![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanko. Może ktoś miał podbny przypadek. Ogólnie mojemu znajomemu na tle nerwowym w jedną noc wypadły wszytskie włosy. Koleś zawsze z bujną fryzurą nie ma nic brwi, zarostu, itd. Może zna ktoś jakąś metodę na ożycie cebulek na głowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Veronique9, może to rzeczywiście przez stres spowodowany maturą?
Ja jestem właśnie po myciu głowy i przy czesaniu wypadło mi 60 włosów... Używałam Tangle Teezer. Pewnie drugie tyle podczas mycia. A to dopiero 10 rano. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Claudiiin a wziełas pod uwage żę z włosami moze byc teraz gorzej z uwagi na odstawienie tabletek. 2 miesiace to okres po którym zaczyna sie tego rodzaje wypadanie, mysle ze po tak dlugim okresie brania jak ty, bylo to nieuniknione
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety poprawy zadnej nie ma... Chyba ze myslisz, ze wczesniej to byla jakas inna przyczyna, ktora mogla juz ustać, a teraz wypadaja z powodu odstawienia? Jest to mozliwy scenariusz, ale kto wie czy prawdziwy... Cholera, tych przyczyn moze byc milion, moga sie na siebie nakladac, jak to teraz zdiagnozowac i leczyc?! ![]() Dziewczyny, ponawiam moje pytanie, czy wiecie moze o czym moze swiadczyc przerzedzenie wlosow glownie na skroniach a takze troche z przodu (zupelnie z przodu, przy czole)? Nie na samej gorze na czubku jak w androgenowym (przynajmniej tak sądzę, bo tam tez tak dobrze nie widze)
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Claudiiin to co napisałas o przerzadzeniu na skroniach i przy czole idealnie pasuje do tego co spotkalo mnie wlasnie po odstawieniu tabletek po 5 latach brania. Moje odrosły i odrastaja nadal, ale wspomogalam je intensywnie loxonem.
Może faktycznie byc tak, że teraz to wypadanie jest zwiazane z odstawieniem tabletek, a to że masz cykl idealny niczego nie wyklucza. Spadek estrogenów po odstawienieu bedzie odczuwalny na wlosach. Dla pewnosci zbadałabym androgeny, chociaz sam androstendion. Dodam, że w momencie jak u mnie lecialy wlosy ze skroni, androgeny byly w normie. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemniej jednak na wizycie u dermatolog porusze ten temat, zobaczymy czy zleci mi jakies badania i jakie. Choc jak u Ciebie androgeny byly w normie to u mnie tez moze tak byc i w niczym mi to badanie nie pomoze :/
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Puk, puk, można?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Zapraszamy.
![]() Ja już chyba zostanę weteranką tego wątku... Pierwsze co robię po odpaleniu komputera, to wchodzę tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może ja opowiem, jak to u mnie jest... Zawsze miałam dość grube włosy, a jakieś 3 tygodnie temu się obudziłam (tak, tak dokładnie stało się to z DNIA NA DZIEŃ) i po prostu wokół pełno włosów, a przy czesaniu to już katastrofa zupełna - grubymi garściami przy każdym przeczesaniu szczotką wychodziły mi włosy. Rano i wieczorem to samo. I w całym domu wszędzie moje włosy. A do tego bolą mnie cebulki (takie dziwne uczucie), gdy np. przekładam włosy z lewej na prawą. Noszę je praktycznie rozpuszczone teraz, aby ich nie obciążać, ale to nic nie daje, a ja jestem na serio przerażona, bo w przeciągu 3 tygodni z fajnych włosów ubyło mi jakieś... 1/3 grubości!! ![]() Właśnie pół godzinki temu zrobiłam "małe" zakupy, bo już jestem sfrustrowana. http://sklep.i-f.com.pl/pl/o/Zestaw-...Szampon-GRATIS http://sklep.i-f.com.pl/pl/o/Zestaw-...tion-50-GRATIS http://sklep.i-f.com.pl/pl/o/Seborad...i-modelowaniem i jeszcze chcę kupić Ha-Pantoten Classic, bo się ładnych rzeczy o nim naczytałam. Jutro się wybiorę do miasta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym wybrała się w pierwszej kolejności do dermatologa.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
U mnie to najprawdopodobniej jest spowodowane przez tarczycę (mam niedoczynność) i właśnie jutro jadę sobie zbadać TSH, a do tego pójdę po skierowanie na badanie morfologii czy coś w tym stylu. No i dzisiaj padła drastyczna decyzja - muszę ściąć moje 50-centymetrowe włosy gdzieś do ramion
![]() ![]() bo są tak zniszczone, że im już nic nie pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aha no chyba, ze tak. Ja tez mam niedoczynność i chyba to też jest powodem wypadania. Leczę się od niedawna dopiero, więc na efekty trzeba będzie raczej poczekać ![]()
![]() |
#106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze u mnie tez niedlugo bedzie super ![]() Cytat:
Bylam dzis u dermatolog i po obejrzeniu moich dotychczasowych wynikow badan i po zbadaniu mojej glowy w postaci szybkiego obejrzenia skalpu i przeciagniecia dlonia po wlosach zlecila mi: -Alpicort E (tak jak pisalyscie ![]() -Silice (mimo ze mowilam ze lykam juz od pol roku rozne suplementy, w tym Ha-Pantoten przez ostatni miesiac, ktory ma nawet wiecej niektorych skladnikow) -szampon Stieprox (co mnie troche dziwi, bo nigdy nie nazwalabym mojej skory lojotokowa - przetluszcza sie po 2 dobach ![]() Ponadto doradzila konsultacje u ginekologa-endokrynologa i dopiero po badaniach hormonalnych dobranie odpowiednich tabletek, odstawienie Furaginy i rezygnacje z samodzielnego farbowania wlosow - choc nie wiem jaka jest roznica miedzy polozeniem sobie samej fryzjerskiej farby a pojsciem na dokladnie ten sam zabieg do fryzjera ![]() I co myslicie o tym wszystkim? Kupic ten Alpicort? A co do szamponu to moze lepiej zaczac od Dermeny?
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dzikun, moim zdaniem to też coś na tle hormonalnym, skoro tak z dnia na dzień i to w takiej ilości.
![]() ![]() Ja wczoraj zrobiłam sobie przerwę od ampułek Radical, zobaczę jak dzisiaj będzie z ilością wypadających włosów... Jeśli tak samo, to wracam do ampułek, jeśli mniej, to nie wiem co robić... Chyba je odstawię. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Widzę, że nasze grono się powiększa ostatnio. Tutaj mogę powiedziec ,że szkoda bo w takim razie wiem co przeżywają dziewczyny tracące włosy i po co aż tyle ma nas cierpieć, a z drugiej strony im nas więcej tym sporo wspierania na wzajem , oraz więcej pomysłów.
U mnie ostatnimi czasy lepiej niż z 3-4 miesiące temu tj w dniu mycia tracę 80-100 włosów a bez mycia do 80 ( czasem nawet 50kilka ) i można by pomyśleć, że mieszczę się w normach, ale te normy sa o d..ę rozbić bo jakbym miała dużo włosów to rozumiem ,że dużo musi się wymieniac na nowe, ale ja mam mało! ( obwód kitki 5,5 cm ![]() Dziś zaczęłam używać seboradin lotion do wypadających - ma fantastyczne komentarze na kwc, ale i trochę średnich więc liczę ,że za 3 tygodnie będę należała do tych osób którym pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też będę używać, właśnie dziś zrobiłam przelew, więc mam nadzieję, ze do końca tygodnia dostanę paczkę z produktami seboradinu. Coś czuję, że zbankrutuję na tych włosach :mdleję: ale nie zamierzam na nich już oszczędzać, jeśli nie chcę być łysa :ek: pinacolada, ja mam nadzieję, że jednak mi coś dadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Claudiin ja osobiście dermeny nie polecam :/ mi łupież wylazł tłusty i teraz nizoralem mecze skalp ... jutro wizyta ! boje się strasznie, robiłam reszte hormonów estradiol 134 po owulacji robiłam to duzo czy mało? ferrytyna w normie niby reszte bede miała jutro mam nadzieje ze beda wyniki bo po południu wizyta:/
Wiecie co mi sie wydaje ze ja mam chyba łojotok i dlatego mi leca myje codziennie a jak umyje na wieczór to pod koniec dnia sa juz tłustawe ![]() Ale chyba i tak zaczne łykać tabletki antykoncepcyjne do czasu az nie zapragne powiększyć rodzinki :P wtedy odstawie a potem dalej bede brała, przynajmniej nie beda mi włosy leciec, moja kuzynka mieszka wSzwecji i ona bierze tabsy juz 20 lat i dobrze sie ma tylko u nich sa jakies takie co bierze sie cały czas bez przerw ![]() ![]() ![]()
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiekszość z nas, zauważa własnie że leca tez krótkie włosy. Ja dalej stosuje Spectral RS, a z racji na to ze skonczyl mi sie szampon Alpecin a nie bylo w Super Pharmie, zamówilam Revigen z formula anty DHT. Bardzo fajne mam po nim włosy, miesiste i jakby grubsze, dodatkowo swietnie odzywione. Claudiiin, tak wtedy miejscowo na te miejsca stosowalam loxon. Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-06-12 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Marie Madeleine, Radical też ma niby same dobre recenzje, a sama wiesz jak było w Twoim przypadku, w moim jest zresztą tak samo.
I moje 80 włosów dziennie też niby mieści się w normie, tylko, że kurcze w moim przypadku to jest bardzo dużo!!! Niedawno obcięłam włosy, miałam już takie grubsze, a od kiedy mi lecą, to ich objętość zmalała jeszcze bardziej niż do stanu przed obcięciem. Tragedia. ![]() Wczoraj i dziś nie użyłam ampułek i włosków mi leci mało, ale pewnie dlatego, że to nie jest dzień mycia i cały dzień noszę luźny warkocz. W nocy też taki miałam i tylko raz je w sumie przeczesałam dziś. ![]() Nie mniej jednak jestem ciekawa Twoich efektów Seboradinem i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
chcialabym zeby mi dziennie lecialo 80 wlosow... tyle to przy czesaniu po myciu a myje codziennie plus to co w ciagu dnia ech...jutro sie wszystko wyjasni! oby...
![]() |
#114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ten Seboradin niestety nie pomogl, ale tez widzialam, ze ma duzo pozytywnych opinii, oby Tobie sie poszczescilo ![]() Cytat:
Dziewczyny, doradzcie prosze, kupic ten Alpicort? Czy poczekac jeszcze na efekty odstawienia Furaginy i zmiany szamponu? Dzis wypadlo mi przy myciu i czesaniu w sumie niecale 130 wlosow. Po 2 dniach dodam. Niby lepiej niz 3 miesiace temu, gdy lecialo nawet o 50 wiecej, ale wciaz za duzoooo ;/
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() ogólnie używałam już wielu wcierek i żadna nie zmieniła ilości traconych włosów - Seboradin, Jantar, Garnier Neril... dopiero wizyta u dermatologa i przepisanie specjalnej wcierki (nie sklepowej, tylko robionej w aptece) powstrzymało wypadanie ![]() jak miałam 12-13 lat strasznie wypadały mi włosy, przez jakiś rok? coś koło tego. zaczęło się od tego, że zafarbowałam włosy szamponetką z Palette ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Obwód mojego kucyka: 5, 2cm... I nie ściskałam bardzo
![]() Wczoraj skończyłam studia, mam nadzieję, że odpocznę troszkę od przewlekłego stresu i będzie lepiej z włosami ![]()
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może się okazać że przyczyną był ten lek, a jak zaczniesz używać tego nowego środka to nie będziesz wiedziała czy Furagina była przyczyną. I nie bardzo rozumiem co na liście robi szampon do tłustej skóry głowy, skoro twoja taka nie jest? Czym myjesz teraz włosy? Mi kiedyś pomagał Pharmaceris i kuracja ampułkami z rzepą (ja miałam joanny ale działała tylko stara wersja w ampułkach), lubiłam też szampon z rzepą joanny. Tylko albo była rzepa albo pharmaceris, nie łączyłam tego. Natomiast seboradiny (w tym ich rzepowa kuracja) i szampony ze skrzypem chyba farmony przynosiły zawsze opłakane skutki. Myślę że jeśli ktoś nie widział efektów po seboradinach, może spróbować właśnie rzepy i szamponu pharmaceris. Nie jest powiedziane że jeden szampon czy wcierka podziała na wszystkich. Lata temu chwaliłam też sobie szampon vichy- pamiętam że zadziałał na mnie bardzo szybko- ale nie wiem czy ten dzisiejszy ma taki skład jak ten sprzed lat. Wiadomo szampon/ wcierka może pomóc ale nie zlikwiduje przyczyny, przyczynę trzeba znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o boze jak ja bym chciala miec taki obwod kuca jak Ty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że Balckbejbe miała jednak na myśli średnicę, a nie obwód. Nie wyobrażam sobie w jaki sposób można zmierzyć, że obwód wynosi 1 cm. Te moje lekko ponad 5 cm, to naprawdę mało.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.