|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Witam się poniedziałkowo
![]() Wczoraj pojechaliśmy rowerami do teściów i powiem Wam, że Maja była w siódmym niebie. Dobrze Tajka pisała, że takie wycieczki rowerowe to fajowa sprawa. Noc miałyśmy do du.py bo Maja budziła się co chwilkę z płaczem. Najwyraźniej bolał ją brzuszek bo później tak mocno pierdnęła, że sama byłam w szoku, że tak mocno. Poczytam teraz co naskrobałyście, dobrze, że nie mam dużo
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
no i poczytałam..
szymelko no co Ty mówisz.. najstar sza ale młoda mama...ale tak jak i Ja lepiej już zacząć się starać o następną ciąże niż minie ten magiczny czas kasienkakg pomyliłaś mnie z anesską..wybaczam ![]() Ja mam Wiktorka a Ninko Anessy... anessko będę trzymała mocno kciuki za Nina żeby szybciutko wrócił do zdrówka ![]() co do syropków to my używalismy tylko raz ale pomogło w ciągu dwóch dni flegamina w kroplach izunia jaką masz dorodną córeczke wow!!! piękna waga.. i tyle zębolków..![]() szkoda że myślisz o odstawieniu ..ja nie pomogę bo jestem za tym zeby Maja sama odstawiła pierś a nie odwrotnie ![]() a poważnie to jeśli uważasz ze starczy tego dobrego to tak jak dziewczyny pisały konsekwencją zaradzisz tylko musisz byc gotowa na żale i płacze swojej córeczki ![]() Ja jednak karmię i karmić będę tyle ile mały sobie będzie życzył..no chyba ze minie dwa i pół roku to podejmę inną strategię...ale mam jeszcze czas ![]() żurawinko witam Cię i Wiole olsza witaj olusiaa witaj to tyle narazie bo mały się budzi
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-05-21 o 10:58 |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszczy, wyrywa się, wyje jak mu na coś nie pozwalam ![]() Cytat:
![]() Leoś też w samochodzie ciągle by siedział ![]() Leonkowi wychodzi dolna czwórka i jest nieznośny momentami. Poza tym coraz częściej ląduje u nas w łóżku Eh...
|
||
|
|
|
|
#94 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wróciliśmy do siebie i młody odsypia wyjazd Chociaż powiem Wam, że jak mąż do nas w piątek dojechał to Dawid przestał się tak w nocy budzić i już nie musiałam go brać do łóżka. Więc albo za tatusiem tęsknił, albo mamie chciał potowarzyszyć żeby sama nie spała ![]() Pogoda przez ostatnie dwa dni była rewelacyjna, młody nawet spał i jadł na dworze, a dziś też niby upał ale wiatr przy tym okropny. Wczoraj mieliśmy mały wypadek, Dawid przed domem zleciał z jednego schodka, ale wywinął najpierw na głowę a potem na plecy i ma ogromne czerwone obtarcie na boku czoła. Ja jakoś wcale nie odpoczęłam, a nawet czjuję się mocno zmęczona, ale dziś jakoś psychicznie jest lepiej. Zobaczymy jak to dalej będzie ![]() Odpisywać będę w dwóch częściach, żeby się pomieściło ![]() szymelka, Olusiaa, agaaga89 witajcie Cytat:
ale już dużo tych ząbkówa waga piękna, Maja jest 3kg cięższa od mojego Cieniaska przy tym samym wzroście ![]() Cytat:
![]() brawo za pierwsze kroczki u nas po tych pierwszych był miesiąc przerwy, ale pewnie u Was szybciej pójdzieCytat:
![]() ciężko mi doradzić jakiś sposób, nie myślałam o tym i nie wiem co by mogło zadziałać, ale zgadzam się z częścią dziewczyn że to może nie być dobry moment i jeśli jesteś w stanie to może warto poczekać, aż Maja coś więcej będzie rozumiała? a może w tym czasie sama się odstawi? to by było i dla Ciebie i dla niej najlepsze rozwiązanie... ja sama mam problem ze smoczkiem, bo przegapiłam moment ok. 9-10 miesiąca gdzie mogłam go zabrać, a teraz muszę poczekać aż Dawid coś więcej będzie rozumiał i wtedy zabierzemy, bo w tym momencie nie widzę takiej możliwości, a mnie chyba brakowałoby cierpliwości na taką walkę ![]() Cytat:
![]() Dawida jakoś samochód w ogóle nie interesuje,ale jak byliśmy u dziadków to ciągle chciał siedzieć na traktorze ![]() fajnie, że ze żłobkiem się udało my jeszcze czekamy na wynikioglądałaś tenis?? Cytat:
chociaż może jakaś łagodna wersja ![]() Cytat:
ziemniaków i mięsa to nigdy nie zje, tylko makaron jakiś, ryż czy kopytkaale u nas to ostatnio w ogóle z tym jedzeniem jest różnie, dziś nawet nieźle wszystko zjada, a wczoraj przez cały dzień były tylko trzy posiłki (7.30, 13, 18) ![]() też chętnie bym cośnowego spróbowała ugotować, bo może to co robię mu po prostu nie smakuje ![]() Cytat:
co do syropu to nie pomogę, bo nie był nam potrezbnysuper, że chociaż roczek udany A jednak udało się w jednym poście wszytko zmieścić
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-21 o 16:04 |
|||||||
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Pleśniawki zeszły po 2 dniach smarowania Aphtinem i kilka razy Cebionem
A może ten żel byłby skuteczny do odstawienia od piersi? Gdyby tak posmarować sutka dookoła tym żelem i powiedzieć, że już cycuś jest be Mój Michał reaguje na słowo "be" jak poparzony. Kiedyś trzymał mój telefon i ja krzyknęłam, że to be! i momentalnie wypuścił z rączek, a telefon się roztrzaskał na płytkach Cytat:
Anessa - współczuję, bo mój Michał miesiąc chorował i nie mógł wyjść z kaszlu. Kaszel też miał mokry i nie mógł sobie poradzić żeby odkaszelnąć. Pił Mucosolvan, ale to nic nie dało. Pomogły dopiero inhalacje Berodual+Pulmicort+Mucoso lvan+sół fizjologiczna. Niestety wszystko na receptę. A no i do tego antybiotyk miał Cedax, ale myślę, że i same inhalacje by pomogły.
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2012-05-21 o 16:51 |
|
|
|
|
|
#97 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wróciliśmy do siebie i młody odsypia wyjazd Chociaż powiem Wam, że jak mąż do nas w piątek dojechał to Dawid przestał się tak w nocy budzić i już nie musiałam go brać do łóżka. Więc albo za tatusiem tęsknił, albo mamie chciał potowarzyszyć żeby sama nie spała ![]() Pogoda przez ostatnie dwa dni była rewelacyjna, młody nawet spał i jadł na dworze, a dziś też niby upał ale wiatr przy tym okropny. Wczoraj mieliśmy mały wypadek, Dawid przed domem zleciał z jednego schodka, ale wywinął najpierw na głowę a potem na plecy i ma ogromne czerwone obtarcie na boku czoła. Ja jakoś wcale nie odpoczęłam, a nawet czjuję się mocno zmęczona, ale dziś jakoś psychicznie jest lepiej. Zobaczymy jak to dalej będzie ![]() Odpisywać będę w dwóch częściach, żeby się pomieściło ![]() szymelka, Olusiaa, agaaga89 witajcie Cytat:
ale już dużo tych ząbkówa waga piękna, Maja jest 3kg cięższa od mojego Cieniaska przy tym samym wzroście ![]() Cytat:
![]() brawo za pierwsze kroczki u nas po tych pierwszych był miesiąc przerwy, ale pewnie u Was szybciej pójdzieCytat:
![]() ciężko mi doradzić jakiś sposób, nie myślałam o tym i nie wiem co by mogło zadziałać, ale zgadzam się z częścią dziewczyn że to może nie być dobry moment i jeśli jesteś w stanie to może warto poczekać, aż Maja coś więcej będzie rozumiała? a może w tym czasie sama się odstawi? to by było i dla Ciebie i dla niej najlepsze rozwiązanie... ja sama mam problem ze smoczkiem, bo przegapiłam moment ok. 9-10 miesiąca gdzie mogłam go zabrać, a teraz muszę poczekać aż Dawid coś więcej będzie rozumiał i wtedy zabierzemy, bo w tym momencie nie widzę takiej możliwości, a mnie chyba brakowałoby cierpliwości na taką walkę
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku do teraz włączam nianie na czas drzemki.
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochana! Lilly bardzo dobrze. Cale szczescie nie choruje i nie wychodzi jej teraz zaden ząbek. Potrafi mowic "r" i "k", z wiekszych sukcesow mówi "bułka", tyle że nie na bułkę tylko na zupkę. Chodzic sama nie chce, choc pierwsze kroczki juz dawno za nami. Przy meblach, za rączkę, przy pchaczu i innych rzeczach służących za pchacz to śmiga, ale sama góra 2-3 kroczki , bach na pupę i na czworaka leci.
A teraz muszę wystawić ogłoszenie z wózkiem na sprzedaz. i mam pytanko: wystawiacie na allegro czy jakies inne stronki? Myslalam o tablicy.pl, bo jednak na allegro trzeba zaplacic za samo wystawienie ogłoszenia, a ja chce sprzedac wozeczek jane rider, wiec troszeczke wyjdzie mi za samo wystawienie, a nie wiadomo czy sie sprzeda za pierwszym razem. Ach i nie napisalam Wam, sprzedaje ten stary wozek, bo kupilam nowy, na dwójkę dzieci: phil&teds explorer. Zaplanowalismy z TŻtem rozpoczac starania jesienią. A ten nowy wozek jest trójkolowy i jezdzi bez problemu po piachu, a ja wlasnie na plaze potrzebowalam wozka, bo ani jane ani parasolka nie radzily sobie wystarczajaco. Cytat:
madalena83 - te dodatkowe zajecia to jakie? one są w żłobku? placicie cos za nie? olsza30 - ja mam nianie taka z kamera, w nocy odbiera na podczerwien i obraz jest rewelacyjny, mozna podlaczyc 4 kamery i w odbiorniku przelaczac miedzy nimi, poza tym ma wbudowana lampke z kolorowymi swiatlami, kolysanki, i mogę mowic do dziecka zeby mnie słyszało. Nadajnik moze lezec na plasko lub mozna doczepic nożki ktore mozna okrecic np. o nózki od łóżeczka. Odbiornik dziala na kabel albo na baterie taka jak w komorce i wtedy nosze na szyji na "smyczy" .Firma mini... nie pamietam końcówki. Jak chcesz to Ci sprawdze. Kosztowala 900zl. Szczerze mowiac to teraz wlaczam ją czesciej niż jak Lilly byla noworodkiem. Wtedy duzo spala i po prostu bralam ja ze soba np. do kapieli lub do sprzatania. Teraz nianie wlaczam na czas drzemki i spania nocnego- w tym czasie robie wszystko, łącznie z kąpiela, wychodzeniem na ogrod, taras, itd. Anessa - fajnie,ze urodzinki udaly sie. Z syorpem nie pomoge, Lilly do tej pory miala tylko katarek ada32 - przepraszam za pomyłkę Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2012-05-21 o 20:23 |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() my całe dnie spędzamy na dworze - laptopa nawet nie włączam, bo tylko za małym biegam - bo ciągle bierze coś do buzi i muszę mu wyciągać ![]() iizabelaa u nas od pierwszych kroczków do niezłego latania minęły ok.3-4 tygodni. Także na pewno Idalka zacznie już niedługo chodzić Mam do Ciebie pytanko - bo to chyba Ty miałaś kiedyś bunt kąpielowy ![]() Jak sobie poradziłaś i ile to trwało?? Wkładam małego do wanny, ale on już płacze - nie chce usiąść, tylko stoi bardzo napięty. Dzisiaj chciałam mu umyć głowę, to darł się w niebogłosy, także myłam mu ją trzymając go ociekającego wodą na kolanach, tak się we mnie wczepił ![]() Nie wiem o co chodzi - od dwóch dni takie cyrki ![]() kasiuni_a mu też jemy na dworzze, ale śpimy w domku ![]() dobrze, że Dawidkowi nic się nie stało. U nas podobnie wczoraj było, mały wchodził na schody, alemu się ręka obsunęła i trzasnął czołem w schód - na szczęście tylko mały siniak się pojawił. Co do drzemek to ja nie używam niani elektornicznej (kupiłam jak mały miał 2 miesiące, ale szybko się zepsuła i od tej pory nic), W sumie to robię podobnie do CIebie, tylko nie zamykam drzwi - i idę robić swoje - łącznie z wychodzeniem na ogród. Zawsze słyszę jak się obudzi i zaczyna wołać ![]() co do tenisa - nie oglądałam ani Madrytu, ani Rzymu - teraz jest ładna pogoda, więc ciągle na dworze, a wcześniej ciut ograniczałam, bo mały bardzo lubi w niego patrzeć. niby się bawi, ale co na niego spojrzę, to wzrok zatopinoy w tv i tak zapatrzony, że nic nie słyszy co do niego mówię ![]() kasienkakg super, że u Was wszystko dobrze ![]() Ja już się nie mogę doczekać, aż mały coś powie - nie mówi nic - czasami mamama, czy baba mruknie, ale nic więcej nie mówi. Ani "daj", ani "am" - ogólnie nic, a nic. Za to śmiga po ogrodzie rewelacyjnie ![]() co do zajęć w żłobku to jeździmy raz w tygodniu na całą godzinkę (można jeździć 2 razy w tygodniu, ale tym drugim razem godzinki mi nie pasują). Zajęcia są tematyczne - np. o zawodach, o owocach, o zwierzątkach, ostatnio było o poczcie - mały odbijał pieczątki zrobione z ziemniaków na kartce, wkładał tą kartkę w kopertę i wysyłał ten "list" - tzn. wrzucał do skrzynki zrobionej przez panią. Każda z czynności była przerywana zabawą, bo dzieciaczki wytrzymują tylko gdzieś 5 min. siedzenia i słuchania. Ale ogólnie naprawdę fajnie to wygląda. Poza tym ma kontakt z innymi dziećmi, a na tym bardzo mi zależało. Co do płatności - to jeżeli idziesz raz na jakiś czas to kosztuje 10 zł. Ale można kupić kartnet - za 4 zajęcia - 30 zł (do wykorzystania w ciągu jednego miesiąca) oraz za 8 zajęć - za 55 zł (też do wykorzystania w ciągu jednego miesiąca)
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2012-05-21 o 20:39 |
|
|
|
|
#101 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
Mateusz śpi a mamusia relaksuje się na wizażu popijając zieloną herbatkę ![]() Mateusz spał dziś 2,5h podczas pierwszej drzemki. tzn spał pewnie coś koło 2h a później sobie polegiwał, coś tam gadał i dosypiał ale nie wchodziłam do niego aż po 13 weszłam bo już mi się nudziło no i obiadek już czekał. a później jeszcze 40min pospał ![]() my dziś byliśmy pół dnia w ogrodzie u babci. tylko że zmęczona wróciłam bo musiałam za Mateuszem latać. a że on chwili nie posiedzi to ciągle łaziłam za nim. Cytat:
Cytat:
![]() nam na kaszel pomagają inhalacje z mucosolvanu i soli fizjologicznej. z syropów to deflegmin lub mucosolvan. tyle że to na receptę jest ![]() super że urodzinki udane i Nino zadowolony ![]() teraz jakiś garaż na te nowe fury Ninka musisz kupić ![]() Cytat:
![]() ja też nie odpoczywam ostatnio jak do ogrodu jeździmy. bardziej wypoczęta jestem jak wpakuje Mateusza do wózka i łażę z nim po osiedlu. tyle że to żadna atrakcja dla niego ![]() ja nie zaglądam dopóki nie słyszę Mateusza. a i jak usłyszę to nie idę od razu tylko czekam czy załączy się syrena czy przyśnie Cytat:
logopeda nam mówiła żeby do 2 lat odstawić już i smoka i butlę. myślę że niedługo pewnie spróbuję odstawić bo może być z tym coraz ciężej
|
||||
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście obeszło się bez zawodzenia przy odstawianiu smoczka. Pewnego dnia po prostu go schowałam, przy pierwszym i drugim usypianiu Filu kręcił się dłużej i niespokojnie a na następny dzień jakby nigdy nie było smoczka
bałam się wojny a na szczęście poszło szybko i bezboleśnie.Z kolei jeżeli chodzi o samodzielne spanie... Możecie mnie zlinczować, bo widzę, że sporo maluszków już śpi samych, ale ja nie umiem przebrnąć tematu ![]() Na wieczór Mały usypia, odkładam go do łóżeczka, super. Ok. 23-12, czasem w porywach do 2 w nocy jest pobudka i NIE MA OPCJI, musi być położony w łóżku z nami i koniec kropka Ja nie mam tyle sił i energii, żeby zaczekać aż Filip uśnie i go odłożyć z powrotem - padam razem z nim, a rano znów pluję sobie w brodę... Zastanawiam się nad kupieniem normalnego łóżka, może większa przestrzeń coś da? Ma już któraś z Was takowe?
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas ze spaniem nocnym jest podobnie. jak był malutki to spał sam, nie budził się w nocy. a teraz ok. 24-2 budzi się, siada i wtedy go biorę do nas bo jestem tak padnięta że nie mam siły stać nad łóżeczkiem
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i tak masz dobrze, że głaskanie pomaga, u Filipka niestety tylko nasza poduszka działa kojąco nie raz próbowaliśmy go ululać głaskaniem, mizianiem, śpiewem, grochem o ścianę, I niestety noc w noc jest to samo, może raz na miesiąc prześpi całą noc sam bez płaczu 3-4 noce w tygodniu to już jest sukces! Rozumiem, że doszliście do tego wytrwałością?
|
|
|
#105 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Lillyniedługo ruszy sama i będzie mamusia z nią biegać ![]() Cytat:
Mateuszowi za to paszcza się nie zamyka, ciągle gada po chińsku. wszelkie nauki żeby powiedział coś po polsku nie przynoszą efektu a jak proszę żeby powiedział mama to ciągle słyszę "tata" czasem "dada". w ogóle dla niego to wszystko jest tata albo dada ![]() tylko tatuś się cieszy że syn tata mówi ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
wytrwałością do tego nie doszliśmy bo tego nam brakuje. zwłaszcza w nocy a dla mnie to kiepski sukces skoro wcześniej spał każdą noc calutką u siebie.to raczej mój brak wytrwałości do tego doprowadził
|
|||
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam ciężkie budzenie, lubię sobie spokojnie pospać... Wiem, że kiedyś przyjdzie ten czas, że trzeba będzie "zawalczyć" z Młodym o łóżeczko, ale ciężko mi się do tego zebrać... A niestety czas działa na naszą niekorzyść![]() Ja tylko wspominam te czasy kiedy Filip spał całą noc sam, spał do czasu ząbków i choroby w październiku, całe noce przy nas zaważyły na zmianie nawyków i pokutujemy do dziś. Jakby nie patrzeć jesteście na dobrej drodze do tego, że Mati w końcu sam zechce zrezygnować z łóżka, skoro już czasem się decyduje, to może niedługo ?
|
|
|
#107 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu poprzednio dwa razy dodało moją wiadomość
Dawid coś tam kombinował przy klawiaturze, ale nie wiem czy aż tak by mu się udało ![]() Cytat:
powodzenia w starankach, fajnie że już planujecie ![]() Cytat:
![]() ja drzwi zamykam, bo zauważyłam że wtedy śpi dłużej - zupełnie nic mu wtedy nie przeszkadza i ja mogę normalnie się zachowywać i wszystko robię w tym czasie bez nasłuchiwania ja też Madrytu nie oglądałam, a teraz tylko część meczów jak akurat byłam w domu, Dawid w ogóle nie jest telewizorem zainteresowany, nie patrzy na niego, jedynie czasem podchodzi i guzikiem mi wyłącza ![]() Cytat:
![]() u nas teraz nie jest dobry moment, tak jak pisałam 3-4miesiące temu mogłam to zrobić a teraz właśnie też więcej go chce i myślę że później spróbuję, może aż do drugich urodzin nie będę czekać ale jeszcze dam nam trochę czasu ![]() Cytat:
u nas był taki problem ze spaniem jak młody miał 8-10 miesięcy i trochę to trwało - każdej nocy praktycznie trafiał do nas do łóżka, bo nie miałam chęci i siły wisieć nad łóżeczkiem i walczyć z nim żeby zasnął, a jak usnął u nas to i ja zasypiałam i nie odnosiłam go
|
||||
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeszło samo czy walczyliście o nocki w łóżeczku?
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
tak podczytuje Was w sprawie spania maluchów. No i powiem wam ze u nas to kiepsko z ta sprawa...
Moja mała noc w noc budzi sie miedzy 1 a 2 w nocy i zjada butelke mimo ze przed spaniem czyli po 20.30 zjada kasze na mleku... Nie wiem co z tym robic bo wszedzie czytam ze dzieci nie powinny jesc w nocy bo prochnica itd, ale moja mała drze sie na cały blok dopoki nie dostanie butli- 210 ml, zjada i idziedalej spac, tzn zasypia ale miedzy mna a tżem bo jak ja do łozeczka odkladam to jest znowu placz... juz probowalam zacisnac zeby i przeczekac ten placz ale po kilku dniach takiego placzu w nocy mialam dosc i dalam za wygrana... poza tym jak moja mala zasypia na noc to nie sama w lozeczku, tylko kladziemy sie obie u nas na kanapie trzymam ja za raczke, ona zasypia i odkladam ja dopiero do lozeczka..a tak ładnie zasypiala sama kiedys...
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
madalena83 - nie wiem czy Iza miała bunt kąpielowy, ale ja na pewno. Bunt nadszedł nagle i równie nagle z dnia na dzień minał. Trwało to ponad tydzien. Wrzaski przed wejsciem do łazienki, histeria po wejsciu, łapanie bezdechów podczas wkładania do wanny, wychodzenie z wanny, szarpanie mnie, wspinanie sie po mnie. Próbowałam wszystkiego - spiewalam, zagadywalam, zabawialam, wzielam babcie, babcie wymienilam na meza, rozbieralam w pokoju, kupilam zabawke, zmienialam temp. wody, zmienilam plyn do kapieli, kupilam nowa mate kapielowa, puszczalam muzyczke, ba! nawet zmienilam łazienke, nic nie pomoglo. Minelo z dnia na dzien. POsluchalam rad dziewczyn i bylam nieugieta, zadnej kapieli nie ominelam, mycie wlosow nadal bylo co trzecia kapiel. Jedyne co,to skrocilam czas, ale naprawde nie dalo się dłuzej niż góra 30 sekund.
Fajne macie te zajecia w żłobku, musze rozejrzec się czy u mnie tez są takie zajecia. A ile bedziesz placic za zlobek? agaaga89 - mozna powiedziec ,ze ja mam normalne lozko, bo swoje Lilly spi ze mna gdy nie ma meza, gdy jest, śpi w swoim lozeczku przystawionym do naszego lozkamik23 - nie martw sie, moja Lilly tez nie zasypia sama w lozeczku. Siadam przed tv na fotelu, a ona lezy przytulona do mnie. Nie lulam jej, nie spiewam, po prostu ogladam tv, pije herbate. A i tak uwazam, ze Lilly zasypia pięknie i jestem z niej dumna |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja byłam chora jak zbliżała się pora kąpieli i wiedziałam co nas czeka Ale zawsze ja kąpałam codziennie.Najśmieszniejszej jest t,o że młoda lubi wodę, albo jak widzi miskę z wodą, fontannę to chce się od razu ładować. Ostatnio bunt u nas ewidentnie był związany z tym, że nagle zaczęła bać się wanny Nie wiem co jej się w tej główce urodziło, ale potwornie się nas trzymała żeby tylko nie wejść.Ja zrobiłam tak, że wyciągam wanienkę plastikową i 2 dni kąpałam ja w tej wanience w pokoju, potem w tej wanience na podłodze łazienki. I było ok, więc ewidentnie wanny się bała. W końcu stwierdziłam, że wejdę z nią razem do dużej wanny. Na początku płakała, wyciągała ręce to tż żeby ją wyciągnął. Ale siedziałyśmy nadal w tej wannie, i spokojnie do niej mówiłam i pokazywałam zabawki itp I po kilku minutach się uspokoiła i bawiła w wannie. Ale nie myłam jej wtedy głowy ani wogole jej nie męczyłam. Na drugi dzień było dokładnie to samo. A na trzeci już tylko ją włożyłam. W pierwszej chwili był płacz, ale ja spokojnie znowu mówiła do niej i uspokajałam i było ok. Bo wcześniej widząc, że płacze to najpierw trochę zabawiania, pokazywania zabawek a że nie działało to szybko ją myliśmy, żeby jak najszybciej był koniec. A w te dni ona stała i płakała a ja spokojnie mówiłam, pokazywałam jak rybka pływa. I tak nawet 10-15 minut. Wogóle nie zajmowałam się faktycznym jej myciem. Aktualnie sama raczkuje do łazienki i wyciąga ręce, żeby ją włożyć do wanny
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-05-22 o 08:42 |
|
|
|
|
|
#112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszło ok tzn mam takową nadzieję :0 jeszcze 1 egzamin i woooolne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wróciliśmy wczoraj trochę później do domu i Dawid poszedł spać dopiero o 21, ale za to spał bez pobudki do 8.08 Trochę nie bardzo to spanie, bo ani jedną drzemkę ani na dwie, no ale nie dało się go przetrzymać ![]() Cytat:
a nie miał wtedy takiego okresu, że więcej tego smoka potrzebował i go ciagle szukał?raczej samo przeszło, bo ja nie mam siły walczyć zwłaszcza w nocy kilka razy starałam się jednak nie zasnąć i przenieść go jak tylko zaśnie, ale myślę że nie to było przyczyną poprawyCytat:
boi się w niej kąpać, nie chce usiąść, trzyma się nas i płacze, nie da się w ogóle umyćwykąpie się natomiast bez problemu jak do wanny wstawi się małą wanienkę, w której był wcześniej kąpany ![]() Cytat:
wtedy to nic dziwnego, że pilnujesz, ja też bym się bała że zleci, choć z łóżka umie schodzić, ale we śnie tak się kręci że różnie by mogło być Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-22 o 11:15 |
|||
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czego u nas nie było w związku z kąpielą, nawet kąpiel w misce przed mini Mini ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Ja mam nianię najzwyklejszą BabyOne, dałam za nią 100zł. Jestem z niej bardzo zadowolona. Kupiłam jeszcze w ciąży i od początku używam, bardzo ułatwia życie. Podczas drzemki włączam, zamykam sypialnię i idę "w świat" ![]() Albo teraz jak idzie spać na noc, to my idziemy na ogród zrobić grilla itp, wcześniej jak spała w wózku na podwórku, to tez zostawiałam nianię i szłam robić obiad.
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() iizabelaa, kasienkakg dzięki za odpowiedź ![]() Ja małego myję w wanience małej włożonej do wanny -zawsze tak robiliśmy i było oki. Dzisiaj może wyjmiemy wanienkę i postawimy na podłodze, bo wydaje mi się, że właśnie dużej wanny zaczął się bać. kasienkakg za żłobek będziemy płacić 450 zł + wyżywienie (9 zł na dzień). Ale mały będzie chodził tylko na 5h dziennie - bo ja wracam do pracy na 1/2 etatu. Za pełne wykorzystanie żłobka (że tak napiszę ) jest to koszt 750 zł + wyżywienie. Jak na nasz teren to jest niedrogo - jest to żłobek nowo otwarty. Tak średnio zwykle żłobki liczą ok. 800-1000 zł. Jest też kilka za które płacisz 1200-1400.iizabelaa ja też mam nianię Baby Ono - ale ja nie jestem zadowolona z niej - baterię wymieniałam 3 razy w ciągu miesiąca - tak szybko się wyczerpywała. A jak podłączałam zasilacze to w ogóle nie działa ![]() Chyba już po prostu ferelną kupiłam.
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro rano będą wywieszone listy przyjętych w naszym żłobku.
Zaczęłam się już denerwować, trzymajcie kciuki żeby się udało
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
kasiunia -
![]() u nas pewnie wyniki już są ale boję się iść zobaczyć z jednej strony chcę żeby chodziła a z drugiej nie chce
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga89 Zosia też od czasu do czasu ląduje u nas w lozku, nawet 2-3 razy w tygodniu
![]() bo tez nie mam sil stac nad tym lozeczkiem i ją uspiac nie wiem czym to jest spowodowane, bo czasem przespi kilka nocy pod rzad u siebie, a potem ryk i nic nie pomaga. za kazdym razem mowie sobie, ze jak zasnie to ją zaniosę spowrotem- ale zwykle zasypiam razem z nią albo mi sie nie chce wstać
Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2012-05-22 o 14:22 |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
tak sobie czytam o tym ze niektore dzieciaczki ida do zlobka i tak sobie mysle ze ja jestem nienormalna chyba, bo przydalby sie u nas troche kasy i powinnam pojsc do pracy (do nowej bo do poprzedniej nie wracam bo rozstroju żoładka sie bym znów nabawila przez nerwy i atmosfere..) ale nie wyobrazam sobie zostawic mała z kims obcym, po prostu serce chyba by mi pękło... nie wiem powinnam zmienic swoje nastawienie ale naprawde nie wyobrazam sobie zostawic tej mojej malej istotki z kims innym... Jak bedzie strasza tzn jak skonczy 3 lata chcialam ja zapisac do klubu przedszkolaków ale teraz jak ma roczek to nie wyobrazam sobie tego..chyba jestem nadopiekuncza mamą....
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
mik nie jesteś nadopiekuńcza, tylko normalna. Dzisiejszy świat zmusza kobietę do opuszczenia dziecka, wbrew naturze i jej sumieniu(oczywiście nie wszyscy tak mają). Też nie wyobrażam sobie zostawić małego teraz, albo wysłać go do przedszkola. Chociaż czasami mam go dość i jestem umęczona, to jednak wolę go mieć na oku. Pomijając dni, kiedy zostaje z dziadkami bo jadę na uczelnię.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

najstar sza ale młoda mama...

i tyle zębolków..
Piszczy, wyrywa się, wyje jak mu na coś nie pozwalam 

Pnoc po inhalacjach Pulmicortem. Kupilam Aphtin. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)