![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo męska rzecz być daleko, a kobieca – wiernie czekać. ZNO cz. 46
ale ja spodnie musze mieć z niskim stanem, bo inaczej wyglądam jak dupa za krzaka. Że mi się guzik wżyna w brzuch i wyglądam paskudnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja próbowałam ostatnio takie obcisłe portki ubrać,, ło matko umęczyłam się naciągając do kolan i stwierdziłam, że pierdzielę i dalej nie zakładam
![]() Stan wolę wyższy, wlaśnie po to, żeby uniknąć "wietrzenia rowa" przy siadaniu/schulaniu ![]() Ale nogawki przy takich wąskich to musze mieć z zameczkiem, inaczej nie wciągnę ![]() Ale ja cały czas dzwony nosiłam, bo do glanów mi bardziej pasowały ![]() Teraz wolę albo tylko lekko zwężane albo proste nogawki ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- w ogóle to idę spać, TŻ muszę od kompa odciągnąć, bo siedzi jeszcze, a potem nie wstanie o 5 biedny. Dobranoc ![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze podejscie do spodni i ch stanu zmienia sie z wiekiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ja mam wszystkie tregginsy niby rurki ale nie są opięte w ogóle. Nie wiem jak to sie dzieje. Każde są szerokie chociaz że są xs. A wysokie spodnie, to są na mnie tak wysokie że ja je mam do talii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
A u mnie to zależy, na co dzień raczej wolę spodnie z niskim stanem.
Aczkolwiek niektóre z wysokim są ładne i fajnie potrafią figurkę podkreślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
rano musze wstac a tak mi sie nie chce ze szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
jaa wypatrzyłam dwie bluzeczki które kazałam upić tżtowi jutro. On jedzie na zakupy do forde a ja nie
![]() http://carlings.com/no/Womens-collec...Pat-Dk-Grey11/ http://carlings.com/no/Womens-collec...-Dk-Grey11111/ |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
ładne, ale nie w moim stylu.
Ewelinka już wie, że jej kubeczek jest od picia. Woda jej średnio smakuje, ale domowy sok ze świeżych jabłek bardzo jej smakował. Piła bardzo ładnie, śliniaczek nie był potrzebny, ale musiałam trzymać jej bródkę, bo moje małe ADHD nie ma czasu na siedzenie ![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
Jaka ona mądra i tak szybko się czegoś nowego uczy. Codziennie jakiś news
![]() mnie najbardziej rozwalają reklamy typu "nawet dzieci wiedzą że do obiadu najlepiej smakuje tymbark a nie woda" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Karolcia wszystko co slodkie dzieci lubia bardziej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
też denerwuje mnie ta reklama, bo wszyscy wiedzą, że soki nie są takie zdrowe jak woda. A dzieciakom dwa razy nie trzeba powtarzać.
Jak tylko Ewelinka załapie na tyle dobrze jak pić z kubeczka, będę podawała jej wodę. A domowy sok ze swojskich jabłek jest milion razy lepszy niż sklepowe nie wiadomo co. Ostatnio zachowuje się jakby miała ADHD. Dziś przed kąpaniem wspięła się na poduszkę, którą zatarasowałam jej wyjście z pokoju i szafkę. Przeszła przez nią i zaczęła pełzać po przedpokoju. Najpierw do psa, ale zobaczyła swoje odbicie w lustrze i powędrowała do lustra. Ale w tak zawrotnym tempie, że sama byłam pełna podziwu dla jej umiejętności. Myślę, że swoim tempem czołgania byłaby lepsza od niejednego żołnierza w okopach ![]() No i zmiana pieluszki to nie lada wyczyn. ![]()
#106 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie na ten sweterek z sowami http://frkbem.blogg.no/strikke_oppskrifter.html hehe szukam inspiracji na jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego owoce powinno wprowadzać się do diety po warzywach. Ja osobiście wybieram te bardziej kwaskowe owoce aby mała wiedziała, że mogą być nie tylko slodkie. Pierwszy łyk soku dostała z łyżeczki. Skwasiła się. Drugi był juz lepszy a po trzeciej lyżeczce piła z kubeczka ![]() Jutro sok rozcieńczę z wodą.
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
rozwija sie szybko, chce naumiec sie chodzic - to normalne. Niedlugo jej nie zlapiesz - ja taka bylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Norka a co chcesz? Może uda mu się kupić
![]() Eh szkoda że nie zawsze to co jest na stronie jest w sklepie. I potem zrobie sobie zdjęcia co chce i dupa, nie ma tego... Karolca właśnie o to mi chodzi, że potem siedzi takie dziecko i ogląda reklamy a potem do obiadu bierze sobie soki albo cole (mój tż pije cole do obiadu czego ja sobie nie wyobrażam, przecież to zupełnie zmienia smak jedzenia. Ale w domu został wychowany że do obiadu sok albo cola ![]() Ja bym się napiła pysznego kompociku z truskawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Norka boski sweterek!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Karolcia, jesteś najmądrzejszą i najbardziej świadomą mamą jaką znam, świadomą tego jak się powinno dziecko rozwijać i jak do niego podejść no ogólnie wszystko, na prawdę... U mnie (nie wiem czy to ze względu na to, że mieszkam w dziurze zabitej dechami czy z jakiego innego względu) nikt nie przywiązuje tak wagi to takich rzeczy, większość to tylko podstawy nakarmić, ubrać, przebrać, położyć spać i się zajmują jako-tako dzieckiem a na pewno nie przywiązują uwagi do tego jak pomóc dziecku w jego prawidłowym rozwoju, robią wszystko byle im było najwygodniej a nie patrzą na wygodę i rozwój dziecka, nie wiem czy nie są tego świadomi czy nie chcą, powiem Ci że wiele, na prawdę wielu rzeczy które tutaj piszesz nie wiedziałam, chociaż przez mój dom w ciągu dwóch lat przewinęło się dwoje maleńkich dzieci, teraz nadal są małe, w rodzinie co rusz nowe dzieci i nie widzę żeby ktokolwiek tak na to zwracał uwagę... I w sumie to trochę smutne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem też piję wodę z sokiem (ale mam domowe soki). Lubię, ale i tak potem popijam samą wodą ![]() Cytat:
![]() colę wypije od czasu do czasu, pół szklanki. Po porodzie przestała mi smakować i piłam ją ze dwa razy.
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
moja ciocia zawsze do niedzielnego obiadu gotuje wielki gar kompotu. I potem można wyjadać truskawy
![]() ![]() Co do cioci. Uwielbiam czasy kiedy biją świnie i potem sami robią szynki i wędzonki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego nie lubie takich sytuacji:/ Cytat:
![]() ty dalej ciagle jesz ![]() oo prosze zaTŻtowana, gratulejszyns <3 czym śmigasz : > Cytat:
![]() Cytat:
chce fotyy ! ![]() ![]() Cytat:
![]() to mnie zawsze wkurza, a ja gustuję w rurkach, bo Tż mi zawsze smęci jak wskoczę w szerokie jeansy, albo w dresy, że no jak to tak blablabla ![]() a jak mam rurki to za to płacze że ich sie ściągnąć nie ma i trzeba walczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
porzygac sie idzie na prawde nienawidze wszystkich soków, wody, napojów gazowanych jedyne jakie napoje gazowane sie nauczyłam pic to piwa ![]() ale jak długo nie pije to mi przestaje smakować każde piwo, co na dobre mi wychodzi ![]() TŻ mama zrobiła ostatnio kompot z malin oommm ![]() dooobra jestem i siku mi sie chce!
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
bolą mnie skronie
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Imp, miło mi czytać, naprawdę.
Staram się świadomie podchodzić do macierzyństwa, bo wiem, że to, czego teraz nauczę, będzie procentowało w przyszłości. Zdaję sobie sprawę, że jeśli teraz nie wyrobię dobrych nawyków żywieniowych to później może być ciężko. Staram się z mała spędzać dużo czasu, pokazywać wszystko, dużo mówić, opowiadać. Ale jednoczesnie staram się, aby nauczyła się bawić sama, jak się czymś zajmie, nie przeszkadzam jej. Nie utrudniam jej zdobywania nowych umiejętności, staram się słuchać potrzeb. Ale czasem mam dość, szczególnie jak budzi się w nocy co godzinę z płaczem, cały dzień marudzi. Teraz wiem, że przyczyną jest ząbkowanie, więc wiem jak jej pomóc. Mój TŻ czasem traci cierpliwość i pyta, czego ona znowu chce. Więc mówię, że jest znudzona zabawą, chce odpocząć, chce, żeby się nia zająć inaczej, wziąć na ręce i przytulić. Bo dziecko potrzebuje przede wszystkim bliskości i czułości. I nie zgodzę się, że przez pierwsze miesiące życia dziecko jest uczone noszenia i bujania. Ono jest brutalnie odzwyczajane. Przez 9 miesięcy noszone w brzuchu jest kołysane, słyszy bicie serca mamy. Gdzie i jak ma czuć się bezpieczniej jak nie w ramionach ukochanej mamusi, która ukołysze (i tym samym uspokoi i da poczucie bezpieczeństwa). Po około 4-6 miesiącach maluch uświadamia sobie, że ono i mama to dwie osobne jednostki, że dziecko to nie fragment mamy i może być tym przerażone, więc jest znowu "powrót" w mamusiowe ramiona. I trzeba to przetrwać, lęk separacyjny może być łagodny a również może być strasznym przeżyciem. Jak czegoś nie wiem, pytam mamę, pytam lekarza. Szukam informacji w internecie, literaturze fachowej. Czytam porady Zawistowskiego (fizjoterapeuty). Jest mi trochę przykro, że żadna z koleżanek, które mają maluchy w wieku zblizonym do Ewelinki nie ma czasu aby się spotkać. Ewelinka ciągnie do innych dzieciaków, jest ciekawa. A tamte mamy tylko szybki spacer i do domu.
#118 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba muszę skoczyć pod prysznic
co myślicie o tych butkach ?
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Jesu jak ja uwielbiam kompoty
![]() ![]() Krolik potrzebuje bluzke do karmienia z dlugim rekawem w rozmiarze S dokladnie taka http://www.hm.com/no/product/04807?article=04807-A i moze w kolorze ciemnym niebieskim - bo wiem ze maja, taka w paski tez moze byc - wiem ze maja czarna biale paski na sklepie http://www.hm.com/no/product/04807?a...rticle=04807-D Czyli jedna czarna i jedna ciemnoniebieska albo w paski w rozmiarze S - trzeba isc na dzial dla dzieci i tam sa ubranka dla mam - no ale jak na faceta to moze byc duzo za duzo ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ptyś, współczuję Ci, że TZ nie jest w stanie zrozumieć tego co czujesz. Baciki mu się należą. Powinien Cię teraz wspierać, bo o ile cieszysz się na ten rozwód, to na pewno nie będzie to sielanka :/ Ale uszy do góry, będzie wszystko dobrze. W końcu przecież musi być dobrze!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.