Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 21:24   #91
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mam taki ale czarny fajniutki jest
a ciepy jest? bo ogladalam go na zywo i nawet przymierzalam i spoko spoko ale jak na dworze sie sprawuje?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:27   #92
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ciepy jest? bo ogladalam go na zywo i nawet przymierzalam i spoko spoko ale jak na dworze sie sprawuje?
nie wiem jak przy niższych temperaturach ale dzisiaj przy odczuwalnej pewnie koło 5 stopni było mi ciepło

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:40   #93
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nie wiem jak przy niższych temperaturach ale dzisiaj przy odczuwalnej pewnie koło 5 stopni było mi ciepło
no i gitara

Amelcia
Stary 2012-10-11, 22:11   #94
depoison
Zadomowienie

wygrałam
http://www.ebay.de/itm/Krabbelschuhe...#ht_500wt_1288
(z cyklu - coby w nosidle ciepło w kopyta było)

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam które mrożą pokarm w woreczkach.
Jakich woreczków używacie i czy już rozmrażałyście - jeśli tak to czy to prawda że mimo wszystko pokarm przechodzi zapachem z zamrażarki?

tak coś dziś jedna baba gadała z przychodni
teraz już nie mrożę, ale używałam woreczków Lansinoh. Fajne są.
Nie zauważyłam, żeby mleko przechodziło zapachem zamrażarki, ale może gdyby tak te woreczki zostawić na 4-5 miesięcy, to faktycznie by przeszło?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:19   #95
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wygrałam
:
fajne
my mamy takie

Amelcia
Stary 2012-10-11, 22:20   #96
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Karolina to przykre, że mąż zapomniał o rocznicy - tym bardziej teraz... I nie wyrzucaj sobie, że nie karmisz piersią - zrobiłaś wszystko co mogłaś

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Karolina, współczuję że mąż nie pamiętał o rocznicy ja swojemu w tym roku o swoich urodzinach nie przypomnę. Ciekawe czy będzie pamiętał
O urodzinach też musiałąm przypominać
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kochana my mielismy pierwsza rocznice slubi i 10 związku i też życzeń nie dostalam.....
Proszę Kwiatek ode mnie i od Frania
A po Hippie rzecyiwscie nienajgorzej. Ulał troszke ale to dlatego ze wypił 120 ml po 40 mlherbatki!!
Dziekuję
Cytat:
no to się chłop nie popisał
Ty po prostu sama sobie kup ten aparat fotograficzny, a jak mąż coś będzie krytykował to powiedz, że to Twój prezent urodzinowy - dla samej siebie, skoro od niego nie dostałaś
Dobry pomysł
tylko nie mam tyle na koncie (mamy oddzielne), żeby na porządny aparat starczyłowięc pewnie coś innego sobie sprawię
Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
A moje dziecię zakorkowane, już wymiękam. Normalnie robi kupę kilka razy na dzień, a teraz już 3 dzień nic. Po każdym jedzeniu histeria, prawie nie śpi, no i niestety w nocy też daje wycisk. Nie wiem, czy to nie przypadkiem od tego, że zaczęłam podawać mu troszkę mm - ostatnio Hippa. Tyle, że podałam mu niecałe 30 ml, żeby go przyzwyczaić, no i od tego czasu kupy już nie było.
Nie wiem, czy to może mieć związek? Szczepienie mamy dopiero we wtorek, wtedy też będę się widzieć z pediatrą, mam nadzieję, że do tego czasu mu puści bo już mam dość
Może czopek glicerynowy, albo masaż by pomógł
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
a najśmieszniejsze jest to, że Patryk nie jest grubasem z podwójnym podbródkiem i wałkami tu i ówdzie tylko z pajaców błyskawicznie wyrasta

ad1. Dzięki, nie dam się na pewno
ad2. Przykro, że zapomniał i żadna pociecha, że faceci tak mają, bo dla nich to sentymentalne pierdoły i zawracanie d...y
ad3. Rany nie wyobrażam sobie takich wrzasków Strasznie ci współczuje Pewnie próbowałaś już wszystkiego i dziewczyny dawały ci rady ale ja nie byłam na bieżąco więc nie wiem a może na coś wpadnę Mały płacze od dawna od urodzenia? Mówiłaś pediatrze o tym? Śpi w nocy? Ten płacz jest napadowy o konkretnej porze dnia?
Może to są kolki?(mój też miał kolki i sama na to nie wpadłam, bo myślałam, że kolki tak jak piszą to darcie non stop nie do uspokojenia).
Czyli rośnie a nie tyje, duży chłopak będzie, więc tym bardziej się nie przejmuj komentarzami
1.i prawidłowo
2.niestety, ale mogliby czasem dla nas się przemóc i owe sentymentalne pierdoły kultywować
3. Płacze od 2 tyg życia, w pierwszym był ekstra jadł i spał, pierwszy ryk odstawił w drodze ze szpitala i to był początek Noce mamy w miarę dobre budzi sie wprawdzie kolka razy ale ryków raczej nie ma, za to dnie są takie "wesołe" W dzień praktycznie nie sypia, poza spacerami-budzi się kiedy wózek staje. Nie podejrzewam kolek, bo dostaje Bobotic, Delicol, regularnie masuję mu brzuszek, kupy i bąki wali jak trzeba. Po prostu nie wiem dlaczego ten typ tak ma. Pediatra też nic mądrego nie wymyśliła
Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Karolina to strasznie przykre, ale mój tz tez na rocznice w tym roku nic mi nie dał a ja wtedy byłam w szpitalu bo mała urodziła sie 3 dni przed nasza rocznica do dupy z tymi facetami

Cytat:
Wygrałam
http://www.ebay.de/itm/200828261320?...#ht_500wt_1288
Fakt - konkurencji wielkiej nie miałam
Będzie jak znalazł do jeansów i brązowych spodni

Teraz licytuję jeszcze jeden - taki już bardziej "kobiecy"
Zaje.biaszcza
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wzajemnie

Dziękuję
Bardzo mi przykro, z powodu męża i jego "sklerozy".
Dla Ciebie

Szał zakupów trwa
Dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Karolina my Ci pożyczymy wszystkiego najlepszego
Dużo miłości, zdrowego i spokojnego Marcinka
Na Was zawsze można liczyć
---
Ja też coś wylicytowałam
http://allegro.pl/show_item.php?item=2684115556
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:37   #97
blueberry88
Zakorzenienie

Pojechaliśmy po buty, nie mogłam się zdecydować, więc tż zaproponował, żebym wzięła dwie pary
Młoda jeszcze nie śpi

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieci też tak intensywnie mielą językiem? Bo moja mała tak się przy tym produkuje że aż wargi do buzi zassiewa

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Blue kawę pije ale tylko rozpuszczalną z jednej łyżeczki, pół na pół z mlekiem, 2 kubki dziennie.
Może to od kawy
Też mamy zasysanie wargi

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mój nigdy nie pamięta. Albo inaczej - pamięta, ale udaje, że tematu nie ma, bo "u niego w domu nikt się w takie rzeczy nie bawił". Wcześniej było mi przykro, ale już przywykłam, kwestia przyzwyczajenia

Ja jak byłam w przychodni, to była taka kobieta z dzieckiem - lat około 5. I w pewnym momencie dziecko rozdarło się na całego, krzycząc "cyca! cyca chcę!" Histeria była niezła, babka czerwona jak burak, ludzie patrzą z zainteresiowaniem. Naprawdę dziwię się jak można tak długo karmić, dla mnie to wręcz niezdrowe..
Ad1. Mój też z takiego domu pochodzi, ale go wyprostowałam
Ad2.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ojej współczuje wam Tylko, że masaż brzuszka i koperkowa, to na gazy a jak zakorkowane jelitka, to gazy nie mają jak wyjść i dziecie się męczy strasznie Koniecznie popytajcie pediatrów i poczytajcie w necie co mamuśki radzą na zatwardzenia. bo na gazy ja znalazłam sposób(też w necie na jakimś forum) prosty, że aż niedowiary, że człowiek na to nie wpadł KMINEK Tak jak nam dorosłym pomaga i dodajemy do kapusty itp. dań tak dla dzieciaczka do picia też i pierdki będą huczeć, że aż miło Nam pomogło i pomaga dalej

Oki spadam już spać, dobranoc mamki
I co i jak robi się z tym kminkiem?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 23:37   #98
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
fajne
my mamy takie
pamiętam, że takie macie
Też je nawet oglądałam, ale najmniejszy rozmiar wydał mi się wciąż strasznie duży dla Zosi. To, co wylicytowałam, ma chyba podobną długość, ale miękką podeszwę, więc może będzie jakoś lepiej leżeć

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
3. Płacze od 2 tyg życia, w pierwszym był ekstra jadł i spał, pierwszy ryk odstawił w drodze ze szpitala i to był początek Noce mamy w miarę dobre budzi sie wprawdzie kolka razy ale ryków raczej nie ma, za to dnie są takie "wesołe" W dzień praktycznie nie sypia, poza spacerami-budzi się kiedy wózek staje. Nie podejrzewam kolek, bo dostaje Bobotic, Delicol, regularnie masuję mu brzuszek, kupy i bąki wali jak trzeba. Po prostu nie wiem dlaczego ten typ tak ma. Pediatra też nic mądrego nie wymyśliła

Ja też coś wylicytowałam
i nie jest ani trochę lepiej?
Hmm, ja pamiętam, że Zosia już jakoś w okolicach 7 tygodnia miewała lepsze dni - oczywiście wciąż nie spała, ale zdarzało się (rzadko bo rzadko, ale jednak ), że wytrzymywała np. 20 minut w leżaczku - bez ryku. Tak ze 3, 4 razy dziennie. Oczywiście nie codziennie

W trzecim miesiącu już zdarzało jej się przysnąć w ciągu dnia (oczywiście wciąż w leżaczku, łóżko jest dobre jedynie między 22-23 a 5-7).

Teraz muszę przyznać, że chyba zadziałała u niej magia skończonego trzeciego miesiąca - od jakichś 10 dni to jest nie to samo dziecko, co wcześniej. Dziś posprzątałam całe mieszkanie - Zosia tylko albo śledziła mnie wzrokiem, albo przyglądała się swojej syrence, albo miętoliła książeczkę. Potem przyszła szwagierka na ploty - mała przespała () 3 godziny. Zjadłam w spokoju obiad, przeczytałam 50 stron książki, pomalowałam paznokcie, napiłam się kawy z mężem (w kuchni - mała była w pokoju i wpatrywała się 20 minut w... krzesło, gadając coś pod nosem). Obłęd.
Ryk był dziś raz (bo popłakiwania, że jej się nudzi, nie liczę - to można "załatwić" w minutę) - jak chciałam ją już położyć spać.

Tak więc - bądź dobrej myśli, to się MUSI kiedyś skończyć

Pajacyk cudny!!

Stary 2012-10-12, 05:31   #99
nadalka
Zakorzenienie

Depoison jak ja Ci zazdroszczę że u Was zadziałała magia skończonego 3 miesiąca...
Mała wczoraj już tak marudziła że posmarowałam jej dziąsła Dentinoxem. Uspokoiła się i spała od 18 do prawie kąpieli o 20. Ale po jedzeniu taka była umachana że zasnęła od razu i przez jakieś 1,5h nawet ręką nie drgnęła...
No a dzisiaj wstała o 4,45... No myślałam że zejdę... Ale udało mi się ją o 6 uspać też oczywiście w leżaczku bo ze mną to ona lubiła kiedyś spać jak dawałam cyca...
Tak więc i ja zaraz kładę się spać...

Widzę że szał zakupowy was dopadł ja w tym miesiącu niestety nie poszaleję... Na benzynę do Wawy muszę wydać prawie 300zł

Wczoraj się mega wkurzyłam w dzień. Ale nie pisałam o tym. Dzisiaj jadę na bioderka, miałam zajść do zusu, do rosmana zajechać do kauflandu. No i mój zaje.bisty mąż nie załatwił sobie wolnego. No tak się wkurzyłam że szok. "Bo w pracy musi być komplet tylu i tylu bo nie ma wszystkich bo poszli na wolne". Cholera jasna, on już od 13 sierpnia wiedział że ma sobie załatwić wolne... Co za człowiek

Może bym się nie wkurzyła gdybym miała wszystko na miejscu ale muszę jechać prawie 30km do innego miasta i ciężko mi się tłuc z dzieckiem, jeszcze rozumiem do lekarza ale nie po urzędach i sklepach. Więc napisałam do 3 (niby najlepszych) koleżanek... No i dupa. Oczywiście żadna nie ma czasu i nie może... I to tym bardziej mnie pogrążyło bo jak ktoś coś chce to ja muszę być na zawołanie, a jak ja to nie ma nikogo więc się przemogłam i zadzwoniłam do ojca... Nie chciałam go prosić bo nie chce być nadal zależna od rodziców no ale niestety....
Na ludzi niestety nie można liczyć... A najbardziej boli mnie to że na własnego męża nie mogę...

Dobra idę w kimkę bo coś nadal serce mi kołacze... BLUE wiesz, to może z nerwów
Stary 2012-10-12, 07:35   #100
prince_polo
Zakorzenienie

witam sie po kolejnej przespanej csałej nocy
mała sie wlasnie buja w bujaczku

za oknem przymrozek

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

acha mialam Wam pisac z emoja niunia wyciaga raczki jak widzi ze bede Ją brała na rece tak jak by chciala by Ja wziac juz Jej nie biore normalnie tylko za paszki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:05   #101
mrowka88
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas dzisiaj nocka jak zwykle...obudziliśmy się o 4 i wstaliśmy o 7.30. Wyspałam się Tylko wczoraj Maluch coś nie mógł zasnąć. Widać było, że był zmęczony i śpiący bo oczki Mu się kleiły ale nie umiał zasnąć. Popłakiwał, kręcił się, kilka razy rozkrzyczał...aż wreszcie udało mi się go uśpić jakoś po północy.

Nel_a, Depoison dzięki za wskazówki. Dzisiaj kupię farbki do malowania palcami i będziemy działać

Nadalka

Prince u nas też był przymrozek w nocy a teraz mgłaaaa....jak mleko

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Wy tak tu sobie szalejecie z tymi zakupami i ja chyba będę musiała też się poddać temu szaleństwu Odkryłam niedawno, że w mojej szafie występuje jakaś czarna dziura, która pochłania rzeczy...gdzieś mi wcięło jesienną kurtkę i zimowe buty
No więc muszę nadrobić te braki I to szybko! Zanim znajdę zaginione ciuchy i zacznę mieć wyrzuty sumienia

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 08:09   #102
phdwao
Zakorzenienie

Hej ho!

Mojemu maluchowi sie cos pomieszało budził się co 2,5h w nocy, ech było tak pieknie a teraz tyle pobudek, zwalam to na zbliżający skok, bo nie chcę dopuszczać myśli, że tak mu zostanie w najbliższych tygodniach

u nas duże mgły,zimno 2 stopnie, przypomina mi się jak dygałam do pracy w takie mgły, samiuśieńka w ciązy, lasami i polami, ech może teraz ciężko jest ale jaka wolność od dojazdów
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:21   #103
prince_polo
Zakorzenienie

masakra z ta pogoda.

A ja Wam powiem ze góra miesiac i czeka nas spacerówka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 08:29   #104
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
masakra z ta pogoda.

A ja Wam powiem ze góra miesiac i czeka nas spacerówka
nas też, dolina, a mam gondole 80cm
Stary 2012-10-12, 08:30   #105
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Depoison jak ja Ci zazdroszczę że u Was zadziałała magia skończonego 3 miesiąca...
ale wiesz - Ty nie myśl, że tak jest zawsze, że tak jak wczoraj, wygląda teraz każdy dzień . Dziś na przykład (chyba dla równowagi) mała zgotowała nam taką noc, że ręce opadają . Spałam zaledwie 3 godziny - a i to w dwóch ratach

I pewnie niebawem rozpocznie się ząbkowanie, jakiś kolejny skok itp - i zaś cały kołowrotek od nowa

/o - jaki mam ładny nr postu - 1111 /

Edytowane przez depoison
Czas edycji: 2012-10-12 o 08:32
Stary 2012-10-12, 08:36   #106
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wygrałam

teraz już nie mrożę, ale używałam woreczków Lansinoh. Fajne są.
Nie zauważyłam, żeby mleko przechodziło zapachem zamrażarki, ale może gdyby tak te woreczki zostawić na 4-5 miesięcy, to faktycznie by przeszło?
ale fajne mi sie tez takie pdoobaja nawet mam kozaki tez dla niuni puchate ale itak w kombinezonie edzie. Wiec sie nie przydadzą ale superanckie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nas też, dolina, a mam gondole 80cm
noooooo my mamy 76 gondole. ale jak juz Ja wloze w kombinezonie obloze kocem i sie nie moze ruszyc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 08:39   #107
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

noooooo my mamy 76 gondole. ale jak juz Ja wloze w kombinezonie obloze kocem i sie nie moze ruszyc
ech głupio nam przypada na sama zimę
Stary 2012-10-12, 08:43   #108
prince_polo
Zakorzenienie

tak czytam o mojej spacerówce i jestem ciekawa czy moge zamontowac Ją przodem do mnie. Bo zdjecia sa tyłem , a przeciez niedam tyłem takiego malucha. A niemam stelaza by spróbowac bo tz zniosl mi go do suszarni bo wybieram sie dzis an spacer....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 08:45   #109
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, nie mam za bardzo czasu, więc nie nadrabiam. Teraz jestem dosłownie na sekundę, bo będę ciasto robić.
Chłopaki na spacerze, więc mam akurat czas na pieczenie i sprzątanie.
Wczoraj Fabi miał dzień marudy, dodatkowo brzuszek go bolał i mnie obsrał całe spodnie miałam w kupie... Wylało się falbankami i górą pampka, jak to możliwe, nie mam pojęcia, bo dużo tego nie było
Dobra, lecę do kuchni

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:45   #110
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nooo. Wsumie patrz Ty masz gondole 80 cm a ja 76. ja mam z tych mneijszych Ty z tych wiekszych i co? tak samo wychdozi ze trzeba zmienic. Wiec wydaje mi sie ze reguły niema, tylko zalezy od dziecka. Mam znajoma ktorej dziecko ma 58 cm a ma 7 miesiecy. I pewnie w gondoli pojezdzi jeszcze sporo czasu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 08:46   #111
Soleilka
Zakorzenienie

Ciastek u mnie Fabi w kombinezonie jest na styk z gondolą, ale dalej w niej jeździ, bo tak czy siak ugina nóżki, a w gondoli jest bardziej osłonięty od wiatru...

Bloguję
Stary 2012-10-12, 08:51   #112
prince_polo
Zakorzenienie

dobra mozna przodem

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ciastek u mnie Fabi w kombinezonie jest na styk z gondolą, ale dalej w niej jeździ, bo tak czy siak ugina nóżki, a w gondoli jest bardziej osłonięty od wiatru...
no ja tez jeszcze nie przekladam jej. Moja ma jeszcze troche miejsca. Ale mysle ze miesiac..... no góra do grudnia....

ZRozmawialam z kumpela przed chwilą i mwoila ze Jej corcia (tydzien starsza od mojej) juz an wszystkich swietych bedzie w spacerowce a ma x landera

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

a ciekawe czy moza dokupic same te przykrucie do gondoli?> z tym wyzszym zeby po buzce ni wiało??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 08:55   #113
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2692273902 dobra wygrałam ide spac

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

znowu jutro strace 100 zł
"wyznania zakupoholiczki" czytałaś albo oglądałaś? (książka lepsza)

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

O urodzinach też musiałąm przypominać

Może czopek glicerynowy, albo masaż by pomógł

Ja też coś wylicytowałam
ja też muszę mężowi przypominać ostatnio to na obrączce sprwdzał grawiurę bo jest tam data ślubu - zapomniał

też chciałam zaproponować czopek glicerynowy

cudny pajac też taki kupiłam dla Kuby

Cytat:
pamiętam, że takie macie
Też je nawet oglądałam, ale najmniejszy rozmiar wydał mi się wciąż strasznie duży dla Zosi. To, co wylicytowałam, ma chyba podobną długość, ale miękką podeszwę, więc może będzie jakoś lepiej leżeć

i nie jest ani trochę lepiej?
Hmm, ja pamiętam, że Zosia już jakoś w okolicach 7 tygodnia miewała lepsze dni - oczywiście wciąż nie spała, ale zdarzało się (rzadko bo rzadko, ale jednak ), że wytrzymywała np. 20 minut w leżaczku - bez ryku. Tak ze 3, 4 razy dziennie. Oczywiście nie codziennie

W trzecim miesiącu już zdarzało jej się przysnąć w ciągu dnia (oczywiście wciąż w leżaczku, łóżko jest dobre jedynie między 22-23 a 5-7).

Teraz muszę przyznać, że chyba zadziałała u niej magia skończonego trzeciego miesiąca - od jakichś 10 dni to jest nie to samo dziecko, co wcześniej. Dziś posprzątałam całe mieszkanie - Zosia tylko albo śledziła mnie wzrokiem, albo przyglądała się swojej syrence, albo miętoliła książeczkę. Potem przyszła szwagierka na ploty - mała przespała () 3 godziny. Zjadłam w spokoju obiad, przeczytałam 50 stron książki, pomalowałam paznokcie, napiłam się kawy z mężem (w kuchni - mała była w pokoju i wpatrywała się 20 minut w... krzesło, gadając coś pod nosem). Obłęd.
Ryk był dziś raz (bo popłakiwania, że jej się nudzi, nie liczę - to można "załatwić" w minutę) - jak chciałam ją już położyć spać.

Tak więc - bądź dobrej myśli, to się MUSI kiedyś skończyć

Pajacyk cudny!!
ktoś Ci Zosię podmienił nie to dziecko...

Cytat:
Mała wczoraj już tak marudziła że posmarowałam jej dziąsła Dentinoxem. Uspokoiła się i spała od 18 do prawie kąpieli o 20. Ale po jedzeniu taka była umachana że zasnęła od razu i przez jakieś 1,5h nawet ręką nie drgnęła...
No a dzisiaj wstała o 4,45... No myślałam że zejdę... Ale udało mi się ją o 6 uspać też oczywiście w leżaczku bo ze mną to ona lubiła kiedyś spać jak dawałam cyca...
Tak więc i ja zaraz kładę się spać...

Widzę że szał zakupowy was dopadł ja w tym miesiącu niestety nie poszaleję... Na benzynę do Wawy muszę wydać prawie 300zł

Wczoraj się mega wkurzyłam w dzień. Ale nie pisałam o tym. Dzisiaj jadę na bioderka, miałam zajść do zusu, do rosmana zajechać do kauflandu. No i mój zaje.bisty mąż nie załatwił sobie wolnego. No tak się wkurzyłam że szok. "Bo w pracy musi być komplet tylu i tylu bo nie ma wszystkich bo poszli na wolne". Cholera jasna, on już od 13 sierpnia wiedział że ma sobie załatwić wolne... Co za człowiek

Może bym się nie wkurzyła gdybym miała wszystko na miejscu ale muszę jechać prawie 30km do innego miasta i ciężko mi się tłuc z dzieckiem, jeszcze rozumiem do lekarza ale nie po urzędach i sklepach. Więc napisałam do 3 (niby najlepszych) koleżanek... No i dupa. Oczywiście żadna nie ma czasu i nie może... I to tym bardziej mnie pogrążyło bo jak ktoś coś chce to ja muszę być na zawołanie, a jak ja to nie ma nikogo więc się przemogłam i zadzwoniłam do ojca... Nie chciałam go prosić bo nie chce być nadal zależna od rodziców no ale niestety....
Na ludzi niestety nie można liczyć... A najbardziej boli mnie to że na własnego męża nie mogę...

Dobra idę w kimkę bo coś nadal serce mi kołacze... BLUE wiesz, to może z nerwów
utłuc tego tzta

lece bo dziecko woła...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:59   #114
mrowka88
Raczkowanie

U nas jeszcze problemu nie ma bo Pawełek ma sporo luzu w gondoli póki co...a też mamy 80-tkę. Ale pewnie już w ziemie będziemy musieli się przesiadać na spacerówkę
A swoją drogą, ja- naiwna, myślałam że duża gondola spokojnie wystarczy gdzieś do marca. Nie miałam pojęcia, że dzieci tak szybko rosną Często słyszałam, że niektórych ciuszków mu pewnie nawet nie zdążę założyć, ale myślałam sobie "ta, jasssne...ciąża też miała być strasznie uciążliwym stanem" a nie była
No ale widzę po ciuchach, że jednak tempo wzrostu mamy duże

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:02   #115
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
"wyznania zakupoholiczki" czytałaś albo oglądałaś? (książka lepsza)
ogladałam

ale mnie dzis brzuch boli, w kibelku ciagle siedze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-12, 09:11   #116
houserka
Rozeznanie

dzień dobry,
mała śpi juz od godziny, ugotowałam zupę, zrobiłam ciasto na naleśniki i siedzę teraz

prince- nawet 72 cm a nie 76, mam ten sam wózek
soleilka- w auchan są golarki do ubrań sieciowe, kiedyś pytałaś, coś koło 19 zł kosztują

moja Gienia kończy dziś 3 miesiące...

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:13
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:15   #117
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
dzień dobry,
mała śpi juz od godziny, ugotowałam zupę, zrobiłam ciasto na naleśniki i siedzę teraz

prince- nawet 72 cm a nie 76, mam ten sam wózek
soleilka- w auchan są golarki do ubrań sieciowe, kiedyś pytałaś, coś koło 19 zł kosztują

ta? ej baba mierzyła i wyszło jej 76 (pomyslalam wtedy 4 cm wta czy w ta to nie duzo... )
Brawa dla NIUNI!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

faktycznie 73 cm
a jak spacerówka? bo niemam jak jej teraz sprawdzic rozklada sie na lezaco cała? i przodem mozna nie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:16
Stary 2012-10-12, 09:18   #118
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Jest lepiej. U nas też. Za 3 dni M. będzie miała skończone 3 miesiące
Wczoraj na przykład pierwszy raz rozpłakała się o godz. 17.50. W godzinach 17-19 w dalszym ciągu jest bardzo marudna. Cokolwiek by się nie działo, jakkolwiek by nie była wesoła to o 17 siada jej humor i zamienia się w tykającą bombę Mega ryk jest wtedy kwestią czasu. Ale już zmądrzałam i nawet nie próbuję jej wtedy karmić (grozi histerią) ani zabawiać, tylko pakuję w manducę, a dla wzmocnienia efektu puszczam suszarkę z youtuba. Wycisza się i zasypia, po godzinie wyjmuję już lepsze dziecko. I wraca stara Martynka. W ciagu dnia robi sobie też 2 godzinną drzemkę, (to od jakiś 2 tygodni) Wcześniej nie spała w ciągu dnia, a to przecież niezbyt normalne że tak małe dziecko w ogóle nie śpi... Niby nienormalne ale widać zdarza się i to nierzadko.
Jedynym problemem teraz są te "kolki" 17-19 i wzdęcia w nocy, w szczególności nad ranem.

Cytat:
no właśnie... na zimę przydałaby się gondola
nawet nie wiem ile cm ma nasza
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:43   #119
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

dzięki u mnie nie ma auchan... Zamówiłam na allegro w końcu

Wszystkiego najlepszego

Bloguję
Stary 2012-10-12, 09:51   #120
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć weekend

Jutro muszę kupić sobie kozaki na zimę , ale u nas zimno 4 stopnie buuuuuuuu jak tu iść na spacer

Najlepszego dla małej Houserki

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:52
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości