Sierpniowe Panny Młode cz.IV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 12:59   #91
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.IV

Cytat:
Napisane przez Looloo Pokaż wiadomość
Prezentuję swój zestaw ślubny:
- suknia będzie lekko przerobiona - obcinam ramiączka, więc góra będzie prosta z odkrytymi ramionami; kwiatek w pasie mam biały , do tego długi welon
- buty czerwone, więc bukiet też czerwony (zdjęcia butów mam w telefonie i nie daję sobie rady z przeniesieniem ich na kompa, jak mi się uda to pokarzę później)
- biżuteria szklana w której się zakochałam, na żywo wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciu
- do kompletu białe stare autko
- o zrobieniu zdjęcia obrączkom jakoś nie pomyślałam...
I jak Wam się podoba?
ale bajkowo bedzie!

ja czekam na listonosza, zamówilismy w tamtym tygodniu księge gości

będzie śliczna !!! z naszym zdjeciem na okładce

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 13:43   #92
kar_inka
Raczkowanie

Cytat:
- suknia będzie lekko przerobiona - obcinam ramiączka, więc góra będzie prosta z odkrytymi ramionami; kwiatek w pasie mam biały , do tego długi welon
- buty czerwone, więc bukiet też czerwony (zdjęcia butów mam w telefonie i nie daję sobie rady z przeniesieniem ich na kompa, jak mi się uda to pokarzę później)
- biżuteria szklana w której się zakochałam, na żywo wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciu
I jak Wam się podoba?
Mam dość podobną sukienkę Ale ile dylematów przeżywałam, czy dobrze wybrałam... ;-) A biżuteria jakoś mi nie pasuje, ale kwestia gustu albo i zdjęcia

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
uuuu to niestandardowo a czemu taka data, chcieliście w tygodniu?opowiadaj
Ja chciałam w sobotę, ale był problem z salą. Niestety wszystkie terminy pozajmowane dużo wcześniej, a poza tym w soboty zawsze wszystkie sale naraz są zajęte (w obiekcie są 3 sale różnych wielkości). Tak się jednak złożyło, że mojego TŻ-ta siostra ślubowała wcześniej w niedzielę, i wesele było bardzo udane, ludzie bawili się do późna, więc jego rodzina obstawiała, że w niedzielę damy radę... i krakowskim targiem wyszła środa 15 to jest święto, (na dodatek maryjne!) zatem rocznice zawsze będziemy mogli spędzać tylko we dwoje no i w czasie wesela jesteśmy jedyni w obiekcie O ile na początku się bałam tego pomysłu, to teraz go uwielbiam

A tak z innej beczki... nie mam pomysłu na podziękowania dla rodziców... Może jakieś inspiracje?
kar_inka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 14:55   #93
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
No i jestem po makijażu próbnym. Na początku byłam w ogromnym szoku bo mam mocniejszy makijaż a ja nie przyzwyczajona do takich ale po kilku godzinach i zebraniu ogromu komplementów stwierdziłam, że jest idealnie dla mnie W sumie na początku myślałam o czym delikatniejszym ale to jest jeden taki wieczór gdzie można poszaleć sobie

czarny flamaster naprawdę tanio udało wam się to zdobyć bo ja za garnitur, kamizelkę, musznik, koszulę, spinki zapłaciłam 670 zł no i jeszcze butów nie ma :/
Tak samo miałam z makijażem, wszystkim sie podobał, a ja czułam sie w nim okropnie
Swietnie Twoje oczyska wygladaja w tym makijażu

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś kupiliśmy garnitur.
Za 3-częściowy + marynarka weselna z krawatem i chusteczką + 2 koszule + spinki do mankietów + pasek do spodni + skarpetki daliśmy 700 zł, a TŻ wyglądał bosko.
Buty udało się złapać za 140 jeśli dobrze pamiętam.

Mój mężczyzna jest droższy ode mnie, hehe

Najeździliśmy się też za wódką...ech...brak słów po prostu. Wróciłam wykończona na maksa...
za zakupy. I tanio Was to wyniosło

Cytat:
Napisane przez Anka Mar Pokaż wiadomość
Ja też mam ślub 18 sierpnia.

W lipcu się okazało, że nie ma miejsc na sierpień w naszym USC i musiałam szybko zorganizować wyjazdowe weselicho dla rodzinki i przyjaciół.
2 dni płaczu połączonego z histerią zaowocowało pięknym zameczkiem w urokliwej okolicy, ustaleniem menu, open baru, tortu, muzyków, fotografa i zgodą USC na ślub w ogrodzie (dla mnie marzenie, a dla starszych gosci wygodne, gdy ślub i wesele w tym samym miejscu). Tż garniak już ma, ja sukienkę, welon, buty i biżuterię też mam.
Do zrobienia pozostały:
Bukiet dla mnie i świadkowej,
Butonierki dla Tż i świadka,
Kwiaty na krzesła,
Fryzjerka
Zrobienie pazurków i stóp
Niebieska podwiazka
Pończochy
Ładny satynowy szlafrok by ślicznie wyglądać na przygotowaniach.

Chyba nie dopadnie mnie wiekszy stres, niż ten który miałam

Suqub - piękne oczka, sama też chcę mocne oko
szybko sie udało wszystko zorganizowac

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
I jak Wam się podoba?
Sukienka dekolt bedzie prosty? a nie chcesz w serduszko?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
Ja też dołączam do grona sierpniowych PM
Kilka dni wcześniej niż większość z Was bo 15 sierpnia
Witaj

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
Mam dość podobną sukienkę Ale ile dylematów przeżywałam, czy dobrze wybrałam... ;-) A biżuteria jakoś mi nie pasuje, ale kwestia gustu albo i zdjęcia

Ja chciałam w sobotę, ale był problem z salą. Niestety wszystkie terminy pozajmowane dużo wcześniej, a poza tym w soboty zawsze wszystkie sale naraz są zajęte (w obiekcie są 3 sale różnych wielkości). Tak się jednak złożyło, że mojego TŻ-ta siostra ślubowała wcześniej w niedzielę, i wesele było bardzo udane, ludzie bawili się do późna, więc jego rodzina obstawiała, że w niedzielę damy radę... i krakowskim targiem wyszła środa 15 to jest święto, (na dodatek maryjne!) zatem rocznice zawsze będziemy mogli spędzać tylko we dwoje no i w czasie wesela jesteśmy jedyni w obiekcie O ile na początku się bałam tego pomysłu, to teraz go uwielbiam

A tak z innej beczki... nie mam pomysłu na podziękowania dla rodziców... Może jakieś inspiracje?
Bardzo fajna data. U mnie pojawił sie pewien przebłysk (jak juz data została ustalona i większość zaklepane), ze mogliśmy wybrać 14 sierpnia mielibyśmy sale jaka byśmy chcieli itp. niestety Tż nie dał sie przeforsować.

Co do podziękowań. Ostatecznie stanęło na drzewkach bonsai i fotoksiązkach.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 16:58   #94
Suqub
Zakorzenienie

[QUOTE=ona8686;35466088]Tak samo miałam z makijażem, wszystkim sie podobał, a ja czułam sie w nim okropnie
Swietnie Twoje oczyska wygladaja w tym makijażu

Anka Mar
Suqub - piękne oczka, sama też chcę mocne oko

Dziękuję, dziękuję mam zaufaną wizażystkę więc myślę, że wie dziewczyna co robi

Nie długo wybieram się na kolejną rozmowę o tort w innym miejscu. Mam nadzieję, że tutaj dziwnego przelicznika nie będzie :/ Jeszcze na fryzurę próbną muszę się umówić a moja fryzjera w ciąży i ciężko mi jest z nią się spotkać.
Jeszcze nie dawno wybierać suknię mówiłam, że pół roku mi zostało do ślubu a tutaj 26 dni !!

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 06:24   #95
Suqub
Zakorzenienie

No i tort zamówiony. W porównaniu z innym zapłacę ponad 100 zł mniej. Za swojego 3piętrowca zapłacę 350 zł. Myślę, że to nie jest dużo.

Stary 2012-07-25, 07:34   #96
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dziękuję za przywitanie

Jako, że ślubuję za rok niewiele jeszcze mam, ale czytam wszystkie Wasze cenne rady!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 09:59   #97
przytulanka87
Zadomowienie

Witajcie

Ja wczoraj podjęłam ważną decyzję...a mianowicie czeszę się również sama do ślubu.
Make up i fryzura będą w moim wykonaniu.

Miałam dwie próbne fryzury i z żadnej z nich nie jestem zadowolona.
Na pierwszym próbnym czesaniu fryzjerka powiedziała mi żebym w dniu ślubu rano umyła sobie włosy i ....(uwaga!!!) wymodelowała i natapirowała sobie przód fryzury gdyż moje włosy szybko się rozpadają

Poszłam więc do innej fryzjerki..ta już mnie czesała i żadnych wymagań nie miała co prawda, ale narzekanie że moje włosy się rozpadają było.
Ja jej powiedziałam, że każde pasmo przed skręceniem powinna zlakierować to tylko pokiwała głową i dalej robiła swoje....oczywiście zanim doszłam do domu wiatr zrobił mi przedziałek na grzywce i wyglądałam okropnie

Wczoraj usiadłam i postanowiłam sama coś wykombinować...uczesałam się, umalowałam i poszłam na spacer a fryzura ani drgnęła....
W sprawie make upu doradzała mi wizażystka z nowo otwartej drogerii u nas w mieście....poszłam więc wczoraj do niej żeby oceniła obiektywnie jak mi to wyszło
Makijaż pochwaliła (pokazała gdzie mam dokonać małe poprawki ) i jest git majonez

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj też proszę tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 11:06   #98
ekstramocna
BAN stały

przytulanka87 na allegro znajdziesz fixery do makijażu np. http://allegro.pl/nc-kryolan-fixer-s...510890497.html sprawi on, że makijaż utrzyma się znacznie dłużej .
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 11:36   #99
przytulanka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
przytulanka87 na allegro znajdziesz fixery do makijażu np. http://allegro.pl/nc-kryolan-fixer-s...510890497.html sprawi on, że makijaż utrzyma się znacznie dłużej .

Myślałam o tym...tylko że kurcze ja tego na co dzień nie wykorzystam i w końcu się to przeterminuje ...no a nie ukrywajmy trochę to kosztuje jakby nie patrzeć.
Miałam ochotę to zakupić, ale koniec końców postanowiłam, że przetrwam bez tego.
My mamy tylko ślub, a potem obiad dla najbliższych więc chyba make up da rade

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie

Zajrzyj też proszę tutaj

Stary 2012-07-25, 17:07   #100
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówiąc jednak szczerze- wcale nie czuję weselnej ekscytacji, tego radosnego dreszczyku. Wiele z Was aż kipi szczęściem... Mi zaś nakłada się tyle spraw, tyle problemów i stresów, że nie potrafię w tym wszystkim jeszcze się cieszyć, a mam wrażenie, że tylko ja się interesuję i męczę się by ogarnąć wszystko.
Z nerwów na to wszystko, lub z innego powodu, okres spóźnia mi się już tydzień...
Mnie w tym momencie wkurza już czekanie. Chciałabym, żeby to było już, teraz, natychmiast

Cytat:
Napisane przez malinka22 Pokaż wiadomość
U mnie też to samo Wogóle nie czuję, że to już zaraz tylko panika, że tyle jeszcze zostało wszystko na mojej głowie, przerasta mnie to, że nad wszystkim musze ja panować i o wszystkim pamietac i wszystko ogaraniać. Czekam już na ten ślub i urlopik bo zmęczona jestem naprawdę. Tylko u mojego TŻ jest taka sytuacja, że ma pracę wyjazdową i ciągle go nie ma w domu. Najgorsze jest to, że w wekeend przed ślubem też go w domu nie będzie. Ale staram się wyluzować, jak ma być tak będzie
Zaczynają mnie też goście powoli denerwować bo częśc osób z Warszawy będzie jechało do miejscowości, w której jest slub i wesele ok 50 km i na poczatku każdy krzyczał, że daleko, że problem z dojazdem, że transport jakiś może. Więc załatwiłam busa a teraz te osoby co najgłośniej gadały mi mówią, że one samochodem w końcu pojadą bo bus nie o takiej godzinie, bo będzie trzeba czekać bo nie pod dom tylko do Centrum. Cholera no... a wspomną tylko, że są to młode osoby dudziestoparoletnie więc nie wiem dlaczego sami sobie stwarzaja problem. I tym sposobem boje się, że częśc osób wyjdzie z wesela tuż po 24 bo wiadomo jak to jest jak ktoś nie pije i prowadzi
Nie dogodzisz... Ludzie to chyba nie myślą o tym, że ty musisz latać, załatwiać, płacić

Cytat:
Mam fazę ogłupienia totalnego...
Jeszcze tydzien temu lataliśmy "jak kot z pęcherzem" (jak mawia moja babcia), bałam się, że nie zdążę, a teraz siedzę i nie wiem, co mam do zrobienia. Po prostu całkowite zaćmienie. Przed chwilą mnie natchnęło, że nie umówiłam się na doprowadzenie pazurków do stanu używalności przed ślubem.
Ale za to odebraliśmy obrączki. Śliczne są
I po dłuuuugim namyśle wybrałam bukiet ślubny.
Czuję że mam w głowie totalny chaos.
A wczoraj śniło mi się, że podeszliśmy do ołtarza, a ksiądz stwierdził, że "tych państwa nie obsługujemy"!
Wyobraziłam sobie to i wybuchnęłam śmiechem

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie piękne panny młode. Można się dołączyć?
Ślubuję 18sierpnia o 16.00. Prawie wszystko załatwione z "grubszych" spraw. Zostało jeszcze:
My mamy ślub o 16, obiad + deser + tort + 5 ciepłych dań , jak tak sobie poczytałam co piszecie zestresowałam się, że może za dużo...
Właśnie my też mamy tyle dań i chyba z jednego będziemy rezygnować. Po rozpisaniu godzinowym wychodzi, że coś ciepłego będzie podawane co 1,5-2 godziny. Wydaje mi się, że aż tyle tego nie trzeba.

Cytat:
Napisane przez Anka Mar Pokaż wiadomość
Ja też mam ślub 18 sierpnia.

W lipcu się okazało, że nie ma miejsc na sierpień w naszym USC i musiałam szybko zorganizować wyjazdowe weselicho dla rodzinki i przyjaciół.
2 dni płaczu połączonego z histerią zaowocowało pięknym zameczkiem w urokliwej okolicy, ustaleniem menu, open baru, tortu, muzyków, fotografa i zgodą USC na ślub w ogrodzie (dla mnie marzenie, a dla starszych gosci wygodne, gdy ślub i wesele w tym samym miejscu). Tż garniak już ma, ja sukienkę, welon, buty i biżuterię też mam.
Do zrobienia pozostały:
Bukiet dla mnie i świadkowej,
Butonierki dla Tż i świadka,
Kwiaty na krzesła,
Fryzjerka
Zrobienie pazurków i stóp
Niebieska podwiazka
Pończochy
Ładny satynowy szlafrok by ślicznie wyglądać na przygotowaniach.
za szybką organizację Przyznam się szczerze, że teraz żałuję, że nie wzięliśmy się za organizację od razu po zaręczynach i nie wzięliśmy ślubu w tamtym roku.

Cytat:
Napisane przez przytulanka87 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja wczoraj podjęłam ważną decyzję...a mianowicie czeszę się również sama do ślubu.

Na pierwszym próbnym czesaniu fryzjerka powiedziała mi żebym w dniu ślubu rano umyła sobie włosy i ....(uwaga!!!) wymodelowała i natapirowała sobie przód fryzury gdyż moje włosy szybko się rozpadają

Poszłam więc do innej fryzjerki..ta już mnie czesała i żadnych wymagań nie miała co prawda, ale narzekanie że moje włosy się rozpadają było.
Ja jej powiedziałam, że każde pasmo przed skręceniem powinna zlakierować to tylko pokiwała głową i dalej robiła swoje....oczywiście zanim doszłam do domu wiatr zrobił mi przedziałek na grzywce i wyglądałam okropnie

Wczoraj usiadłam i postanowiłam sama coś wykombinować...uczesałam się, umalowałam i poszłam na spacer a fryzura ani drgnęła....
W sprawie make upu doradzała mi wizażystka z nowo otwartej drogerii u nas w mieście....poszłam więc wczoraj do niej żeby oceniła obiektywnie jak mi to wyszło
Makijaż pochwaliła (pokazała gdzie mam dokonać małe poprawki ) i jest git majonez
Czasem lepiej zrobić to samemu. Też bym chętnie tak zrobiła, gdybym miała takie umiejętności
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 20:14   #101
tusia_m
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
A oto moje łoczyska z makijażu próbnego
bardzo ładne!!!
Cytat:
I jak Wam się podoba?
super zestawienie
Cytat:
Witajcie

wow, podziwiam za odwagę i trzymam kciuki, żeby wszystko się udało!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 05:02   #102
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Podziwiam osatnio przeleciała mnie tez tak mysl, ale nie, stwierdziłam, ze jak bede chciałą by wyszło dobrze to wyjdzie mi zle

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Cytat:
No i tort zamówiony. W porównaniu z innym zapłacę ponad 100 zł mniej. Za swojego 3piętrowca zapłacę 350 zł. Myślę, że to nie jest dużo.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 06:38   #103
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

No to podziwiam. Ja mimo, że nie mam "problemowych" włosów(z natury są kręcone i dość gęste) nie odważyłabym się. Czesałam się na różne wesela, każdy mówił że jakbym wyszła od fryzjera. Jednak bałabym się, że jak na własny ślub zrobię to przy większym wietrze wyglądać będę niekorzystnie. Ale Tobie życzę powodzenia i gratuluję odwagi

Stary 2012-07-26, 07:19   #104
czarny flamaster
Zadomowienie

Wczoraj odebrałam sukienkę. Wygląda o wiele lepiej niż na początku i chyba na nic były moje nerwy Zapłaciłam za nią 600zł.

TŻ, kupił też wódkę by rozdawać po znajomych i gościach, a także zamówił pokój w hotelu na romantyczną noc poślubną.

Dziś lecę do kwiaciarni obgadać kwestię bukietu.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 07:23   #105
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

heh.. ta pierwsza fryzjerka to czysty dramat... zresztą druga nie lepsza jak widzę... podziwiam za odwagę i umiejętności, ja bym się bała, że tak ręcę by mi się trzęsły, że nic by z tego nie wyszłoodnośnie fryzury... to która Wam się podoba z załączonych poniżej, bo nie potrafię się zdecydować?

a u nas do przodu, właśnie wczoraj przyszła moją niebieska dekoracja na samochód, podwiązka i chabrowy papier, dzisiaj ruszam z produkcją winietek na stół

poza tym dzisiaj załatwiamy napoje, ozdoby na klatkę też został zakupione i w końcu znalazłam chabrowy krawat, poszetkę i spinki dla TŻ

i nie mogę się już doczekać panieńskiego a to już za tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1df944ce0003b0264d2cd390.jpg (29,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9c91fd1d00190f5f4d2cd391.jpg (16,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 89b01303b1c10c4c.jpg (49,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7018528545_b43dc5f9b4_b.jpg (54,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c12fc7780015b55b4d2cd392.jpg (28,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-dlugie-1061.jpg (14,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mr_blog013.jpg (77,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uzytkownik_52806.jpg (19,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uzytkownik_10108.jpg (31,4 KB, 16 załadowań)

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 07:25   #106
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

podziwiam klask i:

no i bardzo dobrze robisz

ja mam okrpone wlosy ale na probnej zrobila mi fryzurke i trzymala sie cala noc ( na weselu kolezanki w niej bylam ) wiec ja ide do fryzjerki. Ale tez juz muslalam ze sama je natapiruje i nakrece

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-26, 07:26   #107
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj odebrałam sukienkę. Wygląda o wiele lepiej niż na początku i chyba na nic były moje nerwy Zapłaciłam za nią 600zł.

TŻ, kupił też wódkę by rozdawać po znajomych i gościach, a także zamówił pokój w hotelu na romantyczną noc poślubną.

o kurczę... tak tanio...??? jestem w szoku...

a jaki chcesz bukiet i z czego?

za załatwione sprawy

ołaaa... to faktycznie romantycznie...
z racji tego, że my nie mieszkamy razem przed ślubem, to dla mnie najlepsza będzie noc poślubna jako pierwsza w naszym nowym mieszkanku

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-07-26, 07:46   #108
czarny flamaster
Zadomowienie

wloszka8
Z racji tego, że będę mieć czerwone buty chcę też mieć bukiet w tym kolorze. Czerwone róże i coś we włosach. Sukienkę szyła mi krawcowa i bardzo się cieszę, bo jest taka jak chciałam
My z TŻ też nie mieszkamy razem, raczej pomieszkujemy, bo ja ze względu na pracę nocuję u niego. Jednak na chwilę obecną oprócz jego rodziców w mieszkaniu jest jego siostra z mężem, a ja nie mam ochoty po weselu czekać w kolejce pod prysznic )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2kb12d858f77.jpg (25,4 KB, 18 załadowań)

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-07-26, 08:39   #109
przytulanka87
Zadomowienie

wloszka8 jak dla mnie zupełnie odpada 6ta fryzura....według mnie to taka fryzura tylko do sesji.....nie wiem jakoś mnie nie przekonuje...

Natomiast wszystkie pozostałe są baardzo ładne i którą nie wybierzesz to na pewno będziesz wyglądać ślicznie

No ja też się denerwuję, że może mi coś pójść nie tak z fryzurą , bo jest jeszcze tyle spraw niewiadomych (ooooo normalnie na samą myśl mnie coś trafić może)....alae mam nadzieję że dam radę.....wstanę bardzo wcześnie i do godz. 12tej na pewno będę już wyszykowana

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie

Zajrzyj też proszę tutaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 14:43   #110
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
a u nas do przodu, właśnie wczoraj przyszła moją niebieska dekoracja na samochód, podwiązka i chabrowy papier, dzisiaj ruszam z produkcją winietek na stół

poza tym dzisiaj załatwiamy napoje, ozdoby na klatkę też został zakupione i w końcu znalazłam chabrowy krawat, poszetkę i spinki dla TŻ

i nie mogę się już doczekać panieńskiego a to już za tydzień
Pochwalisz się tą dekoracją samochodu? Też mam niebieski/chabrowy kolor przewodni, ale dekorację jednak mam białą. W ogóle jeśli masz jakieś zestawienie kolorystyczne, to chętnie coś podejrzę

Cytat:

Super tanio Mi też szyje krawcowa, ale płace 1800...

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

A fryzury to najbardziej podobają mi się 1, 3 i 8
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 05:55   #111
czarny flamaster
Zadomowienie

Mój wymarzony bukiet za 70 zł.... Nic tylko zamawiać Ciekawe jak to wszystko ogarnę w dniu ślubu.
9.00 kwiaty
10.00 fryzjer
Potem się umalować, a TŻ już na podwórku będzie

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-07-27, 06:42   #112
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

dzisiaj mam pierwsza przymiarke sukni ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-27, 07:05   #113
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja muszę czekać do 8 sierpnia :/

Czy wybierając zespół weselny kierowałyście się liczbą osób w nich grających czy po prostu tym jak grają bądź z polecenia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 07:08   #114
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Czy wybierając zespół weselny kierowałyście się liczbą osób w nich grających czy po prostu tym jak grają bądź z polecenia?

u mnie bylo od razu wiadome kto bedzie grał
grali u moich 2 sióstr na weselach

kiedys w 3, teraz jeszcze doszła do nich dziewczyna

fajnie, bo facet i babka fajnie razem spiewaja

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-27, 07:49   #115
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Pochwalisz się tą dekoracją samochodu? Też mam niebieski/chabrowy kolor przewodni, ale dekorację jednak mam białą. W ogóle jeśli masz jakieś zestawienie kolorystyczne, to chętnie coś podejrzę

Super tanio Mi też szyje krawcowa, ale płace 1800...

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

A fryzury to najbardziej podobają mi się 1, 3 i 8
dekoracja w załączniku a co konkretnie Cię interesuje? u mnie dużo chabrowego i odcieni niebieskiego

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

łaaaał... to czekamy na zdjęcia i relację:P
a ja się coś dziewczynki zaczynam stresować... 3 tygodnie zostały.. dwa względnego spokoju... bo ten trzeci to masakra aaaaaa... jeszcze remont musimy dokończyć i chyba już bardziej tym się stresuje... ja już nerwowa.. TŻ tak samo bo już zmęczony maksymalnie.. po pracy na remont.. jeszcze lekcje tańca w międzyczasie... ehhh... i potem kłótnie z niczego się biorą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2441035950_4.jpg (47,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04287.jpg (37,9 KB, 10 załadowań)

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje

Edytowane przez wloszka8
Czas edycji: 2012-07-27 o 07:51
Stary 2012-07-27, 11:30   #116
malinka22
Raczkowanie

Cytat:

my po weselu koleżanki zadecydowaliśmy, że jak będziemy brać ślub i robić wesele to bierzemy ich no i miesiąc póżniej się zaręczyliśmy i podpisaliśmy umowę
W zespole jest 5 osób ( 2 kobiety oraz 3 mężczyzn ).

Zaczyna nam coraz więcej osób odmawiać czyli dzieje się to czego się obawiałam, że przed samym ślubem zaczną dzwonić a tu jeszcze dwa tygodnie.... z 169 os zrobiło nam się ok 117 a musimy mieć minimum 120 osób dorosłych czyli pełnopłatnych. Najwyżej doliczymy do osób pełnopłatnych dzieci kilkoro i zapłacimy za nich całość, ale mamy nadzieję, że nie będzie wielu takich przypadków. Wogóle bardzo bliskie osoby nam odmawiają rodzeństwo mojej Mamy, siostra Taty Tż-ta, jego Chrzestny, wcziraj mój Dziadek powiedział, że nie przyjdzie.. brak mi słów po prostu.
Wczoraj byliśmy na lekcji tańca, ponieważ trochę uczymy się walca. I sama nie wiem jeszcze czy go zatańczymy czy skończy się na zwykłym przytulańcu. Nie mamy też do końca opcji piosenki do walca pewnie zatańczymy do "Oczarowania" Wodeckiego albo do piosenki z "Uwierz w ducha" bo obydwie są dość krótkie a do przytulańca nie mamy opcji jeszcze.
Zaczełam chodzić powoli na solarium bo nie mam możliwości opalać się na słońcu bo po prostu nie mam kiedy a jestem blada jak nie powiem co i myślę, że pójdę 3-4 razy pzrze te dwa tygdonei żeby złapać troszkę koloru. Zapisałam się na maniciure i pediciure na czwartek przed ślubem bo zrobię sobie ten hybrydowy, żeby przez cały okres urlopu po ślubie mi się utrzymał.
No i jutro wieczór panieński mnie czeka troszkę się zrelaksuję Dziewczyny zapowiadają mi dużo atrakcji ale nie chcą zdradzić co dokładnie mnie czeka a mnie zjada ciekawośc

A Wam dziewczyny z 4 sierpnia został już tylko tydzień Troszkę zazdroszczę
11.08.2012 godz 18:00
malinka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 15:47   #117
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka22 Pokaż wiadomość
my po weselu koleżanki zadecydowaliśmy, że jak będziemy brać ślub i robić wesele to bierzemy ich no i miesiąc póżniej się zaręczyliśmy i podpisaliśmy umowę
W zespole jest 5 osób ( 2 kobiety oraz 3 mężczyzn ).

Zaczyna nam coraz więcej osób odmawiać czyli dzieje się to czego się obawiałam, że przed samym ślubem zaczną dzwonić a tu jeszcze dwa tygodnie.... z 169 os zrobiło nam się ok 117 a musimy mieć minimum 120 osób dorosłych czyli pełnopłatnych. Najwyżej doliczymy do osób pełnopłatnych dzieci kilkoro i zapłacimy za nich całość, ale mamy nadzieję, że nie będzie wielu takich przypadków. Wogóle bardzo bliskie osoby nam odmawiają rodzeństwo mojej Mamy, siostra Taty Tż-ta, jego Chrzestny, wcziraj mój Dziadek powiedział, że nie przyjdzie.. brak mi słów po prostu.
Wczoraj byliśmy na lekcji tańca, ponieważ trochę uczymy się walca. I sama nie wiem jeszcze czy go zatańczymy czy skończy się na zwykłym przytulańcu. Nie mamy też do końca opcji piosenki do walca pewnie zatańczymy do "Oczarowania" Wodeckiego albo do piosenki z "Uwierz w ducha" bo obydwie są dość krótkie a do przytulańca nie mamy opcji jeszcze.
Zaczełam chodzić powoli na solarium bo nie mam możliwości opalać się na słońcu bo po prostu nie mam kiedy a jestem blada jak nie powiem co i myślę, że pójdę 3-4 razy pzrze te dwa tygdonei żeby złapać troszkę koloru. Zapisałam się na maniciure i pediciure na czwartek przed ślubem bo zrobię sobie ten hybrydowy, żeby przez cały okres urlopu po ślubie mi się utrzymał.
No i jutro wieczór panieński mnie czeka troszkę się zrelaksuję Dziewczyny zapowiadają mi dużo atrakcji ale nie chcą zdradzić co dokładnie mnie czeka a mnie zjada ciekawośc

A Wam dziewczyny z 4 sierpnia został już tylko tydzień Troszkę zazdroszczę
Nie przejmuj się tymi odmowami wiem co czujesz. U nas z zaproszonych 100, zostało nam 52(dorosłych). Z czego mojej rodziny było zaproszonych 49 osób, a przyjęło zaproszenie 10 (dorosłych) i to wszyscy najbliżsi od strony ojca. Notabene też nie wiem czy będzie ojciec, bo jak poszliśmy do niego dać mu zaproszenie to przedstawił mi swoją żonę wyobraźcie sobie moje zdziwienie zapomniał mnie biedny zaprosić na swój ślub
A do kiedy możecie powiedzieć na sali ile osób? do kiedy mieliście termin ana odpowiedzi? My już to wczoraj załatwilismy...

A my orkiestre mamy 3 osobową- same facety ale są genialni i mega tani

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-07-27 o 15:49
ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 16:36   #118
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hejo

po 10 miesiacach po raz 3 mialam na sobie swoja elianne more

jest za duza o 2 rozmiary, dzisiaj ja spinkami posciagały i za tydzien mam 2 przymiarke. Ma być juz zwezona i tren ma byc zrobiony

Oczywiscie bedzie wyprana i wyprasowana, teraz byla bardzo pognieciona i poszarzała

Welon ktory kupilam na allegro pasuje do nie, kolce i bransoletki tez wiec jest ok

Jak w niej łaziłam po salonie to za pierwszym krokiem bym glebe zaliczyła ;D

Musze sie nauczyc chodzic. Kobieta zaproponowala 2 koła, i było o wiele łatwiej buty mi nie zachaczały juz o koncówki sukni

ja nie mam pojecia jak ja w niej tango zatancze z tz

jak zobaczyłam rozwiazany tren to sie wystraszylam jaki ogromny jest ;D

siostrze i mojej swiadkowej on sie podobał najbardziej

na cyckach mi sie nie podoba jej ułożenie - ale mysle ze po zwezeniu bedzie ok

co myslicie dziewczynki ? ok jest ? slubna.jpg

slubna tył.jpg

Mia i Tosia <3

Stary 2012-07-27, 16:40   #119
malinka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się tymi odmowami wiem co czujesz. U nas z zaproszonych 100, zostało nam 52(dorosłych). Z czego mojej rodziny było zaproszonych 49 osób, a przyjęło zaproszenie 10 (dorosłych) i to wszyscy najbliżsi od strony ojca. Notabene też nie wiem czy będzie ojciec, bo jak poszliśmy do niego dać mu zaproszenie to przedstawił mi swoją żonę wyobraźcie sobie moje zdziwienie zapomniał mnie biedny zaprosić na swój ślub
A do kiedy możecie powiedzieć na sali ile osób? do kiedy mieliście termin ana odpowiedzi? My już to wczoraj załatwilismy...

Współczuję sytuacji z Tata :/
z mojej rodziny będzie uwaga Mama, Tata, Siostra z chłopakiem i Chrzestny ( brat Mamy ) i 20 innych osób z mojej strony ( znajomi )
Wogóle dziwne to jest ze znajomych nikt właściwie nie odmawia a z rodziny co i rusz ktoś Gdzie niby wesele jest z założenia imprezą głównie rodzinną.

A mu już od początku wiedzieliśmy, że na naszej sali minimum 120 os musi być ale byliśmy pewni, że tyle się uzbiera. a termin potwierdzenia mieliśmy do 23 lipca ( mieliśmy też np osoby, które nam potwierdziły a 3 dni później odwołały potwierdzenie ) ostateczną liczbę osob min 120 musimy podać 6 sierpnia.
11.08.2012 godz 18:00
malinka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 17:58   #120
przytulanka87
Zadomowienie

Czarnooka_Paula piękna jest ta Twoja sukienka ..śliczna...

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie

Zajrzyj też proszę tutaj

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości