Tygodniowe ćwiczenia motywujące - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 08:12   #91
aneta_mg
Raczkowanie

Dot.: Tygodniowe ćwiczenia motywujące

Hej-cmok

Ilta jesteś wielka za to co piszesz
Ja porozmawiałabym z moją głową żeby nauczyć ją myśleć jak tu zwiększyć efektywność pracy i poznać język swojego umysłu.
Jak na razie to stoję na trawniku i grabię liście ,trzymając grabie do góry zębami .Jak myślę że uda mi się , oczywiście,że tak, tylko poświęcam na to mnóstwo czasu.Szukam technik szybkiego uczenia się

Bardzo dobry pomysł z tym listem do rodziców
A.

START- 61 kg
aneta_mg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 09:17   #92
Ilta
Zadomowienie

Ja widzę, że żeby wątek działał to trzeba dawać więcej ćwiczeń łańcuszkowych :P Nie są do końca złe, ale szkoda, bo najlepsze są takie poważniejsze, bardziej osobiste,no ale ok.

Pomysł zaczerpnięty z forum borderline.

Grający Użytkownik wymyśla trzy zdania, które za niego dokończy inny Użytkownik (jednocześnie wpisując swoje trzy zdania dla nastepnego).

Zacznę dla przykładu.

Ludzie są dla mnie....
Kiedy budzę się rano....
Nie mogę...

Zdania powinny nawiązywać w jakimś sensie do tematu całego forum, żeby nie skończyło się na: "mój ulubiony kolor to...","Wybierając między psem a kotem wybiorę..."

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-08-09 o 09:18
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 14:48   #93
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Ja widzę, że żeby wątek działał to trzeba dawać więcej ćwiczeń łańcuszkowych :P Nie są do końca złe, ale szkoda, bo najlepsze są takie poważniejsze, bardziej osobiste,no ale ok.

Pomysł zaczerpnięty z forum borderline.

Grający Użytkownik wymyśla trzy zdania, które za niego dokończy inny Użytkownik (jednocześnie wpisując swoje trzy zdania dla nastepnego).

Zacznę dla przykładu.

Ludzie są dla mnie....
Kiedy budzę się rano....
Nie mogę...

Zdania powinny nawiązywać w jakimś sensie do tematu całego forum, żeby nie skończyło się na: "mój ulubiony kolor to...","Wybierając między psem a kotem wybiorę..."
Fajne.

Ludzie są dla mnie indywidualistami- i to chyba w nich staram się najmocniej wyłapywać. Takie indywidualne cechy, o. są też takimi 'po prostu', ale i mam parę osób bliższych, którzy są dla mnie naprawdę ważni.

Kiedy budzę się rano
myślę o tym, żeby zrealizować swój plan dnia po to, by być z siebie zadowolona i czuć, że się realizuje.

Nie mogę
tkwić myślami w porażkach, tylko je wtedy odświeżać i działać jeszcze raz, czasami zmieniając taktykę (obecnie-skutkuje).

I dla osoby pode mną:

Lubię w sobie...
Kiedy zasypiam czuję, że...
Staram się...
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 16:48   #94
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Fajne.

Ludzie są dla mnie indywidualistami- i to chyba w nich staram się najmocniej wyłapywać. Takie indywidualne cechy, o. są też takimi 'po prostu', ale i mam parę osób bliższych, którzy są dla mnie naprawdę ważni.

Kiedy budzę się rano
myślę o tym, żeby zrealizować swój plan dnia po to, by być z siebie zadowolona i czuć, że się realizuje.

Nie mogę
tkwić myślami w porażkach, tylko je wtedy odświeżać i działać jeszcze raz, czasami zmieniając taktykę (obecnie-skutkuje).

I dla osoby pode mną:

Lubię w sobie...
Kiedy zasypiam czuję, że...
Staram się...
Lubie w sobie moje za☠☠☠iste włosy

Kiedy zasypiam czuję, że bolą mnie plecy no dobra serio: jestem sama, że nie ma nikogo obok mnie i wracają wspomnienia gdy zasypiałam na piersi ukochanego

Staram się odnaleźć siebie samą, nie udawać kogoś kim nie jestem by inni mnie polubili

Do kolejnej osoby:

Boję się...
Gdy nie mam co robić...
Moim marzeniem jest...
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 17:57   #95
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Lubie w sobie moje za☠☠☠iste włosy

Kiedy zasypiam czuję, że bolą mnie plecy no dobra serio: jestem sama, że nie ma nikogo obok mnie i wracają wspomnienia gdy zasypiałam na piersi ukochanego

Staram się odnaleźć siebie samą, nie udawać kogoś kim nie jestem by inni mnie polubili

Do kolejnej osoby:

Boję się...
Gdy nie mam co robić...
Moim marzeniem jest...
Boję się-że wszystkich zawiodę. Albo że nagle stracę kogoś bliskiego, ostatnio śniła mi się śmierć dziadka...
Gdy nie mam co robić-wchodzę na wizaż haha, nałogowo.
Moim marzeniem jest-pierwsza myśl, schudnąć, ale taka prawdziwa i dużo ważniejsza od schudnięcia-wyrosnąć na dojrzała, mądrą osobę. I się wyleczyć.

Proszę:
Unikam...
Kocham, kiedy...
Uspokaja mnie...

Ilta, co za wątek

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 08:05   #96
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Boję się-że wszystkich zawiodę. Albo że nagle stracę kogoś bliskiego, ostatnio śniła mi się śmierć dziadka...
Gdy nie mam co robić-wchodzę na wizaż haha, nałogowo.
Moim marzeniem jest-pierwsza myśl, schudnąć, ale taka prawdziwa i dużo ważniejsza od schudnięcia-wyrosnąć na dojrzała, mądrą osobę. I się wyleczyć.

Proszę:
Unikam...
Kocham, kiedy...
Uspokaja mnie...

Ilta, co za wątek
Unikam kłótni. Czasem jestem aż za bardzo ugodowa, byle by uniknąć konfrontacji i wrzasku.

Kocham, kiedy zapominam o codziennych problemach i barierach myśląc tylko o tym co jest tu i teraz; kiedy ktoś mówi mi szczere komplementy i czuję się przez niego akceptowana, lubiana, zrozumiana.

Uspokaja mnie uporządkowanie wszystkich spraw w głowie, przemyślenie sytuacji i ułożenie listy rzeczy do wykonania.

Codziennie...
Wspomnienie do którego najczęściej wracam to...
Najbardziej cieszy/smuci mnie...
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 08:42   #97
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
[B]
Codziennie...
Wspomnienie do którego najczęściej wracam to...
Najbardziej cieszy/smuci mnie...

Codziennie budzę się z nadzieją, że spędzę piękny dzień i staram się korzystać z niego garściami; łapać każdą chwilę jak najmocniej potrafię.
Wspomnienie, do którego najczęściej wracam to chwile spędzone z człowiekiem, który mnie opuścił, którego bardzo kocham, a On zadał mi wiele ciosów prosto w serce i robi to nadal . Nie są to tylko złe wspomnienia- zdarzają się i te piękne, ale jest mi z tym ciężko .
Najbardziej cieszy mnie uśmiech na twarzach moich bliskich; świadomość, że daję im coś dobrego, że sama staję się lepsza . Cieszy mnie każdy najmniejszy sukces, cieszy mnie śpiew, gra, muzyka, słońce. Najbardziej smuci mnie poczucie samotności, beznadziejności; świadomość, że tak na prawdę nie mam nikogo bliskiego, przyjaciela; kogoś, na kogo mogłabym przelać uczucia, a On na mnie .

Czuję się dobrze, gdy..
Kiedy wstaję\ kładę się spać myślę o..
Poczucie szczęścia i bezpieczeństwa daje mi..
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 16:32   #98
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Codziennie budzę się z nadzieją, że spędzę piękny dzień i staram się korzystać z niego garściami; łapać każdą chwilę jak najmocniej potrafię.
Wspomnienie, do którego najczęściej wracam to chwile spędzone z człowiekiem, który mnie opuścił, którego bardzo kocham, a On zadał mi wiele ciosów prosto w serce i robi to nadal . Nie są to tylko złe wspomnienia- zdarzają się i te piękne, ale jest mi z tym ciężko .
Najbardziej cieszy mnie uśmiech na twarzach moich bliskich; świadomość, że daję im coś dobrego, że sama staję się lepsza . Cieszy mnie każdy najmniejszy sukces, cieszy mnie śpiew, gra, muzyka, słońce. Najbardziej smuci mnie poczucie samotności, beznadziejności; świadomość, że tak na prawdę nie mam nikogo bliskiego, przyjaciela; kogoś, na kogo mogłabym przelać uczucia, a On na mnie .

Czuję się dobrze, gdy..
Kiedy wstaję\ kładę się spać myślę o..
Poczucie szczęścia i bezpieczeństwa daje mi..
Czuję się dobrze, gdy zrobie coś dla siebie, coś co sprawia mi od zawsze radość i wiem, że w niczym mi nie zaszkodzi(np. malowanie).
Kiedy wstaję mam silną nadzieję, aby ten dzień zaliczyć do udanych, aby zrobić coś dla siebie i nie spędzić tego dnia w samotności.
Poczucie szczęścia i bezpieczeństwa dają mi inni. Spędzenie czasu z inną osobą dodaje mi sił i chęci do życia, sprawia, że dany dzień przestaje mnie przerażać i napawać obawą, że zrobię coś nie tak.

Chciałabym/Chcę aby...
Kiedyś/Dawniej byłam...
Wierzę, że niebawem...

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 22:45   #99
Ilta
Zadomowienie

Up bo dobrze Wam idzie
Stary 2012-08-16, 11:30   #100
LaMaravilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
Czuję się dobrze, gdy zrobie coś dla siebie, coś co sprawia mi od zawsze radość i wiem, że w niczym mi nie zaszkodzi(np. malowanie).
Kiedy wstaję mam silną nadzieję, aby ten dzień zaliczyć do udanych, aby zrobić coś dla siebie i nie spędzić tego dnia w samotności.
Poczucie szczęścia i bezpieczeństwa dają mi inni. Spędzenie czasu z inną osobą dodaje mi sił i chęci do życia, sprawia, że dany dzień przestaje mnie przerażać i napawać obawą, że zrobię coś nie tak.

Chciałabym/Chcę aby...
Kiedyś/Dawniej byłam...
Wierzę, że niebawem...
Chciałabym... nie marnotrawić czasu; żeby motywacja do działania mi wróciła i nigdy mnie już nie opuszczła.
Kiedyś byłam... inna, teraz całkiem sobie radzę, bo samodestrukcja przestała być atrakcyjna.
Wierzę, że niebawem... usiądę i powiem sobie: "widzisz - można "

Kolejne:
Gdybym znalazła bilet w jedną stronę to...
Jestem świetna w...
Lubię zastrzyk adrenaliny gdy...

LaMaravilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 13:40   #101
krtek_
Zadomowienie

można? ED wprawdzie nie mam, a czy kiedyś miałam, to kwestia dyskusyjna (chodziłam do psychologa i nie mógł się zdecydować, czy już mam, czy jeszcze nie jest tak źle ), ale niezależnie od tego, samoocena leży i kwiczy, a podczytuję wątek od jakiegoś czasu i te ćwiczenia bardzo mi pomagają

co do poprzednich:

- chcę dziś pójść na niemiecki i dać z siebie wszystko przez całe 1.5h, a nie tylko pierwsze 15min;
- chcę posprzątać w domu;
- chcę dokończyć pisanie programu, który wisi mi od początku wakacji i przeraża mnie jego objętość.

pozytywy na dziś:

- wyspałam się;
- wieczorem idę do mojego faceta i spędzimy razem wspaniałą noc, piękny piątek, a może i kolejną noc;
- dogaduję się ostatnio bezproblemowo z tatą;
- coraz częściej nachodzą mnie myśli "nie wyglądasz źle";
- idę wysłać pocztówki, a w skrzynce czeka na mnie jedna;
- "kocham Cię i uda nam się, bo mamy to coś, czego większość ludzi szuka przez całe życie"

Cytat:
Napisane przez LaMaravilla Pokaż wiadomość
Chciałabym... nie marnotrawić czasu; żeby motywacja do działania mi wróciła i nigdy mnie już nie opuszczła.
Kiedyś byłam... inna, teraz całkiem sobie radzę, bo samodestrukcja przestała być atrakcyjna.
Wierzę, że niebawem... usiądę i powiem sobie: "widzisz - można "

Kolejne:
Gdybym znalazła bilet w jedną stronę to...
Jestem świetna w...
Lubię zastrzyk adrenaliny gdy...

Gdybym znalazła bilet w jedną stronę to oddałabym go komuś, a sama została, zamiast po raz kolejny uciekać przed własnym życiem.
Jestem świetna w programowaniu.
Lubię zastrzyk adrenaliny gdy czuję, że już nie mam siły o coś walczyć. To sprawia, że motywacja wraca.

I pytania dla osoby pode mną.

Pozytywną rzeczą, jaką dała mi moja rodzina jest...
Czuję się kochana, gdy...
Nigdy nie mówiłam nikomu, że...

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 20:19   #102
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
podczytuję wątek od jakiegoś czasu i te ćwiczenia bardzo mi pomagają

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-08-16 o 20:21
Stary 2012-08-17, 11:42   #103
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
można? ED wprawdzie nie mam, a czy kiedyś miałam, to kwestia dyskusyjna (chodziłam do psychologa i nie mógł się zdecydować, czy już mam, czy jeszcze nie jest tak źle ), ale niezależnie od tego, samoocena leży i kwiczy, a podczytuję wątek od jakiegoś czasu i te ćwiczenia bardzo mi pomagają

co do poprzednich:

- chcę dziś pójść na niemiecki i dać z siebie wszystko przez całe 1.5h, a nie tylko pierwsze 15min;
- chcę posprzątać w domu;
- chcę dokończyć pisanie programu, który wisi mi od początku wakacji i przeraża mnie jego objętość.

pozytywy na dziś:

- wyspałam się;
- wieczorem idę do mojego faceta i spędzimy razem wspaniałą noc, piękny piątek, a może i kolejną noc;
- dogaduję się ostatnio bezproblemowo z tatą;
- coraz częściej nachodzą mnie myśli "nie wyglądasz źle";
- idę wysłać pocztówki, a w skrzynce czeka na mnie jedna;
- "kocham Cię i uda nam się, bo mamy to coś, czego większość ludzi szuka przez całe życie"

Gdybym znalazła bilet w jedną stronę to oddałabym go komuś, a sama została, zamiast po raz kolejny uciekać przed własnym życiem.
Jestem świetna w programowaniu.
Lubię zastrzyk adrenaliny gdy czuję, że już nie mam siły o coś walczyć. To sprawia, że motywacja wraca.

I pytania dla osoby pode mną.

Pozytywną rzeczą, jaką dała mi moja rodzina jest...
Czuję się kochana, gdy...
Nigdy nie mówiłam nikomu, że...

Już dawno chciałam napisać w tym wątku, ale jakoś....tak ładnie piszecie, a ja sama nie wiem co mogę napisać...ok, próbuję.

Pozytywną rzeczą, jaką dała mi rodzina jest na pewno miłość, choć sama nie wiem, czy dała, czy po prostu powinnam tak napisać, ale nie myślę jednak, że dała, tak dała mi miłość i przekonanie, że jest ktoś do kogo zawsze się mogę zwrócić o pomoc (mama), wśród rodzeństwa przesłanie "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego i mimo przeciwności losu, będziemy razem", rodzina dała mi jeszcze: życie, nauczyła mnie samodzielności i radzenia sobie ze wszystkim, nauczyła mnie nie poddawania się.
Czuję się kochana gdy mój cudowny facet mnie przytula, gdy zasypiam obok niego, gdy całuje mnie w czoło, gdy mówi mi, że mnie kocha, że mówi mi coś miłego, gdy się o mnie troszczy, martwi i opiekuje, gdy tego potrzebuję, gdy jest ze mnie zadowolony, gdy wiem, że coś zrobiłam dla niego. I jeszcze gdy mama do mnie dzwoni, pyta, interesuje się moim życiem, pomaga, przytula, dzieli się swoimi sekretami, problemami, szczęściem, powierza swoje tajemnice, ufa.
Nigdy nie mówiłam nikomu, że mam problem sama ze sobą, ze w mojej głowie nie jest do końca ok, że za dużo myślę o tym o czym nie powinnam, że sama sobie nie radzę.

Rozpisałam się, same bzdety, ale dodam, że nie umiem, mówić, pisać, wyrażać tego co czuję i myślę.
A teraz dla kogoś następnego:

Największym moim sekretem jest...
Czuję że żyję, gdy....
Potrzebuję tu i teraz....

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 21:58   #104
Ilta
Zadomowienie

Widzę że dalej nikt nie pociągnął wątku a i tydzień minął.

Nie miałam czasu przejrzeć bardziej wartościowych ćwiczeń poza takimi luźnymi, więc wrzucam nadal luźne.

------------------------------------------------------------------------------------

Gdybyś miała określić 4 rzeczy tkwiące Ci w głowie, opisujące całość wszystkiego co czujesz - bo by to było ? To mogą być słowa, obrazy, dźwięki, emocje etc. Wszystko to, co teraz czujesz i co Cię opisuje.

Jak to bywa - zacznę, bo przykład da więcej, niż 1000 słów.

Jesień, pasja, przestrzeń, głośna cisza.
Stary 2012-08-22, 22:11   #105
krtek_
Zadomowienie

strach, zapach pizzy, ciężar, stłumiony krzyk

Stary 2012-08-22, 22:57   #106
martabeata
Raczkowanie

radość przeplatana ze strachem, małe podekscytowanie, muzyka w głośnikach która daje odprężenie, niepewność/obawa
Stary 2012-08-23, 09:26   #107
Paula_95
Wtajemniczenie

Niedosyt, strach (ale to oryginalne...), chleb zbożowy, jeszcze dwanaście dni...

Stary 2012-08-27, 21:20   #108
Ilta
Zadomowienie

U mnie pasja x 4.

Co tak cicho ? Jak to mówią młodzi: zróbcie hałas !
Stary 2012-08-27, 21:42   #109
201607040946
Konto usunięte

chcica, niepewność, czekanie, ciągoty
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 22:32   #110
blax5
Zadomowienie

głębokie, wewnętrzne szczęście; nostalgia; potrzeba bliskości; niecierpliwe oczekiwanie
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 08:15   #111
martabeata
Raczkowanie

smak pysznej kawki z rana, muzyyyyyka i w głowie ON i jeszcze raz ON
Stary 2012-08-28, 08:44   #112
garden_d
Zakorzenienie

chęć, powiew wiatru, strach, zapach jesieni
Stary 2012-08-29, 07:56   #113
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Brak poczucia bezpieczeństwa, lęk, niepewność, zaciekawienie .
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 11:30   #114
garden_d
Zakorzenienie

dziś niepokój, strach i strach, i chęć przełamania schematu, poczucie że mam siłę, że mogę to zrobić....ale nadal niepewność i nadal strach.
Stary 2012-08-31, 15:54   #115
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
chcica, niepewność, czekanie, ciągoty
rozczarowanie x4
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:38   #116
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

teraz strach,strach, złość, łzy, niepewność wielką, i coś w środku nie do opisania

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:46   #117
krtek_
Zadomowienie

miłość, twój uśmiech, fun., miłość.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 23:22   #118
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
miłość, twój uśmiech, fun., miłość.
powtórzę jedno
Twój usmiech wywołujący we mnie radość, obawa, mętlik w głowie, dym papierosów
Stary 2012-09-07, 08:34   #119
Ilta
Zadomowienie

Kolejne: wypiszcie wszystko, co pozytywnego daje Wam choroba. Wszystko, co Wam daje dobrego.

Nie - nie macie omamów wzrokowych :P
Stary 2012-09-07, 18:43   #120
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Kolejne: wypiszcie wszystko, co pozytywnego daje Wam choroba. Wszystko, co Wam daje dobrego.

Nie - nie macie omamów wzrokowych :P
Hehe, z tymi omamami to dobre , bo ja właściwie to nie mam pojęcia, co mogłabym tutaj napisać...

O, wiem. Z każdym dniem, kiedy walczę, staję się silniejsza

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości