Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 21:16   #91
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!

princ trzymaj sie
z ta kurtka to no komment, sam pewnie zalozyl

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 21:24   #92
olka1610
Rozeznanie

princ jutro będzie lepiej objadam się własnie czekoladą i wysyłam do Ciebie kawałek na poprawę humoru

my w tym tygodniu wydalismy na auto tż 700zł, a jeszcze czeka nas ubezpieczenie, no i przegląd i ubezpieczenie mojego no i wymiana opon w obu
Stary 2012-10-30, 05:52   #93
Oliveira79
Zadomowienie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:36   #94
princessskaa
Wtajemniczenie

Muff pewnie, że sam założył. Dziwnym trafem założył jej czapkę, bo na kupce do założenia też nie leżała..

Olka dzięki za czeko

DOBRY

Powiem Wam, że tż-owi tak się już oberwało, że ho ho. Łącznie z dzisiejszą nocą - musiał czuwać nad małą, bo przez zatkany nosek budziła się, pomagać musiał w odciąganiu gluta - bo ona nie chce i koniec. Bo gdyby po prostu zachorowała to ja bym czuwała, bo on do roboty wstawał 6:30, a podudka zaczeła się przed 4.

Zadzwonie do pediatry czy przyjechać...

Pojechał właśnie po zakupy do domu do biedry, żebym jechać nie musiała z podchorowaną małą.

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-10-30 o 07:06
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:50   #95
kasia_aa
Zadomowienie

Princ...:/ oni sa poprostu z innej planety
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:53   #96
wariateczka88
Zadomowienie

muffinko swietne musialo byc takie spotkanie u mnie cos takiego by sie przydalo,bo jak juz mowilam mala przepada za dziecmi,a w ogole zmienila sie strasznie,czasem dalej jest nie ufna,patrzy z powazna mina na obcych,ale jak jej ktos przypasuje to zaczepia,smieje sie,macha
moze jak sie przeprowadzimy to poznam jakies mamuski z malymi dziecmi,i mala bedzie miala towarzystwo

princ chlopy to jednak czasami nie potrafia zrobic pozytku z mozgownicy
u nas raz byla podobna sytuacja,zimno,pizgalo jak nie wiem,tz-et z mala poszedl,ja do nich doszlam i patrze,a mala nie ma czapki,i ta sama spiewka-nie mówiłać zeby ubrac
głowa do góry bedzie dobrze,a co do wydatków,lacze sie w bolu,mamy ich teraz ogrom

dobry
u nas nocka znow cala przespana tylko beti wstaje o 5:50,nie da sie jej przesawic calkiem,tz-et mowi ze w tydzien powinna zalapac,no zobaczymy
teraz sie bawi,a ja mam pakwoania dalszy ciag

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:07   #97
kasia_aa
Zadomowienie

u nas w srodku nocy znow godzinna histeria :/ jajuz nie wiem ...najpierw jeczy jeczy, smok nie pomaga, picie nie pomaga, zaczyna popłakiwac, potem płakac i tak to histerii:/ to chyba te cholerne zeby ale ile to moze trwac!!??daje mu wtedy cos p/bolowego ale przeciez nie moge mu non stop cos pakowac;/ szlak mnie trafi zaraz

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
głowa do góry bedzie dobrze,a co do wydatków,lacze sie w bolu,mamy ich teraz ogrom

dobry
u nas nocka znow cala przespana tylko beti wstaje o 5:50,nie da sie jej przesawic calkiem,tz-et mowi ze w tydzien powinna zalapac,no zobaczymy
teraz sie bawi,a ja mam pakwoania dalszy ciag
moge ja tez ponarzekać na wydatki???kurcze tż dostanie niedługo premie dość fajna i myśle sobie super kupimy nowy fotelik samochodowy dla małego bo na widok tego w którym aktualnie jezdzi od razu dostaje histerii;/ za mały i niewygodnie mu jest, ale dupa zapomniałam że za żłobek trzeba zapłacić, a ja przecież moją wypłate dostane dopiero pod koniec mc. aaaaaa...i wogole jaka tak policzyłam wydatek na złobek, bilet, rata za mieszkanie....średnio mi sie do tej pracy opłaca iść, nic mi z tego mojego super wynagrodzenia nie zostanie;/ ehhh szkoda gadac, dobrze ze nam rodzice pomagaja bo byłoby słabo;/ dobra wygadałam sie

a co do wstawania o 5.50 to w sumienie miałabym nic pzreciwko gdyby mały noc przesypiał i wstawał o 6 troszke może wczesnie ale za cena niewygórowana za noc bez pobudek
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:10   #98
princessskaa
Wtajemniczenie

Kasia a może to koszmary senne?

Tak, chłopy są z innej planety. Powiedziałam mu, że już nie będę mu tego wypominać, bo już mu gadałam dwa dni. Że najważniejsze teraz, żeby mała szybko wróciła do zdrowia. Nie chcę się z nim kłócić, bo przecież i tak to nic nie zmieni.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

A powiedzcie skoro mała nie ma gorączki, nie kaszle, tylko katar to chyba nie jest to nic najgorszego? Tylko przeziębienie..? Mała ładnie się bawi teraz, więc okropnie chora nie jest chyba... Podałam jej wit. C, wapno i krople do noska.

Ja tu się zastanawiam czy ona mocno chora, a ta wlazła pod stół, stoi, trzyma się rękami o rurki i sprężynuje

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-10-30 o 07:12
Stary 2012-10-30, 08:03   #99
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
moge ja tez ponarzekać na wydatki???kurcze tż dostanie niedługo premie dość fajna i myśle sobie super kupimy nowy fotelik samochodowy dla małego bo na widok tego w którym aktualnie jezdzi od razu dostaje histerii;/ za mały i niewygodnie mu jest, ale dupa zapomniałam że za żłobek trzeba zapłacić, a ja przecież moją wypłate dostane dopiero pod koniec mc. aaaaaa...i wogole jaka tak policzyłam wydatek na złobek, bilet, rata za mieszkanie....średnio mi sie do tej pracy opłaca iść, nic mi z tego mojego super wynagrodzenia nie zostanie;/ ehhh szkoda gadac, dobrze ze nam rodzice pomagaja bo byłoby słabo;/ dobra wygadałam sie

a co do wstawania o 5.50 to w sumienie miałabym nic pzreciwko gdyby mały noc przesypiał i wstawał o 6 troszke może wczesnie ale za cena niewygórowana za noc bez pobudek
ja bym tez nie miała gdybyśmy spały całą noc a co wydatków, to po zapłaceniu raty/ubezpieczenia i złobka zostaje z MINUS 100zł co miesiąć, a chciałam odkładać;/

a co do zmeczenia wczoraj wode z wyparzania wlałam do.... smietaika zamiast do zlewu;/ ale tz stanął na wysokości zadania i wysłał mnie spać a sam bujał sie z młodą, po płnocy go zmieniłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:13   #100
princessskaa
Wtajemniczenie

Z pracą, kiedy nic nie zostaje z wynagrodzenia , jest i tak jeden plus - łapiemy doświadczenie. Może mało pocieszające, ale sytuacja na rynku jest jaka jest.. Niestety.. Polska eh
Stary 2012-10-30, 08:14   #101
ela3010
Zadomowienie

Hej

Ślę wam wielkie całuski kochane, poukłada się choć ciężko w to uwierzyć:cmok :.

U nasd nadal minimum 6 pobudek w nocy, cóż poradzić.
Szukam pracy i idzie mi jak woda pod górę.

Ale za to jestem szczęśliwa bo jest zima, kocham ją, zwłaszcza za to ze dzień przed urodzinami mojego syna spadł snieg, chyba największy prezent dla niego.
Dziś mój Mateusz kończy 5lat, jakoś mi smutno, urodziłam go o 10.20 w okropnych mękach, 4315 żywej wagi i 59cm.
Taki duży już, teraz ma 23 kg i 121cm.
Rozczulam się.
Pobiegł do przedszkola z cukierkami. Moje szczęście pierworodne.

U nas dziś ciemno i buro i zimno ale wyjdziemy na spacer, do biblioteki, cmentarz.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 08:21   #102
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dobry

Dziecie poszło wlasnie lulac,a ja musze umyć podłogę,przygotować obiad dla małej i dla nas i chce troche pocwiczyc z play station,bo mi sie utylo .

Oj te TZ'ty to naprawdę momentami chyba nie używają mózgów.jak można dziecku kurtki nie założyć w taka pogodę .
Myśle princesska ,ze na razie nie ma co sie na zapas denerwować.smaruj ja pulmexem,dawaj kropelki,ale nie za duzo,ja daje raz dziennie,bo one wysyszaja sluzowke.

Dalia pamiętaj jedno-dzieci nie wolno porównywać!!!jesli mała robi to,co w swoim wieku powinna,to nie ma sie czym przejmować!!!

Cos jeszcze chciałam napisać...

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Ale za to jestem szczęśliwa bo jest zima, kocham ją, zwłaszcza za to ze dzień przed urodzinami mojego syna spadł snieg, chyba największy prezent dla niego.
Dziś mój Mateusz kończy 5lat, jakoś mi smutno, urodziłam go o 10.20 w okropnych mękach, 4315 żywej wagi i 59cm.
Rozczulam się.

U nas dziś ciemno i buro i zimno ale wyjdziemy na spacer, do biblioteki, cmentarz.
Najlepszego dla jubilatka .jaki on duży,mój prawie 7-mio latek tyle mierzy i waży 25 kg
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:24   #103
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Oj te TZ'ty to naprawdę momentami chyba nie używają mózgów.jak można dziecku kurtki nie założyć w taka pogodę .
Myśle princesska ,ze na razie nie ma co sie na zapas denerwować.smaruj ja pulmexem,dawaj kropelki,ale nie za duzo,ja daje raz dziennie,bo one wysyszaja sluzowke.
Ja zakraplam przed odciąganiem Tetrisal S, a kropeli Nasivin Soft tylko rano i wieczorem. Robię tak jak kiedyś pediatra zaleciła. Jutro na 16 mamy wizytę, bo dzisiaj nie było miejsc. Ale bryka dziecina to poczekamy do jutra.
Pulmex mowisz? nie mam..

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Najlepszego dla Matiego
Stary 2012-10-30, 09:03   #104
OlusiaS
Wtajemniczenie

Już wiem :
Tez przydałaby mi sie koleżanka z dzidzia w wieku małej.kiedys poznałam na placu zabaw Polkę,pare razy sie widzialysmy,ale jakoś tak nie wiedziałam,czy nawiązywać "bliższe stosunki" .jak ja kiedyś spotkam,to zaprosze na kawę

Kupiłam wczoraj 2 rolety do sypialni,na trzecie okno nie było rozmiaru,musze w internecie zamówić.najpierw tz kręcił nosem,bo znowu kasę wydaje,a jak je zobaczył,to od razu kazał zamawiać ta trzecia,bo mu sie spodobały .

Ooo,wlasnie listonosz przyniósł kuleczki do tej fontanny,co princesska ostatnio linki wstawiala.zadzwonilam do playskoola i zamowilam

Jeszcze cos wam miałam napisać...co za skleroza

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja zakraplam przed odciąganiem Tetrisal S, a kropeli Nasivin Soft tylko rano i wieczorem. Robię tak jak kiedyś pediatra zaleciła. Jutro na 16 mamy wizytę, bo dzisiaj nie było miejsc. Ale bryka dziecina to poczekamy do jutra.
Pulmex mowisz? nie mam..

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Najlepszego dla Matiego
O takie kropelki mi wlasnie chodzi.lekarze je zalecają,ale trzeba uważać.woda morska tez jest dobra,przy dużym katarze w ciagu dnia małej psikalam

Pulmex dziewczyny tu polecaly i moge powiedzieć,ze zadowolona jestem,mogła spokojnie spac,bo nosek był drozniejszy
Stary 2012-10-30, 09:05   #105
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
muffinko swietne musialo byc takie spotkanie u mnie cos takiego by sie przydalo,bo jak juz mowilam mala przepada za dziecmi,a w ogole zmienila sie strasznie,czasem dalej jest nie ufna,patrzy z powazna mina na obcych,ale jak jej ktos przypasuje to zaczepia,smieje sie,macha
moze jak sie przeprowadzimy to poznam jakies mamuski z malymi dziecmi,i mala bedzie miala towarzystwo
teraz to moze niezbyt parkowa pora, ale jak tylko jakies sloneczko wyjdzie polecam spacerek po parku, ja sama zaczepiam inne mamy, bo mi sie nudzi tak spacerowac samej, a na placu zabaw to juz Fifi robi swoje, dzieci zaczepia i tak od slowa do slowa zebrala sie nas spora gromadka, wystarczy wyjsc z domu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-30, 09:06   #106
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

mam powieszona miarke na scianie, wczoraj Filipa mierzylismy, 73cm ma, zbyt wyrosniety nie jest, jego kolezanka z lutego ma tyle samo wzrostu

ale mialam dzis przedszkole w domu, 3 babli z mamami, super bylo, umowilysmy sie juz na nastepny ''zlot'', tym razem bedzie 5 maluchow, w koncu jakis chlopiec bedzie (no i chodzacy, bo Filipa kolezanki na etapie pelzakowo- raczkujacym narazie). Dawno tak milego dnia nie spedzilam, mam nadzieje, ze bedziemy uskuteczniac nasze zloty jeszcze przez dlugi czas, fajnie byloby obserwowac, jak sie maluchy rozwiaja i zaczynaja 'wspolpracowac', wszystkie jestesmy w sz-nie na emigracji i w domu siedzimy, wiec zawsze to jakas namiastka zloba i okazja do pogadania z kims doroslym
moja ma coś ok 77-8...wszystko po tacie, bo tż wysoki
ja się boję ze moja mała złappie coś od innych dzieci i dlatego unikam spotkań gdzie są małe bobki na świeta maja przyjechac sąsiadki 8 i 9 to się niunia z nimi bedzie bawić
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
CZEŚĆ MAMCIE

Weekend na uczelni jakoś przeżyłam. Ale co to był za pechowy, burzliwy, a wręcz ch*jowy weekend...
W sobote zepsuła nam się bryka, pokłóciliśmy się z tż o to. No,ale emocje opadły, godzine piechtą wracaliśmy do domu, trzymając się za rękę. Pogadaliśmy sobie o różnych rzeczach i miało być ok. Ale k*urwa nie!
W niedziele wracam z uczelni, tż podjechał mpkie z małą na obiad do babci. Idę, patrze,a moje dziecko nie ma kurtki!!!! Jak wydarłam ryja... A on co? "Nie powiedziałaś..." - taaa, bo na kupke położyłam rajstopki, spodenki, body z długim i bluze..a nie położyłam kurtki...?!
Dzisiaj po kąpieli odkryłam, że mała ma katarek, chyba prze hartowanie tżta.. Martwie się, żeby to coś gorszego nie było... Co prawda była okryta kocykiem i osłoną wózka tą na nogi ciepła, no ale...
A i dzisiaj jeszcze mnie koleżanka wnerwiła..
Naprawa auta ok 300zł, komp się psuje i naprawa wyceniona na ok150zł. Tż miał dostać dodatkową kasę i jednak nie dostanie..
Jednym słowem: LIPA

Chce pojechać na bezludną wyspę,daleko od wszystkich.
możnaby powiedzieć, że norma...niedawno wystawiłam niunię na dwór, patrzyła jak tż z takim jednym budują nam ganek...podałam tż rożek do przykrycia niuni...ja za chwilę patrzę, a rożek tyle że zarzucony na nóżki, buciki pozdejmowane, mja pani śpi...a zimno było jak można być takim bezmózgiem...też równo się po nim przejechałam, bo mnie poniosło...
Cytat:

princ chlopy to jednak czasami nie potrafia zrobic pozytku z mozgownicy
u nas raz byla podobna sytuacja,zimno,pizgalo jak nie wiem,tz-et z mala poszedl,ja do nich doszlam i patrze,a mala nie ma czapki,i ta sama spiewka-nie mówiłać zeby ubrac
no właśnie, czasem to trzeba dokładnie palcem pokazywać...
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
u nas w srodku nocy znow godzinna histeria :/ jajuz nie wiem ...najpierw jeczy jeczy, smok nie pomaga, picie nie pomaga, zaczyna popłakiwac, potem płakac i tak to histerii:/ to chyba te cholerne zeby ale ile to moze trwac!!??daje mu wtedy cos p/bolowego ale przeciez nie moge mu non stop cos pakowac;/ szlak mnie trafi zaraz
u nas to samo. o 3 się zaczęło. dałam jej pić, ale pomoglo tylko na chwilkę. Nasmarowałam ząbki i po 10 min usnęła...
Cytat:
Hej

Rozczulam się.

i wszystkiego najlepszego dla solenizanta

Dzisiaj nie pojechałam do mojego City, ale to nic. Sis zrobiła rozeznanie, nie ma w naszym dzieciecym kombinezonów Jutro jadę na shopping do Rzeszowa
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:07   #107
ela3010
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny.

Oluś my z tżtem wysocy to i synteż.

Princ jakby mój nie dał dziecku kurtki to oskubałabym, i tak byłaś łagodna.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:09   #108
OlusiaS
Wtajemniczenie

Czy gdyby wasze dziecko dostało cos,co juz ma,spytalybyscie rodziców o paragon,zeby wymienić?Max był w niedziele na urodzinach u kolegi z klasy i jego tata wczoraj o paragon poprosił.tak troche dziwnie sie poczułam
Stary 2012-10-30, 09:10   #109
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Rozczulam się.

wszystkiego co najlepsze, dla Mateuszka

tez mi zawsze szkoda, ze dzieciaki tak szybko rosna...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-10-30, 09:24   #110
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Czy gdyby wasze dziecko dostało cos,co juz ma,spytalybyscie rodziców o paragon,zeby wymienić?Max był w niedziele na urodzinach u kolegi z klasy i jego tata wczoraj o paragon poprosił.tak troche dziwnie sie poczułam
chyba nie zapytałabym o to wprost, w sensie o paragon...jak już to załatwiłabym to w inny sposób.
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:26   #111
owieczka86
Zadomowienie

Witam
Podczytuje Was ale jakoś nie mogę się wbić w wątek...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:29   #112
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Hej,

ale mam nerwa. Za oknem stwiają rusztowanie bo dach robią, i tak wiercą, że już mam jedn wrzask Michałka za sobą
Tak się przestraszył, że zaczął się trząść

Princ, aby szybko twojemu chłopowi wrócił rozumek
Stary 2012-10-30, 09:41   #113
wariateczka88
Zadomowienie

kasia bo z wydatkami tak to juz jest,ze zawsze ich za duzo :/
no i czasem ciezko odlozyc cokolwiek,a tu sie pojawiaja niespodziewane wydatki

princ jak to tylko katar,to trzeba sciagac,nosek nawilzac,no i jak dziewczyny polecaja smarowac pulmexem(nie wiem czy dobrze napisalam nazwe,mam dar do przekrecania )

Elu najlepsze zyczenia dla Mateuszka

Cytat:
raczej bym nie poprosila,bylo by mi osobiscie glupio,pewnie bym zatrzymala na prezent dla innego dziecka albo sprzedala
ale wiesz,coraz czesciej spotykam sie z tym w gronie znajomych,ze jak sie wlasnie idzie na przyjecie urodzinowe dzieci,to daje sie od razu prezenty z paragonem,zeby wlasnie jak rodzicom prezent nie podpasuje mogli wymienic

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

owieczko

baha o wiem o czym piszesz,ostatnio Beti w mieszkaniu tak sie wystraszyla wiertarki,ze przez godzine nie moglam jej uspokoic

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:43   #114
Bahamadia_25
Zakorzenienie

a własnie Eluś, 100000 lat dla solenizanta

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
baha o wiem o czym piszesz,ostatnio Beti w mieszkaniu tak sie wystraszyla wiertarki,ze przez godzine nie moglam jej uspokoic
masakra, mój na szczęście zasnął, ale ile to potrwa
Stary 2012-10-30, 09:59   #115
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
Wreszcie koniec z zabawą w sekretarkę - znów na własnych śmieciach

Byliśmy wczoraj na kontroli u okulisty - i wszystko pięknie już nie musimy jeździć

Ale jaka droga powrotna to masakra tak śnieg sypał, że nic nie widziałam...

MOja mała też sie przestawia na jedną drzemkę w południe- przez co popołudnie i wieczór często jest straaaaasznieeeee marudny

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:01   #116
Bahamadia_25
Zakorzenienie

z wizytę, my mamy 11.11.

Mój już tak śpi d wkacji buuuuuuuuuuuu
Stary 2012-10-30, 10:03   #117
dominej
Raczkowanie

Aha, zapomniałabym.... MOja córka boi się śniegu!!!

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:16   #118
Seona
Zakorzenienie

Robię sobie przerwę, później będę sprzątąć. Chociaż i tak nie wiem czy jest sens, bo Pati wymyśliła genialną zabawę (piękną co prawda ) - poprzewracała wszystkie krzesła i są to budy dla psów i porozkładała ciuchy, że są to kojce i koce Więc wyobraźcie sobie mój pokój - nie ma jak przejść ale bawi się super, więc ok a ja mam chwilę oddechu

Muffinka
, ja też tak mamy poznaję uzbierała nas się grupka "wózkowych" mam, jak mówimy

Owieczka, jak było na imprezie?

Ela
, 100 lat dla Mateuszka ja też tak się rozczulam nad urodzinami A że u mnie początki były trudne, a teraz taka mądrą kochaną dziewczynkę mam

Princ
, jeżu, ja nie wiem co te chłopy mają w głowach?!?! mój to jest aż nadto przewrażliwiony i on jak ma ubrać dziecko to 3 swetry, 2 pary spodni i cuda wymyśla muszę go stopować bo by przegrzał dzieci strasznie.

Kasia__a
no z finansami to ciężko. u nas też topnieją a jeszcze w tym m-cu kupiłam sobie buty i mąz też i na wycieczkę pojechałam i książki pokupiłam, ale to już na prezenty na święta będą

Dominej,
moja tez już tylko jedna drzemka - od ok. 10-11 do 12-13. tak 2-2,5 godziny potrafi przespać. Ale nieraz to i tylko45 więc druga wpadnie, ale to już coraz rzadziej. No i dziisaj spała do 6:20, więc poprawa

Baha,
moja tak boi sie blendera. Ale musze zmiksować i miksuje jak wstanie, żeby jej nie budzić. Ale nieraz to chowa się pod krzeslo ale jak kończę to wychodzi i już się śmieje

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:18   #119
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ jakby mój nie dał dziecku kurtki to oskubałabym, i tak byłaś łagodna.
Nie słyszałaś mojego monologu na najwyższym stopniu głośności i w☠☠☠☠..ienia... Oberwał i to ostro. Ale bić go przecież nie będę Chociaż na oprzytomnienie się należało, ale maltretowanie psychiczne zastosowałam

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
ale mam nerwa. Za oknem stwiają rusztowanie bo dach robią, i tak wiercą, że już mam jedn wrzask Michałka za sobą
Tak się przestraszył, że zaczął się trząść

Princ, aby szybko twojemu chłopowi wrócił rozumek
A to prostaki...

Idę położyć dziecinę spać.
Stary 2012-10-30, 10:44   #120
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałabym.... MOja córka boi się śniegu!!!

Michał też

30 min już wstał więc po przjściu ze spaceru idzie w kimono....

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-30 o 10:50
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości