|
|
#91 | |
|
BAN stały
|
Dot.: higiena intymna u faceta
Cytat:
- kłaki, które notorycznie wchodzą w zęby są obrzydliwe. - tak jest bardziej higienicznie, czyściej Dla mnie najważniejsze, zeby bardziej dbał o higienę, jeśli to nie pomoże to będzie musiał iść do lekarza.. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
trochę sobie nie wyobrażam przymuszać faceta do higieny, a już toczyć takie boje jak tu...
rozumiem że po całym dniu z zapachami może być różnie, to normalne w takich miejscach, i w ferworze walki ktoś może nie pomyśleć o odpowiedniej higienie przed, ale wtedy się proponuje prysznic [np. wspólny] i nie wyobrażam sobie żeby partner miał się wykłócać że nie pójdzie odnośnie 1 postu - mydłem lub żelem pod prysznic, do golenia go nie namawiam bo wcale tego nie wymagam, czasem się przystrzyże sam z siebie i dla mnie jest w sam raz. a z tymi męskościami i brudasami to sobie darujcie, bo poziom terenu takie dyskusje |
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie...
kiedyś mógł Ci się wydawać mniej intensywny (wiadomo, emocje, pożądanie, adrenalina... mogłaś go podświadomie ignorować). A teraz tak naprawdę go czujesz i Ci się nie podoba. Może faktycznie pod tym względem się nie dobraliście... po prostu jego naturalny zapach wydaje się dla Ciebie "śmierdzący". Tym bardziej, że jednak każdy mniej więcej wie jak pachnie z okolic intymnych - skoro on twierdzi, że nie czuje... to albo on kłamie, albo faktycznie nie odczuwa żadnych zmian. Co do golenia... Kwestia "ja bym chciała" może być nie wystarczająca. Gdybym ja chciała, żeby TŻ się golił, to pewnie by to robił, ale baaaaaaardzo niechętnie. Tak samo, gdybym sama nie chciała się depilować w miejscach intymnych, to TŻ torturami by mnie do tego nie zmusił - i zaakceptował... |
|
|
|
|
#94 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc może ten zapach jest kwestią zbyt silnych detergentów zawartych w szamponie? ![]() Bo ja np. tak mam że jak umyję się tam żelem pod prysznic/szamponem, to po niedługim czasie śmierdzę a po żelu do higieny intymnej nie ma tego problemu...
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że może być tak, że Jego zapach Ci nie odpowiada.
Mój ex dbał o higienę, zawsze był czyściutki i pachnący wszędzie, ale w sytuacji gdy się podniecał i robił mokry zapach robił się mało przyjemny. Podobnie po jakiś 30-40 minutach od kąpieli. Badał się regularnie, nie miał żadnego infekcji, ale zapach mnie odrzucał. Z kolei przy obecnym tego problemu nie mam, nawet zapach Jego potu mnie nie odrzuca. A nie stosuje żadnych płynów do higieny intymnej (ja zresztą też nie bo wywołuje to u mnie infekcje), myje się normalnie żelem pod prysznic, nie prowadzi jakiejś nie wiadomo jak dokładnej higieny, nie przycina tam włosów. No i nie śmierdzi, przynajmniej nie w moim odczuciu. Możliwe, że inna dziewczyna nie odbierałaby tego zapachu jako smrodu. Podobnie jak Ty mogłabyś odebrać zapach ptaszka faceta którejś z Wizażanek jako wyjątkowy odór, mimo że ich zdaniem nic nie czuć. Dlatego dziwi mnie reakcja dużej większości, która od razu zarzuca Twojemu facetowi nie dbanie o higienę czy wręcz kreuje obraz zapoconego żula, który hoduje sobie nowy ekosystem pod napletkiem. Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2012-05-29 o 21:11 |
|
|
|
|
#96 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli dbanie o higienę nie wystarczy, to będzie musiał moze diete zmienić? Bo on na prawdę je dużo mięsa.... |
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy srak to nie zmienia faktu że facet wybacz, ale moim zdaniem trochę burak, że ty mu zwracasz uwagę a on się wykłóca o takie rzeczy
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie raz zdarzyło mi się widzieć w jaki sposób on się myje i na prawdę robi to bardzo dokładnie...Ściąga napletek, myje pod nim, żołądź myje, dookoła wszystko też... Z resztą, jego prysznic trwa jakieś 20 minut, a tyle "brudasy" chyba pod prysznicem nie spędzają
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno, bo co to ma być? To jest zachowanie dorosłych ludzi? On Cię wyśmiewa, że podejrzewasz że może byc chory i robi awanturę, bo odważyłaś się powiedzieć co myślisz, a Ty go cap z nożyczkami wokół jajek i musisz pilnować, żeby się mył. No to jest po prostu przerażające jak dla mnie, bardziej pasuje do relacji matka-5letni syn, niż związku...
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie też zapach potu ex nie odrzucał. Ale zapach ptaka jak najbardziej ![]() Nie wiem czy dieta ma tu wiele do "gadania"- mój ex odżywiał się względnie zdrowo i śmierdział, nawet jak wpadł w szał jedzenia ananasów, żeby mieć słodszą spermę, obecny je dużo mięsa, pije dużo gazowanych napojów i z uporem maniaka sięga po kolejne słodycze czy kurczaki z KFC. I nie śmierdzi. Poza tym- nie wiem jak długo musiałby się powstrzymywać od jedzenia mięsa w takich ilościach (jakie to ilości swoją drogą?) zanim zaczęłoby to wpływać na zapach. |
||
|
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mieszkamy OSOBNO. Czasem on nocuje, źle bym się czuła, gdyby współlokatorki płaciły ze mną na pół za wodę, którą zużywalibyśmy za każdym razem jak nocuje... |
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Higiena jest jak dla mnie jednym z kryteriów, i nie nie przebolalabym smierdzącego penisa.. Powiedz mu, ze nie jesteście już w średniowieczu i sobie znajdziesz pachnącego
||
|
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- śniadanie : mięso - obiad: mięso - kolacja: mięso |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz go zmusić, żeby zmienił pielęgnację, skoro rozmowa i prośby nie działają?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no ok, mi by nie przyszło do głowy żeby się rozliczać z każdego prysznica, ale jak ci tak na tym zależy to zawsze możesz zaproponować że zapłacisz trochę więcej. chyba, że wolisz aromatyczne uniesienia, ale ja jednak wolałabym prysznic i dogadanie się ze współlokatorkami. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że w ogóle Wasza rozmowa źle się potoczyła, On odebrał to jako atak. Ja też bym się oburzyła, gdyby mi mój facet powiedział, że śmierdzę. To są delikatne tematy, a szczerość nie oznacza chamstwa, którym teksty o cuchnięciu czy nawet mniej dobitnym śmierdzeniu pod chamstwo podchodzą.
Co do tego żelu do higieny intymnej- nie ma co zmuszać, możesz jedynie zasugerować, powiedzieć, że przy Twoich nawracających infekcjach wypadałoby postawić nacisk na odpowiednią higienę. Ja bym sama mu ten żel kupiła i powiedziała, że ginekolog kazał bardziej dbać o higienę, więc kupiłaś sobie i Twojemu facetowi odpowiednią "broń" do walki
Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2012-05-29 o 21:20 |
|
|
|
|
#108 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Będę czekać na efekty.. p.s. dla niektórych z Was jest to żenujące, że to JA przycinałam mu te włosy nożyczkami dziś. Nie wiem co w tym żałosnego, skoro on sam mnie kiedyś kiedyś poprosił (kiedy był temat golenia w miejscach intymnych), żebym mu sama je przycięła, bo on dokładnie nie widzi. Już nie raz złapał nożyczkami za skórę, gdy sam próbował to robić. Ja dziś zrobiłam to za niego i mu krzywdy nie zrobiłam. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Powiedział, że mu przykro, że mam go za brudasa jakiegoś... A ja wcale nie chciałam, żeby tak myślał.. |
||
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Zacznij jeszcze raz rozmowę, kup ten żel, ale nie tylko dla Niego- bo to automatycznie zasugeruje, że masz go za brudasa, ale też dla siebie, powiedz, że ginekolog kazał walczyć z nawrotami i w związku z tym skupić się na odpowiedniej higienie.
Jeśli to jest Jego naturalny zapach to nic nie zmienisz niestety. On swojego zapachu nie odbiera jako smrodu i nie rozumie dlaczego miałby się poświęcać i rezygnować z obecnej diety, zwłaszcza, że jest na niej pewnie od wielu lat, skoro za wszystkim stoi Jego mama
Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2012-05-29 o 21:23 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i kąpiąc się razem nie tracicie przecież dużo więcej wody. Osobno. Np. ty 20min, on 20, razem 40. Razem- 20 min. Więc na jedno wychodzi. Zresztą, zawsze możesz dopłacic koleżankom te parę zł więcej. Rachunek za wodę: +30zł. Pachnący ptak: bezcenne
|
|
|
#111 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc zeby się nie krępował przed kolegami to mu przeleję do jakiejś małej butelki po szamponie... ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Rano nie mamy czasu na kąpiele, bo każde pędzi na swoją uczelnię.. |
||
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze możesz kupić żel uniwersalny, który nie wygląda na kobiecy, ale też nie na męski, na pewno takie są. Wtedy koledzy moga równie dobrze pomyśleć że to żel Jego mamy
|
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() On mieszka tylko z kolegami, mama mieszka 50 km od niego i mu gotuje obiadki i pakuje w pojemniki
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mydło bakteriobójcze ?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Choć gdybym miała się postawić na miejscu Twojego chłopaka to zapakowanie żalu do higieny intymnej do szamponu czy innego pojemnika tego typu też byłoby dla mnie żenujące. Jeśli nie jest chory (a wypadałoby się przebadać) to żel do higieny intymnej nic tu nie poradzi. Już lepiej kupić mu mydło do higieny intymnej jeśli się wstydzi żelu na mydle nie ma żadnych informacji do czego służy
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z klempa, to strasznie dziecinne i mało dojrzałe podejście do sprawy.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-05-29 o 21:38 |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

czyli marny.
Poza tym, z tego co się orientuję to kobiety mają bardziej wyczulony zmysł zapachu i bardziej czują...