![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Shih tzu - cz. IV
Malutka, no musze powiedziec ze jak na amatora scinania wloskow to poszlo ci calkiem niezle. Na ostatniej fotce ma przesmieszna minke
![]() Uwielbiam te pieski, zawsze mozna sie z nich tak osmiac jak jakas mine zrobia ![]() ja i nesi wlasnie za 5 godzin mamy samolot do polski, Nesi jak zobaczyla ze znowu wyciagam jej torbe podrozna w ktorej bedzie musiala siedziec to znowu sie na mnie obrazila lol ok, to ja uciekam i wszystkich serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na zdjęciach mała jest urocza... tylko muszę doczepić się do Twojego cięcia pod brodą :P. Na 6 zdjęciu widać, że zrobiłaś małej schody. Łap włosy do cięcia równolegle do szyi a nie w poprzek - mi tak wyszło za pierwszym razem jak łapałam włosy w poprzek. Nie wiem czy mnie zrozumiałaś ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Miłego pobytu ![]()
Lepsze 10 godzin samemu w domu niż 24 w schronisku Edytowane przez di69 Czas edycji: 2012-07-06 o 17:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() : http://allegro.pl/maszynka-do-strzyz...465175652.html ona nie chce ciąć ![]() A to moja łobuziara ![]() ![]() Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-07-07 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#95 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=di69;35148373]To dobrze, że u małej już zdrówko wraca do normy
![]() Na zdjęciach mała jest urocza... tylko muszę doczepić się do Twojego cięcia pod brodą :P. Na 6 zdjęciu widać, że zrobiłaś małej schody. Łap włosy do cięcia równolegle do szyi a nie w poprzek - mi tak wyszło za pierwszym razem jak łapałam włosy w poprzek. Nie wiem czy mnie zrozumiałaś ![]() Dzięki za uwagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj po przerwie ![]() Moja maszynka jest OK. Tylko trzeba się z tym liczyć, że obcinając dłuższe włłosy trzeba psa wyczesać a i tak trochę włosy plątały mi się w nasadkę. Ale za to teraz gdy ścinam ją teraz co 2-3 tygodnie idzie jak po maśle!!! Cytat:
![]() Ja się nie czepiam co do cięcia bo nikt mistrzem nożyczek od razu nie jest :p Chciałam tylko doradzić ![]() [QUOTE=malutka2105;3517176 0] Cytat:
![]() ![]() Fajnie by było gdybyśmy dawały sobie takie rady-porady. zawsze to skraca drogę do doskonałości ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
w temacie Shih tzu jestem nowa - na arazie zbieram informacje i namawiam narzeczonego na psiaka. Ten podchodzi do tematu dość sceptycznie (chciałby psa, ale boi sie, że taka puchata kulka zbyt drogo nas wyniesie - mamy kredyt na mieszkanie i obawia się, że bede psa zbyt rozpieszczać i zaczniemy zyc na granicy nedzy ![]() Stad moje pytanie. ile miesiecznie wynosi was utrzymanie psiaka - bez jakichś wiekszych szalenstw. i jak czesto prowadzacie go do fryzjera - wiem, że mozna strzyc samemu, ale na razie obstawiam ten wariant ![]() a wiem ze moj chlop chcialby miec takie puchate coś do kochania, ale liczy koszty jak sknerus mc kwacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
oj ja też muszę obstrzyc mojego Amiego, bo strasznie zarósł, pewnie biedakowi gorąco w te upały w takim futrze
![]() Postaram się jeszcze w tym tygodniu go umówić do fryzjera ![]() ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Jak by powiedziała moja koleżanka " chciałaś ? to cierp " hehehe no niestety często tak bywa że jak się dziecko pojawia o psie się zapomina i idzie w odstawkę
![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
no tak całkiem w odstawkę to Ami nie poszedł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- a mam pytanko ![]() Co robicie z pupilami jak wyjeżdżacie na wakacje? My wybieramy się nad morze na 6 dni i niestety musimy Amiego zostawić u szwagierki. Boję się, że będzie tęsknił ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
jak z nim poćwiczysz, to będziesz mogła go zabierać ze sobą. Chodzenie przy nodze, a kolo wózka to dla psa rózne sprawy i trzeba go tego nauczyć, ale myśle ze warto, żeby mógł razem z wami wychodzić na spacery
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Motylku przyznaje - mój pies jest niewychowany
![]() ![]() ![]() Masz może jakieś sprawdzone sposoby?
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
na szczęscie wszystko da sie nadrobić, tylko wymaga to czasu
![]() po pierwsze nauczyłabym go chodzić na zwykłej smyczy. Flexi moim zdaniem często uczy ciągnięcia przez napiętą linkę/taśmę i pozniej psy nie umieją chodzić na luzie. Możesz kupić smycz/linkę taką na 2-3metry i zacząć od chodzenia luzem, nagradzasz smakami czy co tam lubi, nie musi iść przy nodze, ale na luzie, linka/smycz na byc luzno. Jak ciągnie to albo stoisz i czekasz az sie uspokoi, albo mowisz glosne "nie" i natychmiast zawracasz w zupełnie inną stronę - tak aby byl to sygnał ze przy ciągnięciu pies nie dojdzie do celu. nagrodą za chodzenie na luzie jest to ze pies idzie dalej, moze wąchać itp. Nigdy nie wolno mu dojść gdzie chce ciągnąc. tak samo z wózkiem, masz dłuższą smycz czy linkę, jak ciagnie to go odwołujesz, albo zmieniasz kierunek - z wózkiem jest trudniej nawet pustym, dlatego lepiej nauczyć go najpierw bez, ale z tobą czy męzem, żeby zrozumial zasadę. jak on ciągle bym na flexi i ciągnął to moze byc mu ciezko na początek, ale sie przestawi jesli wy będziecie nieugięci. Najlepiej zostawić go tylko na "normalnej" smyczy a flexi sobie odpuścic na jakis czas. skoro wózek go ekscytuje mocno, to najpierw go wybiegajcie, niech będzie mocno zmęczony, nie będzie mial sily nakręcać sie wtedy az tak w chwilach podłamania czy wątpienia pomyśl o wspólnym spokojnym spaceru przy wózku ![]()
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.uszata.com/eksplorer/prawa/testy_na_zwierz.html Pomóż nakarmić zwierzęta w schronisku! http://www.pustamiska.pl Edytowane przez necia88 Czas edycji: 2012-07-12 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze tak organizuje wakacje, że psy jada z nami.
Psy nie rozumieją, ze my tylko na wakacje jedziemy i to przeżywają, dlatego ja wolę im oszczędzić tego stresu a dzis poszukanie kwatery z psami nie stanowi żadnego problemu
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-07-12 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie bój się, z głodu nie padnie, jak będzie burczało w brzuszku to zajrzy do miski ![]() albo możesz teraz na próbę zostawić małego u szwagierki na jedną noc. zobaczysz jak będzie się zachowywał. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
moim osobistym zdaniem jak sie wzieło psa, to należy mu ograniczyć stres tam gdzie sie da i jak pies tak bardzo przeżywa rozstanie, to należy w miarę możliwości mu to ograniczyć - a zabranie psa na urlop nie stanowi problemu. Chyba ze ktos zwyczajnie nie chce brać psa, to wtedy sytuacja jest jasna
![]()
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz już nie ma problemu żeby gdzieś jechać z psem - no chyba, że z większymi - nawet są plaże gdzie można z pieskiem wejść! ![]() Co do spacerów z wózkiem musisz go tylko przyzwyczaić - nauczyć ładnego chodzenia na smyczy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
kilka razy np. na mazurach panie/panowie powiedzieli mi ze na yorki się nie zgadzają bo za bardzo przeszkadzają - szczekają kilka razy się zgodzili i zawsze były problemy typu - skarżyli się inni na jazgot itp. zresztą sama wiem coś o tym mam działkę i 2 sąsiadów z 2 stron ma yorki uwierzcie potrafią CAŁY dzień szczekać bez opamiętania ja bardzo kocham wszystkie futrzaki ale już i mi siada cierpliwość bo ile można ?? wiec jak się pytam czy z psem mogę przyjechać 1 pytanie jakie często pada czy to york??
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
ja bym chętnie zabrała Amisia ze sobą, niestety tam gdzie mamy zarezerwowaną miejscówkę zwierzaki nie są mile widziane
![]() ![]() Trudno psiurek będzie musiał się przemęczyć przez te kilka dni ![]() ![]() nie wiedziałam, ze można już psy na plaże wprowadzać ![]()
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
a moim zdaniem nie ma co przesadzać
![]() ![]() poza tym oboje z małżonkiem uwielbiamy wędrówki po górach, zwłaszcza ciężkie trasy, których pokonanie zajmuje kilka, kilkanaście godzin i nie wyobrażam sobie ciągnąć na nie psiaka. a znowu całe plany wakacyjne podstosowywać pod zwierzaka wydaje mi się co najmniej dziwne ![]() inna sprawa gdyby psiak miał zostać w nieznanym mu miejscu tj. hotelik... na to bym się nie zdecydowała. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-13 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem... Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi, ale od wczoraj Furka cały dzień buczy (jak ja to mówię) tzn jęczy, nie wiem jak to opisać... Jedzenie ma, wodę ma, chodzi na spacery, a potrafi leżeć na łóżku i buczeć. Leży i buczy, chodzi i buczy... Ja nie pracuje i kiedyś bardzo dużo czasu jej poświęcałam, teraz mam trochę roboty bo wciągnęłam się w szycie, codziennie muszę coś zrobić, i nie wiem czy może buczy przez to że nie poświęcam jej tyle czasu co kiedyś? Dzisiaj przyniosła na kanapę zabawkę, usiadła i buczała... Pobawiłam się z nią, goniłyśmy się itd a ona za chwile znowu buczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
to dokładnie tak samo jak mój brzdąc
![]() przed ciążą poświęcałam mu dużo więcej czasu i nie pamiętam by tak marudził, ale teraz brakuje mi już sił na szalone harce, więc mały jest niepocieszony i bardzo wyraźnie to manifestuje. na szczęście małżonek po powrocie z pracy nadrabia zaległości i pies wybiega się jak kiedyś ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-13 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może dziewczyny coś w takim razie poradzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Mój Tobi złapał grypę żołądkową ;-( wczoraj byliśmy u weta kroplówka 5 zastrzyków ... i nic nie jedzenie do dzisiaj do rana a dziś tylko kleik ryżowy na rosołku z kurczaka z marchewką i siemię lniane i jakiś antybiotyk wspomagający ... masakra ... a po tej kroplówce to miał takiego garba w na karku dosłownie jak wielbłąd.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.