![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasza poranna toaleta.
Codziennie rano:
- prysznic (całe ciało, włosy, zęby) - krem, balsam, antyperspirant - makijaż, suszenie i układanie włosów ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Ja tak samo. ![]() Edytowane przez 201707171447 Czas edycji: 2014-11-02 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo osób nosi soczewki, ja też z tych soczewkowych i czasem już mnie męczy to zakładanie i zdejmowanie ich
![]() Cytat:
![]() Poza tym, ja mam długie włosy, a jakoś co rano zdążę je umyć, spryskać odżywką, wysuszyć i wyprostować ![]() Myślę, że to kwestia zorganizowania...
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2012-06-04 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja się nie kąpie rano, tylko wieczorem z błahego- prawie pominiętego tu powodu- rano nie mam ciepłej wody ![]() Aby się rano umyć, musiałabym wstać ze 2 godziny wcześniej i napalić w piecu, co bym miała ciepłą wodę ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Może nam się nie chce. Może nie mamy czasu. Może nie mamy ciepłej wody. Może nie odczuwamy po prostu takiej potrzeby. Ja się rano nie kąpię. I nie śmierdzę. I na dodatek żyję i mam się dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Oo, wreszcie ktoś odkrył tajemnicę szybkiego prysznica
![]() Namydlić się i spłukać to dla mnie nie mycie, ja jak już wchodzę to się drapię szczotką, dwa razy ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
To nie chodzi o to czy śmierdzisz,bo to już zależy indywidualnie od Ciebie,jak się pocisz. Chodzi o to,że jesteś nieświeża czy czujesz to czy nie.
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba najprostsze kryterium, a jednocześnie najbardziej obrazowe i... szczere.
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
ja, z tego samego powodu kapię się tylko wieczorem, rano jedynie ZIMNĄ wodą opłukać twarz, pachy itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ja po 8 godzinach pracy plus powrót do domu jestem nieświeża i biorę kąpiel.Po 8 godzinach snu też czuję się nieświeża,więc biorę prysznic.To raczej proste.
![]() |
#100 | ||
DOMator
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;34489928]Ale tu nie chodzi o to, że nie myją się wieczorem w ogóle, ale po prostu nasze czyścioszki biorą kąpiel tuż przed wskoczeniem do wyra i prysznic tuż po wyjściu z niego.
![]() U mnie pomiędzy wieczornym prysznicem, a porankiem mija średnio 6-7 godzin, chyba nie dość, ze zwykle nie zdążę się wyspać, to nie zdążę się "znieświeżyć":brzydal : Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja akurat preferuję naturalne zabawki rodzaju męskiego, a z braku takowych wolę celibat niż spryskanego chemią ogórka, ale co kto woli, może niektóre wizażanki preferują coś innego ![]() I tym sposobem dyskusja krąży od porannej toalety do wieczornego seksu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do osób, które myją się minimum dwa razy dziennie. A jak z ubraniami? Jak długo nosicie?
Oczywiście nie mam na myśli bielizny ani bluzek, to chyba oczywiste, że góra jeden dzień ![]() ![]()
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cava, bardzo mi się podoba ta definicja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musialabym zamieszkac w wannie, bo nawet gdy 2h wczesniej bralam prysznic przed zblizeniem musze sie "ogarnac"
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Hahaha to właśnie mnie śmieszy ![]() Jak się nie myjesz rano to ci wytkną, żeś śmierdziel. Ale jak nosza kilka dni te same rzeczy (które przecież są nieświeże) to jest jak najbardziej ok ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
zakładam soczewki
szybki prysznic [mam wanne, wiec na stojaka-wieczorem się marynuję na leżaka ![]() mycie twarzy żelem mycie zębów żel na trądzik dezodorant zakładam ciuchy maluję się perfumuję [włosy przeczesuję, noc z nimi specjalnego nie rob ie, bo na razie nie pozwala mi na to długość] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co ze mnie za debil, pisałam patrząc tylko po sobie ![]() ![]() Aha, i osobiście wpasowuję się idealnie w obraz brudasa ![]()
![]() |
![]() |
#108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też z tych zaczynających dzień od soczewek. I tak od 10 lat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Pierzesz spodnie po każdym ubraniu?
![]() |
#110 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() ![]() I co najciekawsze robią tak też moje koleżanki, które są uważane za czyścioszki zawsze piękne i pachnące - najwyraźniej wszystkie sobie żyjemy we własnym syfie i niedomyciu zupełnie tego nieświadome ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Nie noszę spodni
![]() Poranne umycie ciała to nie jest rzecz gustu tylko rzecz, która powinna być normą. I nie ma znaczenia czy ktoś się poci czy nie. Dziwi mnie, że niektóre osoby wstają sobie z łóżka i nakładają ubranie od razu. I myślę, że ma prawo mnie dziwić ![]() W sumie jest taki wątek o rzeczach, które nas dziwią ![]() Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2012-06-04 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Ten wątek jest przedziwny. Każdy się spowiada z tego, ile razy się myje (lub też nie myje). . . do czego to doszło w tym XXI wieku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||||
BAN stały
|
dziki temat.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. nie ''uznaję'' też czegoś takiego jak włażenie do wanny czy pod prysznic i mycie tylko ''strategicznych'' miejsc. Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to jest normalna sprawa, mycie się wieczorem i rano, nie ma czegoś takiego, że komuś po całym dniu w majtkach grzyb nie zacznie rosnąć ;-) ani bycia świeżym po nocy przekimanej w łóżeczku, dlatego nie łykam całej tej ''argumentacji'' o niepoceniu się ''i w ogóle''. Tylko uważam, że jeśli ktoś regularnie dba o higienę, i myje się ''tylko'' raz na dobę to spokojnie usuwa stare bakterie na tyle często, że reszta ludzi nie musi się bać koło niego stanąć. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-06-04 o 22:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w filmach to nawet budzą się z makijażem, także tego. Osobiście znałam dziewczynę, która przyznała się, iż zdarza jej się kłaść w makijażu, aby rano nie musieć go znów robić. Autentyk. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Harry Potter przez wszystkie 7 książek tylko raz poszedł się wykąpać i jakoś nikt z tego afery nie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Z higieną u mnie bardzo dobrze, gorzej z "pielęgnacją".
Rano: szybki prysznic + mycie twarzy, mycie zębów, antyperspirant szybko: krem, podkład, puder itd. szybko: czesanie i prostowanie włosów - to zajmuje mi ok. 2 minut ![]() szybko: śniadanie jak wychodzę z domu to jeszcze raz szybko myję zęby albo jak nie mam czasu to guma do żucia. Źle bym się czuła bez porannego prysznica, ale wiele moich koleżanek myje się tylko wieczorem i zapewniam, że nie śmierdzą ![]() Ale nie umiem sobie wyobrazić, jak można nie myć codziennie włosów ![]() A teraz ta gorsza strona. Nie używam żadnych balsamów do ciała, lakierów do paznokci, odżywek do włosów, wód toaletowych itp. Nie chce mi się, nie czuję potrzeby, zapachy mnie drażnią. Włosy codziennie myję zwykłym szamponem, suszę najbardziej gorącym strumieniem suszarki (szybko, szybko ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2012-06-04 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.