Sheinside - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 17:32   #91
ladyasia
Raczkowanie

Dot.: Sheinside

cześć dziewczyny,

przyglądam się już od jakiegoś czasu Waszym wiadomościom tutaj i mam jedną wielką radę - zamawiając z tego sklepu trzeba się przygotować, że przesyłka może zająć wieki, nie ma na to logiki, ani sposobu. Nie ma co też patrzeć na te ich numery, ani statusy.

Podam przykład z ostatnich dni:

zamówiłam ostatnio kilka rzeczy, osobno i tak:
- kurtka skórzana została wysłana 22.10. doszła 12.11 -> 21 dni szła
- sweter wysłany 4.11. doszedł 11.11 -> 7 dni

za to zamówiłam też marynarkę która została wysłana 25.10. i ani widu ani słychu

Co do ich statusów, numerów itp - według nich moja kurtka jest w Szanghaju, a już ją mam od 2 dni... Mam też kilka rzeczy które zamawiałam miesiące temu, a według ich stron nie powinnam ich jeszcze dostać. To jest według mnie jeden wielki pic te numery przesyłek Jeszcze nigdy nie przydały mi się - nigdy ich nie można znaleźć, albo źle pokazują. A jak raz poprosiłam na czacie o pomoc, to mi powiedzieli że mam sprawdzić ponownie za trzy dni, co oczywiście nic nie dało

Więc tylko spokojnie, tak jest i trzeba to zaakceptować, albo iść do galerii kupować
ladyasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 22:41   #92
wlochata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetANGELtears Pokaż wiadomość
up: Niestety nie wyświetla mi się Twój płaszczyk :/ Ahaaa, no tak, VIEV klikałam, ale Status->TRACK już nie, a tam jest zaznaczone "wysłano". Co nie zmienia faktu, że dali mi jako tracking number YCA+3cyfry, a to jest chyba raczej numer zamówienia w nich w sklepie? Zamawiam często z ebay i jeśli dostaje numer przesyłki to ma on 13 symboli i zaczynał się na RR...
Ten nr RR pojawia się dopiero po jakiś 2 dniach od wysyłki na początku tak jak mówisz jest tylko nr zamówienia

Cytat:
Napisane przez ladyasia Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

przyglądam się już od jakiegoś czasu Waszym wiadomościom tutaj i mam jedną wielką radę - zamawiając z tego sklepu trzeba się przygotować, że przesyłka może zająć wieki, nie ma na to logiki, ani sposobu. Nie ma co też patrzeć na te ich numery, ani statusy.

Podam przykład z ostatnich dni:

zamówiłam ostatnio kilka rzeczy, osobno i tak:
- kurtka skórzana została wysłana 22.10. doszła 12.11 -> 21 dni szła
- sweter wysłany 4.11. doszedł 11.11 -> 7 dni

za to zamówiłam też marynarkę która została wysłana 25.10. i ani widu ani słychu

Co do ich statusów, numerów itp - według nich moja kurtka jest w Szanghaju, a już ją mam od 2 dni... Mam też kilka rzeczy które zamawiałam miesiące temu, a według ich stron nie powinnam ich jeszcze dostać. To jest według mnie jeden wielki pic te numery przesyłek Jeszcze nigdy nie przydały mi się - nigdy ich nie można znaleźć, albo źle pokazują. A jak raz poprosiłam na czacie o pomoc, to mi powiedzieli że mam sprawdzić ponownie za trzy dni, co oczywiście nic nie dało

Więc tylko spokojnie, tak jest i trzeba to zaakceptować, albo iść do galerii kupować
A ja ci powiem, że zamawiałam już 3 paczki (szał zakupów ) i tracking number zawsze pokazywał mi gdzie faktycznie paczki się znajdują może miałam szczęście ale tak jak mówisz trzeba się uzbroić w cierpliwość, już się tego nauczyłam, prędzej czy później i tak dojdzie
wlochata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 15:20   #93
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darkdot Pokaż wiadomość
14.10 złożyłam zamówienie, 20.10 dostałam maila, ze przesyłka została wysłana, dziś do mnie dotarła. Zamówiłam http://www.sheinside.com/White-Long-...-cat-1733.html jestem bardzo zadowolona.
Zrobiłabyś jej zdjęcie? Właśnie kilka dni temu myślałąm o tej koszuli (że szkoda że jej nie kupiłam w Bershce) a tu widzę że jest i na zdjęciach tych dziewczyn na dole wygląda ładnie
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 17:21   #94
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Zrobiłabyś jej zdjęcie? Właśnie kilka dni temu myślałąm o tej koszuli (że szkoda że jej nie kupiłam w Bershce) a tu widzę że jest i na zdjęciach tych dziewczyn na dole wygląda ładnie
ok, postaram się zrobić dziś/jutro wrzucę

Edytowane przez darkdot
Czas edycji: 2013-11-15 o 17:25
darkdot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 19:12   #95
izga88
Zakorzenienie

niestety nie pomogę:/
Stary 2013-11-18, 14:07   #96
kadi91
Przyczajenie

Hej, ja zamówiłam 2 parki ( sheinside.com/Green-Fur-Hooded-Long-Sleeve-Zipper-Drawstring-Coat-p-102896-cat-1735.html i http://www.sheinside.com/Green-Fur-H...-cat-1735.html) oraz ten sweterek (http://www.sheinside.com/Black-Round...-cat-1773.html).

Zapłaciłam kartą tylko że DEBETOWĄ, bo nie chciałam korzystać z Paypalu. Zamówienie robiłam 12.11 a piszę na ich stornie że 13.11 i cały czas widnieje napis "Paid", nie dostałam żadnego maila od nich po zamówienia, też tak miałyście? i ile się czeka na zmianę statusu i maila od nich?

Niepokoje się bo każdy płaci że paypala, a ja zapłaciłam kartą debetową i nie wiem czy wszystko będzie w porządku.
Stary 2013-11-18, 14:16   #97
gajane
Przyczajenie

Hej, ja zamówiłam dwa swetry 31.10. Status na zapłacone zmienił mi się niemal od razu, ale nie wiem, gdzie aktualnie jest moja paczka.

Najpierw, gdy sprawdzałam jej status na stronie to była w Chinach, potem ślad i słuch po niej zaginął. Domyślałam się, że pewnie trzeba będzie dłużej czekać, ale już chciałabym paczkę mieć przy sobie.
gajane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 15:19   #98
misiaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad tym sweterkiem...ale z wymiarów to on dość krótki na plecach mi sie wydaje... 58cm? Jestem wysoka wiec całe nary na wierzchu by były...ale jestem ciekawa jaka bedzie prawda, wrzucisz fotki jak już go dostaniesz??
A i mam pyt. dziewczyny czy jak oni zmieniają status to dodają nr nadania przesyłki??
Sweterek doczłapał się do mnie ostatecznie 12.11.
Martwiłam się trochę po zobaczeniu komentarzy, że jest gryzący ... okazało się na szczęście, że wcale tragedii nie ma.

Mięciutki, cieplutki, wygląda bardzo fajnie. Na pewno Wart swojej ceny.

Co do rozmiaru. Noszę Skę i mam 1,72 wzrostu i szczerze obawiałam się, że będzie za bardzo oversize. I tu zdziwienie - sweterek leży naprawdę fajnie, lekko luźny krój, ale na pewno nie worek

Tył jest rzeczywiście dość krótki, kończy mi się przed linią spodni. Rękawki też mogły by być ciut dłuższe - mi sięgają nieco przed nadgarstek.

Podsumowując - polecam. Jednak wyższe dziewczyny mogą nie być do końca zadowolone.

Jak tylko dam radę to cyknę fotki na sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1351671201985852885.jpg (51,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-11-18, 15:37   #99
wlochata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kadi91 Pokaż wiadomość
Hej, ja zamówiłam 2 parki ( sheinside.com/Green-Fur-Hooded-Long-Sleeve-Zipper-Drawstring-Coat-p-102896-cat-1735.html i http://www.sheinside.com/Green-Fur-H...-cat-1735.html) oraz ten sweterek (http://www.sheinside.com/Black-Round...-cat-1773.html).

Zapłaciłam kartą tylko że DEBETOWĄ, bo nie chciałam korzystać z Paypalu. Zamówienie robiłam 12.11 a piszę na ich stornie że 13.11 i cały czas widnieje napis "Paid", nie dostałam żadnego maila od nich po zamówienia, też tak miałyście? i ile się czeka na zmianę statusu i maila od nich?

Niepokoje się bo każdy płaci że paypala, a ja zapłaciłam kartą debetową i nie wiem czy wszystko będzie w porządku.
Status paid będzie ci widniał cały czas, jak wejdziesz w action-> view to tam będzie processing czyli przygotowują paczkę, mają na wysłanie 7 dni roboczych. Dopiero potem zmienia się status na track i można śledzić przesyłkę. Ja też jak składam zamówienie to są różne daty, może zależy to od strefy czasowej (są 7godzin do przodu) albo od tego kiedy zaksięgują u siebie wpłatę. Trochę dziwne, że nie dostałaś e-mail, ja dostaję zawsze Sprawdź spam.
Stary 2013-11-18, 17:17   #100
kadi91
Przyczajenie

Niestety w spamie też nic nie ma mam nadzieję że wszystko będzie ok
Stary 2013-11-18, 18:44   #101
pikovana
Raczkowanie

Dziewczyny, które są zaznajomione ze stroną- mam pytanie Chciałam kupić 2 płaszczyki, ale są już wyprzedane. Czy możliwe jest, że jeszcze będą na sprzedaż? Robią dostawy wyprzedanych rzeczy?
pikovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:31   #102
Karolciavp
Raczkowanie

Dziewczyny! Nareszcie dziś doszła do mnie wyczekiwaną paczka z koszulą. Jestem miło zaskoczona. Spodziewałam sie najgorszego po przeczytaniu niektórych postów a to ze rozmiar zaniżony a to ze kiepska jakość...
Koszula dokładnie jak na zdjciach. Rozmiarówka dobra. (korzystałam z ich tabelki rozmiarów na stronie).
Polecam. Jeśli oczywiście komuś nie zależy na czasie. Koniec końców na pewno dojdzie :P
A i dodam ze teacking pack działał bez zarzutu.
Stary 2013-11-18, 21:46   #103
wlochata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pikovana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są zaznajomione ze stroną- mam pytanie Chciałam kupić 2 płaszczyki, ale są już wyprzedane. Czy możliwe jest, że jeszcze będą na sprzedaż? Robią dostawy wyprzedanych rzeczy?

Powiem ci, że miałam sukienkę na wishliście i pojawiło się un stock a kilka dni potem in stock i jest do dziś ale są takie rzeczy które się skończyły i nie dodali ich z powrotem Pewnie zależy od tego czy jest na daną rzecz popyt poczekaj jeszcze trochę, a jak cały czas będzie sold out to niestety nie ma na co liczyć (chyba)
Stary 2013-11-19, 08:30   #104
pikovana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wlochata Pokaż wiadomość
Powiem ci, że miałam sukienkę na wishliście i pojawiło się un stock a kilka dni potem in stock i jest do dziś ale są takie rzeczy które się skończyły i nie dodali ich z powrotem Pewnie zależy od tego czy jest na daną rzecz popyt poczekaj jeszcze trochę, a jak cały czas będzie sold out to niestety nie ma na co liczyć (chyba)
Czyli jest nadzieja! Dzięki
pikovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 10:34   #105
Jupisia
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
wczoraj otrzymałam zamówiony 1,5 miesiąca temu słynny płaszczyk ze skórzanymi rękawami a'la ZARA. Czekał na mnie w skrzynce na listy co mnie początkowo przeraziło, ale po rozpakowaniu okazało się, że wygląda naprawdę fajnie. Nie odbiega niczym od zdjęć, ale smuci mnie jedno - zapach! :-( Nie wiem jak to określić, podejrzewam, że to zapach eko-skóry na rękawach, jest bardzo intensywny, takiego sztucznego tworzywa. Czy miałyście podobne doświadczenia z ciuchami z tego sklepu, macie jakieś pomysły jak pozbyć się tego zapachu? Wietrzenie nic nie dało, zastanawiam się czy nie wyprać płaszcza w pralce, ustawić na delikatne pranie i podwójne płukanie. Bardzo proszę o radę
Jupisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 12:26   #106
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jupisia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
wczoraj otrzymałam zamówiony 1,5 miesiąca temu słynny płaszczyk ze skórzanymi rękawami a'la ZARA. Czekał na mnie w skrzynce na listy co mnie początkowo przeraziło, ale po rozpakowaniu okazało się, że wygląda naprawdę fajnie. Nie odbiega niczym od zdjęć, ale smuci mnie jedno - zapach! :-( Nie wiem jak to określić, podejrzewam, że to zapach eko-skóry na rękawach, jest bardzo intensywny, takiego sztucznego tworzywa. Czy miałyście podobne doświadczenia z ciuchami z tego sklepu, macie jakieś pomysły jak pozbyć się tego zapachu? Wietrzenie nic nie dało, zastanawiam się czy nie wyprać płaszcza w pralce, ustawić na delikatne pranie i podwójne płukanie. Bardzo proszę o radę
Ja nigdy nie prałam w pracle niczego co ma ekoskórkę...i chyba bym się nie odwazyła na takie pranie ;/ zazwyczaj wietrzę "do bólu" kilka dni i nocyna balkonie powinno dać radę...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 21:15   #107
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
Napisane przez Jupisia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ja spodnie z ekoskóry prałam normalnie w pralce, już kilka razy i nic z nimi się nie stało.
Stary 2013-11-19, 21:40   #108
sweetANGELtears
Raczkowanie

Jupisia ja bym chyba właśnie "wietrzyła do bólu", szczególnie jeśli fajny :P
Zamówiłaś ten czarny? http://www.sheinside.com/Black-Contr...-cat-1735.html
sweetANGELtears jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 09:03   #109
Jupisia
Przyczajenie

Dziewczyny płaszczyk już po praniu schnie na balkonie, kompletnie nic się z nim złego nie stało. A co najważniejsze teraz pachnie Lenorem Przed praniem sprawdziłam metki i było tam napisane, że można prać w 30 stopniach.
Chodzi dokładnie o ten płaszczyk : http://www.sheinside.com/Black-Contr...-cat-1735.html

Polecam, zamówiłam rozmiar L chociaż noszę S/M i jest idealny
Jupisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 17:25   #110
slomka
in the dark of night

Czaję się na dwie rzeczy ale przeraża mnie to czekanie Rozglądam się za tymi rzeczami gdzie indziej, właśnie przetrzepuję internet
Stary 2013-11-21, 19:22   #111
wlochata
Raczkowanie

Dotarła dzisiaj do mnie marynarka/kurtka ze skórzanymi rękawami. To co zobaczyłam to tragedia. Z resztą zdjęcia mówią same za siebie ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131121_180411.jpg (109,2 KB, 287 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131121_180433.jpg (112,1 KB, 289 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131121_180448.jpg (122,3 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131121_180502.jpg (129,5 KB, 183 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131121_180549.jpg (139,1 KB, 190 załadowań)
Stary 2013-11-21, 21:17   #112
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
Dotarła dzisiaj do mnie marynarka/kurtka ze skórzanymi rękawami. To co zobaczyłam to tragedia. Z resztą zdjęcia mówią same za siebie ;/
Porażka. Jak psu z gardła wyciągnięte. Gdyby nie pasowało rozmiarem zawsze może sprzedać na Allegro, ale tu nie ma takiej opcji... Kasa wywalona w błoto. :/
Stary 2013-11-21, 21:43   #113
Leniuuch
Przyczajenie

Ja zamówiłam płaszcz i naszyjnik 1/11, 12stego/11 pokazało się, że paczka jest w GuangZhou, a 20/11 już paczka była[mieszkam w Anglii] ( nie było mnie w domu i paczka czekała na poczcie - zostawiono mi polecony...) A co do zamówienia to zamówiłam
Płaszcz wygląda trochę inaczej...dobrze, że zamówiłam Lkę (noszę rozmiar M) ale i tak ciutkę przyciasny jest w dodatku wydawał mi się dłuzszy na zdjęciu...Ale ogólnie jestem zadowolona (kożuszek jest odpinany )
Leniuuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 12:28   #114
Joanka1410
Przyczajenie

Faktycznie nieciekawie to wyglada ! Ja zamówiłam 3.10, paczka przyszła 12.11 to drugi raz kiedy cos zamówiłam z sheinside i jestem zadowolona zamówiłam teraz 3 swetry i są super ciepłe nowe niepozaciagane
Joanka1410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 16:14   #115
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Wyglada na mocno znoszona, zniszczona i brudna Ja bym im wyslala te zdjecia i zadala zwrotu pieniedzy bo wyslali ci jakas szmate. Ja ze swojego zamowienia bylam zadowolona i jeszcze za tydzien bede zamawiala sukienke. Ale wlasnie balabym sie zamawiac jakakolwiek kurtke czy marynarke bo wtedy marna jakosc widac od razu..
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 02:47   #116
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
o matko co to jest... te białe plamy na tej "skórze" to jakieś podrapane są, czy co? masakra!
ja jestem bardzo zadowolona z mojej kurtki ze sztucznej skóry, przyszła nieco wygnieciona, ale sama doszła do ładu na wieszaku. No ale najważniejsze - nie była zarysowana czy podrapana.
ladyasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 10:20   #117
Karolciavp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Wyglada na mocno znoszona, zniszczona i brudna Ja bym im wyslala te zdjecia i zadala zwrotu pieniedzy bo wyslali ci jakas szmate. Ja ze swojego zamowienia bylam zadowolona i jeszcze za tydzien bede zamawiala sukienke. Ale wlasnie balabym sie zamawiac jakakolwiek kurtke czy marynarke bo wtedy marna jakosc widac od razu..
Dokładnie. Ja bym właśnie tak zrobiła.
Stary 2013-11-23, 10:40   #118
wlochata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyasia Pokaż wiadomość
o matko co to jest... te białe plamy na tej "skórze" to jakieś podrapane są, czy co? masakra!
ja jestem bardzo zadowolona z mojej kurtki ze sztucznej skóry, przyszła nieco wygnieciona, ale sama doszła do ładu na wieszaku. No ale najważniejsze - nie była zarysowana czy podrapana.
Moim zdaniem, przy dogłębnym przyjrzeniu się to jest po prostu pleśń. To by tłumaczyło te dziury i niebieskawy nalot w niektórych miejscach na przodzie których na zdjęciu nie widać. I już wiem skąd ten smród po otworzeniu paczki nie śmierdziało typowo chińskim ciuchem tylko starą piwnicą
Stary 2013-11-23, 23:45   #119
NinaSimone
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny chce zamowic ta parke http://www.sheinside.com/Khaki-Hoode...-cat-1735.html niestety jest one size.. i przeraza mnie, ze w biuscie ma 110cm .. cala reszta wymiarow jest ok .. Moze ktos ja ma?

Placac przelewem musze wybrac walute od razu i mam wybrac $ czy Zl?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 23:05   #120
wlochata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny chce zamowic ta parke http://www.sheinside.com/Khaki-Hoode...-cat-1735.html niestety jest one size.. i przeraza mnie, ze w biuscie ma 110cm .. cala reszta wymiarow jest ok .. Moze ktos ja ma?

Placac przelewem musze wybrac walute od razu i mam wybrac $ czy Zl?
Ja biorę zawsze w złotówkach też mam parkę, niby rozmiar S ale miała 110 w biuście i źle nie wygląda, wręcz mogłabym się pokusić o słowo idealnie. Wystarczyło, że ściągnęłam ją sobie tymi specjalnymi sznureczkami na dole i pod biustem i jest ok
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości