|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe irytacje na drodze
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do reszty to pozostawiam to Twojej uwadze - sa sytuacje kiedy warto zwolnic na drodze glownej widzac np. szybko podjezdzajacy samochod z drogi podporzadkowanej. Przez to, ze ten na glownej nie zwolnil, zginal moj kolega, ktoremu zepsul sie uklad hamulcowy i nie mial jak zwolnic przed wjazdem na glowna - gdyby ten z glownej, widzac szybko podjezdzajacy samochod z prawej strony nawet lekko zwolnil, zdazylby przejechac samochod z naprzeciwka i ten moglby odbic na drugi pas. a poniewaz nie zwolnil, uderzyl centralnie w drzwi kierowcy. Tak wiec warto jednak czasem czesciej uzywac hamulca. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiego - zgadzam się, zdarzyła mi się sytuacja, że z podporządkowanej ktoś mi wyjechał na chama, więc zgadzam się, że zdarzają się sytuacje, kiedy warto, ale ja napisałam: przed każdym skrzyżowaniem gdy nie jestem na podporządkowanej. Ja uważam, że jeżdżę bezpiecznie, woziłam już dość sporo osób, często doświadczonych kierowców i nikt nigdy nie miał zastrzeżeń co do mojego zachowania na drodze. Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-04-19 o 16:14 |
|
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() 2. Pamiętaj o najważniejszej zasadzie którą nawet Hołek powtarza: "miej pokorę, bo nikt nie jest ideałem".
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dojdziemy dlatego uważam, że są osoby które zbyt pewnie czują się za kierownicą i przez to są wypadki.
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że wypadki powodują zarówno ludzie, którzy zbyt pewnie czują się na drodze jak i ci, którzy czują się bardzo niepewnie, są niepewni swoich ruchów, samochodu i sytuacji na drogach.
Co mnie ostatnio zdziwiło i zirytowało? Samochody były zaparkowane wzdłuż drogi, kobietka wyparkowywała, stuknęła pojazd, który był za nią i odjechała
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak już ich wyprzedzę mogę odetchnąć z ulgą
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro poszukam, ktory to przepis w Kodeksie Drogowym.
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....jedyna sprawiedliwosc ze i on wjechał w dziurę. Na przyszłość będę hamować
Edytowane przez pendraiw Czas edycji: 2013-04-22 o 14:43 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
taaa ja też tak zrobiłam i teraz mam do wymiany prawą część zawieszenia.
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ta moja dziura, nie była jakaś specjalnie ogromna. Na przyszlość dam po hamulcach i wolniutko w takie coś wjadę jesli nie bedzie dało się ominąć a jak mnie ktoś rąbnie z tyłu, cóż
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Na kursie byłam uczona zeby zapierd.....ć i widze to w swojej jeździe. Jeździłam nie swoim autem to mi to waliło ze rypnę w dziurę (suzuki twarda sztuka) Nasze drogi są w opłakanym stanie, , ale nawet jak już jade wolno (bo dostosowywuje prędkość i do warunków i do moich umiejętności) zawsze znajdzie się jakiś ku..as (bo kobiety są bardziej wrażliwsze i inteligentniejsze ) który będzie na mnie trąbił
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
mnie strąbiła dziunia w bmw terenowym no jechałam 70km/h gdzie ograniczenie tyle wynosiło. Trąbiła bo miała linię ciągłą i z 2 strony korek..haha Panowie czasem mają więcej cierpliwości:d
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nagminnie tym prawym, skrajnym pasem podjeżdża sobie ktoś "super" furą albo jakiś przedstawiciel i staje, włącza lewy kierunkowskaz i wciska się po chamsku bo przecież on nie będzie stał w korku jak inni Albo inna sytuacja - ja rozumiem, że "L"ki czasem robią dziwne rzeczy albo jadą powoli i niepewnie - ale kierowcy, którzy za wszelką cenę, nie bacząc na innych na drodze muszą wyprzedzić "L"kę wyczyniają czasem takie cuda, że aż się włos na głowie jeży Ostatnio widziałam jak pewna pani tak bardzo chciała wyprzedzić samochód nauki jazdy, że postanowiła wyprzedzić go z prawej strony wjeżdżając w zatoczkę przystanku autobusowego Żeby było ciekawiej nie zrobiła tego dostatecznie dynamicznie i szybko więc w efekcie musiała przepuścić "L"kę i próbować ponownie włączyć się do ruchu ![]() Ja jestem młodym kierowcą, wiem, że robię jeszcze sporo błędów i czasem, kogoś mogę wkurzać ale staram się zachowywać kulturalnie na drodze i nie być zawalidrogą... jednak jak sobie czasem obserwuję co się wyprawia na drogach to wydaje mi się, że niektórzy nie powinni mieć prawa jazdy...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

i

I jak już ich wyprzedzę mogę odetchnąć z ulgą 

Nasze drogi są w opłakanym stanie, , ale nawet jak już jade wolno (bo dostosowywuje prędkość i do warunków i do moich umiejętności) zawsze znajdzie się jakiś ku..as (bo kobiety są bardziej wrażliwsze i inteligentniejsze
) który będzie na mnie trąbił
Żeby było ciekawiej nie zrobiła tego dostatecznie dynamicznie i szybko więc w efekcie musiała przepuścić "L"kę i próbować ponownie włączyć się do ruchu