Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 11:46   #91
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja ci odpisalam .. wczoraj najbardziej szalał po obiadku a dzisiaj jak narazie cisza . moze bedzie tak jak wczoraj i po prostu trzeba poczekac . moze akurat teraz sobie spi ..

Juz 3 dni jak czuje ruchy..z kazdym dniem coraz bardziej .. wiec sie nie martwie .. i ty tez sie nie martw.. trzeba uzbroic sie w cierpliowosc ..
Oj to przepraszam wracam już na chwilkę do starego wątku i tak jak mówisz.....chyba trzeba troszkę cierpliwości, przecież ten skarb też nie szaleje całymi dniami - mama leniwa to i może maleństwo
Miałam się za coś zabrać, z domu wyjść ale weź tu człowieku wyjdź jak piszecie i piszecie:P
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:47   #92
MiciaKicia
Zakorzenienie

Nadrabianie ze starego wątku:
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no i dziś od 17 trzymać kciuki bo mam wizytę i przezierność karkową! już się denerwuję!
już są!
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Biegnijcie do lidla, bo już przebrane...U nas już w ogóle nie było bluzeczek "S".
pff... mama była rano ... legginsów już wogóle nie było staniki to ludzie brali po kilka sztuk a nawet po 10 na handel pewnie ... a tuniki to ponoć niskiej jakości. W spodniach bym się utopiła..
Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Wklejam zdjęcie. Jedno troszkę niewyraźne, ale brzuchola widać
Trzymajcie się kobietki, całuje was wszystkie
jaki śliczny!!!!
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Dodaje Wam fotkę mojego brzuszka po śniadanku! Przypominam tylko, że szczuplaczkiem nie jestem No, ale brzuszek widac tylko nie wiem czy ciążowy, czy on już taki był, bo nigdy płaska nie byłam A i odcisnął mi sie pasek od legginsów
piesek słodki a zdjęcie samo w sobie mi się podoba. Nie żebym w kobietach gustowała ale majteczki tak ładnie wyglądają i wogóle
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze moj brzuszek juz widac na kilometr, a mama mnie sprowadzila na ziemie ze troszke widac, ale jak ktos nie wie to nie bedzie widzial smutno mi sie zrobilo:/
no mi ciotka mowila ze nic nie widac.. a ja widze brzucholek... ale ostatnio moja przyszła szwagierka powiedziała "oooo już troche widać!" ale sie ucieszyłam
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

To co, mogę się do Was przyłączyć?
Obawiam się tylko, że też jestem gadułą
o jak fajnie, że dołączasz Witamy! ;*
my też gaduły, przekonasz się
Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

Ja czułam, że bedize chłopiec. Nie, że jakoś bardzo chciałam ale byłam o tym przekonana. Mogłam sobie dać rękę uciąć ze to chłopak. Jak się dowiedziałam od lekarza, że na 100% dziewczynka to nawet po porodzie się musiałam upewnić czy aby jednak nie synek (nawet wózek i ciuchy kupowałam uniwersalne) Więc teraz się nawet mojej intuicji nie przysłuchuje
hmmm ja na początku myślałam tylko o dziewczynce.. a teraz coś mi się przestawiło i czuję, że chłopak
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!!!!
Mam problem i proszę o radę
Na ślubie będę miała buty z odkrytymi palcami i mam dylemat czy nakładac pończochy czy pójść z gołymi nogami?
Ja wolałabym z gołymi nogami, przecież pod suknią nie będzie widać, poza tym pod koniec czerwca może być gorąco, więc nie uśmiecha mi się kisić w pończochach
Poza tym na gołą stopę buty lepiej mi się trzymają na nodze, a w rajstopie stopa leci mi "do przodu".
Moja mama z kolei twierdzi, że z gołymi nogami to trochę nie wypada. No ale przecież pod suknią nie będzie widać
wiesz co ja mam w lipcu ale bede miała ponczochy.. ale takie bezpalcowe bo też mam buty z odkrytym palcem
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

dziewczyny byłam po wynik na toksoplazmozę
awidność wysoka znaczy dobrze
to świetnie!

