Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 10:47   #91
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja też wolę mieć brudne i mam brudne (wiem, nie ma się czym chwalić), ale tak wyszło. mama miała myć, ale jakoś tak się złożyło, że nie umyła, teraz nie ma czasu, ale co mi tam, to tylko okna. jakbym mężowi kazała myć to tylko by rozmazał bo nie chciałoby mu się zrobić tego porządnie, więc wolę mieć brudne okna i wszystkich zadowolonych: męża, że nie zmuszam go do tego, mamę bo nie namęczyła się i siebie bo mi obojętne jak wyglądają okna. nigdy za często ich nie myłam
Ja też, średnio 3-4 razy w roku. Ale jakby mi bardzo przeszkadzały, to bym poprosiła TŻa. Co to za problem dla niego, on jest wysoki, nawet by się nie musiał tak wspinać na drabinach jak ja. A jak nie przeszkadza, to też bym olała
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:00   #92
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dasz radę...już bliżej niż dalej
a stres coraz wiekszy

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
a TŻ ma problem z obsłużeniem kotu kuwety...
sorry, najwyższy czas na zmiany... błagam Cię... dorosły facet okien umyć nie może?!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Tak poza tym najadłam sie kanapi z kisoznym....mmmmpycha!:br zydal:
i gitensik

Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty (dziękuję jeszcze raz Kundzia, w tej chwili mnie do czwartku po prostu ratujesz ).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:14   #93
adunia89
Zadomowienie

panika, dobrze, że u Malucha wszystko dobrze. Ale już duży chłopak

Dziewczyny, ja też odpuszczam okna... TŻta nie ma w odpowiednich godzinach żeby umył, moja mama non stop pracuje. Pierdzielić te okna, zawartość brzuszka najważniejsza!

My zaczynamy dziś 16 tydzień i jestem pewna, że Małe już sobie fika...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:18   #94
Konto usunięte

Pani rozumiem, że jednak cukrzyca ciążowa?

Adunia cieszę się, że u Was wszystko OK

A do mnie przyszła listonoszka, przyniosła moje zamówienie z All, zamawiałam w piątek, a dzisiaj już jest Od razu poszedł pozytyw Kupiłam mu tę formę i jeszcze sobie takie silikonowe łapki zamiast rękawic w kuchni (te rękawice mam non-stop brudne i jak to zobaczyłam, od razu to chciałam mieć, ale stacjonarnie strasznie drogo to kosztowało:/).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:21   #95
jana
Raczkowanie

ale pędzicie...
nie nadążam
Wika super, że udało Ci sie wszystko zalatwić, bardzo Ci kibicowałam!

mnie też święta w tym roku nie cieszą, najchętniej schowałabym się gdzieś i przeczekała narodziny, aniołki, radość... powodują u mnie smutek, pierwszy raz miało byc inaczej

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:21   #96
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość

Cytat:
Pierdzielić te okna, zawartość brzuszka najważniejsza!
hasło na sztandary!!!!!!!!klaski :

Cytat:
cudnie!!!!!!!!! fantastycznie. pogłaskaj je od e-ciotki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38173490]Pani rozumiem, że jednak cukrzyca ciążowa?
[/QUOTE]doktorek powiedział, że pewnie wystarczy dieta, ale chce by specjalista nad tym czuwał.

Stary 2012-12-17, 11:38   #97
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a stres coraz wiekszy

sorry, najwyższy czas na zmiany... błagam Cię... dorosły facet okien umyć nie może?!

i gitensik

Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty (dziękuję jeszcze raz Kundzia, w tej chwili mnie do czwartku po prostu ratujesz ).
Dobrze ze bedziesz pod opieka specjalisty Brawa dla Torresika
Cytat:

Dziewczyny, ja też odpuszczam okna... TŻta nie ma w odpowiednich godzinach żeby umył, moja mama non stop pracuje. Pierdzielić te okna, zawartość brzuszka najważniejsza!

Gratuluje 16 tygodnia ..

ja bym zaczynala 16tc w czwartek..

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:40   #98
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dzisiaj załatwiłam sprawy w USC i muszę Wam napisać, że przeżyłam szok w sensie pozytywnym. Miły Pan, który zobaczył mnie na korytarzu od razu się zatrzymał i zapytał czy to ja dzwoniłam ze szpitala w czwartek. Powiedział, że nie mogę czekać, od razu poprosił do pokoju, wziął dokumenty i za parę minut wręczył mi akt urodzenia naszego synka - nie mogłam uwierzyć. Po przejściach ze szpitalem to jak kompres na bolące serce. Chyba napiszę list do ordynatora, w którym poinformuje go, ze ma nieprawdziwe dane i wprowadza w błąd pacjentki i opiszę jak takie kobiety są traktowane w urzędach
Dziś idę wybrać trumienkę, w życiu bym nie pomyślała, że będę w stanie to zrobić, w piątek mamy pochówek. Nie mogę się doczekać soboty - tak bardzo już chciałabym mieć to wszystko za sobą. Tym bardziej, ze większość rzeczy załatwiam sama - mąż pracuje daleko ode mnie, rodzina też daleko stąd.
Dobrze że choć w urzędzie potraktowali cie normalnie i po ludzku
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

U mnie znowu chandra..

Cytat:
Witam się z rana
Ten tydzień mam zaplanowany na porządki przedświąteczne, ale nie wiem ile uda mi się z tego zrealizować, bo już na dziś mam obsuwę... poranne mdłości nie pozwalają mi na zrealizowanie planu
Doczytałam też, że ten kręgosłup to mnie boli kość krzyżowa, razem z miednicą, ale ból taki jak po nieudanej próbie zjechania na sankach z wielkiej góry , ponoć od 9tc rozluźniają się stawy i czyżby to był efekt tego?? to co będzie za pół roku?? Ja panikara od razu mam wizje chodzenia o kulach albo gorzej , póki co dreptam pomalutku, a okna na mnie czekają...

pozdrawiam cieplutko
Aga ty odpoczywaj i wybij sobie z głowy mycie okien!!!!!Fasolka najważniejsza!!!Okna olej!!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Hmmm. To powinna być wasza decyzja, a koledze nic do tego... Pewnie nie ma pojęcia co przeżywacie[COLOR="Silver"]
To jest ten kolega co powiedział że on z dziewczyną uważają że za bardzo przeżywam #
Cytat:

Dobrze że z maluszkiem wszystko ok
Cytat:
Już 16 tydzień,ale to zleciało

Byłam u lekarza.Po udawałam troche i mam l4 do 24.12.

Jestem taka wściekłaPisałam z koleżanka z byłej pracy i mi pisała że taki kolega co się mu kończyła umowa dostał umowe na 3 lataOn też miał prace po znajomości ale o wiele niższej niż ja i umowe dostałSądze że to po prostu spisek/zemsta tego majstra co mi składał propozycjeDzwoniłam do osoby co załatwiała mi prace że komuś innemu przedłużyli.Ta osoba obiecała mi że jeszcze dzis zadzwoni w mojej sprawie,ale nie obiecuje że się uda coś załatwićAle jestem wściekłaAż sie popłakałam z tej złośći

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:42   #99
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Byłam na szybkich zakupach, teściowa została z Julkiem

W sklepie ze zdrową żywnością (kupuję tam dla Julka kaszki i warzywa) kupiłam sobie prezent olejek arganowy, już dawno miałam na niego ochotę a teraz mam. Zobaczymy jak zadziała na moją skórę

My okien też jeszcze nie myliśmy

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Inutil Kochana Ty masz wielkie zdolności zatem nie zastanawiaj się tylko bierz za robotę! Jestem pewna że interes wypali!! Sama z chęcią bym kupowała takie ciasteczka....
oj tam, oj tam

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dzisiaj załatwiłam sprawy w USC i muszę Wam napisać, że przeżyłam szok w sensie pozytywnym. Miły Pan, który zobaczył mnie na korytarzu od razu się zatrzymał i zapytał czy to ja dzwoniłam ze szpitala w czwartek. Powiedział, że nie mogę czekać, od razu poprosił do pokoju, wziął dokumenty i za parę minut wręczył mi akt urodzenia naszego synka - nie mogłam uwierzyć. Po przejściach ze szpitalem to jak kompres na bolące serce. Chyba napiszę list do ordynatora, w którym poinformuje go, ze ma nieprawdziwe dane i wprowadza w błąd pacjentki i opiszę jak takie kobiety są traktowane w urzędach
Dziś idę wybrać trumienkę, w życiu bym nie pomyślała, że będę w stanie to zrobić, w piątek mamy pochówek. Nie mogę się doczekać soboty - tak bardzo już chciałabym mieć to wszystko za sobą. Tym bardziej, ze większość rzeczy załatwiam sama - mąż pracuje daleko ode mnie, rodzina też daleko stąd.
czyli istnieją jeszcze dobrzy ludzie w urzędach. Za każdym razem jak czytam twoje posty podziwiam...

Cytat:
U mnie znowu chandra..

Cytat:
piękna waga no i doktorek na medal (ale to już wszyscy wiedzą od dawna), stres trochę opadł?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38173490]
A do mnie przyszła listonoszka, przyniosła moje zamówienie z All, zamawiałam w piątek, a dzisiaj już jest Od razu poszedł pozytyw Kupiłam mu tę formę i jeszcze sobie takie silikonowe łapki zamiast rękawic w kuchni (te rękawice mam non-stop brudne i jak to zobaczyłam, od razu to chciałam mieć, ale stacjonarnie strasznie drogo to kosztowało:/).[/QUOTE]
ja kupiłam kiedyś we flo, super sprawa takie łapki od jakiego sprzedawcy kupowałaś???

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-12-17 o 11:59
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:43   #100
adunia89
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38173490]
Kupiłam mu tę formę i jeszcze sobie takie silikonowe łapki zamiast rękawic w kuchni (te rękawice mam non-stop brudne i jak to zobaczyłam, od razu to chciałam mieć, ale stacjonarnie strasznie drogo to kosztowało:/).[/QUOTE]
Ja też używam w kuchni silikonów, wygodne są
Cytat:
cudnie!!!!!!!!! fantastycznie. pogłaskaj je od e-ciotki

doktorek powiedział, że pewnie wystarczy dieta, ale chce by specjalista nad tym czuwał.
Oby dieta wystarczyła! Małe pogłaskane, najadło się kiszonej kapusty
Cytat:
ja bym zaczynala 16tc w czwartek.. [/COLOR]
Eliza, wiem, że nie da się tak po prostu przestać liczyć, ale może spróbuj... Przytulam

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:52   #101
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani będzie dobrze z cukrami Jeśli chcesz to możesz dla świętego spokoju zrobić jeszcze hemoglobine glikolową Ona pokazuje wartości cukru z ostatnich 3 ms
A co do wagi Torresa to jest odpowiednia Ja też zamartwiałam się, że Stasio za mało waży, na jednej stronie jak sprawdzałam to był za mały, a na innej za duży na ten tydzieńLekarz mówił, że najważniejsze, że rośnie. W 23 tc ważył 450g Urodził się z wagą 3060g, taka malutka drobna istotka A teraz ma już prawie 2.5 ms i waży pewnie z 5.5 kg Szybko rośnie Ma pyzowate policzki i niezły apetyt Nie widać po nim małej wagi urodzeniowej
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:53   #102
kooocur
Zakorzenienie

Pani- Torresik ładnei rośnie Brawa dla Niego!!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Była na szybkich zakupach, teściowa została z Julkiem

Te Twoje czekoladki......niebo w gębie!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:57   #103
Konto usunięte

Cytat:
doktorek powiedział, że pewnie wystarczy dieta, ale chce by specjalista nad tym czuwał.

Wszystko będzie dobrze. Masz bardzo zapobiegliwego gina, szew, teraz takie konsultacje. Ja bym się przy takim czuła bezpiecznie.
Stary 2012-12-17, 11:57   #104
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tez nie za bardzo umie, ale jak trzeba było to trochę pomazał i umył kiedyś a ja chwaliłam

Cytat:
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji.
pięknie rośnie maluszek. Kiedy następna wizyta?

Cytat:
Super, że tak szybko czujesz

Cytat:
To dobrze, że Cię skierował. Ja bym wolała tak, niż gdybanie, że 137 to jeszcze nie diagnozujemy, ale trzeba się pilnować samemu. A bez mierzenia cukru ciężko stwierdzić, co szkodzi :/

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
To jest ten kolega co powiedział że on z dziewczyną uważają że za bardzo przeżywam #
Brak słów, co on może o tym wiedzieć :/

Cytat:
Byłam u lekarza.Po udawałam troche i mam l4 do 24.12.
Dobrze, że Ci się udało. Trzymam kciuki, żeby z pracą dało się coś jeszcze załatwić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38173490]silikonowe łapki zamiast rękawic w kuchni (te rękawice mam non-stop brudne i jak to zobaczyłam, od razu to chciałam mieć, ale stacjonarnie strasznie drogo to kosztowało:/).[/QUOTE]

Pokaż aukcję może też sobie sprawię, bo u mnie zawsze masakra z tym

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:39   #105
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Aż sie popłakałam z tej złośći

Cytat:
stres trochę opadł?
skąd teraz tą Kliniką się stresuję nie mogę się dodzwonić od 2 godzin

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A co do wagi Torresa to jest odpowiednia Ja też zamartwiałam się, że Stasio za mało waży, na jednej stronie jak sprawdzałam to był za mały, a na innej za duży na ten tydzień
heh... cały czas mam we łbie mojego brata 28tc - urodził się z 1750 g. albo matka coś zmyśla, albo był gigantem (a teraz takie rachityczne nóżki )

Cytat:
Mój tez nie za bardzo umie, ale jak trzeba było to trochę pomazał i umył kiedyś a ja chwaliłam

no bo właśnie tak trzeba. mój jak mył w sierpniu to też "nie po mojemu". i co z tego?! nie zmieniło to biegu historii.
teraz jak mył to trochę lepiej mu poszło wprawa

Cytat:
Kiedy następna wizyta?
27 grudnia.

Cytat:
To dobrze, że Cię skierował. Ja bym wolała tak, niż gdybanie, że 137 to jeszcze nie diagnozujemy, ale trzeba się pilnować samemu. A bez mierzenia cukru ciężko stwierdzić, co szkodzi :/
no w sumie się cieszę. bo na razie po omacku błądzę po necie i po postach Amilci

Stary 2012-12-17, 12:41   #106
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Pisałyście o Dolce Gusto. My dostaliśmy w prezencie ślubnym i niestety stoi zakurzony w spiżarce. Nawet ostatnio miałam pomysł, żeby go obfotografować i na tablice wrzucić, bo po co ma stać. Kapsułki drogie a smak... dla mnie taki sobie, wolę zwykłą kawę. Ale mamy znajomych, którzy kupili sobie i są bardzo zadowoleni i korzystają (od nich dostaliśmy na ślub )
Nam się marzy prawdziwy ciśnieniowy ekspres (a mi taki, który robi sam lette ) i może kiedyś sobie sprawimy, bo w komisach, dobre niemieckie to koszt około 1000zł
ale to kieeedyyyś

Iza dobrze, że z L4 się udało a kolegę za takie rady na drzewo wysłać.
Aga ty tych okien nie myj, niech czarne będą...
Kocurku cieszę się, że czekoladki smakują ( te dla Ciebie to były jedne z pierwszych jakie robiłam i bałam się, że coś nie tak będzie z nimi; a teraz kombinuję z różnymi nadzieniami

Cytat:
hehe, robiłam tak samo. A teraz tż sam jak zobaczy, że już bardzo brudne to myje

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
skąd teraz tą Kliniką się stresuję nie mogę się dodzwonić od 2 godzin
no tak, w końcu Twój nick do czegoś zobowiązuje :roll eyes:
Stary 2012-12-17, 12:47   #107
Maga83
Zakorzenienie

Pani Ty się ale nachodzisz do tego gina
Ja jutro mam wizytę

Inutil ja też nie jestem za kapsułkami. Mam zwykły ekspres, w którym można też spienić mleko i teraz codziennie piję domowe latte, a raczej mleczko z kawką

Stary 2012-12-17, 12:48   #108
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jutro mam wizytę

O której?

Stary 2012-12-17, 12:58   #109
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

no tak, w końcu Twój nick do czegoś zobowiązuje :roll eyes:
ba!
(daleko mi teraz do mojego wizazowego alter ego Frywolna Franka)

Cytat:
Ja jutro mam wizytę
o której?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 13:17   #110
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ba!
(daleko mi teraz do mojego wizazowego alter ego Frywolna Franka)
zdecydowanie

Co robicie na obiad? U nas zupa serowa (che chyba inaczej robione niż Berbie) a ostatnio brak weny i poszukuję pomysłów.

i Julek (z Pestą)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04882.jpg (48,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04892.jpg (63,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04988.jpg (36,5 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-12-17, 13:28   #111
aganieszkab
Raczkowanie

Spoko laski jak na razie kluseczka pozwoliła mi na wrzucenie zasłonek na karnisze i dała o sobie znać - mdłości nie pozwalają mi się nawet ruszyć z tapczana
a ja mam tyle roboty do zrobienia przed świętami... a co do okien to najbardziej mi samej przeszkadzają, są dosłownie czarne ale wiecie, teraz szybko robi się ciemno, to może przeżyję...

Pani brawa dla Torreska
Fio brawa dla Stasia
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:38   #112
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Co robicie na obiad? U nas zupa serowa (che chyba inaczej robione niż Berbie) a ostatnio brak weny i poszukuję pomysłów.
hehe ja miałam dziś kaszę gryczaną z kurakiem, pieczarkami, papryką, pomidorami i czosnkiem zagryzione awokado z czosnkiem

Cytat:
i Julek (z Pestą)
aaaaa! gdzie jest Klusek??????????????????? ??!!!!!!!!!!!!
ależ on się zmienił!!!!!!!!!!
Wciąż rozwalają mnie zdjęcia z Pestką. Uwielbiam ten duet

Cytat:
ale wiecie, teraz szybko robi się ciemno, to może przeżyję...
przeżyjesz. po prostu.

Wizyta w Klinice dopiero 9 I i będę tam minimum 5 godzin (lekarz, dietetyk, poradnia)... aaa! spytali o wyniki. Gdybym miała wyższe - byłabym wcześniej wciśnięta a tak mam trzymać dietę, którą znajdę na www.slodkiemamy.edu.pl Dieta 1800 kcal <padłam>. 8 posiłków dziennie, wszystko ważone... aaa!
myślałam że ciąża to będzie jedyny czas bez żadnej diety... a tu restrykcyjna.
dla Torresa wszystko. dam radę
i mam nie wariować i nie kupować glukometru. na wizycie dostanę

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-12-17 o 13:40
Stary 2012-12-17, 13:43   #113
fiolusiek
Zakorzenienie

Inutil Śliczy Julek Ja tez chetnie kupie Twoje czekoladki
Ty kupowałaś kaszki Holle?
Stary 2012-12-17, 13:59   #114
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
hehe ja miałam dziś kaszę gryczaną z kurakiem, pieczarkami, papryką, pomidorami i czosnkiem zagryzione awokado z czosnkiem

aaaaa! gdzie jest Klusek??????????????????? ??!!!!!!!!!!!!
ależ on się zmienił!!!!!!!!!!
Wciąż rozwalają mnie zdjęcia z Pestką. Uwielbiam ten duet

przeżyjesz. po prostu.

Wizyta w Klinice dopiero 9 I i będę tam minimum 5 godzin (lekarz, dietetyk, poradnia)... aaa! spytali o wyniki. Gdybym miała wyższe - byłabym wcześniej wciśnięta a tak mam trzymać dietę, którą znajdę na www.slodkiemamy.edu.pl Dieta 1800 kcal <padłam>. 8 posiłków dziennie, wszystko ważone... aaa!
myślałam że ciąża to będzie jedyny czas bez żadnej diety... a tu restrykcyjna.
dla Torresa wszystko. dam radę
mmm, uwielbiam kaszę gryczaną (ale tż nie lubi )
Klusek mężnieje

Dobrze, że się dodzwoniłaś, to masz teraz o czym myśleć (o diecie i tym co jeść i ile tego zjeść). Fajnie, że nawet przez telefon podali takie informacje i trochę jednak uspokoili.

Cytat:
Inutil Śliczy Julek Ja tez chetnie kupie Twoje czekoladki
Ty kupowałaś kaszki Holle?
czekoladki paczką mogę wysłać, tylko adres dawaj

kupowałam holle, ale jedziemy głównie na Nominal (czeskie). Są tańsze, mają inną konsystencję i Julek je chętniej je. A wybór mają duży. Polecam (znalazłam u nas sklepik, w którym za opakowanie płacę od 5 do 7 zł - w zależności od tego jaka kaszka -> to taniej niż allegro i inne sklepy). Do kaszki dodaję zawsze jakiś owoc (zgnieciona gruszka, banan, albo coś ze słoiczka). Nie jestem jakaś pro-eko itp. ale cieszę się, że wyszło tak, że Julek tylko to może jeść, bo trochę później rzuci się w wir słodkości ( ostatnio kupiłam kaszkę Nestle, bo jest jedna, którą Julek może jeść, to nie dość że dziwny skład, to tak okropnie słodka, że sama bym jej nie zjadła chyba, Julek zjadł łyżeczkę, skrzywił się i tyle było z jedzenia...

(ale elaborat napisałam, na krótkie pytanie, na które mogłabym odpowiedzieć jednym słowem )
Stary 2012-12-17, 14:06   #115
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
O której?
Cytat:
o której?!
15.00 znowu jako pierwsza jestem

Cytat:
Co robicie na obiad?
Filet z piekarnika z pieczarkami i porem. Do tego warzywka gotowane

Cytat:
i Julek (z Pestą)
Cudnie razem wyglądają Julek jaki duży chłopak

Cytat:
mdłości nie pozwalają mi się nawet ruszyć z tapczana
I bardzo dobrze

Cytat:
Ja wariowałam, ale cena pasków bez recepty mnie powaliła :/

Zaraz korepetycje, chyba ostatnie przed rozpakowaniem W ogóle coś teraz wszystko jest ostatnie - korki, wizyta u edno, może jutrzejsza normalna wizyta u gina

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Inutil jak rozpoczniesz produkcję czekoladek to też się piszę na kupno

Dziewczyny jakby któraś potrzebowała luteinę dopochowo, to mam 59 tabletek. Mogę wysłać

Stary 2012-12-17, 14:07   #116
fiolusiek
Zakorzenienie

Inutil ze względu na to, że Staś ulewa chciałabym już w 4 ms zacząć mu dietę rozszerzać Teraz niczym mu nie zagęszczam mleka, próbowałam jak pediatra radził Bebionem, ale skutki były okropne. Chciałabym mu później dawać kleik ryżowy, albo jakiś inny bo Mały ma zaparcia straszne I szukałam jakiejś kaszki czy kleiku bez cukru i mi się właśnie przypomniało Holle Pewnie zamówię na all te i te. Zobaczę jak Mały na to zareaguje Póki co rozglądam się, bo mamy czas, ale dziękuję
Stary 2012-12-17, 14:50   #117
Konto usunięte

Jaki Julek już duży

Przesunęli mi genetyczne na 08.01 :/ A tak się fajnie składało, że miałabym w dzień urodzin mamy, no ale co zrobić.

Kupiłam też 2 kolory kordonku i większe szydełko i mam zamiar coś z tym zrobić Może z moimi zerowymi umiejętnościami jedno oczko dobrze zrobię, ale strasznie się napaliłam, a impreza nie była droga (w sumie 12 zł), więc spróbuję chociaż.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 15:02   #118
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie

i Julek (z Pestą)
Jaki przystojniak
Cytat:
15.00 znowu jako pierwsza jestem

Zaraz korepetycje, chyba ostatnie przed rozpakowaniem W ogóle coś teraz wszystko jest ostatnie - korki, wizyta u edno, może jutrzejsza normalna wizyta u gina[COLOR="Silver"]

Stary 2012-12-17, 15:03   #119
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil ze względu na to, że Staś ulewa chciałabym już w 4 ms zacząć mu dietę rozszerzać Teraz niczym mu nie zagęszczam mleka, próbowałam jak pediatra radził Bebionem, ale skutki były okropne. Chciałabym mu później dawać kleik ryżowy, albo jakiś inny bo Mały ma zaparcia straszne I szukałam jakiejś kaszki czy kleiku bez cukru i mi się właśnie przypomniało Holle Pewnie zamówię na all te i te. Zobaczę jak Mały na to zareaguje Póki co rozglądam się, bo mamy czas, ale dziękuję
Wiesz co, Julek ulewał bardzo, czasem aż wymiotował mlekiem. Jak byliśmy na testach w szpitalu mówiłam o tym lekarce i mówiła, żeby zmienić smoczek (na taki w większym przepływie), to podobno działa, a ja w drugą stronę cofałam się do tych wolniejszych, bo wydawało mi się, że tak lepiej. Może spróbuj najpierw z tymi smoczkami. A i z holle i z nominala spokojnie znajdziesz coś po 4 miesiącu bezglutenowego.

Cytat:
Filet z piekarnika z pieczarkami i porem. Do tego warzywka gotowane

Zaraz korepetycje, chyba ostatnie przed rozpakowaniem W ogóle coś teraz wszystko jest ostatnie - korki, wizyta u edno, może jutrzejsza normalna wizyta u gina

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Inutil jak rozpoczniesz produkcję czekoladek to też się piszę na kupno
Jak zacznę to z chęcią wyślę wam wszystkim gratis

Jak robisz tego fileta??
Stary 2012-12-17, 15:04   #120
ewel28
Rozeznanie

Witam
Jesteście szalone, tyle postów
Dzwonił mój gin i w środę mam mieć zakładany szew Jestem w szoku, ale dzisiaj poczułam wyraźne ruchy mojego dziecka, a to dopiero 14t6d aż podskoczyłam z zachwytu a mama się ze mnie śmiała
Perse mnie wczoraj też przez cały dzień głowa strasznie bolała i bez apapu się nie obeszło
Inutil super zdjęcia
Panika dla Torresa pięknie rośnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości