Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 21:29   #91
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja kupuję żurawinę w intermarche po 28zł za kg albo w zwykłym warzywniaku też po tyle samo ,żurawina paczkowana jest dużo droższa i przecież tak samo nie wiadomo co po niej łaziło czy coś tam i a propo konserwantów patrzyłam na moje paczkowane owoce:śliwki,morele ,ale nie pamiętam firmy i nic nie było napisane jaki środek konserwujący został użyty więc jeden ciul a tańsza
też kupowałam pomarańcze w biedrze ,bardzo dobre ,teraz sezon na nie jest
ja za to moje silikonowe formy wyrzuciłam bo nie mogłam się do nich przekonać

chłopaki jedzą kupny ,ja nie jak nie mam bo nie upiekę sobie to nie jem wcale ,własnie siedzi w piekarniku
ml to mniej więcej tyle samo co g a poza tym to nie musi byc tak dokładnie odmierzone przecież , po prostu daj mniej więcej tyle śmietanki co serka ,chodzi mi o śmietankę przed ubiciem o objętość bo przecież waga przed ubiciem i po ubiciu się nie zmieni chyba że dodasz tą łyzkę cukru pudru czy ile tam jest.

dokładnie proporcje w tym wypadku nie mają aż takiego znaczenia tak samo jak procent tłuszczu w śmietance

no rozwaliłaś mnie 300g śmietanki to nie będzie tego wanna
ubij 500ml śmietanki ,po ubiciu dodaj serki mascarpone powiedzmy 2 wymieszaj albo łyżką albo robotem ale na niskich obrotach bo mascarpone nie lubi szybkiego mieszania bo rzednie i dopiero ewentualnie dodaj cukru pudru łyżkę ,może 1,5 łyżki musisz po prostu spróbować czy mało słodkie czy wystarczy
najlepiej żeby się przegryzł kilka godzin co najmniej w lodówce

Jasny gwint wydawało mi się że 3bit to najprostsze ciasto jakie może być ,nic tam się nie piecze ,nic nie oklapnie ,masy łatwe (tak myślałam) a tu tyle dylematów ale pytajcie pytajcie
Nie przejmujcie się praktyka czyni mistrza
to teraz ja, dostałam jedną śmietanę 36% i mogę to ubić z dwoma 30%? z tego co czytalam wyzej to tak ale sie upewniem, hehe
i wtedy jeden śmietan
fix wystarczy?
Macie jakiś przepis wypróbowany z łososia w kawałkach w sosie własnym? miałam kupić tuńczyka wziełam łososia, zrobie coś z tego może??;P
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:34   #92
libra777
Zakorzenienie

Możesz tak ubić ,jeden śmietan fix jest na 200-250 ml chyba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:40   #93
monka23
Zakorzenienie

Libra bedzie dobrze , no proste proste te ciasto jak chuj ,
ejjj z ta smietanka i kapaniem to zartowalam oczywiscie juz wyglupy . Pisalam , przecie, zeby traktowac to z przymrozeniem oka

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
to teraz ja, dostałam jedną śmietanę 36% i mogę to ubić z dwoma 30%? z tego co czytalam wyzej to tak ale sie upewniem, hehe
i wtedy jeden śmietan
fix wystarczy?
Macie jakiś przepis wypróbowany z łososia w kawałkach w sosie własnym? miałam kupić tuńczyka wziełam łososia, zrobie coś z tego może??;P
no kupsko napewno
Ja zawsze jadlam tak z puchy . Sprzedaja u nas gotowa salatke z lososiem, dobra ale co tam dali to nie wiem , nie pamietam

Hehe mamy dylematy nie ?

Moze potem poklejamy fotki 3 BITA, jakie komu wyszlo o ile wyjdzie
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:43   #94
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra bedzie dobrze , no proste proste te ciasto jak chuj ,
ejjj z ta smietanka i kapaniem to zartowalam oczywiscie juz wyglupy . Pisalam , przecie, zeby traktowac to z przymrozeniem oka

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

no kupsko napewno
Ja zawsze jadlam tak z puchy . Sprzedaja u nas gotowa salatke z lososiem, dobra ale co tam dali to nie wiem , nie pamietam

Hehe mamy dylematy nie ?

Moze potem poklejamy fotki 3 BITA, jakie komu wyszlo o ile wyjdzie
a kiedy robisz?
Ja w niedziele
Stary 2012-12-21, 21:45   #95
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

No i co napisałam to mi skasowało Nie będę pisała raz jeszcze o nie.

Zdrówka dla wszystkich

Mrowak na szczęście są biedronki i inne markety więc zakupy szybko można zrobić. Szkoda tylko że musicie zostać w domku.

Bao piszę żebyś się nie obrażała bo zwykle tak bywało ze jak coś skrytykowałam to się obrażałaś
Tematu uszu prawie zamknięty ale chciałam zauważyć że zdaje mi się że Asi potwierdziłaś że poważnie myślisz o operacji uszu dla Isi (w przyszłości). Dobrze przeczytałam czy coś sobie dodałam ?
Tak swoją drogą to jestem przekonana że Twoje dzieci nie będą miały łatwo To juz kiedyś powiedziałam/napisałam
Jeśli chodzi o cycki to moja mama również obdarzyła mnie całkiem sporym biustem. Wiem co to znaczy kupić sobie coś fajnego do ubrania. W kryzysie koszule i bluzki miałam szyte a teraz jest większa możliwość zakupu fajnej koszuli tym bardziej że jest coś takiego jak lycra. W Twoim (i nie tylko) znienawidzonym H&M w ramach dorosłych rozmiarów często kupuję bluzki które pasują idealnie, nic się nie opina i nie wisi
Co do zębów to dopiero niedawno zaczęła się "moda" na aparaty i prostowanie zębów. Przecież jeszcze niedawno właśnie dzieciaki nie chciały chodzić w aparatach bo to obciach i wyśmiewanie rówieśników.

Rajku faktycznie dziewczyny napiszecie doktorat z 3bit. Ja ciasta z masą budyniową robię tylko wtedy jak będzie więcej gości, bo raz że dla mnie są "ciężkie" a dwa że nie mogą długo leżeć bo budyń robi się taki dziwny w smaku. Dobrze jak szybko zniknie.
Zamiast 3bita, które okazuje się nie być takie łatwe , zrobiłabym torcik tiramisu Mam jednak w planach mój tradycyjny sernik gotowany - dawno nie robiłam.

Evi ja też staram się głosować jak tylko kompik działa.

Ciasteczka z żurawiną (świeżą) już parę razy robiłam i za każdym razem znikają w ekspresowym tempie. Mocno się rozpływają ale jakoś mi to nie przeszkadza. Z czekoladą nic niedobrego się nie działo. To były mikołaje czekoladowe
Stary 2012-12-21, 21:45   #96
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz tak ubić ,jeden śmietan fix jest na 200-250 ml chyba
Moja kochana, zawsze odpowie

aż mi wstyd... takie dwie lewe ręce, tylko nie....

bo ja lewo ręczna, hehe to było by dobrze
Stary 2012-12-21, 21:46   #97
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy robisz?
Ja w niedziele
ja tyz

Stary 2012-12-21, 21:49   #98
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

No i co napisałam to mi skasowało Nie będę pisała raz jeszcze o nie.

Zdrówka dla wszystkich

Mrowak na szczęście są biedronki i inne markety więc zakupy szybko można zrobić. Szkoda tylko że musicie zostać w domku.

Bao piszę żebyś się nie obrażała bo zwykle tak bywało ze jak coś skrytykowałam to się obrażałaś
Tematu uszu prawie zamknięty ale chciałam zauważyć że zdaje mi się że Asi potwierdziłaś że poważnie myślisz o operacji uszu dla Isi (w przyszłości). Dobrze przeczytałam czy coś sobie dodałam ?
Tak swoją drogą to jestem przekonana że Twoje dzieci nie będą miały łatwo To juz kiedyś powiedziałam/napisałam
Jeśli chodzi o cycki to moja mama również obdarzyła mnie całkiem sporym biustem. Wiem co to znaczy kupić sobie coś fajnego do ubrania. W kryzysie koszule i bluzki miałam szyte a teraz jest większa możliwość zakupu fajnej koszuli tym bardziej że jest coś takiego jak lycra. W Twoim (i nie tylko) znienawidzonym H&M w ramach dorosłych rozmiarów często kupuję bluzki które pasują idealnie, nic się nie opina i nie wisi
Co do zębów to dopiero niedawno zaczęła się "moda" na aparaty i prostowanie zębów. Przecież jeszcze niedawno właśnie dzieciaki nie chciały chodzić w aparatach bo to obciach i wyśmiewanie rówieśników.

Rajku faktycznie dziewczyny napiszecie doktorat z 3bit. Ja ciasta z masą budyniową robię tylko wtedy jak będzie więcej gości, bo raz że dla mnie są "ciężkie" a dwa że nie mogą długo leżeć bo budyń robi się taki dziwny w smaku. Dobrze jak szybko zniknie.
Zamiast 3bita, które okazuje się nie być takie łatwe , zrobiłabym torcik tiramisu Mam jednak w planach mój tradycyjny sernik gotowany - dawno nie robiłam.

Evi ja też staram się głosować jak tylko kompik działa.

Ciasteczka z żurawiną (świeżą) już parę razy robiłam i za każdym razem znikają w ekspresowym tempie. Mocno się rozpływają ale jakoś mi to nie przeszkadza. Z czekoladą nic niedobrego się nie działo. To były mikołaje czekoladowe
no ale w biedronce dziś już bananów nie było, śmietany nie było,
masakra co się w sklepach robiło.... od samego rana, wiem bo sama się do tego przyczyniłam i łaziłam w kółko.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
ja tyz

o której zaczynamy?

dawaj numer do siebie będziemy się wspierać:P
Stary 2012-12-21, 21:51   #99
monka23
Zakorzenienie

W niedziele w sumie to robie szarlotke, salatke ruska i z pieczarkami i 3 bita , zostawie na koniec , kupie jeszcze chyba jakiegos gina bo na sucho bedzie za duzo kombinowania, a jak cos golne to bede czarowac

U nas tez ruch od dzisiaj , ja jeszcze tylko jutro po pieczarki i bita smietane, w niedziele tz mi kupi ryby i wsio .
Stary 2012-12-21, 21:52   #100
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no ale w biedronce dziś już bananów nie było, śmietany nie było,
masakra co się w sklepach robiło.... od samego rana, wiem bo sama się do tego przyczyniłam i łaziłam w kółko
Ja byłam wieczorem, był spokój i wszystko na bieżąco na półki wykładali
Stary 2012-12-21, 22:08   #101
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
o której zaczynamy?

dawaj numer do siebie będziemy się wspierać:P
hehehe ala jaja , nie ja nie wiem o ktorej , zostawiam na koniec to pokrecone ciasto pewnie na wieczor

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

A w niedziele jeszcze zrobie, farsz do uszek i farsz do krokietow , zapomnialam

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
no rozwaliłaś mnie 300g śmietanki to nie będzie tego wanna
ubij 500ml śmietanki ,po ubiciu dodaj serki mascarpone powiedzmy 2 wymieszaj albo łyżką albo robotem ale na niskich obrotach bo mascarpone nie lubi szybkiego mieszania bo rzednie i dopiero ewentualnie dodaj cukru pudru łyżkę ,może 1,5 łyżki musisz po prostu spróbować czy mało słodkie czy wystarczy

tak wrocilam do tego, ale ja caly czas pytalam o ta bita smietane z kombinacja serka mascarpone a nie ze smietanka
Rozumiesz ???
Pisalas kiedys , ze serek mascarpone z bita smietana wymiata , tak bylo ? nooo, to ja chcialam taka kombinacje zrobic , a ty mi teraz piszesz , ze mam ubic smietanke z serkiem mascarpone
Tak na marginesie .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 22:17   #102
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam wieczorem, był spokój i wszystko na bieżąco na półki wykładali
ja też byłam o 19-20 ostatni raz to już była masakra,
ale mase krówkową kajmak dostałam
Stary 2012-12-21, 22:18   #103
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

nie byłabym sobą gdybym tu nie wtrąciła pro forma, że zwierzę bez rodowodu nie może uchodzić za rasowe- rasowy=rodowodowy i innej opcji nie ma. Zanim zgłebiłam temat sama nabyłam drogą kupna kota z "hodowli" bez papierów pod pretekstem niższej ceny. I tak oto Boluś widniejący w moim avatarku nie jest kotem brytyjskim tylko kotem podobnym do brytyjczyka. Pozostałe dwa sierściuchy są "papierowe" i nawet wystawy mogłby zaliczać.

Znowu "wygrałam" tytuł wątku się mi udało no.
Megi, teraz Igor już nie ma wyjścia!

Aha, AniaP-zmien w tytule LUTY na marzec
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
w 100% popieram, ale nie lubie tego tematu nigdy poruszac dziwnie niekiedy ludzie reaguja....sama mialam psa w typie amstaffa, zawsze mi sie podobaly ale rodzice nie chcieli...ale zdarzl sie taki przypadek ze przygarnelam 1,5 rocznego psiaka... ale w zyciu nie pozwolilbym na szczeniaki u niego - balabym sie co z genach moze przekazac - choc ona to taka lagodna swinka... a znam tez przypadki gdzie ludzie taniej psy kupowali ale z rodowodem, albo sama metryka - ale z mozliwoscia wyrobienia rodowodu tylko bez mozliwosci hodowlanki bo wlasnie pies mial jakies wady - z wygladu, ktore go dyskwalifikowaly, tylko komus takiemu zabraniali rozmnażania go...
Mrówa - przekopiowałam z tego co było na poprzednim albo mi się na oczy rzuciło . poprawię jutro .

Co do tych piesków to na bank macie rację , ja się na tym jak pisałam kompletnie nie znam .
Przyjaciółka psa ma , mam nadzieję że nic mu z tego powodu nie będzie , że taki bez papierowy .
Była u wetów już chyba trzech , do wyglądu psa też nic nie mieli . Dziewczynki się cieszą to najważniejsze .
Ja to miałam tylko koty i to dachowce

Nie przeczytałam wsztystkiego bo padam na pysk . Byliśmy u kolegi TZta na śledziku i idę kimać .
Jutro sobie poczytam .
Stary 2012-12-21, 22:33   #104
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze wspomnę 3 bit boicie się o ta śmietankę ,nie sądzę żeby on wam leżał za długo ,wszyscy go uwielbiają ,w smaku nie przypomina tego batona ,ja ich wręcz nie lubię ,3 bit rozpływa się w ustach ,do bitej smietany można serek mascarpone dorzucić będzie sztywniejsza.
Cytat:
jak nie znajdziesz 36% to zrób z 30% możesz do tego dodać śmietan-fix na pewno macie coś takiego albo zmieszać ubita 30% z serkiem mascarpone i ona wtedy jest taka sztywniejsza
krem z bitej śmietany i serka mascarpone to mój ulubiony boski smak i mega kaloryczny

ZNALAZLAM
O ten krem mi chodzilo dokldnie ten, do tej jednej bitej smietany ile gram tego serka mam dac ?
Nie pytam o te smietanki 30% -36% , bo na ten z bita smietana sie nastwilam, a ty napisalas pol na pol i mi beret zrylas stad te moje dylematy .
Dac 500 g czy 600g tego serka ? .

Kuzwa czy ty pisalas bita smietana jako juz ubita smietanka 30%- 36 % , zara tu padne bo ja mysle ze bita smietana to ta sniezka bo na to sie mowi bita smietana .
http://www.google.pl/search?hl=pl&tb...tana%20sniezka , az sie poplakalam .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-12-21 o 22:35
Stary 2012-12-21, 22:43   #105
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Zminilam przeglądarke za rada Ani,zobacze czy teraz zdjecia bedemogla dodac.

Bao ja pol dnia sie mecze zeby zdjecie dla Ciebie wkleic jakie radary miala Amelia,w koncu sie wkurzylam i zamknelam wizaz

wyłamię się bo 3bita nie robie

Mela ma ostatnio ciezkie noce,budzi sie z krzykiem spac nie chce wcale poplakuje albo ryczy masakrycznie, wczoraj wosk przelewalismy ale nic nie dalo mimo ze z wosku ulozyl sie pies doslownie szczekajacy pies,moze sie jakiegos wystraszyla pelno u nas psiakow roznych...zobaczymy jak dzisiaj,na razie kima

Zamiast pol watku o 3 bicie zapisywac piszcie o prezentach;p
Ja nadal nie mam NIC dla moich dzieci;/
Poluje na kuchnie i chyba ta tefalowska jednak zostanie chociaz szkoda mi troche prawie 3 stow na plastik bo Oliwia -majster ma ewidentne zdolnosci w psuciu wszystkiego...no ale inne takie badziewiaste.

Bao zaladowalo sie tylko jedno zdjecie,ale akurat to które chcialam ci pokazac,zobacz jakie radary miala Amelia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mela3.jpg (110,7 KB, 41 załadowań)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:55   #106
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Przyjaciółka psa ma , mam nadzieję że nic mu z tego powodu nie będzie , że taki bez papierowy .
Była u wetów już chyba trzech , do wyglądu psa też nic nie mieli .
bo nigdzie nie jest powiedziane, że jak be z rodowodu to chory A i wygląd może mieć toćka w toćkę jak rasowy (jak mój Boluś). Chodzi wyłącznie o kwestię formalną, którą większość ludzi i tak nie zawraca sobie głowy. Ja też nie tłumaczę nikomu na dzień dobry, że Boluś to nie brytyjczyk tylko tak wygląda, a Ciastuś to już w 100% brytyjczyk. Ale jak ktoś chce temat zglębiać to nie cuduję, że wszystkie rodowodowe i rasowe. Dziś już wiem, że gdybym miała kupować jakiegoś zwierzaka z "pseudohodowli" to z pewnością wolałabym udać się do schroniska (w którym nigdy nie byłam) i któregoś przygarnąć i tym samym nie dać zarobić rozmnażaczom.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:04   #107
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

o torcik tiramisu od Dorotus? to dopiero raj na podniebieniu
ten Twój sernik robiłam ,bardzo dobry
Cytat:
Moja kochana, zawsze odpowie

aż mi wstyd... takie dwie lewe ręce, tylko nie....

bo ja lewo ręczna, hehe to było by dobrze
wstyd to kraść i z ch... spaść
pytaj jak coś
z tuńczyka w puszce robię sałatkę:jajka na twardo 3 szt,ogórki kiszone 3szt takie większe ,cebulka średnia to wszystko pokrojone w kostkę i do tego jeszcze groszek z puszki ,można też kukurydzę ,łyżka majonezu i ewentualnie doprawić sól,pieprz

Cytat:
Kuzwa czy ty pisalas bita smietana jako juz ubita smietanka 30%- 36 % , zara tu padne bo ja mysle ze bita smietana to ta sniezka bo na to sie mowi bita smietana .
http://www.google.pl/search?hl=pl&tb...tana%20sniezka , az sie poplakalam .
Monka bo duszę się za smiechu przez Ciebie a z czego się bitą śmietanę robi jak nie za śmietanki
żadna śnieżka absolutnie to paskudztwo jest bleee
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Zamiast pol watku o 3 bicie zapisywac piszcie o prezentach;p
Ja nadal nie mam NIC dla moich dzieci;/
Poluje na kuchnie i chyba ta tefalowska jednak zostanie chociaz szkoda mi troche prawie 3 stow na plastik bo Oliwia -majster ma ewidentne zdolnosci w psuciu wszystkiego...no ale inne takie badziewiaste.

Bao zaladowalo sie tylko jedno zdjecie,ale akurat to które chcialam ci pokazac,zobacz jakie radary miala Amelia
ja już kupiłam dawno ,chciałam uniknąć nerwów czy dojdzie na czas

A zakupy świąteczne ostatnie robiłam w poniedziałek i spokój totalny w mieście był

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Darusia jakie radary ,Ty chyba radarów nie wiedziałaś ,normalne miała przestań , a uśmiech boski
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:21   #108
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

My po szczepieniu, Isulek waży 6120 łebek i klatka wymiarowo jak najbardziej ok, rotarixa zjadła krzywiąc sie niemiłosiernie, przy wkłóciach zapłakała i zrobiłą tak żałosną minkę, ze aż mnie ścięło teraz śpi -to taki plusik szczepień
dla duzej Isi i jej dzielnej mamy

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie... Mam dziś ciężki dzień
Wg pediatry to mogą być drogi moczowe, mam skierowanie na badanie moczu - jutro zrobię i mam dzwonić do dr jak wyniki będą złe... Do tego furagin i żuravit. Oskrzela czyste, lekko rozpulchnione gardło - Misiek nie bardzo dał sobie zajrzeć Ciągły ryk i bunt na kazdym kroku. Zdrzemnął się chwile ale właśnie sie obudził... Zdążyłam śniadanie zjeść i kawę wypić (wy już pewnie po obiedzie)
kurcze gdzie on sie nabawił zapalenia dróg moczowych bidny maluszek , teraz pojdzie jak z górki dostaliscie leki i szybko zdrowiejcie a ty mama odsapanij troche

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-12-21 o 23:41
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:23   #109
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra bo zdjecia innego nie mam tylko takie troche bokiem,ale serio miala anteny!mowie ci!zwlaszcza prawe
nawet wolalam na nia " moj kochany nietoperku":P
A.Camus
Stary 2012-12-21, 23:24   #110
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

na przed świąteczną gorączkę radzę wziąć przykład ze mnie:dać się zaprosić gdzieś na wigilię-czyli jedzenie mamy z głowy,na pierwszy dzień świąt dać się zaprosić/bądz wprosić również gdzieś
a na drugi jak już każdy na żarcie patrzeć na nie może zaprosić do siebie

siedzę sobie wcinam batonika,w domu spokój i cisza,bo tż z dzieckiem wygnany na dwór
dobry patent kiedys z niego skorzystam .. widocznie w tym roku wszyscy poszli za twoja rada i przyjda do mnie

nie kus batonem na noc sie nie je

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2012-12-21 o 23:42
Stary 2012-12-21, 23:24   #111
monka23
Zakorzenienie

Darusia przeciez ona wogole nie ma odstajacych uszu , no co ty .
Ja juz zakupy mam zrobione , jeszcze musze zapakowac i wsio

Libra nooooooooooooo, a ja naginac chcialam jutro do pl i kupic to sniezke , no serio . Ejjj no bita smietana to bita smietana , cale zycie ja jadlam ta z torebki , tylko nazwe teraz zlukalam w pl sklepie .
Wszystko jasne , ehhhh no zle zinterpretowalam ta bita smietana .
Tosz te ciacho proste jak barszcz .

U nas w tesco sprzedaja osobno ta bita smietane , macie je tez? http://www.mysupermarket.co.uk/#/gro..._in_Tesco.html , ubita i do ubicia , a osobno te smietanki procentowe .

Bosz jakie zamieszanie sama sie w dupsko zleje
Stary 2012-12-21, 23:29   #112
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja też na wagę nic z takich rzeczy nie kupuję,mam za bogatą wyobraznię:brzydal :
jem zurawine .... kupioną na wage i to na targu

Stary 2012-12-21, 23:32   #113
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Daria ale gdzie tam radary ? Ona ma urocze uszka. A uśmiech 2-ząbkowy

Cytat:
o torcik tiramisu od Dorotus? to dopiero raj na podniebieniu
ten Twój sernik robiłam ,bardzo dobry
Dokładnie ten.

Wiecie że ja ciągle szukam przyczyny złego spania Zosi. Ostatnio mam na tapecie pasożyty. Wojtek miała robione badania krwi i jakiś czynnik wyszedł podwyższony i to może wskazywać na robaki. Poszłam nawet do doktora, dostaliśmy skierowanie i mieliśmy iść z wynikami bo gotowe ale nie zdążyłam jej umówić. Pójdziemy po świętach. Jeszcze nie wiem co tam wyjdzie ale dzisiaj mi koleżanka dzwoniła i moja mama (zajmuje się jej dzieciakami) że jej córka ma glisty. Ona miała często jakieś nieżyty żołądka, bóle brzuszka, wymiotowała, ciągle pokasływała i odchrząkiwała. Po jednej z nieprzespanej i zarzyganej nocy pediatra stwierdził że to może być zapalenie błony śluzowej żołądka i wysłał do gastrologa. Pani doktor wysłuchała mamy, wybadała małą i powiedziała że zanim zaczną robić inwazyjną diagnostykę to daje skierowanie na pasożyty (pediatra nie wpadł na to). I wyszło szydło w worka - glisty. Podobno przeciągający się kaszel z odchrząkiwaniem śluzu to reakcja alergiczna na jakieś "odchody" robali. Do tego ciągłe infekcje dróg oddechowych
Zosia często się bawi z tymi dzieciakami do tego kontakt z babcią. Teraz żałuję że nie zdążyłam załatwić tego doktora.

Taki przerywnik przy ciastach

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Bao dla Isi za słuszną wagę
Stary 2012-12-21, 23:34   #114
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a tak z innej beczki, na powaznie, ma ktos moze numer do Ice ? juz pare dni minelo , nie wiadomo co z ta operacja, ona nic nie pisze, moze nie ma jak, albo czasu i jest z mala w szpitalu .
Moze napisalaby ktoras z was z zapytaniem , co u nich . Wypada nie wypada ????? Czy czekamy az napisze sama ???? I moze jakies zyczenia swiateczne od nas, moze jej sie lzej na duchu zrobi .
Ale w sumie do niektorych ma numer, to chyba by napisala , co nie ????czy moze niechce zawracac glowy. Sama nie wiem .
wysłanie sms nie jest kłopotliwe a ice poczuje sie ze naprawde pamietamy i sie o nich martwimy ... numeru nie mam ale chyba madziwina ma ?

Stary 2012-12-21, 23:44   #115
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mowie wam ze miala!!

pamietacie kulfona?:P ona miala uszy jak kulfon tak fajnie jej odstawaly,tu juz siedzi sama wiec tez miala przyklapniete juz troche,ale uwierzcie ze miala takie smieszne uszka ze szok

ja sie nie moge zdecydowac,niby tefal niby to tamto a do konca sama nie wiem,nabank kuchnia,bankowo,mini market przyszedl dzisiaj do chrzestnej,mowi ze ciekawa jest jak wyglada,ale nie odpakowuje
A.Camus
Stary 2012-12-21, 23:51   #116
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
jem zurawine .... kupioną na wage i to na targu
a ile bonusow dostalas darmo

Iza no moze byc i to , a tak poza tym problemem ze spaniem ma jeszcze jakies objawy ?
My sie pare razy profilaktycznie odrobaczalismy . schize mialam na tym punkcie. Z tego co pamietam to badanie powinno powtorzyc sie chyba 3 razy po rzad , bo nie zawsze za pierwszym razem wychodzi.

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mowie wam ze miala!!

pamietacie kulfona?:P ona miala uszy jak kulfon tak fajnie jej odstawaly,tu juz siedzi sama wiec tez miala przyklapniete juz troche,ale uwierzcie ze miala takie smieszne uszka ze szok

ja sie nie moge zdecydowac,niby tefal niby to tamto a do konca sama nie wiem,nabank kuchnia,bankowo,mini market przyszedl dzisiaj do chrzestnej,mowi ze ciekawa jest jak wyglada,ale nie odpakowuje
to zapytaj sie jej co chce , o ile ma okreslone zainteresowanie, u nas nie bylo z tym problemu
nie miala!
Ja ci zara mojego malego kulfona pokaze
Stary 2012-12-21, 23:51   #117
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Daria ale gdzie tam radary ? Ona ma urocze uszka. A uśmiech 2-ząbkowy

Dokładnie ten.

Wiecie że ja ciągle szukam przyczyny złego spania Zosi. Ostatnio mam na tapecie pasożyty. Wojtek miała robione badania krwi i jakiś czynnik wyszedł podwyższony i to może wskazywać na robaki. Poszłam nawet do doktora, dostaliśmy skierowanie i mieliśmy iść z wynikami bo gotowe ale nie zdążyłam jej umówić. Pójdziemy po świętach. Jeszcze nie wiem co tam wyjdzie ale dzisiaj mi koleżanka dzwoniła i moja mama (zajmuje się jej dzieciakami) że jej córka ma glisty. Ona miała często jakieś nieżyty żołądka, bóle brzuszka, wymiotowała, ciągle pokasływała i odchrząkiwała. Po jednej z nieprzespanej i zarzyganej nocy pediatra stwierdził że to może być zapalenie błony śluzowej żołądka i wysłał do gastrologa. Pani doktor wysłuchała mamy, wybadała małą i powiedziała że zanim zaczną robić inwazyjną diagnostykę to daje skierowanie na pasożyty (pediatra nie wpadł na to). I wyszło szydło w worka - glisty. Podobno przeciągający się kaszel z odchrząkiwaniem śluzu to reakcja alergiczna na jakieś "odchody" robali. Do tego ciągłe infekcje dróg oddechowych
Zosia często się bawi z tymi dzieciakami do tego kontakt z babcią. Teraz żałuję że nie zdążyłam załatwić tego doktora.
wszystko sie zgadza , a nie odrobaczałas zoski ?
idzcie do pediatry i niech wam da Pyrantelum Medana

Stary 2012-12-21, 23:53   #118
monka23
Zakorzenienie

O proszę, młody jak był mały.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-12-22 o 18:55
Stary 2012-12-21, 23:54   #119
monka23
Zakorzenienie

I jeszcze jedno.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-12-22 o 18:54
Stary 2012-12-21, 23:56   #120
Edzia400
Zakorzenienie

no to ja tylko chciałam napisac po krótce co robi moje dziecko jak mama próbuje sprzatac
amelii nie ma ,no zgubiła mi sie w domu ,nagle słysze tłinki tłinki lilo stal ( Twinkle Twinkle Little Star) lał lał lał lał lał lał lał ......i w rytm tej samej melodi z ubikacji slysze dalej kur...wa ku...rwa lilo stal
one tu fak fak fak ... - nie wiedziałam czy sie smiac czy płakać weszłam do wc a ta na kibelku siedziała(na podkladce) podnózek pod wc noga na noge załozona i sobie spiewa powyzszy tekst

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości