![]() |
#91 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Czy jest sposob, aby nauczyc dziecko spania w lozeczku?
Ale to, że dziecko czasem ma okresy słabszego snu i częstszych pobudek nie musi prowadzić do niepowodzenia czy powrotu do starych zwyczajów..
tylko dziecko musi wiedzieć, ze jak spało z rodzicami 1 noc po przerwie czy nawet 3 czy 4 to to jest chwilowa wyjątkowa sytuacja i powrót do własnych bambetli jest nieunikniony ![]() wiadomo starszemu to przetłumaczysz młodszemu trzeba pokazać Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-10-17 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
EOT ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
a moje dziecko ma juz prawie 1,5roku i nie zasypia na noc sama w lozeczku. Byly juz liczne proby i jak narazie stanelo na tym ze scielimy na noc nasze lozko ogladamy normalnie tv, mała sobie lezy, przekreca sie cos tam sobie gada i w koncu zasypia i wtedy ja odkladamy do lozka. Wiem zaraz bedzie alarm ze tak sie nie powinno robic bo dziecko jak sie obudziw nocy to nie wie gdzie jets itd, ale malej pasuje takie usypianie i nam tez bo to co przechodzilismy przy probach usypiania jej w nocy w lozeczku to masakra...
Powiem wam jeszcze cos, od malego malenka byla przyzwyczajona ze w dzien na drzemke zasypiala w wozku-trzeba bylo ją pobujac troche i zasypiala- a potem przenosilam ja do lozeczka i tak bylo az do 14 ms ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mik23 ja nie widzę nic złego w przenoszeniu do własnego łóżeczka. Sami tak robimy i Agata się nie buntuje. Na drzemke sama wchodzi do swojego łóżeczka, na noc kładzie się na naszym, czytamy bajeczke, słuchamy kołyank i zasypia, a my ją wtedy do łóżeczka.
Zresztą jak się usypia na rękach to przeciez tez się odkłada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.