|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Dopiero wstałam a tu trzecia strona leci, ale nadajecie tu
witam sie troche nadrobie i wroce do was
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ojaa, ale pędzicie .. a ja dopiero na 3 stronie się melduję ...
Ale wczoraj nei bardzo mogłam pisać - komputer mi się popsuł i TŻ postawił mi jakiegoś starego lapka, ale ten lapek ma jedną wadę - klawiaturę popsutą więc zrobił mi klawkę wirtualną - na myszkę wizaż w przeglądarce wklikałam, ale nie miałam mocy klikać postów myszką ![]() Dziś idę do gina. Wczoraj chciałam, ale mi uciekł. Niestety, dziś już 7 dc i na clo chyba za późno. Więc będzie naturalny cykl. Zobaczymy, czy jakieś jajko mi urośnie ... Biorę Castagnus i Wieśka. Może jednak coś się zadzieje
|
#93 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przynajmniej sie upewniam, ze dajac mezowi wytrznienie co drugi dzien nie robia żle ![]() jeju, nie nadrobilam jeszcze wszystkiego bo pedzicie od rana jak oszalale ale dooobrze dobrze..ja sie wlasnie zatsanawiam, czy nie wybrac sie do gin (o ile uda mi sie wprosic na wizyte) i pogadac o tych duphastonie 16-25dc...bo TZ b yc moze jednak wyjedzie w listopadnie za granice i teraz mamy szanse taka pełnowymiarowa na dzidzi,,, 16dc wypada mi na jutro, a patrzac na moja tempke jeszcze skoku nie bylo i boje sie ze moze zhamowac owulke,, a do gina jesli sie uda poszlabym, w poniedzialek i do poniedxzialku nie bralabym dupka...czyli ewentualnie przesunelabym to tylko do 20dc...myslicie ze w razie co moglabym sobie zaszkodzic? |
|||
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się od rana zastanawiam czemu nikt od 23.08 wczorajszego dnia nic nie napisał, w końcu mnie oświeciło ![]() ![]() TŻ mimo, że ma stabilną pracę, dobrze zarabia i lubi robić to co robi to dziś ma testy do jego wymarzonej pracy czyli do straży pożarnej. Dziś tylko część, ale stresuję się, bo chciałabym by spełnił swoje marzenia ![]() Trzymajcie kciuki ze mną Choć jak znam moją sierotę, to pewnie czegoś nie wziął, albo co ![]() I wczoraj miałam stracha, tak mnie 3 razy zakuło po prawej stronie, gdzie jajnik, że już miałam czarną wizję. Ale uspokoiło się.
|
|
#95 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do bzykanka codziennie: powiem Wam, ze do tej pory w okresie plodnym bylo co 2 dzien. ale sie moj T. wkurzyl i powiedzial, ze teraz bedzie tak jak on chce. i bylo codziennie. tylko, ze on chyba sam nie wytrzymal bo skonczylismy w niedziele, a owu byla wtorek sroda nawet Wam pisalam, ze chyba nic z tego no ale zolniezyki sile chlopaki i dotrwaly do wtorku wtedy strasznie mnie okresowo brzuch bolal az usnac nie moglam. no i KROPEK ROSNIE!!!Cytat:
bede padac co 3h na drzemke w jakiesc tawernie Cytat:
wiec ja nadal swoje wysylam![]() Cytat:
za to moj artysta narozrabial kiedys w przedszkolu i pani gopostawila do kata. no to, ze on stac w kacie nie bedzie to spierdzielil babce z przedszkola policja go szukala, bo sie opiekunka grupy tak wytrachala a on poszedl sobie do domu a jeszcze innym razem ze swoja kuzynka spierdzielili swojej babce z domu i poszli do pracy do mamy tez grzdyle po 4-5lat babka malo zawalu nie dostala ponoc![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas juz powstaja spory jak dziecie bedzie mialo na imie
|
||||||
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coś mi wielocytowanie nie działa..i już zapomniałam co mialam napisać
Color - zawieś moje starania do grudnia proszę Nie licze dni , nie patrze w kalendarz , nie bede zaglądać nawet na śluz na papierze.Poza tym moj Tż praktycznie teraz bedzie ciągle w pracy ( w polsce) i nie bedzie go w domu Bajka - kolejna Szczecinianka Fajnie ! Ale ześ mnie rozbawiła z tym Bromergonem Myślałam ze sie posikam ze smiechu Biore bromergon na obniżenie prolaktyny bo mam za wysoką
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Witam w III części babeczki
![]() Melduję się ja i moje mdłości ![]() Widzę że tu coraz więcej fasolinek,super! ![]() Bardzo mi poprawiły humor te nowiny,bo jestem pokłócona z Tź i jak zwykle nie wiem co zrobić żeby się pogodzić.
|
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno się pogodzicie :<
|
|
|
|
|
#99 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak to będzie gdy już malec się pojawi na świecie, ale póki co to jestem. Cytat:
![]() Ja kaszle dalej, zasmarkane życie. Zjadłam z córką śniadanko, ona do szkoły ja do kompa. Nie dobrze dziś spałam, kaszel mnie budził. Jutro chyba się zarejestruje do lekarza, bo nic lepiej mi nie jest. Jurto w sumie mam wizytę u endo-gin. No i muszę zrobić badania , krew i mocz ale to dopiero jak się wyleczę. Dziś na obiad robię spaghetti, Córka lubi, już od jakiegoś czasu prosi, żeby zrobić. Później tylko się bryknę do sklepu po mielone. Pogoda paskudna, zimno, pochmurno. Tęsknię za moim mężulkiem.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
monis oj tam
jak jest kłótnia to i można się ładnie pogodzić![]() kurcze! coraz mniej staraczek coraz więcej mamusiek no nie ma bata! trza sie brać do roboty !
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w przypadku dzieci płci męskiej są spory. Dla dziewczynki (oby się dziś nam udała
) jest wybrane Może to przesada, ale rozmawialiśmy o dzieciach, przyszłości jeszcze długo przed ślubem i o imionach jakoś tak też rozmawialiśmy bardzo na poważnie i stanęło na Hani
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Ah głupota w sumie ale oboje mamy trudne charaktery
![]() Mój Tż ma firmę i co jakiś czas trzeba zrobić mu papiery-powprowadzać wszystkie faktury do systemu i tak dalej.Powiedziałam że mu pomogę,bo on codziennie długo pracuje i ma dużo spraw do załatwiania.Zabrałam się jakiś tydzień temu za to,ale że ja nieobeznana w papierach to coś mi się nie zgadzało i spytałam go dlaczego tak wyszło.On mi na to że jest pare rzeczy których mi nie pokazał i żebym to zostawiła,później mi pokaże.Nastepny dzień-to co pokażesz mi? -póóóźźźniej...I tak to odkładał.Wczoraj stwierdził że on myślał że ja za nim będę biegać i sama będę robiła wszystko żeby mu pomóc.Wkurzyłam się i kłótnia gotowa...
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
ale lecicie z tymi postami, weszłam sobie rano na spokojnie, a tu się okazuję że mamy nowy wątek a więc melduję się, dopiero chyba na 5 stronie Color pięknie Ci to wyszło ![]() santom GRATULUJĘ nowej Mamusi!!! życzę udanych wakacji, dbaj o siebie (i oczywiście o fasolkę) i odpoczywaj ![]() Witam również nową koleżankę Ja od dzisiaj na urlopie w piątek mam przyjść do swojej nowej pracy na parę godzin na takie delikatne wdrożenie się w obowiązki a już od poniedziałku zaczynam oficjalnie nową pracę a no i praca na miejscu, bez żadnych dojazdów |
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za mile przyjecie
![]() pedzicie tak jak kiedys mamuski na lipcowo sierpniowym 2010 ledwo nadrobilam niestety nie naleze do rannych ptaszkow i w lozku leze do ostatniej chwili i korzystam poki mloda mi na to pozwala ![]() santom, racja nasze avki sa niepowtarzalne, ale chyba zmienie zeby pomylek nie bylo tylko musze wyszukac cos dobrego ![]() no i gratuluje pieknych kreseczek ! w ogole serdecznie gratuluje wszystkim zafasolkowanym i zazdroszcze bo nie moge sie doczekac az po raz kolejny pojawi sie uczucie radosci i strachu w momencie zobaczenia pozytywnego testu a co do mojego cyklu to wiem ze nic z tego, bo tempke mam niska co prawda nie mierzylam jej od poczatku cyklu bo sie za to nigdy zabrac nie moglam ale 2 dni po przytulankach czyli w 18 dc i tempka jest 36,35 srednio - zimnokrwista jestem normalnie, jak nigdy raz skoczyla do 36,6 a na drugi dzien znowu spadek do 36,3 wiec lipa. dwie mozliwosci, albo nie trafione w owu, albo blokuje mnie prolaktyna ciezko mi teraz okreslic dlugosc cyklu po rewelacjach z hiperprolaktynemia. a powiedzcie mi, szczegolnie te kobitki ktore npr stosuja i szyjke obserwuja, czy podczas przytulanek czujecie ze szyjka jest nisko ? moze to glupie pytanie, ale ja czulam jakby mnie tz w nia "uderzal" zaznaczam ze z npr dopiero zaczynam i w sumie to nie tak do konca, bo tylko tempka. z obserwacja sluzu jest problem a z szyjka to juz w ogole sie nie podejme ![]() a i jeszcze pytanie do szczecinianek, do jakiego gina chodzicie ? bo ja w ciazy chodzilam do Łokociejewskiego, po porodzie jakos nie po drodze mi do niego bylo i do gina chadzalam jak bylam w kg u rodzicow, bo wtedy bylo z kim dziecie zostawic. a teraz chyba przyszedl w koncu czas, zeby takiego na stale znalezc sobie w szczecinie
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2012-10-10 o 11:11 |
|
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już mam nerwy Mam na 14 do pracy a tu już do mnie majster dzwonił Pewnie żebym przyszła na nadgodziny.Ale ja nie odebrałam.I już wiem że bede miała piekło w pracy i mam nerwy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-10 o 11:09 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ja się ostatnio uparłam żeby jechać po proszek do prania do biedronki bo byłam w promocji, mąż najpierw coś pomruczał po nosem ale w końcu pojechaliśmy no i na parkingu nie było miejsca i 4 razy okrążaliśmy parking żeby gdzie stanąć w końcu ja poszłam sama a on czekał w samochodzie i tez się wkurzył że wymyślam specjalnie po proszek do biedronki jechać :0 a chciałam zrobić większe zakupy ale że on czekal w aucie Kupiłam tylko proszek i płyn do naczyń i wyszłam, gdyby lubił chodzić po sklepach tak jak ja wyszlibyśmy z pełnym wózkiem ale co tam ! uroki życia
|
||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przed ciążą, miałam przejść na inny dział i bym pracowała od 7-15. Potem się okazało, że jestem w ciąży i musiałam zrezygnować. Może jak wrócę po wychowawczym do pracy to znowu mi się uda, oby.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra ma na imię Ala, a Hania
piękne imię. Też o nim myślimy---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Oresta??? !! To takie imie istnieje?
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż się śmieje, że najchętniej nazwałabym dzieci (niezależnie od płci) Ania1, Ania 2, Ania 3 Za to w przypadku chłopca mamy problem. Jak mnie się podoba, to nie podoba się mężowi, a jak jemu się podoba, to mi znowu nie pasuje. Maglowaliśmy Wojtka, Marka, Antka, Jakuba. Pewnie jak już doczekam się II kresek, to będzie chłopak, a tak żebyśmy się sprzeczali |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Orest To męskie imie
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Tez właśnie chciałam, to napisać. Męskie imię i spotykane czasami
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Forest bez F
|
#114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Orest , hmmm jeśli pasuje do nazwiska to czemu nie
![]() Ja bym chciała Zoję, ale nie pasuje do nazwiska TŻ bo ma dziwne i dziecko miałoby całe życie przesrane, tzn tak gdzieś do 18stki
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli nie trafimy na lepsze, to będzie Marek"- Jego słowa Mnie się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dla dziewczynki wybrane Łucja albo Anastazja
A dla chłopca będzie większy problem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Iza, nie denerwuj się, nie ma co. Przecież te nerwy, to takze mają wpływ na Wasze staranka. Uśmiech, stawiaj się troszkę w tej pracy, troszkę asertywności. A jak jest tak bardzo źle, to powiedz co myślisz, trudno co bedzie, to bedzie... ale przecież zwariujesz, jak bedziesz żyła wciąż w tym stresie, ściskam Cię
Jak o imionach mowa, to po raz kolejny powtórzę, że jak doczekam synka to będzie Miłek, Miłoszek, Miłosz A jak córka, to pewnie Aleksnadra bądz Weronika... ale to jeszcze nie na 100%
|
#120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My o imionach nie rozmawiamy, chociaż mój TŻ mówił kiedyś, że jego syn będzie miał na imię tak samo jak on, czyli Marcin. Ja się na to w życiu nie zgodzę. I nie dlatego, że mi się nie podoba, ale nie jestem za juniorami Mój ojciec ma na imię tak samo jak jego ojciec i wszystko się myliło zawsze. ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

witam sie
troche nadrobie i wroce do was

a one słone, że ho ho...a nie wiem co nas naszło, bo ze szwagierkami jadłyśmy
a teraz mam saharę!

ale miło byłoby gdyby te które opusciły Nas jak już mogą się cieszyć ciążą, przynajmniej sie pożegnały. To świadczy bardziej o kulturze i dobrym wychowaniu,, więc dalej tego nie komentuje 

i jak zwykle nie wiem co zrobić żeby się pogodzić.

Zjadłam z córką śniadanko, ona do szkoły ja do kompa. Nie dobrze dziś spałam, kaszel mnie budził. Jutro chyba się zarejestruje do lekarza, bo nic lepiej mi nie jest. Jurto w sumie mam wizytę u endo-gin. No i muszę zrobić badania , krew i mocz ale to dopiero jak się wyleczę. 
a więc melduję się, dopiero chyba na 5 stronie
a no i praca na miejscu, bez żadnych dojazdów