![]() |
#91 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Co nas wkurza, co nas irytuje....
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87980714]Mam jedną taką koleżankę, która znam i lubię od urodzenia, do której zdecydowanie wolę chodzić, bo jak ona wpadnie do mnie w południe "na herbatkę", to wychodzi ciemną nocą.
Ostatnio jak do mnie przyszła w porze obiadowej, to już o 21 próbowałam sugerować koniec gościny, że ja już wina nie i zaraz trzeba spać, bo jutro ciężki dzień w pracy, a ona mi na to, że ona jutro ma wolne. I nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie pozwolilabym gosciom sie tak zasiedziec, grzecznie (ale wprost) poprosilabym taka osobe o wyjscie.
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna z nich kiedyś mi nagrała taką wiadomość, coś zaczęła mówić, a potem dodała, "a co ja ci będę nagrywać, zadzwoń do mnie jak tylko odsłuchasz, to pogadamy" ![]() ![]() [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87980714]Mam jedną taką koleżankę, która znam i lubię od urodzenia, do której zdecydowanie wolę chodzić, bo jak ona wpadnie do mnie w południe "na herbatkę", to wychodzi ciemną nocą. Ostatnio jak do mnie przyszła w porze obiadowej, to już o 21 próbowałam sugerować koniec gościny, że ja już wina nie i zaraz trzeba spać, bo jutro ciężki dzień w pracy, a ona mi na to, że ona jutro ma wolne. I nic ![]() [/QUOTE] Współczuję, bo to jeszcze gorsze, niż rozmowa telefoniczna. Ciężko jest wprost powiedzieć, żeby ktoś już sobie poszedł, praktycznie nie ma możliwości nie obrazić takiej osoby, nawet jeśli jest to robione grzecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Oj sama mam problem z wypraszaniem gości. Nie lubię jak ktoś u mnie przesiaduje zbyt długo.
Zwylke w takich sytuacjach zaczynam po prostu sprzątać albo robić jakies inne domowe czynności. Ludzie czesto rozumieją o co mi chodzi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co bym zrobila, gdyby mi ktos w tym stylu odpowiedzial, ale na pewno nie byloby milo.
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i tak, ciężko mi wypraszać gości. Ogólnie jeśli już kogoś zapraszam to nie mam nic przeciwko temu, żeby sobie siedział, ale w tym przypadku wydarzyło się coś nowego dla mnie. Do tej pory jednak ludzie zdawali sobie sprawę, że spotkanie w tygodniu a spotkanie w weekend to jednak co innego, że co innego jakaś okazja, a co innego posiadówa przy herbacie i winie... no nie wiem, nie ogarnęłam tej sytuacji. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Mam niesamowitego nerwa, bo oba kontenery na pety pod moim blokiem są PEŁNIUTKIE niezgniecionych butelek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
DOZ wkurzyli mnie nie jeden raz, ale dziś przesadzili. Dostałam wczoraj sms, że zamówienie jest gotowe i zostało wysłane, dziś dostaję smsa, że jest problem z zamówieniem i mam się zalogować, żeby zobaczyć, o co chodzi. Co widzę po zalogowaniu? A to, że z 7 zamówionych produktów, brakuje 6!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Mam znajomą, która notorycznie nie odpisuje na wiadomości przez kilka dni (albo wcale), prawie nigdy nie oddzwania. Natomiast kiedy ona próbuje się skontaktować ze mną to oczekuje natychmiastowej odpowiedzi i wydzwania bez końca jeśli nie odezwę się w ciągu 5 minut.
![]() Strasznie mnie to irytuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Nie znoszę czegoś takiego, mój sąsiad ma piękne bzy i ludzie mu je co roku obrywają do zera. Jak tylko widzę, że ktoś przy nich kombinuje, to zwracam uwagę i w 99% przypadków słyszę 'ale my tylko tak troszkę, do wazonu'. Po trzech dniach takiego 'troszkę do wazonu' zostają smętne badyle.
![]() Tak samo sąsiadka mojej mamy ma piękne i wielkie drzewko cytrynowe, raz przyłapałam jakąś babę, która tak ciągnęła za gałęzie żeby więcej cytryn podpi.rdolić, że wyginała to drzewko w chińskie znaki. Jak ją pogoniłam to udała że poszła i wróciła po chwili, myślała że jej nie zauważę. ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Współczuję. Ogród moich rodziców jest regularnie dewastowany, bo sąsiedzi nie panują nad swoimi dziećmi, psami i kotami. Dzieci regularnie przerzucają piłkę i zamiast delikatnie wyjąć, wchodzą nie między grządki z warzywami, tylko NA grządki, po jednym takim spacerku połowa warzyw jest podeptana. Przy okazji pouwieszają się trochę na jabłoni, żeby pozrywać jabłka razem z gałęziami. Psy i koty nie są wykastrowane i radośnie przechodzą do moich rodziców i często wchodzą w grządki, na takiej samej zasadzie, jak dzieci. Na zwrócenie uwagi sąsiedzi reagują obrazą majestatu.
Z innej beczki wkurzają mnie lekarze wypisujący leki ZANIM są wyniki badań i oczekujący że ja będę je brała. Już dwa razy miałam taką sytuację. Po badaniach okazało się, że nie jest to to, na co były zapisane leki, ale na kolejnej wizycie pierwsze pytanie brzmi, czy pomogły mi leki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Wkurza mnie, że piekę to ciasto już chyba z półtora godziny, a ono nie chce się upiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
zielony stworek
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88023163]Wkurza mnie, że piekę to ciasto już chyba z półtora godziny, a ono nie chce się upiec.[/QUOTE]
Sól była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Z mojej działki na wsi złodziej wykopał stare odmiany narcyzów i piwonii. Na pewno jakiś sąsiad, bo skąd by ktoś obcy wiedział, że tam rosną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Oby były gorzkie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne niestety. Ja mam w ogrodzie pnącza winogron, które oplatają płot i na porządku dziennym ktoś przyłazi i zaczyna obrywać liście. Jedna czy dwie osoby przynajmniej zapukały i zapytały czy mogą wziąć trochę liści, inni lecą na chama i szarpią mi winogron doskonale widząc, ze siedze akurat w ogrodzie i ich doskonale widze. Nie mialabym nic przeciwko, ale no wez czlowieku zapytaj, a nie udajedz, ze mnie nie widzisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
zielony stworek
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88023173]Ale w czym?[/QUOTE]
Bez soli ciasto nie rośnie. Zawsze daję sól, nawet z proszkiem do pieczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu wątku: Wkurza mnie wrzucanie na dowolnym wątku linku dokadstam bez żadnego komentarza, opinii, nic. Wrzucony link i tyle. Często nawet nie chce mi się wchodzić w taki link, bo bywa skrócony i po urlu nawet nie mogę dowiedzieć się, do czego odnosi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-07-27 o 06:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie że pisze gdzieś że coś jest otwarte od do, a po przybyciu na miejsce w tych godzinach okazuje się że jest zamknięte.
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
A mnie wkurza, że moje koleżanki z pracy, a szczególnie szefowa nie ogarniają segregacji śmieci
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;88028806]A mnie wkurza, że moje koleżanki z pracy, a szczególnie szefowa nie ogarniają segregacji śmieci
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A mnie to az tak nie dziwi. Segregacja i recycling są dość skomplikowane i czasami sama wrzucam do ogólnego dla świetego spokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- [1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;88028806]A mnie wkurza, że moje koleżanki z pracy, a szczególnie szefowa nie ogarniają segregacji śmieci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mnie zawsze dziwiło, że mój szef zafiksowany na punkcie segregacji śmieci.. nie zgniatał butelek od wody. A pił mnóstwo butelkowanej wody i potem jak jechała śmieciarka to miał bez kitu z 10 worków z plastikami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Uważam, ze jeśli firmy decydują się na wprowadzenie różnych pojemników to powinny tez przeprowadzić szkolenie albo jakiś trening dla pracowników co należy wrzucać gdzie. Dopiero nie dawno się dowiedziałam, ze jak wytre chusteczka szminkę z ust to ta chusteczka nie nadaje się do recyclingu, bo jest brudna. Wyrzucać można tylko czyste i suche. Jak samo z myciem plastikowych pojemników po jogurtach, nie zawsze mam czas.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.