![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gry planszowe dla... starszych :)
Ja dzisiaj kupiłam Mistrz słowa i Cluedo. Mam nadzieję, że się będzie dobrze grało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Zapraszam was do zajrzenia na blog, który współtworzę.
![]() ![]() Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Skusiłam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Super. Mam nadzieję, że Ci się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
No pewnie tak, skoro pierwotna wersja zachwycała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Mój P. poleca się na przyszłość
![]() Edytowane przez andate Czas edycji: 2013-02-09 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
dla milosnikow Sudoku - Picdoku (sh, 7.5 zl
![]() nie tylko dla dzieci ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Gdzie we Wrocławiu dostanę Dixit Odyssey? Czy może lepiej zamówić przez internet?
Grałam niedawno w zwykłego Dixita, baaardzo polecam dla większego grona znajomych. Było zabawnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja najlepiej bawiłam się przy Grzybobraniu
![]() http://www.smyk.com/adamigo-grzybobr...y-dla-dzieci-p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Stacjonarnie być może dostaniesz Dixita Odyssey w Bardzie (Szewska 31). Lepiej przedzwoń wcześniej bo w grudniu skończył się nakład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Ale tu cisza! My wczoraj rozegraliśmy partyjkę Inwazji. Wygrałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Puk, puk, odświeżam temat
![]() Ja niedawno dopiero się wciagnęłam w gry planszowe, sama mam niewiele własnych, natomiast odkryłam planszówkowe spotkania i zazwyczaj grywam tam. Ubolewam tylko, że TŻ-ta nie mogę na nic namówić.
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Ja mam gre planszową taką wydaje mi sie, ze dla starszych Posnania - budujemy miasto czy jakoś tak, polega na budowaniu miasta Poznania od podstaw, kiedy dopiero powstawalo jeszcze w poprzednim milenium. Ale nie mam z kim w to grać, gralam tylko raz z siostra, nikomu sie nie chce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie zauważyłam, że lubię gry, w których albo coś się buduje albo takie w klimacie fantasy.
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
My ostatnio grywamy w Star Wars'a - kupiliśmy jeszcze wersję angielską bo nie mogliśmy się doczekać. Misiek nawet regularnie grywa w klubie Galakty.
Ostatnio troszkę mniej gramy bo pogoda nie sprzyja wysiłkowi intelektualnemu. Ja wracam z pracy padnięta i rozdrażniona. Słońca, słońca! Czy jak pisywał kolega w podstawówce słonica! ![]() ![]() Tak informacyjnie dla fanek Kolejki IPN. Wróciła do sklepów! ![]() Edytowane przez andate Czas edycji: 2013-06-20 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A wybiera się może ktoś na Gdyni na Gramy?
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja ponownie promocyjnie. Dla użytkowników paczkomatów bardzo fajna promocja - 10% rabatu na gry planszowe
![]() http://najlepszerabaty.pl/oferta/Gry...i-karciane-118 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Wszystkim którzy czasem się nudzą z partnerami w domu polecam grę qwirkle! Strasznie lubię tego typu gierki logiczne
![]() Ktoś gral we wsiąść do pociągu wersja Europejska? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Kurde całkiem fajny blog, właśnie czytam recenzję http://granapare.wordpress.com/2013/...-naszym-okiem/ bo waham się co kupić (jaką grę towarzyską) -totem -uga buga -tarantula tango chyba padnie na to trzecie ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Bo powiem wam że... nienawidzę gier typu carcassone, magia i miecz, k2 itp ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Copyraptor
|
K2 jest słabe, po 2-3 rozgrywkach wszystko jest już takie samo, mało zmiennych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
K2 też nie lubię za to Carcassonne - jedna z moich ulubionych. Wsiąść do pociągu - w Europę grałam tylko raz, częściej mam okazję w wersję skandynawską. Ale też fajna. A co do tego co kupić nie doradzę, nie znam tych które podałaś.
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Kurde
![]() jeśli chodzi o gry towarzyskie kto grał w -czarne historie? (mój kolega miał i mówi że gra bez sensu bo poznasz wszystkie historie jak sobie trochę pograsz i musisz nowe komplety dokupować) -dobble? -jungle speed/totem ? -uga buga -palce w pralce -wszystkie z serii karaluchy; kłamczuszek, zupa z karalucha, mól szachrajek etc? Myślę które kupić na imprezki jak sobie ludzie popiją... ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ok ale dzięki w takim razie wiemy że k2 odpada, wsiąść do pociągu jak coś weźmiemy pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Copyraptor
|
Znam tylko czarne historie i Totem/JS - z CH jest dokładnie tak jak mówi znajomy, to gra jednorazowego użytku, bo opowiada się historię i zadaje do niej zagadkę. No i jak znasz, to po zabawie.
Totem - ja nie lubię, bo nie lubię gier kontaktowych, gdzie się trzeba dotykać. Jak się trafi na jakiegoś chłopaka który nienawidzi przegrywać, to żadna przyjemność sobie ten totem wyrywać, że mało Ci palców nie połamie ![]() ![]() Za to bardzo polecam z imprezowych gier Dawno dawno temu i Dixita. W jednej opowiada się na bieżąco historyjki za pomocą losowanych kart zdarzeń/osób/przedmiotów, a w drugiej jedna osoba rzuca jakieś abstrakcyjne hasło, np. "odwaga" i rzuca zakrytą kartę z ilustracją, która to hasło obrazuje, reszta osób dorzuca ze swojej puli kart karty, które ich zdaniem do tego hasła najlepiej pasują, a później wszyscy starają się zgadnąć która karta była tej pierwszej osoby. Piękne ilustracje, kilka dodatków żeby nie było nudno z innymi obrazkami, nie nudzi się, bo skojarzenia zawsze każda grupa osób ma różne, więc jest świetna ![]() ![]() O, i jeszcze Tabu lubię z imprezowych.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-07-08 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Ja dokładnie to samo usłyszałam od sprzedawcy
![]() o, dzięki, bardzo lubię takie gry. bo zastanawiałam się nad tą grą kurde zabijcie ale sobie nie przypomnę, gdzie rzucasz kosci i zależnie od tego co wylosujesz opowiadasz historyjkę ale znowu - to gra na krótką metę. Czytam o tej grze dawno dawno temu, fajna całkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
O, racja, Dixita to ja też polecam
![]()
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Tabu mamy całe już rozegrane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jungle Speed jest fajne, ale warto dokupić dodatek. Wybite palce to nic, czasami totem cudem omijał szklanki i okna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
dzisiaj stałam się posiadaczką: monopoly, cluedo i trivial pursuit
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- kolejne na mojej liście: -dobble -5 sekund -i jakieś historie w końcu muszę ogarnać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
oooooooo trivial pursuit jest świetne do gry we dwójkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
trivial zawsze gram z siostrą, uwielbia go. Teraz w wakacje na wyjeździe graliśmy w Sabotażystę, fajna gra, mało miejsca zajmuje, w ósemkę mogliśmy grać, a ile śmiechu i sporów było.
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.