![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sponsoring czy paranoja
jeszcze raz powtórzę że nie mam powodu żeby tu kłaamać nie sądzicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Znowu się posty nie dodają?
![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sugerujesz mi upublicznienie w punktach listy prezentów z kosztorysem? dla mnie pojęcie często może mieć inny wymiar niż dla Ciebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym była kasiasta to obdarowywałabym czym się da wszystkie najbliższe mi osoby ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale gdybym ja chciała uszczęśliwić mojego partnera, kupiłabym mu coś fajnego ot tak, bez okazji, tylko po to, że akurat mam kasę i chcę mu sprawić przyjemność, a on by mi powiedział, żę tego NIE CHCE, to cholera, naprawdę czułabym się okropnie. To byłoby cholernie przykre! Kurde, ludzie naprawde nie są w większości debilami. Jak ktoś coś komuś kupuje to znaczy że CHCE TO ROBIĆ. Nazywanie tego sponsoringiem jest dla mnie zwyczajnie śmieszne. Owszem, rozumiem, że ktoś może nie chcieć otrzymywać prezentów. Jego sprawa, jego życie. Ale już nazywanie kogoś, kto nic przeciwko prezentom nie ma materialistką, utrzymanką itd. jest naprawdę podłe. Mam chwilami wrażenie, że niektóre tutaj zazdroszczą Autorce tak hojnego partnera. Nie ma nic cudowniejszego niż ta radość na twarzy partnera, ten uśmiech, gdy otwiera ode mnie prezent i widzę, że trafiłam w jego gusta. A prezenty bez okazji są sto razy fajniejsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego aresywnie? właśnie tu upewniłam się że to tytułowa paranoja a że zart nie wszyscy przyswoją , cóż będę z tym żyła dalej ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
@NormalnyFacet
ja bym nie dała zapłacić swojemu facetowi za Nasz wspólny wyjazd.Nie mam też problemu z przyjmowaniem drobnych prezentów,no ale błagam: żeby iść z facetem do sklepu i pozwolić żeby zapłacił mi za spodnie? Póki co mam od tego rodziców,albo kasę zarobioną z wakacji,a później będę miała na to trochę pensji z pracy.i ja tu nie mówię,że kobieta która przyjmuję takie dary to już sponsoring,tylko że osobiście nie pozwoliłabym facetowi,którego kocham,i który ciężko zarabia swoje pieniądze w taki sposób je tracić.Czułabym,że go wykorzystuję,choć on sam twierdziłby że to w dalszym ciągu tylko prezenty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja obecnie zarabiam a mój partner nie. Nie stać go na fajne kolacje w restauracji, niedawno zapłaciłam za jedną, ale kiedy chciałam to zrobić ponownie to się sprzeciwił. Robimy sobie kurczaka w domu i jest ok, naprawdę mogę sobie odpuścić kiedy widzę, że ktoś się źle czuje z powodu nierówności materialnej, zresztą to się nie tyczy tylko związków, ale też przyjaźni.
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Póki co on jej mercedesa nie kupił, tylko kosmetyki i jakieś ciuchy. Nie wybiegajmy w przyszłość.
Zresztą nawet gdyby jej kupił i ona by przyjęła to... to co? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak kogoś kocham, to się z nim DZIELĘ. Z radością. Na tym polega miłość.
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2012-08-30 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
'
Edytowane przez Acabar Czas edycji: 2013-08-04 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego wy w ogóle nie bierzecie pod uwagę uczuć partnera?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim szanuję jego ciężko zarobione pieniądze,i nie pozwoliłabym żeby kupił mi nowe buciki,za 6 miesięcy siedzenia w Afganistanie. i może też trochę dlatego,że ja uwielbiam wydawać zarobione pieniądze przez siebie,bo wtedy nowy puder wygląda na buźce najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Był taki wątek dobrze zarabiającego faceta, który tak kochał swoją dziewczynę, że chciał jej zrobić przyjemność i przelewać stałe kieszonkowe co miesiąc, żeby miała na coś fajnego. Zastanawiam się, czy też byście to przyjęły, żeby nie ranić jego uczuć?
I nie mówcie, że kasa to co innego niż buty, przecież chodzi o dzielenie się, prawda?
"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem Może coś przeoczyłem, a może nie znam sam siebie" Edytowane przez CremaCatalana Czas edycji: 2012-08-30 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo kupiłbym znów bez jej udziału ![]() I nie uważam tego za sponsoring. Ona ostatnio kupiła mi koszulkę z fajnym nadrukiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
nadal nie wiem czyj był kurczak proszę o odpowiedź
a co do wypowiedz Adcar popieram i nasza sytuacja wygląda bardzo podobnie a co do butów również mam fetyszystę i to ich mam najwięcej ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Acabar*przepraszam za pomyłkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i mój TŻ mieszkamy razem a mimo to on nie kupuje mi wszystkiego, nie żyję na jego koszt, owszem dzielimy się wydatkami ale żadne z nas nie zabiega o uczucia drugiej strony za pomocą dóbr materialnych. Prezenty są ale od czasu do czasu a nie non stop. Wydatki wspólne ponosimy wspólnie. Co do wyjść, czasem za całość płaci jedna strona ale potem druga strona jakoś się rewanżuje przy najbliższej okazji. Owszem różne są układy ale ja w takim, w którym żyłabym niemal całkowicie na koszt partnera czułabym się dziwnie. Jak dla mnie jak utrzymanka/utrzymanek może żyć także osoba w małżeństwie, która latami nie pracuje a żyje na koszt współmałżonka. Jak dla mnie dorosły człowiek powinien być samodzielny- dla własnego dobra. Sprawianie przyjemności sprawianiem przyjemności ale zasypując kogoś prezentami można kimś nieźle emocjonalnie i ekonomicznie manipulować więc jak dla mnie co za dużo to niezdrowo. A poza tym jak mawia mój kumpel- najlepsze rzeczy w życiu są za darmo. Wolę jak TŻ ze mną gotuje ( nawet jak przesoli tak jak dziś), jak się razem wydurniamy albo jeździmy po górach niż jakby miał mi kupować jakieś kosmetyki, buty itd. Buty to on mi może doradzić a kupić wolę sobie sama. No ale ja jestem staroświecka. Teraz widocznie inne czasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
No to w takim razie u mnie sponsoring pełna gębą!
![]() Dostałam od Tzta rower niespodzianke - przyjechał kurierem z wielką kokardą i co miałam zrobić? Powiedzieć,że mają go zabrać, a facetowi urządzić dziką awanturę? Bywało,że dostałam buty, czy bielizne bez okazji jak to mój Tż określa "dla wspólnego użytku". I naprawdę nie czuje sie jak utrzymanka. Chciał to kupił - to nie było nic o co prosiłam. Było mi miło,że tak o mnie dba. Każdy z nas lubi prezenty i jak sie o niego troszczy. Naprawdę mam wrażenie,że co niektórzy ostro przesadzają. Toć oni są w związku. Ona jest z nim z miłości a nie dla kasy. Sponsoring w dzisiejszych czasach to jasny układ - seks za prezenty. Tu tego brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
On kupił pisklę, ja karmiłam. Bawi Cię sprowadzanie dyskusji do absurdu? Ty za to mi nie odpowiedziałaś, czy przyjęłabyś miesięczne kieszonkowe, w ramach dzielenia się i sprawiania radości, oraz nie ranienia uczuć partnera
![]()
"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem Może coś przeoczyłem, a może nie znam sam siebie" Edytowane przez CremaCatalana Czas edycji: 2012-08-30 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
wiesz myślę ze od kieszonkowego mam rodziców
a sytuacja z rowerem bardzo dobry przykład,nie prosiła dostała i wszystko jest w porządku tak samo z tzw "wspólnym użytkiem" rozumiem kwestie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Sposoring to jest sprzedawanie tyłka za kasę, lub prezenty. Natomiast związek to nie sponsoring, ale związek własnie i jesli jedna osoba lub druga lubi ofiarowywac prezenty, to tylko sie cieszyc. Nie ma w tym nic absoltutnie złego, choc są osoby, które prezentów dostawac nie lubia- bo sie głupio czują. No cóz jak tam kto woli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
No ale przecież o to nie prosisz. No i pomyśl o jego uczuciach, przecież chce się dzielić z osobą, którą kocha. A w miłości się nie patrzy na pieniądze. Skoro ma więcej, to czemu nie?
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
<oklaski>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.