takiego leczenia? po prostu zastanawiam się jak wygląda takie leczenie hiper..długo to trwa? wiem, że to pewnie rożnie ale powiedzmy, że gdy prolaktyna się unormuje to co? już koniec czy to po prostu jakaś faza?
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
W ulotce Dostinexu pisze o poprawie po 2-4 tygodniach. Ja zjadłam około 5-6 tabletek, odstawiłam i miałam prolaktynę w normie, a dodam, że przed leczeniem miałam dwukrotnie wyższą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
No ok rozumiem..ale czy to, że tak powiem już po chorobie? czy to wraca, trzeba badać i ogólnie się wlecze za nami? czy to po prostu coś co trzeba wyleczyć i już?
![]() |
#118 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dziewczyny robiłam badanie prolaktyny mam 12 (norma 4-17) jednak po obciażeniu mam około 130
mój gin twierdzi, ze jeżeli prolaktyna bez obciazenia jest ok to jest dobrze a teraz juz nie patrzy się na wynik prolaktyny z obciazeniem i maja od tego odchodzić pytałam nie jednego gina nawet w instytucie leczenia niepłodności i mam taka samą informacje robiłam mase badan jedynie co mi żle wyszło to ta prolaktyna z obciążeniem staram się z męzem o dziecko, (pierwsza ciaza niestety skonczyla sie pustym pecherzykiem) a jak jest u was ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Też czytałam, że lekarze odchodzą od tego obciążenia.
Myślę, że badanie z obciążeniem powtarza się po tym, jak normalna prolaktyna jest za wysoka. U Ciebie jest w normie, więc nie powinno być problemu. A długo się staracie? Może po prostu za duża presja/stres? Albo to coś z jego strony? Nie wiem Dziś 25dc a ja już czuję, że @ tuużtuż. Przeżywam PMS znacznie lepiej niż miesiąc temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
no nic wybieram sie na inseminacje bo prawdopodobnie moge miec przeciwciala w śluzie presji czy stresu to nie mam, kiedyś może tak ale teraz już nie, jak już to się denerwuje tylko przed samym @ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.