![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Witam !
Przede wszystkim gratuluję ![]() Ja zrobiłam test 20.10. i wyszedł pozytywny choć druga kreseczka była bardzo blada, powtórzyłam na drugi dzień rano i tak samo. W 22.10. zrobiłam badanie z krwi Beta hcg wynik 61,3 , powtórzyłam 25.10. wynik 409,5. Plan był taki, żeby wstrzymać się z wizytą u lekarza bo to bardzo wczesna ciąża. Niestety zaczęłam plamić i tym sposobem leżę od 29.10. jem luteinę 2x1. Lekarz na USG nie potrafił stwierdzić czy to ciąża, nie widział pęcherzyka, ale endometrium było powiększone (18 mm). Kolejną wizytę mam 8.11. dwa dni wcześniej mam powtórzyć badania z krwi. Plamię dalej, na początku na brązowo, potem krew, wczoraj czarna "krew". Leżę i mam nadzieję, że mam jeszcze powód, żeby leżeć... życzę Wam spokojnych, 40 tygodni ![]()
Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=185040 Moja blogowa galeria: www.galeria-gps06.blogspot.com ZAPRASZAM !!! Edytowane przez gps06 Czas edycji: 2012-11-01 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
Podczytuje już wizaż od pewnego czasu, ale teraz mam powod, żeby dołączyć do grona ![]() No i do tego wątku ![]() Trochę o mnie: mam 25 lat i obecnie jestem w 4 tc, ciąża niespodziewana, ale jak najbardziej chciana. Udało nam się w 1 cs. Test zrobiłam w zeszła środę, bo spoznial mi się okres 3 dni, ale wyszła jedna kreska.. Na 2 i 3 też. A że im nie ufalam zrobiłam bete i wynik wyszedł 107 ![]() Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona ![]() Gratulacje dla pozostałych mamusiek ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#93 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o test to trzymam kciuki - to, że wyszedł negatywny to nic jeszcze nie znaczy - ja robiłam jak betę hcg miałam ponad 50 a sikany i tak wyszedł negatywny nawet robiony rano, więc... ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
mogę dołączyć? ![]() gratulacje dla wszystkich mamusiek! |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sa lipcowo-sierpniowe mamy!!! o ja ![]() ![]() malwi ostatni @ mialas 26 pazdziernika i juz wiesz ze jestes w ciazy? Mama 15 miesiecznej Marysi ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki czy Wy też macie bóle brzucha takie jak podczas okresu? Ja mam dosyć często zwłaszcza jak zmieniam pozycje z leżącej/siedzącej na stojącą. Jak już trochę pochodzę to ból mija. Boje się że coś złego się stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
strawberry162, dżiza, Anulka_p dziękuję za wsparcie
![]() ![]() Codziennie mam nadzieję, że przestanę krwawić ale póki co bez zmian. Leżę plackiem ![]() Strawberry162 ja odczuwam takie bóle brzucha ale nie są jakoś bardzo bolesne.Co do pracy to myślałam, że popracuję ile się da, szybko mi się te plany zweryfikowały ![]()
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy juz na usg, widać pęcherzyk ![]() Tak na dobrą sprawę to testy cały czas pokazywały mi 1 kreskę, dopiero beta potwierdziła ![]() Co do bóli brzucha to też miewam, tym bardziej,że miesiączki miałam bardzo bolesne. Raz w nocy dopadł mnie mocny ból, a tak to czuje,że coś się z macicą dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łądny przyrost bety mialaś. (Ja w takim samym odstepie czasu miałam pierwszy wynik 136 i drugi 466.)Także spokojnie na pewno wszystko jest w porządku ![]() ![]() Trzymam za Ciebie mocno kciuki ![]() Ja mam wizytę 7.11 i też mam nadzieje, że w końcu usłyszę cos dobrego, bo na razie powiedział tylko, że macica jest powiększona, że ciąża zagnieżdża się obecnie w macicy. Też biorę luteinę na podtrzymanie 2x2 ![]() Będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=karolajn1987;373760 05]Leci 4 tydzień. Ciąża z zaskoczenia,ale chciana jak najbardziej, tylko trochę moment trudny, bo dopiero co zaczęłam nową pracę...
A umowę masz na nieokreślony? u mnie tez moment nie najlepszy właśnie ze względu na pracę, ale cieszymy się nieprzytomnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Witam, trafiłam na ten wątek
![]() Ja zrobiłam test po południu 26 pażdziernika, wyszła mocna krecha, potem za godzinę drugi test - również kreska widoczna. Zrobiłam w poniedziałek 29 października betę - wyszła 110 , progesteron wyszedł 35, we wtorek najbliższy powtarzam betę, prg ![]() Na wizycie już byłam 29 pażdziernika, ponieważ mam problemy z nadkrzepliwością...dlateg o dostałam już na to leki (m.in. zastrzyki). Następna wizyta 19 października to będzie wg cyklu będzie to 7 tydzień ... teraz niedługo minie 5 ... Ogólnie czuje się świetnie, praktycznie żadnych dolegliwości, bez mdłości, tak jakbym nie była w ciąży, no jedynie z 5 dni temu kuły mnie lekko jajniki . Z internetowego kalendarza ciąży wychodzi mi tp 07.07.2013 ![]() Ps. ,mam za sobą trochę niemiłe doświadczenia, bo 2 ciąże poroniłam, dlatego nie ekscytuje się II, tylko na spokojnie ![]() Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2012-11-02 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Powiem w pracy pewnie za jakieś 3 tygodnie, jak już się sama z tym wszystkim trochę oswoję i upewnię. To będą 2 ciężkie rozmowy bo w dwóch miejscach podpisałam umowę od listopada....:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym pracować jak najdłużej, bo czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję,że tak zostanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja mam termin na czerwiec... ale mam nadzieję, że pozwolicie mi tu podczytywać też? ![]() Bóle jak na okres na początku to normalne bo macica się przygotowuje ![]() Wizytę mam na wtorek i mam nadzieję, zobaczyć serduszko ![]() Na pierwszej wizycie byłam bardzo wcześnie 4t i chyba 2d... ze względu na infekcję i zmianę leków... niewiele było widać ![]() A ze teraz jestem w 7t 6d i tez nie mam objawów to się troszkę stresuję ![]() Ale wierzę, że musi być dobrze ![]() Trzymam kciuki za wszystkie Wasze kreseczki, żeby się ładnie rozwijały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Boję się. Mam lekkie plamienie. Nie jest to żywa krew, ale brązowy śluz. Nie ma go na wkładce, ale za każdym razem podczas podcierania jest na papierze. Byłam już cztery razy w ubikacji i był za każdym razem. Jadę na 11:00 do lekarza sprawdzić czy wszystko w porządku, ale umieram ze strachu.
Błagam o kciuki, bo nigdy jeszcze tak bardzo się nie bałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Anulka, trzymam mocno kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Anulka_p trzymam kciuki
![]()
#111 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
No u mnie niestety sikacz się nie pomylił- wczoraj dostałam @ ![]() Także żegnam się z Wami, ale pozwólcie, że od czasu do czasu będę Was podczytywać! Może na sierpniówki się załapię ![]() I trzymam mocno kciuki, żebyście wszystkie urodziły zdrowe, dorodne bobaski!!! Myślcie pozytywnie!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nie mam żadnych objawów ale miło wiedzieć, że nie jestem jedyna ![]() ![]() Przykro mi z powodu dwóch Aniołków.. Cytat:
![]() ![]() Im nas więcej tym lepiej ![]() Też nie mam objawów i też mnie to stresuje:p A chyba powinnyśmy się cieszyc.. ![]() Czyli wizytę masz jeden dzień przede mną ![]() ![]() ![]() Daj znać ![]() Cytat:
![]() Kciuki trzymam mooocno ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ah i nie wiem jak Wy ale do mnie to jeszcze tak do końca nie dociera ![]() Cieszę się ogromnie ale przez te wszystkie lęki i obawy to jakoś boję się uwierzyć do końca. Nie wiem czy mnie rozumiecie?? ![]()
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-11-02 o 10:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale musimy wierzyć, że w końcu się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a jak jest z tym biciem serduszka? Od kiedy można już zobaczyć na USG najwcześniej bijące serduszko , w którym tygodniu? (licząc tygodnie od początku cyklu)...do kiedy najpóźniej serduszko może się pojawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 3t 1d czyli około 5t1d od OM pod warunkiem, że owulacja była idealnie i równo ![]() To jest oczywiście teoria... praktyki nie znam ![]() ![]() Wszystko też podobno zależy od sprzętu ale myślę, że przy skończonych 6t już powinno być ładnie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki
![]() Cytat:
Ja dziś weszłam w 6 tc i jeszcze nie było to możliwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anulka, to najbliższy tydzień wszystko wyjaśni, uzbrój się w cierpliwość i nie denerwuj się ![]() ![]() Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2012-11-02 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana jak ja byłam w 4 tygodniu tez była tylko mała kropeczka (ja jej nie widziałam gin mówiła, że jest)... Ta woda brzmi dziwnie, ale dostałaś leki więc mam nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku a za tydzień będziesz najszczęśliwszą i najspokojniejszą kobietą na świecie! ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że w u Ciebie powinno już być widać, ale ja jestem tylko laikiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Ja jak byłam 30.10 na USG to Pani doktor powiedziała że to 5-6 tydzień i też było widać tylko małą kropeczkę. Kolejną wizytę mam dopiero 20.11 i wtedy już niby będzie słychać serduszko. Macica była miękka endometrium powiększone więc mam nadzieję że ta kropeczka to moja Antośka
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa no i jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-11-02 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Anula_p trzeba być dobrej myśli i zachować spokój, choć wiem, że nie jest to w ogóle łatwe. No i uzbroić się w cierpliwość
![]() strawberry162 Antosia ? ? ! To tak jak u mnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.