|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
lena śliczne te minki Kajuni
![]() nowaken świetna sukienka i świetnie wyglądasz ![]() ![]() Jolka ale Michałek zadowolony na tej macie ![]() ![]() Julliczka Julcia jest słodziutka ![]() Cytrynka świetnie wyglądasz służy Ci te macierzyństwo ![]() Dzień dobry ![]() u Nas nocka nawet fajna karmienie o 22 potem o 3 i o 6 ![]() Rano było trochę marudzenia i płaczu (ale na szczęście nie takiego bólowego jak przez ostatnie 2tygodnie) - mam wrażenie że ten Dicoflor coś pomaga bo ładnie po nim bączki idą i kupki. W razie czego zostaliśmy zaopatrzeni o Sab Simplex i rurki- dostalismy od znajomych za darmo nowe pudełko ![]() Teraz mój skarbek śpi choć budzi się co 10 -15min i trzeba go troszkę pobujać w wózku i znów zasypia ![]() W niedzielę mamy chrzciny ![]() Chciałam się dziś wybrać na spacer z Oskarem bo tamten tydzień się nie dało z nim wyjść jak tak ciągle płakał - a tu pogoda się zepsuła i strasznie leje ;/ A i dziś Oskar rano leżąc w sypialni na łóżku Naszym uśmiechał się do szafy... potem przeszliśmy do salonu i leżąc na kanapie gugał sobie w pewnym momencie złapał zawiasa patrząc na sufit i cieszył się do niego - jak to słodko wyglądało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Witanko
![]() Balbinka brawo za zabek!! kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie - mojej kolezanki synek majac roczek juz chodzi, a drugiej corcia majac roczek jeszcze sama nie siedzi, takze kazde ma swoje tempo. my wczoraj wieczorem jak Tz wrocil z wyscigow pojechalismy na spacerek wieczorny do pobliskiego parku krajobrazowego,i duzo wspomnien z tym parkiem mamy - bo z Ivorkiem tam jezdzilismy i dziwnie tak bylo bez niego spacerowac ![]() Rybka Ty chyba wczesniej pytalas czy pamietamy co sie w nocy dzieje, ja nawet nie pamietam gdzie wczoraj Hania zasnela...czy w gondolce czy ze mna na poduszczce i juz nawet nie wiem o ktorej ja karmie, wiem tylko ze wiekszosc nocy spala ze mna, tzn przytulona do cyca i tak spalysmy...oj bede tego zalowac, ale tak goraco w nocy i ona z tym noskiem zapchanym ![]() w weekend Tz z nami bedzie spal, bo przyjezdza do nas na weekend (bo dlugi weekend bedzie - jubileusz Krolowej) kolezanka z Menchasteru, tazke Tz zobaczy jak fajnie sie spi z nami ![]() ![]() Emigra jak pisalam ze u nas 24stopnie - to mialam na mysli w domu, na dworze jest ok 30 - stanowczo za goraco jak dla mnie i w domu i na zewnatrz. dzisiaj pokaleczylam wlasne dziecko frida az krew sie polala, jak oni robia te fridy - wiadomo ze dziecko kreci glowa i sie rusza - a Hania to juz w ogole nie lubi czyszczenia noska no i mi sie wiercila - a glutki byly to chcialam wyciagnac i ja zadrapalam ta koncowka na zewnatrz noska ![]() wlasnie przyszla zamowiona z ebaya karuzelka nad lozeczko...i nie wiem jak ja zamiawialam bo nie kreci sie sama ![]() przyszedl jeszcze lezaczek do wanienki. i to co bardzo mnie zaskoczylo: czek ze zwrotem podatku dla Tz ...na ladna sumke (w sam raz przyda sie na chrzest - mozliwe ze bedzie 30 wrzesnia - tylko musze sie jeszcze zastanowic czy na pewno chce w kosciele anglikanskim, bo Hania nie mialaby pozniej pierwszej komuni i bierzmowania, dla mnie to nie problem, ale moze byc pozniej dla niej, gdybysmy musielo np. niestety zamieszkac znow w Polsce. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolca ja chętnie wszystko usunę, tylko właśnie ja jak już jestem przy kompie to głównie na wizażu. Jeżeli macie sprawdzone linki i strony to podajcie ja je zamieszcze. No i chyba masz racje- jak by nie było chyba najlepiej z nas tutaj zajmowałaś się wątkiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U nas nocka w porządku - już tradycyjnie karmienie o 19, potem kąpiel i spanie do 2.30, a potem o 7 następne karmienie. Mam pytanie, czy Wasze Maluszki jak leżą na brzuszku, to też prostują nóżki czy trzymają "na żabkę"? Bo moja Hania woli leżeć z wyprostowanymi... a jak Jej podginam, to się odbija i wędruje po całym kocu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Widzę że sporo z was dostało już okres. Do mnie jeszcze nie zawitał.
Jutro idziemy na szczepienie i jestem ciekawa ile mała przybrała na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze by z tego skorzystac? ![]() wiadomo, jeśli coś się znajdzie, zawsze można aktualizować pierwszy post ![]() Warto też zebrać do kupy wszystko o chustowaniu, która byłaby chętna stworzyć post z takim kompendium wiedzy? ![]() A, i napisz może do moderatora, aby przeniósł wątek do odchowalni? ![]() Początki zawsze są trudne, ja też trochę się gubiłam z początku, ale teraz, jak nie trzeba co chwila aktualizować listy, porodów to już fajna zabawa jest ![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Coś niecoś właśnie pozmieniałam na pierwszej stronie
![]() No i byłam święcie przekonana, że nasz wątek jest na Odchowalni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Co do okresu to ja synka karmiłam piersią tylko miesiąc. Czyli tak do końca sierpnia i jak pamiętam w październiku dostałam @. Czyli jak mały miał 2 miesiace. Teraz 3 miesiąc jak karmię Basię piersią i @ nie ma. Ciekawa jestem kiedy się pojawi. Chyba wolała bym go już mieć, bo tak to sobie wciskam czasem, że może znowu zaszłam ![]() No i włosy.... Póki co nie wyciągam ich garściami ciekawe tylko czy same zaczną wyłazić, czy dopiero wtedy gdy skończę karmienie. Bo z synem właśnie po zaprzestaniu karmienia, włosy wyciągałam garściami tak wrzesień- październik już czyli bardzo szybko. Czyżby organizm był zajęty produkcją mleka i nie miał czasu na regenarację ?
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- a mówią, że do TŻta ![]() Dziewczyny ja nawet nie mam zbytnio jak nadrobić maila ![]() ale obiecuję, że znajde chwile by wsio obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
To podobnie jak ja. Mi się ledwo skończyły plamienia połogowe i zaczął okres
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie''
![]() gkatarzynka moja Hanula ogolnie nie lubi na brzuszku lezec, ma momentami wyprostowane nozki, ale przewaznie jednak na zabke. mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwile ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie musisz sie martwic, dzieciaczki tak wierzgaja energicznie raczkami i nozkami i to jest normalne ![]() Zobaczysz jeszcze troszke i podczas kapieli jak sie rozmacha nozkami to bedzie wszystko mokre łącznie z Toba ![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?featur...v=5LXX5x5Sg30#! zobacz sobie na filmiku ![]() chociaż tutaj i tak była spokojna, jak zawsze jak chcę ją nagrać ![]()
![]() |
#105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mówię już o tym, jak czasem się cieszy do lampy będąc u mnie czy Męża na rękach, to wtedy można się normalnie siniaków nabawić... A co do żabki, to jak leży na brzuszki i nie śpi , to z reguły prostuje i się odpycha w ogóle nóżkami... a jak śpi, to sama układki nózki na żabkę czy to śpiąc na pleckach czy na brzuszku (bo czasem Jej się zdarza na brzuszki, ale tylko czasem) |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Moja Gabi właśnie tak podczas kąpieli świruje i zawsze potem mąż musi wyjąć mopa i posprzątać po jej zabawie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry, pewnie jeszcze hormony ciązowe trzymają się na wysokim poziomie , jak spadną to włosy nam polecą, coś koło 4 miesiąca najczęściej to się dzieje ![]() ![]() Lenka jesteście boskie ![]() ![]() Moniq otóż to, mój fotograf ślubny wcale nie używał lampy, a pan kamerzysta się dziwił, bo też robi foty ślubne i jak to tak bez lampy ? ,są jednak fotografowie i Fotografowie ![]() ![]() Tż się na używane nosidło nie zgodzi ![]() ![]() Monia nie kręci się karuzelka? aż dziwne to ![]() Asika o i taki Mąż to skarb , sam jest w trudnej sytuacji, bo pewnie mimo wszystko Matkę kocha i jest mu ciężko, ale wspiera Ciebie , to jest najważniejsze ![]() ![]() A ja właśnie wróciłam z wędrówki i czekam na tż i pojdziemy na działkę, mieliśmy tam obiad zrobić, ale stwierdzam,że zjemy w chacie i pojdziemy , nie chcę mi się targać tego żarcia tam ...a grilla mam już po dziurki w nosie na tą chwilę ![]() A i przyszedl prezent na roczek dla Syna Przyjaciółki, idziemy w sobotę , zamówiłam piękne sztućce dla dzieci z grawerem , czekamy jeszcze na body piłkarskie z numerem i imieniem i na piłkę i możemy iść się gościć.Zapowiada się imprezka z pijanym TŻ, może być śmiesznie. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-28 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
A ja z tego wszystkiego zapomniałam podesłać linków z Zuzią
![]() http://www.youtube.com/watch?v=iT1lOHm5xlU A na drugim jest filmik z naszymi wygłupami ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hKVxSeK_nD4 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak mniej więcej rosły główki waszych maleństw?
Chodzi mi o pomairy w dniu porodu (obwód głowy/wzrost) i w okolicach 5 tygodnia. Muszę obserwować, czy nie ma odchyłów od normy, ale jaka jest norma? do lekarza idę dopiero za tydzień... Lenka miała 35/54 a teraz ma 38/57(?) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2,5 tygodnia na szczepieniu obwód głowki był na 90 centylu, ale jaka jest norma, nie mam pojęcia. Długości ciała nie znam. W dniu narodzin ob. głowki 34 cm a w 7 tygodniu 39 cm
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa mamy też tą owcę, dostałam w komplecie z kocem od koleżanek i kolegów z pracy , musze pilnować Kai ,żeby mi gdzieś się z owcą na balety nie urwała ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-28 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
google twierdzi, że dziecko ma w ciągu 3 miesięcy zwiększyć obwód główki o 6cm, a do pół roku o kolejne 3. Lena ma na razie 3cm więcej, no ale przecież kości się rozsunęły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Super filmiki
![]() MoniaHan moja Andrea też macha rączkami bez przerwy (zresztą całą ciążę tak fikała jak ADHD) ![]() ![]() Dziś Andrea miała znowu fazę i nie wiedziałam jak ją uspokoić. Cycuś be, wszystko be. Jedynie kąpiel ją uspokoiła...później cycuś...a teraz trzeba ją zaspać, bo zmęczona jak nie wiem. Obkupiłam dziś troszkę moje dziecię na lato ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Idę jeść póki mama moja ma Andreę. A później popatrzę na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
o to dobrze ze nie tylko Hanka taka rozbrykana, i tez sie wybudza ze snu jak zacznie fikac, albo uderzy sie w buzie albo brzuszek, albo jak je to tez potrafi tak machac wszystkim, az czasami mam poobijane cycuchy
![]() Karolca fajny filmik i smiechotka Ewelinka ![]() Konia no wlasnie nie kreci sie karuzelka ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-28 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak sama nazwa wskazuje, karuzelka powinna się kręcić , chyba że to taka ozdoba , ale to powinni zmienić nazwę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Monia szczerze to ja tez myslalam, ze moja Andrea to wyjatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jolka fajowe to zdjecie z butami, wczoraj tak sie rechotalam ze balam sie ze malutka obudze, bo w lozku podczytywalam wizaz ![]() Balbinka gratulacje pierwszego zabka ![]() MoniaHan moja corcia tez ciagle gdzies biegnie ![]() ![]() Dzis w nocy chyba co 2h karmilam ![]() Co do chust, nosidel, itp, tez juz przewertowalam ebay i nie wiem co robic, czekalam wlasnie na jakies opinie tutaj na forum. Jednak ja zdecyduje sie chyba na nosidelko, gdyz szybciej dzidzie tam zamontuje i w razie potrzeby szybciej wyjme, do karmienia czy cos... Nie wiem jeszcze ktore, ja nie bardzo jestem za uzywkami, a wolalabym jakies lepsze... ![]() Pozapominalam co mialam napisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.