|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet jest ...gruby
To prawda, w żarciu z Maca jest coś co kusi aby zjeść znowu
![]() Mam koleżankę, która nie ukrywa, że lubi jeść. Jadła fast foody wręcz na tony, codziennie po dwa obiady, no strasznie się zażerała. Im więcej razy zjadła jakiegoś hamburgera czy kebaba tym większą miała na nie ochotę. W jakieś 1,5 roku przytyła do 80kg przy wzroście 175cm. Dopiero kilka miesięcy temu się opamiętała i sama mówi "jak mogłam sobie to zrobić, wyglądam jak wieloryb". Ćwiczy, je inaczej i zrzuca zbędne kilogramy. Dłuższy czas nie je fast foodów i mówi, że nie ma teraz na nie ochoty, ale "po odstawieniu" też miała strasznie problemy i bardzo ją kusiło takie żarcie. |
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, rozumiem Cię, bo mój facet też ma brzuch, nie waży 120kg, a 90 przy 180cm.
Nie przeszkadza mi jego brzuch, absolutnie nie, miał taki sam, jak się spiknęłiśmy. Mnie chodzi o kwestie zdrowotne, bo nie chce żeby miał jakieś problemy i padł na zawał któregoś dnia. Niestety niewiele do niego dociera, ale ostatnio zamieszkaliśmy razem, więc trzymam pieczę przy robieniu zakupów, bo tż gotuje często niezdrowo i tłusto. |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, w takim razie przeczekam jeszcze... Za jakiś miesiąc z nim porozmawiam (jedziemy za granicę na wakacje na tydzień o zgrozo z all inclusive). Póki co zobaczę co je, ile je, w końcu wakacje spędzamy razem. I jak trochę ochłonie to z nim pogadam i postawię sprawę na ostrzu noża. Powiem co mi leży na wątrobie i że nie widzę przy nim przyszłości, jeśli tak dalej będzie. Jeśli macie jeszcze jakieś porady to chętnie posłucham i wezmę pod uwagę
bardzo mi pomogliście.
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorko jeśli facet jest dla Ciebie aseksualny to nie ma co się męczyć |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć młody facet który(jeszcze) nie ma problemów ze zdrowiem raczej argumentów zdrowotnych nie posłucha. Trzeba go z innej strony podejść.
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój facet kiedyś chodził intensywnie na siłownie, ale miał problemy z kregoslupem, więc teraz silownia to czasem raz w miesiącu. JAK zobaczyłam jego fotki, jak był młodszy, to chłopak chudszy niż ja w moich najchudszych momentach, czyli naprawdę maleńki. Zaczął chodzić na siłownie, przybrał masy. Mnie serio nie przeszkadza jego brzuszek, on sam zdaje sobie sprawe z tego, ze powinien się go pozbyć, ale leki jakie przyjmuje zwiększają jego apetyt. Choć czasem to ja mam więcej na talerzu niż on:d |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ja też się w takim razie wypowiem . U mnie sprawa wygląda odwrotnie . To mój chłopak jest Adonisem a ja deliatnym pączuszkiem
Przy wzroscie 164 waze 68 kg ale mój chłopak zawsze powtarza mi że jestem piękna. Taką mnie wybral i taka figura mu pasuje , nie zezwala mi na odchudzanie ale gdy miałam zaburzenia jedzenia ( jedzenie kompulsywne ) dla zdrowia pilnował jak jem i co jem w miare możliwości . Ze swojej strony polecam wam obojgu jazdę konną . To wspaniały sposób na lekki sport , zrzucenie wagi oraz swietną zabawe . Z wagą twojego Tżta musicie wczesniej zadzwonic i zapytac czy posiadają konia dla ludzi o takiej wadze gdyż nie wszystkie stajnie zaopatrzone są w hucuły czy duże konie . Jednak czas spedzony na takiej aktywnosci fizycznej naprawde jest super , konie są bardzo czułymi zwierzętami a jazda konna pozwala utrzymać organizm w dobrej kondycji poniewaz to pomimo złosliwych opinii sport wymagajacy troche pracy szczegolnie od ludzi otyłych .
|
|
|
#99 | ||||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Mogą iść razem na siłownię, tylko ona pójdzie w inne miejsce, albo na jogę, a on poćwiczyć na bieżni. Jest wiele rozwiązań, tylko trzeba z nim o tym jakoś sensownie porozmawiać. Nie narzucać rozwiązań, zapytać co lubi, poprosić, żeby spróbował, itd. Na spokojnie, bez wyrzutów ani rzucania komunikatu "przytyłeś", bo jedno słowo nic nie tłumaczy. Cytat:
||||
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wyobrażam sobie ciągnięcia za rączkę dorosłego faceta na siłownię, bo zestawiając to co Ty piszesz z zachowaniem jej TŻta, tak właśnie by to wyglądało...
|
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Nie, właśnie nie piszę o ciągnięciu za rękę tylko traktowaniu go jak dorosłego faceta, z którym trzeba takie rzeczy ustalić, może pokazać kilka ofert i ulotek, ale to tyle. Żadnego ciągnięcia, zmuszania bym nie uskuteczniała. Dorosły jest, to niech sam zdecyduje. Ale też niech autorka przy nim nie trwa w nieskończoność, skoro jej nie pociąga i skoro ich związek tym samym umiera.
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. I tyle z jego zamiłowania do szczupłych
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie dla mnie to jest upokarzające, że muszę się tak domagać. Przecież powinno to być w jego interesie. Nie jestem jego mamusią, jestem partnerką...
|
|
|
|
|
#105 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#107 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Takie rzeczy się konsultuje razem, można np. zmniejszać porcje czy wprowadzać stopniowo inne posiłki.
|||
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba nie tylko to dawała na obiad? dlatego pisałam potrawka z kurczaka-smaczne i nie takie jałowe |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
On jest przyzwyczajony do takiej a nie innej dawki węglowodanów i innych, nie można tego tak drastyczne przestawiać, bo chłop po prostu zwyczajnie wpadnie w anemię. Kura dobra rzecz, ja jestem fanką fast foodów, ostatnio robiłam sobie chickenburgera - tak samo pycha, te same sosiki, warzywka, taka sama buła, a kotlet z kury - mniam, a zdrowiej.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2012-07-31 o 11:47 |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja faktycznie mam odstajcy brzuszek i boczki które zawsze mój facet dotyka nazywając swoimi na dodatek pięknymi czego ja słucham z zażenowaniem i strachem w oczach Podejrzewam ze zabrania mi ze wzgledow zdrowotnych gdyz mialam problemy z odzywianiem w druga strone co prawda ale zawsze Zawsze powtarza ze nie podobaja mu sie chude dziewczyny i bardzo lubi moje piersi rozmiaru D/E Wracajac do tematu Okej nie mowie o dietach drastycznych podałam tylko przykład swój aczkolwiek nie stosowałam zadnej diety , lekarz mial na celu oduczenie mojej psychiki pozerania wielkich ilosci jedzenia jako zadoscuczynienie czy sposob na nude . Jazda konna to sport dla ciala i duszy , moze nauczyc tez na drastycznych przykładach do czego prowadzi nadwaga ( u koni wystepuje ochwat kopyta , kolki , skrety jelit wlasnie z obżarstwa ) Uderzyłabym metodą drastyczną . Nie powiedzeniu Jestes gruby nie kręcisz mnie schudnij albo wywalaj stąd , ale uśwadomieniu go niekoniecznie przez autorke a osobe ktora ma stycznosc z chorobami spowodowanymi otyłoscia do czego obżarstwo i niezdrowy tryb zycia moga prowadzic . Lub np sugestywnie go uczulać mowiac przy okazji filmow reklam deliatnie o kochanie jaki ten Ryan Gosling przystojny , ma cudowny kaloryfer i mięsnie ah ah ah
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Oj no nie czepiajcie się tej zupy z soczewicy :P. Dałam to jako przykład. Kurczak oczywiście też był częstym gościem, jakieś potrawki czy coś.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie sytuacja jest beznadziejna. Tzn porównuję to do mojego TŻta, który tez lubi jeść wszystko i w dużych ilościach, ale ratuje go to, że uprawia bardzo duzo sportu, więc spala nadwyżki kaloryczne.
Problem w tym, że facet autorki, pewnie do sportu przyzwyczajony nie jest. Ale gdybym własnemu TŻtowi próbowała gotować niskokalorycznie, to chyba by mnie zostawił |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że sam odwyk od fast foodów dałby dość szybko efekty w postaci kilku kilogramów miesięcznie
Nawet jedząc typowe polskie obiady typu mięso, ziemniaki, surówka, ale ograniczając śmieciowe żarcie, można minimalnie zrzucić na wadze. Jeszcze jakby do tego zaczął jakąkolwiek aktywność fizyczną to w ciągu miesiąca mógłby zmniejszyć obwód brzuchola o kilka centymetrów. Tylko podstawowa zasada - trzeba chcieć
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogłabym się podpisac pod tym obiema rękoma Mój piłkarz uwielbia wcinać gotowe dania z biedroneczki , cała pizze pochłonie , B-smarciki 2 w kfc tez standard . Niestety bieganie za piłką po 2 godziny 4 razy w tygodniu robi swoje . Ja sama tez lubie zjeść czasem coś niezdrowego ale wsiadając na kilka koni dziennie utrzymuje wage stała ( tyje zazwyczaj od łyka wody ;X taka przemiata materii :X )Własnie a moze postawić na eksperymenty innych kuchni ? Nie tak bardzo kalorycznych ale tez nie bardzo drastycznych ?
Edytowane przez Infernallullaby Czas edycji: 2012-07-31 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
On kiedyś chodził na siłownię, teraz nie ma czasu. Jego sport ogranicza się do przejścia paru km do pracy. Zawsze coś. Ale to jest po prostu za mało. Co z tego, że chodzi, skoro i tak potem je niezdrowo.
Edytowane przez ahaaa2332 Czas edycji: 2012-08-03 o 10:53 |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie ten facet w ogóle nie ma motywacji, jemu jest z tą wagą dobrze, sądził, że jej też zresztą nic dziwnego bo 3 lata tak trwają z tym jego brzuchem, ona już z nim próbowała rozmawiać to wtedy zwala na geny, dietetyk swego czasu też nie pomógł, zdaje mi się że tu nie ma co zbierać bo dziewczyna skoro już teraz jej to nie pasuje będzie czuć coraz większe obrzydzenie |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój przykład - praca na 3/4 etatu, studia dzienne. W roku akademickim jak wychodziłam o 8 to wracałam po 21. Mimo to zawsze znalazłam chociaż 2 godziny żeby iść na fitness albo pobiegać wieczorem. Bo chciałam schudnąć. Po kilku razach potrzeba ruchu wchodzi w krew, wystarczy się na początku przełamać. Może niech zacznie te 4km pokonywać na rowerze? A siłownie są czynne 7 dni w tygodniu do 22 albo nawet 23, także ten...
|
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Dobry dietetyk skomponowałby mu jadłospis z rzeczy, które lubi jest, w postaci która mu pasuje... No i przede wszystkim chyba powinien usłyszeć wprost, że każdy dodatkowy kilogram ponad wagę, którą miał jak go poznałaś, to utrata atrakcyjności w Twoich oczach. Niech wie, że 3 lata związku nie znaczą, że już nigdy go nie zostawisz... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Ok dobra, to może dzisiaj coś lekkiego zrobię
![]() No tak, oprócz tego, że ma tą otyłość (w ogóle dałam zły tytuł, nie jest gruby lecz otyły), to jeszcze ma problemy z sercem.. Nawet kardiolog powiedział mu, żeby zrzucił te kilogramy ze względu na tę przypadłość, jeśli chce sobie pożyć... Edytowane przez ahaaa2332 Czas edycji: 2012-08-03 o 10:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

bardzo mi pomogliście.

choć młody facet który(jeszcze) nie ma problemów ze zdrowiem raczej argumentów zdrowotnych nie posłucha. Trzeba go z innej strony podejść.

->70 kg
Poza tym nie sądzę aby było mu łatwiej ćwiczyć z dziewczyną....

. I tyle z jego zamiłowania do szczupłych
dlatego pisałam potrawka z kurczaka-smaczne i nie takie jałowe