![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie niewielkim kosztem!
hej! czy ja też mogę się dołączyć?
![]() od dziś zaczęłam, mam kilka dobrych kg do zrzucenia a wątek wydaję się sympatyczny... poza tym jak fajnie mieć wsparcie w odchudzaniu ![]() ![]() mój dzisiejszy bilans: śniadanie: kawa z mlekiem owsianka lunch: zupa brokułowa obiad: znów zupa brokułowa deser: truskawki kolacja: ryż z warzywami +duuuuuuuużo dużo wody ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
jednak wieśniaka zastąpiłam 5 plasterkami polędwicy, plasterkiem pasztetu i 4 plastrami pomidora
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
No kurdę! szlag mnie trafia!
niby wszystko idzie ok, jest dobrze a nawet bardzo dobrze i coś musi nie wyjść.. i to zawsze na koniec dnia. Powstrzymałam się od lodów, ziemniaków pączka.. a na głupiego sandwicha to ![]() ![]() ![]() KURDEEEEEEEEEEEEEE a wogóle ważylam się ostatnio ...1,5 tygodnia temu bodajże ( dokładnie nie pamiętam.. ) i było 80 kg.. ![]() dzisiaj myślę sobie po @ już więc... zważę się i co ? o 5 kg więcej ! wyobrażacie to sobie!? coś jest kurde nie tak, obwód spada a głupia waga rośnie ;/ Chyba jednak nie dam rady. Kompletna załamka, wiem ze muszę, ślub i te sprawy, ale jak ta waga nie pokazuje nic dobrego, tylko same przykrości mi sprawia.. ![]() normalnie nie wiem co mam zrobić.. poszłam do lekarza, zapisałam się do poradni metabolicznej ,, moze cos z tą moją przemianą jest nie halo ? wiem, że teraz jestem załamana, za godzine powiem sobie "walczę" ale rano znów się załamię i tak w kółko, aż poddam się całkowicie. Wiem ze małe grzeszki się zdarzają.. bo jeden mały sandwich ( hahaha sandwich bez sera!) to nie jest aż tak źle, wypiłam 2,5 litra wody 6 czerwonych herbat 2 zielone.. więc tych napoi było DUŻO. a co z tego jak teraz wiedząc ze mam 5 KILOGRAMOW więcej czuję się okropnie, czuję się jak taka tłusta, brzydka baba, która nie dba o siebie.. Nie wiem co z tego będzie. Oprócz tego zapaliłam tego głupiego śmierdzącego papierosa ![]() _________________ Jest : 85 kg ![]() ![]() ![]() Cel I : 75 kg do 5 lipiec Cel II : 68 kg do 1 sierpień ![]() Cel III : 60 kg do 1 październik Cel IV : 58 kg do 1 listopad ![]() Cel V marzenie! 55 kg do Świąt Bożego Narodzenia ![]() Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2012-06-18 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
ryba91 najwazniejsze, ze w obwodzie mniej, a ćwiczysz? może mięśnie nabijają wagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
spokojnie
![]() może woda Ci się zatrzymała ![]() ![]() Nos góry ale to szybko ![]() a co napadu wieczornego, to podejrzewam, że na dniu mogłaś za mało zjeść i stąd ten stan. Nie wiem czy Ci to pomoże ale ja np.ostatnio gdy mam taki napad to się zastanawiam, czy naprawdę jestem głodna czy po prostu chcę jeść z braku zajęcia i zazwyczaj wychodzi to drugie ![]()
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Oj ja coś o tym wiem. Albo obżeram się z nudy, albo z nerw. No i dlatego właśnie nie rzucę papierosów bo już w ogóle przytyłabym kolejne 10 kg.
Cofee- witamy, witamy! ![]() Mi kurcze burczy w brzuchu, zapijam to wodą ale kompletnie nic nie pomaga, dlatego chyba pójdę zaraz spać żeby przespać głód:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;34786165]Oj ja coś o tym wiem. Albo obżeram się z nudy, albo z nerw. No i dlatego właśnie nie rzucę papierosów bo już w ogóle przytyłabym kolejne 10 kg.
