![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Projekt nowego rozporządzenia o wczesnym kształceniu - żłobki, przedszkola
Cytat:
![]() Jeśli możnaby sobie wybrać jak piszesz czy dziecko idzie na spacer czy nie to rownież potrzebna jest osoba/osoby, które zostaną w sali z dzieckiem. Wiec dodatkowy koszt znów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Projekt nowego rozporządzenia o wczesnym kształceniu - żłobki, przedszkola
Tak zrozumiałam, że była właścicielka, jej siostra i dwie zatrudnione dziewczyny, które bały się że stracą pracę i jedna z nich to nagrywała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Może któraś tak zrobi. Moja leżała na oddziale noworodkowym jedna dobę, na noc były dwie pielęgniarki i żadne dziecko nie leżało z pielucha/smoczkiem/butelka. Same mi ja przynosiły na karmienie. Nie twierdze ze wszędzie jest super, może gdzieś sie znajdzie taki syf.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
napisane w czasie przeszłym zauważ
![]() ![]() Cytat:
bo to juz podejrzane jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Scorpionec, nie do końca - moja córka DŁUGO buczała na widok mojego szwagra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w tym podejrzanego? Nie wiem czy wszystkie dzieci muszą być takie same, moja nie lubi osób trzecich, bardzo powoli i niechętnie przekonuje się do nich, ale oczywiście wszyscy muszą byc tacy sami. ![]() Płacze jak zbliża się do niej np. moja teściowa, którą regularnie od urodzenia widuje.
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam swoje dzieci uważam za jedyne w swoim rodzaju i nie powtarzalne ![]() btw jak ja widze swoją teściową to też mam ochotę się rozpłakać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mi żłobek bardzo odpowiada. Wiadomo, że dyskusja teoretyczna, jak większość na forum, nikt nikogo do niczego przecież, nie zmusi. ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
może udam się z nią do lekarza bo podejrzanie płacze ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ehhh to podyskutowałyśmy
![]() Ciekawe kiedy wprowadzą te wszystkie rewelacje z pierwszego postu ![]() Czy moja będzie już pełnoletnia wtedy ![]()
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Jakbyś dokładniej doczytała, to byś wiedziała
![]() Zmiany już na 2013 rok są planowane, podejrzewam, że o wrzesień chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Czyli to oznacza że na 100% tak będzie od 2013?
eee to można powiedzieć, że nam się udało w tym roku ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Jeśli rozporządzenie wejdzie w życie, to tak. Tzn, wg mnie całość nie wejdzie, ale spora część zapewne tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Czyli jeszcze nie weszło w życie.
Smutne to ... ale może jakoś to będzie w końcu w praktyce dużo rzeczy tych napisanych na papierze można ominąć
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Mnie pewnie i tak nie bedą te zmiany dotyczyć jeśli znów wezmą dochód jako główne kryterium przyjęcia
![]() No ale trzymam kciuki za innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
W części przedzkoli w dużych miastach biorą dochód pod uwagę, jak zarabiasz za dużo to do prywatnego/niepublicznego.
Wyjątkowo zgadzam się z Izą. Nie ma co porównywać 3-latków z wyjściem na spacer z grupą 6-18. Sama pamiętam jakie zamieszanie byo przy wychodzeniu na dwór z 3-latkami. Jedna pani na dworze, woźna i ja ubieramy dzieci, do pomocy pani dr i kto się nawinie, dzieci po kolei ubierane i na dwór. A to przeciez dzieciaki, które mniej więcej umieją się ubrać (mało które roi to adekwatnie do wieku) i rozumieją polecenia. U nas bardzo pilnują tego zapisu o 1/5 czasu. Nawet babka z kuratorium twierdziła, ze mogą za to ścignąć. W złobkach rozumiem wychodzenie na taras jak jest wiosna, ciepła jesień, gdzie trzeba tylko grubsze bluzy i buciki zakładać. Natomiast w zimie sobie nie wyobrazam wyjscia z całą 15-osobową grupą maluszków. Dla mnie jedynym rozwiązaniem byłoby wychodzenie etapami, np. po 2-4 dzieci na 30 min i zmiana. Z tym, ze musiałaby być pani spacerowa specjalna, a to tak jak pisała Iza koszty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.