![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Na czym NIE oszczędzacie?
Tak.
Ale kilkanaście ksiązek miesięcznie to nie jest mało, dlatego jestem zdziwiona bo nawet przy dobrym gospodarowaniu czasem to i tak jest niezły wynik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Na czym nie oszczedzam,wiec
-Zdrowiu i jedzeniu.Mam fiola na punkcie zdrowego jedzenia.Nawyki zywnosciowe wynioslam z rodzinnego domu.Najwiecej kupuje owocow i warzyw.Prawie w ogole nie kupuje slodyczy,nie jem fast fodow.Uwielbiam dobra herbate,biala,zielona,owo cowa,earl grey... mniam -Kosmetykach, posiadam bardzo sucha skore ciala i twarzy,wiec tu masa kasy idzie na dobre kremy i ojeki. -Porzadnych butach -uwielbiam siec sklepow Clarks -Perfumach To chyba na tyle.ciuchow kupuje malo,wiekszosc dostaje od siostry albo dostaje od niej znizki na Monsoona .Ogolnie kupuje w sieciowkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jak wyżej, doprowadzałam twarz do porządku dwa tygodnie. Mega przesuszył policzki+spowodował wysyp pryszczy na czole, czyli w strefie, z którą akurat NIGDY nie miałam problemów.
![]() |
#95 | |
DOMator
|
Cytat:
Ten sam koncern, czyli L'oreal. Nawet te same patenty i substancje stosują - najpierw za grubą kasę jako nowości w lancome, a później w vichy, l'oreal, LRP, najpóźniej w garnier. Kiedyś w Wysokich Obcasach był obszerny artykuł o tym koncernie i jego polityce cenowo-produktowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
- na jedzeniu-nie kupuje samych eko,ale staram sie aby jaja byly od szczesliwej miejscowej kurki, mieso z zaufanego źródła, soki tylko 100% jak bede miala przyplyw gotówki zakupie sokowirówke
-na zdrowiu -na mineralnym podkładzie i różu, na tuszu do rzęs -perfumach, nie stać mnie na pełnowymiarowe flaszki,wiec zaopatruje sie w odlewki na wizażu ![]() -jeśli chodzi o domowe sprawy to ostatnio na plytkach,panelach(remont) , proszku do prania Mam w planie nie oszczedzać na butach, ponieważ wystarczająco wiele razy sie przekonałam,że na kozakach/botkach nie oszczędza sie jeśli chce się mieć je na te chociaż 2-3 lata Edytowane przez 201604280909 Czas edycji: 2013-11-29 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Nie oszczędzam na zdrowiu i jedzeniu, tzn. nie tyle, że dużo jem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Ciekawy wątek
![]() Ja nie oszczędzam na butach. Lepiej wydać kilka stówek i mieć porządne buty niż co 2 miesiące inwestować w badziew, który po tygodniu noszenia wygląda za przeproszeniem jak stary trep. Nie lubię też oszczędzać jak jadę na wakacje. Raz do roku można zaszaleć i nie liczyć się z każdym groszem. Na wczasach kupuję wszystko na co mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
A ja nie oszczędzam przede wszystkim na:
- kosmetykach - szczególnie tych do twarzy - skórę ma się tylko jedną+ wymagająca cera trądzikowa, - na butach - wolę wydać na jedne kozaki 300 zł niż kupować po 3 pary w sezonie, - na książkach i czasopismach - a powinnam zacząć, bo na tym mogłabym dużo oszczędzić, - na edukacji, bezpiecznym powrocie do domu i słodyczach ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
-Nie oszczędzam przede wszystkim na wizytach u dentysty, ładne zęby są warte nawet dużych pieniędzy.
-Na butach, co jak co ale na butach które mają być stabilne i posłużyć kilka sezonów nie oszczędzam. Wolę wydać więcej za jednym razem niż co miesiąc chodzić i dokupować. -Na prezentach dla najbliższych. -Na jedzeniu dla kota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.