![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A tak w ogóle to Angel pisała że ma kryzys karmienia piersią. Położne dają mm i ona nawet nie ma szans nakarmić. Wczoraj położne jej nie pomogły i sama się męczyła, Jagoda była głodna to ją nakarmiły z butli. Zero cholera pomocy. Ale wzięła się na sposób i obudziła małą na pół godziny przed karmieniem mm i dała pierś. Jagódka pięknie się przyssała a złe położne nie podały mleka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mamma mia dla szybko!!!! trzymamy kciuki ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-06 o 13:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
hehe dobre dobre :p
#94 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuji za Choco !!
umieram ![]() ![]() ![]()
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj bidulko... dostajesz coś na ból? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
To chyba zalezy od szpitala u mnie byl nacisk ba cycka
![]() Choci kcuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Sojka juz raz to przerabialas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mówił i zachowywał się podobnie ![]() nie wiem dlaczego do facetów (niektórych) tak niewiele dociera ![]() trzymaj się kochana i postaraj się spokojnie czekać. Cytat:
dopiero tu była a już na porodówce. z takim rozwarciem to szybko pójdzie! trzymam mocno kciuki. pewnie po 15 Dzidzia kolejna będzie na tym świecie ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że Angel sposób znalazła. Pewnie im częściej będzie Jagódkę przystawiać, tym więcej będzie mleczka a malutka ślicznie ssać się nauczy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Choco trzymam kciuki
![]() ![]()
#101 |
Rozeznanie
|
Choco trzymamy kciakasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sojka ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Asiuulka89, lourose, elena_100, asiejka86, maggie123 - dziękuję Wam Kochane za ciepłe słowa i wsparcie. Ja mam świadomość, że czasami przesadzam i za wiele wymagam, ale ja naprawdę teraz potrzebuję jego bliskości i wsparcia bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Jestem w stanie zrozumieć, że ciężko pracuje i jest zmęczony, ale czy te choć 30 minut dziennie poświęcone mi, to tak wiele? Poza tym rozpoczął pracę tutaj, aby być bliżej i pomagać mi w ostatnich tygodniach ciąży oraz później po narodzinach Antka, a póki co to ja biegam i jemu usługuję. Boję się, że jak będzie Mały na świecie, to też nic mi przy nim nie pomoże, skoro on wiecznie taki zmęczony. Co do wózka, to ja jestem z tych osób, które wolą mieć wszystko gotowe. Wtedy osiągam jakiś taki wewnętrzny spokój. Nie chcę na ostatnią chwilę, na wariata wszystkiego załatwiać. Ale jak widać TŻ i jego rodzice wiecznie mają czas... przecież jeszcze tyle go nam zostało.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Choco
![]() Dearline przytulam Cię mocno ![]() Katiem niestety reaguje tak na wiatr. Pochodze z południa i tam jakoś całe życie reagowałam na halny. Myślałam, że jak sie przeprowadze to to minie, ale niestety nie. Pocieszam się tylko tym, że moja siostra ma to samo ale 3 dni przed ![]()
#108 |
Raczkowanie
|
Dearline współczuję, naprawdę..zgadzam się, że faceci są dziwni..pod koniec jak najbardziej są potrzebni to jeszcze dobijają nas albo swoimi głupimi gadkami albo nic nierobieniem :/ mój R pracuje w Niemczech i też mam go rzadko, tzn.co 3 tyg.zjeżdżają na tydzień albo co 2 tyg na weekend a teraz już wogóle nie wiadomo co będzie..będę sama z wszystkim, dlatego też woleliśmy do moich rodziców na ten czas się przeprowadzić i zrezygnować z wynajmu kawalerki, które i tak potem byłaby dla nas za mała..wiadomo ktoś musi pracować na rodzinę tym bardziej że ja chcę iść potem na wychowawczy, ale przypuszczam, że będą kłótnie o to, że jak mój R będzie w domu na zjeździe to po pierwsze: najważniejszy będzie odpoczynek po pracy dopiero na drugim miejscu my..będę chciała pewnie żeby choć przez parę dni poczuł jak to jest się zajmowac małym, będę chciała żeby on też wstawał w nocy itp. a nie będę mogła na niego liczyć..obym się myliła i pozytywnie zaskoczyła
![]()
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-06 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł leżaczek Tiny Love 3w1. Jest super. Sama złożyłam - bardzo łatwa konstrukcja, a jednocześnie solidna i dobre materiały.
Muszę tylko dokupić baterie i zobaczyć jakie ma opcje zabawowe. ![]() Ma 3 funkcje - łóżeczko (zupełnie płaskie), bujaczek (półleżąca) i krzesełko (siedząca). Muszę tylko wyprać ten materiał, ale zastanawiam się czy prać całość, czy tylko materacyk, a to co dookoła, tylko gąbką przetrzeć...? Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za Choco
![]() ![]()
#112 |
Zakorzenienie
|
cholera po tej wczorajszej kroplowce dzis rano zaczely mniemeczyc skurcze,pod ktg sila skurczy wyszla40 tylko ale i tak boli! lekarz zbadal mnie i pow ze nic sie nie szykuje,dalej szyjka zamknieta,twarda.
Boje sie jutrzejszej kroplowki i powtorki z rozrywki! musze zlapac gdzies mojego lekarza jutro i blagac go o cc, niewiem jakie mam prawa bo jedni gadaja i pisza ze po cc musze wyrazic zgode pisemna na porod sn a ja nie chche takowej wyrazac! pozatym zakazenie znowu wzroslo crp 8.1 a z takim wynikiem do kliniki mnie napewno nie przyjma. chce umrzec... |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam info od Baf ze malutka ma na imie Sonia Emilia
![]() a w ogóle to haaaaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sonia... pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() Colds jeśli możesz, jak ciocia Lusia poinformowała córeczka otrzymała imiona Sonia Emilia ![]() ![]() Gratuluje mamusiom Alfabii, Agnus, marcie, Sandrze i Sojce rozpakowania ![]() ![]() A co do Co do porodu, to pierwszą relację już wam napisałam, ale może od początku rano koło 6 zauważyłam cosik różowego, a wcześniej w nocy obudził mnie taki mocny ból w kroczu. Koło 8 poszłam do ubikacji, a tu piękny kawałek czopka to już wiedziałam, że nie ma bata iż właśnie zaczęłam rodzić. Zadzwoniłam do TZ i poinformowałam go, że zaczęłam rodzić. Koło 12.30 pojechałam do lekarza, który po zbadaniu mnie poinformował, że mam 2,5 cm rozwarcia i dziecko wstawione w kanał rodny w zaawansowanym stadium. Zapytał jeszcze jaki miałam pierwszy poród, powiedziałam, że bez komplikacji i że dość szybki, więc zalecił bym się dopakowała i nie przeciągała wyjazdu do szpitala, gdyż może to być kwestia godzin lub dnia. Koło 15.30 przyjechał TZ zdenerwowany, że hej ![]() Po załatwieniu formalności, wyprawiłam TZ do domu, bo tam był hardkor związany z montażem do tego czekaliśmy na mamę. Po 17-stej podłączono mnie na 40 minut pod ktg, z zaleceniem klikania jak maleństwo się poruszy, po czym zaprowadzono mnie na ginekologię, bym tam sobie odpoczywała i monitorowała skurcze. Mniej więcej od 18 były coraz częstsze i jak sprawdziłam wychodziło, że są co 7-8 minut. W trakcie obchodu lekarz zapytał mnie jak moje skurcze, więc poinformowałam go o tym co za, że są co 7-8 minut. Po 19-tej zaczęły przybierać na intensywności, więc koło 20 doczłapałam do położnych, celem zbadania rozwarcia, bo skoro skurcze były mniej więcej co 5 minut to nie chciało mi się wierzyć, że tam się nic nie posuwa. Zbadano mnie i stwierdzono rozwarcie na około 4 palce i schodzący czop. Ale polecono mi zostać, gdyż jak stwierdziły jako rodząca po raz drugi, muszę być pod obserwacją i akcja może rozwinąć się bardzo szybko. Zdążyłam się jeszcze wysiusiać i zaczęły się coraz intensywniejsze bóle - mniej więcej co 1-2 minuty. Kiedy tak człapałam kolejna położna akurat wyszła i mówi do mnie "oj chyba skurcz był", a ja mówię, że tak, że coraz boleśniejsze i że chyba mi się chce załatwić grubszą sprawę, a ta położna "o to parte się właśnie zaczęły, proszę szybko do pokoju zbadamy panią" (nadmienię, że między jednym badaniem a drugim minęło jakieś 5 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nocki nie najgorsze, bywa, że wieczorkiem tak na półtorej godziny przed kąpielą Sonia marudzi trochę. Ale ogólnie powiem, pięknie ssie obie piersi, jak miałam w 3 dobie nawał to jakby wiedziała, że mamie trzeba pomóc i dostawiałam ją często do piersi, dla bezpieczeństwa zrobiłam okład z liści kapusty co mi pomogło ściągnąć ból.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-09-07 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||||
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja w nowym watku
![]() moja mala wyjatkowo dzis spokojna, chyba ma leniwy dzien tak jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() witamy spowrotem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Sojki !!!!!!! Wkoncu mała Zośka raczyła wyjsc z brzuszka ![]() Nadrabiam dalej juz nie cytujac i widze ze Choco na porodowce ![]() Gda - super ten lezaczek, my na dniach tez zamawiamy ale tez fisher proce ![]() Dearlie ja tez Cie doskonale rozumiem , tez nieraz potrzebuje rozmowy i wsparcia od Tz a on przyjdzie i siedzi przy kompie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||
Zadomowienie
|
Witam!
Dzisiaj widzę, że już tempo wątkowe wraca do normy ![]() Dzisiaj mamy 4 rocznicę ślubu z mężem, więc pojechaliśmy na obiad do restauracji i tak się objedliśmy, że teraz leżymy i kwiczymy oboje ![]() Do poprzedniego wątku: Muminku mam nadzieję, że chociaż troszkę ci pomaga fakt, że przeżywamy smutek razem z tobą, choć nie jest on taki sam. Myślimy o was i modlimy się za obie dziewczynki! Sojka - Zosia jest cudowna i wspaniale, że w końcu się zdecydowała zapoznać z tą stroną świata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zielona co do skurczy to na porodowce na ktg wychodzily tez takie kolo 50. A mnie bolalo jak cholera. I polozna powiedziala, ze nie ma co sie nimi sugerowac. Ale to juz byla akcja porodowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam za Choco. To ma dziewczyna ekspres
![]() Nie wiem gdzie jest mój małż a ja już chcę jechać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.