|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego ludzie NIE czytają? I inne frustracje spotykające nas w pracy
Cytat:
Z rzeczy które mnie rozwalają, w rossmannie bodajże czy jakiejś innej drogerii jak wół jest napis JEDNA KOLEJKA DO WSZYSTKICH KAS, znaczy że jak po lewej stronie są trzy kasy to nie ustawiamy się w trzech kolejkach do każdej z nich tylko w jednej po lewej stronie i kto skończy odchodzi i nie ważne czy to kasa nr 1 2 czy 3... ludzie nie rozumieją ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Albo moje ukochane, kasa do 10ciu produktów. Miałam blisco tesco więc wpadałam często po rzeczy np na impreze w stylu butelka szampana dwie paczki czipsów i paczka ciastek. Idę do kasy do 10 artykułów. Jełopy z pełnymi wózkami pełni oburzenia że stanęli źle bo napis najwidoczniej jest za mało widoczny. Nad kasą obok kasy i przy kasi tabliczki, z czerwonymi napisami. Chyba trzeba im 10 szpilek w pupę wbić żeby zrozumieli że 10 to 10, a nie 30. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw. Ten sklep już nie istnieje, ciekawe dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
a znow jak nie ma tego napisu, o jednej kolejce, to robia sami sobie jedna kolejke i makabra wychodzi
![]() u mnie tak na poczcie bylo kiedys, w koncu polaczyli te okienka, ale kiedys to byly 2 osobne co co innego sie zalatwialo, ja musialam stac do 10, bo tylko tam mi wydawali awizowane przesylki, a 9 juz nie, to stawali w jednej, ja sobie dalej za kims do 10, to juz alarm, to ja spokojnie, ze gdzie napis, ze jedna kolejka i ze ja nie potrzebuje do 9 ![]() jak jest napis nie czytaja, jak nie ma zmysla, kurcze ludzie mnie rozwalaja ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2012-11-29 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Winter is coming
|
Fajny wątek
![]() Moja praca w dużej mierze polega na obsłudze klientów. Żeby coś załatwić, muszą przynieść dokumenty - dostają informację na karce z wyszczególnieniem co to, o jakiej treści i w jakiej instytucji. Żeby coś im przygotować, muszę mieć komplet co najmniej dzień wcześniej - sprawdzić, napisać, szefowa musi sprawdzić, czy jest dobrze... Taka informacja jest udzielana zawsze przy wręczaniu karteczki albo jak ktoś dzwoni. I co: "Ale ja dokumenty w banku zostawiłem" No i co ja może mam do tego banku lecieć i je wyciągać? "A nie wystarczy jak przyniosę rano w dzień podpisania umowy?" Tak, a ja włożę to do sprytnej maszynki i ona mi sama umowę napisze ![]() "No ale ja mam dokumenty", co z tego, ze sprzed 15 lat i dawno nieaktualne... Tak samo liczenie kosztów, na telefon i bez dokumentów się zawsze liczy mniej więcej, mówi się, że to orientacyjnie, a potem obraza, że wychodzi więcej, bo okazuje się, że w dokumentach sieka i masakra. Ale lubię tą pracę, chociaż czasami mam ochotę walić głową w ścianę. Jak parę dni temu, kiedy jedna ze stron umowy miała donieść dwa dokumenty, których brakowało. Donieśli jeden, bo o drugim zapomnieli... I wiele wiele innych.... Albo jak państwo zapomnieli wspomnieć, że są po rozwodzie "Bo to był rozwód fikcyjny" ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2012-11-29 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To się wydaje śmieszne jak się czyta, ale na żywo na pewno nie jest. Też się spotkałam z tym, że nie istotne w jakiej sytuacji, zwraca się grzecznie komuś uwagę, że źle robi, inaczej jest napisane itp. to albo się obraża, albo Cię jeszcze zrypie od stóp do głów. Ostatnio jedna dziewczyna pisała, że kłóciła się z kimś, bo jako zdrowy stanął autem na miejscu na miejscu dla inwalidów. Oczywiście jełop nie zrozumiał. Powinien być niepełnosprawny, żeby korzystac z takiego miejsca i zobaczyłby, że tak łatwo nie jest. A co do parkowania, ja mam okulary, ale widzę ,że na jednym parkingu u mnie są strzałki wjazdu i wyjazdu. O ludzie.., ![]() Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-11-29 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Wyzywać z miejsca nie powinna, ale koleżanka też uważam powinna znać rozmiarówkę obcą też, czy w sklepie powinna być jakaś ściąga na ten temat bo może przyjść cudzoziemiec i nie wiedzieć jaki ma "nasz" rozmiar |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ale ludzie nawet jak czytaja potrafia byc złosliwi
![]() poszlam zglosic sprzedaz samochodu i najpierw powalila mnie informacja, ze ja ten samochod sprzedalam i tam date mi podaje kobieta ja na nia tak ![]() ![]() ![]() ale nie o tym mowa, jak juz doszlo co i jak, to pani do mnie, ze mam przyniesc wypis z ewidencji dzialalnosci gosp., a ja mowie, ze nic sie nie zmienilo od zakupu, a ona, ze to nic mam przyniesc i grzebie w tej teczce, patrze jest ten wypis, mowie, o jest, taki sam bedzie, a ona,ze to nic mam doniesc, to sie znow pytam, czy ma miec jakas date aktualna, bo nic nie zmienialam to bedzie stary, a ona, ze to nic i nie dalo sie, a kawal mam, stac trzeba w kolejce, godziny nie pasuja, nie, przynioslam na drugi raz, nawet nie spojrzala, podbila i tyle ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A propos tej jednej kolejki w supermarkecie - zrobili taką niedawno u mnie w Tesco i tak słabo oznaczyli, że kompletnie nie wiedziałam, gdzie ja mam w końcu stanąć, żeby zostać obsłużoną. W dodatku nie wydzielili takiego jakby pasa, gdzie kolejka się ustawiała, tylko wszystko wyglądało jak normalne kasy, więc ludzie ustawiali się normalnie w kilka kolejek i babki z obsługi ciągle tylko latały i mówiły, że teraz jest jedna kolejka. Ale żadnych oznaczeń - ani monitorów, które pokazywały, która kasa jest wolna, ani tabliczki informującej, że od dnia tego i tego wprowadzamy jedną kolejkę, żeby udogodnić zakupy, ple ple ple.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;37875812]Dość często widzę takie sytuacje. Sklep otwarty od 7 a ja już o 6 40 widzę siłującą się z drzwiami babę. Tak samo chyba nie potrafią zrozumieć co znaczy napis "Zamknięte. Zaraz wracam". Albo w supermarketach przy szybkich kasach, znak przy taśmie Maksymalnie 10 produktów, i co z tego, ładują się z pełnymi wózkami. A jak kasjerka zwróci takim uwagę to wielkie oburzenie bo jak to tak, im się śpieszy ![]() ![]() Oczywiście nie została obsłużona i napisała skargę do głównej siedziby naszej firmy pisząc w mailu cytuję: "Państwa pracownice zamykając punkt przed czasem naraziły Państwa firmę na straty finansowe 71,99zł za co powinny zostać odpowiednio ukarane" . No i nie wiem czy się śmiać czy płakać, że jakaś tępa strzała takie maile pisze do firmy o dochodzie prawie 30 mln zł ![]() Zresztą przyszła na drugi dzień i odebrała zamówienie. Cytat:
![]() Gdy mimo wszystko odmówiłam usłyszałam oczywiście, że chyba nie szanuję swojej pracy i bla bla bla. Bo do kogoś nie dociera, że jest czynne do 19 i jak się przyjdzie 19:01 to NIE WYPADA wymagać załatwiania spraw, które trwają około pół godziny. Tak, to za trudne ![]() Cytat:
![]() A co do Allegro - u mnie w obecnej pracy też jest sprzedaż przez Allegro. Ja pracuję w punkcie odbioru zamówień. Przychodzi ktoś i twierdzi, że tu zamówienie na niego czeka. Ja szukam w systemie w zamówieniach gotowych do realizacji itp. i nie ma nigdzie. Sprawdzam w zakładce Allegro - jest, ale w dziale "nie wybrano sposobu dostawy". Zaczynam tłumaczyć, że trzeba sobie wybrać punkt odbioru, bo jest ich kilkanaście w całej Polsce i bla bla bla. On nie wiedział. Myślał, że to tutaj już będzie na miejscu gotowe. Że w każdym punkcie odbioru jest towar taki jaki się klientowi zamarzy, no magicznie się pokazuje, co nie? ![]() Masakra, na prawdę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Straszne są te opisywane przez was przykłady.
A moim zdaniem bedzie jeszcze gorzej. Słyszę od znajomych nauczycielek, co się w szkołach dzieje, to jest zgroza. Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem, myśleć też nie. Teraz wychowuje się konsumentów. Jako że sama obecnie w temacie dzieciowym jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Killing me softly
|
Tak jeszcze w kwestii kolejek: w H&M od pewnego czasu są przy kasie narysowane takie strzałki plus "ogrodzenie" pokazujące kierunek ustawiania się kolejki. No to grzecznie podążam wyznaczoną trasą, jednocześnie odnotowując kątem oka, że jakaś kolejeczka uformowała się w zupełnie innym miejscu, poza barierką, poza strzałkami, o tak o
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak swoją drogą jak patrze latem na stan stóp Polaków to też w swoim sklepie chyba zabroniłabym mierzyć. Fu. Pośrednikiem być ![]() Albo np. na akcie notarialnym się pojawiają bez numeru konta, na które kupujący ma przelać pieniądze za zakupioną nieruchomość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Winter is coming
|
jeszcze gorzej szugarbejb, pracuję w kancelarii notarialnej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Haha, to wszystko wiesz
![]() A przychodzą Ci na akt bez dowodów osobistych? U mnie minimum raz na pół roku ![]() Tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Killing me softly
|
Nie można mierzyć butów?
![]()
![]() |
#110 |
... choć nie Westwood
|
Ja pracuję w dziale reklamacji i powiem Wam, że ludzie nie dość, że nie czytają, to jeszcze nie słuchają. no są takie jednostki, które NIC nie rozumieją. No nie wiem- "mieliście mi wprowadzić zmiany od 1 listopada, więc dlaczego taki rachunek?! oszuści!"- a faktura za okres od 1.10 do 31.10. Takie coś to norma.
![]() |
![]() |
#111 |
biegam dla Zabawy
|
Co do godzin to już nie raz ktoś pokazywał mi, że na swoim zegarku ma np. 16.40, nieważne, że jest już po 17. Jego zegarek jest najważniejszy i powinnam otwierać i zamykać według jego wskazań
![]() To samo jest co do godzin przyjęć - mam wypisane na drzwiach kiedy można do mnie przyjść. Przynajmniej raz na tydzień znajdzie się ktoś, kto przychodzi w godzinach nie dla interesantów, "bo przecież jak pani jest w biurze to może mnie obsłużyć". Latem miałam wycieczki, bo ktoś obok miał urlop, na drzwiach miał kartkę do kiedy go nie ma - i tak przychodzili się mnie zapytać czy nie wiem kiedy "sąsiedzi"(inna firma) wracają. A wszystkie kwitki już nauczyłam się wypełniać z klientami - trzeba pokazać gdzie wpisać nazwisko, imię(chociaż to jest podpisane), inaczej wpiszą na odwrót. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja z papierami kiedyś też tak miałam, klient pisał wniosek o wydanie odpisu KW, i tam rubryczka, "imię i nazwisko", klient pyta "czyli co mam wpisać?", ja z przekąsem: "no, a jak pan się nazywa?", a on "a jak ja się nazywam?"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
... choć nie Westwood
|
Rozmowa telefoniczna.
Ja: proszę o podanie pana adresu do korespondencji. Pan: <chwila konsternacji> nie rozumiem, wasz adres? <w panice> Boże, gdzie ja mam... chwileczkę... Ja: proszę pana, pana adres do korespondencji, ten gdzie pan mieszka, ten, na który my do pana wysyłamy faktury Pan: Gdzie ja mieszkam? Kocham to ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-11-29 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
DOMator
|
Pracuję z ludźmi, więc mogłabym książkę napisać o tych, co nie potrafią czytać, słuchać i generalnie zaliczają się do grupy klientów pt. "bezodbioru.pl"
U mnie normą jest to, że mimo, iż przy moich drzwiach jest tablica informacyjna z info jakie biuro na jakim piętrze, to i tak sto razy na dzień odpowiadam na pytania "a w sprawie x, to gdzie?" Próbowałam edukować odpowiadając pokój nr y piętro z, a informacja o tym jest obok drzwi na tablicy ![]() ![]() Prośby o wypełnienie formularza, bo wielce uczony młodzianin nie potrafi odczytać, że własne nazwisko czy adres ma wpisać to norma ![]() Kiedy mówię, że wydział jest piętro wyżej, to zwykle ludzie zamiast wejść po schodach, na które prawie wpadają wychodząc ode mnie błądzą po piętrze w poszukiwaniu szczęścia chyba ![]() Dzisiaj pan z pewnej firmy miał problem ze zrozumieniem, że ma wpisać datę minimum miesiąc od dnia dzisiejszego - kombinował, liczył, wywracał oczami... aż w końcu mu podałam całą datę, bo liczenie do 30 to zbyt trudna sztuka dla mądrego człowieka. Generalnie twierdził, że pewnego dokumentu, który jest wpisany jako załącznik on nie załączy, bo ostatnio załączył i było źle i wogóle jemu nikt nie kazał tego załączać i takie tam historie, a mapkę to on ma, ale nie da, bo mamy ją dołączoną do innego zgłoszenia i za nic w świecie nie rozumiał, że tym razem sprawę może poprowadzić inna osoba, która nie wie, że kiedyś ta firma coś składała i mapkę dołączyła (dotyczącą innego budynku pewnie, ale to szczegół przecież, a my się czepiamy). W takich sytuacjach odpuszczam. Za jakiś czas pan przyjdzie skruszony z kompletem papierów w zębach, bo go pismem ktoś wezwie do uzupełnienia braków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2012-11-29 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
... choć nie Westwood
|
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-11-29 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Bywa, że wpisują jako adres zamieszkania adres działki na której planują budowę, ale zwykle w rozmowie wychodzi, że jednak pod gołym niebem nie mieszkają i poleconego tam nie odbiorą, więc dopisują adres do korespondencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Nie nie nie, ja wszystsko zrozumiałam i Ci nie wypominam, brońborze, ja się śmieję, że "nie rozumię", bo taką wymowę z "ę" na końcu ma ogrom ludzi, i u mnie w robocie to taki komentarz do sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.