Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 13:14   #91
aronia11
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Oj tam Nazywam rzeczy po imieniu.
Dziewczyny, a czy lekarz z pomocy doraźnej wypisałby mi tą receptę? Bo tak to dopiero jutro mogłabym się zarejestrować i wg, a wiadomo czas też się liczy.
aronia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:03   #92
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez aronia11 Pokaż wiadomość
Oj tam Nazywam rzeczy po imieniu.
Dziewczyny, a czy lekarz z pomocy doraźnej wypisałby mi tą receptę? Bo tak to dopiero jutro mogłabym się zarejestrować i wg, a wiadomo czas też się liczy.
Po imieniu to by było "miał wytrysk".
I według czego masz się rejestrować? wg = według
Stary 2012-08-26, 19:47   #93
naomi9806
Przyczajenie

Stosuje tabletki a mój facet prezerwtywe. Ostatnio kochaliśmy sie podczas
okresu i pękła prezerwatywa (przed wytryskiem, wymienilismy ją). nie przejmowałabym sie ale nastepnego dnia zapomnialam o tabletce, a wzielam ja po uplywie 12h. Jest prawdopodobienstwo zebym zaszla w ciaze?
naomi9806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:33   #94
canela
Zadomowienie

A który to tydzień brania tabletek w tym cyklu? Jeśli 2 lub 3 to raczej nie problem.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 12:11   #95
naomi9806
Przyczajenie

3. Czytałam ulotke od tabletek i stąd moje pytanie bo tam bylo napisane ze przy pierwszych 7 moze byc zagrozenie ciazą. Dla pewnosci poszlam na konsultacje do ginekologa. Babeczka powiedziala mi ze nic sie nie stalo nastepne tabletki mam brac w terminie i tyle.
Byla chyba troche zdziwiona pomyslem uprawiania seksu podczas okresu (nawet jesli to koncowka) i stwierdzila ze lepiej sie wstrzymac.
naomi9806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:01   #96
Bozena1987
Przyczajenie

Dziewczyny ostatnio kolezanka opowiadala mi o swoich "przezyciach" i tak :
Uprawiali petting z chlopakiem on co jakis czas sam "robil sobie dobrze swoja reka", lecz nie bylo wytrysku i dalej ja piescil czy to mozliwe ze mozna tak zajsc w ciaze? w sumie to on nie mial wytrysku to raczej nie mozliwe..lecz ona sie denerwuje jak ja jej mam to wytlumaczyc, ze raczej nic nie bedize?
Dodam, ze na dniach powinna dostac okresu, boli ja brzuch i jak zawsze mowila mi ,ze wystepuje u niej wydzielinia z pochwy tak jak przed kazdym okresem.. wiec ja jej powiedzialam ze na pewni nie jest w ciazy.. bo chyba nie bylo tej "wydzieliny"
Dziekuje z gory za odp.

Edytowane przez Bozena1987
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:03
Bozena1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:08   #97
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Bozena1987 Pokaż wiadomość
Uprawiali petting z chlopakiem on co jakis czas sam "robil sobie dobrze swoja reka", lecz nie bylo wytrysku i dalej ja piescil czy to mozliwe ze mozna tak zajsc w ciaze? w sumie to on nie mial wytrysku to raczej nie mozliwe..lecz ona sie denerwuje jak ja jej mam to wytlumaczyc, ze raczej nic nie bedize?
Dodam, ze na dniach powinna dostac okresu, boli ja brzuch i jak zawsze mowila mi ,ze wystepuje u niej wydzielinia z pochwy tak jak przed kazdym okresem.. wiec ja jej powiedzialam ze na pewni nie jest w ciazy.. bo chyba nie bylo tej "wydzieliny"
Dziekuje z gory za odp.
gdyby była w ciąży, to mielibyśmy drugi przypadek niepokalanego poczęcia. koleżanka niech odstawi seks, jeśli ma wyobrażać sobie ciąże wynikającą z tak niemożliwych sytuacji.
Stary 2012-09-01, 12:44   #98
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bozena1987 Pokaż wiadomość
Dziekuje z gory za odp.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:52   #99
Bozena1987
Przyczajenie

No tak mi tez mi sie chcialo smiac jak ona to opowiadala,ale jednak sie powstrzymalam. Ona dalej sie streduje nie wiadomo czym.. chcialam jej jakos to wytlumaczyc ale nie mam nawet pomyslu ..
Bozena1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:25   #100
Zapach deszczu
Zadomowienie

Opowiem konkretnie i krótko
Od 2 lat mam wkładkę wewnątrzmaciczną, od założenia wszystko zawsze było ok. Do tego miałam zaburzenia miesiączkowania,przez rok była leczona, teraz nie biorę już żadnych leków, ale miesiączki są nadal nieregularne ( lekarze rozkładają już rękę i nie maja pomysłów, jak mnie wyleczyć, ale to tak tylko nawiasem mówiąc ).
- cykl jest u mnie tak nieregularny, że nie ma chyba znaczenia kiedy miała ostatnią miesiączkę
- przeokropnie bolał mnie brzuch przez jeden dzień, jak na @
-tydzień później znowu ból jak na @
- ból w krzyżu jak na @ ( mam tak od zawsze )
- pojawienie się krostek i zaskórników jak na @

no ale @ nie mam i bardzo niepokoi mnie ból sutków ( zawsze miałam przez @, ale teraz to tra juz ze 2 tyg i nie zapowiada się, że ten ból minie ), no i ten dziwny ból brzucha, ale bez krwawienia.

Nigdy mi się to nie zdarzyło.

Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?
Dodam, że nie jest ani troche panikarą, a ciąza zawsze była ostatnia rzeczą jaką podejrzewałam, ale teraz nie wiem co mysleć.

Jak uważacie?
Myśle, że test zrobię bo już nie wiem, co mysleć.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:37   #101
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
Opowiem konkretnie i krótko
Od 2 lat mam wkładkę wewnątrzmaciczną, od założenia wszystko zawsze było ok. Do tego miałam zaburzenia miesiączkowania,przez rok była leczona, teraz nie biorę już żadnych leków, ale miesiączki są nadal nieregularne ( lekarze rozkładają już rękę i nie maja pomysłów, jak mnie wyleczyć, ale to tak tylko nawiasem mówiąc ).
- cykl jest u mnie tak nieregularny, że nie ma chyba znaczenia kiedy miała ostatnią miesiączkę
- przeokropnie bolał mnie brzuch przez jeden dzień, jak na @
-tydzień później znowu ból jak na @
- ból w krzyżu jak na @ ( mam tak od zawsze )
- pojawienie się krostek i zaskórników jak na @

no ale @ nie mam i bardzo niepokoi mnie ból sutków ( zawsze miałam przez @, ale teraz to tra juz ze 2 tyg i nie zapowiada się, że ten ból minie ), no i ten dziwny ból brzucha, ale bez krwawienia.

Nigdy mi się to nie zdarzyło.

Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?
Dodam, że nie jest ani troche panikarą, a ciąza zawsze była ostatnia rzeczą jaką podejrzewałam, ale teraz nie wiem co mysleć.

Jak uważacie?
Myśle, że test zrobię bo już nie wiem, co mysleć.
sprawdzam...

Hmm myslę, że powinnaś zrobić test albo badanie krwi na beta hcg. Chociaż, nie doczytałam nigdzie, że był seks bez zabezpieczenia...

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-02, 21:15   #102
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Hmm myslę, że powinnaś zrobić test albo badanie krwi na beta hcg. Chociaż, nie doczytałam nigdzie, że był seks bez zabezpieczenia...
zabezpieczenie chyba było, po co inaczej wspominała o wkładce.
Stary 2012-09-03, 22:09   #103
stoickispokoj
Przyczajenie

Witam! Dzisiaj kochałam się ze swoim chłopakiem, i niestety pękła nam prezerwatywa. Zauważyliśmy to dopiero po stosunku, więc chłopak skończył we mnie. Biorę tabletki antykoncepcyjne- daylette (obecnie 21 tabletka). I tu nasuwa się pytanie- czy jest prawdopodobieństwo zapłodnienia? Wiem, że biorąc tabletki nie powinnam się o co bać, jednak trochę panikuję..
stoickispokoj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:41   #104
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stoickispokoj Pokaż wiadomość
Witam! Dzisiaj kochałam się ze swoim chłopakiem, i niestety pękła nam prezerwatywa. Zauważyliśmy to dopiero po stosunku, więc chłopak skończył we mnie. Biorę tabletki antykoncepcyjne- daylette (obecnie 21 tabletka). I tu nasuwa się pytanie- czy jest prawdopodobieństwo zapłodnienia? Wiem, że biorąc tabletki nie powinnam się o co bać, jednak trochę panikuję..
Po co bierzesz tabletki, skoro im nie ufasz?
Stary 2012-09-03, 22:59   #105
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez stoickispokoj Pokaż wiadomość
jeśli bierzesz pigułki to prezerwatywa nie jest potrzebna. jej pęknięcie niczego nie zmienia. jeśli bierzesz pigułki regularnie to byłaś odpowiednio zabezpieczona.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:24   #106
karolina141
Przyczajenie

Hej Nie wierzę, że pisze w tym temacie, ale niestety... Kochalam sie z TZ w trakcie okresu, zsunela nam sie gumka, szybko sie zorientowalismy, wiec mysle ze to moglo byc jedno wlożenie członka bez zabezbieczenia, moze kilka. Zawsze bylam spokojna w takich sytuacjach, ale mialam zle przeczucia... zrobilam do tej pory 4 testy... pierwszy jakies ponad dwa tyg od stosunku, nastepny po kilku dniach, pozniej po niecalym miesiacu i po ponad miesiacu:P te dwa ostatnie byly robione w dniu planowanej miesiaczki i po. Moj blad moze polegac na tym ze zadnego testu nie robilam z moczu porannego... wszytskie wyszly negatywne, bez sladu nawet bladej drugiej kreski... okres spoznia mi sie juz kilka dni... w tym miesiacu sporo podrozowalam, co prawda w obrebie Polski wiec bez zmian stref klimatycznych, ale moze to mialo wplyw? Nie wiem czy moge wierzyc tym wykonanym testom... na razie nie mam mozliwosci zbadania krwi
karolina141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:30   #107
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez karolina141 Pokaż wiadomość
Hej Nie wierzę, że pisze w tym temacie, ale niestety... Kochalam sie z TZ w trakcie okresu, zsunela nam sie gumka, szybko sie zorientowalismy, wiec mysle ze to moglo byc jedno wlożenie członka bez zabezbieczenia, moze kilka. Zawsze bylam spokojna w takich sytuacjach, ale mialam zle przeczucia... zrobilam do tej pory 4 testy... pierwszy jakies ponad dwa tyg od stosunku, nastepny po kilku dniach, pozniej po niecalym miesiacu i po ponad miesiacu:P te dwa ostatnie byly robione w dniu planowanej miesiaczki i po. Moj blad moze polegac na tym ze zadnego testu nie robilam z moczu porannego... wszytskie wyszly negatywne, bez sladu nawet bladej drugiej kreski... okres spoznia mi sie juz kilka dni... w tym miesiacu sporo podrozowalam, co prawda w obrebie Polski wiec bez zmian stref klimatycznych, ale moze to mialo wplyw? Nie wiem czy moge wierzyc tym wykonanym testom... na razie nie mam mozliwosci zbadania krwi
4 testy powinny być wiarygodne Jak rozumiem nie doszło do wytrysku ? A czy np. w związku z tą podróżą nie spałaś dłuższy okres czasu lub stresowałaś się ? Mi gdy zarwę nockę zawsze spóźnia się @.
Stary 2012-09-04, 21:33   #108
karolina141
Przyczajenie

Odpisała mi imienniczka Dziekuje nie bylo wytrysku, wstyd sie przyznac bylismy lekko pijani;p ale wytrysku nie bylo i tak jak mowie dosyc szybko sie zorientowalismy Pozniej kochalismy sie jescze kilka razy, ale juz bez komplikacji Może sama podroz mnie nie stresowala, ale byly to tez np podroze calonocne, gdzie wiadomo sen jest dosyc plytki albo nie ma go wcale;p Szczerze przyznam, nigdy sie tak nie stresowalam podobnymi sytuacjami... tym bardziej ze bylo to w trakcie okresu... wiem ze obliczanie dnie plodnych i nieplodnych można sobie wsadzic ale teoretycznie to dni nieplodne... martwi mnie ten okres mimo wszytsko

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

No i jeszcze pytanie... czy temp musi spasc przed okresem? Czy moze w trakcie?
Stary 2012-09-04, 21:37   #109
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No i jeszcze pytanie... czy temp musi spasc przed okresem? Czy moze w trakcie?
Prowadzisz samoobserwacje i chodzi Ci o Podstawową Temperaturę Ciała, tak? Ona może spaść na początku miesiączki, nie musi przed nią (choć ja zwykle mam właśnie tak, że najpierw jest spadek temperatury, a dopiero potem krwawienie).
Stary 2012-09-05, 09:03   #110
karolina141
Przyczajenie

No własnie... ja stale mam podwyzszona i czekam na jakas tendencje w dół...
Zrobiłam dzisiaj piaty test z moczu porannego, no i wynik negatywny, robiony kilka dni po planowanej miesiaczce i 5 tygodni od seksu... Chyba nie mam sie już czym martwić i cierpliwie czekac na okres, prawda?
Stary 2012-09-05, 09:09   #111
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam dzisiaj piaty test z moczu porannego, no i wynik negatywny, robiony kilka dni po planowanej miesiaczce i 5 tygodni od seksu... Chyba nie mam sie już czym martwić i cierpliwie czekac na okres, prawda?
Prawda.
Stary 2012-09-05, 12:07   #112
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Gdzie mierzysz tę temperaturę? Kiedy? Jakim termometrem?
Stary 2012-09-05, 18:49   #113
karolina141
Przyczajenie

Mierze rano przed wyjsciem z lozka w ustach i pod pacha, termometrem rteciowym

No i jeszcze glupie pytanie mam... pisalam wczesniej, że zrobiłam test rano z moczu porannego (piaty w tym miesiacu). Po jakimś w zasadzie gdzies po 5-6 godzinach spojrzalam na test...był pożółkły, a w miejscu drugiej kreski wybijała sie biała kreska... jakby tylko ta część nie pożółkła. Wiem, że zwiastunem ciaży moze byc blada kreska, ale chyba nie biala na tle pozolkego tesu?

Edytowane przez karolina141
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:04
Stary 2012-09-05, 18:58   #114
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mierze rano przed wyjsciem z lozka w ustach i pod pacha, termometrem rteciowym
Po co pod pachą?
Prowadzisz samoobserwacje?
Stary 2012-09-05, 19:07   #115
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No i jeszcze glupie pytanie mam... pisalam wczesniej, że zrobiłam test rano z moczu porannego (piaty w tym miesiacu). Po jakimś w zasadzie gdzies po 5-6 godzinach spojrzalam na test...był pożółkły, a w miejscu drugiej kreski wybijała sie biała kreska... jakby tylko ta część nie pożółkła. Wiem, że zwiastunem ciaży moze byc blada kreska, ale chyba nie biala na tle pozolkego tesu?
w teście ciążowym po kilkunastu minutach od jego użycia zachodzą chemiczne reakcje, dlatego prawdziwym wynikiem jest wynik odczytany zaraz po wykonaniu testu! a co tu mówić o 5 czy 6 godzinach, mamusiu...
Stary 2012-09-05, 19:22   #116
karolina141
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Po co pod pachą?
Prowadzisz samoobserwacje?
Jakoś tak jestem przywyczajona haha... staram sie prowadzić samoobserwację, co prawda zabezbieczam się i nie zamierzam przestać, ale myślę, że może sie przydać, choćby w takich sytuacjach jaka mam teraz

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
w teście ciążowym po kilkunastu minutach od jego użycia zachodzą chemiczne reakcje, dlatego prawdziwym wynikiem jest wynik odczytany zaraz po wykonaniu testu! a co tu mówić o 5 czy 6 godzinach, mamusiu...
Wiem, upewniam się
Stary 2012-09-07, 12:48   #117
tak_nie
Raczkowanie

W skrócie,
byłam z facetem w łóżku. Zrobił mi dobrze ręką ale nie wiem czy wcześniej nie dotykał penisa, na którym mógł się znajdować preejakulat.
Później zrobiłam mu dobrze, doszedł i był wytrysk, trochę ubrudziłam rękę ale wytarłam o pościel kiedy wstawałam no i później dotykałam innych rzeczy.
Po parunastu minutach dotykałam majtek (nie pamiętam czy miejsc intymnych też).

Czy istnieje ryzyko ciąży?
Test z moczu można zrobić już po tygodniu?

Szaleję
tak_nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:08   #118
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez tak_nie Pokaż wiadomość
W skrócie,
byłam z facetem w łóżku. Zrobił mi dobrze ręką ale nie wiem czy wcześniej nie dotykał penisa, na którym mógł się znajdować preejakulat.
Później zrobiłam mu dobrze, doszedł i był wytrysk, trochę ubrudziłam rękę ale wytarłam o pościel kiedy wstawałam no i później dotykałam innych rzeczy.
Po parunastu minutach dotykałam majtek (nie pamiętam czy miejsc intymnych też).

Czy istnieje ryzyko ciąży?
Test z moczu można zrobić już po tygodniu?

Szaleję
żeby istniało ryzyko ciąży, plemniki muszą znaleźć się w pochwie!
majtki nie są pochwą...
plemniki to nie wszy, że potrafią skakać...

szalejesz, masz rację. bo żeby myśleć o ciąży w takiej sytuacji, trzeba być szalonym. przepraszam, jeśli Cię uraziłam ale mam nadzieję, że te moje zimne słowa będą dla Ciebie przebudzeniem, że to nie pora na seks i zabawy, skoro masz tak nieprawdopodobne teorie zajścia w ciąże wymyślać.
Stary 2012-09-07, 13:19   #119
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
żeby istniało ryzyko ciąży, plemniki muszą znaleźć się w pochwie!
majtki nie są pochwą...
plemniki to nie wszy, że potrafią skakać...

szalejesz, masz rację. bo żeby myśleć o ciąży w takiej sytuacji, trzeba być szalonym. przepraszam, jeśli Cię uraziłam ale mam nadzieję, że te moje zimne słowa będą dla Ciebie przebudzeniem, że to nie pora na seks i zabawy, skoro masz tak nieprawdopodobne teorie zajścia w ciąże wymyślać.
padłam.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:23   #120
tak_nie
Raczkowanie

Ale na początku pisałam, że w pochwie mógł się znaleźć preejakulat...
tak_nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości