|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zostalam oszukana przez play!!!!
W salonie przy podpisywaniu umowy pytałam o to, na jakiej zasadzie działa łączenie się z siecią i czy przy włączeniu telefonu samoistnie będzie cokolwiek pobierało. Nie otrzymałam pozytywnej odpowiedzi. Dodatowo jeszcze wczoraj w nocy, dzwonił do mni konsultant i powiedział mi, że abonament jest na jeszcze innych warunkach, na jakie się zgodziłam. Włączono mi pewną opcję, a w salonie pytałam się conajmnniej 10 razy, czy takowa znajduje się w moim abonamencie - otrzymałam odpowiedź przeczącą, a wczoraj dowiedziałam się, że dołączyli mi to.
Cóż, musiałam trafić na jakąś kretynkę w salonie, która nie była po prostu wyszkolona. Miałam na kartce zapisane pytania, po kilka razy starałam się otrzymać odpowiedź na pytania - jakie dostałam, takie sobie zapisałam. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Przeczytałam umowę oraz wsztskie inne papiery. Wiem, co podpisałam, i wiem, że to, co widnieje na papierze nie ma pokrycia z rzeczywistością.
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim wypadku możesz złożyć reklamację. Czasami tak jest, że na umowie jest coś innego, a sprzedawca w punkcie na kompie zaznacza inny abonament. Czasami im się mylą oferty (np. dla osób, które przedłużają kontra dla nowych klientów). Zazwyczaj takie reklamacje są na korzyść klienta rozpatrywane. Tylko musisz po prostu dokładnie opisać jaki abonament i co dokładnie chciałaś mieć, a co Ci uruchomiono. No i jak to się ma do tego co masz w umowie. W tym przypadku nie masz się co martwić, bo jest to do odkręcenia i jeszcze dostaniesz rekompensatę w ramach przeprosin ![]() Nie baw się przez infolinię, tylko na stronie Play24 wygeneruj zgłoszenie i opisz wszystko dokładnie. Trochę to potrwa, bo odpowiednie osoby będą musiały sprawdzić co i jak, ale myślę, że sprawa będzie załatwiona pozytywnie.
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam u siebie wyłączone automatyczne aktualizacje w aplikacjach, + wyłączam sobie w ustawieniach przesyłanie danych z neta, ale to drugie raczej dla komfortu psychicznego, bo nawet jeśli zapominałam wyłączyć 3g to i tak telefon mi nic nie pobierał z sieci (chyba mam nawet ustawione pierwszeństwo wybierania wifi przed siecią i przy włączonym 3g i wifi korzysta z wifi ). Cytat:
(nie używam stron mobilnych tylko pełnych wersji) nie żre dużo (powiedziałabym nawet, że żre zupełnie malutko ) - dużo pobierają np. filmiki w sieci, takie rzeczy. Ale na początku wchodząc do neta z telefonu testowałam sobie co ile waży, ile minut (lub raczej w praktyce okazało się, że składowych minut ;-) czyli ile kilo) pobierają strony.Warto sobie to wg mnie porozgryzać, jak to wygląda, bo np. wtedy można korzystać z tela normalnie poza domem (np. w kolejce gdzieś) bez lęku, ile zeżre przeglądanie wizażu. ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Tak sobie ogólnie rozważam, być może bardzo nieprawidlowo oczywiście, życzę w kazdym razie pomyślnego rozwiązania sprawy. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-02 o 12:40 |
|||||
|
|
|
|
#95 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Twierdzicie, że konsultanci nie mają obowiązku informować o wszystkim, a problem jest taki, że oni często nie tyle nie informują, co podają błędą informację. I wtedy nawet jeżeli w umowie była dana kwestia opisana, według mnie, rację powinien mieć klient. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Jeśli u ciebie skrupulatnie odsłuchuje się nagrania, to super, ale widocznie nie wszędzie jest tak idealnie. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Na szybko tylko powiem, jak wygląda sprawa.
Dzwonili do mnie z playa po przesłuchaniu rozmów i powiedzieli, że to ewidentnie wina konsultantów oraz babki w punkcie stacjonarnym. Dodatkowo w umowie powinanm mieć adnotację a propo numeru tymczasowego oraz podany ten numer - tego nie mam. Powiedzieli mi, że na pewno będę mieć cofniętą tę kwotę, ale coś tam jeszcze muszą zrobić |
|
|
|
|
#98 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. Tym bardziej, że dużo tego typu urządzeń jest obecnie za grosze, więc argument o ładowaniu dużych pieniędzy odpada .A w temacie - równo rok temu przechodziłam z Plusa do Playa i operacja ta w sensie dosłownym została wykonana jakoś w ciągu 2 dni, żadnych kosztów dodatkowych nie poniosłam.
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
23.07.2011 - I found You 07.09.2011 - You're mine "Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko." niderlandzki już NIE chudniemy ćwiczymy |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.