![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój TŻ nie dba o moje bezpieczeństwo???
Ja odniosę się tylko do pierwotnego wpisu autorki.
Zamiast wydawać pieniądze na bilety autobusowe Droga Autorko, dlaczego nie zainwestujesz w kurs samo obrony dla siebie? (To jest tak samo ważne jak kurs udzielenia pierwszj pomocy). Pomijam wpisy o narkotykach, bo dla mnie facet z takimi używkami byłby przekreślony od razu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
na kurs samoobrony można sobie iść przy okazji dla siebie, a nie bo facet Cię nie odprowadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanow sie co Ty mowisz. Jestes straszna rasistka. Ciekawe czy jestes w stanie pokazac mi statystyki na temat mniejszej inteligencji ciemoskorych. Masz strasznie ograniczone poglady Sorry za off top , ale nie moge czytac takich glupot |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
No jeśli oczywiste rozwiązanie (czyli zostawienie palanta który ma w du.. bezpieczeństwo dziewczyny) jest po za zasięgiem autorki, to możemy jej podrzucić kilka innych rozwiązań:
-kurs samoobrony -jeżdżenie taksówkami -wynajęcie kogoś kto o umówionej godzinie będzie przychodził pod dom faceta i odprowadzał dziewczynę -wynajęcie mieszkania obok mieszkania faceta Bo w tym przypadku ze strony faceta autorka może liczyć tylko na odwiedziny w szpitalu jeśli jej się coś stanie (o ile oczywiście nie będzie za zimno, i nie będzie musiał jarać z kumplami lub handlować haszem), więc swoim bezpieczeństwem musi zająć się sama. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-12-02 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
flashdance nie odwiedzi jej w szpitalu bo się będzie bał, że i jego dopadną i nie będzie miał kto opychać czekoladki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||||
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Autorko, właśnie sprawiłaś, że cycki mi opadły czytając ten post. Wniosek "sprzedaje tylko kumplom, więc nie jest dilerem". A czym do cholery, wsparciem haszyszowym ? Śmieszne jest to, co piszesz i jak usilnie starasz się bronić kompletnie nieodpowiedzialnego chłopaczka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Autorko, piszesz też, że Twój cudowny TŻ zajął się dilerką tylko tymczasowo i sprzedawał tylko kumplom, żeby zarobić na czynsz i adwokata. To ja się pytam - czy on ma pół Rzymu kumpli, że mu się udało, sprzedając za 10euro sztukę ? No i czemu ten tymczasowy okres trwa do dzisiaj ? I dlaczego tak zależy mu na tym, żeby siedzieć akurat we Włoszech, skoro to kraj, na pobyt w którym musi mieć pozwolenie a, nie czarujmy się - ma marne szanse na to, że je dostanie. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2012-12-03 o 10:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Co do narodowosci ja obstawiam Albanie. Mialam kilka kolezanek ,ktore sie spotykaly z nimi i rozne kwiatki z tego wychodzily
Autorko, naprawde, po co ci taki chlopak?jest nielegalnie, ma problemy z prawem, ty musisz do niego jezdzic itd Ewentualnie powinnas zmienic lokum, nie wyobrazam sobie wynajmowac mieszkania/ pokoju i nie moc nikogo do siebie zaprosic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unikam wszelkich Albańczyków a szczególnie Rumunów. Nie zadaję się z nimi w ogóle. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Kumpli ma bardzo dużo, w sumie na każdym kroku jakiegoś spotyka i się z nim wita. Czemu okres trwa do dziś? Bo jeszcze nie uzbierał kasy wystarczającej kasy. Poza tym, kiedy był w kryzysie finansowym też pozapożyczał się, musi pooddawać. Czemu siedzie we Włoszech? Bo chyba mu tu dobrze. Zresztą czeka na te pozwolenie bo ono mu pozwoli wziąć 20tysięcy euro, które czekają na niego z odszkodowania. Za te pieniądze ma zamiar otworzyć coś swojego i pracować legalnie.
![]() |
![]() |
#101 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Przez 4,5 lat związku mój eks TŻ ZAWSZE mnie odprowadzał, mając 1,5 h drogi powrotnej. Po spotkaniu u niego, wszelkich wyjściach w mieście, ZAWSZE byłam odprowadzana pod same drzwi. Dla mnie to standard. Duża ze mnie dziewczynka, jak pracowałam i robiłam badania w innych miastach/miejscowościach, to kontaktował się, czy wszystko jest okej.
Brak dbania o bezpieczeństwo jest wielkim CZERWONYM ŚWIATŁEM. Pomijając dilerkę i inne rzeczy, absolutnie skreślające Twojego TŻ jako partnera życiowego, ta jedna rzecz to WIĘCEJ niż ostrzeżenie. Ta rzecz to powinien być deal breaker.
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znając tego typu typków, to ów legalny interes to będzie "legalny burdelik" ![]() Ożeń się z nim koniecznie i to jak najszybciej, zostaniesz sobie burdelmamą - w najlepszym przypadku, bo podejrzewam ze raczej by wolał żebyś zarobkowała jednak, jak już tak namolnie jesteś. No normalnie musisz się śpieszyć,może sama się oświadcz, kup pierścionek z diamentem, bo jeszcze jakaś inna zwinie Ci z przed nosa ten kryształowy, chodzący skarb. ![]() Tacy się nie zmieniają, poza tym ja nie wierzę że to nie jest prowo. Nikt nie jest tak pusty, żeby serio myśleć że taki osobnik latami żyjący z dilerki za jej pomocą zbiera fundusze na adwokata ![]() ![]() Już widzę jak państwo wypłaca odszkodowanie osobie, która latami w nim na czarno pasożytowała, dilowała, ma zawiasy. BTW - a za cóż owo odszkodowanie? Za oskarżenie o dilerkę? ![]() Ten watek to masakra po prostu. Nie wierzę że to prawda. ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Latiha on ci ryje beret. widac to po twoich slowach o paleniu haszu i marihuany- ze nic sie nie dzieje , ze wszyscy pala. To jest klamstwo i powinnas to wiedziec.
Poza tym panicz ma w dupie twoje bezpieczenstwo . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny autorka jest głupia i naiwna ( przykro mi autorko ale też tak uważam ) i póki będziecie po niej jechać to nic do niej nie dotrze bo wy go nie znacie . Bedzie go teraz bronić rękami i nogami,co jak wszyscy wiemy jest naturalne u dziewczyn w toksycznych związkach...
Nie pomożecie jadąc po niej...choć mam nadzieje,że zasiałyście ziarno niepewności u niej ![]() Autorka ocknie się jak coś jej się w końcu stanie,lub jak w końcu zobaczy jak mało ważna jest dla niego.Chłopak się nie ogarnie pomimo,że dziewczyna w końcu zacznie walczyć o swoją godność i w końcu złość przejdzie w żal i zaczną otwierać się jej oczy.Za kilka lat jak zobaczy ten wątek to będzie się dziwiła jak zaślepiona była,potrzeba tylko na to czasu. Póki co ponieważ wiemy,że go nie rzuci bo tak jej radzimy to dajmy jej sposoby walki o swoją godność [czyli co robić bo on nie traktował jej jak dupy od sexu - niech się przekona,że jednak ją tak traktuje,bo tego poki co nie widzi] ,na przyszłość bedzie wiedziała jak postępować z innymi facetami i lepiej wybierze. Pyta co robić by facet zaczął ją szanować, dbać o jej bezpieczeństwo i próbujmy jej podać pomysły jak to powinna zrobić.
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawda jest taka: masz faceta który ma w du.. Ciebie, Twoje bezpieczeństwo, Twoje uczucia i Twoje prośby skierowane do niego. On bawi się świetnie, nie musi za bardzo się napracować, ma pieniądze, ma dziewczynę, która przyjedzie do niego na każde gwizdniecie. Jak chce to do Ciebie dzwoni, a Ty pędzisz z wywieszonym jęzorkiem do niego, jak nie chce z Tobą gadać to wyłącza telefon. Powciska Ci trochę kitu, a Ty naiwnie wierzysz we wszystko. Narodowość nie ma tu żadnego znaczenia. Sama się zgadzasz na takie traktowanie, sama narażasz siebie na niebezpieczeństwo. Twoje życie, Twój wybór. Życzę powodzenia. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-12-03 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
no dobra po co jej to piszecie dla niej i tak jesteście głupie, zazdrosne i co tam sobie jeszcze wymyśli... założy pewnie jeszcze kilka wątków o swoim ukochanym o tym co jej nie odpowiada, ale nadal będzie szła w zaparte że ich związek jest udany i on ją kocha...
mógłby zrobić z nią wszystko a ona nic, takie są niektóre.... dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i racja. Po wypowiedziach Autorki już nie traktuje jej jak normalnej osoby, potrafiącej zadbać o siebie i swoje bezpieczeństwo, odróżniającej dobro od zła i potrafiącej powiedzieć "nie". To jest raczej osoba , która przeszła "pranie mózgu", tkwi w toksycznej relacji i będzie zębami i pazurami jej bronić. Tylko że w takim przypadku nie bardzo można jej pomóc, a już na pewno nie przez internet. Potrzebna jest osoba która potrafi pomagać przy wychodzeniu z tego typu relacji, ale żeby to zadziałało autorka sama musiałaby chcieć z tego wyjść, a na razie to jest niemożliwe. Smutne to i przerażające jak się pomyśli jak dużo kobiet żyje na własne życzenie w chorych relacjach i jak mocno próbują wmówić innym że tak powinno być i że tak mają wszyscy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka też szła w zaparte że facet jest cudowny tak jak i związek,tylko chłopak troche się wydziera,nie przyznaje się do błędu i zawsze na nią zrzuca winę... [ w sumie do tego wątku to to były błachostki ![]() Jej się udało... ufff ![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz prawdopodobny koniec tej historii jest taki: chłopa policja złapała za nielegalny pobyt. chcą go deportować. dzwoni do dziewczyny z płaczem, że złe państwo włoskie chce ich rozdzielić i trzeba ślub brać. a będąc mężem, obywatelki kraju członkowskiego UE już go nie wykopią. złapał Pana Boga za nogi. jesteś jego polisą na życie w Unii. masz wymagania? to je egzekwuj w końcu, a nie, łykasz wszystko jak młody pelikan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
W innym watku autorki gdzies mi sie rzucilo w oczy ze facet jest z Wenezueli. Wogole to chybs najmniejszy problem ze jej nie odprowadza, ja bym sie martwila wyrokiem i dilerka, ciekawe jaka przyszlosc cie czeka z takim panem, autorko,przedstawilas go juz rodzicom?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
zuy mod
|
A ja napiszę trochę inaczej - mieszkacie w Rzymie, wielkim mieście pełnym atrakcji - po kiego grzyba spotykacie się w jego dzielnicy na obrzeżach zamiast iść do klubu w centrum Rzymu?
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Autorko, wybacz, ale całego wątku nie przeczytałam, ale wypowiem się odnośnie kwestii z pierwszego posta:
tak - Twój tz nie db o Twoje bezpieczeństwo dla mnie taka sytuacja jest niewyobrażalna - nawet zwykli koledzy wykazywali dla mnie większe zrozumienie i troskę niż dla Ciebie twój tż, zresztą mój obecny facet zanim się stał Moim tż również zawsze dbał o moje bezpieczeństwo, oferował odprowadzenie, itp. W Twoim przypadku nie mówimy o przejściu się kawałeczek z bloku do bloku, ale o wracaniu samej po wielkim mieście, jego obrzeżach w nocnej porze, po niebezpiecznych dzielnicach. Naprawdę nie rozumiem, jak możesz być z kimś, kto tak Cię traktuje. Potrafi być wrażliwy dla innych, ale dla własne dziewczyny nie ma krzty troski. ![]() Ja Was nie znam, nie wiem, jaka wielka miłość was łączy, ale dla własnego bezpieczeństwa po prostu nie wracałabym sama nigdy więcej w takich okolicznościach. Jak mu się nie chce tyłka ruszyć, to po prostu bym go nie odwiedzała. Może to dałoby mu do myślenia. Ten facet to porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
ja zazdroszczę Autorce takiego Skarba.
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to też czerwone światło. Mój facet też zawsze mnie odprowadza, nawet jak jest wcześnie, a jak późno to już w ogóle... Dlatego.. ja nie chciałabym być z nim na Twoim miejscu, ale jeżeli tak bardzo chcesz, to po prostu wychodź od niego wcześniej, bądź konsekwentna, przecież nie jesteś jego niewolnicą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
tak na poważnie...tu chodzi przede wszystkim o to, że facet się o Ciebie po prostu nie troszczy. ma gdzieś to, że wracasz sama, że jest niebezpiecznie itp. jak mężczyźnie zależy, to takie akcje nie mają miejsca i nie wmawiaj sobie, że wiesz, że on Cię kocha. Skąd wiesz? Powiedział Ci?;p
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi jakim cudem scyzoryk i papryczki chilli uratują Cię przed jakąkolwiek napaścią? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te papryczki to działają jak gaz łzawiący. ![]() Lepsze to niż nic ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Ale jakie znowu obywatelstwo... ja sama nie mam obywatelstwa włoskiego. Po ślubie ze mną mógłby sobie przyjechać ale do Polski, a z Polski tylko na jakiś określony czas (nie pamiętam, 2 miesiące czy coś) ewentualnie do Włoch. Kiedyś nam to tłumaczył adwokat w czasie wizyty. Ale tak tylko marginesowo przy okazji, nie żebyśmy się tym interesowali, czy w krytycznej sytuacji ślub ze mną go uratuje. W krytycznej sytuacji to ja go kopnę w dupę a nie będę może czekać aż z więzienia wyjdzie czy coś ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() Odszkodowanie za inny niesłuszny wyrok, ale to już inna historia. Tamtym razem BYŁ niewinny. Jakimi latami? Wcześniej to robił parę lat temu. Dostał zawiasy i przestał. Teraz zaczął od jakiś 2 miesięcy. W tym czasie raz ukradziono mu towar, musiał zaczynać od nowa. Gdyby nie to, to może już zdołałby poopłacać co tam musi i by przestał. Albo i nie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.