Do kiedy wózek? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 17:53   #91
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Do kiedy wózek?

Vix, juz rezygnujecie z nosidla? A dopiero co sie cieszylas, ze mala juz dorosla i mozna kupic
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 19:06   #92
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Do kiedy wózek?

W ogóle nie używałam.
Nie moglam się do tego przekonać, parę razy włożyłam córkę i tyle.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 19:10   #93
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja sprzedałam Marsupi na allegro.
Stary 2013-04-06, 19:23   #94
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Do kiedy wózek?

Ja mam ergo od pathi od kilku dni dopiero a juz jestem zachwycona zdecydowanie mi lepiej niz z chusta.
Stary 2013-04-06, 19:43   #95
_vixen_
Zakorzenienie

A na ile wycenić takie nosidło? Bondolino super lekkie, w ogóle nieużywane, jakieś 460 zł kosztowało.
Stary 2013-04-06, 20:04   #96
madelinem
Zadomowienie

Do roku i 8 miesięcy używaliśmy wózka często, teraz tylko jak mocno wieje lub pada, a muszę wyjść.

Ma 2 lata, 2 miesiące i wszędzie chodzi sama (biega), czasami mnie zadziwia jak długą trasę potrafi przejść.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 20:42   #97
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Gdzie najlepiej nosidło sprzedać?
Możesz na chustach wystawić. Albo na allegro ale tam chyba prowizja będzie spora?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 20:46   #98
_vixen_
Zakorzenienie

Na jakich "chustach"?
Stary 2013-04-06, 20:51   #99
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja kupiłam używane bondolino (ale jeszcze na gwarancji) i sprzedałam (też jeszcze na końcówce gwarancji) drożej niż kupiłam

mój syn nie lubił siedzieć unieruchomiony..a mi z tym gorąco było łazić..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 07:33   #100
PaulaCooper
Raczkowanie

Odp: Do kiedy wózek?

Moj jezdzil prawie do 2 r.z.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 08:41   #101
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A na ile wycenić takie nosidło? Bondolino super lekkie, w ogóle nieużywane, jakieś 460 zł kosztowało.
Zacznij wysoko, a najwyżej potem zejdziesz z ceny.

Ja swoje tez prawie nieużywane w końcu sprzedałam za 70% ceny, ale długo to trwało.

scorpionec
Generalnie nosidło to mój jedyny chybiony zakup dzieciowy. Szkoda, że taki kosztowny. Odbiło mi pod wpływem mody na noszenie.
Stary 2013-04-07, 08:53   #102
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

chusty.info jest bazarek. Ja tam kupowalam chustę i po półtora roku sprzedałam za taką samą cene.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 09:59   #103
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Scio, bardzo lubię tego waszego chustowego avatara
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 13:10   #104
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Zacznij wysoko, a najwyżej potem zejdziesz z ceny.

Ja swoje tez prawie nieużywane w końcu sprzedałam za 70% ceny, ale długo to trwało.

scorpionec
Generalnie nosidło to mój jedyny chybiony zakup dzieciowy. Szkoda, że taki kosztowny. Odbiło mi pod wpływem mody na noszenie.
mi osobiście ta moda na nosidła i chusty też nie pasowała.. najpierw dziecko jest za małe..potem za ciężkie..(mimo nosidła ergonomicznego mnie kręgosłup bolał już po 30 min chodzenia z 7 miesięcznym dzieckiem)

wygodne to też średnio.. bo jak już nosze dziecko to nic innego nie wezmę.. ani torebki ani o torbie z rzeczami dla dziecka czy z zakupami nie wspomnę..

z resztą raz wybraliśmy się do sklepu w nosidle.. i już 100 razy wolę wózek..bo z dzieckiem na brzuchu nie wygodnie po prostu..niby ręce wolne..ale ani się schylić ani po coś dalej sięgnąć..

zimą nie wygodnie bo co na kurtkę czy pod?? a jeszcze ubrać dziecko w to nie wiadomo jak..
latem i mi i dziecku za gorąco..

już mimo jego oczywistych wad (no jednak nie wszędzie się da wózkiem wjechać) wolę tę opcje

córka jeździła ok 1,5 roku sporadycznie do 2 latek..syn też już powoli rzuca jeżdżenie a 2lat nie ma
Stary 2013-04-08, 13:29   #105
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Ja też kupiłam chustę i u mnie także okazała się niewypałem. Wyszłam w niej raz, jakieś 3 miesiące miała córka, nagle zaczyna się wiercić, wyginać i w końcu zrobiła kupę a ja nie wiedziałam co zrobić bo przecież ani pampersa ani chusteczek, ani gdzie położyć, leciałam do domu i już więcej bez wózka nie wyszłam, bo w gondoli czy nawet w spacerówce zmienić pampersa można bez problemu.

Edytowane przez houseofcolours
Czas edycji: 2013-04-08 o 13:30
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 13:34   #106
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Do kiedy wózek?

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
mi osobiście ta moda na nosidła i chusty też nie pasowała.. najpierw dziecko jest za małe..potem za ciężkie..(mimo nosidła ergonomicznego mnie kręgosłup bolał już po 30 min chodzenia z 7 miesięcznym dzieckiem)

wygodne to też średnio.. bo jak już nosze dziecko to nic innego nie wezmę.. ani torebki ani o torbie z rzeczami dla dziecka czy z zakupami nie wspomnę..

z resztą raz wybraliśmy się do sklepu w nosidle.. i już 100 razy wolę wózek..bo z dzieckiem na brzuchu nie wygodnie po prostu..niby ręce wolne..ale ani się schylić ani po coś dalej sięgnąć..

zimą nie wygodnie bo co na kurtkę czy pod?? a jeszcze ubrać dziecko w to nie wiadomo jak..
latem i mi i dziecku za gorąco..

już mimo jego oczywistych wad (no jednak nie wszędzie się da wózkiem wjechać) wolę tę opcje

córka jeździła ok 1,5 roku sporadycznie do 2 latek..syn też już powoli rzuca jeżdżenie a 2lat nie ma
Ja miałam dokładnie odwrotnie. Uwielbiałam nosidło. Zaczęłam nosić córkę jak miała jakieś 6 miesięcy, było mi super wygodnie, właśnie często robiłam tak zakupy, spacery, wycieczki itd. Miałam zawsze ze sobą torebkę do której mieściło mi się picie dla dziecka, pieluszka i jakiś pampers na czarną godzinę

I przenosiłam córkę od wiosny do jesieni, całe lato.
Wcale mi nie było jakoś specjalnie gorąco
A co do schylania się to ja nawet do toalety dałam radę iść bez problemu z córką "na klacie".
Stary 2013-04-08, 13:45   #107
scorpionec
Zakorzenienie

bo to pewnie zależy od osobistych preferencji.. właśnie..

poza wszystkim mój syn (przy córce nie próbowałam chust i nosideł) się denerwował nosidle.. jest mega energetyczny i nie miał opcji zmiany pozycji i za mało widział chyba..w wózku miał wygodniej..mógł siedzieć na 100 sposobów, leżeć na każdym boku itd

więc ani mi ani jemu to nie pasiło
Stary 2013-04-08, 13:47   #108
traicionera
Zakorzenienie

Ja tez bylam bardzo zadowolona z nosidla, od szostego do dwunastego miesiaca zycia mojej corki bylo naszym podstawowym srodkiem lokomocji, codziennie wozilam w nim corke do zlobka. Zawsze mialam ze soba torebke listonoszke, a wniej potrzebne rzeczy, w drodze powrotnej robilam zakupy z corka na klacie i spokojnie po wszystko siegalam w sklepie. A mlodej bardzo pasowalo nosidlo. Gdy zrobila sie juz za ciezka, przesiadlysmy sie na wozek, ale w weekendy jeszcze uzywalysmy nosidla. Na pewno bardzo przydawalo sie podczas zabkowania, bő corcia ciezko je przechodzila, duzo plakala i musiala byc noszona, a dzieki ergonomikowi moglam ja nosic i miec dwie rece wolne.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 14:53   #109
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
bo to pewnie zależy od osobistych preferencji.. właśnie..

poza wszystkim mój syn (przy córce nie próbowałam chust i nosideł) się denerwował nosidle.. jest mega energetyczny i nie miał opcji zmiany pozycji i za mało widział chyba..w wózku miał wygodniej..mógł siedzieć na 100 sposobów, leżeć na każdym boku itd

więc ani mi ani jemu to nie pasiło
Pewnie to miało największy wpływ

Moja córka we wózku się po prostu darła tak, że ludzie się za mną oglądali "co ja robię temu dziecku biednemu", a w nosidle od razu przytulała się i zasypiała, większość spacerów przespała, a jak nie spała to z zadowoleniem sobie oglądała otoczenie będąc na wysokości dorosłego. Tak więc ja miałam wolne ręce i relaks dla uszu, a dziecko też czuło się komfortowo. Gdyby się kręciła, nudziła, buntowała itd. to pewnie też bym jej nie nosiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 15:26   #110
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Do kiedy wózek?

Klarissa, moj dokladnie to samo. O jle w gondoli zasypial i bylo ok, to teraz nie mam szans. Dzisiaj znowu umowilam sie na spacer z bratowa i musialam dzwonic do meza, zeby nosidlo (ergo od pathi) zniosl i wzial ode mnie wozek bo plakal maly i na rekach go nioslam. W nosidle polazilismy jeszcze poltorej godzinki. Moglam zrobic zaukupy, zajsc do komisu dzieciecego itd. Z wozkiem nie moglabym nic z tych rzeczy zrobic. Ale w chuscie nie bylo mi tak wygodnie, bo nie umialam jej najwyrazniej dobrze dopasowac a do tego byla zima
Stary 2013-04-08, 19:50   #111
scorpionec
Zakorzenienie

serio twierdzicie, że robienie zakupów w chuście/nosidle jest wygodniejsze lub równie wygodne jak z wózkiem??

i potem oprócz noszenia dziecka jeszcze ciągnąć zakupy?? i torbę z rzeczami dla malucha??

mój kręgosłup by tego nie zniósł.. wrzucić dziecko i manatki na wózek wg mnie jest jednak zdecydowanie łatwiej..
Stary 2013-04-08, 19:57   #112
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Na większe zakupy brałam wózek, bo jednak nosić mi się nie chciało. Ale jak szłam do sklepu po bułki/masło i jakieś drobiazgi do chusta/mietek. Szybciej i wygodniej.
Mimo noszenia córka uwielbia wózek. Najbardziej mietek nam się przydał na wakacjach. Spacerowaliśmy plażą, a jak się Młoda zmęczyła to hop na plecy.
No i teraz zimą przedzieranie się przez zaspy wózkiem A tak to Agata na nóżkach i jak się zmęczyła to na plecy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:02   #113
scorpionec
Zakorzenienie

o dużych zakupach to ja nawet nie myślałam..na duże to mam męża albo samochód
Stary 2013-04-08, 20:16   #114
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Do kiedy wózek?

Jak wychodzimy w nosidle to nie biore zadnej torby dla malego. On nigdy kupy poza domem rano nie zrobi, z siusiu w pampersie dwie godziny wytrzyma. Do wozka zawsze potrzebuje wielu rzeczy, typu butelka z woda, pampersy, ze trzy zabawki itd, kiedy jestesmy w nosidle Czarkowi nic nie przeszkadza i nie marudzi, wiec nie musze zaspokajac dodatkowych potrzeb ani go zabawiac. Dzisiaj robilam zakupy na dwie siatki i bylo mi zdecydowanie lzej i wygodniej niz z wozkiem. A lubie nasz wozek, bo jest bardzo zwrotny i wygodny. Maly jednak woli byc blisko rodzicow. Wyglada sobie zza pasa ramiennego i jest spokojniutki.
Stary 2013-04-08, 20:23   #115
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

ja dlugo jezdzilam z wozkiem

nawet bez dziecka: maly na rowerze a ja z wozkiem
pakowalam do wozka torbe, kurtke, pilke, picie, zakupy itd.

jak mi sie zdarzylo wyjsc bez to wozka to nie wiedzialam co zrobic z rekami
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:20   #116
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

OOO to mam tak samo.
Noszenie jest wg mnie koszmarnie nie wygodne,
nie widziałam sensu się tak męczyć,
skoro mogłam młodą włożyć do wózka,
i jej było wygodnie i mi

i właśnie można było po drodze jakieś zakupy zrobić,
i wrzucić do kosza pod wózkiem,
czy zatrzymać się w kawiarni na kawie
Stary 2013-04-08, 21:41   #117
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Klarissa, moj dokladnie to samo. O jle w gondoli zasypial i bylo ok, to teraz nie mam szans. Dzisiaj znowu umowilam sie na spacer z bratowa i musialam dzwonic do meza, zeby nosidlo (ergo od pathi) zniosl i wzial ode mnie wozek bo plakal maly i na rekach go nioslam. W nosidle polazilismy jeszcze poltorej godzinki. Moglam zrobic zaukupy, zajsc do komisu dzieciecego itd. Z wozkiem nie moglabym nic z tych rzeczy zrobic. Ale w chuscie nie bylo mi tak wygodnie, bo nie umialam jej najwyrazniej dobrze dopasowac a do tego byla zima
U mnie podobnie - spacery kończyły się noszeniem dziecka i pchaniem wózka kolanem... Z tym, że u nas bunt był na gondolę. Ale moja córka późno siedziała i do spacerówki też przeniosłam ją późno.

Ja wyczytałam na wizażu o mei-tai, kupiłam na allegro szyte na miarę i to był najlepszy "dzieciowy" zakup jak dla mnie. Z tym, że ja wózka nie lubię.

Cytat:
serio twierdzicie, że robienie zakupów w chuście/nosidle jest wygodniejsze lub równie wygodne jak z wózkiem??

i potem oprócz noszenia dziecka jeszcze ciągnąć zakupy?? i torbę z rzeczami dla malucha??

mój kręgosłup by tego nie zniósł.. wrzucić dziecko i manatki na wózek wg mnie jest jednak zdecydowanie łatwiej..
Dla mnie tak
Wolałam nawet nieść torby z zakupami i dziecko niż z wózkiem iść.

Torby z rzeczami dla małej nie brałam, nigdy nie potrzebowałam.
Jak pisałam ja brałam tylko picie + 1 pampers do torebki.

A takie wielkie, ciężkie zakupy to robiłam z samochodem, a nie na spacerach z córką. Na spacerkach to raczej chleb itd.
Stary 2013-04-09, 07:07   #118
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Można kupić torbę na kółkach.

Nigdy nie miałam torby na rzeczy dla malucha, nawet nie wiem po co by mi ona miała być.
Szaja do mnie przybywała z taką, ale ona jechała busem i pociągiem i to sporo km.
Nie wiem po co komu torba na spacer do sklepu.
Pielucha wchodzi w kieszeń.

Duże zakupy to ani nosidło, ani wózek.
Chyba że mowa o wózkach sklepowych.
Dzieciowy wózek to zwykle 2-3kg wytrzymałości siatki zakupowej.
Ale po pieluchy, czy inne takie szłam w nosidle. Było mi o niebo wygodniej, bo młody spał i nie budził się w sklepie. A ja miałam wolne ręce.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Moja córka we wózku się po prostu darła tak, że ludzie się za mną oglądali "co ja robię temu dziecku biednemu", a w nosidle od razu przytulała się i zasypiała, większość spacerów przespała, a jak nie spała to z zadowoleniem sobie oglądała otoczenie będąc na wysokości dorosłego. Tak więc ja miałam wolne ręce i relaks dla uszu, a dziecko też czuło się komfortowo. Gdyby się kręciła, nudziła, buntowała itd. to pewnie też bym jej nie nosiła
Otóż to.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 08:32   #119
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
OOO to mam tak samo.
Noszenie jest wg mnie koszmarnie nie wygodne,
nie widziałam sensu się tak męczyć,
skoro mogłam młodą włożyć do wózka,
i jej było wygodnie i mi

i właśnie można było po drodze jakieś zakupy zrobić,
i wrzucić do kosza pod wózkiem,
czy zatrzymać się w kawiarni na kawie
poza tym ja np chodziłam na spacery w czasie drzemek(w czasach gondoli) więc dziecko sobie spało.. a z mojej perspektywy wygodniej spać na leżąco niż wisieć na kimś
sama bym wolała na leżąco..

jak tak czytam te wszystkie posty to mi to wygląda trochę jak noszenie szpilek..
w życiu kobieta który caly dzień w nich śmiga nie przyzna się, że to nie wygodne..

to samo z chustą..no rozumiem krótki spacer, plaża, śnieg, autobus czyli sytuacje awaryjne..ok może czasem się sprawdza.. no i wtedy jak dziecko malutkie i nie wiele waży

ale targanie kilku miesięcznego dziecka(takiego już pow 6-8kilo) i zakupów..czyli de facto obciążenie jak u wielbłąda dwugarbnego .. i to jest wygodne i zdrowe dla kręgosłupa mamy??

nie wierzę

jak wózek jest dobry..lekki i zwrotny..łatwo się prowadzi.. to po co to wszystko nosić jak nie trzeba??

ja tam wolę paluszkiem wózek popchać
i w trampeczkach pobiegać (wracając do początku postu )

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2013-04-09 o 08:37
Stary 2013-04-09, 09:16   #120
traicionera
Zakorzenienie

Odp: Do kiedy wózek?

Mnie bylo wygodniej jezdzic z mloda w nosidle z tego powodu, ze wlasnie korzytalysmy z komunikacji miejskiej, gdzie jest mnostwo schodow - w metrze, kladki i z wiekszym wozkiem w wiele miejsc bym sie nie zmiescila, przy zepsutej windzie ciezko byloby wtargac ten wozek po dlugich schodach, nie mowiac ő tym, ze zlobek nie mial wozkowni i rodzice z wiekszymi wozkami nie mieli gdzie ich chowac. Gdy miala rok, kupilam parasolke, ktora moglam zlozyc tak, zeby sie miescila w przedpokoju zlobka, tak samo latwiej bylo ja podniesc w razie w - na jesieni, gdy zepsula sie winda przy kladce, to codziennie musialam nosic wozek po schodach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości