Mój TŻ nie dba o moje bezpieczeństwo??? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 22:14   #91
Corvette
Zadomowienie

Dot.: Mój TŻ nie dba o moje bezpieczeństwo???

Ja odniosę się tylko do pierwotnego wpisu autorki.
Zamiast wydawać pieniądze na bilety autobusowe Droga Autorko, dlaczego nie zainwestujesz w kurs samo obrony dla siebie? (To jest tak samo ważne jak kurs udzielenia pierwszj pomocy).
Pomijam wpisy o narkotykach, bo dla mnie facet z takimi używkami
byłby przekreślony od razu.

Corvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:31   #92
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
to przed świętami każdymi się tak uaktywnia, zobaczymy co będzie na walentynki
drugi rzut takich wątków to sylwester

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:34   #93
chwast
Zakorzenienie

na kurs samoobrony można sobie iść przy okazji dla siebie, a nie bo facet Cię nie odprowadza niech idzie, może jeszcze jego obroni kiedyś a nie tylko siebie, może chłopak zwyczajnie też się boi np samemu wracać.... to może niech też strzeli sobie taki kurs
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:55   #94
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Nie mowie, ze Maroko ale zaloze sie, ze ten pan jest ciemnoskory. Dopadl naiwna biala laske, ktora daje mu tylka i ktora w razie W pomoze zalatwic pozwolenie na pobyt w Europie.
A ciemni panowie wyrywajac naiwne, biale laski chca od nich tylko sexu, ewentualnie pomocy w utrzymaniu bo do uczciwej pracy sie nie pala oraz prawa pobytu w krajach Europejskich.
A jesli faktycznie pan jest "ciemny" to tym bardziej nie dziwi mnie jego zachowanie i myslenie tylko o sobie bo rasa ciemna statystycznie jest rasa najmniej inteligentna. Wiec o swoj tylek sie martwi a nie o tylek laski, ktora daje soba pomiatac.

Zastanow sie co Ty mowisz. Jestes straszna rasistka. Ciekawe czy jestes w stanie pokazac mi statystyki na temat mniejszej inteligencji ciemoskorych. Masz strasznie ograniczone poglady

Sorry za off top , ale nie moge czytac takich glupot
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:58   #95
Flashdance
Zadomowienie

No jeśli oczywiste rozwiązanie (czyli zostawienie palanta który ma w du.. bezpieczeństwo dziewczyny) jest po za zasięgiem autorki, to możemy jej podrzucić kilka innych rozwiązań:
-kurs samoobrony
-jeżdżenie taksówkami
-wynajęcie kogoś kto o umówionej godzinie będzie przychodził pod dom faceta i odprowadzał dziewczynę
-wynajęcie mieszkania obok mieszkania faceta

Bo w tym przypadku ze strony faceta autorka może liczyć tylko na odwiedziny w szpitalu jeśli jej się coś stanie (o ile oczywiście nie będzie za zimno, i nie będzie musiał jarać z kumplami lub handlować haszem), więc swoim bezpieczeństwem musi zająć się sama.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2012-12-02 o 23:00
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 23:08   #96
chwast
Zakorzenienie

flashdance nie odwiedzi jej w szpitalu bo się będzie bał, że i jego dopadną i nie będzie miał kto opychać czekoladki
Stary 2012-12-03, 09:58   #97
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
".

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

A mój czym handluje? Heroiną?
W ogóle dilowanie to za ostre słowo... On sprzedaje tylko hasz, 10 euro za kawałek... I to tylko i wyłącznie swoim kolegom. Nikomu nigdy spoza dzielnicy. Nigdzie nie jeździ, nie wychyla się. Kasy na tym bóg wie jakiej też nie zarabia. Z innym mocniejszym towarem nie ma absolutnie NIC wspólnego. Wtedy jak go zgarnęli to też za sprzedaż haszu czy tam trawki, nie za żadne inne rzeczy. Bo widzę, że od razu pojawiła się wizja dilera z amerykańskich seriali.

Autorko, właśnie sprawiłaś, że cycki mi opadły czytając ten post. Wniosek "sprzedaje tylko kumplom, więc nie jest dilerem". A czym do cholery, wsparciem haszyszowym ? Śmieszne jest to, co piszesz i jak usilnie starasz się bronić kompletnie nieodpowiedzialnego chłopaczka.

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Weeź w ogóle dziewczyno, jesteś tak durna, że aż mi Cię szkoda.
W przyszłości będziecie utrzymywać wasze dzieci dzięki dilerce? I co dziecko powie w szkole, jak go nauczycielka zapyta 'czym zajmuje się Twój tata?', odpowie "mój tata jest dilerem narkotykowym"?
Żenada - i Ty i Twój chłopaczek i cały Wasz związek..
Oj tam zaraz dilerem ! Mój tatuś sprzedaje hasz swoim kolegom..to taka działalnośc charytatywna !

Cytat:
Napisane przez Jacqueline__ Pokaż wiadomość
co za wątki ostatnio powstają na wizażu to dramat jakiś. chyba koniec świata na prawdę bliski
Jacq ... wizaż się kończy :-D

Cytat:
na kurs samoobrony można sobie iść przy okazji dla siebie, a nie bo facet Cię nie odprowadza niech idzie, może jeszcze jego obroni kiedyś a nie tylko siebie, może chłopak zwyczajnie też się boi np samemu wracać.... to może niech też strzeli sobie taki kurs

Autorko, piszesz też, że Twój cudowny TŻ zajął się dilerką tylko tymczasowo i sprzedawał tylko kumplom, żeby zarobić na czynsz i adwokata. To ja się pytam - czy on ma pół Rzymu kumpli, że mu się udało, sprzedając za 10euro sztukę ?
No i czemu ten tymczasowy okres trwa do dzisiaj ?
I dlaczego tak zależy mu na tym, żeby siedzieć akurat we Włoszech, skoro to kraj, na pobyt w którym musi mieć pozwolenie a, nie czarujmy się - ma marne szanse na to, że je dostanie.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:04
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 10:37   #98
roxyroxy
Zadomowienie

Co do narodowosci ja obstawiam Albanie. Mialam kilka kolezanek ,ktore sie spotykaly z nimi i rozne kwiatki z tego wychodzily

Autorko, naprawde, po co ci taki chlopak?jest nielegalnie, ma problemy z prawem, ty musisz do niego jezdzic itd

Ewentualnie powinnas zmienic lokum, nie wyobrazam sobie wynajmowac mieszkania/ pokoju i nie moc nikogo do siebie zaprosic
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 10:41   #99
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Co do narodowosci ja obstawiam Albanie. Mialam kilka kolezanek ,ktore sie spotykaly z nimi i rozne kwiatki z tego wychodzily

Autorko, naprawde, po co ci taki chlopak?jest nielegalnie, ma problemy z prawem, ty musisz do niego jezdzic itd

Ewentualnie powinnas zmienic lokum, nie wyobrazam sobie wynajmowac mieszkania/ pokoju i nie moc nikogo do siebie zaprosic
no po co, po co... bo kocha misiaczka i ślub planują.
Stary 2012-12-03, 10:45   #100
Latiha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
Unikam wszelkich Albańczyków a szczególnie Rumunów. Nie zadaję się z nimi w ogóle.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

Autorko, piszesz też, że Twój cudowny TŻ zajął się dilerką tylko tymczasowo i sprzedawał tylko kumplom, żeby zarobić na czynsz i adwokata. To ja się pytam - czy on ma pół Rzymu kumpli, że mu się udało, sprzedając za 10euro sztukę ?
No i czemu ten tymczasowy okres trwa do dzisiaj ?
I dlaczego tak zależy mu na tym, żeby siedzieć akurat we Włoszech, skoro to kraj, na pobyt w którym musi mieć pozwolenie a, nie czarujmy się - ma marne szanse na to, że je dostanie.

Kumpli ma bardzo dużo, w sumie na każdym kroku jakiegoś spotyka i się z nim wita.
Czemu okres trwa do dziś? Bo jeszcze nie uzbierał kasy wystarczającej kasy. Poza tym, kiedy był w kryzysie finansowym też pozapożyczał się, musi pooddawać.
Czemu siedzie we Włoszech? Bo chyba mu tu dobrze. Zresztą czeka na te pozwolenie bo ono mu pozwoli wziąć 20tysięcy euro, które czekają na niego z odszkodowania. Za te pieniądze ma zamiar otworzyć coś swojego i pracować legalnie.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 10:55   #101
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Nie
Unikam wszelkich Albańczyków a szczególnie Rumunów. Nie zadaję się z nimi w ogóle.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Kumpli ma bardzo dużo, w sumie na każdym kroku jakiegoś spotyka i się z nim wita.
Czemu okres trwa do dziś? Bo jeszcze nie uzbierał kasy wystarczającej kasy. Poza tym, kiedy był w kryzysie finansowym też pozapożyczał się, musi pooddawać.
Czemu siedzie we Włoszech? Bo chyba mu tu dobrze. Zresztą czeka na te pozwolenie bo ono mu pozwoli wziąć 20tysięcy euro, które czekają na niego z odszkodowania. Za te pieniądze ma zamiar otworzyć coś swojego i pracować legalnie.
a tak całkiem poważnie - myślisz, że osoba po wyroku, będąca już dłuższy czas nielegalnie na terenie kraju ma duże szanse na otrzymanie takiego pozwolenia ? Pomyśl nad tym nie pod kątem Twojego ukochanego, tylko ogólnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 11:02   #102
tyene
Zakorzenienie

Przez 4,5 lat związku mój eks TŻ ZAWSZE mnie odprowadzał, mając 1,5 h drogi powrotnej. Po spotkaniu u niego, wszelkich wyjściach w mieście, ZAWSZE byłam odprowadzana pod same drzwi. Dla mnie to standard. Duża ze mnie dziewczynka, jak pracowałam i robiłam badania w innych miastach/miejscowościach, to kontaktował się, czy wszystko jest okej.

Brak dbania o bezpieczeństwo jest wielkim CZERWONYM ŚWIATŁEM. Pomijając dilerkę i inne rzeczy, absolutnie skreślające Twojego TŻ jako partnera życiowego, ta jedna rzecz to WIĘCEJ niż ostrzeżenie. Ta rzecz to powinien być deal breaker.
Stary 2012-12-03, 11:19   #103
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nie

Znając tego typu typków, to ów legalny interes to będzie "legalny burdelik"
Ożeń się z nim koniecznie i to jak najszybciej, zostaniesz sobie burdelmamą - w najlepszym przypadku, bo podejrzewam ze raczej by wolał żebyś zarobkowała jednak, jak już tak namolnie jesteś.
No normalnie musisz się śpieszyć,może sama się oświadcz, kup pierścionek z diamentem, bo jeszcze jakaś inna zwinie Ci z przed nosa ten kryształowy, chodzący skarb.

Tacy się nie zmieniają, poza tym ja nie wierzę że to nie jest prowo.
Nikt nie jest tak pusty, żeby serio myśleć że taki osobnik latami żyjący z dilerki za jej pomocą zbiera fundusze na adwokata żeby stać się kryształowym obywatelempo dostaniu odszkodowania.
Już widzę jak państwo wypłaca odszkodowanie osobie, która latami w nim na czarno pasożytowała, dilowała, ma zawiasy.

BTW - a za cóż owo odszkodowanie? Za oskarżenie o dilerkę?

Ten watek to masakra po prostu. Nie wierzę że to prawda.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 11:28   #104
kennedy
Zakorzenienie

Latiha on ci ryje beret. widac to po twoich slowach o paleniu haszu i marihuany- ze nic sie nie dzieje , ze wszyscy pala. To jest klamstwo i powinnas to wiedziec.

Poza tym panicz ma w dupie twoje bezpieczenstwo .
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 11:29   #105
ewa102
Zadomowienie

Dziewczyny autorka jest głupia i naiwna ( przykro mi autorko ale też tak uważam ) i póki będziecie po niej jechać to nic do niej nie dotrze bo wy go nie znacie . Bedzie go teraz bronić rękami i nogami,co jak wszyscy wiemy jest naturalne u dziewczyn w toksycznych związkach...
Nie pomożecie jadąc po niej...choć mam nadzieje,że zasiałyście ziarno niepewności u niej

Autorka ocknie się jak coś jej się w końcu stanie,lub jak w końcu zobaczy jak mało ważna jest dla niego.Chłopak się nie ogarnie pomimo,że dziewczyna w końcu zacznie walczyć o swoją godność i w końcu złość przejdzie w żal i zaczną otwierać się jej oczy.Za kilka lat jak zobaczy ten wątek to będzie się dziwiła jak zaślepiona była,potrzeba tylko na to czasu.

Póki co ponieważ wiemy,że go nie rzuci bo tak jej radzimy to dajmy jej sposoby walki o swoją godność [czyli co robić bo on nie traktował jej jak dupy od sexu - niech się przekona,że jednak ją tak traktuje,bo tego poki co nie widzi] ,na przyszłość bedzie wiedziała jak postępować z innymi facetami i lepiej wybierze.

Pyta co robić by facet zaczął ją szanować, dbać o jej bezpieczeństwo i próbujmy jej podać pomysły jak to powinna zrobić.

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 11:44   #106
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:

Ty naprawdę jesteś taka naiwna i łykasz te bzdury, które tobie wmawia? Wierzysz że sprzedaje tylko kumplom bo to są ludzie z którymi wita się na ulicy (to oczywiste że się z nimi wita, przecież to jego klienci), wierzysz że to zajęcie chwilowe, aby zarobić wystarczająco dużo kasy, a później grzecznie pójdzie do legalnej pracy i będzie żył uczciwie. A dlaczego już teraz nie może pójść do jakiejkolwiek innej pracy "na czarno", skoro wmawia Ci że nie chce handlować to powinien zrobić wszystko aby z tym skończyć. Co zrobił tak konkretnie aby załatwić sobie pozwolenie i inna pracę (oprócz tego że siedzi i czeka)

Prawda jest taka: masz faceta który ma w du.. Ciebie, Twoje bezpieczeństwo, Twoje uczucia i Twoje prośby skierowane do niego. On bawi się świetnie, nie musi za bardzo się napracować, ma pieniądze, ma dziewczynę, która przyjedzie do niego na każde gwizdniecie. Jak chce to do Ciebie dzwoni, a Ty pędzisz z wywieszonym jęzorkiem do niego, jak nie chce z Tobą gadać to wyłącza telefon. Powciska Ci trochę kitu, a Ty naiwnie wierzysz we wszystko. Narodowość nie ma tu żadnego znaczenia. Sama się zgadzasz na takie traktowanie, sama narażasz siebie na niebezpieczeństwo. Twoje życie, Twój wybór. Życzę powodzenia.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2012-12-03 o 11:46
Stary 2012-12-03, 11:47   #107
chwast
Zakorzenienie

no dobra po co jej to piszecie dla niej i tak jesteście głupie, zazdrosne i co tam sobie jeszcze wymyśli... założy pewnie jeszcze kilka wątków o swoim ukochanym o tym co jej nie odpowiada, ale nadal będzie szła w zaparte że ich związek jest udany i on ją kocha...
mógłby zrobić z nią wszystko a ona nic, takie są niektóre.... dziewczyny
Stary 2012-12-03, 12:02   #108
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewa102 Pokaż wiadomość
Dziewczyny autorka jest głupia i naiwna ( przykro mi autorko ale też tak uważam ) i póki będziecie po niej jechać to nic do niej nie dotrze bo wy go nie znacie . Bedzie go teraz bronić rękami i nogami,co jak wszyscy wiemy jest naturalne u dziewczyn w toksycznych związkach...
Nie pomożecie jadąc po niej...choć mam nadzieje,że zasiałyście ziarno niepewności u niej

Autorka ocknie się jak coś jej się w końcu stanie,lub jak w końcu zobaczy jak mało ważna jest dla niego.Chłopak się nie ogarnie pomimo,że dziewczyna w końcu zacznie walczyć o swoją godność i w końcu złość przejdzie w żal i zaczną otwierać się jej oczy.Za kilka lat jak zobaczy ten wątek to będzie się dziwiła jak zaślepiona była,potrzeba tylko na to czasu.

Póki co ponieważ wiemy,że go nie rzuci bo tak jej radzimy to dajmy jej sposoby walki o swoją godność [czyli co robić bo on nie traktował jej jak dupy od sexu - niech się przekona,że jednak ją tak traktuje,bo tego poki co nie widzi] ,na przyszłość bedzie wiedziała jak postępować z innymi facetami i lepiej wybierze.

Pyta co robić by facet zaczął ją szanować, dbać o jej bezpieczeństwo i próbujmy jej podać pomysły jak to powinna zrobić.

Może i racja. Po wypowiedziach Autorki już nie traktuje jej jak normalnej osoby, potrafiącej zadbać o siebie i swoje bezpieczeństwo, odróżniającej dobro od zła i potrafiącej powiedzieć "nie". To jest raczej osoba , która przeszła "pranie mózgu", tkwi w toksycznej relacji i będzie zębami i pazurami jej bronić. Tylko że w takim przypadku nie bardzo można jej pomóc, a już na pewno nie przez internet. Potrzebna jest osoba która potrafi pomagać przy wychodzeniu z tego typu relacji, ale żeby to zadziałało autorka sama musiałaby chcieć z tego wyjść, a na razie to jest niemożliwe. Smutne to i przerażające jak się pomyśli jak dużo kobiet żyje na własne życzenie w chorych relacjach i jak mocno próbują wmówić innym że tak powinno być i że tak mają wszyscy.
Stary 2012-12-03, 12:10   #109
ewa102
Zadomowienie

Cytat:
no dobra po co jej to piszecie dla niej i tak jesteście głupie, zazdrosne i co tam sobie jeszcze wymyśli... założy pewnie jeszcze kilka wątków o swoim ukochanym o tym co jej nie odpowiada, ale nadal będzie szła w zaparte że ich związek jest udany i on ją kocha...
mógłby zrobić z nią wszystko a ona nic, takie są niektóre.... dziewczyny
Prawda

Moja koleżanka też szła w zaparte że facet jest cudowny tak jak i związek,tylko chłopak troche się wydziera,nie przyznaje się do błędu i zawsze na nią zrzuca winę... [ w sumie do tego wątku to to były błachostki ] ale jak jest dobrze to jest tak zaaa☠☠☠iście,że po prostu ideał... w sumie pisałam o tym na wizazu byście pomogły mi ją ogarnąć --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=651012
Jej się udało... ufff

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 12:25   #110
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym uważała, że jego narodowość jest istotna dla sprawy i ma wpływ na jego zachowanie, to bym ją na wstępie zaznaczyła. Wierz mi, że nie ma.
Spokojnie, żadne Maroko i te regiony, jak padło w poprzednim wątku
a nie wpadłaś na to, że jest z tobą, tylko i wyłącznie (!), z powodu obywatelstwa? bo na razie to wygląda tak: znalazł sobie chłop dziewczę, która go kocha do szaleństwa (zdrowy rozsądek odłożyła gdzieś na półkę), starać się nie musi. dziewczyna coś tam wymaga, ale sobie tylko pogada i na tym stanie. czyli tylko straszy. chłop robi dalej co chce.

i teraz prawdopodobny koniec tej historii jest taki: chłopa policja złapała za nielegalny pobyt. chcą go deportować. dzwoni do dziewczyny z płaczem, że złe państwo włoskie chce ich rozdzielić i trzeba ślub brać. a będąc mężem, obywatelki kraju członkowskiego UE już go nie wykopią.

złapał Pana Boga za nogi. jesteś jego polisą na życie w Unii. masz wymagania? to je egzekwuj w końcu, a nie, łykasz wszystko jak młody pelikan.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 13:15   #111
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
W innym watku autorki gdzies mi sie rzucilo w oczy ze facet jest z Wenezueli. Wogole to chybs najmniejszy problem ze jej nie odprowadza, ja bym sie martwila wyrokiem i dilerka, ciekawe jaka przyszlosc cie czeka z takim panem, autorko,przedstawilas go juz rodzicom?
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 13:16   #112
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

A ja napiszę trochę inaczej - mieszkacie w Rzymie, wielkim mieście pełnym atrakcji - po kiego grzyba spotykacie się w jego dzielnicy na obrzeżach zamiast iść do klubu w centrum Rzymu?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 13:19   #113
preetamsingh
Zadomowienie

Autorko, wybacz, ale całego wątku nie przeczytałam, ale wypowiem się odnośnie kwestii z pierwszego posta:
tak - Twój tz nie db o Twoje bezpieczeństwo
dla mnie taka sytuacja jest niewyobrażalna - nawet zwykli koledzy wykazywali dla mnie większe zrozumienie i troskę niż dla Ciebie twój tż, zresztą mój obecny facet zanim się stał Moim tż również zawsze dbał o moje bezpieczeństwo, oferował odprowadzenie, itp.
W Twoim przypadku nie mówimy o przejściu się kawałeczek z bloku do bloku, ale o wracaniu samej po wielkim mieście, jego obrzeżach w nocnej porze, po niebezpiecznych dzielnicach. Naprawdę nie rozumiem, jak możesz być z kimś, kto tak Cię traktuje.
Potrafi być wrażliwy dla innych, ale dla własne dziewczyny nie ma krzty troski.

Ja Was nie znam, nie wiem, jaka wielka miłość was łączy, ale dla własnego bezpieczeństwa po prostu nie wracałabym sama nigdy więcej w takich okolicznościach. Jak mu się nie chce tyłka ruszyć, to po prostu bym go nie odwiedzała. Może to dałoby mu do myślenia.

Ten facet to porażka.
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:24   #114
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

ja zazdroszczę Autorce takiego Skarba.
Stary 2012-12-03, 15:31   #115
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Przez 4,5 lat związku mój eks TŻ ZAWSZE mnie odprowadzał, mając 1,5 h drogi powrotnej. Po spotkaniu u niego, wszelkich wyjściach w mieście, ZAWSZE byłam odprowadzana pod same drzwi. Dla mnie to standard. Duża ze mnie dziewczynka, jak pracowałam i robiłam badania w innych miastach/miejscowościach, to kontaktował się, czy wszystko jest okej.

Brak dbania o bezpieczeństwo jest wielkim CZERWONYM ŚWIATŁEM. Pomijając dilerkę i inne rzeczy, absolutnie skreślające Twojego TŻ jako partnera życiowego, ta jedna rzecz to WIĘCEJ niż ostrzeżenie. Ta rzecz to powinien być deal breaker.
Zgadzam się
Dla mnie to też czerwone światło. Mój facet też zawsze mnie odprowadza, nawet jak jest wcześnie, a jak późno to już w ogóle... Dlatego.. ja nie chciałabym być z nim na Twoim miejscu, ale jeżeli tak bardzo chcesz, to po prostu wychodź od niego wcześniej, bądź konsekwentna, przecież nie jesteś jego niewolnicą!
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 16:25   #116
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

tak na poważnie...tu chodzi przede wszystkim o to, że facet się o Ciebie po prostu nie troszczy. ma gdzieś to, że wracasz sama, że jest niebezpiecznie itp. jak mężczyźnie zależy, to takie akcje nie mają miejsca i nie wmawiaj sobie, że wiesz, że on Cię kocha. Skąd wiesz? Powiedział Ci?;p
Stary 2012-12-03, 16:33   #117
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Sama noszę przy sobie papryczki chilli i scyzoryk, ale nie wiem czy w razie jakiegokolwiek ataku to mi coś pomoże.

powiedz mi jakim cudem scyzoryk i papryczki chilli uratują Cię przed jakąkolwiek napaścią?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 17:11   #118
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

powiedz mi jakim cudem scyzoryk i papryczki chilli uratują Cię przed jakąkolwiek napaścią?
napastnika zabije atak smiechu
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 17:30   #119
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:

Rzuci w twarz napastnikowi i korzystając z ogłupienia zwieje Ewentualnie jak papryczki są bardzo ostre to poczęstuje nimi i jak napastnikowi zaczną łzawić oczy to ona zacznie uciekać
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 17:34   #120
Latiha
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nosić ze sobą broń palną? Nie mam na nią pozwolenia
A te papryczki to działają jak gaz łzawiący.
Lepsze to niż nic

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
a nie wpadłaś na to, że jest z tobą, tylko i wyłącznie (!), z powodu obywatelstwa? bo na razie to wygląda tak: znalazł sobie chłop dziewczę, która go kocha do szaleństwa (zdrowy rozsądek odłożyła gdzieś na półkę), starać się nie musi. dziewczyna coś tam wymaga, ale sobie tylko pogada i na tym stanie. czyli tylko straszy. chłop robi dalej co chce.

i teraz prawdopodobny koniec tej historii jest taki: chłopa policja złapała za nielegalny pobyt. chcą go deportować. dzwoni do dziewczyny z płaczem, że złe państwo włoskie chce ich rozdzielić i trzeba ślub brać. a będąc mężem, obywatelki kraju członkowskiego UE już go nie wykopią.

złapał Pana Boga za nogi. jesteś jego polisą na życie w Unii. masz wymagania? to je egzekwuj w końcu, a nie, łykasz wszystko jak młody pelikan.

Ale jakie znowu obywatelstwo... ja sama nie mam obywatelstwa włoskiego. Po ślubie ze mną mógłby sobie przyjechać ale do Polski, a z Polski tylko na jakiś określony czas (nie pamiętam, 2 miesiące czy coś) ewentualnie do Włoch. Kiedyś nam to tłumaczył adwokat w czasie wizyty. Ale tak tylko marginesowo przy okazji, nie żebyśmy się tym interesowali, czy w krytycznej sytuacji ślub ze mną go uratuje.
W krytycznej sytuacji to ja go kopnę w dupę a nie będę może czekać aż z więzienia wyjdzie czy coś On wie, że nie popieram tego co robi i robi to na własne ryzyko. Jak coś pójdzie nie tak straci i wolność i mnie.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tacy się nie zmieniają, poza tym ja nie wierzę że to nie jest prowo.
Nikt nie jest tak pusty, żeby serio myśleć że taki osobnik latami żyjący z dilerki za jej pomocą zbiera fundusze na adwokata żeby stać się kryształowym obywatelempo dostaniu odszkodowania.
Już widzę jak państwo wypłaca odszkodowanie osobie, która latami w nim na czarno pasożytowała, dilowała, ma zawiasy.

BTW - a za cóż owo odszkodowanie? Za oskarżenie o dilerkę?

Ten watek to masakra po prostu. Nie wierzę że to prawda.
Skoro według Ciebie to jest prowo to po co piszesz?

Odszkodowanie za inny niesłuszny wyrok, ale to już inna historia. Tamtym razem BYŁ niewinny.

Jakimi latami?
Wcześniej to robił parę lat temu. Dostał zawiasy i przestał.
Teraz zaczął od jakiś 2 miesięcy.
W tym czasie raz ukradziono mu towar, musiał zaczynać od nowa. Gdyby nie to, to może już zdołałby poopłacać co tam musi i by przestał. Albo i nie.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości