Włoski kręcone- na codzień - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-31, 18:09   #91
scarlettmonroe
Rozeznanie

Dot.: Włoski kręcone- na codzień

Koło 15 złotych.
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 11:10   #92
mrowka_92_
Zadomowienie

aha... jak bede w rossamnie to moze kupie;P
mrowka_92_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 13:02   #93
Laity
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Włoski kręcone- na codzień

Jak dobrze, że trafiłam na ten wątek! Może i ja dam wreszcie odetchnąć moim włosom od prostownicy i suszarki... Ostatnio dosyć mocno "ścięłam" je z długości i "wycieniowałam" tzw. ślizgiem, co ma podobno pomóc włosom uzyskać skręt. Muszę przyznać, że u mnie się to jak na razie sprawdza. Zobaczymy z czym się obudzę na głowie jutro rano

I mam jeszcze takie pytanko: czy używa/ł ktoś szamponów podkreślających skręt? Daje to jakieś efekty, czy to raczej "pic na wodę"? Dodam tylko, że moje włosy nie są typowo kręcone - jak się rano budzę, to z reguły wygląda to gorzej niż źle - ni to proste, ni kręcone...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 13:20   #94
scarlettmonroe
Rozeznanie

Ja używałam Nivea i Sunsilka.Nivea tak jakby wyzwolił tendencję do skrecania się, zaś po Sunsilku nie puszyły się i zwijały się w cudne spiralki.Ale Susilk zawsze używałam razem z mleczkiem.
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 14:18   #95
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlettmonroe Pokaż wiadomość
Ja używałam Nivea i Sunsilka.Nivea tak jakby wyzwolił tendencję do skrecania się, zaś po Sunsilku nie puszyły się i zwijały się w cudne spiralki.Ale Susilk zawsze używałam razem z mleczkiem.
scarlettmonroe: dziękuję za odpowiedź

czytałam recenzje na KWC o szamponie Nivea i niestety dla jednych Wizażanek rewelacja, dla innych totalna porażka. Jedyny sposób żeby się przekonać, to kupić i wypróbować samej... Poczekam, może ktoś się jeszcze wypowie... ale chyba zaryzykuję

Stary 2007-04-01, 14:24   #96
lele
Zakorzenienie

ja jak mam rano szope to nakladam na nie troszeczke odzyki tez zieolnej sunsilka lub pryskam shock waves welli superskret i ugne ze dwa razy i jest dobrze.. takze polecam odzywke gliss kura plynny jedwab bez splukiwania i wtedy tylko nia pryskam i wloski wygloadaja tak jak powinny
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 14:33   #97
Planet Spa
Raczkowanie

Ja mam szampon NIVEA do kręconych i jak dla mnie rewelacja, chociaż spotkałam się z negatwnymi opiniami, także to chyba zależy od włosków. Fajnie się sprawdza odżywka bez spłukiwania do kręconych włosów z PANTINE. No i dobrze sobie radzi taki olejek do włosów... teraz już nie pamiętam nazwy, kosztuje około 40 zł ale bardzo wydajny, włosy nawilżone i ładnie się kręcą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5000742.JPG (100,5 KB, 355 załadowań)

Planet Spa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 14:47   #98
mrowka_92_
Zadomowienie

u kazdego inaczej dzialaj szampony. ja aktual;nie uzywam sunsilka z zielonej serii i male widze postepy;/
mrowka_92_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 15:56   #99
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Planet Spa Pokaż wiadomość
Ja mam szampon NIVEA do kręconych i jak dla mnie rewelacja, chociaż spotkałam się z negatwnymi opiniami, także to chyba zależy od włosków. Fajnie się sprawdza odżywka bez spłukiwania do kręconych włosów z PANTINE. No i dobrze sobie radzi taki olejek do włosów... teraz już nie pamiętam nazwy, kosztuje około 40 zł ale bardzo wydajny, włosy nawilżone i ładnie się kręcą.
Planet Spa cuuuuudowne włoski moje się przy Twoich chowają

na razie spróbuję szampon, do wszelkich specyfików bez spłukiwania jakoś nie mogę się przekonać...

Stary 2007-04-10, 16:20   #100
crescendo
Raczkowanie

Ja mam takie lekko krecone wlosy. I tez mam z nimi problem. gdy wieczorem je umyje rano nie jestem w stanie z nimi nic zrobic, kazdy w inna strone i generlanie wygladaja jakbym ich nie czesala od miesiecy Myje je rano,codziennie bo mi sie szybko przetluszczają. Najladniej oczywiscie sie ukladają jak same sobie schną, ale niestety nie mam tyle czasu rano zeby mi zdarzyly wyschnąć niz wyjde z domu, a na takie poswiecenie żeby wstawać o5rano np.tylko po to zeby mi wyschly same to mnie nie stac A jak wysusze je suszarką to nie widac za bardzo loków tylko są brzydkie i napuszone.Uzywalam odzywki sunsilka zielonej ktora podkreslała ich skręt, ale bardzo obciążała mi wlosy i po poludniu byly już przetluszczone i nie wyglądały ładnie
(uzywam tez odzywki nivea do wlosow kreconych ktora w miare pomaga)
Najlepiej oczywiscie wygladja tuz po fryzjerze,ale szybko mi odrastają i juz po3tygodniach mam powyzszy problem.A przeciez nie bede co pare tyg chodzic do fryzjera
Ratuunku Ma ktos jakąś cudowną rade dla mnie,bo przeczytalam wszystko i dalej nie do konca wiem co robic
crescendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 17:53   #101
AniaBrunetka
Rozeznanie

ja tam bym chodzila do fryzjera lubie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-10, 19:20   #102
crescendo
Raczkowanie

Taa i zbankrutuje po paru miesiacach
Ja tez lubie chodzic do fryzjera ale jak mam czekac gdzies dzwonic zapisywać sie itd to juz nie lubie :P
Generalnie chodzi mi o to czy oprocz jakichs cudnownych zabiegow (mhm ) znacie np.jakies dobre kosmetyki do wlosow kreconych jak najmniej obciazajacych i 'otluszczających' wloski
crescendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-19, 19:53   #103
OnYoo
Raczkowanie

Noo, to widze że jest nas więcej..... Wstaję do pracy bardzo wczesnie i nie mam już czasu na mycie poranne. Dlatego myję wieczorem, jest pięknie no a rano, wiadomo, efekt opłakany. I też nie wiem co z tym zrobić. Pianki wysuszają, kremy do loków np. sunsilk za bardzo obciążają. Dramacik. A poza tym widzę, że moje włosy coraz bardziej tracą skręt. Czy znacie może jakąś super kurację nawilżającą która można sobie zaaplikować w domu? Mam nadzieję, że jak te moje nieszczęsne włosy nawilże dobrze to może zaczną jakoś wyglądac
OnYoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 09:54   #104
Kasiamala
Rozeznanie

u mnie sie trzymają do umycia fajne loczki ale ja je na noc zwijam w wysoki kok i dwa razy okręcam gumką tak aby nie byly za bardzo ściśnięte z rana po rozwinięciu mam super loczki
Kasiamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 10:54   #105
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

A ja się zastanawiam, który z tych produktów by się sprawdził na grubych, gęstych, naturalnie kręconych, z tendencją do puszenia się, jednak podatnymi na różne zabiegi:
http://www.allegro.pl/item186795005_...nie_lokow.html
http://www.allegro.pl/item186794966_...do_lokow_.html
http://sklepfryzjerski.pl/sklep/prod...roducts_id=455
http://www.allegro.pl/item183832219_...oki_150ml.html
http://www.allegro.pl/item183931494_...ki_polysk.html
http://www.allegro.pl/item185680154_...ki_300_ml.html
http://www.allegro.pl/item186018694_...uje_loki_.html
http://www.allegro.pl/item187363320_..._goldwell.html
http://www.allegro.pl/item183601641_..._nowosc_.html\
Doradzicie mi coś??
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 12:16   #106
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Poważnie zastanawiam się nad galaretką Welli oraz kremem Tigi..... mam suche włosy, dlatego nie mogę sobie pozwolić na coś, co jeszcze bardziej je wysuszy (OSMO)... Doradźcie coś Drogie Wizażanki
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 22:58   #107
azina
Przyczajenie

a ja uzywam szapmonu z NIVEI, a pozniej odzywki (serum bez splukiwania) z Pantyn proV (cos zle napisalam). dodatkowo raz na dwa tygodnie nakladam maseczke z L'oreala (nie pamietam nazwy, ale kupuje ja w profesjonalnych zakladach fryzjerskich - fioletowa). Tego zabigu nie wykonujcie kiedy chcecie ladnie wygladac, bo wlosy troche sie obciazaja i prostuja, ale po 2 dniach odzyskuja rownowage i robia sie sliczne
A z wygladem moich wlosow po nocy nie mam problemu. mocze je pod prysznicem, nakladam troszke serum i chwilke ugniatam trzymajac glowe w dol. Nigdy nie nakladm pianki, zelu itd bo okropnie wysuszaja wlosy ( a kercone maja taka tendencje).
wiz.JPG

wlosy.JPG

wlosy2.JPG

tak wygladaja
azina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 07:53   #108
AniaBrunetka
Rozeznanie

Wy macie sliczne te wloski a ja takie nijakie ni to falowane ni to proste wywijajace sie...
Stary 2007-06-01, 11:21   #109
agusiaaa89
Raczkowanie

Moim zdaniel falownica to jest cos co moze pomodz wloski sa po tym bardzo fajne a na 2 3 dzien juz poprostu cudowne taka fryzurka moglaby sie utrzymac nawt tydzien ( ale bez przesady) ja osobiscie bardzo polecam
agusiaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 12:39   #110
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ehh... chyba bym się na tą falownicę nie skusiła... mam włosy naturalnie falowane, takie ni to proste, ni kręcone... dlatego porzuciłam marzenie o pięknych, naturalnych lokach na mojej głowie i zawzięcie je prostuję. :P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 15:53   #111
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azina Pokaż wiadomość
a ja uzywam szapmonu z NIVEI, a pozniej odzywki (serum bez splukiwania) z Pantyn proV (cos zle napisalam). dodatkowo raz na dwa tygodnie nakladam maseczke z L'oreala (nie pamietam nazwy, ale kupuje ja w profesjonalnych zakladach fryzjerskich - fioletowa). Tego zabigu nie wykonujcie kiedy chcecie ladnie wygladac, bo wlosy troche sie obciazaja i prostuja, ale po 2 dniach odzyskuja rownowage i robia sie sliczne
A z wygladem moich wlosow po nocy nie mam problemu. mocze je pod prysznicem, nakladam troszke serum i chwilke ugniatam trzymajac glowe w dol. Nigdy nie nakladm pianki, zelu itd bo okropnie wysuszaja wlosy ( a kercone maja taka tendencje).
Załącznik 926172

Załącznik 926174

Załącznik 926175

tak wygladaja
Azina masz cudne loczki i orientalną urodę.Szczerze zazdroszczę
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 08:01   #112
azina
Przyczajenie

dziekuje bardzo ale niestety wymagaja duuuzo pracy. Inaczej mam na glowie istne siano
Stary 2007-06-05, 17:22   #113
Maraqja
Przyczajenie

to i ja postanowiłam wtrącić swoje trzy grosze, aczkolwiek to moj pierwszy post ogolnie na wizazu

kręcone włoski mam od zawsze i w pierwszych klasach podstawówki zawsze mi je mama rozczesywała, a inne dzieci się ze mnie śmiały, że mam włosy jak czarownica itp - dodam, że zawsze miałam długie. Potem nastał okres, kiedy czesałam tylko po myciu i zostawiałam do wyschnięcia, suszarki unikałam jak ognia, bo po niej robiła mi się wielka szopa. W liceum już zaczęłam używać pianki i pewnego razu byłam zmuszona je wysuszyć suszarką i co się okazało - że włoski są jeszcze lepsze niż bez niej.
Od tej pory zawsze robię tak: myję szamponem, potem koniecznie odżywka, rozczesuję, nakładam piankę, głowa w dół i suszarka w ruch. W trakcie suszenia staram się trochę trząść włoskami. Po tym zabiegu, włosy są bardziej podniesione, loczki są piękne i trwa to zaledwie jakieś 10-15 minut. Dołączam też swoje zdjęcia (wtedy miałam trochę rude, bo użyłam szamponetki na 8 myć, która przez jakieś 2 lata się spłukiwała :/ )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mar.jpg (88,6 KB, 346 załadowań)
Maraqja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 06:26   #114
azina
Przyczajenie

motyw z suszarka tez znam czasami sama tak robie, ale po piance wlosy sie wysuszaja:/
A mi mama tez rozczesywala wlosy okropnosc!!!
teraz mam krotsze wlosy, ale kiedys to do pasa byly
Stary 2007-06-09, 18:58   #115
Kasiamala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
scarlettmonroe: dziękuję za odpowiedź

czytałam recenzje na KWC o szamponie Nivea i niestety dla jednych Wizażanek rewelacja, dla innych totalna porażka. Jedyny sposób żeby się przekonać, to kupić i wypróbować samej... Poczekam, może ktoś się jeszcze wypowie... ale chyba zaryzykuję
mam taki sam problem z wloskami jak ty ..................
.................
i używam Nivea skręt fal i loków
Jest ok!!! tylko że ja ugniatam wloski i mam też lekko wycieniowane ....
po takim zabiegu wychodzą piękne fale
Stary 2007-06-09, 19:01   #116
Kasiamala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maraqja Pokaż wiadomość
to i ja postanowiłam wtrącić swoje trzy grosze, aczkolwiek to moj pierwszy post ogolnie na wizazu

kręcone włoski mam od zawsze i w pierwszych klasach podstawówki zawsze mi je mama rozczesywała, a inne dzieci się ze mnie śmiały, że mam włosy jak czarownica itp - dodam, że zawsze miałam długie. Potem nastał okres, kiedy czesałam tylko po myciu i zostawiałam do wyschnięcia, suszarki unikałam jak ognia, bo po niej robiła mi się wielka szopa. W liceum już zaczęłam używać pianki i pewnego razu byłam zmuszona je wysuszyć suszarką i co się okazało - że włoski są jeszcze lepsze niż bez niej.
Od tej pory zawsze robię tak: myję szamponem, potem koniecznie odżywka, rozczesuję, nakładam piankę, głowa w dół i suszarka w ruch. W trakcie suszenia staram się trochę trząść włoskami. Po tym zabiegu, włosy są bardziej podniesione, loczki są piękne i trwa to zaledwie jakieś 10-15 minut. Dołączam też swoje zdjęcia (wtedy miałam trochę rude, bo użyłam szamponetki na 8 myć, która przez jakieś 2 lata się spłukiwała :/ )

Masz Prześliczne....wloski!!!! Możesz być z nich dumna !!!!
Stary 2007-06-16, 13:45   #117
Marcia_E
Raczkowanie

A ja myje włosy co dwa dni i tak jak większość z Was rano. Nie mogę zasnąć w mokrych bo rano wyglądam jak wiedźma, układam je tylko wodą (mocze rękę i układam włosy) niestety efekt nie jest taki sam jak po umyciu bo z loczków odstają pojedyncze włosy i robi się taki sianowaty baranek Nie używam pianki ani żelu bo po nich loczki są sklejone i sztywne...
Marzą mi się bardzo długie włosy więc zapuszczam, ale im dłuższe tym mniej się skręcają i przy głowie są proste.
Popróbuje Waszych sposobów
Marcia_E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-17, 10:30   #118
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Drogie Koleżanki,
ja (jak zwykle zresztą) mam pytanie trochę innej maści. Zdecydowanie wolę włosy proste, niż to, co oferuje mi natura, dlatego też zawzięcie prostuję włosy. Jednak na czas wakacji zamierzam pozwolić im odpocząć i zastanawiam się, czy tylko przy użyciu szamponu wygładzającego można uzyskać efekt chociaż minimalnego wyprostowania fal. Dlatego pytam, czy któraś z Was używała tego rodzaju szamponu i zauważyła u siebie taki efekt? Jak tak, to polećcie mi coś, pliz. :P Zaznaczam,że mam włosy cienkie i skłonne do przetłuszczania w lecie, dlatego nie ufam kosmetykom obciązającym włosy.
Z góry dzięki.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-17, 17:22   #119
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiamala Pokaż wiadomość
mam taki sam problem z wloskami jak ty ..................
.................
i używam Nivea skręt fal i loków
Jest ok!!! tylko że ja ugniatam wloski i mam też lekko wycieniowane ....
po takim zabiegu wychodzą piękne fale
A ja mam jeszcze pytanko do osób używających Nivea skręt fal i loków - czy ten szampon zmiękcza trochę włosy i zapobiega puszeniu???

Przyznaję się bez bata, że stchórzyłam i jeszcze szamponu nie zakupiłam. Poza tym, ostatnio pozwoliłam włosom wyschnąć samodzielnie i efekt - skręt i wieeeelkie siano. Tragedia po prostu

Stary 2007-06-17, 17:35   #120
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Drogie Koleżanki,
ja (jak zwykle zresztą) mam pytanie trochę innej maści. Zdecydowanie wolę włosy proste, niż to, co oferuje mi natura, dlatego też zawzięcie prostuję włosy. Jednak na czas wakacji zamierzam pozwolić im odpocząć i zastanawiam się, czy tylko przy użyciu szamponu wygładzającego można uzyskać efekt chociaż minimalnego wyprostowania fal. Dlatego pytam, czy któraś z Was używała tego rodzaju szamponu i zauważyła u siebie taki efekt? Jak tak, to polećcie mi coś, pliz. :P Zaznaczam,że mam włosy cienkie i skłonne do przetłuszczania w lecie, dlatego nie ufam kosmetykom obciązającym włosy.
Z góry dzięki.
U mnie szampony wygładzające powodują przyklapnięcie włosów....włosy są bez życia, loki podobnie. Widać ze włosy są czymś oblepione
Owszem włosy są bardziej rozprostowane ale nie wyglada to ładnie, przynajmniej mi się to nie podoba.
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości