Współczesne Czarownice :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 20:38   #91
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Współczesne Czarownice :)

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Mój blog został znowu wyszukany za pomocą spermy... ehh...
ooo padłam
Aniolek_18 masz coś na wrażliwca, małego naczynkowca???

fajnie że wątek się rozkręca

cococococo bosze gdzie był skorpion??? a ja się boję "grubszych"pająków

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:46
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 20:46   #92
ozi_
Zadomowienie

Łooo, ale super!
Drukować wszystkie przepisy !

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
Brrr pod moja walizka mieszkal skorpion
Ooo Uwielbiam te brzydale

All the small
things

LGTB
ozi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 20:48   #93
Aniolek_18
Raczkowanie

Cytat:
Przyjezdzaj

Oo dzięki, zapisuje się na wizytę na następne wakacje
Ale ciekawe zwierzątka tam hodujesz

Cytat:

Poszukam i wstawię tu nowości Też się cieszę i boję sie przeraźliwie pająków, nawet tych małych

Edytowane przez Aniolek_18
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:51
Aniolek_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:05   #94
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ooo padłam

cococococo bosze gdzie był skorpion??? a ja się boję "grubszych"pająków
Ja tak samo Jak tu przyjechalam to znalazlam martwego a dzis zywego No ale maz byl obok to go eksmitowal
Cytat:
Napisane przez ozi_ Pokaż wiadomość
Łooo, ale super!
Drukować wszystkie przepisy !

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ooo Uwielbiam te brzydale
Serio?
Cytat:
Napisane przez Aniolek_18 Pokaż wiadomość
Oo dzięki, zapisuje się na wizytę na następne wakacje
Ale ciekawe zwierzątka tam hodujesz

Poszukam i wstawię tu nowości Też się cieszę i boję sie przeraźliwie pająków, nawet tych małych
Malych to tu jest pelno A zreszta to co kiedys znalazlam na scianie przerasta nawet te czarne

Jutro zrobie sobie cieply kompres z oliwy na wlosy. Ciekawe czy ta moja metna i swiezo wyciskana bedzie lepsza

A i na wzmocnienie pazurkow polecam pestki dyni i slonecznika. Moje na tym bardzo sie wzmocnily(pisalam na blogu o tym dzis)
Stary 2012-11-12, 21:11   #95
ekstramocna
BAN stały

Aniolek_18, strasznie duże porcje... . Zazwyczaj standardowy krem to ok.50g . Dlatego dziewczyny jak chcecie próbować robić, na pierwszy ogień radzę zmniejszyć porcje , sprawdzić jak krem nam pasuje, bo szkoda wyrzucać cenne składniki w błoto.
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:39   #96
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę Cię, co chwila wynajduję takie kwiatki (nomen omen, kwiatkowska)

Cytat:
A pozwolenie miał? Umowę? Zameldowanie?

Cytat:
ooo padłam
Padłaś? Powstań pałerrejd!

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:51   #97
Aniolek_18
Raczkowanie

ŚRODKI CZYSZCZĄCE SKÓRĘ

Krem czyszczący

Składniki:
10 g masła kakaowego
2 g Tween 80 (1/2 łyżeczki do kawy) 2 g alkoholu lanolinowego
30 g olejku wazelinowego 20 g wody destylowanej

Wyrób: Najpierw rozpuścić masło kakaowe na wrzątku, po czym dodać następne trzy składniki i mieszaninę podgrzać do temperatury 60°C. Do takiej
samej temperatury doprowadzić wodę destylowaną. Elektrycznym mikserem wmieszać wodę do stopionej masy tłuszczowej. Mieszać na najmniejszych obrotach aż do wystudzenia. Przełożyć do pojemniczka na krem.

Stosowanie i działanie: Przyjemnie pachnący masłem kakaowym krem rozsmarowujemy koniuszkami palców na twarzy i szyi. Poprzez kontakt z ciepłą skórą krem rozpuszcza się i można go potem łatwo zebrać papierową chusteczką. Później skórę należy dokładnie wymyć ciepłą wodą i zakończyć toaletę, przemywając ją odświeżającą wodą do twarzy.

Mleczko czyszczące

Składniki:
10 g lanoliny
3 g alkoholu lanolinowego
30 g olejku wazelinowego
5 g Tween 80 (1 łyżeczka do kawy)
60 g wody pomarańczowej
2 krople olejku pomarańczowego (w razie potrzeby)

Wyrób: Pierwsze cztery składniki należy rozpuścić na wrzątku i podgrzać do temperatury 70°C. Przy mierzeniu temperatury należy uważać, by koniec termometru całkowicie zanurzył się w tłuszczu, nie dotykając jednak dna garnczka. Wodę pomarańczową również podgrzewamy do 70°C, po czym jednym ciurkiem, pomału mieszając wygotowaną drewnianą łyżeczką wlewamy do stopionego tłuszczu. Powstaje zupełnie płynna mieszanina, zagęszczająca się nieco dzięki cierpliwemu mieszaniu. Gdy gotowe mleczko przestygnie, ma przyjemną konsystencję gęstej śmietany. Po wystudzeniu przelewamy do butelki.

Stosowanie i działanie: Mleczko oburącz obficie rozdzielamy po twarzy i szyi, zmywając potem dużą ilością ciepłej wody. Mleczko czyszczące zmywa i czyści łagodnie i starannie jednocześnie, jest tolerowane przez każdy rodzaj cery. Jak zawsze po zastosowaniu mleczka należy twarz odświeżyć wodą do twarzy lub tonikiem.

Krem czyszczący rozmarynowy

Składniki
5 g białego wosku
3 g alkoholu lanolinowego
30 g olejku wazelinowego
20 g naparu rozmarynowego
2 krople olejku rozmarynowego

Wyrób: Najpierw przygotowujemy napar rozmarynowy. Czubatą łyżkę stołową rozmarynu zalewamy filiżanką wrzątku, zakrywamy i odstawiamy na trzy godziny do naciągnięcia. Do dalszych czynności będziemy potrzebo☠wać 20 g naparu przefiltrowanego przez zwykły filtr do kawy.
Teraz pierwsze trzy składniki rozpuszczamy we wrzątku i doprowadzamy mieszankę do temperatury 60°C. Do tej samej temperatury doprowadzamy napar rozmarynowy. Miksując mikserem wlewamy napar do stopionej masy tłuszczowej, mieszamy na najmniejszych obrotach. Gdy krem ostygnie do temperatury ciała, możemy w razie potrzeby uperfumować go olejkiem roz☠marynowym. Mieszać aż do całkowitego ostudzenia, po czym przełożyć do pojemniczka.

Stosowanie i działanie: Ten wspaniale pachnący krem czyszczący jest bardzo „śmietankowy" i daje się łatwo rozprowadzać. Nakładamy dosyć cienką warstwę na twarz i szyję, zbieramy potem miękką chusteczką. Po zebraniu przemywamy twarz tonikiem lub wodą do twarzy. Rozmarynowy krem czysz☠czący nadaje się również do cery tłustej i zanieczyszczonej.

Olejek czyszczący

Składniki:
90 g olejku z awokado
10 g Tween 80
3 krople olejku z melisy lub olejku miętowego

Wyrób: Dwa pierwsze składniki wlać do jednej butelki i mocno wstrząsnąć kilka razy doprowadzając do przemieszania. Teraz dodać olejku z melisy lub miętowego, najlepiej zrobić to pipetką lub kroplomierzem, gdyż jeśli wlejemy nadmierną ilość, możemy podczas używania olejku podrażnić sobie oczy. Oba olejki mają wspaniały intensywny zapach, możemy je zastąpić innymi natural☠nymi olejkami eterycznymi, na przykład olejkiem lawendowym, różanym lub geraniowym, wybierając zapach zgodnie z upodobaniami.

Stosowanie i działanie: Ten bezwodny olejek czyszczący jest idealny do mycia. Nadaje się zarówno do zmywania brudu rozpuszczalnego w wodzie
lub w tłuszczach, jak i resztek makijażu. W zaklęśniętą dłoń nabieramy nieco olejku czyszczącego i masujemy nim jednostajnie twarz, szyję i dekolt. Potem spłukujemy go i myjemy dużą ilością ciepłej wody. Dobrze wysuszoną skórę odświeżamy tonikiem lub wodą do twarzy. Bezwodny olejek nadaje się do każdej cery.

Czyszczenie siemieniem i otrębami

Składniki:
1 filiżanka drobno mielonego siemienia lnianego
1 filiżanka otrąb pszennych

Wyrób: Siemię lniane i otręby pszenne należy dokładnie ze sobą wymieszać przez potrząsanie.

Stosowanie i działanie: Zanim zastosujemy czyszczenie wyżej opisa☠nym preparatem, powinniśmy skórę oczyścić ze wszystkich cząstek brudu rozpuszczalnego w tłuszczu, na przykład użyć bezwodnego olejku czyszczącego.
Twarz i szyję wilżymy odrobiną ciepłej wody. Potem trzymając w dłoni mieszankę otrębowo - siemienianą w ilości mieszczącej się w jednej łyżeczce do herbaty, przy pomocy gorącej wody rozdrabniamy ją na papkę, którą delikatnie, okrężnymi ruchami przecieramy twarz i szyję. Potem spłukujemy dokładnie ciepłą wodą. Do przeprowadzenia tego czyszczenia należy dłuższe włosy związać z tyłu, by resztki otrąb nie pozostały przyczepione do nasady włosów.

Mieszanka ta jest znakomitym środkiem do mycia cery tłustej i zanieczysz☠czonej. Dzięki lekkiemu masażowi zanieczyszczenia są delikatnie zdejmowane z powierzchni skóry, wzrasta jej ukrwienie, co z kolei stymuluje szybsze gojenie się. Zawarte w otrębach cząstki śluzowe sprawiają, że skóra po zabiegu staje się delikatna i jedwabiście miękka. Zapchane pory zostają otworzone, przez co gruczoły wydzielające łój mają ułatwioną pracę. Przy silnie zanieczyszczonej cerze można mieszankę stosować codziennie, w innym przypadku dwa razy w tygodniu w zupełności wystarcza. Daje również dobre efekty stosowana miejscowo przy cerze mieszanej.

Czyszczenie mleczkiem rumiankowym

Składniki: 10 g lanoliny
3 g alkoholu lanolinowego 30 g olejku wazelinowego
4 g Tween 80 (1 łyżeczka do kawy) 60 g wody destylowanej
20 kropli nalewki rumiankowej

Wyrób: Pierwsze cztery składniki rozpuszczamy na wrzątku i doprowadza☠my do temperatury 70°C. W osobnym naczyńku podgrzewamy do takiej samej temperatury wodę destylowaną, uprzednio domieszawszy do niej nalewkę rumiankową. Po zdjęciu ze źródła ciepła, wodę z nalewką należy wlać jednym
ciurkiem do stopionych tłuszczów, mieszając przy tym delikatnie wygotowaną drewnianą łyżeczką. Początkowo powstanie całkowicie płynna mieszanina, która przy cierpliwym i regularnym mieszaniu w trakcie oziębiania będzie dochodzić do pożądanej konsystencji. Po ostudzeniu przelać do butelki.

Stosowanie i działanie: Mleczko należy rozprowadzić obficie obu☠rącz na skórze twarzy i szyi, później spłukać lekko masującymi ruchami w dużej ilości ciepłej wody. Mleczko czyści delikatnie ale skutecznie, szczególnie nadaje się do cery suchej i starzejącej się. Jak po każdym czyszczeniu, twarz, szyję i dekolt należy odświeżyć tonikiem lub wodą do twarzy, by usunąć niepotrzebne resztki kremu — w ten sposób skóra szybciej odzyska swą kwasową równowagę.

Czyszczenie otrębami pszennymi

Składniki:
100 g otrąb pszennych
1 mała butelka nalewki rumiankowej

Stosowanie i działanie: Umywalkę napełniamy do połowy letnią wodą, dodajemy do niej garść otrąb pszennych oraz wkrapiamy 20-30 kropli nalewki rumiankowej. Taką mieszanką myjemy twarz okrężnymi, lekko masują☠cymi ruchami, spłukujemy potem dużą ilością czystej, letniej wody. Zestaw ten nadaje się doskonale do czyszczenia cery suchej i źle ukrwionej — można go stosować codziennie.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
Aniolek_18, strasznie duże porcje... . Zazwyczaj standardowy krem to ok.50g . Dlatego dziewczyny jak chcecie próbować robić, na pierwszy ogień radzę zmniejszyć porcje , sprawdzić jak krem nam pasuje, bo szkoda wyrzucać cenne składniki w błoto.
Możliwe nie znam się, przepisuje tylko to co znalazłam Też mi się wydaje, że lepiej zmniejszyć proporcje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 22:04   #98
ekstramocna
BAN stały

Zdecydowanie zmniejszyć porcje, niektóre z tych mazideł osiągnęłyby wagę około 100g . A nie ma co się czarować, kremy takie bez konserwantów nie wystoją nam w łazience tyle co ich drogeryjni odpowiednicy.
My konsumentki jesteśmy przyzwyczajone, że produkty kosmetyczne mają dłuuugie terminy wartości. W wielu przypadkach kosmetyków naturalny niestety nie odnajdziemy pokrycia w długoterminowości.
Opowiem Wam moją jedną "wpadkę" na laborkach z receptury i preparatyki kosmetycznej przygotowywałam błyszczyk do ust czekoladowy. Naturalny (na tych laborakach robiłyśmy kremy i inne produkty do których dodawałyśmy konserwanty). W jego składzie była czekolada naturalna. Owy błyszczyk był do wyrzucenia po miesiącu... ;/. Dlatego lepiej zrobić mniej i zużyć, niż więcej i wywalić.

Edytowane przez ekstramocna
Czas edycji: 2012-11-12 o 22:05
Stary 2012-11-12, 22:18   #99
Aniolek_18
Raczkowanie

Cytat:
Zdecydowanie zmniejszyć porcje, niektóre z tych mazideł osiągnęłyby wagę około 100g . A nie ma co się czarować, kremy takie bez konserwantów nie wystoją nam w łazience tyle co ich drogeryjni odpowiednicy.
My konsumentki jesteśmy przyzwyczajone, że produkty kosmetyczne mają dłuuugie terminy wartości. W wielu przypadkach kosmetyków naturalny niestety nie odnajdziemy pokrycia w długoterminowości.
Opowiem Wam moją jedną "wpadkę" na laborkach z receptury i preparatyki kosmetycznej przygotowywałam błyszczyk do ust czekoladowy. Naturalny (na tych laborakach robiłyśmy kremy i inne produkty do których dodawałyśmy konserwanty). W jego składzie była czekolada naturalna. Owy błyszczyk był do wyrzucenia po miesiącu... ;/. Dlatego lepiej zrobić mniej i zużyć, niż więcej i wywalić.
Dokładnie

Może jeszcze dodam adresy sklepów gdzie można dostać kosmetyki do własnoręcznego zrobienia Większość z Was pewnie je zna

http://www.biochemiaurody.com/
http://www.zrobsobiekrem.pl/
Stary 2012-11-12, 22:22   #100
ozi_
Zadomowienie

eve pewnie na co dzień siedzę na wolontariacie w zoo, więc skorpion to pikuś!

All the small
things

LGTB
Stary 2012-11-13, 07:16   #101
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

Może jeszcze dodam adresy sklepów gdzie można dostać kosmetyki do własnoręcznego zrobienia Większość z Was pewnie je zna

http://www.biochemiaurody.com/
http://www.zrobsobiekrem.pl/
Ja jeszcze odwiedzam mazidla.com
ale chyba najbardziej przypadł mi do guzstu ZSK

dniem twojego życia."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 07:52   #102
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się poranną kawą, bez papierosa Od dzisiaj liczę rzucanie. Mam nadzieję.. nie! Wierzę, że mi się uda

Stary 2012-11-13, 09:53   #103
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam się poranną kawą, bez papierosa Od dzisiaj liczę rzucanie. Mam nadzieję.. nie! Wierzę, że mi się uda

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-13, 12:57   #104
ozi_
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze odwiedzam mazidla.com
ale chyba najbardziej przypadł mi do guzstu ZSK
Mi też - mają duży wybór

Cytat:
Dzień dobry

I do przodu

All the small
things

LGTB
Stary 2012-11-13, 19:38   #105
Ayo22
after hours

ale tu ruch ja ostatnio nie bardzo miałam czas, ale jutro sobie zrobię chyba żelik z siemienia na włoski i buzię i pewnie dłoniom się też dostanie.
w kremy się na razie nie będę bawiła, bo marnie to widzę
Stary 2012-11-13, 20:01   #106
ekstramocna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
ale tu ruch ja ostatnio nie bardzo miałam czas, ale jutro sobie zrobię chyba żelik z siemienia na włoski i buzię i pewnie dłoniom się też dostanie.
Jak się robi taki żel i jakie ma właściwości? Proszę o obszerne informacje na ten temat. Na razie znam tylko siemię od strony jedzeniowej
Stary 2012-11-13, 21:51   #107
Ayo22
after hours

Cytat:
Jak się robi taki żel i jakie ma właściwości? Proszę o obszerne informacje na ten temat. Na razie znam tylko siemię od strony jedzeniowej
podrzucę linki
http://beautifulhair-ewela.blogspot....a-suchych.html
http://www.idaliablog.com/2012/09/ln...sobie-na.html?
aczkolwiek ja wolę nakładać na buzię żel też, nie ziarenka - nie mam czym ich zmiksować, a ciężko je nałożyć i odpadają w całości, zatem po przecedzeniu żel na włosy i buzię i co tam chcesz a ziarenka zjadam

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2012-11-13 o 21:52
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 07:21   #108
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry Planuję sobie laminowanie w piątek

Stary 2012-11-14, 08:03   #109
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Planuję sobie laminowanie w piątek
to zdaj później raport (najlepiej ze zdjęciami). Ja się przymierzam do laminowania od paru miesięcy ale nie mogą sie przełamać
Cytat:
podrzucę linki
http://beautifulhair-ewela.blogspot....a-suchych.html
http://www.idaliablog.com/2012/09/ln...sobie-na.html?
aczkolwiek ja wolę nakładać na buzię żel też, nie ziarenka - nie mam czym ich zmiksować, a ciężko je nałożyć i odpadają w całości, zatem po przecedzeniu żel na włosy i buzię i co tam chcesz a ziarenka zjadam
ja glutka uwielbiam na włosy

dniem twojego życia."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 10:33   #110
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
to zdaj później raport (najlepiej ze zdjęciami). Ja się przymierzam do laminowania od paru miesięcy ale nie mogą sie przełamać

Nie lubie plukanek z glutka ale kocham zel z siemienia i maski. Zawsze jak krece wlosy to tylko go uzywam(wtedy dodaje do niego krople oleju i troche aloesu).
Jesc tez jadlam ale efekty byly tylko na ukladzie trawiennym

Co do laminowanie to wolalam plukanke z zelatyna od typowego laminowania. Po laminowaniu byly takie bez zycia a po plukance nabraly przynajmniej objetosci.
Stary 2012-11-14, 11:29   #111
Aniolek_18
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Oby tak dalej!

Cytat:
Też muszę sobie w końcu zrobić tą maseczkę Jak na razie zaopatrzyłam się w odzywkę przeciw wypadaniu włosów Cece, zobaczymy czy zadziała

Cytat:

Ja laminowanie mam za sobą Efekt niezły niestety krótkotrwały :/ ale warto spróbować

A propo's wczorajszego dnia, wybrałyśmy się z koleżanką na zakupowe szaleństwo, zagapiłam się na śliczniutkie buty Zary i wpadłam pod rower
Stary 2012-11-14, 14:44   #112
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubie plukanek z glutka ale kocham zel z siemienia i maski. Zawsze jak krece wlosy to tylko go uzywam(wtedy dodaje do niego krople oleju i troche aloesu).
Jesc tez jadlam ale efekty byly tylko na ukladzie trawiennym

Co do laminowanie to wolalam plukanke z zelatyna od typowego laminowania. Po laminowaniu byly takie bez zycia a po plukance nabraly przynajmniej objetosci.
Płukanki nie robiłam - używam przede wszystkim jako stylizatora na moje kręcioły ale i jako maski toże
Cytat:
Ja laminowanie mam za sobą Efekt niezły niestety krótkotrwały :/ ale warto spróbować

A propo's wczorajszego dnia, wybrałyśmy się z koleżanką na zakupowe szaleństwo, zagapiłam się na śliczniutkie buty Zary i wpadłam pod rower
Może się wreszcie przełamie żelatyne w sumie mam to... a później... i siup do pracy zobaczymy - trochę się boje, że coś nie tak pójdzie i mi się zrobi coś dziwnego na głowie a włoski mam strasznie delikatne i obraźliwe

Ah kobiety i buty

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-14, 14:47   #113
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
a tą kolezanką bylam ja, łii
a zakupowe szalenstwo to u nas wyszlo jak az godzine w Super-pharm bylysmy

ja dzis 2 dzien z przemywaniem twarzy mlekiem, ciekwe jak na mnie zadziala

Edytowane przez 201604250949
Czas edycji: 2012-11-14 o 14:51
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 14:56   #114
Ayo22
after hours

kupiłam oliwę z oliwek do włosów.. i tak się zastanawiam, czy coś do niej dodawać.
macie jakieś pomysły?
Stary 2012-11-14, 15:06   #115
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
kupiłam oliwę z oliwek do włosów.. i tak się zastanawiam, czy coś do niej dodawać.
macie jakieś pomysły?
ja dodaje rycynowy
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:15   #116
Aniolek_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
a tą kolezanką bylam ja, łii
a zakupowe szalenstwo to u nas wyszlo jak az godzine w Super-pharm bylysmy

ja dzis 2 dzien z przemywaniem twarzy mlekiem, ciekwe jak na mnie zadziala
Ty, Ty Szkoda, ze nie zdążyłaś mnie złapać

To wszystko przez te punkty

Cytat:
macie jakieś pomysły?
Może parę kropel olejku z drzewa herbacianego np
Stary 2012-11-14, 15:23   #117
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
macie jakieś pomysły?
A co masz? ja daję aloes zatężony, d-panthenol, keratynę, żółtko, miód itp. w zależności co mi tam z w ręke wpadnie.

Fajnie się kładzie (wszelkie oleje) jak masz wilgotne włoski i delikatnie jakąś odżywka wezmiesz albo maską. A od miodzia to póżniej będziesz miała mięciusie

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-14, 15:24   #118
Ayo22
after hours

właśnie nic nie mam i planuję coś dokupić
rycynowy olejek mam tylko

z takich kuchennych to może żółtko, cytrynę?
Stary 2012-11-14, 15:47   #119
JudytaKas
Zakorzenienie

żółtko z oliwą polecam, cytryny na włosy jeszcze nie używałam, więc nie wiem ale z chęcia sie dowiem jak podziała

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-14, 16:05   #120
Ayo22
after hours

też jeszcze nie próbowałam ale jak szukałam jakichś przepisów na maseczkę to właśnie oliwa /albo o.rycynowy/ + żółtko i sok z połowy cytryny

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości