|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TOP TEN najlepszych filmow
Lock, stock and two smoking barells
Kiedy harry poznal sally True romance Human traffic Requiem dla snu Dawno temu w Ameryce Old boy Historie kuchenne Elling 101 reykjavik( od tego filmu moim zdaniem każdy powinnien rozpoczac swoja "przygode" z kinem skandynawskim") Lato milosci (ostatnio to mój zdecydowany numer jeden...dzięki Pawlikowskiemu mam co robic w dlugie zimowe wieczorki )Mulholland drive ( ..i tak naprawde wiele innych niesamowitych w swym klimacie filmów Lyncha) Blue velvet (..i tak naprawde wiele innych niesamowitych w swym klimacie filmów Lyncha )Las Vegas Parano Basen( sentyment do tego filmu pozostanie jeszcze na długo długo...) Fucking amal Pulp fiction Niustajace wakacje Porozmawiaj z Nią ( Almodovar pasjami...ale ten najbardziej chyba zapadł mi w pamięć) Sin city Dług Symetria (Borys Szyc to wedlug mnie zdecydowanie najlepszy aktor mlodego polskiego pokolenia )Arizona Dream Czarny kot, biały kot Underground Gorzkie gody ( kreacja Emanuelle Seigner jako Mimi...dla mnie niesamowita Kolejnosc przypadkowa...to te o których pomyslałam...ze w kazdej chwili moglabym je zobaczyc poraz kolejny |
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Chopin pragnienie miłości-film mógłby być lepszy, ale muza świetna, dlatego uwielbiam go oglądać.
2. Aleksander 3. Dirty Dancing 1 i 2 4. Notting Hill 5. Duch |
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
The Nightmare Before Christmas
Blair Witch Project Kill Bill I Piła I & II Sleepy Hollow Donnie Darko Ojciec Chrzestny [wszystkie czesci] Szybcy i Wsciekli Dom Latajacych Sztyletow
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam:
Leon Zawodowiec Miasto aniołów Filadelfia Patriota Przeminęło z wiatrem Shrek Zabójcza broń Na razie chyba tyle.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
1.Gladiator
2.Moulin Rouge 3.Władca Pierścieni 4.Pearl Harbour 5.Angielski Pacjent 6.Wichrowe Wzgórza 7.Vanilla Sky 8.Doktor Żywago 9.Piękny umysł 10.Egzorcyzmy Emily Rose
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
1.Matrix
2.Władca Pierścieni 3.Requiem dla snu
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
1.Matrix
2.Władca Pierścieni 3.Requiem dla snu 4.Vanilla Sky 5.Kill Bill 6.Revolver 7.Sin City - miasto grzechu 8.Terminator 9.Siła Strachu 10.Harry Potter
|
|
#98 |
|
po prostu Em :)
|
Szkoła Uczuć (mój ukochany film, który oglądałam już kilkanaście razy i za każdym podoba mi się tak samo okropnie
Leon Zawodowiec Pojutrze (również dlatego, że kojarzy mi się z moją - byłą już - klasą)Kumple (m.in. bo to ulubiony film TŻa, ale mi też się podoba )Cinderella Story (takie słodkie i ze szczęśliwym zakończeniem )Życie Jest Piękne (chociaż nie wiem, czy odważę się oglądnąć jeszcze raz..) Karol - Człowiek, Który Został Papieżem (piękny. każdy wie dlaczego) Płonąca Pułapka Apartament Dirty Dancing 2 (muzyka!! i ten Diego Luna )Pamiętnik (mimo, że nie oglądnęłam w całości, bardzo mi się podobał.) Titanic (klasyka.) Blair Witch Project (jedyny horror, który lubię.) Tarzan (płaczę prawie za każdym razem )Notting Hill (bo lubię komedie romantyczne.) Bliżej (to samo, co z 'pamiętnikiem') To właśnie miłość (bo lubię komedie romantyczne Zupełnie jak miłość (j.w.) Zakręcony Piątek (fajne i podoba mi się ścieżka dźwiękowa.)Wredne Dziewczyny (j.w.) Trzynastka (genialny film..) 8 Mila (też genialny, i ta muzyka..! dodam, że do oglądnięcia tego filmu nie znosiłam eminema, teraz dażę go pewną sympatią właśnie ze względu na ten film.) Crossroads - Dogonić Marzenia (bo tak z niezrozumiałych nawet dla mnie powodów.)i pewnie jeszcze wiele, wiele więcej.. i jeszcze wszystkie te, które oglądałam z TŻem
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
0. Hooligans!!!!!!!!!!
1.efekt motyla 2. cirindella story 3. kumple 4. ring (1 i 2) 5. zakrecony piatek 6. harry potter i co ![]() 7. tytanic 8. twister 9. straszny film (1, 2 i 3) 10. Cast Away-poza światem 11. wszystkie bajeczki disneya (shrek, madagaskar, toys stroy, epoka lodowcowa itd.) PS: kolejnosc przypadkowa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. Edytowane przez Ladzia_15 Czas edycji: 2006-02-01 o 22:15 Powód: obejrzałam Hoologinasów!! |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
"SZKOŁA UWODZENIA" - kocham ten film, mogę oglądać go bez końca
![]() "Harry Potter i Czara Ognia" ![]() "Cinderella Story" "Szkoła Uczuć" "Wredne dziewczyny" "Zakręcony piątek" "Klucz do koszmaru" "Shrek" (1 i 2 )"Nigdy w życiu" "Elizabethtown" "Titanic" |
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
kawa i papierosy
noc na ziemi poza prawem to wlasnie milosc requiem dla snu titanic (no co ja na to poradze..)shrek 1 i 2 dzien swira amadeusz sens życia
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
A! jak moglam zapomniec! Jeszcze oczywiscie "między słowami"!
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
horrory/thirllery
1.Teksańska masakra piłą mechaniczną ( głownie dlatego że jest oparta na faktach) 2. saw 1 i saw 2 ( oba filmy są dobre, a najlepsze ejst to że nigdy niewiesz jak się skończy) 3.Egzorcyzmy Emili Rose ( najlepszy film bardzo przekonowujący, bo również oparty na faktach po nim nie spałam 2 noce, nie oglądajcie sami!) 4. Zły skręt 5. Ring 6. zębowa wróżka 7. Haue of wax ( głównie za pomysłowość) 8. Cube ( również pomysłowe) Inne: -szkoła uczuć -shrek ![]() -gorące laski )-White Chicks - nieodwracalne ![]() i wiele innych .... |
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
1.dirty dancing - nie potrafie zliczyc ile dziesiatek razy go widzialam a scee koncowa (taniec) to juz wogole... (natomiast dwojka jest do d...)
2. saw I, saw II REWELACYJNE tak sadze jak Przemyslanka 3. milczenie owiec 4. requiem dla snu 5. ring 6. zielona mila 7. pearl harbor 8. egzorcyzmy emily rose 9. efekt motyla kolejnosc przypadkowa
|
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
"Przeminęło z wiatrem" ... oglądam raz do roku od czwartej klasy podstawówki, zawsze się wzruszam i po seansie zakochuję na kilka dni w Rhetcie Butlerze
Nigdy mi się ten film nie znudzi.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
1. Piła 2,
2. Mechanik, 3. Kontrolerzy, 4. Siostry Magdalenki, 5. Masz wiadomość, 6. Czekolada, 7. Zmowa pierwszych żon, 8. Pręgi, 9.Gothica, 10. Frida, 11. American Beauty. Edytowane przez lir391 Czas edycji: 2006-02-04 o 16:23 |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
- "Forrrest Gump"
- "Leon Zawodowiec" - "Arizona Dream" - "Chicago" - "Marzyciel" - "Filadelfia" - "Milczenie owiec" - "Amelia" - "Śniadanie u Tiffany'ego" - "Przeminęło z wiatrem" - "Okruchy dnia" - "Zielona Mila" - "Skazani na Shawshank"
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2006-03-22 o 11:43 |
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
- Burza Lodowa
- Wyznania Gejszy - Szkoła Uwodzenia - Krąg Wtajemniczonych - Elizabeth - Markiza - niebezpieczne Związki - Czarownice z Salem - Amelia - Mgły Avalony i wiele wiele innych... |
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny do wzięcia
miś rejs casablanca amelia czekolada shrek pulp fiction |
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
1. Trainspooting
2.Requiem for a dream 3.American Pie cz.2 4.Miss Agent 5.The hot chick 6.Zielona mila 7.Dzień Świra 8.Chłopaki nie płaczą 9.Killerów dwóch 10.Cztery pokoje
|
|
|
#112 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Kolejność przypadkowa:
- Misja; -Amadeusz; -Leon Zawodowiec; -To właśnie miłość; -Lepiej być nie może; - Szklana pułapka; -Zabójcza broń (II, III, IV); - Władca pierścieni; -Matrix (cz.I) - Miasteczko Twin Peaks (serial) - Terminator czI - Speed - Podejrzany; - Killy Billy - I Niemamocni - American Beauty; - Breaveheart (chyba tak się to pisało ) Oj nie potrafię wybrać mniej
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Arizona Dream
Przełamując fale Dróżnik Niebo nad Berlinem Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek Dogville Requiem dla snu Kobiety na skraju załamania nerwowego I wiele wiele innych
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
1. Gwiezdne wojny starsze części
2. Matrix ale tylko 1 (ewentualnie 2) 3. Requiem dla snu 4. Van Helsing 5. Trainspooting 6. Niekończąca sie opowieść 1 7. Gwiezdne Wrota 8. Straż Nocna 9. Harry Potter 10. Constantine
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może tylko zrezygnowałabym z "przeminęło z wiatrem", film lubię, ale... jak to wyrazić... po obejrzeniu nie czuję się bogatsza
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała ta sprawa z Rette Butlerem, niby taki romans stulecia, a ona cały czas myślała o innym, ech... |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety to, że nie umiem się utożsamić z główną bohaterką z pewnością nie jest bez znaczenia przy mojej ocenie tego dzieła ![]() opinii publicznej nie da się tak łatwo zmodyfikować. już chyba jednak Titanic zasługuje prędzej na miano romansu wszechczasów. zakręciłam się... sama już nie wiem co mi się bardziej podobało ale chyba jednak mimo wszystko "Przeminęło z wiatrem". Stare Hollywoodzkie produkcje jednak mają to "coś" |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Moze calej listy 10 bym nie sworzyła bo mam tylko 5 swojich ulubione filmy moze dlatego ze nie mam za duzo czasu na telewizje ale jak juz to :
1 Titanic(mój hit zdecydwowanie nr.1!) 2 Leon zawodowiec 3 Koszmar minionego lata 4 Koszmar nastepnego lata 5 Jezdziec bez głowy |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
ahhhhh zapomnialam jeszcze mój ulubiony hicik animowany to Shrek 1 i 2 jest swietny
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tylko nie Titanic....no ale ja nie jestem zbyt romantyczna i nudzą mnie "romantyczne" filmy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

)
)
)

- klasą)

Nigdy mi się ten film nie znudzi.