|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Metoda OMO - kosmetyki
Dziś pierwszy razem umyłam włosy metodą OMO i... nie mogę się napatrzeć w lustro
Moje zazwyczaj "spuszone" włosy są dziś gładkie i proste! Użyłam:1. Pierwsze O - Odżywka Nivea Diamond Gloss (niezbyt ją lubię, a chcę szybko ją zużyć, ponieważ już wypatrzyłam sobie inną )2. Mycie - Szampon Yves Rocher I Love My Planet 3. Drugie O - Odżywka Garnier Fruity Passion (Zostawiłam ją na 10 minut, a włosy owinęłam ręcznikiem) Efekt jest rewelacyjny, chociaż był to mój pierwszy raz
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
No to dobrze
Ja osobiście używam omo tylko dlatego,że jedna odzywka mi nie podpasowała, a szkoda wyrzucić. Ja po OMO u siebie nie widzę żadnych rezultatów, ale to fajny sposób na pozbycie się bubla .
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Ja na razie staram się trzymać tej pielęgnacji. Tylko czy w drugim O można użyć szamponu z SLS?
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Oj....przepraszam, pokręciłam. Chodziło mi o Mycie (
). Czy mogę używać szamponu z SLS ?
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak najbardziej stosuje szampon z SLeS (mój skalp je "lubi", zbyt długie stosowanie delikatnych detergentów skutkuje łupieżem) rozcieńczam szampon wodą, spieniam na głowie, nie wcieram piany we włosy a jedynie spływająca piana myje włosy na długości
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja stosuje ta metode juz już od dawna. olej ( na noc badz na kilka godz) + mycie skalpu + maska pod czepek na ok 45 min dzis podrasowałam sprawę: na olej nałozyłam odzywkę (tzn maskę z ziaji) zobaczymy co z tego wyniknie |
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj myłam po raz pierwszy OMO tym co miałam pod ręką,
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy to co użylam było ok? O- odżywka ISANA do włosów kręconych (bo mam z natury kręcone, ale potem i tak prostowałam na szczotce, bo ostatnio nie byłam zadowolona ze skrętu, a innej odżywki nie miałam) M- Vichy dercos neogenic (bo muszę pobudzić włosy) O- ponownie ta sama odżywka co w pierwszym O Nie wiem czy to było zgodnie z zasadami, ale włosy ładnie mi się układają, są lśniące. Może powinnam użyć czegoś innego? |
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
może do drugiego O coś bardziej treściwego, może jakaś maska .
tak sobie pomyślałam , ale są tu dziewczyny które bardziej czają baze
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako drugiego O można używać tej samej odżywki, jeśli włosy ją lubią. Poza tym istotne jest, że włosy się ładnie układają i są lśniące. Wtedy już nieważne jest, że innym pięćdziesięciu osobom taki zestaw nie będzie pasował. Ani czy to zgodne z jakimiś tam zasadami (które za pół roku mogą być inne). Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-10-15 o 19:14 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Okazuję się, że stosowałam od dawna czasem OMO do pozbywania się starych odżywek, masek itp. Tylko zawsze myłam całe włosy, spróbuję myć tylko skórę głowy. I zmienię szampon bo okazuje się, że do tej pory myłam włosy koktajlem SLSowym. Może dlatego często po myciu swędzi mnie skóra głowy.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszym OMO
O- olej z orzechów archaidowych M- szampon Babydream O- odżywka Alterra Granat i Aloes na 20 min. Szczerze, to jaki przesusz miałam taki mam, ale nie zniechęcam się. Następnym razem wezmę inną odżywkę, bo mam jeszcze NaturVital. |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Ja już od dawna stosuję OMO
bardzo lubię tę metodę, bo tak to cięzko mi rozczesac włosy jeśli przed szamponem nie nałożę oleju lub odżywki albo najlepiej i tego i tego ![]() moje włosy wręcz uwielbiają OMO w takiej troszkę zmodyfikwoanej wersji: 1. jakiś olej - w zależności od tego, który akurat mam pod ręką aktualnie staram się dokonczyc Babydream fur mama2. odzywka do zemulgowania oleju - nakładam na ok. 5-10 minut, zwykle jest to Mrs Potters aloes 3. mycie - szampony bez SLS, ale jeszcze nie odnalazłam TEGO idealnego 4. druga odzywka/maska - na minimum 10 minut (zwykle kolo 20), jakies tresciwsze i bardziej regenerujace
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Nie macie czasem tak ze po oliwce babydream jako pierwsze O wlosy sa za bardzo obciazone?? Ja mialam takie razenie ale moze dalam jejj poprostu troche za duzo. Jakich ilosci olejku uzyc na wlosy do konca lopatek??
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moje włosy są teraz lekko przed łopatki i zwykle używam około łyżki - dwóch oleju, tyle ile widzę, że akurat im "wystarczy"
Edytowane przez fairylady Czas edycji: 2014-01-07 o 02:22 Powód: zle wstawienie cytatu |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Heyo
![]() Od jakiegoś czasu myję metodą OMO włosy, jednak nie wiem czy robię to dobrze... Jeśli dobrze zrozumiałam, najpierw nakładamy np. maskę na włosy poniżej uszu -> przed myciem dokładamy odżywkę by łatwiej zmyć maskę -> myjemy skórę głowy łagodnym szamponem -> zmywamy maskę&odżywkę i szampon -> nakładamy drugą odżywkę i... Tu moje pytanie : Drugą odżywkę mam zostawić na włosach czy po pół godzinie zmyć? Czy może zależy to od samej odżywki : d/s czy b/s? A może najpierw d/s, po pół godzinie zmyć i potem b/s? Chyba głupieję ![]() PS. Mam włosy wysokoporowate, a odżywki b/s są za słabe (jako drugie "O"). |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
"Moje pytania dla osób, które wypróbowały tę metodę:
1/ czy efekty są naprawdę lepsze niż po zwykłym myciu? 2/ czy są one widoczne już po pierwszym razie? 3/ czy może sobie tym zaszkodzić? 4/ czy efektu nie popsuje farbowanie albo rozjaśnianie (chociażby rozjaśniaczem w spreju Joanny)? 5/ jakich wy używacie kosmetyków do OMO? 6/ czy wszystkie kosmetyki bezsilikonowe się do tego nadają?" Hej ![]() 1. Moim zdaniem efekty są dużo lepsze niż przy zwykłym myciu. 2. Efekty widziałam już po pierwszym myciu. włosy były bardziej lśniące i gładkie. I uniesione do góry przez wykonany bardzo delikatny masaż głowy. Wyglądały zdrowiej niż przy zwykłym myciu. 3. Wydaje mi się, że nie można sobie tym zaszkodzić. Ta metoda daje dodatkowe nawilżenie i włosy (bynajmniej w moim przypadku ) są mniej obciążone. O niebo lepiej się układają. 4. Jeśli chodzi o farbowanie to warto używać kosmetyków, które pomagają nam utrzymać kolor. I są delikatne dla włosów. Nie zauważyłam żeby kolor szybciej się zmywał. 5. U mnie jest z tym różnie. W zależności jaki chcę efekt uzyskać. Ostatnio borykam się z wypadaniem włosów. Więc używam szamponu i odżywki Radicala. |
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey. Jestem ość początkującą OMOwiczką.
Miałam to szczęście, że od razu udało mi się wstrzelić w fajne odżywki (właściwie maski) i już za pierwszym razem szalałam z radości. Pierwsze O – mieszanka Kallosa Cherry, Kallosa BlueBerry, żelu z gotowanego siemienia lnianego i 2 ampułek biostyminy. Wszystko razem zmiksowałam blenderem (ręcznie ciężko to wymieszać, bo len nie łączy się z maskami bez blendera). Miksturę nałożyłam na suche włosy i trzymałam godzinę, co jakiś czas przeczesując kosmyki grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. M – szampon Kallos Peach – myłam włosy raz, bardziej skalp niż końce, choć same końce tez trochę przemyłam. Drugie O – na umyte i wilgotne włosy nałożyłam maskę Biowax z Algami i Kawiorem (taka mała, w czarnym opakowaniu). Później wszystko ułożyłam z pomocą suszarko-lokówki, tak jak robię to zazwyczaj. Nigdy, nigdy wcześniej włosy nie były tak gładkie, błyszczące i miękkie, a jednocześnie naprawdę czyste i nie przetłuszczające się. Obecnie do pierwszego O dodałam Kallos z Algami, Botoxem i Keratyną. W środę opiszę wrażenia. Piszecie tu niektóre, że używacie do mycia BabyDream. To rzeczywiście świetny czyściciel, tylko on jest w stanie zmyć CastorOil i inne mocne oleje, jednak mnie wysusza włosy tak bardzo, że nie widać efektu olejowania, odżywiania czy maskowania. U mnie się niestety nie sprawdził i jeden wielki puch i siano. I tak sobie myślę, że jeśli ktoś nie widzi poprawy włosów po zastosowaniu metody OMO, a kombinuje z maskami jednocześnie pozostawiając w „M” BabyDream, to może on jest nieodpowiedni, a nie maski i odżywki? |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podpowiedzcie prosze, bardzo poczatkujacej OMO maniaczce czy ktorys z tych dwoch kosmetykow moge stosowac do pierwszego O:
- maska drozdzowa Babci Agafii - odzywka bananowa z The Body Shop Zadna z nich nie sprawdzila sie u mnie w tradycyjnej roli, a chcialabym je jakos zuzyc... |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta metoda to żadna filozofia, problemy z wyborem odżywki są dopiero przy myciu samą odżywką, tutaj kosmetyk musi spełniać konkretne wymagania. |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Moje zazwyczaj "spuszone" włosy są dziś gładkie i proste! Użyłam:
)

). Czy mogę używać szamponu z SLS ?