pomocy moja córka umiera - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 16:56   #91
monka23
Zakorzenienie

Dot.: pomocy moja córka umiera

Ice , Darusia prosiła Cie abyś wybrała fotkę małej, aby mogła załadować. Wybierz któraś

Nie wiem czy na facebooku siedzisz, ale ktoś pare min temu napisał, ze zna lekarza , sprawdź to .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 16:57   #92
sparkly
Raczkowanie

Darusia, jak mozesz to usuń ten link http://medyczka.pl/images/smilies/redface.png , bo to się tylko jakaś emotka otwiera i zamieszanie robi
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:16   #93
monka23
Zakorzenienie

Kurcze, wiecie co pomyślałam, jak to idzie na świat , to tytuł powinien być po angielsku, co?
Albo przynajmniej dopisek po angielsku .
Weszlam teraz na konto tz- ta , on ma tam tureckich znajomych, nic im tytuł nie powie , jak ktoś będzie dociekliwy to przewinie w dół i może przeczyta po angielsku.
Stary 2012-07-18, 17:21   #94
ursull
Zakorzenienie

Hej,jestem z wami. Myślę,że w wydarzeniu zdjęcie Lenusi powinno być w ikonie wydarzenia,zamiast tych tulipanów. Wciąż brakuje kontaktu. Odzew jak widzę jest spory. Rozesłałam info,gdzie się dało,na pewno znajdzie się w końcu ktoś kompetentny. Trzymam kciuki

ursull jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:28   #95
ice woman
Raczkowanie

kochane skanuje te dokumenty ale to potrwa, nie wiem czy sie dzisiaj wyrobie, jeszcze musze dom posprzątac bo Lenka wraca do domu. weźcie jakiekolwiek zdjęcie, i dziekuje Wam przeogromnie
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:34   #96
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
kochane skanuje te dokumenty ale to potrwa, nie wiem czy sie dzisiaj wyrobie, jeszcze musze dom posprzątac bo Lenka wraca do domu. weźcie jakiekolwiek zdjęcie, i dziekuje Wam przeogromnie
Lenka wraca do domu? to super, mylse ze w domu bedzie czula sie lepiej. Na fb jest odzew, ludzie sie ruszają a to juz coś.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:39   #97
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JESTES POTRZEBNA NA JUZ!!!!!

Na facebooku zaoferowala sie kobieta mowi ze zna lekarza torego diagnozy do tej pory w 100^% sie sorawdzaja i ze pomoze ci zalatwic NATYCHMIASTOWA wizyte bez czekania!!
Podala tez swoj numer telefonu!

Ludzie sie tam na prawde zaczy6naa udzielac!!!

Jestes tam potrzebna

Druga kobieta tez napisala ze chce ci pomoc,ze zna lekarza ze est do twojej dyspozycji!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 18:00   #98
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Napisal do mnie na facebooku mezczyzna,leczyl sie w tej klinice serdecznie poleca!mowi abys zadzwonila umowila sie na wizyte

http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=5454

Kolejna osoba polecila ten szpital/klinikę.
ZOBACZ ZACZYNA SIE COS DZIAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:

Dziecięcy Szpital Kliniczny
ul. Hoene-Wrońskiego 24/25
50-376 Wrocław
tel. (71) 328-30-35 begin_of_the_skype_highli ghting (71) 328-30-35
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
ok. Skorygowana wersja:

Hello. I’m asking you for help. The problem is connected with my daughter who is misdiagnosed by doctors for a year. My daughter is 27 months, she was a healthy child, she was born in a right time without any problems, weight: 3.800 kg, height: 58 cm, 10 points in Abgar. The family has not got any healthy problems, parents are healthy, grandma has got some thyroid problems , grandad has got asthma, mother had asthma in childhood. My daughter is an only child. A year ago my daughter had chickenpox. She weighed 9 kg. Within two months she put on weight 6 kg. She had some problems with bronchis and cough. Next my daugter started to swell, edemas started to appear on her whole body, especially on her face, eyelids hid her eyes. In the morning the child was taken for a first time to a hospital, diagnosis:http://medyczka.pl/images/smilies/redface.png an acute respiratory failure, chronic hepatitis (aspat 9000, Alat 8000) cushing’s appearance, enlarged right ventricle, pneunomia, sepsis. After 3 weeks the child was taken for a diagnosis to Katowice, Ligota. Many metabolic, endocrine medicals tests were made. It only manged to find out that it is hypercortilosemia, which can lead to Cushing’s syndrome. However it wasn’t a right diagnosis, the child had 6 CT, 3 MRI and also two PET scans of whole body. During this my daughter once for 3 or 4 weeks had an acute respiratory failure. These healthy problems of my daughter forced doctors to take her to Warsaw Miedzylesie. There was made one side adrenalectomia, the test showed that adrenal gland was healthy. Now my daughter because of respiratory failures has tracheostomia, she has respiratory therapy at home, cushing’s appearance, edemas ( she needs diuretics), she has excessive hair on her face, neck, arms and legs, she is agressive, she feels increased thirst, she can drink 7-8 litres of water per day, now she has liquid restrictions 1000 ml.
My daughter is at hospital now because she has bronchitis. She has a low immunity.
I’m writing here because maybe you will help me where we should look for help. I can’t risk too much because my daughter hasn’t got any veins, she has predispositions to blood clots, which don’t want to dismiss, another medical tests can kill her.
I ‘m asking you very much for help.
Katarzyna, 2 year old Lena's mum.

bardzo proszę, zatrzyymajcie wysyłanie tej wersji-jest trochę do poprawki, jak położę małą spać, to do tego usiądę-poczekajcie, proszę

Cytat:
ICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JESTES POTRZEBNA NA JUZ!!!!!

Na facebooku zaoferowala sie kobieta mowi ze zna lekarza torego diagnozy do tej pory w 100^% sie sorawdzaja i ze pomoze ci zalatwic NATYCHMIASTOWA wizyte bez czekania!!

Jestes tam potrzebna

Druga kobieta tez napisala ze chce ci pomoc,ze zna lekarza ze est do twojej dyspozycji!!!!!
Niem ożemy też bombardować ICE żeby za każdym razem wchodziła to na wątek, bo ona po prostu nie ma kiedy. Proponuję zbierać te informacje i przesyłać jej co jakiś czas-ja przekopiowałam te dane od Was do jednego dokumentu-podeślę jej jutro wraz z czymś co wydarzy się może w międzyczasie.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 18:47   #99
ice woman
Raczkowanie

[QUOTE=Darusiaaaa;35379246]ICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JESTES POTRZEBNA NA JUZ!!!!!

Jestes tam potrzebna

Druga kobieta tez napisala ze chce ci pomoc,ze zna lekarza ze est do twojej dyspozycji!!!!![/QUO\

Wiem właśnie założyłam konto na fejsie.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Dziewczyny ja sie bede starac na bierzaco odpisywać ale niestety moze to byc utrudnione i opóźnione. same rozumiecie, od rana do wieczora w szpitalu

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Jutro ma Lenka wrócić do domu najdalej w piatek, wiec też bede tylko wieczorami. w razie czego ważniejsze wiadomości wysyłajcie na meila
Stary 2012-07-18, 18:58   #100
evitka21
Zakorzenienie

Właśnie miałam pisać, że trochę baboli w tym tłumaczeniu, jak mrówcia poprawi będzie oki.

A o co z tą petycją chodzi? że do kogo? że o co ta petycja ma być?

Ice, ja wiem, ze szpital, że czas, ale ty MUSISZ na tego fejsa zaglądać, bo tam naprawdę zgłasza się sporo ludzi i może naprawdę ktoś będzie mógł wam pomóc!
ty nie proś NAS o zrozumienie, ty DZIAŁAJ

jesteśmy z wami

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 19:11   #101
ice woman
Raczkowanie

Źle mnie zrozumiałaś ja bede codziennie zaglądać, tylko wieczorami, bo w ciągu dnia nie dam rady. Dzięki wielkie.
Stary 2012-07-18, 19:20   #102
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Źle mnie zrozumiałaś ja bede codziennie zaglądać, tylko wieczorami, bo w ciągu dnia nie dam rady. Dzięki wielkie.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 19:20   #103
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
bardzo proszę, zatrzyymajcie wysyłanie tej wersji-jest trochę do poprawki, jak położę małą spać, to do tego usiądę-poczekajcie, proszę
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać, że trochę baboli w tym tłumaczeniu, jak mrówcia poprawi będzie oki.
Super. Bo ja znam angielski tylko z pobytu w UK. Poprawiłam tylko to co mi się wydawało, że było niezbyt.
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 21:05   #104
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny super że tak się to wszystko rozkręciło ,wierzę że znajdzie się pomoc dla Lenki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 21:24   #105
mrowak
Zakorzenienie

Wklejam tekst angielski-dodałam kontakt do ICE -wrrazie potrzeby powysyłam Wam na maile wersję z dołšczonym zdjeciem Lenki tylko dajcie cynk na mrowak@yahoo.com

Please, stop, read this and think for a second- maybe you’ll be the one who can help

I'm writing this message to ask each and every one of you for help - help for my little daughter, Lena, who has been wrongly diagnosed by many doctors for over a year now.
The help we need now the most is spreading the message about us - we'd appreciate if you sent this message to your friends, family members, co-workers, your local doctors-anybody who may have information WHO CAN FINALLY DIANGOSE LENA WELL.
We do not ask for money - we only ask for contacts with doctors who may help us name the illness our daughter is struggling with.
Let me introduce you to our problem from the medical perspective. Lena is now 27 months old, she was born on time without any complications, birth weight -3800 grams, length 58 cm, 10 Abgar points. The family does not have any genetic predispositions to serious illnesses-the only problems we deal with is the mother's asthma in childhood, grandfather's asthma and the grandmother has some problems with the thyroid.
Lena is our only child. About a year ago (around May 2011) she was diagnosed with chickenpox and right after that within only one month she gained weight of 6 kilograms (weighting 9kg, after only a month she was over 15kg!). After auscultation the GP said he can hear some murmuring in the bronchus and symptoms of cough.
Our daughter's body started to swell up- especially her face together with the eyelids almost covering her eyes. In the morning the next day Lena was in an Intensive Care Unit with the diagnosis of acute respiratory disease, hepatitis (Aspat 9000, Alat 8000), physical symptoms of Cushing's syndrome, enlarged right ventricle, pneumonia and sepsis.
After three weeks the baby was taken to Centrum Zdrowia Dziecka in Katowice Ligota where she underwent several metabolic, endocrinological and nephrological tests which resulted only in diagnosis of hypercortisolemia, on the basis of which the doctors suspected the Cushing's syndrome. Nevertheless, there was still no clear diagnosis. Lena underwent Computed Tomography (CT) 6 times, magnetic resonance imaging (MRI) 3 times and the whole body's positron emission tomography (PET) two times. At the same time she suffered acute respiratory disease of unknown origin which appeared about every 3-4 weeks. The rapidly deteriorating health condition resulted in the doctors' decision to send my child to Centrum Zdrowia Dziecka in Warsaw Mędzylesie (The Children's Memorial Health Institute) where she was tested on primary pigmented nodular adrenocortical dysplasia (PPNAD) but the one-sided adrenalectomy proved to be unnecessary as the adrenal turned out to be healthy.
At the time being, as a result of periodical respiratory problems, our daughter has tracheotomy and needs home respiratory therapy. The Cushing's symptoms and swelling are still present and therefore she needs diuretic medicine. There is excessive hair on her face, back, hands and legs and the repeating aggression attacks often result in her pulling her hair out in massive quantities. The baby also has dipsosis (excessive thirst) and is able to drink 7-8 liters of water a day! Her drinking limit is now reduced to 1000 ml.
Right now Lena is being hospitalized again due to bronchitis. Her immune system is extremely low and every single infection results in total electrolyte imbalance.

We need help.
Help from anyone who may tell me where to turn to, who to write to, who to call- I can't just pack the bags and take Lena "somewhere" for tests - she does not almost have any veins left and what is more, she's prone to blood clots that don't heal. The fact is that next unjustified tests may simply kill her - she's too weak for that...
We'll be tremendously grateful for every piece of information, every contact address or telephone number that may help us find the way to the right doctors who will be able to finally make a correct diagnosis. We're helpless without the diagnosis and even more helpless in the face of our baby's endless suffering.
KATARZYNA- LENA'S MOTHER
e-mail: diagnoza-lenki@wp.pl

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-07-18 o 21:33
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 21:46   #106
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A moze wrzuccie jeszcze ten apel na fora gazety.pl np tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/f,566,Male_dziecko.html
i tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/f,907,Z...o_dziecka.html
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 21:50   #107
sara 85
Zakorzenienie

Ice moja ciocia też poleca ci ten szpital we Wrocławiu. Nie widziała dokumentacji medycznej ale przypuszcza że to może być spowodowane przez przysadke mózgową i ona by poszła w tym kierunku.

Ja też wysłałam meila do naszej gazety lokalnej i do radia, zobaczymy czy coś odpiszą.
Trzymam kciuki za Lenkę

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 22:06   #108
Karolinak82
Zakorzenienie

Napisałam do redakcji dwóch portali mojego miasta...i piszę dalej...wiele osób je czyta, mam nadzieję że zamieszczą artykuł...

i jeszcze sobie pomyślałam że można by napisać pw na facebooku na różne fanpage...te które mają najwięcej fanów...z prośbą o umieszczenie apelu...

napisałam też do "sprawy dla reportera"

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-07-18 o 22:24
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 22:44   #109
monka23
Zakorzenienie

Ja pisałam na fasie do niewiarygodne.pl , Fundacja faktu, Kuba wojewodzki .

Pisałam tez do dd TVN, uwaga, interwencja

Niech przynajmniej dołącza , powoli powoli może w koncu sama tv zapuka do domu Lenki - optymistyczna wizja, za która trzeba trzymać kciuki.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Lesen Sie diese Nachricht aufmerksam, vielleicht können Sie unserer kleinen Tochter helfen,

Ich appelliere an Sie mit einer riesigen Bitte um Ihre Mithilfe, in Bezug auf unsere einzige Tochter.

Sie wurde schon von etlichen Ärzten diagnostiziert und keiner konnte uns bis zum heutigen Tag weiterhelfen.
Die einzige Hoffnung die uns noch bleibt sind Menschen die diesen Text lesen.
Menschen die selbst Ärzte sind oder im Verwandten oder Bekanntenkreis Ärzte haben.

Wir möchten weder Geld noch sonstige Spenden.
Was wir am dringendsten brauchen ist eine solide Diagnose.

Vielleicht senden Sie diese Nachricht an möglichst viele weiter und irgendjemand wird darauf aufmerksam, weil er mit dem gleichen oder ähnlichen Krankheitsbild schon Erfahrungen hatte..

Lassen Sie mich die Krankheit beschreiben, unsere Tochter Lena ist 27 Monate jung und kam ohne Komplikationen pünktlich zum errechneten Entbindungstermin auf die Welt Sie wog 3800g, 58cm bekam 10 Punkte nach Apgar.
In unserer Familie gab es bisher keine Vererbbaren Krankheiten ausgenommen Asthma (hatte der Großvater u. die Mutter in der Kindheit)u. Schilddrüsenerkrankung der Großmutter.

Die Tochter ist unser einziges Kind. Vor einem Jahr (ca. Mai 2011) wurde Sie krank
Windpocken, dann innerhalb von zwei Monaten nahm Sie 6 kg zu von 9kg auf 15kg. In der Zwischenzeit führte man Sonographische Untertsuchungen durch, es wurden Geräusche und Bronchialhusten festgestellt.

Die Augen unsrer Tochter fingen an anzuschwellen, dann erschien die
Schwellung über den ganzen Körper besonders deutlich im Gesicht, die Augenlider
verdeckten die Augen.

Am Morgen fuhren wir das erste Mal ins Krankenhaus sofort auf die
Intensivstation, Diagnose: akuter respiratorischer Insuffizienz, Hepatitis (
AST 9000, ALAT 8000), das Auftreten von cushingoide Erscheinungen, Vergrößerung des rechtenVentrikel des Herzens, Pneumonie, Sepsis.
Nach 3-wöchigem Aufenthalt wurde diese Diagnose im CZD in Katowice platziert.

In jehnem wurde eine Reihe von metabolischen Studien durchgeführt,
endokrineder . Das einzige, was sie uns sagten war
Hypercortisolämie und das der Verdacht besteht auf das Cushing-Syndrom.

Sie hatte 6 TK, 3 RM, und zwei PET-
In der Zwischenzeit hatte sie alle 3-4 Wochen Atemprobleme, ursache konnte nicht festgestellt werden.
Aus diesem grund wurde Lena in das
Międzylesie Memorial Health Institut in Warschau verlegt. Es gab eine einseitige
Adrenalektomie (mikroguzkowy Verdacht Nebennierenhyperplasie) Studie
jedoch zeigte, dass die Nebennieren gesund sind.
Derzeit leidet Sie an periodischen Atemstörungen deswegen
Tracheostomie und respiratoterapii zu Hause es gibt immer noch
Cushing ähnliche Merkmale und Ödeme (sie braucht Diuretika). Auf
Gesicht, Hals, Arme und Beine des Kindes erscheinen Hirsutismus.
Wiederkehrende Anfälle von Aggression führen dazu, dass sie sich selbst ganze Harrbüschel aus dem Kopf zieht. Darüber hinaus, übermäßiger Durst sie ist in der lage, 7-8 Liter Wasser pro Tag zu trinken, und hat derzeit Einschränkungen max.
Fluid von 1000 ml.

Derzeit ist Lena im Krankenhaus , diagnose bronchiale Entzündung
Bronchitis. Sie hat ein geschwächtes Inunsysten, und jede Infektion führt zu einer kompletten
Dysregulation der Elektrolyten.

Ich wende mich an Sie um sie um Mitthilfe zu bitten - vielleicht kennen sie jemanden der uns helfen kann.

Jemanden den man Anrufen oder schreiben kann,
Lenas Krankheit erlaubt es uns nicht einfach irgendwo mit ihr hinzufahren um weitere Langzeitstudien durchzuführen dies würde Lena töten.

Jeder Klang, jede Berührung, jede Zahl eine Chance und
bringen uns näher an die richtigen Ärzte und die richtige Diagnose, ohne
diese sind wir völlig hilflos.

Tutaj jest wszystko przetlumaczone- za wyjatkiem chorob!!!!

Darusia możesz wrzucić na facebooka.

Dzięki Sniezynka

Wyspalam jeszcze emaila do redakcji wiadomosci .

Gdzie jeszcze można ??? Mam nadzieje ze nie pomyślą ze jakaś nawiedzony jeste

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-07-18 o 22:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 22:50   #110
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ja pisałam na fasie do niewiarygodne.pl , Fundacja faktu, Kuba wojewodzki .

Pisałam tez do dd TVN, uwaga, interwencja

Niech przynajmniej dołącza , powoli powoli może w koncu sama tv zapuka do domu Lenki - optymistyczna wizja, za która trzeba trzymać kciuki.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Lesen Sie diese Nachricht aufmerksam, vielleicht können Sie unserer kleinen Tochter helfen,

Ich appelliere an Sie mit einer riesigen Bitte um Ihre Mithilfe, in Bezug auf unsere einzige Tochter.

Sie wurde schon von etlichen Ärzten diagnostiziert und keiner konnte uns bis zum heutigen Tag weiterhelfen.
Die einzige Hoffnung die uns noch bleibt sind Menschen die diesen Text lesen.
Menschen die selbst Ärzte sind oder im Verwandten oder Bekanntenkreis Ärzte haben.

Wir möchten weder Geld noch sonstige Spenden.
Was wir am dringendsten brauchen ist eine solide Diagnose.

Vielleicht senden Sie diese Nachricht an möglichst viele weiter und irgendjemand wird darauf aufmerksam, weil er mit dem gleichen oder ähnlichen Krankheitsbild schon Erfahrungen hatte..

Lassen Sie mich die Krankheit beschreiben, unsere Tochter Lena ist 27 Monate jung und kam ohne Komplikationen pünktlich zum errechneten Entbindungstermin auf die Welt Sie wog 3800g, 58cm bekam 10 Punkte nach Apgar.
In unserer Familie gab es bisher keine Vererbbaren Krankheiten ausgenommen Asthma (hatte der Großvater u. die Mutter in der Kindheit)u. Schilddrüsenerkrankung der Großmutter.

Die Tochter ist unser einziges Kind. Vor einem Jahr (ca. Mai 2011) wurde Sie krank
Windpocken, dann innerhalb von zwei Monaten nahm Sie 6 kg zu von 9kg auf 15kg. In der Zwischenzeit führte man Sonographische Untertsuchungen durch, es wurden Geräusche und Bronchialhusten festgestellt.

Die Augen unsrer Tochter fingen an anzuschwellen, dann erschien die
Schwellung über den ganzen Körper besonders deutlich im Gesicht, die Augenlider
verdeckten die Augen.

Am Morgen fuhren wir das erste Mal ins Krankenhaus sofort auf die
Intensivstation, Diagnose: akuter respiratorischer Insuffizienz, Hepatitis (
AST 9000, ALAT 8000), das Auftreten von cushingoide Erscheinungen, Vergrößerung des rechtenVentrikel des Herzens, Pneumonie, Sepsis.
Nach 3-wöchigem Aufenthalt wurde diese Diagnose im CZD in Katowice platziert.

In jehnem wurde eine Reihe von metabolischen Studien durchgeführt,
endokrineder . Das einzige, was sie uns sagten war
Hypercortisolämie und das der Verdacht besteht auf das Cushing-Syndrom.

Sie hatte 6 TK, 3 RM, und zwei PET-
In der Zwischenzeit hatte sie alle 3-4 Wochen Atemprobleme, ursache konnte nicht festgestellt werden.
Aus diesem grund wurde Lena in das
Międzylesie Memorial Health Institut in Warschau verlegt. Es gab eine einseitige
Adrenalektomie (mikroguzkowy Verdacht Nebennierenhyperplasie) Studie
jedoch zeigte, dass die Nebennieren gesund sind.
Derzeit leidet Sie an periodischen Atemstörungen deswegen
Tracheostomie und respiratoterapii zu Hause es gibt immer noch
Cushing ähnliche Merkmale und Ödeme (sie braucht Diuretika). Auf
Gesicht, Hals, Arme und Beine des Kindes erscheinen Hirsutismus.
Wiederkehrende Anfälle von Aggression führen dazu, dass sie sich selbst ganze Harrbüschel aus dem Kopf zieht. Darüber hinaus, übermäßiger Durst sie ist in der lage, 7-8 Liter Wasser pro Tag zu trinken, und hat derzeit Einschränkungen max.
Fluid von 1000 ml.

Derzeit ist Lena im Krankenhaus , diagnose bronchiale Entzündung
Bronchitis. Sie hat ein geschwächtes Inunsysten, und jede Infektion führt zu einer kompletten
Dysregulation der Elektrolyten.

Ich wende mich an Sie um sie um Mitthilfe zu bitten - vielleicht kennen sie jemanden der uns helfen kann.

Jemanden den man Anrufen oder schreiben kann,
Lenas Krankheit erlaubt es uns nicht einfach irgendwo mit ihr hinzufahren um weitere Langzeitstudien durchzuführen dies würde Lena töten.

Jeder Klang, jede Berührung, jede Zahl eine Chance und
bringen uns näher an die richtigen Ärzte und die richtige Diagnose, ohne
diese sind wir völlig hilflos.

Tutaj jest wszystko przetlumaczone- za wyjatkiem chorob!!!!

Darusia możesz wrzucić na facebooka.

Dzięki Sniezynka

Wyspalam jeszcze emaila do redakcji wiadomosci .

Gdzie jeszcze można ??? Mam nadzieje ze nie pomyślą ze jakaś nawiedzony jeste

ale bez chorób wrzucać?? jest sens? nie lepiej poczekać az ktoś doda te choroby?
Stary 2012-07-18, 23:10   #111
monka23
Zakorzenienie

Minka nie wiem dokładnie o co jej chodziło, ale jak widzę to są napisane choroby. Jeszcze sprawdzam nazwy pl i po niemiecku.
Widzę ze są. Nie wiem czemu napisała ze nie przetlumaczylas chorób

Drcorn niech łukiem jutro bo widzę ze u niej są te same nazwy.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-07-18 o 23:14
Stary 2012-07-18, 23:14   #112
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Mozna to porownac z tlumaczeniem drcron

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Dziewczyny przepraszam ale zajme sie tym jutro,bo sie fatalnie czuje dzisiaj i ide sie juz polozyc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 23:18   #113
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna to porownac z tlumaczeniem drcron

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Dziewczyny przepraszam ale zajme sie tym jutro,bo sie fatalnie czuje dzisiaj i ide sie juz polozyc
Spoko ja sie jej jutro spytam , znaczy juz napisałam do niej o co jej chodziło z tymi chorobami , to ona mi jutro odpisze

Spokojnej nocki idź i sie laduj
Stary 2012-07-19, 08:13   #114
blistex
Rozeznanie

kilka adresów szpitali w Niemczech, do których warto by było napisać
http://www.klinikum-stuttgart.de/ueb...ahospital.html
http://www.uniklinikum-dresden.de/
http://www.unimedizin-mainz.de/index.php?id=4346

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

http://www.gfhev.de/de/beratungsstel...ngsstellen.php
na tej stronie tez są kontakty do lekarzy w Niemczech, może ktos by wysłał do niektórych meile? Przepraszam, ale ja nie mam za dużo wolnego czasu wysłałam meile do 15 osób od góry z tego linka reszty nie dam rady oblecieć dzisiaj już
Stary 2012-07-19, 09:37   #115
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Strasznie mocno trzymam kciuki za malą Lenkę
Ponieważ nie znam żadnego lekarza, wklejam apel gdzie się tylko da.

Musi sie udać!
Stary 2012-07-19, 10:10   #116
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie mocno trzymam kciuki za malą Lenkę
Ponieważ nie znam żadnego lekarza, wklejam apel gdzie się tylko da.

Musi sie udać!
dokładnie, podpisuję się pod słowami Małgosi i trzymam kciuki
Również rozsyłam apel gdzie się da i wierzę, że znajdzie się pomoc dla małej Lenki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 11:31   #117
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Jejciu,aż mi ciary przeszły po darusi poście,mam nadzieję,że ta kobieta zna lekarza-właściwego lekarza
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 11:39   #118
aneczkkaa
Zakorzenienie

Ice co u Lenki wychodzi ze szpitala dziś czy jutro ? Jak ona się czuje ? Powiedz a co mówią lekarze ? porobili jej jakieś badania teraz ? co z tym ostatnim napadem , jest przyczyna , wiedzą od czego lub co to było ?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ice moja ciocia też poleca ci ten szpital we Wrocławiu. Nie widziała dokumentacji medycznej ale przypuszcza że to może być spowodowane przez przysadke mózgową i ona by poszła w tym kierunku.

Ja też wysłałam meila do naszej gazety lokalnej i do radia, zobaczymy czy coś odpiszą.
Trzymam kciuki za Lenkę
ja też słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 12:56   #119
Karolinak82
Zakorzenienie

Dostałam wiadomość od jednego z portali o moim mieście. Zgodzili się umieścić artykuł, proszą tylko o zdjęcie Lenki. Przydałoby się zdjęcie w dobrej rozdzielczości, załączniki wizażowe mają podpis, więc nie ma co ich wysyłać (chyba że obetnę). Które zdjęcie mam wysłać?

Napiszcie mi jeszcze skąd jest Lenka? Pytają mnie a ja nie wiem

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-07-19 o 12:58
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 13:02   #120
mloda1989
Zakorzenienie

Z tego co kojarze są ze Szczyrka
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości