|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach
Cytat:
Usiądź na spokojnie, zrelaksuj się i pomyśl skąd u Ciebie bierze się takie zachowanie. Znajdź przyczyny, pomyśl czego oczekujesz od Tż-ta - co mógłby zrobić albo czego nie robić, żebyś z tego wyszła. Ja w każdym razie mocno trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Czesc, przepraszam za brak polskiej czcionki. Wyjechalam do meza do USA i wyglada na to, ze jestem problemowa mloda mezatka, chociaz calkiem niemloda wiekiem. Maz chce juz sie mnie pozbyc, bo mowi, ze sie czepiam, jestem zazdrosna, ze nie daje mu spokoju. Zlosci sie i mowi, ze nie wie jak dlugo wytrzyma. Ja w takiej sytuacji czuje sie jeszcze gorzej. A wchodzilismy w zwiazek jako dojrzali i pewni swoich decyzji ludzie. Teraz ja czuje sie jak zebrak. Wpadam w depresje. Mysle o rozwodzie. To moj trzeci zwiazek (drugie malzenstwo) i tylko w pierwszym nie bylam tak skoncentrowana na mezczyznie (a bylam z nim 15 lat).
|
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Witam, przepraszam za brak polskiej czcionki. Wyglada na to, ze jestm problemowa mloda mezatka. Wyjechalam do meza do USA, ale on ma mnie juz dosc. Mowi, ze jestem zazdrosna, czepiam sie go, ze takiej mnie nie chce. Nie chce jeszcze rozwodu, ale mowi, ze jak sie nie zmienie, to mam wyjezdzac. Zreszta w gniewie kilka razy mowil mi, ze mam wyjezdzac. Ja czuje sie coraz gorzej, wpadam w depresje.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ogarnęłam się i pogadaliśmy z TŻ o tym, co nas boli i dlaczego jest tak, jak pisałam ostatnio. Zgodziliśmy się, że oboje przestaliśmy się starać i pora zacząć znowu
Nie ma to jak gadka dwójki inżynierów... ![]() Jak się czujecie, laski? Bo coś ucichł ten wątek (może powinnam się cieszyć, bo to znaczy, że wszystkim zaczęło się układać, jak wylałyśmy tu swoje żale? )
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, skąd ja to wszystko znam
![]() teraz właśnie mam taki "trudny okres" z tż. już nawet powiedział mi, że jeśli nic się nie zmieni to będzie koniec ![]() zwalam wszystko na swoje przewrażliwienie i poprzednie związki, gdzie nie było miłości.. tż twierdzi, że obrażam się za byle co, a ja po prostu czuję się odtrącana.. ok, może przesadziłam z fochem za to, że nie chciał mnie odprowadzić, ale poczułam się jak panna lekkich obyczajów - przyjeżdżam do tż-ta wieczorem, spędzamy wspólnie noc, a później rano mogę sobie sama wyjść, ewentualnie może mnie z wielką łaską odprowadzić na autobus do pracy.. wszystkie spięcia kończą się tak, że ja przepraszam, płaszczę się przed tż obiecując poprawę. on nigdy mnie nie przeprosił, zawsze wykręca kota ogonem i wszystko co złe to ja. łaskawie możemy być dalej, ale "jeśli jeszcze raz tak się zachowam..." chyba z tym wszystkim skończę
|
|
|
#96 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
|||
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ekspresowy.
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie nie rozmawialiśmy z tż tak na poważnie o tym wszystkim, były tylko bolesne smsy i kilka rozmów na gg.. muszę spotkać się z nim jutro i porozmawiać, wóz albo przewóz, bo ja już wysiadam psychicznie
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
hej. dużo osób tłukło mi do głowy, że przesadzam...
Intuicja mi dobrze podpowiadała. Napisał mi, że mnie nie kocha. Nie pasuje już do tego wątku. Powodzenia życzę Wam. |
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się mocno!
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejny raz... Jest takie japońskie przysłowie, w formie haiku. Okrutne, ale mimo wszystko prawdziwe: takie jest życie upadać siedem razy a wstawać osiem przytulam najmocniej!
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja chciałam z nim życie spędzić. Nie znam tak drugiego inteligentnego człowieka. Oddalił się na 2-3 dni ode mnie. Ale czytam smsy, nawet z tamtego tygodnia... i jestem w szoku. Nie mogę zrozumieć, jak te wszystkie czułości mogły być udawane. Znikam z tego wątku, a Wy dziewczyny dbajcie o miłość każdego dnia, bo to najlepszy prezent, jaki człowiek może dostać od losu. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie okłamywano półtora roku. Jest tak, że kiedy kogoś mocno kochasz, to nie zauważasz tego. Nie czujesz. Nie podejrzewasz. Nie jesteś realistką. A czasem między słowami, między wierszami można wyczytać całe morze rozczarowań i smutków... Nie rozpaczaj. Inteligentni ludzie jeszcze nie wymarli całkowicie. A żyje się średnio do 70-tki (chociaż po tej reformie emerytalnej pewnie średnia się zmniejszy). Ścisk!
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Jestem z siebie troszkę dumna, bo mimo, że Tż jest na urlopie (ja nie mogłam być razem z nim) to w miarę się trzymałam i mimo, że było strasznie ciężko to nie zawracałam mu głowy telefonami i nie denerwowałam swoimi czarnymi wizjami. Można powiedzieć, że jakoś wzięłam się w garść. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Witamy, jakie masz dokładnie problemy?
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-08-29 o 17:37 |
||
|
|
|
|
#107 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja też się dołączam, chociaż wydaje mi się, że nie jestem przypadkiem beznadziejnym
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie macie szczęście, że jesteście obok siebie, spróbujcie się jakoś dogadać. Co oznacza to, że masz ''trudny okres''? Nigdy Cię za nic nie przeprosił? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-08-04 o 08:36 |
||
|
|
|
|
#109 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mój problem zaczął się jak poszliśmy osobno z TŻ na studia (przedtem chodziliśmy do jednej szkoły i widywaliśmy się prawie codziennie przez 3 lata) i zaczęliśmy być w związku na odległość. Dopóki studiowaliśmy, jakoś to znosiłam, w sumie nie miałam wyboru Poza tym miałam tyle nauki, że nie starczało mi czasu na fochy i pretensje. Teraz wróciliśmy oboje do naszego miasta i zaczęło się naprawdę mocno psuć: ja liczyłam na "nadrabianie" z facetem straconego czasu, a on liczył na typowe wakacje w stylu: dziewczyna, koledzy, imprezy, gry na komputerze, siłownia. No i przez to wszystko zrobiłam się jędzowata, zazdrosna o jego czas i uwagę, napastliwa i zaborcza. Z jednej strony chciałabym dać TŻ odpocząć od siebie, a z drugiej wpadam w histerię, bo połowa wakacji za nami, a spędzamy ze sobą niezbyt dużo czasu. Nie chcę tutaj nikogo zniesmaczyć, ale od czerwca seks uprawialiśmy może 5 razy Kiedy oboje mamy bardzo duże libido i duże potrzeby. No ale kłótnie niczego nie naprawiają, raczej rozwalają wszystko jeszcze bardziej Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-08-03 o 13:24 |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto inicjuje spotkania? A nie możesz po prostu zająć się tym, co lubisz czyli też spotkać się z koleżankami, poczytac coś, czy co tam jeszcze? Może jak zobaczy, że nie zabiegasz tak o jego czas i uwagę to sam zacznie coś inicjować, bo będzie mu Ciebie brakować. Poza tym dasz mu odpocząć od kłótni i pretensji i sama odpoczniesz, uspokoisz się.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-08-03 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwię się, że gość tak się zachowuje - skoro tyle czasu byliście osobno od siebie, to powinien chyba się stęsknić i mieć ochotę na bycie ze swoją dziewczyną?
|
|
|
#112 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Ja mam sporo swoich zainteresowań, staram mu nie siedzieć na głowie cały czas, ale kurcze, przez rok widzieliśmy się może 5 razy, bo ja jestem na medycynie i nawet weekendy spędzam na naukę. Liczyłam na jakiś większy niedosyt z jego strony. Bo ale będziemy nad tym pracować, sukcesem jest wspólne chodzenie na siłownię
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widujecie się późnym wieczorem na kilka godzin? Ile razy w tygodniu? Kilka godzin to nie jest mało, chyba, że raz w tygodniu tylko. On widać lubi i Ciebie i swoje hobby, więc jakoś musicie się dogadać ![]() To zrozumiałe, że tęsknisz i chcesz spędzać z nim dużo czasu zwłaszcza teraz, skoro masz taką możliwość. I bardzo dobry pomysł z tą siłownią. Jak będziecie dzielić zainteresowania to będziecie mogli je rozwijać wspólnie i spędzać więcej czasu razem.
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tej pory zawsze mnie odprowadzał, ja zaczynam pracę o 7, on przeważnie 8-9 właśnie przez ostatnie 2 miesiące było wszystko super, naprawdę nawet nie miałam do czego sie przyczepić no a teraz nagle jest wielka obraza za to, że byłam zła bo nie chciał odprowadzić mnie na ten głupi przystanek, jak to robił za każdym razem gdy u niego nocowałam, od 9 miesięcy ![]() wiem, że zachowuję się jak szalona nastolatka, ale potrzebuję czuć się kochana i potrzebna i doceniana, naprawdę bardzo nie lubię tego uczucia "znaj moją łaskę" bardzo mi na nim zależy, chcę to wszystko ogarnąć, chcę by było tak jak parę dni temu :<
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy. Żaden mój facet nie rozumiał. Obecny też. Takie chyba życie.
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu się to udało pojąć, więc nie wierzę, ze przy odrobinie chęci i samozaparcia Waszym się nie uda
|
|
|
#118 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale skoro Cię odprowadzal przez te 9 misięcy to chyba nie robił cały czas łaski? Może to była jakaś wyjątkowa sytuacja i raz nie mógł, nie wiem. ![]() Ja bym się nie czepiała o to odprowadzanie, gdyby poza tym było ok, no ale to ja i dla mnie nie jest to takie ważne. Ale to Twoja sprawa.
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, że przesadziłam z tym obrażeniem się, ale bardzo mnie to zdenerwowało, w ogóle to był ciężki poranek, pół nocy nie spałam, leżałam z gorączką
teraz tłumaczenia nie mają już sensu.. tęsknię za nim straszliwie, boję się, że przez swoje zachowanie kiedyś go stracę.i teraz cały czas słucham tego ![]() http://www.youtube.com/watch?v=h0WslqJqQks
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

Nie ma to jak gadka dwójki inżynierów... 
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Kiedy oboje mamy bardzo duże libido i duże potrzeby. No ale kłótnie niczego nie naprawiają, raczej rozwalają wszystko jeszcze bardziej 

A Tż się nade mną ''lituje'' bo nie może patrzeć jak płaczę i kończy się przytulaniu i na tym że on mnie pociesza i prosi żebym już przestała. Obiecałam sobie, że już nie będę więcej, bo to żałosne jest.