![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Patologie z wizazowej Odchowalni
Cytat:
![]() Jeszcze jedno co mnie wprawiło w osłupienie to opowiadanie jak jakaś mama jest niedzisiejsza, bo używa wielorazówek, a ja się nie dam sterroryzować dziecku i niech płacze ponad pół godziny w łóżeczku, potem zaśnie i taka mamusia ma spokój. Żal mi tylko tego dziecka i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze troszeczkę, a do kompa się dzieciaka przyuczy (a jaka duma, że młode już na laptopie łupie w gry, zdolne takie, samo sobie laptopa i grę włączy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest czysty, ubrany w pizame, dostaje jesc i chwile sie przytulamy. Czesto takie przytulanie wystarcza by zasnal mi na rekach. Jednak sa dni takie jak np dzis, ze nie chcial zasnac. Widac, ze byl zmeczony, marudny, zasypial na rekach, ale sam sie tez wybudzal. Kiedy polozylam go w lozeczku jeszcze nie spal i zaczal poplakiwac. Nie byl to histeryczny placz, ale poplakiwanie-nudzenie. Wyszlam z pokoju, ale nasluchiwalam. Gdyby zaczal zanosic sie placzem - wrocilabym i ukoila, ale takie kwekanie 'zigonorowalam'. Znam go juz na tyle by wiedziec, ze gdybym tam z nim siedziala, to nie chcialby spac duzo dluzej, bo mama jest, wyszlam i usnal w mniej niz 10 minut. Zle robie? Nie olewam dziecka, nie zostawilam zanoszacego sie od placzu synka by posiedziec sobie na forum. Wyszlam, bo wiem, ze pozwoli mu sie to wyciszyc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
hecate, sama najlepiej znasz swoje dziecko. Jeśli tak szybko zasnął, to raczej nieszczęśliwy nie był, a na każde kwęknięcie nie ma co biegać, bo to też czasem tylko rozbudza dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w razie czego wrócisz ![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytoczyłam tą sytuację zbyt skrótowo, więc przepraszam, jak mogłaś się poczuć urażona. Ta dziewczyna napisała, że w tym momencie był u niej brat z żoną czy kuzyn, nie pamiętam, a jej mała terrorystka płakała w drugim pokoju w łóżeczku, to było w dzień, a na sugestię, żeby zajrzeć do niej powiedziała, żeby się nie wtrącać (bo ona taka dziwna, bo wielo pieluch używa a to XXi wiek już i jak to się w gównie babrać) i mała po ponad półgodziny płaczu zasnęła sama, a goście poszli i mama miała spokoju trochę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Według mnie Hecate sama znasz najlepiej swoje dziecko
![]() ![]() Nie powiem Ci czy zrobiłas dobrze,czy źle ,bo nie wiem ![]()
#98 |
Wtajemniczenie
|
![]() Bardzo mądry wątek ![]() Zgadzam się w stu procentach, że mamy wiedzą wszystko o nowych smoczkach/ bucikach/ poscielach, a nie wiedzą na co zwracać uwagę w rozwoju noworodka czy niemowlaka. A najlepsze jest to, że naprawdę nie jest to skomplikowane i nie wymaga Bóg wie jakiego wykształcenia. odnośnie bucików... póki dziecko nie chodzi nie są potrzebne,a jedynie odkształcają stópkę. boso, albo w skarpetkach, w ten sposób dobrze się nóżki rozwijają ![]() ![]() ![]() ![]() cieszę się, że są mądre mamy i takie, które nie odrzucają dobrych rad i nie reagują na nie agresją, przywracacie mi wiarę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ja np. na kwękniecie nie biegam,bo czasem młoda postekuje keidy wierci sie przez sen,ale kiedy płacze to idę zawsze,i tak juz wtedy nie ejst robudzona
#102 | |||
Zakorzenienie
|
uderz w stół a nożyce sie odezwą
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że przybierając postawę "moje dziecko moje metody" raczej nie powinno się wchodzić na forum, które nomen omen ma z założenia największe walory pomocy i poszerzania i wymiany doświadczeń wiedzy ... ale to znów moja prywatna refleksja i ilu forumowiczów tyle będzie zapewne poglądów na tą kwestię ... Luna Cytat:
ViXEN powinnaś dodać w tytule wątku kontrowersyjny lub przerysowany .... aha Mariko wybacz, iż odebrałaś moją wypowiedź w kontekście słowa tytułowego "patologia" nie było to moim zamierzeniem raczej, że jest to osobiście dla mnie dziwne i nietypowe ubieranie i posiadanie przez niemowlaka X par butów i jak zakończyłam swoją 1 wypowiedź to utkwiło mi to jako jedyne w pamięci ...
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2012-06-11 o 21:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Agatku ale o co chodzi?
Uwazasz,ze sadzanie 4 miesieczniaka i kolczykowanie go jest dobre? Potrafisz to uzasadnić? Oklaskiwać postu Żabulki raczej nie powinnaś,bo ona o czymś innym pisze ,Ty wyraznie w czterech literach masz wiedzę ,wiesz,ze zle robisz,ale i tak bedziesz tak robić,a jesli ktos Ci zwróci uwagę zamiast argumentacji stosujesz atak.
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czego ta radość ?
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A co Wam do tego drogie doświadczone super mamusie, że ktoś kogoś sadza (to zależy od dziecka ile ma siły) czy kolczykuje, np ja? Tak zrobiłam, bo chciałam.
Aha i kolczykowanie NIE BOLI ![]() ![]() ![]() Jestem w szoku i ZBIERAM SZCZENĘ z podłogi, że można mieć czelność czytać inny wątek, nie udzielając się, zakładać nowy i smiać się z innych mam oraz nazywać głupotą czy patologią robiąc tak czy inaczej. To jest dla mnie chore i nie na miejscu. Opanujcie się! Tyle w tym temacie.
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w innym wątku szaja wrzuciła bardzo ciekawy link dotyczacy przekłuwania uszu maluszkom (zresztą nie tylko maluszkom). Uważam, ze jeśli swiadomie narażasz dziecko na komplikacje medyczne, ze względu na swoje fanaberie to... słów brak włąściwie. Bo co tu można powiedzieć? Co można powiedzieć na rozumowanie: 'mam swoje dziecko, to mogę je popsuć i wcale mi przykro nie jest'?
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Po co czytacie inne watki a potem zakładacie taki jak ten?
Jeżeli mamy w wątku są '' ze sobą'' od roku to raczej poznały sie dość dobrze i jak chcą pisać o kupie to niech piszą, widocznie tak funkcjonuje ich wątek. Mnie np to bawi i moje dziecko raczej nie będzie tego pamiętać ![]() Wchodze na forum zeby się czegoś dowiedziec ale tez odstresować, bo nie mam zamiaru stać się matroną szukającą tylko sposobów jak najlepiej wychować swoje dziecko. Wolę zdać się na intuicję i instynkt macierzyński. odkąd urodziłam słyszę to od lekarzy, położnych i całej reszty. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani intuicja ani instynkt nie pomogą, gdy się nie ma podstawowej wiedzy. A to w jakim celu powstał wątek zostało wyjaśnione kilka stron wcześniej ![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolczykując -narażasz. Dla swojego widzimisę,bo plusów to nie ma żadnych.To jest rozsądne? Mądre?
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd mozna mieć pewność ze boli? Mnie przekucie NIE BOLAŁO, ucho mi się nie paprało. A skąd wiesz ze podstawowej wiedzy nie posiadam ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
temat na czasie u nas Pola ma 4,5 roku przekłuła sobie uszka 2 tyg temu -bolało ją
![]() ![]() ![]() ![]() ale widzicie na forum może łatwiej komuś zwrócić uwagę w realu trudniej tak widzę ja nie zwracam uwagi ani tu ani tu jesli ktoś mnie zapyta wyrażę swoją opinię, ale raczej zapytają mnie "po" jak pomóc jak ucho się źle goi ...
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uszy goją się znakomicie ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to zastanawia, być rodzicem i nie chcieć wychować swojego dziecka w najlepszy możliwy sposób. ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2622 tak,goją sie świetnie ![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-06-11 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Oświecone, Inteligentne, Oczytane, Zarozumiałe, Wszystkowiedzące a zarazem Żałosne mamy
Nie będę czytać tego wątku całego, ponieważ szkoda na Was czasu. (jeżeli któraś z moich koleżanek z forum poczuje się urażone tym co piszę, to z góry przepraszam) Naśmiewacie się z dziewczyn, które mają mniejszą wiedzę i doświadczenie życiowe od Was, inne poczucie estetyki, może nawet bardziej "prosty" światopogląd czy też zwyczajnie mniejszy poziom inteligencji. Nie pomyślicie o tym, że na tych forach są dziewczyny, które nie zawsze miały szczęście urodzić się w domach z ogólnie przyjętymi normami społecznymi, z wysokim poziomem inteligencji, z możliwością edukacji, z dostępem do dóbr kulturowych itp. Niektóre urodziły się w rodzinach patologicznych, jeszcze innym los nie sprzyja, niektóre są bardzo biedne i myślą tylko jak przeżyć z dnia na dzień. I tak poszkodowane kobiety przez los mają na co dzień inne problemy, niż czytanie poradników o wychowaniu dzieci, edukowanie się w zakresie rozwoju dziecka. Czasem po prostu nie mają takiej możliwości, bo nie mają pieniędzy na zakup książki, a we wsi w której mieszkają nie ma biblioteki. Wiedza dostępna w internecie jest prawie nic nie warta. Ale czy to znaczy, że kobieta "prosta" nie powinna mieć dzieci i należy ją krytykować za brak wiedzy na temat aktualnie panujących trendów? (które, nota bene pewnie za 10 lat będą negowane). Przeżywacie prawdziwy orgazm intelektualny i pękacie z dumy jakimi to jesteście mądrymi matkami.. a to dopiero będzie można ocenić za parę lat. Bo może i dałyście w odpowiednim czasie jabłuszko swojemu dziecku i będzie miało prosty kręgosłup, ale co z tego jak będzie człowiekiem o tak ograniczonym światopoglądzie i wrażliwości na świat jak Wy? Założę się, że 90% Was ochrzciło swoje dzieci, więc uważacie się za katoliczki. Zatem żyjcie zgodnie z tym w co ponoć wierzycie, a nie w kompletnej hipokryzji. Czemu nie szanujcie innych, nie macie empatii, czemu z innych szydzicie? Przecież to OCZYWISTE, że tak nie wypada... i Wy, takie rozgarnięte i światłe kobiety tego nie wiecie? CZYTAJĄC TEN OBŁUDNY WĄTEK MAM WIĘKSZY ODRUCH WYMIOTNY , NIŻ PO WĄCHANIU KUPY MOJEGO SYNA.
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
insynuujesz coś ![]() To ze polegam na intuicji i instynkcie nie znaczy ze nie wychowam swojego dziecka najlepiej jak potrafię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-06-11 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.