![]() |
#91 | |
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: 30-latki walczą o młodość, czyli jak zachować świeżość ciała i umysłu.
Cytat:
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ale mam koleżankę, szczuplutka buźka i jak ona chudnie, to się ludzie pytają czy czasem nie jest chora, ma jakieś problemy... ? ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Irenosława Pierwsza
|
no magiczny... bez różu nie wyobrażam sobie makijażu
![]() kupiłam ostatnio w Ori, kolor Fresh Pink, super, chciałam uzyskać efekt zmarzniętych policzków ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Irenosława Pierwsza
|
no ba
![]() Miałam cały czas morelowy róż i mi nieźle zbrzydł ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ja tam także uwielbiam róż, zachowuję dzięki niemu pozory zdrowia na swoim wątłym obliczu
![]() Ach i jeszcze na pocieszenie dodam (tym co to schudnąć nie mogą) że piersi niegdyś, przed dietą nie za wielkie (na avku nieco je widać jeszcze) teraz są niemal w zaniku. Tak więc kolejny punkt dla tych, które mają kilka kg więcej ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-10-19 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi, nie zazdroszczę, wierzę, ze boli, no ale jakby nie patrzeć, zdrowie ważniejsze. Wyzdrowiejesz, zeszczuplejesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Natomiast wszystkie moje rówieśnicze koleżanki całkiem dobrze wyglądają cały czas; to chyba kwestia jakiegoś ogólnego podejścia, samopoczucia, może to ta moda na niestarzenie się? Nie wiem, ale taki trend nie wyglądasz na swoje lata dostrzegam i ja ![]() Inna rzecz, że jak pójdę do szkoły mojego syna, to licealistki wyglądają teraz hmmm... bardzo dorośle ![]() Po prostu chyba zaciera się ta granica; i myślę, że dużą rolę odgrywa też sposób ubierania się i ogólny sposób bycia; potrafi człowieka lepiej postarzeć niż zmarszczki ![]() Sine.ira łączę się w bólu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Osobnych filtrów nie używam i raczej nie będę... ![]() Ale w lato twarzy prawie w ogóle nie opalam
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-10-21 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Pytam, bo mnie ostatnio zwątpienie filtrowe dopadło, chociaż nigdy nie byłam jakimś specjalnym ortodoksem - smarować smarowałam, ale nie co 2 godziny i blokerem - chyba że na wakacjach. Jest wiele wątków i for(forów
![]() ![]() Kwasiory lubię i mi służą, olejki jako nawilżenie też, retinoidy póki co wyłączyłam. Rozważałyście kiedyś ostrzykiwania - nie wiem, kwas HA, botoks...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do filtrów to moja dermatolog mnie uświadomiła, że muszę je używać również jesienią i zimą pod makijaż..do niedawna byłam przekonana, że jedynie w słoneczne dni powinnam się chronić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie pojęłam, po jakiego grzyba mam się smarować filtrem na co dzień skoro o godzinie 7.30 wybiegam z domu do samochodu, jadę 10-12 minut, wbiegam do biura gdzie wiszą rolety od sufitu do podłogi a okno i tak jest na północ i siedzę w nim do 15-16 , wybiegam do samochodu, jadę 10-12 minut, wbiegam do domu, robię obiad i dopiero koło 17-18 jestem w stanie wypełznąć na balkon (już w cieniu) albo spacer. Gdzie to słońce ma mi zagrozić ![]() ![]() Smaruję się filtrem jak idę na plażę albo wiem ze będę na zewnątrz dłuższy czas w dzień. ja mam w planie botoks, jak tylko ogarnę się z tym co teraz mam do ogarnięcia (nawrót trądziku młodzieńczego ![]() ![]() Botoks to metoda zapobiegawcza, przeciwzmarszczkowa, na zmarszczki to już albo wypełnianie kwasem hialuronowym, albo naciąganie - tego wolałabym uniknąć, chyba już wolę zmarszczki mieć niż przesadzić z wieczną 20tką do końca życia i mieć z twarzy maskę. W sumie to nie boje się zmarszczek aż tak bardzo, od nich to się akurat nie umiera ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() chyba nie całkiem powinnam się w tym wątku wypowiadać, bo jestem +40 ale powiem tak: do 40stki regularnie latałam do kosmetyczki a po 40stce już biegam do dermatologa na zabiegi ![]() Peelingi i mezoterapia; polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
W temacie filtrów blisko mi do stanowiska Cavy.
Filtrować się ot tak dla zasady nie zamierzam, dla mnie to bez sensu. Dni, kiedy wystawiam sie na słońce to głównie weekend, a i to na zasadzie spaceru/jazdy rowerem/na pewno nie plażowania. Na codzień w godzinach słonecznych jestem w pracy, do której jeżdzę samochodem itp itd. Po drugie filtry to dla mnie tłuste maizdła, z ktorymi źle sie czuję na twarzy, nie mówiac już o tym, że czytałam, iż dla skutecznej ochrony należy nakładać straszne ilości tego na twarz, co daje straszny efekt wizualny (dla mnie oczywiście). Niestety, to jak wyglądam dziś jest równie ważne jak będę wyglądać kiedyś, więc filtrom na codzień mówię nie. Jesli kiedyś znajdę taki, na którego cieniutką wartwę będę mogła położyć dowolny podkład/brązer/róż i cien do powiek - chętnie użyję. Na szczescie nie mam skłonności do przebarwień ![]() A co do botoxu, to jestem na tak. Słyszałam wprawdzie, że powinno się ostrzykiwać zanim pojawią sie zmarszczki, ale coś mi tu nie gra, zanim się pojawią? To skąd ja mam niby wiedzieć, gdzie sie pojawią? ;> Cava widze, że jesteś w temacie, oświeć mnie prosze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Soso podobno są takie blokery, które nie są tłustymi mazidłami. Ja dostałam próbkę kremu koloryzującego z blokerem 60+ La roche posay od dermatolog i wcale nie jest tłusty, nic a nic. Ja też myślę, że to przesada smarować się np teraz ale na mój argument, że przecież jeżdżę samochodem lekarka spojrzała jakbym się urwała nie wiadomo skąd bo przecież przez szybę słońce także operuje. No ale tak jakmhm0808 mam problem z nawracającymi przebarwieniami więc może mnie tak restrykcyjnie lekarz traktuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
oj jak ja zaczęłam przygodę z wizazem to miałam okropne plamy na pysku
![]() ![]() ![]() Ale jakbym miała się męczyć z tymi filtrami to też bym odpuściła raczej; znam parę kremów które mi bardzo służą, więc używam ![]() Jakby ktoś chciał popróbować, to polecam: Phenome Ideal i Outdoor oraz Avene Antirougeurs SPF20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Filtr obowiązkowo od wczesnej wiosny do późnej jesieni, minimum 50.
I niestety jeszcze nie widziałam blokera, który nie byłby tłustym mazidłem, ale trudno. Uriage jest niezły i chyba najmniej tłusty, a przetestowałam już chyba wszystkie.
![]() |
#114 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Mój instynkt tez mi podpowiada, że nie potrzebuję, więc w lato tylko filtr ten, który znajduje się w moim kremie pielęgnacyjnym i tyle...
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to przecież widać gdzie mamy tendencje do powstania zmarszczek, wystarczy się obejrzeć w lustrze jak robimy miny. Ja zawsze wiedziałam że w końcu dorobię się lwiej zmarszczki bo tam się zawsze właśnie " zginam" na twarzy. A mój mąż na te wieści : " zrobisz co chcesz, ale wiesz ilu ludzi od tego umarło!?" ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
laisla, mhm0808 dzięki za cynk o filtrach, obadam, jak dostanę próbki
![]() Idę się powykrzywiać przed lustrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
No, z UV to jest właśnie tak że zimą słońce świeci krócej ale odbija się od śniegu i w efekcie łapiemy podobną ilość jak latem. Oczywiście nie mówię o dniach kiedy ładuje śnieżyca
![]() W każdym razie coraz więcej dermatologów skłania się ku koncepcji całorocznego stosowania preparatów anty-uv, niemniej konsystencja wysokich filtrów jest tak beznadziejna że OMG - w większości są to mega tłuściochy że po nałożeniu człowiek wygląda kiepsko, jak zacznie się mazać jeszcze podkładem to już w ogóle ![]() No ale ten botoks to chyba dobre rozwiązanie dla mnie bo niedługo z tą bruzdą między brwiami będę wyglądać jak Iwan Groźny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Używam tej bazy z serii Diorsnow Diora: http://pl.strawberrynet.com/makeup/c.../89571/#DETAIL (to nie jest żaden podkład, jak piszą, tylko baza pod makijaż). Jest świetna - w ogóle nie przypomina tych tłustych maziai, które mamy w ofercie w Europie, a ktore po nałożeniu na skorę sprawiają, że twarz świeci się jak psu jaja. Przeciwnie - jest to bardzo lekka emulsja, ktora wchłania się w skóre do matu, lekką ją tylko rozjaśnia. W Azji są ekspertami od "walki" z UV, tamtejsze preparaty są o niebo lepsze od tych dostępnych w Europie. Cała seria Diorsnow Diora jest fajna. Chanel, Estee Lauder, Helena Rubinstein też robią specjalne wybielające serie na Azję z wysokimi filtrami. Polecam się rozjerzeć. Np tu: http://www.cosme-de.com/en/category/new.html To sklep z Hong Kongu, mają oryginały i wysyłka jest darmowa do Polski (rejestrowana). Można płacić kartą albo paypalem. No to profilaktycznie po całości trzeba pojechać ![]() Cytat:
![]() Poza tym zabotoksowana twarz (zwłaszcza wielokrotnie - a jak ktoś wcześniej wspomniał, te zabiegi trzeba regularnie powtarzać jak sie chce podtrzymać efekt) wygląda - jak dla mnie - nienaturalnie i sztucznie. To już wolę położyć się pod nóż i wyciąć nadmiar skóry i podciągnąc ją jak obwiśnie. Tzn. wolę, ale nie wydaje mi się żebym się kiedykolwiek na to odważyła. Póki co "uznaję" u siebie tylko takie zabiegi kosmetyczne, które nie przerywają ciągłości tkanek - czyli tylko te po wierzchu. Zresztą ja tylko na sobie stosowałam swego czasu zabiegi z kawasami u dermatologa żeby wywabić plamki na skórze, nic innego sobie nie robię, do kosmetyczki nie chodze. Zresztą nie mam po co, sama sobie maskę nalożę, zrobię piling czy wyreguluję brwi, nic innego mi na razie nie potrzeba. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-10-22 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Ale niby ufam, a wychodząc z domu teraz patrzę sobie na późno październikowe zamglone niebo i mówię sobie, że dzisiaj chyba przebarwień się nie nabawię. Błędnie pewnie. Ale i tak wyglądam już o niebo lepiej niż po powrocie z wybrzeża 2 miesiące temu gdy mimo blokerów spf 50 miałam pełno plam na twarzy. Ale kwasiłam się migdałem już dwa razy.
Niewiele jak widzę wiem o bardziej inwazyjnych zabiegach odmładzających, chociażby o botoksie, pewnie powoli trzeba wgłębić się w temat. A póki co przestać bezwiednie marszczyć brwi bo i po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.