![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Włoski kręcone- na codzień
Koło 15 złotych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
aha... jak bede w rossamnie to moze kupie;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Jak dobrze, że trafiłam na ten wątek! Może i ja dam wreszcie odetchnąć moim włosom od prostownicy i suszarki... Ostatnio dosyć mocno "ścięłam" je z długości i "wycieniowałam" tzw. ślizgiem, co ma podobno pomóc włosom uzyskać skręt. Muszę przyznać, że u mnie się to jak na razie sprawdza. Zobaczymy z czym się obudzę na głowie jutro rano
![]() I mam jeszcze takie pytanko: czy używa/ł ktoś szamponów podkreślających skręt? Daje to jakieś efekty, czy to raczej "pic na wodę"? Dodam tylko, że moje włosy nie są typowo kręcone - jak się rano budzę, to z reguły wygląda to gorzej niż źle - ni to proste, ni kręcone... ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Ja używałam Nivea i Sunsilka.Nivea tak jakby wyzwolił tendencję do skrecania się, zaś po Sunsilku nie puszyły się i zwijały się w cudne spiralki.Ale Susilk zawsze używałam razem z mleczkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() czytałam recenzje na KWC o szamponie Nivea i niestety dla jednych Wizażanek rewelacja, dla innych totalna porażka. Jedyny sposób żeby się przekonać, to kupić i wypróbować samej... Poczekam, może ktoś się jeszcze wypowie... ale chyba zaryzykuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ja jak mam rano szope to nakladam na nie troszeczke odzyki tez zieolnej sunsilka lub pryskam shock waves welli superskret i ugne ze dwa razy i jest dobrze.. takze polecam odzywke gliss kura plynny jedwab bez splukiwania i wtedy tylko nia pryskam i wloski wygloadaja tak jak powinny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja mam szampon NIVEA do kręconych i jak dla mnie rewelacja, chociaż spotkałam się z negatwnymi opiniami, także to chyba zależy od włosków. Fajnie się sprawdza odżywka bez spłukiwania do kręconych włosów z PANTINE. No i dobrze sobie radzi taki olejek do włosów... teraz już nie pamiętam nazwy, kosztuje około 40 zł ale bardzo wydajny, włosy nawilżone i ładnie się kręcą.
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
u kazdego inaczej dzialaj szampony. ja aktual;nie uzywam sunsilka z zielonej serii i male widze postepy;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na razie spróbuję szampon, do wszelkich specyfików bez spłukiwania jakoś nie mogę się przekonać...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie lekko krecone wlosy. I tez mam z nimi problem. gdy wieczorem je umyje rano nie jestem w stanie z nimi nic zrobic, kazdy w inna strone i generlanie wygladaja jakbym ich nie czesala od miesiecy
![]() ![]() ![]() (uzywam tez odzywki nivea do wlosow kreconych ktora w miare pomaga) Najlepiej oczywiscie wygladja tuz po fryzjerze,ale szybko mi odrastają i juz po3tygodniach mam powyzszy problem.A przeciez nie bede co pare tyg chodzic do fryzjera ![]() Ratuunku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
ja tam bym chodzila do fryzjera
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Taa
![]() ![]() Ja tez lubie chodzic do fryzjera ale jak mam czekac gdzies dzwonic zapisywać sie itd to juz nie lubie :P Generalnie chodzi mi o to czy oprocz jakichs cudnownych zabiegow (mhm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Noo, to widze że jest nas więcej..... Wstaję do pracy bardzo wczesnie i nie mam już czasu na mycie poranne. Dlatego myję wieczorem, jest pięknie no a rano, wiadomo, efekt opłakany. I też nie wiem co z tym zrobić. Pianki wysuszają, kremy do loków np. sunsilk za bardzo obciążają. Dramacik. A poza tym widzę, że moje włosy coraz bardziej tracą skręt. Czy znacie może jakąś super kurację nawilżającą która można sobie zaaplikować w domu? Mam nadzieję, że jak te moje nieszczęsne włosy nawilże dobrze to może zaczną jakoś wyglądac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
u mnie sie trzymają do umycia fajne loczki ale ja je na noc zwijam w wysoki kok i dwa razy okręcam gumką tak aby nie byly za bardzo ściśnięte z rana po rozwinięciu mam super loczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam, który z tych produktów by się sprawdził na grubych, gęstych, naturalnie kręconych, z tendencją do puszenia się, jednak podatnymi na różne zabiegi:
http://www.allegro.pl/item186795005_...nie_lokow.html http://www.allegro.pl/item186794966_...do_lokow_.html http://sklepfryzjerski.pl/sklep/prod...roducts_id=455 http://www.allegro.pl/item183832219_...oki_150ml.html http://www.allegro.pl/item183931494_...ki_polysk.html http://www.allegro.pl/item185680154_...ki_300_ml.html http://www.allegro.pl/item186018694_...uje_loki_.html http://www.allegro.pl/item187363320_..._goldwell.html http://www.allegro.pl/item183601641_..._nowosc_.html\ Doradzicie mi coś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Poważnie zastanawiam się nad galaretką Welli oraz kremem Tigi..... mam suche włosy, dlatego nie mogę sobie pozwolić na coś, co jeszcze bardziej je wysuszy (OSMO)... Doradźcie coś Drogie Wizażanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
a ja uzywam szapmonu z NIVEI, a pozniej odzywki (serum bez splukiwania) z Pantyn proV (cos zle napisalam
![]() ![]() A z wygladem moich wlosow po nocy nie mam problemu. mocze je pod prysznicem, nakladam troszke serum i chwilke ugniatam trzymajac glowe w dol. Nigdy nie nakladm pianki, zelu itd bo okropnie wysuszaja wlosy ( a kercone maja taka tendencje). wiz.JPG wlosy.JPG wlosy2.JPG tak wygladaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Wy macie sliczne te wloski a ja takie nijakie ni to falowane ni to proste wywijajace sie...
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniel falownica to jest cos co moze pomodz wloski sa po tym bardzo fajne a na 2 3 dzien juz poprostu cudowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ehh... chyba bym się na tą falownicę nie skusiła... mam włosy naturalnie falowane, takie ni to proste, ni kręcone... dlatego porzuciłam marzenie o pięknych, naturalnych lokach na mojej głowie i zawzięcie je prostuję. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
to i ja postanowiłam wtrącić swoje trzy grosze, aczkolwiek to moj pierwszy post ogolnie na wizazu
![]() kręcone włoski mam od zawsze i w pierwszych klasach podstawówki zawsze mi je mama rozczesywała, a inne dzieci się ze mnie śmiały, że mam włosy jak czarownica itp - dodam, że zawsze miałam długie. Potem nastał okres, kiedy czesałam tylko po myciu i zostawiałam do wyschnięcia, suszarki unikałam jak ognia, bo po niej robiła mi się wielka szopa. W liceum już zaczęłam używać pianki i pewnego razu byłam zmuszona je wysuszyć suszarką i co się okazało - że włoski są jeszcze lepsze niż bez niej. Od tej pory zawsze robię tak: myję szamponem, potem koniecznie odżywka, rozczesuję, nakładam piankę, głowa w dół i suszarka w ruch. W trakcie suszenia staram się trochę trząść włoskami. Po tym zabiegu, włosy są bardziej podniesione, loczki są piękne i trwa to zaledwie jakieś 10-15 minut. Dołączam też swoje zdjęcia (wtedy miałam trochę rude, bo użyłam szamponetki na 8 myć, która przez jakieś 2 lata się spłukiwała :/ ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
motyw z suszarka tez znam
![]() A mi mama tez rozczesywala wlosy ![]() teraz mam krotsze wlosy, ale kiedys to do pasa byly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
................. i używam Nivea skręt fal i loków Jest ok!!! tylko że ja ugniatam wloski i mam też lekko wycieniowane .... po takim zabiegu wychodzą piękne fale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masz Prześliczne....wloski!!!! Możesz być z nich dumna !!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
A ja myje włosy co dwa dni i tak jak większość z Was rano. Nie mogę zasnąć w mokrych bo rano wyglądam jak wiedźma, układam je tylko wodą (mocze rękę i układam włosy) niestety efekt nie jest taki sam jak po umyciu bo z loczków odstają pojedyncze włosy i robi się taki sianowaty baranek
![]() ![]() Marzą mi się bardzo długie włosy więc zapuszczam, ale im dłuższe tym mniej się skręcają i przy głowie są proste. Popróbuje Waszych sposobów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Drogie Koleżanki,
ja (jak zwykle zresztą) mam pytanie trochę innej maści. Zdecydowanie wolę włosy proste, niż to, co oferuje mi natura, dlatego też zawzięcie prostuję włosy. Jednak na czas wakacji zamierzam pozwolić im odpocząć i zastanawiam się, czy tylko przy użyciu szamponu wygładzającego można uzyskać efekt chociaż minimalnego wyprostowania fal. Dlatego pytam, czy któraś z Was używała tego rodzaju szamponu i zauważyła u siebie taki efekt? Jak tak, to polećcie mi coś, pliz. :P Zaznaczam,że mam włosy cienkie i skłonne do przetłuszczania w lecie, dlatego nie ufam kosmetykom obciązającym włosy. Z góry dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Przyznaję się bez bata, że stchórzyłam i jeszcze szamponu nie zakupiłam. Poza tym, ostatnio pozwoliłam włosom wyschnąć samodzielnie i efekt - skręt i wieeeelkie siano. Tragedia po prostu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Owszem włosy są bardziej rozprostowane ale nie wyglada to ładnie, przynajmniej mi się to nie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.