![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: picie dożdży
ja też zaczęłam pić drożdże.. za pierwszym razem po każdym łyku robiłam dłuugą przerwę, bo nie mogłam znieść tego zapachu ; P ale teraz jest ok. ktoś tu pisał, ze picie 3 razy dziennie 'obejmuje' trzy kostki.. ja od 3 dni piję raz dziennie po łyżeczce drożdży.. więc ile czasu powinnam je pić i jak długą powinnam zrobić przerwę ? i mam jeszcze jedno pytanie.. ktoś tu pisał że po nich może być wysyp nowych pryszczy.. miał ktoś już taką sytuację ? ja narazie nie mam żadnych nowych krost ale nie widzę też znacznych efektów.. w końcu to tylko 3 dni ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
hej, sama chce zaczac pic dzozdze, tylko nie za bardzo wiem jak to zrobic... jakie drozdze kupic, w jakich proporcjach zalac je woda lub mlekiem, czy woda lub mleko maja byc zimne czy cieple... ile razy dziennie pic i najlepiej o jakiej porze?
sa jakies skutki uboczne? jezeli chodzi o tycie, to bardzo dobrze, bo mam ok 15kg niedowagi ;] prosze o szybka odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
ja od 4 dni pije drozdze, kostke dziele na 4 czesci i starcza na 4 dni zalewam pol kubka taka jedna czesc goracym mlekiem, juz sie przyzwyczailam do smaku najgorzej przez pierwsze 2 dni jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;6697665]ja od 4 dni pije drozdze, kostke dziele na 4 czesci i starcza na 4 dni zalewam pol kubka taka jedna czesc goracym mlekiem, juz sie przyzwyczailam do smaku najgorzej przez pierwsze 2 dni jest...[/quote]
dzieki bardzo, to juz jakies informacje mam ![]() a zauwazylas jakies zmiany? warto pic to bagienko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
hnmm... narazie nie poniewaz nie mam problemu z tradzikiem tylko pojedyncze pryszcze( nie pojawiaja sie nowe od czasu picia) ale narazie mam inny problem na twarzy wiec niewiele moge napisac o zmianach ale jak sie pojawia to napisze, zamierzam pic przez 2 tygodnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo, ja tez trodziku nie mam, sporadycznie, najczesciej kiedy okres sie zbliza... ale zawsze warto wiedziec, poza tym slyszalam, ze to wzmacnia tez wlosy i paznokcie
![]() pozdrawiam ![]() _____________ jeszcze 90 dni do pełnoletniości... ^^ Edytowane przez Majuchaa Czas edycji: 2008-02-24 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Mewa133 - mam pytanie w związku z Twoją drożdżową kuracją - zalewałaś wrzątkiem, mlekiem, wodą..? Przedtem miałaś silny trądzik, czy taki średni? Chodzi mi o te okropne ropniaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ten eliksir z drożdzy musi być przyrządzony w ten sposob, ze drozdze trzeba koniecznie zalac wrzącym mlekiem lub woda(jak kto woli), a tym bardziej nie wolno ich jesc na surowo, poniewaz drozdze to zyjątka, ktore jednoczesnie są zródłem wit. z grupy B, ale i zywią sie nimi...
Jesli będziemy jesc surowe drożdze beda sie rozwijajac w nas pobierajac wit. B pustosząc nasz organizm, a nie wzbogacając... Dlatego tak wazne jest zalanie ich wrzatkiem.... Ja np. biore 1/4 drozdzy do szklanki nastepnie gotuje mleko i zalewam tak zeby mi je zakrylo mieszam i mam gotowy napoj ![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
No to od dzisiaj piję drożdże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() ja pije drozdze juz od tygodnia, ale jeszcze nie zauwazylam efektow ![]() czy jesli po wypicu drozdzy zjem gume do zucia to nie zahamuje dzialania drozdzy? bo musze czyms zagrysc zeby nie czuc tego smaku;P pozdrawiam cieplutko i czekam na odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
mam nadzieje ze ktos mi odpowie???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
nic ci nie zahamuje dzialania drozdzy, skad ten pomysl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
No bo wiem ze cukier niegatywnie wplywa na dzialanie drozdzy;P zabija w nich selen...., a guma do zucia posiada w sobie skladniki slodzace no i dlatego sie zastanawaim czy to czasem tez nie ma wplywu....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
![]() Ja piję drożdże już od 14 dni i już widze efekty! ! No i właśnie ja to robię tak,ze 1/4 kostki drożdży zalewam wrzątkiem i odstawiam na noc,a rano piję. (Dlatego czekam całą noc ażeby się nie nabawić drożdżycy-nie zbyt przyjemna choroba) Nie słodzę i nie używam mleka. Takie mleczne czy słodzone moze i też pomagają,ale dużo szybciej i skuteczniej działają zalewane właśnie wodą. (Wiem to od pani,która jest lekarzem i dietetykiem z elementami kosmetologii) Naprawde polecam. Mi pani zaleciła pić je przez 28 dni,a potem przerwę sobie zorbić.
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
jak się zaleje wrzątkiem, to się drożdże "zabije", więc drożdżycy się nie nabawisz tak czy siak. moim zdaniem pozostawianie na noc jest bez sensu trochę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Ja juz slyszalam chyba ze 100 przepisow na te drozdze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Uff przejrzalam caly watek
![]() ![]()
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
ja przestalam pic drozdze bo przytylam 2 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Hmm picie drozdzy jest zalecane jako kuracja odchudzajaca, przez jakiegos tam lekarza..wyczytalam to w internecie. No i podobno rzeczywiscie wspomaga odchudzanie, mimo to ze na 100 g maja az 478 kcal. Tylko ze zalecane jest picie ich raz dziennie w dawkach 1/4 kostki zalana 3/4 szklanki wody;P w gole drozdze maja mnostwo witamin, bo az 12...., wiec warto je pic, moze nie litrami...bo co za duzo to nie zdrowo;P ale raz dwa razy dziennie
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
widocznie nie na wszystkich dzialaja odchudzajaco, pilam raz dziennie tyllko przez 7 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
ciekawa sprawa...teraz stoje przed dylematem... mial ktos jeszcze takie skutki picia drozdzy?
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
I hate You, a w jakich dawkach na dzien pilas te drozdzE?;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
kostke dzielilam na 4 czesci i jedna taka czesc na pol szklanki czasem nawet mniej kostki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Acha...no to dziwne troszke ze przytylas. Bo ja na poczatku tez tak pilam i waga nie poszla w gore, no ale akurat Twoj organizm tak to przyjąl. A byly chociaz efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
ja polecan lewitan, a czy robic przerwy trzeba to nie wiem niestety ale wydaje mi sie ze tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;6954990]ja polecan lewitan, a czy robic przerwy trzeba to nie wiem niestety ale wydaje mi sie ze tak.[/quote]
A ile kosztuje i ile czxasu trzeba go stosowac ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.