![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy moja córka umiera
Ice , Darusia prosiła Cie abyś wybrała fotkę małej, aby mogła załadować. Wybierz któraś
![]() Nie wiem czy na facebooku siedzisz, ale ktoś pare min temu napisał, ze zna lekarza , sprawdź to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Darusia, jak mozesz to usuń ten link http://medyczka.pl/images/smilies/redface.png , bo to się tylko jakaś emotka otwiera i zamieszanie robi
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, wiecie co pomyślałam, jak to idzie na świat , to tytuł powinien być po angielsku, co?
Albo przynajmniej dopisek po angielsku . Weszlam teraz na konto tz- ta , on ma tam tureckich znajomych, nic im tytuł nie powie , jak ktoś będzie dociekliwy to przewinie w dół i może przeczyta po angielsku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Hej,jestem z wami. Myślę,że w wydarzeniu zdjęcie Lenusi powinno być w ikonie wydarzenia,zamiast tych tulipanów. Wciąż brakuje kontaktu. Odzew jak widzę jest spory. Rozesłałam info,gdzie się dało,na pewno znajdzie się w końcu ktoś kompetentny. Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
kochane skanuje te dokumenty ale to potrwa, nie wiem czy sie dzisiaj wyrobie, jeszcze musze dom posprzątac bo Lenka wraca do domu. weźcie jakiekolwiek zdjęcie, i dziekuje Wam przeogromnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Lenka wraca do domu? to super, mylse ze w domu bedzie czula sie lepiej. Na fb jest odzew, ludzie sie ruszają a to juz coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JESTES POTRZEBNA NA JUZ!!!!!
Na facebooku zaoferowala sie kobieta mowi ze zna lekarza torego diagnozy do tej pory w 100^% sie sorawdzaja i ze pomoze ci zalatwic NATYCHMIASTOWA wizyte bez czekania!! Podala tez swoj numer telefonu! Ludzie sie tam na prawde zaczy6naa udzielac!!! Jestes tam potrzebna Druga kobieta tez napisala ze chce ci pomoc,ze zna lekarza ze est do twojej dyspozycji!!!!!
![]() |
![]() |
#98 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo proszę, zatrzyymajcie wysyłanie tej wersji-jest trochę do poprawki, jak położę małą spać, to do tego usiądę-poczekajcie, proszę Cytat:
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Darusiaaaa;35379246]ICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JESTES POTRZEBNA NA JUZ!!!!!
Na facebooku zaoferowala sie kobieta mowi ze zna lekarza torego diagnozy do tej pory w 100^% sie sorawdzaja i ze pomoze ci zalatwic NATYCHMIASTOWA wizyte bez czekania!! Podala tez swoj numer telefonu! Ludzie sie tam na prawde zaczy6naa udzielac!!! Jestes tam potrzebna Druga kobieta tez napisala ze chce ci pomoc,ze zna lekarza ze est do twojej dyspozycji!!!!![/QUO\ Wiem właśnie założyłam konto na fejsie. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Dziewczyny ja sie bede starac na bierzaco odpisywać ale niestety moze to byc utrudnione i opóźnione. same rozumiecie, od rana do wieczora w szpitalu ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Jutro ma Lenka wrócić do domu najdalej w piatek, wiec też bede tylko wieczorami. w razie czego ważniejsze wiadomości wysyłajcie na meila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pisać, że trochę baboli w tym tłumaczeniu, jak mrówcia poprawi będzie oki.
A o co z tą petycją chodzi? że do kogo? że o co ta petycja ma być? Ice, ja wiem, ze szpital, że czas, ale ty MUSISZ na tego fejsa zaglądać, bo tam naprawdę zgłasza się sporo ludzi i może naprawdę ktoś będzie mógł wam pomóc! ty nie proś NAS o zrozumienie, ty DZIAŁAJ ![]() jesteśmy z wami ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Źle mnie zrozumiałaś ja bede codziennie zaglądać, tylko wieczorami, bo w ciągu dnia nie dam rady. Dzięki wielkie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super że tak się to wszystko rozkręciło ,wierzę że znajdzie się pomoc dla Lenki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Wklejam tekst angielski-dodałam kontakt do ICE -wrrazie potrzeby powysyłam Wam na maile wersję z dołšczonym zdjeciem Lenki tylko dajcie cynk na mrowak@yahoo.com
Please, stop, read this and think for a second- maybe youll be the one who can help I'm writing this message to ask each and every one of you for help - help for my little daughter, Lena, who has been wrongly diagnosed by many doctors for over a year now. The help we need now the most is spreading the message about us - we'd appreciate if you sent this message to your friends, family members, co-workers, your local doctors-anybody who may have information WHO CAN FINALLY DIANGOSE LENA WELL. We do not ask for money - we only ask for contacts with doctors who may help us name the illness our daughter is struggling with. Let me introduce you to our problem from the medical perspective. Lena is now 27 months old, she was born on time without any complications, birth weight -3800 grams, length 58 cm, 10 Abgar points. The family does not have any genetic predispositions to serious illnesses-the only problems we deal with is the mother's asthma in childhood, grandfather's asthma and the grandmother has some problems with the thyroid. Lena is our only child. About a year ago (around May 2011) she was diagnosed with chickenpox and right after that within only one month she gained weight of 6 kilograms (weighting 9kg, after only a month she was over 15kg!). After auscultation the GP said he can hear some murmuring in the bronchus and symptoms of cough. Our daughter's body started to swell up- especially her face together with the eyelids almost covering her eyes. In the morning the next day Lena was in an Intensive Care Unit with the diagnosis of acute respiratory disease, hepatitis (Aspat 9000, Alat 8000), physical symptoms of Cushing's syndrome, enlarged right ventricle, pneumonia and sepsis. After three weeks the baby was taken to Centrum Zdrowia Dziecka in Katowice Ligota where she underwent several metabolic, endocrinological and nephrological tests which resulted only in diagnosis of hypercortisolemia, on the basis of which the doctors suspected the Cushing's syndrome. Nevertheless, there was still no clear diagnosis. Lena underwent Computed Tomography (CT) 6 times, magnetic resonance imaging (MRI) 3 times and the whole body's positron emission tomography (PET) two times. At the same time she suffered acute respiratory disease of unknown origin which appeared about every 3-4 weeks. The rapidly deteriorating health condition resulted in the doctors' decision to send my child to Centrum Zdrowia Dziecka in Warsaw Mędzylesie (The Children's Memorial Health Institute) where she was tested on primary pigmented nodular adrenocortical dysplasia (PPNAD) but the one-sided adrenalectomy proved to be unnecessary as the adrenal turned out to be healthy. At the time being, as a result of periodical respiratory problems, our daughter has tracheotomy and needs home respiratory therapy. The Cushing's symptoms and swelling are still present and therefore she needs diuretic medicine. There is excessive hair on her face, back, hands and legs and the repeating aggression attacks often result in her pulling her hair out in massive quantities. The baby also has dipsosis (excessive thirst) and is able to drink 7-8 liters of water a day! Her drinking limit is now reduced to 1000 ml. Right now Lena is being hospitalized again due to bronchitis. Her immune system is extremely low and every single infection results in total electrolyte imbalance. We need help. Help from anyone who may tell me where to turn to, who to write to, who to call- I can't just pack the bags and take Lena "somewhere" for tests - she does not almost have any veins left and what is more, she's prone to blood clots that don't heal. The fact is that next unjustified tests may simply kill her - she's too weak for that... We'll be tremendously grateful for every piece of information, every contact address or telephone number that may help us find the way to the right doctors who will be able to finally make a correct diagnosis. We're helpless without the diagnosis and even more helpless in the face of our baby's endless suffering. KATARZYNA- LENA'S MOTHER e-mail: diagnoza-lenki@wp.pl
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-07-18 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A moze wrzuccie jeszcze ten apel na fora gazety.pl np tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/f,566,Male_dziecko.html
i tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/f,907,Z...o_dziecka.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ice moja ciocia też poleca ci ten szpital we Wrocławiu. Nie widziała dokumentacji medycznej ale przypuszcza że to może być spowodowane przez przysadke mózgową i ona by poszła w tym kierunku.
Ja też wysłałam meila do naszej gazety lokalnej i do radia, zobaczymy czy coś odpiszą. Trzymam kciuki za Lenkę
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Napisałam do redakcji dwóch portali mojego miasta...i piszę dalej...wiele osób je czyta, mam nadzieję że zamieszczą artykuł...
i jeszcze sobie pomyślałam że można by napisać pw na facebooku na różne fanpage...te które mają najwięcej fanów...z prośbą o umieszczenie apelu... napisałam też do "sprawy dla reportera"
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-07-18 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja pisałam na fasie do niewiarygodne.pl , Fundacja faktu, Kuba wojewodzki
![]() Pisałam tez do dd TVN, uwaga, interwencja ![]() Niech przynajmniej dołącza , powoli powoli może w koncu sama tv zapuka do domu Lenki - optymistyczna wizja, za która trzeba trzymać kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Lesen Sie diese Nachricht aufmerksam, vielleicht können Sie unserer kleinen Tochter helfen, Ich appelliere an Sie mit einer riesigen Bitte um Ihre Mithilfe, in Bezug auf unsere einzige Tochter. Sie wurde schon von etlichen Ärzten diagnostiziert und keiner konnte uns bis zum heutigen Tag weiterhelfen. Die einzige Hoffnung die uns noch bleibt sind Menschen die diesen Text lesen. Menschen die selbst Ärzte sind oder im Verwandten oder Bekanntenkreis Ärzte haben. Wir möchten weder Geld noch sonstige Spenden. Was wir am dringendsten brauchen ist eine solide Diagnose. Vielleicht senden Sie diese Nachricht an möglichst viele weiter und irgendjemand wird darauf aufmerksam, weil er mit dem gleichen oder ähnlichen Krankheitsbild schon Erfahrungen hatte.. Lassen Sie mich die Krankheit beschreiben, unsere Tochter Lena ist 27 Monate jung und kam ohne Komplikationen pünktlich zum errechneten Entbindungstermin auf die Welt Sie wog 3800g, 58cm bekam 10 Punkte nach Apgar. In unserer Familie gab es bisher keine Vererbbaren Krankheiten ausgenommen Asthma (hatte der Großvater u. die Mutter in der Kindheit)u. Schilddrüsenerkrankung der Großmutter. Die Tochter ist unser einziges Kind. Vor einem Jahr (ca. Mai 2011) wurde Sie krank Windpocken, dann innerhalb von zwei Monaten nahm Sie 6 kg zu von 9kg auf 15kg. In der Zwischenzeit führte man Sonographische Untertsuchungen durch, es wurden Geräusche und Bronchialhusten festgestellt. Die Augen unsrer Tochter fingen an anzuschwellen, dann erschien die Schwellung über den ganzen Körper besonders deutlich im Gesicht, die Augenlider verdeckten die Augen. Am Morgen fuhren wir das erste Mal ins Krankenhaus sofort auf die Intensivstation, Diagnose: akuter respiratorischer Insuffizienz, Hepatitis ( AST 9000, ALAT 8000), das Auftreten von cushingoide Erscheinungen, Vergrößerung des rechtenVentrikel des Herzens, Pneumonie, Sepsis. Nach 3-wöchigem Aufenthalt wurde diese Diagnose im CZD in Katowice platziert. In jehnem wurde eine Reihe von metabolischen Studien durchgeführt, endokrineder . Das einzige, was sie uns sagten war Hypercortisolämie und das der Verdacht besteht auf das Cushing-Syndrom. Sie hatte 6 TK, 3 RM, und zwei PET- In der Zwischenzeit hatte sie alle 3-4 Wochen Atemprobleme, ursache konnte nicht festgestellt werden. Aus diesem grund wurde Lena in das Międzylesie Memorial Health Institut in Warschau verlegt. Es gab eine einseitige Adrenalektomie (mikroguzkowy Verdacht Nebennierenhyperplasie) Studie jedoch zeigte, dass die Nebennieren gesund sind. Derzeit leidet Sie an periodischen Atemstörungen deswegen Tracheostomie und respiratoterapii zu Hause es gibt immer noch Cushing ähnliche Merkmale und Ödeme (sie braucht Diuretika). Auf Gesicht, Hals, Arme und Beine des Kindes erscheinen Hirsutismus. Wiederkehrende Anfälle von Aggression führen dazu, dass sie sich selbst ganze Harrbüschel aus dem Kopf zieht. Darüber hinaus, übermäßiger Durst sie ist in der lage, 7-8 Liter Wasser pro Tag zu trinken, und hat derzeit Einschränkungen max. Fluid von 1000 ml. Derzeit ist Lena im Krankenhaus , diagnose bronchiale Entzündung Bronchitis. Sie hat ein geschwächtes Inunsysten, und jede Infektion führt zu einer kompletten Dysregulation der Elektrolyten. Ich wende mich an Sie um sie um Mitthilfe zu bitten - vielleicht kennen sie jemanden der uns helfen kann. Jemanden den man Anrufen oder schreiben kann, Lenas Krankheit erlaubt es uns nicht einfach irgendwo mit ihr hinzufahren um weitere Langzeitstudien durchzuführen dies würde Lena töten. Jeder Klang, jede Berührung, jede Zahl eine Chance und bringen uns näher an die richtigen Ärzte und die richtige Diagnose, ohne diese sind wir völlig hilflos. Tutaj jest wszystko przetlumaczone- za wyjatkiem chorob!!!! Darusia możesz wrzucić na facebooka. Dzięki Sniezynka ![]() Wyspalam jeszcze emaila do redakcji wiadomosci ![]() Gdzie jeszcze można ??? Mam nadzieje ze nie pomyślą ze jakaś nawiedzony jeste ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-18 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bez chorób wrzucać?? jest sens? nie lepiej poczekać az ktoś doda te choroby?
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Minka nie wiem dokładnie o co jej chodziło, ale jak widzę to są napisane choroby. Jeszcze sprawdzam nazwy pl i po niemiecku.
Widzę ze są. Nie wiem czemu napisała ze nie przetlumaczylas chorób ![]() Drcorn niech łukiem jutro bo widzę ze u niej są te same nazwy. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-18 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Mozna to porownac z tlumaczeniem drcron
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Dziewczyny przepraszam ale zajme sie tym jutro,bo sie fatalnie czuje dzisiaj i ide sie juz polozyc
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnej nocki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
kilka adresów szpitali w Niemczech, do których warto by było napisać
http://www.klinikum-stuttgart.de/ueb...ahospital.html http://www.uniklinikum-dresden.de/ http://www.unimedizin-mainz.de/index.php?id=4346 ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- http://www.gfhev.de/de/beratungsstel...ngsstellen.php na tej stronie tez są kontakty do lekarzy w Niemczech, może ktos by wysłał do niektórych meile? Przepraszam, ale ja nie mam za dużo wolnego czasu ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie mocno trzymam kciuki za malą Lenkę
![]() Ponieważ nie znam żadnego lekarza, wklejam apel gdzie się tylko da. Musi sie udać!
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również rozsyłam apel gdzie się da ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Jejciu,aż mi ciary przeszły po darusi poście,mam nadzieję,że ta kobieta zna lekarza-właściwego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Ice co u Lenki wychodzi ze szpitala dziś czy jutro ? Jak ona się czuje ? Powiedz a co mówią lekarze ? porobili jej jakieś badania teraz ? co z tym ostatnim napadem , jest przyczyna , wiedzą od czego lub co to było ?
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomość od jednego z portali o moim mieście. Zgodzili się umieścić artykuł, proszą tylko o zdjęcie Lenki. Przydałoby się zdjęcie w dobrej rozdzielczości, załączniki wizażowe mają podpis, więc nie ma co ich wysyłać (chyba że obetnę
![]() Napiszcie mi jeszcze skąd jest Lenka? Pytają mnie a ja nie wiem ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-07-19 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarze są ze Szczyrka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.