![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą
wiem, że może nie powinnam ale nie mogę się powstrzymać
![]() jestem mega szczęśliwa, i teraz mam tylko nadzieje że wszystko będzie dobrze, wizyta w pl u dr P umówiona powiem Wam tak dr P to cudotwórca w porównaniu do innych lekarzy, spedzilam chyba z 4 lata u innych lekarzy na staraniu się bez dagnozy nie mówiąć o żadnych efektach a u dr P pół roku i jakie efekty jedyny konkretny lekarz dziewczynki 3mam za Was kciuki, mocno wierzcie ![]() odezwe się do Was po wizycie u dr P buziakiii |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki, a powiedzcie mi z jakiego badania wychodzi to hamowanie. Zaciekawiło mnie to, bo na tyle badań co my robiliśmy z mężem o niczym takim nie słyszałam. Wiem, że organizm kobiety może nie akceptować krwi męża i dlatego nie dochodzi do zapłodnienia czy poronień. Ja w ciąży nigdy nie byłam i nie wiem czy miałam robione to badanie czy nie
![]() AmoTita gratulacje!!!!!!!!! JA już rok u dr. P i przyczyny nie znam do tej pory ![]()
Nowosądeczanki Nasze pragnienia zawsze się modlą, Edytowane przez kindzia1984 Czas edycji: 2013-05-07 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
AmoTita GRATULACJ!!!!!!!!!! a powiedz mi jeszcze, jak pozbywałaś się tych bakterii i skonczyłaś brac antybiotyki, to brałas cos na wywołanie @?
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- hamowanie to badanie to ALLO MLR ja je robiłam w Prokocimiu, i dr P raczej je zleca... Pozdrawiam! ja od marca dopiero do dr P chodze... Pozdrawiam! Edytowane przez aniuniaxxx Czas edycji: 2013-05-07 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Również dołączam się do Gratulacji Amotito, mam nadzieje, że niedługo dołączymy do Ciebie ![]() Jeśli chodzi o to badanie ALLO MLR to lekarz zleca je dopiero po stwierdzonym poronieniu, więc jeśli Kindziu nie byłas w ciąży to pewnie dlatego nic nie wspominał o tym badaniu. a jak wasze przygotowania do IVF mam nadzieje, że już wszystko dobrze idzie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki dziękuje bardzo za gratulacje!!!teraz trzymam kciuki aby Wam się udało! a Wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze
![]() aniuniaxxx ja w trakcie brania tabletek na bakterie normalnie dostałam @, po skończonych tabsach @ się spóźniał, wtedy była wizyta u dr i duphaston na wywolanie po którym okres się nie wywołał bo była już ciąża ![]() kindzia1984 napewno będzie dobrze i przyczyna z czasem się znajdzie no albo uda się tak jak u mnie, w moim przypadku dr P raczej nie uznawał bakterii za przyczyne raczej jak jakis pośredni problem a tu zaraz po wyleczonych bakteriach się udało, u Ciebie napewno też po drodze coś sie znajdzie i wyleczy co akurat będzie przyczyną, czasem trzeba cierpliwości, widzicie ja na patałachach straciłam 4 lata no ale coż.... pozdrawiamm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Gratulacje AmoTita!!!!
aniuniaxxx: ja po kuracji na bakterie urea normalnie dostalam,ale troche byl bardziej bolesny..byl punktualnie....teraz ide z wynikami do dr i zobaczymy.odbieram je dopiero w dzien wizyty wiec nie wiem czy jest czy juz jej nie ma. kurcze u nas ureapl to jedyne co nam wyszlo skoro jej moze juz nie byc....to?moze niedlugo sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
AmoTita Gratulacje!!!!
Ja jutro idę sie zarejestrować do doktora P , mam nadzieje że mi pomoże, bo jeżeli nie on to nikt. Dziś byłam na monitoringu u dr. Smidy i ona powiedziała żebym nie traciła czasu i poszła do dr. Boje się strasznie, a jedniczesnie już się nie mogę doczekać wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Zaneta i jaki czas oczekiwania na wizytę?
moja bedzie gdzies za 2 miesiace :/ czekam 3 dzien na @ po duphastonie... jak dostane, to zanim sie skonczy minie 4 dni... potem antybiotyk, potem powtorzenie badania, potem oczekiwanie na wyniki... oj dłuuugo... ![]() a ile dni po odstawieniu duphastonu dostałyście @.. ponoc do 10 dni moze przyjsc... ja brałam dupka przez 5 dni 3 razy w ciągu dnia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
aniuniaxxx ja poszłam zarejestrować się zaraz w następny dzień w czwartek 9 maja, i o dziwo jestem mile zaskoczona bo wizytę mam za 2 tygodnie 22 maja, będę właśnie na początku cyklu i nie będę się denerwować tym długim czekaniem, będzie to moja pierwsza wizyta , i już tym samym się denerwuję. Ja brałam Clo i zawsze miałam @ do 3 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi. Ja poronień nie miałam. Nim trafiłam do dr P miałam porobionych sporo różnych badań, które zlecali nam poprzedni lekarze. Od dr dostaliśmy jedynie kilka badań i tyle. Po nieudanej drugiej inseminacji dr stwierdził, że jego zdaniem kolejna też będzie bez powodzenia, ponieważ nasze badania i parametry są w normie i nie ma stwierdzonej przyczyny. Jeśli byśmy się upierali to możemy zrobić kolejne inseminacje, ale to bez sensu. Planowaliśmy ivf na ten rok, jednak z przyczyn finansowych musieliśmy się wstrzymać. Niestety powrócimy do tego tematu nie wcześniej jak za 2 lata i jest mi z tego powodu bardzo ciężko, bo ja mam już swój wiek i teraz z roku na rok będzie trudniej. No ale cóż ciężkie czasy mamy i nic na to nie poradzę.
#101 |
Raczkowanie
|
Hej Kindzia, ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Niby badania mamy z mężem w miarę, też jestem po 2 inseminacjach. Teraz w srodku czwartego cyklu ze stymulacją u doktora P. Ale jakoś nie robię sobie wiekszych nadziei, że się uda.... jakoś po 4 latach starań ciężko mi jeszcze w to wierzyć. Powoli nastawiamy się na in vito. Tj jesteśmy nastawieni tylko ta sama bariera co u Was - kryzys. Jeszcze mam nadzięję że może z tego dofinansowania coś wyniknie, ale jak na razie ciężko na temat cos znaleźć w necie. Nie zastanawiałaś się nad tym żeby próbować dostać się na ten program in vitro jak wejdzie w życie? ( o ile wejdzie oczywiście)
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Cześć tusiad, myśleliśmy o tej dotacji. Podobno ma być dostępna od 1 lipca tutaj jest link do artykułu http://www.wprost.pl/ar/392593/Arluk...r-symboliczny/
jednak ma to być jedyne 3000 zł, a gdzie reszta? Z mrożeniem zarodków całe ivf kosztuje w klinice Parens ok 13 tyś zł wiec nie mając 10 tyś przy dotacji nie ma co podchodzić do zabiegu
#103 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny! w koncu doczekalam sie @ w 74 dc przyszła!
od jutra zaczynam brac antybiotyki z mezem, zeby szybko pozbyc sie ureaplazmy, a potem starania! ![]() mam pytanie, jakie badania wykonywałyście podczas okresu? z krwi? |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
AMOTITA - byłaś na tej wizycie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o badania to w 2-3 dc robiłam wiekszosc tych badan które sa na liście Diagnostyki. Hormony płciowe, tarczycowe, przeciwciała ANA i AMH i jeszcze prolaktyna.
Ja mam dziś doła, robiłam własnie test... i nic z tego. Już czwarty cykl na lekach i bez rezultatów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
dziewczynki miałam pisać wcześniej ale bardzo mało korzystam z laptopa niestety bardzo źle znoszę poczatki prawie wg nie wychodze z łóżka tyle co do lekarza i jakieś badania ale wtedy po drodze nie obywa sie bez wymiotów w domu tez ale to tylko z rana a dzis po raz pierwszy ich nie bylo moze bedzie juz lepiej oby
![]() aniuniaxxx tak na wizycie byłam w piątek wszystko jest dobrze ![]() ![]() kolejna wizyta poczatkiem czerwca juz sie nie moge doczekac dziewczynki trzymam mocno za Was kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny czy któraś z was miała może inseminacje nasieniem dawcy? Bo mnie to najprawdopodobniej czeka gdyż mojego męża w seminogramie wyszła azoospermia ( brak plemników)
![]() Edytowane przez Bernadeta86 Czas edycji: 2013-05-21 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
AmoTita bardzo sie ciesze! my z mężem w koncu od dzisiaj zaczelismy brac te leki, trwac to ma 26 dni az. potem odczekamy ok. tydzien i powtorze badania na ureaplasme, a potem, to mam nadzieje, ze starania juz!
Bernadeta - nie znam nikogo, kto mial do czynienia z ta azoospermia, a poczytaj, moze to sie da jakos wyleczyc - medycyna poszła do przodu. ja jakbym musiala miec dawce, to pewnie z mezem bysmy sie na to zgodzili. ale na szczescie moj maz medycznie nie ma nic do zarzucenia... trzymam kciuki za powodzenie was wszytskich! ![]() Edytowane przez aniuniaxxx Czas edycji: 2013-05-21 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
No właśnie generalnie nie wiadomo jaka jest przyczyna tego stan lekarz powiedział że to najprawdopodobniej podczas kiedy jego matka była w ciąży i na coś musiała zachorować- czyli jest to generalnie związane z organogenezą...:/ Nie jest to uleczalne niestety nie ma żadnych szans, szansa by byłą gdy by chodziło np o żylaki powrózka nasiennego, wtedy można ta azoospermie odwrócić. No nasza jedyna szansa to albo dawca albo adopcja bo ze mną jest wszystko ok zresztą z mężem rozmawialiśmy bardzo długo.
A możecie mi powiedzieć przed inseminacją jakie wam kazali badania robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Bernadeta - ja miałam ok. 30 badań, ale nie było powiedziane, ze przed inseminacja, poki co nie mam jej nawet zaplanowanej, a dr Przybycien zleca wiele badan, by poznac przyczyne niepowodzen w staraniach... Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u dr.P . 2 tygodnie przed wizyta miałam monitoring i widoczną na usg owulacje dr. Smida kazała mi przez 10 dni być na luteinie i w dzień wizyty u dr zrobić badanie BHCG , wyniki odebrałam telefonicznie przed gabinetem dr i była to najwspanialsza wiadomość , wynik był pozytywny i wynosił 11,74. Dr P mnie dokładnie zbadał zrobił usg zlecił dodatkowe badania bo powiedział że ciąża jest zagrożona i trzeba ją podtrzymywać. Śmiałam się do dr że wystarczyło się tylko do niego zarejestrować i już pomógł. Ciesze się bardzo!!! i mam nadzieje że będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Żaneta - już taka sytuacja miała miejsce, ze dziewczyna szła na pierwsza wizyte bedac juz w ciazy!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Witam was kobitki leczące sie u pana P
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Mój mąż robił seminogram w Krakowie wykonywał je na miejscu, a wynik był po jakiś 3 godzinach już na mailu naszym, ponieważ była taka możliwość przesłania wyniku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Droga Serce z odpisu,mój mąż robił seminogram na mostowej. Na. Wynik czekaliśmy chyba 4dni robocze,tylko na termin badania trochę dłużej bo koło 1,5tyg pani przez tel poinformowała nas ze albo w domu ale do Max 30 minut musimy oddać to im tam na Mostostal jeżeli nie zdążymy dojechać i zmieścić sie w tym czasie trzeba to zrobić tam z łazience.my zdążyliśmy ale graliśmy na złamanie karku,próbkę kazała mi pani trzymać przy ciele żeby było ciepło,więc trzymalam pod swetrem. Dr wyjaśnił ci procedurę przed?abstynencje itp?pozdrawiam
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Aha i Musicie byc pewni ze zdazyciebbo jak bedzie po30min badanie bedzie niewiarygodne. A 2probki juz tam nie możecie pozyskać materiału musi byc ta abstynencje i dop następnym razem a ten termin Przepada |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Gona7 dziękuje ślicznie za odpowiedź.Pan P wyjaśnił mi wszystko co i jak tylko własnie mam duże obawy czy zdązymy w 30 min dostarczyć próbkę
![]() Bernadeta86 a gdzie w Krakowie robiliście to badanie że wynik był w tym samym dniu???? |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Mój mąż robił dokładnie takie samo badanie na mostowej, i byl problem z rejestracją, bo to był koniec miesiaca lutego i nie było juz miejsc kazali dzwonić na początku przyszłego miesiąca i okazalo się ze też nie mam miejsc ale jak poprosiłam bardzo to sie znalazło za 2 tygodnie, no i ta abstynencja do 5 dni. Mój mąż oddawał nasienie u nich, bał się że jeżeli się nie dotrze lub temperatura spadnie to musiałby przez to przechodzić jeszcze raz. A na wyniki czekaliśmy do 7 dni.
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- AmoTita czy w tych pierwszych tygodniach pobolewał Cię brzuch, bo mnie tak właśnie pobolewa, i jak czytam i się podpytuje to niektórzy mówią że to normalne, a niektórzy że się coś dzieje, Jak jest z Tobą? |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Serce z odpustu mój mąż robił to badanie w Tarnowie w przychodni na osiedlu XXV lecia, trzeba się umawiać wcześniej ale terminy sa na bieżąco. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
serce z odpustu: mąż robił seminogram w klinice Macierzyństwo w krk
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
serce z odpustu mój mąż też robił na mostowej na termin czekaliśmy może tydzień, materiał pobraliśmy na miejscu było pewniej, ze wyniki beda wiarygodniejsze, ze nie narazimy na zmiany temperatur itp a wyniki chyba tez po ok 4 dniach
Zaneta2727 mnie brzuch wg nie pobolewał moim jedynym utrapieniem są wymioty i nudności, ale wiem że moją przyjaciółke pobolewa i na wizycie lekarz nie zauważył nic niepokojącego nawet nie dał jej tabletek na podtrzymanie ani nic w tym stylu podobno moze tak się zdarzać ale może to też indywidualna sprawa a za długi czas masz następna wizytę?? gdyby bardzo Cię pobolewało albo cały czas to wtedy udaj sie do lekarza pozdrawiamm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.