Cofee- witamy, witamy! ![]() Mi kurcze burczy w brzuchu, zapijam to wodą ale kompletnie nic nie pomaga, dlatego chyba pójdę zaraz spać żeby przespać głód:P[/QUOTE] zjedz jakies białko bo spowolnisz metabolizm, co może wróżyc zastojem Twu, twu ![]()
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zmykam Kochane do łazienki i spać, bo nie wytrzymam ![]() Dobrej nocy a jutro podaję wymiary ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
No w sumie macie rację, ale oprócz fajnego wyglądu to chciałabym mieć też fajny wynik na wadzę. Co z tego że bede wygladać 10 kg mniej a mój facet nie będzie miał siły przenieść mnie przez próg ..
![]() Własnie poczytałam na necie, że jak się ćwiczy to tak może być i że zaraz po @ może byc nawet 3-5 kg więcej, ze ważyć to się treba tak 2-3 dni po @ , a więc głowa do góry. Dam radę, w razie czego 11 licpa mam poradnię metaboliczną do zaliczenia, więc gdyby coś było nie tak to nie ma problemu bo lekarz mi powie ![]() Ogólnie to widzę, że centymetry spadają najbardziej z biustu ![]() ![]() Cieszę się, że jestem na tym forum, bo jakoś tak dodałyście mi skrzydeł . DZiękuję ![]() ![]() _________________________ Jest : 85 kg ![]() ![]() ![]() Cel I : 75 kg do 1 lipiec Cel II : 68 kg do 1 sierpień ![]() Cel III : 60 kg do 1 październik Cel IV : 58 kg do 1 listopad ![]() Cel V marzenie! 55 kg do Świąt Bożego Narodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
rybko a chcesz baciki za glupie gadanie?!! będziesz najszczęsliwszą i najpiękniejszą panna młodą
![]() ![]() mój jak mu powiedziałam, żeby nie nosił mnie na rękach bo jestem ciężka(on jest baardzo szczuplutki) to zaczął nosic cały czas. I teraz bierze mnie zawsze kiedy się najmniej tego spodziewam ![]() no i jesteśmy na tym forum po to, żeby doradzać, wspierać podnosić z upadków. W grupie siła, więc nie masz za co dziękować ![]()
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() załączam pewne informacje ze strony na kórej wypowiadają się dietetycy. Ten tekst też dużo dał mi do zrozumienia :P " Zaobserwowane efekty pozwalają stwierdzić że wszystko przebiega jak najbardziej prawidłowo ![]() ![]() ![]() ![]() _______________ Jest : 85 kg ![]() ![]() ![]() Cel I : 75 kg do 1 lipiec Cel II : 68 kg do 1 sierpień ![]() Cel III : 60 kg do 1 październik Cel IV : 58 kg do 1 listopad ![]() Cel V marzenie! 55 kg do Świąt Bożego Narodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Udalo mi sie wytrwac i nie wcinac tych pysznych ciast na stole
![]()
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wytrwałości ![]() OBY KOLEJNE DNI PŁYNĘŁY RÓWNIE DOBRZE ![]() lecę poćwiczyć coś na nogi i spać, bo tż będzie tęsknił :P Dobranoc dziewuszki ![]() ____________________ Jest : 85 kg ![]() ![]() ![]() Cel I : 75 kg do 1 lipiec Cel II : 68 kg do 1 sierpień ![]() Cel III : 60 kg do 1 październik Cel IV : 58 kg do 1 listopad ![]() Cel V marzenie! 55 kg do Świąt Bożego Narodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
widzisz rybko, więc nie masz powodów do zmartwień
![]() Ach Ci nasi TŻ,co my byśmy bez nich zrobiły ![]() ![]()
![]() |
#108 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się będziesz nakręcać to w ogóle wrócisz całkiem do palenia, nie traktuj tego jako porażki tylko małej przeszkody ![]() ![]() Cytat:
Czuję się jak czirliderka trochę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
witam, nie śpię od 5 rano
![]() ![]() Rybka - nosek do góry na kolacje spróbuj jeść białko a jak masz mega ochotkę zgrzeszyć to ja jem kostkę gorzkiej czekolady z lodówki ![]() ![]() teraz wychodzę ale jak wrócę to was uważniej doczytam miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() u mnie tez zapowiada się mega ciepły dzień ![]() juz jestem po sniadanku, zjadłam wieśniaka ze szczypiorem prosto z mojego ogródka ![]() ![]() wieczorem wybieram się na babskie posiedzenie integracyjne -rozpoczęcie wakacji,więc zdrowo i dietetycznie na pewno nie będzie ![]() ![]() no i muszę się pożalić...wylazł mi żylak na nodze, a mam dopiero 22l. ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Za oknem pochmurno, wiatr, deszczowo, ale i tak bedzie piekny dzien bo dzisiaj mam urodzinki! ![]() Zaraz sie zabieram za pieczenie ciast (ktorych nawet nie sprobuje ![]() ![]() Na obiad chcialabym zrobic takie kieszonki z filetow z kurczaka z szynka, pomidorem i serem w srodku. Jesli ktoras z Was kiedykolwiek cos podobnego robila, to prosze o wsparcie bo nie wiem czy to sie dusi, smazy czy piecze w piekarniku ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Monte_ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
ja tą pierś robiłam na parze kiedyś ![]() ![]() ![]() tak w ogóle to witam. Dzisiaj nowy dzień :P rano humor mi nie dopisał ![]() ![]() Po śniadaniu jestem - dwie malutkie kromeczki z chudą wędlinką i ogórkiem i mała kawa bez cukru :P zastanawiam się, czy przed wyjściem z domu zjeść jeszcze płatki bo potem wracam koło 3-4 czyli jak będzie obiad i bym misiała je ominąć.. ale tak pół godziny po Iśniadaniu już II ? :P _________________________ _ Jest : 85 kg ![]() ![]() ![]() Cel I : 75 kg do 1 lipiec Cel II : 68 kg do 1 sierpień ![]() Cel III : 60 kg do 1 październik Cel IV : 58 kg do 1 listopad ![]() Cel V marzenie! 55 kg do Świąt Bożego Narodzenia ![]() 1 dzień bez fajki ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Monte_ masz dzisiaj urodzinki? jeśli tak to wszystkiego najlepszego
![]()
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki kochane
![]() Bardzo fajny pomysl na parze, tylko nie bardzo mam do tego sprzet ![]() A jakby byla pieczona? Moze w folie aluminiowa zawinac?
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Rybko- lepiej zjedz! przez cały dzień to spokojnie spalisz trzeba podkręcać metabolizm a nie go zwalniać
![]() |
#116 | ||
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny! No i przespałam swój głód, a rano jak się dobrze czułam z myślą że się nie obżarłam po 19
![]() Dziś na śniadanie były dwa jaja, dwie kromki chleba razowego, łyżeczka chrzanu, pomidor i oczywiście ogórek ![]() Czuję się mega najedzona. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Słoneczko sto lat, sto lat! Spełnienia marzeń i wytrwałości w dążeniu do celu ![]() Robiłam kiedyś takie 'kieszonki' z suszonymi pomidorami i mozarellą ale mi się porozwalały. Może dlatego że robiłam na teflonie, ale tak było w przepisie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
ja też jestem gruszką... mam 100 w biodrach...ale TŻ mówi że moja pupa to skarb
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- u mnie dzisiaj ciepło ale jest wiaterek ![]() pokosiłam trawę na podwórku i niedługo idę się kąpac ![]() ![]()
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
rybko, mam coś dla Ciebie
![]() Dlaczego nie chudnę? Miesiączka To naturalne, że przy zbliżającej się miesiączce dochodzi do wzrostów masy ciała. Możesz czuć się wtedy ociężała, obolała, wrażliwa na dotyk. Za ten stan rzeczy odpowiadają hormony. Może dochodzić do zatrzymywania wody w organizmie. Efektem tego jest wzrost masy ciała nawet o kilka kilogramów. Jeśli wytrwasz i nie złamiesz się, to po kilku dniach wszystkowróci do normy. Bez dodatkowych przekąsek masa ciała się unormuje i wróci do poprzedniego stanu. Ważna tutaj jest kilkudniowa cierpliwość. Nie daj się „chodzącym” za tobą przekąskom, a za parę dni będziesz się cieszyć niższą masą ciała. Problemy z tarczycą Jednak kilogramy nie spadają przez dłuższy czas niż trwa miesiączka. Mija już kolejny tydzień kiedy stosujesz zalecenia a mimo tego nic się nie dzieje i waga stoi jak zaczarowana. Wtedy warto zdać sobie pytanie o stan swojej tarczycy. Sama nie będziesz potrafiła na nie odpowiedzieć. Koniecznie udaj się do lekarza, aby wykonał jej badanie. Tarczyca to zarządca energią w organizmie. Jeśli coś zaczyna w niej działać nieprawidłowo, to będzie wpływało na spowolnienie lub przyspieszenie tempa przemian metabolicznych. W przypadku spowolnienia metabolizmu najczęściej mamy do czynienia z niedoczynnością tarczycy. Jest to niekorzystna sytuacja dla osoby odchudzającej się, bo wtedy najłatwiej o zwolnienie odchudzania lub całkowite jego zahamowanie. Leki A może zażywasz jakieś lekarstwa? Niektóre leki mogą sprzyjać pobudzaniu apetytu. Może to się zdarzyć np.: u osób leczących depresję lub schizofrenię. Do leków, które mogą sprzyjać przybieraniu na wadze należą: kortykosteroidy, a także niektóre leki psychotropowe. Przeczytaj ulotkę leku i dowiedz się więcej. Nawet jeśli znajdziesz na ulotce wspomniane przeze mnie nazwy nie wolno Ci zarzucać leczenia. Zdrowie jest najważniejsze. Możesz skonsultować się z lekarzem i zapytać czy są możliwości leczenia innymi pigułkami, które nie mają tego działania. Ruch Rozpoczynając dietę bardzo się przykładałaś. Starałaś się być bardzo aktywna fizycznie i mało siedzieć w domu. Po miesiącu odchudzania zapał opadł i zrezygnowałaś z ćwiczeń. Nadal jednak jadasz te same porcje posiłków co wtedy, gdy intensywnie ćwiczyłaś. Przestałaś tracić na wadze. Przy wysokiej aktywności organizm ma większe zapotrzebowanie na energię. Gdy ją zmniejszasz, zmniejszasz także zapotrzebowanie na „paliwo”. Powinnaś więc zmniejszyć porcje posiłków. Brak kontroli menu A może jednak nie do końca przestrzegasz zaleceń? Czasem wpadnie dodatkowy pączek, drożdżówka, cukierek, lody. W ciągu tygodnia trochę się tego uzbiera, jednak ty tłumaczysz sobie, że to tylko jeden, więc na pewno nie odbije się na efektywności diety. Sporządź sobie listę dodatkowych przekąsek z ostatniego tygodnia. Najlepiej spisuj ją gdy pojawi się coś nieplanowanego. Na koniec tygodnia podsumuj spożyte ilości i dodatkowe kalorie. Skonsultuj to ze swoim dietetykiem i zapytaj czy mogło to wpłynąć na efektywność. Powodów braku efektów w odchudzaniu może być więcej. Ja wymieniłam tutaj najczęstsze. Czasami tylko wydaje nam się, że coś nie ma znaczenia dla efektywności diety, a jest zupełnie inaczej. Przeanalizuj swoje ostatnie zwyczaje żywieniowe oraz zmiany, które wprowadzałaś w swoim stylu życia. Na pewno uda się znaleźć przyczynę. Powodzenia! ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
ja jak narzekam to mówi że on nie chce chudzielca, bo sobie siurka o kości po obciera
![]() ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
ja nigdy nie chciałam być mega chuda. Tylko zgrabna.
![]() ![]() I to moja motywacja na dziś ![]() Tak naprawdę póki nie przytyłam , to było dobrze. A teraz doszedł C i się załamałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.