Wiecie co drzemkę sobie strzeliłam Idę zjeść śniadanko tzn zrobić i przyjdę do Was z kanapeczkami. Chodził za mną ciuemny chlebek z pomidorkiem
potem muszę iść na pocztę zaproszenia wysłać bo jeszcze kilka zostało

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:50   #93
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja się zbieram do pierogów już tydzień,ale co kupię truskawy,to zjemy albo same,albo z makaronem.Ale dzisiaj się uparłam i muszę zrobić!
Karolla jak juz zrobisz to daj znac, wprosze sie na kilka pirozkow

Emylka kucuki zacisniete, daj znac jak juz wrocisz

WAZNE (dla mnie)
Mam pytanko czy ktoras mama (raczej dziewczyny co sa w drugiej ciazy) miala wizyte u kardiologa jeszcze w czasie ciazy zeby serduszko dziecka sprawdzic? Bo zastanawiam sie jak to sie odbywa, gdyz ja po USG w 20 tyg mam wizyte wlansie u specjalisty-kardiologa aby doakldnei sprawdzic serce dziecka gdyz moj starszy synek urodzil sie tzw heart murmur.

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-05-24 o 11:53
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:50   #94
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ohhh pierogi z truskawkami.. moze jak ebde miala kilka dni wolne to tez zrobie
u nas na razie truskawki rodzime drogie (trzeba cos ok. 25 zl za kg liczyc), czekam az beda troche tansze

a bralas tez tabletki przed ciaza?
ja biore teraz 25 mikrogramm przez dwa tygodnie, a pozniej mam brac 5o.
Tak.Przed ciązą brałam 50,jak okazało się,że jestem w ciąży 75,a teraz lekarz też stopniowo mi zwiększa dawkę.Te tabletki to hormon tarczycy,który nie wpływa źle na dziecko,wręcz przeciwnie,dziecko bardzo tego potrzebuje,dlatego w ciąży należy przyjmować i kontrolować tsh.Ale zawsze zaczyna się od najmniejszej dawki i stopniowo zwiększa w razie potrzeby.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:50   #95
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Obiadek
My dzis ziemniaczki z gulaszem i buraczkami ale pierozki z truskawkami bym zjadla Koarolla jak moglas

Aniamotylek a skad z PL pochodzisz
Lublin
Stary 2012-05-24, 11:53   #96
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Karolla jak juz zrobisz to daj znac, wprosze sie na kilka pirozkow
Zapraszam.Właśnie spadam do kuchni i biorę się do roboty
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:55   #97
aniamotylek
Rozeznanie

U mnie pomidorowa wczorajsza i pierogi z kapusta i grzybami.
Stary 2012-05-24, 11:55   #98
judkama
Zakorzenienie

Today a co to znaczy "heart murmur" konkretnie? niby koajrze ze chodzi o jakies szmery tak?

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-24 o 11:56
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:57   #99
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Oj to przepraszam wracam już na chwilkę do starego wątku i tak jak mówisz.....chyba trzeba troszkę cierpliwości, przecież ten skarb też nie szaleje całymi dniami - mama leniwa to i może maleństwo
Miałam się za coś zabrać, z domu wyjść ale weź tu człowieku wyjdź jak piszecie i piszecie:P
Właśnie maluszek w ciągu dnia chyba tylko z kilkadziesiąt minut się nie rusza, tak to ciągle jest w ruchu z tego co czytałam

Cytat:
WAZNE (dla mnie)
Mam pytanko czy ktoras mama (raczej dziewczyny co sa w drugiej ciazy) miala wizyte u kardiologa jeszcze w czasie ciazy zeby serduszko dziecka sprawdzic? Bo zastanawiam sie jak to sie odbywa, gdyz ja po USG w 20 tyg mam wizyte wlansie u specjalisty-kardiologa aby doakldnei sprawdzic serce dziecka gdyz moj starszy synek urodzil sie tzw heart murmur.
a co to znaczy?

A zapomniałam się pochwalić, że już wszyscy nam potwierdzili obecnośc na weselu. Z zaproszonych osób tylko 5 zabraknie
A już się denerwowałam, bo końcówka maja, a tutaj nikt za bardzo się nie kwapił do potwierdzenia, myślałam, że wszyscy na ostatnią chwilę zostawią to sobie (do 1 czerwca prosiliśmy o potwierdzenie) a tutaj wszyscy zaczęli dzownić nagle, jakby usłyszeli moje żale
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:57   #100
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Lublin
O! Kolejna Lublijanka

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:58   #101
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mozna sie przylaczyc?
cześć

Cytat:

co gotujecie dzisiaj? Ja na grochówkę zaraz nastawiam, i jeszcze mam łazanki z wczoraj (pierwszy raz w życiu robiłam, a wyszły mega - w ciąży rozkwitam kulinarnie ).

Kupiłam też przy okazji ten płyn Laktacyd Femina do podmywania, bo ponoć zalecany w ciąży? Używacie? Jakie płyny do hig intymnej stosujecie?
ja grochówkę miałam ostatnio
a dzisiaj idę na łatwiznę - ziemniaczki, miezeria i jajka sadzone

lactacyd ja akurat używam od kilku lat bo mi bardzo pasuje

dziewczyny, wy w pracy macie tyle czasu na pisanie czy na L4 siedzicie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 11:58   #102
Moderna
Zakorzenienie

kurcze, jakies plamienie mi sie przyplatalo wlasnie zauwazylam na bieliznie.. a jeszcze dzisiaj musze do pracy..

choc nawet jakby to bylo najgorsze, to i tak nic nie mozna poradzic..
jutro chyba pojde do lekarza, zeby sprawdzic czy serduszko nadal bije.

jeszcze wczoraj mialam takie dziwne mysli, ze nagle mdlosci mi minely

lece dziewczyny do pracy, papa
Stary 2012-05-24, 11:59   #103
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam się pochwalić, że już wszyscy nam potwierdzili obecnośc na weselu. Z zaproszonych osób tylko 5 zabraknie
A już się denerwowałam, bo końcówka maja, a tutaj nikt za bardzo się nie kwapił do potwierdzenia, myślałam, że wszyscy na ostatnią chwilę zostawią to sobie (do 1 czerwca prosiliśmy o potwierdzenie) a tutaj wszyscy zaczęli dzownić nagle, jakby usłyszeli moje żale
to super!!!
Ciekawe ile u mnie odpadnie.. narazie odpadły 3 osoby z takich pewniaków..
Niektórych osób wiedziałam od początku, że nieb ędzie ale wysłałam zapro żeby potem nie gadali
Moi mają czas do 28 czerwca ale wolałabym żeby już wcześniej potwierdzali. Też będę się żalić, może usłyszą

Stary 2012-05-24, 12:00   #104
judkama
Zakorzenienie

Madzius to fajnie ze Ci potwierdzili przynamniej jeden stres odpadl
U nas byla taka sytuacja, ze dowiadywalam si eod odos trzecich ze ktos nie przyjdzie a na zaproszeniach bylo wyraznie zeby potwierdzic, zreszt nawet moja chrzestna nie przyjechala, ale to juz dluga historia, najwazniejsze osoby byly

Zostalo jeszcze Ci cos do zalatwienia??

Moderna oby to nie było nic groznego

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-24 o 12:01
Stary 2012-05-24, 12:01   #105
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja od paru dni mam wolne ale jutro już sie wybieram ale i tak pracuję tylko 4 godzinki dziennie
Cytat:
kurcze, jakies plamienie mi sie przyplatalo wlasnie zauwazylam na bieliznie.. a jeszcze dzisiaj musze do pracy..

oj ...
oby to był tylko fałszywy alarm!!!

Stary 2012-05-24, 12:02   #106
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
c

Też mam taki zestaw obiadowy ..

A na pisanie mam czas bo pracuje tylko 2 razy w tyogdniu . a i w pracy mam dostep do komputera i w przerwach sobie siedze na forum ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:02   #107
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
legginsy kupic warto za ta cene jakosc jest naprawde niezla
tuniki takie sobie, ale duzo rzeczy juz przebierana uwaga nie przez ciezarne tylko starwsze babeczki, staniki do karmieni sobie przymierzaly, spodnie ciazowe i legginsy tez one braly
bo nozki szcuple a brzuszki juz maja to akurat im pasuje skubane juz wiem gdzie fajne ubrania ciazowe znikaja, w lumpkach tez zawsze starsze babeczki biora dla siebie
bodziaki dl amaluchow nawet fajne, juz mailam wziac ale stwierdzilam ze co ja bede za wszytsko placic przyjde z TŻ
zabawki na dzien dziecka rozne, drewniana ukladanke wzielam malemu a i sa zabezpieczenia do mebli na pozniej, na takie rzeczy warto polowac bo sa za pol ceny niz w innych sklepach, a to sie przyda

aaaa witam 2 nowe mamusie

Racja, cos wiem o tym. Moja tesciowa podarowala mi ostatnio tuniczke bo kupila dla siebie, ale jej nie pasowala. Okazalo sie , ze to ta tuniczka dla ciezarnych z Lidla W De mamy z wyprzedzeniem te promocje, ale u nas nie widzialam ani bodow ani leginsow ciazowych tylko zwykle

Cytat:
Tynkusia czesc, widzialam ze podgladasz

Musss no wlansie poszlam Cie stamtad przegonic

U mnie tak goraca ze nie chce az sie ruszyc, ale obiecalam Filiopwoe ze idziemy na kulki hmmm.
A no podgladam tu Was od jakiegos czasu

Cytat:
Ale z Was gaduły, trudno nadążyć ale strasznie przyjemnie spędza się z Wami czas

co gotujecie dzisiaj? Ja na grochówkę zaraz nastawiam, i jeszcze mam łazanki z wczoraj (pierwszy raz w życiu robiłam, a wyszły mega - w ciąży rozkwitam kulinarnie ).

Mężuś kończy o 15, odbierze Kubę z przedszkola i po obiadku też wybieramy się do Lidla.

A pogoda dziś taka akurat - słonecznie, ale nie duszno.

Mam jeszcze pytanko - czy któraś z Was przechodziła już w tej ciąży jakieś infekcje, grzybki itp.? Leczyłyście nystatyną, clotrimazorum? Bo ja kurcze byłam dziś z rana u rodzinnej i dała mi nystatynę dopochowową, bo coś mnie tam swędzi i upławów więcej, ech. Kupiłam też przy okazji ten płyn Laktacyd Femina do podmywania, bo ponoć zalecany w ciąży? Używacie? Jakie płyny do hig intymnej stosujecie?
Ja mam ochote na kotlety jajeczne Co do Laktacydu to owszem stosuje, ale ten lekki (zielony) i w razie ,,czego,, gdy zauwaze , ze cos nie halo to laktacydu na podraznienia (niebieski albo fiolet sama nie wiem ;P). Stosowalam kiedys w piance, bardzo lekki , ale w Pl nie dostepny chyba. Nastepny w kolejce stoi AA.

A u mnie burza.

Dziekuje za powitanie
Stary 2012-05-24, 12:02   #108
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Madzius & judka podejzewali u Filipa dziurke w sercu gdzie potrzebowal by operacji, lecz po badaniach w PL i UK okazalo sie ze lewa strona jego serca jest wieksza od prawej i przez co ma szmery w sercu co czesto doprowadza do mniejszej przeplywosci krwi i tlenu w sercu brak slow, i do tego jeszcze jego astma, a tak pozatym to zdrowy chlopaczek

Madzius
to super, juz pewnie doczekac sie nie mozesz

Tynkusia Ty lobuziarotrzeba bylo wczesniej sie odezwac

Czas edycji: 2012-05-24 o 12:04
Stary 2012-05-24, 12:05   #109
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam z Ziaji od kilku lat i jestem z niego zadowolona
też właśnie z Ziaji używałam, bo mega wydajny i niedrogi, ale naczytałam się o tym laktacyd femina i chciałabym sprawdzić czy faktycznie taki fajny

Cytat:
aerien ja mialam jakas infekcje w pierwszej ciazy, dostalam jakies tabletki na tydz i bylo ok ale nie pamietam nazwy.
A co do plynow do hig intymnej ja osobiscie nie uzywam gdyz one tylko wyjalawiaja Ciebie, co moze miec niemile konsekfencje
a co stosujesz w zamian? Bo z kolei na mnie źle działa zwykłe mydło i żele pod prysznic

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Oooo. grochowke uwielbiam ale nigdy nie robilam ..
Mozesz podac przepis ?? prooosi ..
Hehe ja też nigdy nie robiłam i przepisu jako takiego nie mam, podstawą jest zostawić na noc namoczony groch, a teraz zżynam z różnych stronek przepisy (zawsze tak robię gotując, wczoraj tak łazanki robiłam ), w każdym coś innego i z każdego czerpię, i robię po mojemu. Zasada nr 1 dla mnie to mega dużo majeranku. Też uwielbiam grochówkę, bo jest szalenie treściwa

Cytat:
uzywam plynu z AA takie zielony z kwasem mlekowym, odkad go mam nic mnie nie podraznia i zadnych infecji nie mam, mialam po ciazy lactacyd i masakra az mnie szczypalo uzylam kilka razy i wyrzucilam, nigdy wiecej tego nie uzyje, gin mi mowil ze nie dla kazdego jest ten plyn a szcegolnie nie dla osob ktore czesto maja jakies podraznienia i sa tam wrazliwsze, bo moze wyjalowic flore mimo ze zawiera kwas mlekowy
kurcze, niefajnie ale sprawdzę, zobaczymy jak na mnie podziała

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
]

Ja mam wczorajsze schabowe, mąż ugotuje ziemniaczki, zrobi się jakąś salatkę i już

Fajnie masz z Kubą, że chodzi do przedszkola-trochę sobie odpoczniesz, nie? No i że z dzieciaczkami przebywa w swoim wieku to dobrze
mmm prosty i pyszny obiadek ja teraz mam fazę na mizerię i sałatę w śmietanie, do schabowego też bym zjadła Przedszkole to błogosławieństwo

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja laktacydu nie lubię,jakoś taka byłam po nim podrażniona.Ostatnio jedna z dziewczyn poleciła Plive fem.Kupiłam,stosuję ok.tygodnia i musze przyznać,że to jest to.Nic mnie nie drażni,nie swędzi,czuję się świerzo.Wprawdzie trochę drogi bo 23zl,ale naprawdę polecam.
O to spiszę sobie nazwę i też wypróbuję

Cytat:
cześć

ja grochówkę miałam ostatnio

mizeria a ja na L4 od początku, bo miałam zagrożoną ciążę (krwiak) i 6 tyg leżałam plackiem
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 12:06   #110
judkama
Zakorzenienie

Today to takiego badania miec nie bede jak Ty, a Tomus ma 2 dziurki w sercu, ktore jak na razie sie nie zamknely....ale w ogole tego po nim nie widac no moze procz tego ze szybciej sie meczyl

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-24, 12:07   #111
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
w pracy

Cytat:

Jedź koniecznie do lekarza, a jak nie to na IP.
Trzymam mocno aby to nie było nic groźnego!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
to super!!!
Ciekawe ile u mnie odpadnie.. narazie odpadły 3 osoby z takich pewniaków..
Niektórych osób wiedziałam od początku, że nieb ędzie ale wysłałam zapro żeby potem nie gadali
Moi mają czas do 28 czerwca ale wolałabym żeby już wcześniej potwierdzali. Też będę się żalić, może usłyszą
To trzymam żeby nie czekali do ostatniej chwili.

Cytat:
Madzius to fajnie ze Ci potwierdzili przynamniej jeden stres odpadl
U nas byla taka sytuacja, ze dowiadywalam si eod odos trzecich ze ktos nie przyjdzie a na zaproszeniach bylo wyraznie zeby potwierdzic, zreszt nawet moja chrzestna nie przyjechala, ale to juz dluga historia, najwazniejsze osoby byly
No dokładnie.

Żeby tak od osób trzecich się dowiadywać
Nie wiem, ja jak dostaję jakieś zaproszenie i jest na nim prośba o potwierdzenie no to nawet grzeczność i szacunek wymaga, zeby w terminie odpowiedzieć

Cytat:
Zostalo jeszcze Ci cos do zalatwienia??
No sporo

Alkohol- o który wczoraj posprzeczaliśmy się z TŻ, ale szybko była zgoda
Wystrój sali, kościoła, muszę zaklepać kosmetyczkę, bieliznę kupić, tort i ciasta to na tydzień przed ślubem mamy zamówić, ustalić menu, buty TŻ, naklejki na alkohol, biżuterię dla mnie, kotyliony i podziękowania dla gości. No i jeszcze w kościele jakieś sprawy- typu opłata za ślub, zaświadczenie o naukach, zaświadczenie o spowiedzi- ale to na spokojnie
Stary 2012-05-24, 12:09   #112
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

nie martw się

Cytat:
mizeria a ja na L4 od początku, bo miałam zagrożoną ciążę (krwiak) i 6 tyg leżałam plackiem
ja od 9 maja na L4 przez plamienia

z tymi potwierdzeniami na ślub to zawsze przeboje
u mnie chyba z 20 osób odpadło albo i lepiej
i to po takich po których bym się nie spodziewała
a najbliższy kuzyn to w ogóle nie napisał czy będzie czy nie
a jego braciszek nie lepszy - dał znać że przyjedzie a 2 dni przed mi wysłał smsa - że jednak nie, gdzie już było zapłacone
Stary 2012-05-24, 12:10   #113
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

judka dziurki moga sie samoistnie zamknac do 3 roku zycia dziecka dlatego Filipowi robili tu badania po skonczeniu 3 lat

Dobra ide sobie

Czas edycji: 2012-05-24 o 12:11
Stary 2012-05-24, 12:10   #114
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja od paru dni mam wolne ale jutro już sie wybieram ale i tak pracuję tylko 4 godzinki dziennie
Ale fajnie

Cytat:
Madzius & judka podejzewali u Filipa dziurke w sercu gdzie potrzebowal by operacji, lecz po badaniach w PL i UK okazalo sie ze lewa strona jego serca jest wieksza od prawej i przez co ma szmery w sercu co czesto doprowadza do mniejszej przeplywosci krwi i tlenu w sercu brak slow, i do tego jeszcze jego astma, a tak pozatym to zdrowy chlopaczek
Dobrze, że okazało się, że nie było żadnej dziurki.
Biedny Filip

Cytat:
Madzius
Cytat:
to super, juz pewnie doczekac sie nie mozesz
nooo i to bardzo
Stary 2012-05-24, 12:11   #115
judkama
Zakorzenienie

O ja Madzius jeszcze kupa spraw do zalatwienia Ci zostala, ale jaka przyjemna

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-24, 12:11   #116
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi potwierdzeniami na ślub to zawsze przeboje
u mnie chyba z 20 osób odpadło albo i lepiej
i to po takich po których bym się nie spodziewała
a najbliższy kuzyn to w ogóle nie napisał czy będzie czy nie
a jego braciszek nie lepszy - dał znać że przyjedzie a 2 dni przed mi wysłał smsa - że jednak nie, gdzie już było zapłacone
takich to tylko
A ten kuzyn w końcu był?
Stary 2012-05-24, 12:14   #117
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
judka dziurki moga sie samoistnie zamknac do 3 roku zycia dziecka dlatego Filipowi robili tu badania po skonczeniu 3 lat

Dobra ide sobie
wiem dlatego teraz tylko kontrolujemy co jakis czas jak to wyglada

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-24, 12:14   #118
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
takich to tylko
A ten kuzyn w końcu był?

jego tatuś dał mi od niego kopertę z życzeniami i kasą
a ja sobie tylko pomyślałam że może to sobie wsadzić w
Stary 2012-05-24, 12:17   #119
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

Moderna, dopóki to tylko brązowa krew, to staraj się odpędzić czarne myśli! Na pewno wszystko jest dobrze Kochana, jutro wybierz się do lekarza i coś poradzi

Cytat:
Wystrój sali, kościoła, muszę zaklepać kosmetyczkę, bieliznę kupić, tort i ciasta to na tydzień przed ślubem mamy zamówić, ustalić menu, buty TŻ, naklejki na alkohol, biżuterię dla mnie, kotyliony i podziękowania dla gości. No i jeszcze w kościele jakieś sprawy- typu opłata za ślub, zaświadczenie o naukach, zaświadczenie o spowiedzi- ale to na spokojnie
Polecam wódkę już z etykietami weselnymi, MASĘ zachodu sobie zaoszczędzicie

U nas na obiad botwinka, mąż wczoraj wieczorem ugotował - jadłam ją już na kolację, pychotka
Stary 2012-05-24, 12:19   #120
Mojitooo
Zadomowienie

Melduję się po badaniu
NT 1,7, reszta wyników idealna,do tego lekarz 3 razy powtórzył, że mam piękne dziecko
Ulożyło się idealnie do badań, spokojnie leżało, w związku z czym nóg nie rozłożyło :P Ale co tam, ważne, że wszystko dobrze, mordka mi się śmieje

Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

o matko i córko,dopiero zauważyłam, że już 3 część :O
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości