|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
a ciepy jest? bo ogladalam go na zywo i nawet przymierzalam i spoko spoko ale jak na dworze sie sprawuje?
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj przy odczuwalnej pewnie koło 5 stopni było mi ciepło
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
wygrałam
![]() http://www.ebay.de/itm/Krabbelschuhe...#ht_500wt_1288 (z cyklu - coby w nosidle ciepło w kopyta było) Cytat:
Nie zauważyłam, żeby mleko przechodziło zapachem zamrażarki, ale może gdyby tak te woreczki zostawić na 4-5 miesięcy, to faktycznie by przeszło?
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy takie |
|
|
|
|
#96 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko nie mam tyle na koncie (mamy oddzielne), żeby na porządny aparat starczyło więc pewnie coś innego sobie sprawię![]() Cytat:
![]() Cytat:
1.i prawidłowo ![]() 2.niestety, ale mogliby czasem dla nas się przemóc i owe sentymentalne pierdoły kultywować ![]() 3. Płacze od 2 tyg życia, w pierwszym był ekstra jadł i spał, pierwszy ryk odstawił w drodze ze szpitala i to był początek Noce mamy w miarę dobre budzi sie wprawdzie kolka razy ale ryków raczej nie ma, za to dnie są takie "wesołe" W dzień praktycznie nie sypia, poza spacerami-budzi się kiedy wózek staje. Nie podejrzewam kolek, bo dostaje Bobotic, Delicol, regularnie masuję mu brzuszek, kupy i bąki wali jak trzeba. Po prostu nie wiem dlaczego ten typ tak ma. Pediatra też nic mądrego nie wymyśliłaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- Ja też coś wylicytowałam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2684115556 |
||||||||||
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy po buty, nie mogłam się zdecydować, więc tż zaproponował, żebym wzięła dwie pary
![]() Młoda jeszcze nie śpi ![]() Cytat:
![]() Też mamy zasysanie wargi ![]() Cytat:
![]() Ad2. Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też je nawet oglądałam, ale najmniejszy rozmiar wydał mi się wciąż strasznie duży dla Zosi. To, co wylicytowałam, ma chyba podobną długość, ale miękką podeszwę, więc może będzie jakoś lepiej leżeć ![]() Cytat:
Hmm, ja pamiętam, że Zosia już jakoś w okolicach 7 tygodnia miewała lepsze dni - oczywiście wciąż nie spała, ale zdarzało się (rzadko bo rzadko, ale jednak ), że wytrzymywała np. 20 minut w leżaczku - bez ryku. Tak ze 3, 4 razy dziennie. Oczywiście nie codziennie ![]() W trzecim miesiącu już zdarzało jej się przysnąć w ciągu dnia (oczywiście wciąż w leżaczku, łóżko jest dobre jedynie między 22-23 a 5-7). Teraz muszę przyznać, że chyba zadziałała u niej magia skończonego trzeciego miesiąca - od jakichś 10 dni to jest nie to samo dziecko, co wcześniej. Dziś posprzątałam całe mieszkanie - Zosia tylko albo śledziła mnie wzrokiem, albo przyglądała się swojej syrence, albo miętoliła książeczkę. Potem przyszła szwagierka na ploty - mała przespała ( ) 3 godziny. Zjadłam w spokoju obiad, przeczytałam 50 stron książki, pomalowałam paznokcie, napiłam się kawy z mężem (w kuchni - mała była w pokoju i wpatrywała się 20 minut w... krzesło, gadając coś pod nosem). Obłęd.Ryk był dziś raz (bo popłakiwania, że jej się nudzi, nie liczę - to można "załatwić" w minutę) - jak chciałam ją już położyć spać. Tak więc - bądź dobrej myśli, to się MUSI kiedyś skończyć ![]() Pajacyk cudny!! |
||
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison jak ja Ci zazdroszczę że u Was zadziałała magia skończonego 3 miesiąca...
Mała wczoraj już tak marudziła że posmarowałam jej dziąsła Dentinoxem. Uspokoiła się i spała od 18 do prawie kąpieli o 20. Ale po jedzeniu taka była umachana że zasnęła od razu i przez jakieś 1,5h nawet ręką nie drgnęła... No a dzisiaj wstała o 4,45... No myślałam że zejdę... Ale udało mi się ją o 6 uspać też oczywiście w leżaczku bo ze mną to ona lubiła kiedyś spać jak dawałam cyca... Tak więc i ja zaraz kładę się spać... Widzę że szał zakupowy was dopadł ja w tym miesiącu niestety nie poszaleję... Na benzynę do Wawy muszę wydać prawie 300zł Wczoraj się mega wkurzyłam w dzień. Ale nie pisałam o tym. Dzisiaj jadę na bioderka, miałam zajść do zusu, do rosmana zajechać do kauflandu. No i mój zaje.bisty mąż nie załatwił sobie wolnego. No tak się wkurzyłam że szok. "Bo w pracy musi być komplet tylu i tylu bo nie ma wszystkich bo poszli na wolne". Cholera jasna, on już od 13 sierpnia wiedział że ma sobie załatwić wolne... Co za człowiek ![]() Może bym się nie wkurzyła gdybym miała wszystko na miejscu ale muszę jechać prawie 30km do innego miasta i ciężko mi się tłuc z dzieckiem, jeszcze rozumiem do lekarza ale nie po urzędach i sklepach. Więc napisałam do 3 (niby najlepszych) koleżanek... No i dupa. Oczywiście żadna nie ma czasu i nie może... I to tym bardziej mnie pogrążyło bo jak ktoś coś chce to ja muszę być na zawołanie, a jak ja to nie ma nikogo więc się przemogłam i zadzwoniłam do ojca... Nie chciałam go prosić bo nie chce być nadal zależna od rodziców no ale niestety.... Na ludzi niestety nie można liczyć... A najbardziej boli mnie to że na własnego męża nie mogę... Dobra idę w kimkę bo coś nadal serce mi kołacze... BLUE wiesz, to może z nerwów
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie po kolejnej przespanej csałej nocy
![]() mała sie wlasnie buja w bujaczku ![]() za oknem przymrozek ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- acha mialam Wam pisac z emoja niunia wyciaga raczki jak widzi ze bede Ją brała na rece tak jak by chciala by Ja wziac
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj nocka jak zwykle...obudziliśmy się o 4 i wstaliśmy o 7.30. Wyspałam się Tylko wczoraj Maluch coś nie mógł zasnąć. Widać było, że był zmęczony i śpiący bo oczki Mu się kleiły ale nie umiał zasnąć. Popłakiwał, kręcił się, kilka razy rozkrzyczał...aż wreszcie udało mi się go uśpić jakoś po północy.Nel_a, Depoison dzięki za wskazówki. Dzisiaj kupię farbki do malowania palcami i będziemy działać ![]() Nadalka ![]() Prince u nas też był przymrozek w nocy a teraz mgłaaaa....jak mleko ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Wy tak tu sobie szalejecie z tymi zakupami i ja chyba będę musiała też się poddać temu szaleństwu No więc muszę nadrobić te braki
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Mojemu maluchowi sie cos pomieszało budził się co 2,5h w nocy, ech było tak pieknie a teraz tyle pobudek, zwalam to na zbliżający skok, bo nie chcę dopuszczać myśli, że tak mu zostanie w najbliższych tygodniach ![]() u nas duże mgły,zimno 2 stopnie, przypomina mi się jak dygałam do pracy w takie mgły, samiuśieńka w ciązy, lasami i polami, ech może teraz ciężko jest ale jaka wolność od dojazdów
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z ta pogoda.
A ja Wam powiem ze góra miesiac i czeka nas spacerówka
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dziś na przykład (chyba dla równowagi) mała zgotowała nam taką noc, że ręce opadają . Spałam zaledwie 3 godziny - a i to w dwóch ratach ![]() I pewnie niebawem rozpocznie się ząbkowanie, jakiś kolejny skok itp - i zaś cały kołowrotek od nowa ![]() /o - jaki mam ładny nr postu - 1111 /
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-10-12 o 08:32 |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie tez takie pdoobaja nawet mam kozaki tez dla niuni puchate ale itak w kombinezonie edzie. Wiec sie nie przydadzą ale superanckie![]() noooooo my mamy 76 gondole. ale jak juz Ja wloze w kombinezonie obloze kocem i sie nie moze ruszyc
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o mojej spacerówce i jestem ciekawa czy moge zamontowac Ją przodem do mnie. Bo zdjecia sa tyłem , a przeciez niedam tyłem takiego malucha. A niemam stelaza by spróbowac bo tz zniosl mi go do suszarni bo wybieram sie dzis an spacer....
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie mam za bardzo czasu, więc nie nadrabiam. Teraz jestem dosłownie na sekundę, bo będę ciasto robić.
Chłopaki na spacerze, więc mam akurat czas na pieczenie i sprzątanie. Wczoraj Fabi miał dzień marudy, dodatkowo brzuszek go bolał i mnie obsrał całe spodnie miałam w kupie... Wylało się falbankami i górą pampka, jak to możliwe, nie mam pojęcia, bo dużo tego nie było ![]() Dobra, lecę do kuchni
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
nooo. Wsumie patrz Ty masz gondole 80 cm a ja 76. ja mam z tych mneijszych Ty z tych wiekszych i co? tak samo wychdozi ze trzeba zmienic. Wiec wydaje mi sie ze reguły niema, tylko zalezy od dziecka. Mam znajoma ktorej dziecko ma 58 cm a ma 7 miesiecy. I pewnie w gondoli pojezdzi jeszcze sporo czasu
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek u mnie Fabi w kombinezonie jest na styk z gondolą, ale dalej w niej jeździ, bo tak czy siak ugina nóżki, a w gondoli jest bardziej osłonięty od wiatru...
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra mozna przodem
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
ZRozmawialam z kumpela przed chwilą i mwoila ze Jej corcia (tydzien starsza od mojej) juz an wszystkich swietych bedzie w spacerowce ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- a ciekawe czy moza dokupic same te przykrucie do gondoli?> z tym wyzszym zeby po buzce ni wiało??
|
|
#113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytałaś albo oglądałaś? (książka lepsza)Cytat:
ostatnio to na obrączce sprwdzał grawiurę bo jest tam data ślubu - zapomniał ![]() też chciałam zaproponować czopek glicerynowy cudny pajac też taki kupiłam dla Kuby ![]() Cytat:
nie to dziecko...Cytat:
![]() lece bo dziecko woła... |
||||
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
U nas jeszcze problemu nie ma bo Pawełek ma sporo luzu w gondoli póki co...a też mamy 80-tkę. Ale pewnie już w ziemie będziemy musieli się przesiadać na spacerówkę
![]() A swoją drogą, ja- naiwna, myślałam że duża gondola spokojnie wystarczy gdzieś do marca. Nie miałam pojęcia, że dzieci tak szybko rosną Często słyszałam, że niektórych ciuszków mu pewnie nawet nie zdążę założyć, ale myślałam sobie "ta, jasssne...ciąża też miała być strasznie uciążliwym stanem" a nie była ![]() No ale widzę po ciuchach, że jednak tempo wzrostu mamy duże
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ogladałam
ale mnie dzis brzuch boli, w kibelku ciagle siedze
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry,
mała śpi juz od godziny, ugotowałam zupę, zrobiłam ciasto na naleśniki i siedzę teraz ![]() prince- nawet 72 cm a nie 76 , mam ten sam wózeksoleilka- w auchan są golarki do ubrań sieciowe, kiedyś pytałaś, coś koło 19 zł kosztują moja Gienia kończy dziś 3 miesiące... Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-10-12 o 09:13 |
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla NIUNI!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- faktycznie 73 cma jak spacerówka? bo niemam jak jej teraz sprawdzic rozklada sie na lezaco cała? i przodem mozna nie?
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-12 o 09:16 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na przykład pierwszy raz rozpłakała się o godz. 17.50. W godzinach 17-19 w dalszym ciągu jest bardzo marudna. Cokolwiek by się nie działo, jakkolwiek by nie była wesoła to o 17 siada jej humor i zamienia się w tykającą bombę Mega ryk jest wtedy kwestią czasu. Ale już zmądrzałam i nawet nie próbuję jej wtedy karmić (grozi histerią) ani zabawiać, tylko pakuję w manducę, a dla wzmocnienia efektu puszczam suszarkę z youtuba. Wycisza się i zasypia, po godzinie wyjmuję już lepsze dziecko. I wraca stara Martynka. W ciagu dnia robi sobie też 2 godzinną drzemkę, (to od jakiś 2 tygodni) Wcześniej nie spała w ciągu dnia, a to przecież niezbyt normalne że tak małe dziecko w ogóle nie śpi... Niby nienormalne ale widać zdarza się i to nierzadko.Jedynym problemem teraz są te "kolki" 17-19 i wzdęcia w nocy, w szczególności nad ranem. no właśnie... na zimę przydałaby się gondola nawet nie wiem ile cm ma nasza
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie ma auchan... Zamówiłam na allegro w końcuWszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Cześć weekend
Jutro muszę kupić sobie kozaki na zimę Najlepszego dla małej Houserki
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-12 o 09:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

fajniutki jest

ale dzisiaj przy odczuwalnej pewnie koło 5 stopni było mi ciepło 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc pewnie coś innego sobie sprawię

do dupy z tymi facetami

ale tylko rozpuszczalną z jednej łyżeczki, pół na pół z mlekiem, 2 kubki dziennie.
Tylko, że masaż brzuszka i koperkowa, to na gazy a jak zakorkowane jelitka, to gazy nie mają jak wyjść i dziecie się męczy strasznie
) 3 godziny. Zjadłam w spokoju obiad, przeczytałam 50 stron książki, pomalowałam paznokcie, napiłam się kawy z mężem (w kuchni - mała była w pokoju i wpatrywała się 20 minut w... krzesło, gadając coś pod nosem). Obłęd.