Sponsoring czy paranoja - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 18:50   #91
LatteLady
Raczkowanie

Dot.: Sponsoring czy paranoja

jeszcze raz powtórzę że nie mam powodu żeby tu kłaamać nie sądzicie
LatteLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 18:51   #92
CremaCatalana
Rozeznanie

Znowu się posty nie dodają?
Stary 2012-08-30, 18:54   #93
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Sorry normalnyFacet, ale fakt jest taki, że z bardzo często zrobiły się dwa masła do ciała i jeden lakier. A potem pytania czy przyjęłybyśmy kolczyki na imieniny. To nie jest to samo.

Więc albo autorka nie umie się wyrazić, albo zaczęła ściemniać.

sugerujesz mi upublicznienie w punktach listy prezentów z kosztorysem?

dla mnie pojęcie często może mieć inny wymiar niż dla Ciebie
Stary 2012-08-30, 18:55   #94
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LatteLady Pokaż wiadomość

jak teraz dostanę bez okazji małą kolorową torebeczkęz lakierem do paznokci wyrzucę przez okno i zrobię pokaz histerii

podejmijmy inny temat

jak Wam się facet oświadczy to dlaczego bierzecie pierscionek, hahaha>?
albo kolczyki na imieniny ? czy to że w kalendarzu jest wasze imię kilka razy do roku uprawnia do zagarniania łupu ????
Uwielbiam wypowiadać się w tematach, w których autorka pyta o zdanie a wszystkich, którzy te zdanie mają inne niż ona wyśmiewa i sprowadza do parteru Wtedy wyraźnie widać desperację i to, że w duszy chyba sama nie do końca zawierza swoim poglądom, skoro tak agresywnie do sprawy podchodzi
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 18:56   #95
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Gdybym miała ogromne środki finansowe i chłopaka-studenta niepracujęcego, to też bym go rozpieszczała czym by się tylko dało
I nie uwazalabym, ze to sponsoring. Jak sie kogos kocha, to sie nie patrzy na pieniądze, tylko sie dzieli nimi.
100% racji.

Gdybym była kasiasta to obdarowywałabym czym się da wszystkie najbliższe mi osoby Bo dawac komuś to czysta radość ten uśmiech na twarzy ukochanego jest bezcenny

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 18:57   #96
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
sugerujesz mi upublicznienie w punktach listy prezentów z kosztorysem?

dla mnie pojęcie często może mieć inny wymiar niż dla Ciebie
Nie, nie interesuje mnie to Założyłaś wątek tylko po to, żeby przyjmować pozytywne opinie i się usprawiedliwiać?
Stary 2012-08-30, 19:00   #97
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Chociaż w dalszym ciągu moje pytanie, czy to w końcu dwa masła i jedno mleczko, czy 'kupuje mi ciągle kosmetyki i ciuchy' pozostało bez odpowiedzi, to odpowiem jakie jest moje zdanie.

Może to nie jest sponsoring, socjologii nie studiuję to nie wiem czym to się odróżnia. Ale nie masz dziewczyno za grosz przyzwoitości, żeby z faceta (nie męża) ciągnąć kasę na zachcianki i jeszcze mieć z tego radochę. Mi by było wstyd. Nawet jesli robiłby to z własnej woli, to chyba masz buzię, można podziękować i powiedzieć, że nie chcesz takich prezentów, bo Ci głupio z tym. No ale to moje zdanie, a po tym co piszesz to widać, że po prostu wygodnie Ci z bogatym kolesiem, który nie żałuje kasy. Więc może nie jesteś utrzymanką, ale materialistką i wygodnicką na 100%.
A nie pomyślałaś, że facet może jej robić prezenty bo po prostu chce jej sprawić przyjemność i jeśli ona podziękuje i powie, że nie chce nic od niego dostawać, to jemu może być PRZYKRO?

Sorry, ale gdybym ja chciała uszczęśliwić mojego partnera, kupiłabym mu coś fajnego ot tak, bez okazji, tylko po to, że akurat mam kasę i chcę mu sprawić przyjemność, a on by mi powiedział, żę tego NIE CHCE, to cholera, naprawdę czułabym się okropnie. To byłoby cholernie przykre!

Kurde, ludzie naprawde nie są w większości debilami. Jak ktoś coś komuś kupuje to znaczy że CHCE TO ROBIĆ.

Nazywanie tego sponsoringiem jest dla mnie zwyczajnie śmieszne. Owszem, rozumiem, że ktoś może nie chcieć otrzymywać prezentów. Jego sprawa, jego życie. Ale już nazywanie kogoś, kto nic przeciwko prezentom nie ma materialistką, utrzymanką itd. jest naprawdę podłe.

Mam chwilami wrażenie, że niektóre tutaj zazdroszczą Autorce tak hojnego partnera.

Nie ma nic cudowniejszego niż ta radość na twarzy partnera, ten uśmiech, gdy otwiera ode mnie prezent i widzę, że trafiłam w jego gusta. A prezenty bez okazji są sto razy fajniejsze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 19:03   #98
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam wypowiadać się w tematach, w których autorka pyta o zdanie a wszystkich, którzy te zdanie mają inne niż ona wyśmiewa i sprowadza do parteru Wtedy wyraźnie widać desperację i to, że w duszy chyba sama nie do końca zawierza swoim poglądom, skoro tak agresywnie do sprawy podchodzi

dlaczego aresywnie?
właśnie tu upewniłam się że to tytułowa paranoja
a że zart nie wszyscy przyswoją , cóż będę z tym żyła dalej

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Nie, nie interesuje mnie to Założyłaś wątek tylko po to, żeby przyjmować pozytywne opinie i się usprawiedliwiać?
założyłam wątek by poznać wszystkie opinię i spróbować je zrozumieć
Stary 2012-08-30, 19:03   #99
Sztywniaaraa
Raczkowanie

@NormalnyFacet
ja bym nie dała zapłacić swojemu facetowi za Nasz wspólny wyjazd.Nie mam też problemu z przyjmowaniem drobnych prezentów,no ale błagam: żeby iść z facetem do sklepu i pozwolić żeby zapłacił mi za spodnie? Póki co mam od tego rodziców,albo kasę zarobioną z wakacji,a później będę miała na to trochę pensji z pracy.i ja tu nie mówię,że kobieta która przyjmuję takie dary to już sponsoring,tylko że osobiście nie pozwoliłabym facetowi,którego kocham,i który ciężko zarabia swoje pieniądze w taki sposób je tracić.Czułabym,że go wykorzystuję,choć on sam twierdziłby że to w dalszym ciągu tylko prezenty.
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:07   #100
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś, że facet może jej robić prezenty bo po prostu chce jej sprawić przyjemność i jeśli ona podziękuje i powie, że nie chce nic od niego dostawać, to jemu może być PRZYKRO?

Sorry, ale gdybym ja chciała uszczęśliwić mojego partnera, kupiłabym mu coś fajnego ot tak, bez okazji, tylko po to, że akurat mam kasę i chcę mu sprawić przyjemność, a on by mi powiedział, żę tego NIE CHCE, to cholera, naprawdę czułabym się okropnie. To byłoby cholernie przykre!

Kurde, ludzie naprawde nie są w większości debilami. Jak ktoś coś komuś kupuje to znaczy że CHCE TO ROBIĆ.

Nazywanie tego sponsoringiem jest dla mnie zwyczajnie śmieszne. Owszem, rozumiem, że ktoś może nie chcieć otrzymywać prezentów. Jego sprawa, jego życie. Ale już nazywanie kogoś, kto nic przeciwko prezentom nie ma materialistką, utrzymanką itd. jest naprawdę podłe.

Mam chwilami wrażenie, że niektóre tutaj zazdroszczą Autorce tak hojnego partnera.

Nie ma nic cudowniejszego niż ta radość na twarzy partnera, ten uśmiech, gdy otwiera ode mnie prezent i widzę, że trafiłam w jego gusta. A prezenty bez okazji są sto razy fajniejsze
Jakby mi facet kupił Mercedesa to też zakładam, że z własnej woli, a jednak bym nie przyjęła. Łapiesz różnicę między prezentem, a prezentem?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:13   #101
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
ps. sam się zastanawiam czy do Hiszpanii polecieć z moja kobietą i o zgrozo za MOJE pieniądze Ale chce!
Mi TŻ zafundował wakacje w Egipcie i zgodnie z tym co mogę tu przeczytać...jestem utrzymanką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 19:14   #102
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
A ja bym zrozumiała, że ktoś może się poczuć niezręcznie, a nie płakała, że nie chce mojego prezentu.

Ja obecnie zarabiam a mój partner nie. Nie stać go na fajne kolacje w restauracji, niedawno zapłaciłam za jedną, ale kiedy chciałam to zrobić ponownie to się sprzeciwił. Robimy sobie kurczaka w domu i jest ok, naprawdę mogę sobie odpuścić kiedy widzę, że ktoś się źle czuje z powodu nierówności materialnej, zresztą to się nie tyczy tylko związków, ale też przyjaźni.
Stary 2012-08-30, 19:15   #103
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
A ja bym zrozumiała, że ktoś może się poczuć niezręcznie, a nie płakała, że nie chce mojego prezentu.

Ja obecnie zarabiam a mój partner nie. Nie stać go na fajne kolacje w restauracji, niedawno zapłaciłam za jedną, ale kiedy chciałam to zrobić ponownie to się sprzeciwił. Robimy sobie kurczaka w domu i jest ok, naprawdę mogę sobie odpuścić kiedy widzę, że ktoś się źle czuje z powodu nierówności materialnej, zresztą to się nie tyczy tylko związków, ale też przyjaźni.
a czyj był kurczak?
Stary 2012-08-30, 19:16   #104
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
a czyj był kurczak?
o to samo chciałam zapytać
Stary 2012-08-30, 19:16   #105
prettysimple
Zadomowienie

Póki co on jej mercedesa nie kupił, tylko kosmetyki i jakieś ciuchy. Nie wybiegajmy w przyszłość.

Zresztą nawet gdyby jej kupił i ona by przyjęła to... to co?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 19:17   #106
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby mi facet kupił Mercedesa to też zakładam, że z własnej woli, a jednak bym nie przyjęła. Łapiesz różnicę między prezentem, a prezentem?
Jakbym wygrała milion w totolotka to bym mojemu facetowi kupiła wymarzone Ferrari, matce wyspę na Bali, a sobie... nie będę mówić, żeby nie zapeszać

Jak kogoś kocham, to się z nim DZIELĘ. Z radością. Na tym polega miłość.

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:19
Stary 2012-08-30, 19:18   #107
Acabar
Raczkowanie

'

Edytowane przez Acabar
Czas edycji: 2013-08-04 o 10:42
Acabar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:20   #108
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sztywniaaraa Pokaż wiadomość
@NormalnyFacet
ja bym nie dała zapłacić swojemu facetowi za Nasz wspólny wyjazd.Nie mam też problemu z przyjmowaniem drobnych prezentów,no ale błagam: żeby iść z facetem do sklepu i pozwolić żeby zapłacił mi za spodnie? Póki co mam od tego rodziców,albo kasę zarobioną z wakacji,a później będę miała na to trochę pensji z pracy.i ja tu nie mówię,że kobieta która przyjmuję takie dary to już sponsoring,tylko że osobiście nie pozwoliłabym facetowi,którego kocham,i który ciężko zarabia swoje pieniądze w taki sposób je tracić.Czułabym,że go wykorzystuję,choć on sam twierdziłby że to w dalszym ciągu tylko prezenty.
Nie sądzisz, że facetowi byłoby przykro, gdyby uznał, że uważasz prezent od niego za tracenie pieniędzy?

Dlaczego wy w ogóle nie bierzecie pod uwagę uczuć partnera?

Stary 2012-08-30, 19:27   #109
Sztywniaaraa
Raczkowanie

Cytat:
Nie sądzisz, że facetowi byłoby przykro, gdyby uznał, że uważasz prezent od niego za tracenie pieniędzy?

Oh,błagam Cię,wmów mi że nie biorę uczuć swojego faceta pod uwagę.

Przede wszystkim szanuję jego ciężko zarobione pieniądze,i nie pozwoliłabym żeby kupił mi nowe buciki,za 6 miesięcy siedzenia w Afganistanie.
i może też trochę dlatego,że ja uwielbiam wydawać zarobione pieniądze przez siebie,bo wtedy nowy puder wygląda na buźce najlepiej
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 19:27   #110
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Był taki wątek dobrze zarabiającego faceta, który tak kochał swoją dziewczynę, że chciał jej zrobić przyjemność i przelewać stałe kieszonkowe co miesiąc, żeby miała na coś fajnego. Zastanawiam się, czy też byście to przyjęły, żeby nie ranić jego uczuć?

I nie mówcie, że kasa to co innego niż buty, przecież chodzi o dzielenie się, prawda?

Edytowane przez CremaCatalana
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:29
CremaCatalana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:29   #111
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sztywniaaraa Pokaż wiadomość
@NormalnyFacet
Ja to swojej póki co leginsy (bez jej udziału), ale jakbyśmy spontanicznie gdzieś chodzili i ona uśmiechnęłaby się na widok np. bluzki po czym dalej byśmy szli (nie marudziłaby mnie, nie naciągała etc.) to chyba złapałbym ją za rękę i po prostu chciał jej kupić (o ile miałbym portfel ze sobą).

Albo kupiłbym znów bez jej udziału

I nie uważam tego za sponsoring. Ona ostatnio kupiła mi koszulkę z fajnym nadrukiem cieszyłem się jak dziecko
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:40   #112
LatteLady
Raczkowanie

nadal nie wiem czyj był kurczak proszę o odpowiedź
a co do wypowiedz Adcar
popieram i nasza sytuacja wygląda bardzo podobnie
a co do butów również mam fetyszystę i to ich mam najwięcej

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Acabar*przepraszam za pomyłkę
Stary 2012-08-30, 19:41   #113
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

Ja biorę pod uwagę uczucia partnera a mimo to widzę sporą różnicą między prezentem od czasu do czasu czy randką a regularnym życiem "ponad stan" na cudzy koszt.
Ja i mój TŻ mieszkamy razem a mimo to on nie kupuje mi wszystkiego, nie żyję na jego koszt, owszem dzielimy się wydatkami ale żadne z nas nie zabiega o uczucia drugiej strony za pomocą dóbr materialnych.
Prezenty są ale od czasu do czasu a nie non stop.
Wydatki wspólne ponosimy wspólnie. Co do wyjść, czasem za całość płaci jedna strona ale potem druga strona jakoś się rewanżuje przy najbliższej okazji. Owszem różne są układy ale ja w takim, w którym żyłabym niemal całkowicie na koszt partnera czułabym się dziwnie.
Jak dla mnie jak utrzymanka/utrzymanek może żyć także osoba w małżeństwie, która latami nie pracuje a żyje na koszt współmałżonka.
Jak dla mnie dorosły człowiek powinien być samodzielny- dla własnego dobra. Sprawianie przyjemności sprawianiem przyjemności ale zasypując kogoś prezentami można kimś nieźle emocjonalnie i ekonomicznie manipulować więc jak dla mnie co za dużo to niezdrowo.
A poza tym jak mawia mój kumpel- najlepsze rzeczy w życiu są za darmo. Wolę jak TŻ ze mną gotuje ( nawet jak przesoli tak jak dziś), jak się razem wydurniamy albo jeździmy po górach niż jakby miał mi kupować jakieś kosmetyki, buty itd.
Buty to on mi może doradzić a kupić wolę sobie sama.
No ale ja jestem staroświecka. Teraz widocznie inne czasy.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:42   #114
lady17
Wtajemniczenie

No to w takim razie u mnie sponsoring pełna gębą!

Dostałam od Tzta rower niespodzianke - przyjechał kurierem z wielką kokardą i co miałam zrobić? Powiedzieć,że mają go zabrać, a facetowi urządzić dziką awanturę? Bywało,że dostałam buty, czy bielizne bez okazji jak to mój Tż określa "dla wspólnego użytku". I naprawdę nie czuje sie jak utrzymanka. Chciał to kupił - to nie było nic o co prosiłam. Było mi miło,że tak o mnie dba. Każdy z nas lubi prezenty i jak sie o niego troszczy.

Naprawdę mam wrażenie,że co niektórzy ostro przesadzają. Toć oni są w związku. Ona jest z nim z miłości a nie dla kasy. Sponsoring w dzisiejszych czasach to jasny układ - seks za prezenty. Tu tego brak.
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:50   #115
Prywatna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Wg mnie tutaj absolutnie nie ma żadnego sponsoringu, wstydu itp. Kupił bo chce, nie czuje się zobowiązany do NICZEGO, ale kupuje Jakbyś była w układzie sponsorskim to facet raczej czułby się sponsorem a Ty sponsorką bo wiadomo jakie byłyby Twoje "obowiązki"

i teraz pytanie.. czy Twój facet rozlicza Cię? NIE!

a do was pytanie drogie panie..
Jak facet kupuje wam podpaski (gdzieś na wizażu jakaś pisała, że facet jej kupuje )czy coś innego.. wydając na to kasę ze swojego konta, to jak to nazwać? Sponsoring? no przepraszam bardzo... nie wiem o co się czepiacie autorki, tym bardziej, że te podpaski to raczej prośba wasza.
Czuje się wywołana do tablicy. Ale o co chodzi? To ja byłam utrzymanką, bo mi facet kupił podpaski i na dodatek na moją prośbę, bo niespodziewanie dostałam okresu Chyba muszę mu powiedzieć, że 6 lat temu to ja byłam jego utrzymanką Toż się mąż ucieszy
Stary 2012-08-30, 19:52   #116
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
nadal nie wiem czyj był kurczak proszę o odpowiedź
On kupił pisklę, ja karmiłam. Bawi Cię sprowadzanie dyskusji do absurdu? Ty za to mi nie odpowiedziałaś, czy przyjęłabyś miesięczne kieszonkowe, w ramach dzielenia się i sprawiania radości, oraz nie ranienia uczuć partnera

Edytowane przez CremaCatalana
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:54
CremaCatalana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 19:59   #117
LatteLady
Raczkowanie

wiesz myślę ze od kieszonkowego mam rodziców

a sytuacja z rowerem bardzo dobry przykład,nie prosiła dostała i wszystko jest w porządku

tak samo z tzw "wspólnym użytkiem" rozumiem kwestie
Stary 2012-08-30, 20:01   #118
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Sposoring to jest sprzedawanie tyłka za kasę, lub prezenty. Natomiast związek to nie sponsoring, ale związek własnie i jesli jedna osoba lub druga lubi ofiarowywac prezenty, to tylko sie cieszyc. Nie ma w tym nic absoltutnie złego, choc są osoby, które prezentów dostawac nie lubia- bo sie głupio czują. No cóz jak tam kto woli.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 20:02   #119
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
wiesz myślę ze od kieszonkowego mam rodziców
No ale przecież o to nie prosisz. No i pomyśl o jego uczuciach, przecież chce się dzielić z osobą, którą kocha. A w miłości się nie patrzy na pieniądze. Skoro ma więcej, to czemu nie?
Stary 2012-08-30, 20:03   #120
LatteLady
Raczkowanie

<oklaski>
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości