Wszystko o Avonie - cz.29 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 12:57   #91
mistress88
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.29

Widzę, że w demo w k14 będzie znowu ten wibrator pod oczy zmienili opakowanie i wprowadzają znowu jako nowość? przecież to się nie sprzedawało...

No i biżuteria yes do kupienia znowu - chyba mam chytry plan... bo kiedyś jak był motywacyjny to mi wysłali zepsute kolczyki a jak się im przyjrzałam to było za późno na odsyłanie... bo wypada ten łańcuszek w nich z tego elementu który wkłada się w ucho ;/ i tak myślę czy nie zamówić nowych i zwrócić starych

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:59   #92
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a co do lakierów to ja mam 93
ufff, czyli mogę śmiało kupować następne
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:01   #93
Avonak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
Widzę, że w demo w k14 będzie znowu ten wibrator pod oczy zmienili opakowanie i wprowadzają znowu jako nowość? przecież to się nie sprzedawało...

No i biżuteria yes do kupienia znowu - chyba mam chytry plan... bo kiedyś jak był motywacyjny to mi wysłali zepsute kolczyki a jak się im przyjrzałam to było za późno na odsyłanie... bo wypada ten łańcuszek w nich z tego elementu który wkłada się w ucho ;/ i tak myślę czy nie zamówić nowych i zwrócić starych
hehe, pewnie trzeba korzystać ;p

Avonak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:31   #94
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
ufff, czyli mogę śmiało kupować następne
hehe moj kuferek ciągle woła jeszcze
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:37   #95
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ja bym tak zrobiła
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:48   #96
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JestesmySobiePrzeznaczeni Pokaż wiadomość
Ja to robię conajmniej 3 ;] jak tylko się pojawi nowy katalog, później jak widzę dokładnie co jest ;p czyli jak jest w dobrej jakości no i przy zamówieniu ostateczna, która zazwyczaj jest inna niż pierwotna
A teraz właśnie zrobiłam wish listę z 14-stki i to nawet bardzo krótką:
Pędzelek do zdobienia paznokci+ jakiś lakier
Krem do skórek
I zestaw Tusz Super Full i perfumki
A wy macie już gotowe wish listy z 14-stki, czy jeszcze delektujecie się 13-stką?
moja lista z 14 jest bardzo długa.... jak wyliczyłam zamówienie swoje to wyszło około 200zł... już pierwsze puściłam ale w pierwszym wzięłam tylko kolczyki okrągłe z naszyjnikiem... i korektor z zestawem luksusowym na spółkę z mamą.... a reszte na drugie żebym odrazu nie zbankrutowała....

Cytat:
Napisane przez Avonak Pokaż wiadomość
TOREBKA DARCY w ofercie internetowej 59.99 i oczywiście żółta kropa....
w sumie katalog 15 tez z kropą....
cały avon
we wtorek składałam zamówienie z 14 i żółte kropki miałam przy kolczykach i naszyjniku Karelia... wczoraj robiłam domówienie i żółta była przy katalogach 15... no i teraz już mam na drugi rzut zamówienie już na 200zł... ale czekam jeszcze trochę może w przyszłym tygodniu puszczę zamówienie....

swoją drogą właśnie patrzałam w strefie czy nie ma już fakturki ale jeszcze cisza... więc nie wiem czy mi wszystko przyjdzie a brałam na kuriera i data byla na wtorek dopiero a zawsze w poniedziałek już miałam..... no ale nic... i natkłam się na nowe logo http://static.pl.avon.com/REPSuite/s...go_2012-13.pdf i jak możecie to sprawdźcie czy to jest nowe bo u mnie nie chce się otworzyć.. za słaby mam internet....
Stary 2012-08-17, 14:04   #97
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
i natkłam się na nowe logo http://static.pl.avon.com/REPSuite/s...go_2012-13.pdf i jak możecie to sprawdźcie czy to jest nowe bo u mnie nie chce się otworzyć.. za słaby mam internet....
nowe

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:22   #98
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
nowe
swoją drogą 35 zł za myszkę która nawet nie jest na bluetootha

Stary 2012-08-17, 15:16   #99
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
złożyłabym już zamówienie z 12 ale czekam aż mi zwroty rozliczą - dzisiaj jeszcze nie mam, może w poniedziałek
ale na infolinii powiedziano mi, że mogę je wysłać w poniedziałek do 11:00, a i tak dostanę paczkę we wtorek
druga sprawa, że tak przemyślałam sobie pod prysznicem te ostatnie działania Avonu, czyli cofanie nam przywilejów i przez kilka lat skurczyły się one do minimum
- zlikwidowali przechodnie opusty
- płatna MAM
- płatne prezenty w programach lojalnościowych
- dużo gorsze programy TPS
- płatne dostawy regularne, choć to dopiero wejdzie
- poczta polska zamiast kuriera (sorki ale PP mnie nie kręci bo żeby odebrać list czekam zaledwie 30-40min w kolejce ZAWSZE)
- kiedyś była biżuteria po osiągnięciu KR a teraz głupi zestaw filiżanek
- kiedyś to była zabawa, a teraz nie wejdziesz do COK spokojnie, bo zewsząd atakują liderki i pytają "czy jest Pani konsultantką?"
- no i same COK'i miały mądrzejsze godziny otwarcia, a jeden był nawet czynny w sobotę
- pamiętam jeszcze te czasy kiedy zamawiałam na 3 termin ze starego katalogu, i tego samego dnia mogłam pojechać na słowiczą i kupić produkty z nowego katalogu
- no i tempo było mniejsze bo 13 katalogów/rok (bo cięzej uzbierać tysiaka 17 razy do roku niż 13 razy do roku)
- no i brakuje mi atmosfery dawnych spotkań - wtedy na spotkaniach było dużo pogaduszek o kosmetykach i nasza okręgowa chyba mendżerka, nagradzała prezentami każde osiągnięcie, zawsze była skora do pomocy, podpowiadała jak radzić sobie w różnych sytuacjach; a teraz to spotkania są czysto marketingowe, takie wysławianie Avonu pod niebiosa
- kiedyś w netto naprawdę można było kupić coś atrakcyjnie, teraz ceny sa tam pożal się boże
- zwroty były rozliczane nawet w 3 terminie
- i nie mieli takie pierdzielnika, wszystko było zaplanowane z góry, a teraz oni sami nie wiedzą co będzie za tydzień, nie wspominając już o tych nieszczęsnych mini katalogach
Tak mi się zebrało na wspomnienia, brakuje mi starego Avonu
Ze wszystkim powyżej, zgadzam się w całej rozciągłości, a jako przykład tego ostatniego:
Od 2 tygodni próbuję dowiedzieć się, czy będą próbki serum na końcówki; coś mnie podkusiło i napisałam, że byłoby fajnie je kupić, bo przydadzą się na wyjazdy, jak saszetki płynu do higieny intymnej. Najpierw mi odpisano, że tych ostatnich nie ma w ofercie, a teraz "że w naszej bazie danych nie występuje produkt o numerze 14381" i proponują serum na końcówki ze str 19 w katalogu 12/2012
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:22   #100
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak kiedyś zrobiłam z czymś, że oddałam stare jako to dopiero co kupione
A co do wibratora-może się sprzedawał, a nam się wydaje, że nie:P Albo chcą właśnie zachęcić tym, że to niby nowość do kupna.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:25   #101
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
swoją drogą 35 zł za myszkę która nawet nie jest na bluetootha
No co? To w końcu Avon

Dziewczyny, a jak z trwałością katalogowych parasoli? Podoba mi się ten z minikatalogu w panterkę (choć mój TŻ niecierpi, ale co tam, to ja bym nosiła, nie on) ale za tę cenę to mogę mieć super trwały nieavonowy i się waham...Swoją drogą kupiłam w zeszłym roku nad morzem za 25zł taki parasol-laskę, pewnie kojarzycie, dwukolorowy, co środek ma np czarny, a kremowy pas w około, i jest baaaardzo trwały, wszelkie wichury znosi bez szwanku Więc same rozumiecie, że avonowy to drogo wychodzi

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-08-17, 15:28   #102
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak z trwałością katalogowych parasoli? Podoba mi się ten z minikatalogu w panterkę (choć mój TŻ niecierpi, ale co tam, to ja bym nosiła, nie on) ale za tę cenę to mogę mieć super trwały nieavonowy i się waham...Swoją drogą kupiłam w zeszłym roku nad morzem za 25zł taki parasol-laskę, pewnie kojarzycie, dwukolorowy, co środek ma np czarny, a kremowy pas w około, i jest baaaardzo trwały, wszelkie wichury znosi bez szwanku Więc same rozumiecie, że avonowy to drogo wychodzi
Chyba zależy jak się trafi. Miałam 2 takie w kwiatki by cynthia rowley i tu wiele osób pisze, że ma do dzisiaj, a moje oba pierwszego wiatru nie przeżyły (i wcale to wichura nie była) i padły. Ale te małe to przeważnie nie są trwałe, nawet te nie z Avonu. Zawsze te większe są trwalsze, bo mają większe usztywnienie
Stary 2012-08-17, 15:30   #103
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
(...)
- i nie mieli takie pierdzielnika, wszystko było zaplanowane z góry, a teraz oni sami nie wiedzą co będzie za tydzień, nie wspominając już o tych nieszczęsnych mini katalogach
(...)
no słowo-klucz normalnie! bajzel mają straszny...
chociaż czasami myślę, że te opóźnienia w IOS czy minikatalogach robią celowo, żebyśmy robiły kolejne zamówienie...
no ale zwykle nie wiedzą albo 5 razy zmieniają co będzie można kupić za zrobienie zamówienia za 1000 zł - swoją drogą też bezczelność, za 1000 zł to już powinni coś dawać za 1 zł a nie kazać płacić, tym bardziej że często są to produkty mało wartościowe

Stary 2012-08-17, 15:31   #104
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Chyba zależy jak się trafi. Miałam 2 takie w kwiatki by cynthia rowley i tu wiele osób pisze, że ma do dzisiaj, a moje oba pierwszego wiatru nie przeżyły (i wcale to wichura nie była) i padły. Ale te małe to przeważnie nie są trwałe, nawet te nie z Avonu. Zawsze te większe są trwalsze, bo mają większe usztywnienie
A ta panterkowa "Leopard" to jest automatyczna?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-08-17, 15:39   #105
gosius91
Zakorzenienie

A tak w ogole ma ktos moze juz fakturke ?
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:42   #106
mamaNiu
Rozeznanie

Witajcie - czytam ostatnio o Avonie bo - wychodzi na to, że powinnam zostać konsultantką. Wyjaśniam - mam kilka sprawdzonych produktów które lubię i mają takie też avonowe hity moje znajome. Niestety nasze "wieloletnie" konsultantki a) wyjechała za granicę, b) zrezygnowała. Kusi mnie tez Avon - ale ciągle mam wątpliwości:
- czy to zajmuje Wam dużo czasu (w sensie zamówienie, popakowanie)
- czy aby się zapisać wystarczy wypełnić formularz na stronie avon (bo nie mam czasu jeździć po jakiś biurach)
- czy muszę się z jakąś liderką kontaktować?
I ogólnie - jakie są minusy? Bo o bałaganie sobie właśnie poczytałam - ale nie wiem czy w Oriflame nie jest większy, bo ciągle im tam czegoś brakuje a w avonie się nie spotkałam... a tu piszecie że się zdarza...
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:01   #107
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez mamaNiu Pokaż wiadomość
Witajcie - czytam ostatnio o Avonie bo - wychodzi na to, że powinnam zostać konsultantką. Wyjaśniam - mam kilka sprawdzonych produktów które lubię i mają takie też avonowe hity moje znajome. Niestety nasze "wieloletnie" konsultantki a) wyjechała za granicę, b) zrezygnowała. Kusi mnie tez Avon - ale ciągle mam wątpliwości:
- czy to zajmuje Wam dużo czasu (w sensie zamówienie, popakowanie)
- czy aby się zapisać wystarczy wypełnić formularz na stronie avon (bo nie mam czasu jeździć po jakiś biurach)
- czy muszę się z jakąś liderką kontaktować?
I ogólnie - jakie są minusy? Bo o bałaganie sobie właśnie poczytałam - ale nie wiem czy w Oriflame nie jest większy, bo ciągle im tam czegoś brakuje a w avonie się nie spotkałam... a tu piszecie że się zdarza...
czasu zajmuje dokładnie tyle ile na to przeznaczysz, możesz zapisać się przez stronę www- zadzwoni ktoś i pójdziesz na spotkanie i szkolenie i podpiszesz umowę, mozesz też sama wybrać sobie lidera/liderkę - to zależy od Ciebie

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-08-17 o 16:04
Stary 2012-08-17, 16:06   #108
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Do zmian na złe dodałabym jeszcze oferty, z którymi wyskakują w czasie trwania katalogu. I nie sądzę, żeby była to wina bałaganu. Wkurza mnie to "naciąganie" na robienie kolejnych zamówień.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:08   #109
mamaNiu
Rozeznanie

oki - czyli muszę przejść jakieś tam szkolenie i jeździć na spotkania?
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:14   #110
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez mamaNiu Pokaż wiadomość
oki - czyli muszę przejść jakieś tam szkolenie i jeździć na spotkania?
nie, nie musisz, nikt cię nie zmusi do szkoleń... na PW ci napiszę co musisz
Stary 2012-08-17, 16:20   #111
Kretka666
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy jakiś krem do twarzy z Naturalsów nadaje się dla suchara? Zapachy mnie kuszą, cena też, ale jak z działaniem?
Stary 2012-08-17, 17:32   #112
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
A ta panterkowa "Leopard" to jest automatyczna?
A szczerze mówiąc nie wiem o jaką pytasz bo nie zaglądałam dawno do minikatalogu A nawet go nie mogę znaleźć, chyba nie mam na komputerze. W Avonie rzadko mają nieskładane parasole więc jeśli jest to takowy to nie wiem jak się takie sprawują.
Stary 2012-08-17, 17:36   #113
afrykanka7
Raczkowanie

Dziewczyny, dziś rano składałam zamówienie, w południe domówiłam jeszcze pare rzeczy (wiem, że zawsze przy domówieniu pokazuje się wartość 0zł). Przed chwilą postanowiłam domówić sobie jeszcze notesik z Logo i ten ma już w Historii zamówień 9,99. Czy to normalne?

EDIT: Już jest okej, coś się ścięło
afrykanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:54   #114
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afrykanka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś rano składałam zamówienie, w południe domówiłam jeszcze pare rzeczy (wiem, że zawsze przy domówieniu pokazuje się wartość 0zł). Przed chwilą postanowiłam domówić sobie jeszcze notesik z Logo i ten ma już w Historii zamówień 9,99. Czy to normalne?

EDIT: Już jest okej, coś się ścięło
ale notesik z Logo kosztuje 9,99zł chyba że mówisz o tym z KR to on jest tańszy...
edit. nie zrozumiałam ppytania

Edytowane przez HoneyIlove
Czas edycji: 2012-08-17 o 17:59
HoneyIlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:59   #115
afrykanka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
ale notesik z Logo kosztuje 9,99zł chyba że mówisz o tym z KR to on jest tańszy...
Tak wiem, że kosztuje 9,99. Chodziło mi o to, że to drugie domówienie (sam notesik) nie miało wartości 0,00zł tylko 9,99. Ale już jest w porządku
afrykanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:18   #116
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Oferta na rzeczy z Fergie:
http://www.pl.avon.com/REPSuite/news5a.page
Swoją drogą musi im to strasznie nie schodzić, skoro już parę lat to dają

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:21   #117
mistress88
Zadomowienie

klientka chce kulkę Perceive ale nie widzę w k12

Stary 2012-08-17, 18:25   #118
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
str. 66 na samej górze od środka katalogu

wróć ty nie chcesz roletki
kulka jeat na samym końcu na okładce - skrzydełku za 5,99 zł
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2012-08-17 o 18:26
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:31   #119
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
są na końcu, w skrzydełkowej okładce
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:32   #120
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
str. 66 na samej górze od środka katalogu

wróć ty nie chcesz roletki
kulka jeat na samym końcu na okładce - skrzydełku za 5,99 zł
ja chyba jestem ślepa bo online tego nie widzę ;/ a papierowego nie mam chwilowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości