Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 11:43   #91
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
lenka ale sesja Pieknie razem wygladacie! Kajunia jest przeurocza

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

nowaken swietne zdjecia no i Ty w nowej kiecce super!
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Julliczka Julcia jest cudowna!
Dziękuję

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno od lekarza i dostałam skierowanie do szpitala na zabieg usunięcia tego guzka. Muszę tylko ustalić termin. Pytałyście co mąż na to, że nie chcę jeździć do teściowej? Powiedział mi tylko, że może kiedyś sobie uświadomi co robi źle i może właśnie ta decyzja jej w tym pomoże. I powtarza mi że jesteśmy z Zuzią najważniejsze i zawsze będzie trzymał moją stronę, chyba że ewidentnie będzie to moja wina.

dla męża

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:47   #92
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

lena śliczne te minki Kajuni
nowaken świetna sukienka i świetnie wyglądasz a Ania jak słodko sobie śpi
Jolka ale Michałek zadowolony na tej macie mój Oskar też był w gazecie
Julliczka Julcia jest słodziutka a jak ładnie już trzyma te kółeczko w rączce
Cytrynka świetnie wyglądasz służy Ci te macierzyństwo a Wiktorkowi widzę że dobrze się spi u mamy na rękach

Dzień dobry
u Nas nocka nawet fajna karmienie o 22 potem o 3 i o 6
Rano było trochę marudzenia i płaczu (ale na szczęście nie takiego bólowego jak przez ostatnie 2tygodnie) - mam wrażenie że ten Dicoflor coś pomaga bo ładnie po nim bączki idą i kupki.
W razie czego zostaliśmy zaopatrzeni o Sab Simplex i rurki- dostalismy od znajomych za darmo nowe pudełko
Teraz mój skarbek śpi choć budzi się co 10 -15min i trzeba go troszkę pobujać w wózku i znów zasypia
W niedzielę mamy chrzciny - wkurzył mnie trochę brat bo przyszedł i powiedział że nie wie czy będzie na chrzcinach bo obiecał dziewczynie że zabiorą gdzieś Filipa (syn tej dziewczyny 2 l.) z okazji Dnia Dziecka -no sory ale chyba rodzina najważniejsza i dziewczyna powinna to zrozumieć. A tym bardziej że to impreza jego siostrzeńca. Ale zrobi jak uważa. Powiedziałam mu swoje a co on z tym zrobi to już zależy od niego.

Chciałam się dziś wybrać na spacer z Oskarem bo tamten tydzień się nie dało z nim wyjść jak tak ciągle płakał - a tu pogoda się zepsuła i strasznie leje ;/

A i dziś Oskar rano leżąc w sypialni na łóżku Naszym uśmiechał się do szafy... potem przeszliśmy do salonu i leżąc na kanapie gugał sobie w pewnym momencie złapał zawiasa patrząc na sufit i cieszył się do niego - jak to słodko wyglądało
Stary 2012-05-28, 11:55   #93
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witanko

Balbinka brawo za zabek!! kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie - mojej kolezanki synek majac roczek juz chodzi, a drugiej corcia majac roczek jeszcze sama nie siedzi, takze kazde ma swoje tempo.

my wczoraj wieczorem jak Tz wrocil z wyscigow pojechalismy na spacerek wieczorny do pobliskiego parku krajobrazowego,i duzo wspomnien z tym parkiem mamy - bo z Ivorkiem tam jezdzilismy i dziwnie tak bylo bez niego spacerowac

Rybka Ty chyba wczesniej pytalas czy pamietamy co sie w nocy dzieje, ja nawet nie pamietam gdzie wczoraj Hania zasnela...czy w gondolce czy ze mna na poduszczce i juz nawet nie wiem o ktorej ja karmie, wiem tylko ze wiekszosc nocy spala ze mna, tzn przytulona do cyca i tak spalysmy...oj bede tego zalowac, ale tak goraco w nocy i ona z tym noskiem zapchanym ale nawet sie wyspalam.
w weekend Tz z nami bedzie spal, bo przyjezdza do nas na weekend (bo dlugi weekend bedzie - jubileusz Krolowej) kolezanka z Menchasteru, tazke Tz zobaczy jak fajnie sie spi z nami...na pewno bedzie wyspany

Emigra jak pisalam ze u nas 24stopnie - to mialam na mysli w domu, na dworze jest ok 30 - stanowczo za goraco jak dla mnie i w domu i na zewnatrz.

dzisiaj pokaleczylam wlasne dziecko frida az krew sie polala, jak oni robia te fridy - wiadomo ze dziecko kreci glowa i sie rusza - a Hania to juz w ogole nie lubi czyszczenia noska no i mi sie wiercila - a glutki byly to chcialam wyciagnac i ja zadrapalam ta koncowka na zewnatrz noska

wlasnie przyszla zamowiona z ebaya karuzelka nad lozeczko...i nie wiem jak ja zamiawialam bo nie kreci sie samaale moze Hania ja polubi tak czy inaczej. obnizylam ja to mzoe bedzie sobie sama te zabawki zaczepiac, ale muzyczka jest spokojna i mila - bo w hustawce to mamy jakies same ''gorzekie zale'' normalnie, az sama nie moge tego sluchac ...bo plakac mi sie chce.
przyszedl jeszcze lezaczek do wanienki.
i to co bardzo mnie zaskoczylo: czek ze zwrotem podatku dla Tz ...na ladna sumke (w sam raz przyda sie na chrzest - mozliwe ze bedzie 30 wrzesnia - tylko musze sie jeszcze zastanowic czy na pewno chce w kosciele anglikanskim, bo Hania nie mialaby pozniej pierwszej komuni i bierzmowania, dla mnie to nie problem, ale moze byc pozniej dla niej, gdybysmy musielo np. niestety zamieszkac znow w Polsce.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:02   #94
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej babeczki
Ja tylko tak z doskoku dziś jestem, mała spała więc zamówiłam jej witaminki przez internet (bo taniej) a sobie przy okazji DHA zamówiłam (ale takie, na których nie jest napisane, że dla kobiet karmiących czy w ciązy, a skład mają taki sam, sztuk więcej i taniej do tego mają od razu witaminę E).

Wczoraj poszłam szybko spać bo już o 23 zapomniałam o bożym świecie

Teaz malutka się budzi więc po karmieniu pójdziemy na spacerek.

Mam kilka uwag do pierwszego postu, jeśli mogę
Usunęłabym wszystkie linki dotyczące ciąży, torby do szpitala, porodów itp
na to miejsce dałabym coś, co dotyczy suplementacji w czasie karmienia piersią dla mam i maluszków, coś o pieluszkach, jakieś linki do kolek i sposobów na nie, o pielęgnacji dziecka.
Myślę, że można się wspomóc wątkami doświadczonych mamusiek na odchowali

Jak coś, następną część mogę chętnie założyć Z racji, że miałam gościa w weekend, nie udało mi się skorzystać z komputera.

Karolca ja chętnie wszystko usunę, tylko właśnie ja jak już jestem przy kompie to głównie na wizażu. Jeżeli macie sprawdzone linki i strony to podajcie ja je zamieszcze.
No i chyba masz racje- jak by nie było chyba najlepiej z nas tutaj zajmowałaś się wątkiem A, że nie było komu stworzyć tą część a ja miałam nudny wieczór to spróbowałam. To mój pierwszy założony wątek dlatego jest jaki jest i chętnie przyjmę pomoc, żeby wyglądał bardziej w temacie odchowalni
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:10   #95
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
U nas nocka w porządku - już tradycyjnie karmienie o 19, potem kąpiel i spanie do 2.30, a potem o 7 następne karmienie.

Mam pytanie, czy Wasze Maluszki jak leżą na brzuszku, to też prostują nóżki czy trzymają "na żabkę"? Bo moja Hania woli leżeć z wyprostowanymi... a jak Jej podginam, to się odbija i wędruje po całym kocu....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:19   #96
joanaros
Zakorzenienie

Widzę że sporo z was dostało już okres. Do mnie jeszcze nie zawitał.
Jutro idziemy na szczepienie i jestem ciekawa ile mała przybrała na wadze
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:21   #97
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Karolca ja chętnie wszystko usunę, tylko właśnie ja jak już jestem przy kompie to głównie na wizażu. Jeżeli macie sprawdzone linki i strony to podajcie ja je zamieszcze.
No i chyba masz racje- jak by nie było chyba najlepiej z nas tutaj zajmowałaś się wątkiem A, że nie było komu stworzyć tą część a ja miałam nudny wieczór to spróbowałam. To mój pierwszy założony wątek dlatego jest jaki jest i chętnie przyjmę pomoc, żeby wyglądał bardziej w temacie odchowalni
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...00&postcount=3

moze by z tego skorzystac?

wiadomo, jeśli coś się znajdzie, zawsze można aktualizować pierwszy post aby nic nie umknęło a wszystkie rady gubią się w natłoku informacji.
Warto też zebrać do kupy wszystko o chustowaniu, która byłaby chętna stworzyć post z takim kompendium wiedzy?
A, i napisz może do moderatora, aby przeniósł wątek do odchowalni?

Początki zawsze są trudne, ja też trochę się gubiłam z początku, ale teraz, jak nie trzeba co chwila aktualizować listy, porodów to już fajna zabawa jest

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 13:01   #98
Roksape
Zadomowienie

Coś niecoś właśnie pozmieniałam na pierwszej stronie
No i byłam święcie przekonana, że nasz wątek jest na Odchowalni Skoro nie to zaraz napiszę do moda w tej sprawie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Co do okresu to ja synka karmiłam piersią tylko miesiąc. Czyli tak do końca sierpnia i jak pamiętam w październiku dostałam @. Czyli jak mały miał 2 miesiace. Teraz 3 miesiąc jak karmię Basię piersią i @ nie ma. Ciekawa jestem kiedy się pojawi. Chyba wolała bym go już mieć, bo tak to sobie wciskam czasem, że może znowu zaszłam
No i włosy.... Póki co nie wyciągam ich garściami ciekawe tylko czy same zaczną wyłazić, czy dopiero wtedy gdy skończę karmienie.

Bo z synem właśnie po zaprzestaniu karmienia, włosy wyciągałam garściami tak wrzesień- październik już czyli bardzo szybko.

Czyżby organizm był zajęty produkcją mleka i nie miał czasu na regenarację ?
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:04   #99
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jolka w koncu sie odezwalas! Sliczny Michas! Super ze tesciowa taka pomocna
Niestety mam urwanie głowy przy dziecku teraz go bujam noga w bujaczku a przed 15 TŻ wraca z pracy a ja wybywam na miasto po zakupy spożywcze i może solarium

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
hehe
a jaki podobny do Ciebie!
a mówią, że do TŻta

Dziewczyny ja nawet nie mam zbytnio jak nadrobić maila
ale obiecuję, że znajde chwile by wsio obejrzeć

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka Michałek słodziak

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:07   #100
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja dostałam okres po 6 tygodniach
To podobnie jak ja. Mi się ledwo skończyły plamienia połogowe i zaczął okres
Stary 2012-05-28, 13:12   #101
MoniaHan
Wtajemniczenie

Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie'' cudne jest!!

gkatarzynka moja Hanula ogolnie nie lubi na brzuszku lezec, ma momentami wyprostowane nozki, ale przewaznie jednak na zabke.

mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwileczasami to juz nawet mysle ze moze ona jakas nadpobudliwa jes (???).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 13:15   #102
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
To podobnie jak ja. Mi się ledwo skończyły plamienia połogowe i zaczął okres
Dobrze że nie jestem sama

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:17   #103
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwileczasami to juz nawet mysle ze moze ona jakas nadpobudliwa jes (???).
Monia Twoja Hania tez jest przesliczna
No i nie musisz sie martwic, dzieciaczki tak wierzgaja energicznie raczkami i nozkami i to jest normalne
Zobaczysz jeszcze troszke i podczas kapieli jak sie rozmacha nozkami to bedzie wszystko mokre łącznie z Toba
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:20   #104
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie'' cudne jest!!

gkatarzynka moja Hanula ogolnie nie lubi na brzuszku lezec, ma momentami wyprostowane nozki, ale przewaznie jednak na zabke.

https://www.youtube.com/watch?featur...v=5LXX5x5Sg30#!

zobacz sobie na filmiku
chociaż tutaj i tak była spokojna, jak zawsze jak chcę ją nagrać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-28, 13:23   #105
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Monia Twoja Hania tez jest przesliczna
No i nie musisz sie martwic, dzieciaczki tak wierzgaja energicznie raczkami i nozkami i to jest normalne
Zobaczysz jeszcze troszke i podczas kapieli jak sie rozmacha nozkami to bedzie wszystko mokre łącznie z Toba
Hehe... moja Hania też nadpobudliwa... czasem jak się rozmacha, to ciężko Ją zatrzymać najgorsze jest to, że czasem podczas tego machania uderzy się np w główkę i jest straszny płacz
Nie mówię już o tym, jak czasem się cieszy do lampy będąc u mnie czy Męża na rękach, to wtedy można się normalnie siniaków nabawić...
A co do żabki, to jak leży na brzuszki i nie śpi , to z reguły prostuje i się odpycha w ogóle nóżkami... a jak śpi, to sama układki nózki na żabkę czy to śpiąc na pleckach czy na brzuszku (bo czasem Jej się zdarza na brzuszki, ale tylko czasem)
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 13:25   #106
gosica502
Wtajemniczenie

Moja Gabi właśnie tak podczas kąpieli świruje i zawsze potem mąż musi wyjąć mopa i posprzątać po jej zabawie Ale ile ona ma radochy przy tym to warto popatrzeć
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:26   #107
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Coś niecoś właśnie pozmieniałam na pierwszej stronie
No i byłam święcie przekonana, że nasz wątek jest na Odchowalni Skoro nie to zaraz napiszę do moda w tej sprawie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Co do okresu to ja synka karmiłam piersią tylko miesiąc. Czyli tak do końca sierpnia i jak pamiętam w październiku dostałam @. Czyli jak mały miał 2 miesiace. Teraz 3 miesiąc jak karmię Basię piersią i @ nie ma. Ciekawa jestem kiedy się pojawi. Chyba wolała bym go już mieć, bo tak to sobie wciskam czasem, że może znowu zaszłam
No i włosy.... Póki co nie wyciągam ich garściami ciekawe tylko czy same zaczną wyłazić, czy dopiero wtedy gdy skończę karmienie.

Bo z synem właśnie po zaprzestaniu karmienia, włosy wyciągałam garściami tak wrzesień- październik już czyli bardzo szybko.

Czyżby organizm był zajęty produkcją mleka i nie miał czasu na regenarację ?

Dzień dobry,

pewnie jeszcze hormony ciązowe trzymają się na wysokim poziomie , jak spadną to włosy nam polecą, coś koło 4 miesiąca najczęściej to się dzieje , dobrze w sumie ,że mam krótkie

Lenka jesteście boskie Tatuś pewnie dumny mając dwie takie Laski na stanie ?

Moniq otóż to, mój fotograf ślubny wcale nie używał lampy, a pan kamerzysta się dziwił, bo też robi foty ślubne i jak to tak bez lampy ? ,są jednak fotografowie i Fotografowie . Ja często walę z automatu, ale skoro aparat daję możliwości to żal nie korzystać. Będę cwiczyć

Tż się na używane nosidło nie zgodzi , ale w sumie zobaczymy, na teraz chusta będzie ok,docisne tego Kurczaka do ciała, a jeśli będzie to używane częściej niż zakładam to się zastanowimy nad nosidłem , a i tak ja bym nosidło widziała coś od 6 miesiąca...się zobaczy

Monia nie kręci się karuzelka? aż dziwne to

Asika o i taki Mąż to skarb , sam jest w trudnej sytuacji, bo pewnie mimo wszystko Matkę kocha i jest mu ciężko, ale wspiera Ciebie , to jest najważniejsze

A ja właśnie wróciłam z wędrówki i czekam na tż i pojdziemy na działkę, mieliśmy tam obiad zrobić, ale stwierdzam,że zjemy w chacie i pojdziemy , nie chcę mi się targać tego żarcia tam ...a grilla mam już po dziurki w nosie na tą chwilę . Łapę mam jakbym się z burakiem witała intensywnie, a to tylko ślady po truskawkach, znów się skusiłam i tak wciągnęłam z pól kilo, a ponoć nie przepadam za nimi hehehheh

A i przyszedl prezent na roczek dla Syna Przyjaciółki, idziemy w sobotę , zamówiłam piękne sztućce dla dzieci z grawerem , czekamy jeszcze na body piłkarskie z numerem i imieniem i na piłkę i możemy iść się gościć.Zapowiada się imprezka z pijanym TŻ, może być śmiesznie.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-28 o 13:31
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:31   #108
Asika21
Rozeznanie

A ja z tego wszystkiego zapomniałam podesłać linków z Zuzią Na pierwszym filmiku jest jak pięknie unosiła główkę - to było miesiąc temu.
http://www.youtube.com/watch?v=iT1lOHm5xlU
A na drugim jest filmik z naszymi wygłupami Dzięki którym wygraliśmy torbę w konkursie firmy BabyOno na facebooku. Dostaliśmy wyróżnienie za taką oto reklamę tej firmy
http://www.youtube.com/watch?v=hKVxSeK_nD4

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:35   #109
cottonpuma
Rozeznanie

Dziewczyny, jak mniej więcej rosły główki waszych maleństw?
Chodzi mi o pomairy w dniu porodu (obwód głowy/wzrost) i w okolicach 5 tygodnia. Muszę obserwować, czy nie ma odchyłów od normy, ale jaka jest norma? do lekarza idę dopiero za tydzień...

Lenka miała 35/54 a teraz ma 38/57(?)
Stary 2012-05-28, 13:36   #110
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?featur...v=5LXX5x5Sg30#!

zobacz sobie na filmiku
chociaż tutaj i tak była spokojna, jak zawsze jak chcę ją nagrać
Filmik jest super A Niunia jaka fajniutka

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:38   #111
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Chodzi mi o pomairy w dniu porodu (obwód głowy/wzrost) i w okolicach 5 tygodnia. Muszę obserwować, czy nie ma odchyłów od normy, ale jaka jest norma? do lekarza idę dopiero za tydzień...

Moja Nina miała przy porodzie 38/57 i to chyba było ok, nic nie mówili
Stary 2012-05-28, 13:39   #112
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Trudne pytanie zadałaś.
2,5 tygodnia na szczepieniu obwód głowki był na 90 centylu, ale jaka jest norma, nie mam pojęcia. Długości ciała nie znam.

W dniu narodzin ob. głowki 34 cm a w 7 tygodniu 39 cm

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-28, 13:41   #113
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A ja z tego wszystkiego zapomniałam podesłać linków z Zuzią Na pierwszym filmiku jest jak pięknie unosiła główkę - to było miesiąc temu.
http://www.youtube.com/watch?v=iT1lOHm5xlU
A na drugim jest filmik z naszymi wygłupami Dzięki którym wygraliśmy torbę w konkursie firmy BabyOno na facebooku. Dostaliśmy wyróżnienie za taką oto reklamę tej firmy
http://www.youtube.com/watch?v=hKVxSeK_nD4
klask i:

aaaa mamy też tą owcę, dostałam w komplecie z kocem od koleżanek i kolegów z pracy , musze pilnować Kai ,żeby mi gdzieś się z owcą na balety nie urwała

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-28 o 13:42
Stary 2012-05-28, 13:52   #114
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Moja Nina miała przy porodzie 38/57 i to chyba było ok, nic nie mówili
no właśnie nie chodzi mi o sam wymiar, ale o przyrost. a przy wizycie u pediatry nie mierzą wam dzieci? podobno trzeba bardzo pilnować obwodów w pierwszych miesiącach.
google twierdzi, że dziecko ma w ciągu 3 miesięcy zwiększyć obwód główki o 6cm, a do pół roku o kolejne 3.
Lena ma na razie 3cm więcej, no ale przecież kości się rozsunęły...
Stary 2012-05-28, 14:00   #115
tikki85
Zakorzenienie

Super filmiki

MoniaHan moja Andrea też macha rączkami bez przerwy (zresztą całą ciążę tak fikała jak ADHD) . Nawet jak śpi to macha tymi kończynami i się budzi .

Dziś Andrea miała znowu fazę i nie wiedziałam jak ją uspokoić. Cycuś be, wszystko be. Jedynie kąpiel ją uspokoiła...później cycuś...a teraz trzeba ją zaspać, bo zmęczona jak nie wiem.
Obkupiłam dziś troszkę moje dziecię na lato . Straciłam chyba z 70€

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Idę jeść póki mama moja ma Andreę. A później popatrzę na maila
Stary 2012-05-28, 14:05   #116
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie chodzi mi o sam wymiar, ale o przyrost. a przy wizycie u pediatry nie mierzą wam dzieci? podobno trzeba bardzo pilnować obwodów w pierwszych miesiącach.
google twierdzi, że dziecko ma w ciągu 3 miesięcy zwiększyć obwód główki o 6cm, a do pół roku o kolejne 3.
Lena ma na razie 3cm więcej, no ale przecież kości się rozsunęły...
u mnie w przychodni nie mierzą, jeździliśmy też z Niną do innej poradni, tam gdzie się urodziła i tam też nie mierzyli, może jakby coś im się w oczy rzuciło to by zmierzyli
Stary 2012-05-28, 14:19   #117
MoniaHan
Wtajemniczenie

o to dobrze ze nie tylko Hanka taka rozbrykana, i tez sie wybudza ze snu jak zacznie fikac, albo uderzy sie w buzie albo brzuszek, albo jak je to tez potrafi tak machac wszystkim, az czasami mam poobijane cycuchynormalnie piescia napierdziela jak bokser jakis (??).

Karolca fajny filmik i smiechotka Ewelinka

Konia no wlasnie nie kreci sie karuzelka bo to pluszowe misie ma i kurcze ona chyba na wiatr jest tylko ze takiej info nie bylo w aukcji...albo nie doczytalam.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:24
Stary 2012-05-28, 14:35   #118
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
o to dobrze ze nie tylko Hanka taka rozbrykana, i tez sie wybudza ze snu jak zacznie fikac, albo uderzy sie w buzie albo brzuszek, albo jak je to tez potrafi tak machac wszystkim, az czasami mam poobijane cycuchynormalnie piescia napierdziela jak bokser jakis (??).

Karolca fajny filmik i smiechotka Ewelinka

Konia no wlasnie nie kreci sie karuzelka bo to pluszowe misie ma i kurcze ona chyba na wiatr jest tylko ze takiej info nie bylo w aukcji...albo nie doczytalam.

Ale jak sama nazwa wskazuje, karuzelka powinna się kręcić , chyba że to taka ozdoba , ale to powinni zmienić nazwę
Stary 2012-05-28, 14:40   #119
tikki85
Zakorzenienie

Monia szczerze to ja tez myslalam, ze moja Andrea to wyjatek
Stary 2012-05-28, 15:05   #120
rybka13
Zakorzenienie

hej

Jolka fajowe to zdjecie z butami, wczoraj tak sie rechotalam ze balam sie ze malutka obudze, bo w lozku podczytywalam wizaz

Balbinka gratulacje pierwszego zabka

MoniaHan moja corcia tez ciagle gdzies biegnie I wciaz sie domaga uwagi, a matka chce wizaz poczytac
Dzis w nocy chyba co 2h karmilam Pewnosci nie mam, bo odbywalo sie to na lezaka, ale malutka ostatnio nie chce za bardzo jesc w nocy i kupy nie robi, wiec nocki w miare spokojnie przebiegaja.

Co do chust, nosidel, itp, tez juz przewertowalam ebay i nie wiem co robic, czekalam wlasnie na jakies opinie tutaj na forum. Jednak ja zdecyduje sie chyba na nosidelko, gdyz szybciej dzidzie tam zamontuje i w razie potrzeby szybciej wyjme, do karmienia czy cos...
Nie wiem jeszcze ktore, ja nie bardzo jestem za uzywkami, a wolalabym jakies lepsze... No to mam nad czym myslec. I jeszcze kwestia tego, ze poki co wolalabym nie nosic corci w nim, bo ma dopiero 2 msc, ale juz teraz by mi sie przydalo, bo ja z wozkiem musze po schodach... a maz ciagle w pracy. Tak to raz dwa piec i jestesmy na dworze, chociaz na godzinke super byloby wyskoczyc, bo z wozkiem to nie codzien mi sie udaje...

Pozapominalam co mialam napisac
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości