![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta 17-dniowa dr Mike Moreno
Mam książkie.Wiedziałam,że mikołaj mnie posłucha
![]() Od Nowego Roku zaczynam diete 17-dniową.Przeczytałam na razie o 2 pierwszych fazach.zamierzam przeczytać ją całą,obkupić się w niezbedne produkty i ruszyć pełna parą od 1
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świetny pomysł! Koniecznie wchodź w dietkę, jest najlepsza. I gratulacje dla Mikołaja ![]() Życzę Ci wytrwałości (niewiele jej tu potrzeba - samo się..) ważne jest zacząć uczciwie, a potem już z górki, jak wytrzymasz dwa dni, to nie będziesz miała głupich pomysłów i nie będziesz chciała już nic innego. Tylko chudnąć. Ja dziś świętuję, ale teraz już mogę wszystko, bo wiem jak nad tym wszystkim mogę panować. Wiadomych i... tylko Tobie wiadomych sukcesów w Nowym Roku - końca Świata jednak nie było, to figurę trzeba mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Witaj. Ja tez myśle zacząć te dietę od nowego roku. Tylko jestem za granica i nie mam jak tej kdsiazki kupić..... Może moglabys wypisać najważniejsze rzeczy odnośnie tej diety, albo coś. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
DZiewczyny, mam kilka pytan
![]() Oprocz tego mam prośbę, czy ktoras WIzazankamoglabym mi w sprocie napisac na czy polega dieta? (potem ten wpis mozna umiescic w pierwszym poscie:P) Znalazlam w necie cos takiego: ![]() ![]() Napisane:Październik 7, 2012 Komentarze Dodaj nowy2 ![]() Dieta 17-dniowa to dieta składająca się z 4 cykli. Każdy cykl diety trwa przez 17 dni. Dzięki zróżnicowanym celom do osiągnięcia, podczas kolejnych cykli diety jemy inne potrawy o różnej kaloryczności i w różnej ilości. Dzięki takiemu postępowaniu chudniemy przez cały czas trwania diety i we wszystkich cyklach diety, prócz ostatniej, mającej na celu stabilizację wagi. Oto przykładowe menu diety dr Mike’a Moreno na kolejne cykle diety. W każdym cyklu zostały wymienione po dwa warianty przepisów, menu, które powinno przypaść Ci do gustu. Menu na Cykl I diety (przyśpieszenie) Śniadanie: jogurt naturalny (250 ml) z dodatkiem odrobiny świeżych owoców sezonowych i zielona herbata / Kefir (250 ml) z otrębami i garścią ulubionych orzechów i zielona herbata. Obiad: sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków i sałaty lodowej polana sosem vinaigrette / jabłko i 2 śliwki. Kolacja: grillowany tuńczyk z pietruszką oraz 1 ziemniak, zielona herbata / grillowany kurczak z warzywami na parze, zielona herbata. Przekąski w ciągu dnia: jogurt naturalny/ garść owoców sezonowych/ garść orzechów. ![]() Śniadanie: jajecznica z 3 białek jajek, mały grejpfruit/ omlet z 2 jajek i mleka 0 %, sezonowy owoc. Obiad: Sałatka ze świeżego szpinaku, 2 pomidorów i sera feta polanej sosem vinaigrette, zielona herbata/ sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i oliwek, zielona herbata. Kolacja: grillowany kurczak z kukurydzą, ketchupem i musztardą, zielona herbata/ grillowany pstrąg z koperkiem, zielona herbata. Przekąski w ciągu dnia: jogurt naturalny, świeże porzeczki, świeże maliny, truskawki lub inne sezonowe owoce. Menu na Cykl III (realizacja) diety 17-dniowej Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem 0%, garść orzechów/ płatki śniadaniowe typu fitness z jogurtem naturalnym. Obiad: pełnoziarnista pita z pomidorami, ogórkiem konserwowym, kukurydzą i kurczakiem grillowanym / makaron pełnoziarnisty z serem mozarella i ogórkiem. Kolacja: warzywa na parze (marchewka, brokuły, kalafior), 2 ziemniaki i jajko na twardo/ sałatka z kurczaka, pomidorów, sałaty lodowej i ziemniaków. Przekąski: lody wodne, owoce sezonowe, mleko 0%. Meny na Cykl IV (cykl końcowy) Manu na Cykl IV diety 17-dniowej powinno składać się ze zdrowych, pełnowartościowych posiłków. Unikaj soli, cukru, słodkich napoi i smażonych potraw na głębokim tłuszczu. Menu w IV cyklu powinno obfitować w świeże owoce, ryby, nabiał, chude mięso oraz warzywa na parze. Skorzystaj z przykładowego menu diety 17-dniowej i schudnij nawet 10 kilo w ciągu paru tygodni. Dzięki zróżnicowanemu menu i ciekawym przepisom diety dr Moreno nie tylko nie będziemy czuć głodu, ale również będziemy mieli siłę i energię na cały dzień. Ale chodzi mi bardziej o to, zeby ktos napisac co jest dpzwolone w konkretnej fazie, chce kupic ksiazke ale najpier musze wyczuc czy jest to dieta dla mnie, zby nie ywdawac kasy na ksiazke nadaremnie ![]()
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ksiazkie przeczytałam w 2 dni.Jest swietna fajnie napisana.Czułam sie jak by doktorek ze mna rozmawiał. Dieta wydaje sie naprawde rozsądna,na 10000000%zaczynam od 1 stycznia.Od jutra wracam do swojej diety sprzed swiąt. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Mikołaj mi podpowiada,ze bez zadnego problemu ksiażkie w empiku kupicie
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Zakupy zrobione,jutro ruszam pełną para-już sie doczekać nie moge.
Mam nadzieje,ze nie bede walczyć sama
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Nastąpiła godzina zero.Od dziś dietka .Przespie sie a jak wstane to cos zjem zgodnie z dieta
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłam juz śniadanie-grejfrut plus kawa
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej!!!Widzę ze aktywność żadna!Ja zaczęłam dietę od dziś.
Śniadanie: serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem, jabłko i zielona herbata. II śniadanie jogurt zmiksowany z owocami truskawki,maliny, wiśnie. Obiad: Duża porcja łososia i połowa opakowania fasolki szparagowej z 1 łyżka oliwy do której wcisnęłam czosnek i zielona herbata. Wypiłam 2l wody i zrobiłam dzbanek herbaty będę sączyć.
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
O jak fajnie,ze ktoś sie odezwał.Ja tez od dzis(bo wczoraj wymiekłam).
Zjadłam dzis strasznie mało białka,ale jutro to naprawie.Niestety nie poćwiczyłam nawet 17 min ![]()
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam od dzisiaj
![]() ![]() Pozdrawiam i wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Hej fajnie że jesteś;-))))Będzie nam raźniej. U mnie wczoraj łosoś z fasolką szparagowa zielona, a dziś mix sałat z kurczakiem gyros, ogórkiem kiszonym,cebula czerwona papryka i sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.
Trzymam kciuki.
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Dzięki ;-) Ja mam na kolację sałate z tunczykiem, pomidorem, ogorkiem i mozarella light. Nawet to wszystko zjadliwe..
![]() Dawajcie znać co tam jecie to będzie więcej pomysłów. Do zrzucenia mam jakieś 8-10kg. Będę wtedy dobrze się czuła.. ;-) Zamierzam też kupić książkę;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja dziś zważyłam się i jestem pod wrażeniem z 85,1 kg dziś jest już 82,9 i jestem w trakcie @. Dziś zaczynam trzeci dzień; śniadanie: serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem+jabłko+ziel ona herbata. II śniadanie kefir zmiksowany ze 1/2 szklanki mrożonych owoców,obiad zupa jarzynowa krem z jogurtem, kolacja: mix sałat z gyrosem i sosem czosnkowym(została z wczorajszego obiadu) Miłego dnia życzę.
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak Wam idzie?
Ja dzisiaj zaczynam diecie, mam nadzieje, ze tym razem sie uda. Trzy lata temu byla m na dukanie, schudlam 8 kg ale na przestrzenni czasu wszystko wrocilo. DIeta troche podobna do Duakan bo duzo bialka, ale lepsza bo po 17 dniach lekka zmiana menu i mozna jesc owoce ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
a masz jakies propozycje na obiad, bo ile mozna jesc kurczaka? troche brakuje mi chlena bo jakos nie mgoe sie przemoc, zeby zjec jajecznice bez chleba. Widze, ze wagowo podobnie ;/ Ja teraz waze 82 kg przy wzroscie 178
![]()
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jajecznicy nie jem bo bez chleba tez mi nie smakuje, ale samże rumiane omlety są o niebo lepsze i jem z mixem sałat. Na obiad hm: zupa pomidorowa, zupa brokułowa, zupa kalafiorowa, zupa jarzynowa, ja sobie robię krem zupy i dodaję jogurt pycha. Sałatka gyros, łosoś z zieloną fasolką szparagową(do fasolki dodaję 1 łyżkę oliwy i wciskam czosnek), na śniadanie często jem serek wiejski light z pomidorem i szczypiorkiem,albo miksuje kefir z owocami mrożonymi. Jutro na obiad będę robić cukinię nadziewaną mięsem mielonym,kiedyś znów nadzieję paprykę, z cukinii i pomidorów i mięsa można zrobić lazanię ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama już cel osiągnęłam, ale mam dla Was genialną wiadomość: moja koleżanka, która zaczęła razem ze mną, czyli na początku listopada, nadal jest na tej diecie i schudła już 14kg (w dwa miesiące). Bałyśmy się, co będzie po zmianie cyklu, czy to wszystko się nie zatrzyma, ale nie! Wszystko jest ok, a ona ciągle chudnie i to w dobrym tempie ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki, widzę ze macie ładne efekty. Ja jak już pisałam mam ochotę zacząć ten sposób odżywiania, tylko nie wiem w 100 procentach jakie są zasady. Niestety książki nie mogę kupić bo jestem za granica, wagi tez nie mam, ale zaczynam się źle czuć w swoim ciele.... Może byście kochane wymienili najważniejsze zasady, na których oparta jest dieta. Z chęcią do Was dołącze. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny! przeczytalam dokladnie wasz watek i mam ochote dolaczyc
![]() ![]() Zasatanawiam sie tylko, czy zamiast kurczaka mozna jesc ryby? I czy podczas tej pierwszej fazy pilyscie kawe ze zwyklym mlekiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
I faza przyspieszenie!
Produkty dozowlone: Ryby: fladra,losos,sola,sum,til apia,tuńczyk z puszki w sosie własnym. Drob: białka jaj(1porcja=4 szt), jaja(1porcja=2szt),mielon e mięso z indyka chude,pierś z indyka i kurczaka. Oczyszczające warzywa:kalafior,kapusta, brokuły,brukselka,szparag i,szpinak,pomidory,cebula , czosnek,dymka,fasola szparagowa zielona,marchew,ogórek,pa pryka,pieczarki,pietruszk a,por,sałata wszystkie odmiany,seler,zielenina. Codziennie 2 porcje owoców do godz.14.(brzoskwinie,grej pfruty,gruszki,jabłka,opu ncja,owoce jagodowe,pomarańcze,śliwk i,winogrona czerwone. 2 porcje probiotyków: chude mleko acidofilne 1 porcja= 1 szkl., jogurt każdego rodzaju, w tym grecki, z owocami niskosłodzony 180 ml=1porcja, kefir 1szkl.=1porcja, kiszona kapusta 1porcja=1/2 szkl., kiszone ogórki 1porcja=1szt, maslanka 1porcja=1 szkl.,serek wiejski probiotyczny 1porcja=1/2 szkl. Dwie łyzki dziennie dobrych tłuszczów. Przyprawy:salsa,jasny sos sojowy,ketchup o niskiej zawartosci weglowodanow, odtłuszczona kwaśna śmietana, chudy mało słony bulion,niskosłodzone dzemy galaretki,roslinny olej w spreyu, chude sery(parmezan),sól,pieprz ,ocet,musztarda,zioła i przyprawy korzenne. 17 min ruchu i 2 litry wody obowiązkowo. Mozna pic herbate zielona czerwona ziolowa. To na tyle. Pozdrawiam w razie czego pytaj.
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Dzieki
![]() Czyli nie powinnam w ogole pic kawy? Mysle, ze dolacze do Was jutro, badz w piatek. Zalezy od zakupow kiedy bede miala czas zrobic ![]() Czy te cwiczenia trzeba wykonywac o konkretnej porze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
W książce jest napisane ze mozna ale nie wlicza sie ona do bilansu wypitych plynów, tak samo jak herbata. Ja ciwcze rano i wieczorem krece hula-hoop choc nie zawsze. To trzymam kciuki i zapraszamy do odwiedzin-))))
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Hej widze ze cisza trwa, mam nadzieje dziewczyny ze nie porzuciłyście diety tylko to brak czasu. Ja trwam nadal choc mialam male wpadki ale sie nie przejmuje. Piszcie co u was?
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ( chciaciaz wczoraj natrafilam na cos serowego w daniu, ktore przygotowala moja przyszla tesciowa, na szczescie to bylo wielkosci doslownie paznokcia, wiec mam nadzieje, ze nic sie nie stalo? danie bylo z warzyw- dozwolonych) Jestem zadowolona, ale sie nie warzylam jeszcze ![]() Chociaz przyznam, ze pierwszego dnia bylam mega wkurzona i glodna ![]() Fajnie, ze mozna jesc dwa owoce ![]() Ale rozumiem, ze jak ich nie zjem, to nic sie nie stanie? Podobnie z jogurtem: moge jesc 1? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Dzięki ale mamy swoją darmową!!!
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
ja po 4 dniach diete schudlam 1,5 kg ale przez dwa dni troche odpuscilam bo bylam chora i bralam leki, jutro wracam do dietki mojej ukochanej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.