![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria. :)
Cytat:
![]() A dziewczyny czy wierzycie w magiczną moc kamieni? Np. załóżmy, że ja jestem zoodiakalnym Lwem i dobrzeby było gdybym jako amulet, talizman nosiłą: agat, diamenty czy bursztyn. Oczywiście nie noszę tych kamieni pod żadną postacią, bo jakoś nie jestem przekonana do tego, że on rzeczywiście działa i ma te swoje magiczne właściwości. Dlatego noszę to co mi się podoba, a nie to co powinnam w założeniach horoskopów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie mi powiedzieć, doradzić czym najskuteczniej wyczyścić biżuterię srebrną??
Nie wiem co mi się stało, ale kolczyki w uszach są czarne jak smoła. ![]() Pastą do zębów próbowała, ale skutek żaden. ![]() Z góry dzięki. ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
O widzisz Nan dziękuję pięknie. Zaraz jak wrócę, będę meczyć swoje kolce! NIe odpuszcze im.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam u jubilera płyn Scan do czyszczenia srebra i jest on świetny. Nalewam troszkę do naczynia wrzucam zabrudzone rzeczy i wyjmuję czyściutkie jak nowe. ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie preferuje koralikową biżuterię..
![]() ![]() Uwielbiam... ![]() W ogóle kocham biżuterie..- a jeżeli już to srebrną- złota nie toleruje ![]() Sama robię kolczyki z koralików... i poza nimi świata nie widzę ![]() a poza tym do CzarnyElf - takie cuda jak widzę to mi się oczy świecą ![]() a przejść obok sklepu z biżuterią.. nie mogę obojętnie (to mam chyba po mamie ![]() A preferuję przede wszystkim KOLCZYKI. Pierścionki.. śladowe ilości albo żaden ![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym podrzucam wam stroinke z biżuterią. ![]() http://www.gioie.it/?lang=eng&gioiesrc=Go010+
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się zapytać.. czy to są Twoje śliczności??? czy "tylko" wycinki z gazet? bo moja mama oszalała na punkcie tego naszyjnika
![]() Dziękuję z góry za odpowiedź ![]() na punkcie TEGO:
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o czyszczenie biżuterii to moja mama kupuje taką specjalną szmatkę u jubilera
![]() ![]() kosztuje chyba z 8 zł. a rewelacyjnie sobie radzi z tym czarnym brudkiem ![]() Wszystko się potem ślicznie błyszczy- jak nowe ![]() pozdrawiam
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.overstock.com/cgi-bin/d2....rod_id=1147306 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda,że nie u nas ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Jaszmurka poszukaj takiego naszyjnika w sklepie orientalnym, indyjskim. Tam lubią być takie okazy. Nie wiem czy uda CI się znajść taki sam, ale warto poszukać. Poza tym Allegro tam tez są rózne rzeczy, czasami przywiezione z za granicy i można coś upolowac.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Aj pewnie ,że szukałam
![]() moja mama ma obsesję na punkcie srebra - a szczególnie takiego rodzaju... indyjskie, indiańskie naszyjniki itp. bywamy we wszystkich możliwych galeriach w naszym mieście ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie P.S a jak ktoś taki podobny znajdzie niech da mi znać ![]() ![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez uwielbiam indianskie i inne orientalne ![]() Mnie caly czas korci go kupic ale w tym miesiacu niestety musze sobie odpuscic ![]() Niech juz wykupia ten naszyjnik...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
To szukaj na Allegro, tam są sprzedawcy, którzy jeżdzą po świecie i zwożą takie cacka orientalne. Jest też kilku sprzedawców, którzy handlują bezpośrednio z USA. Znaczy mieszkają w Ameryce i stamtą też wysyłają-sprzedają swoje przedmioty.
![]() Postaram się poszukac jakiś aukcji i wkleję, jak coś znajdę oczywiście. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Jaszmurka ale Ty to chcesz TAKI SAM - identyczny naszyjnik jak załączył Elf, czy może szukasz coś podobnego lub w ogóle bizuterii orientalnej?
![]() Pogubiłam się już w tych wynalazkach. ![]() TU ktoś sprzedaję takie dużne drobiazgi. ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=59327049 http://aukcja.onet.pl/search.php?str...ay=0&country=1 http://aukcja.onet.pl/search.php?str...ay=0&country=1 http://aukcja.onet.pl/search.php?str...1454&country=1 Tu jest cała galeria: http://sps.net.pl/gallery.php?qid=Mz...NqYS5vbmV0LnBs I to chyba tyle na miarę Allegro. ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ślicznie dziękuję za wszystko ![]() może i fakt.. poszperam na allegro ![]() Lubię mieć taką biżuterię której nie ma nikt inny.. no ewentualnie ktoś może mieć ![]() ![]() ![]() Ubrania mnie nie stresują-jeżeli ktoś ma taką samą bluzkę- przeżyję , ale jeżeli takie same kolczyki, bransoletkę czy naszyjnik to ![]() ![]() Chętnie dorwałabym jakąś osobę, która pozbywa się swoich takich śliczności... bo jej się np. znudziły ![]() Dzięki jeszcze raz za pomoc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha to mamy podobnie ja tez tak lubie ![]() ![]() Co do pozbywania sie bizuterii,zamierzam zalozyc watek na targowisku niedlugo( moze w nastepnym miesiacu)i bede sei epozbywac kilku rzeczy( mam kilka srebrnych kolczykow ktore wydluzaja mi twarz-przerzucilam sie na koliste) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
W takim razie informuj na bieżąco
![]() chętnie zerknę na Twoje cuda ![]() a może uda mi się zdobyć aparat i wystawię też kilka swoich (tzn. naszych= moich i mamy) "okazów" ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam jeszcze taką linkę, ale nie wiem czy da się tam kupować? W każdym razie można podpatrzeć jakieś wzory orientalne.
![]() http://www.akton.com.pl/hurt.html?kat=6 http://www.camomille.pl/retro_vintag...x.php?cPath=28 http://www.bizuteria.czerwonamaszyna.pl/ Elfie daj znac jak będziesz robić wyprzedaż. CHetnie się załapę, byle nie tak jak ostatnio. Czyli jak przyszłam to już nic nie było. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
No dam znac przez Prywatna Wiadomosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi i biżuterie to jestem dziwna. Noszę jej jak najwięcej mogę i mam najwięcej na ile mnie stać
![]() ![]() Noszę srebro, bo złoto mi się niestety kojarzy ze starszymi paniami (wiem - głupie ![]() Ostatnio podoba mi się łączenie srebra z czymś czarnym. Takie niby stare - oksydowane chyba (?) ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
aha a co to jest sztuczna biżuteria? chodzi wam tylko o metalową - niesrebrną? bo ja nie widzę sensu kupowania takiej, przecież srebro jest niedrogie, czasem tańcze od wyrobów z np. bijou brigitte
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
No niby masz racje, że nie ma sensu kupowac sztucznej, ale jednak ona wciąż jest i jest na nią zapotrzebowanie. Po prostu myslę, że czasami srebrna rzecz jest droga, a imitacja [o takim wzorze] podobna i tańsza. Może stąd sa na nią chętne? Zresztą ja tam znam fanki sztucznej bizuteri, ale ja się nie zaliczam do nich. Mam uczulenie, zwłaszcza na "naszyjniki".
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy juz byl wklejany link do strony polskiej bizuterii (bardzo ladnej
![]() http://www.elf-joy.com/main.htm Kolorowa bizuteria, kamienie+metal. Ciekawe jak ksztaltuja sie ceny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny ja też uwielbiam cyrkonie i srebro
![]() to te kolczyki.Wspaniale błyszczą w słońcu ![]()
Wish upon a star Believe in will The realm of the king of fantasy The master of the tale-like lore The way to kingdom I adore Where the warrior's heart is pure Where the stories will come true Nightwish, "Fantasmic"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem miłośniczką biżuterii - przede wszystkim srebrnej, lub srebrnym kolorze
![]() ![]() W tym wątku pojawiło się mase zdjęć rzeczy które chętnie widziałabym w swojej, niemałej, kolekcji. Teraz poluję na jakiś ciekawy zielony wisior ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Nocko ten link który załączyłas serio jest do polskiej strony? BO strona jakby nietypowa dla Polski.
![]() POza tym dziweczyny nie wiecie dlaczego czernieje na mnie srebro?? Wczyściłam dokładnie wszystko wg. recepty Nan i mija kilka dni, a kolczyki w uszach znowu przybierają czarny nalot i patyne? Inna biżuteria na mnie jest ok., nie zmieniła koloru, tylko kolczyki w uszach, bez wyjątku czernieją. Trochę się niepokoje co to może oznaczać...? Może jestem chora? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.