![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
princ jutro będzie lepiej
![]() ![]() my w tym tygodniu wydalismy na auto tż 700zł, a jeszcze czeka nas ubezpieczenie, no i przegląd i ubezpieczenie mojego ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Muff pewnie, że sam założył. Dziwnym trafem założył jej czapkę, bo na kupce do założenia też nie leżała..
Olka dzięki za czeko ![]() DOBRY ![]() Powiem Wam, że tż-owi tak się już oberwało, że ho ho. Łącznie z dzisiejszą nocą - musiał czuwać nad małą, bo przez zatkany nosek budziła się, pomagać musiał w odciąganiu gluta - bo ona nie chce i koniec. Bo gdyby po prostu zachorowała to ja bym czuwała, bo on do roboty wstawał 6:30, a podudka zaczeła się przed 4. Zadzwonie do pediatry czy przyjechać... Pojechał właśnie po zakupy do domu do biedry, żebym jechać nie musiała z podchorowaną małą. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-30 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Princ...:/ oni sa poprostu z innej planety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
muffinko swietne musialo byc takie spotkanie
![]() moze jak sie przeprowadzimy to poznam jakies mamuski z malymi dziecmi,i mala bedzie miala towarzystwo princ chlopy to jednak czasami nie potrafia zrobic pozytku z mozgownicy ![]() u nas raz byla podobna sytuacja,zimno,pizgalo jak nie wiem,tz-et z mala poszedl,ja do nich doszlam i patrze,a mala nie ma czapki,i ta sama spiewka-nie mówiłać zeby ubrac ![]() głowa do góry bedzie dobrze,a co do wydatków,lacze sie w bolu,mamy ich teraz ogrom ![]() dobry u nas nocka znow cala przespana ![]() teraz sie bawi,a ja mam pakwoania dalszy ciag
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
u nas w srodku nocy znow godzinna histeria :/ jajuz nie wiem ...najpierw jeczy jeczy, smok nie pomaga, picie nie pomaga, zaczyna popłakiwac, potem płakac i tak to histerii:/ to chyba te cholerne zeby ale ile to moze trwac!!??daje mu wtedy cos p/bolowego ale przeciez nie moge mu non stop cos pakowac;/ szlak mnie trafi zaraz
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() a co do wstawania o 5.50 to w sumienie miałabym nic pzreciwko gdyby mały noc przesypiał i wstawał o 6 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Kasia a może to koszmary senne?
![]() Tak, chłopy są z innej planety. Powiedziałam mu, że już nie będę mu tego wypominać, bo już mu gadałam dwa dni. Że najważniejsze teraz, żeby mała szybko wróciła do zdrowia. Nie chcę się z nim kłócić, bo przecież i tak to nic nie zmieni. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- A powiedzcie skoro mała nie ma gorączki, nie kaszle, tylko katar to chyba nie jest to nic najgorszego? Tylko przeziębienie..? Mała ładnie się bawi teraz, więc okropnie chora nie jest chyba... Podałam jej wit. C, wapno i krople do noska. Ja tu się zastanawiam czy ona mocno chora, a ta wlazła pod stół, stoi, trzyma się rękami o rurki i sprężynuje ![]() Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-30 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do zmeczenia wczoraj wode z wyparzania wlałam do.... smietaika zamiast do zlewu;/ ale tz stanął na wysokości zadania i wysłał mnie spać a sam bujał sie z młodą, po płnocy go zmieniłam.
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Z pracą, kiedy nic nie zostaje z wynagrodzenia , jest i tak jeden plus - łapiemy doświadczenie. Może mało pocieszające, ale sytuacja na rynku jest jaka jest.. Niestety.. Polska eh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ślę wam wielkie całuski kochane, poukłada się choć ciężko w to uwierzyć ![]() ![]() U nasd nadal minimum 6 pobudek w nocy, cóż poradzić ![]() Szukam pracy i idzie mi jak woda pod górę ![]() Ale za to jestem szczęśliwa bo jest zima ![]() ![]() ![]() Dziś mój Mateusz kończy 5lat, jakoś mi smutno ![]() ![]() Taki duży już, teraz ma 23 kg i 121cm. Rozczulam się ![]() Pobiegł do przedszkola z cukierkami. Moje szczęście pierworodne ![]() U nas dziś ciemno i buro i zimno ale wyjdziemy na spacer, do biblioteki, cmentarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Dziecie poszło wlasnie lulac,a ja musze umyć podłogę,przygotować obiad dla małej i dla nas i chce troche pocwiczyc z play station,bo mi sie utylo ![]() Oj te TZ'ty to naprawdę momentami chyba nie używają mózgów.jak można dziecku kurtki nie założyć w taka pogodę ![]() Myśle princesska ,ze na razie nie ma co sie na zapas denerwować.smaruj ja pulmexem,dawaj kropelki,ale nie za duzo,ja daje raz dziennie,bo one wysyszaja sluzowke. Dalia pamiętaj jedno-dzieci nie wolno porównywać!!!jesli mała robi to,co w swoim wieku powinna,to nie ma sie czym przejmować!!! Cos jeszcze chciałam napisać... ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pulmex mowisz? nie mam.. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Najlepszego dla Matiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Już wiem
![]() Tez przydałaby mi sie koleżanka z dzidzia w wieku małej.kiedys poznałam na placu zabaw Polkę,pare razy sie widzialysmy,ale jakoś tak nie wiedziałam,czy nawiązywać "bliższe stosunki" ![]() ![]() Kupiłam wczoraj 2 rolety do sypialni,na trzecie okno nie było rozmiaru,musze w internecie zamówić.najpierw tz kręcił nosem,bo znowu kasę wydaje,a jak je zobaczył,to od razu kazał zamawiać ta trzecia,bo mu sie spodobały ![]() Ooo,wlasnie listonosz przyniósł kuleczki do tej fontanny,co princesska ostatnio linki wstawiala.zadzwonilam do playskoola i zamowilam ![]() Jeszcze cos wam miałam napisać...co za skleroza ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() Pulmex dziewczyny tu polecaly i moge powiedzieć,ze zadowolona jestem,mogła spokojnie spac,bo nosek był drozniejszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się boję ze moja mała złappie coś od innych dzieci i dlatego unikam spotkań gdzie są małe bobki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj nie pojechałam do mojego City, ale to nic. Sis zrobiła rozeznanie, nie ma w naszym dzieciecym kombinezonów ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Oluś my z tżtem wysocy to i synteż. Princ jakby mój nie dał dziecku kurtki to oskubałabym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Czy gdyby wasze dziecko dostało cos,co juz ma,spytalybyscie rodziców o paragon,zeby wymienić?Max był w niedziele na urodzinach u kolegi z klasy i jego tata wczoraj o paragon poprosił.tak troche dziwnie sie poczułam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mi zawsze szkoda, ze dzieciaki tak szybko rosna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
chyba nie zapytałabym o to wprost, w sensie o paragon...jak już to załatwiłabym to w inny sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Witam
Podczytuje Was ale jakoś nie mogę się wbić w wątek...
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ale mam nerwa. Za oknem stwiają rusztowanie bo dach robią, i tak wiercą, że już mam jedn wrzask Michałka za sobą ![]() Tak się przestraszył, że zaczął się trząść ![]() Princ, ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
kasia bo z wydatkami tak to juz jest,ze zawsze ich za duzo :/
no i czasem ciezko odlozyc cokolwiek,a tu sie pojawiaja niespodziewane wydatki princ jak to tylko katar,to trzeba sciagac,nosek nawilzac,no i jak dziewczyny polecaja smarowac pulmexem(nie wiem czy dobrze napisalam nazwe,mam dar do przekrecania ) Elu najlepsze zyczenia dla Mateuszka ![]() Cytat:
ale wiesz,coraz czesciej spotykam sie z tym w gronie znajomych,ze jak sie wlasnie idzie na przyjecie urodzinowe dzieci,to daje sie od razu prezenty z paragonem,zeby wlasnie jak rodzicom prezent nie podpasuje mogli wymienic ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- owieczko ![]() ![]() baha o wiem o czym piszesz,ostatnio Beti w mieszkaniu tak sie wystraszyla wiertarki,ze przez godzine nie moglam jej uspokoic ![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
a własnie Eluś, 100000 lat dla solenizanta
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wreszcie koniec z zabawą w sekretarkę - znów na własnych śmieciach ![]() Byliśmy wczoraj na kontroli u okulisty - i wszystko pięknie już nie musimy jeździć ![]() Ale jaka droga powrotna to masakra tak śnieg sypał, że nic nie widziałam... MOja mała też sie przestawia na jedną drzemkę w południe- przez co popołudnie i wieczór często jest straaaaasznieeeee marudny ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
![]() Mój już tak śpi d wkacji buuuuuuuuuuuu
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Aha, zapomniałabym.... MOja córka boi się śniegu!!!
![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]() Robię sobie przerwę, później będę sprzątąć. Chociaż i tak nie wiem czy jest sens, bo Pati wymyśliła genialną zabawę (piękną co prawda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muffinka, ja też tak mamy poznaję ![]() ![]() Owieczka, jak było na imprezie? Ela, 100 lat dla Mateuszka ![]() ![]() ![]() Princ, jeżu, ja nie wiem co te chłopy mają w głowach?!?! mój to jest aż nadto przewrażliwiony i on jak ma ubrać dziecko to 3 swetry, 2 pary spodni i cuda wymyśla ![]() Kasia__a no z finansami to ciężko. u nas też topnieją a jeszcze w tym m-cu kupiłam sobie buty i mąz też i na wycieczkę pojechałam i książki pokupiłam, ale to już na prezenty na święta będą ![]() Dominej, moja tez już tylko jedna drzemka - od ok. 10-11 do 12-13. tak 2-2,5 godziny potrafi przespać. Ale nieraz to i tylko45 więc druga wpadnie, ale to już coraz rzadziej. No i dziisaj spała do 6:20, więc poprawa ![]() Baha, moja tak boi sie blendera. Ale musze zmiksować i miksuje jak wstanie, żeby jej nie budzić. Ale nieraz to chowa się pod krzeslo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Idę położyć dziecinę spać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Michał też ![]() 30 min już wstał ![]()
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-30 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.