![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.IX Rozpakowywania ciąg dalszy:)
Witam się w nowym wątku
![]() Co za wspaniałe wiadomości od rana już trójka nowych dzieciaczków na świecie ![]() ![]() ![]() Gratulacje ogromne dla Adusi, Zoffki oraz Lady niech wasze maleństwa chowają się zdrowo i rosną na pociechę rodzicom ![]() Hope i Authentic mocno trzymam ![]() ![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Gratuluję nowych bobaskow. U mnie masakra boli mnie dosłownie wszystko i jestem chora w dodatku- ale jestem jeszcze w dwupaku.
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
-------------------------- Uszyłam ![]() http://dzieciologia.blogspot.com/2013/01/bobero.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to patrzę w wątek i nie wierzę
dopiero chwaliłyśmy się II kreseczkami potem z utęsknieniem czekałyśmy na TEN moment a teraz takie wieści i coraz więcej nas ![]() Cytat:
tak, spacerówka jest śliczna i tylko tyle mogę powiedziec bo na razie korzystam jedynie z gondoli- dziś 3 spacer za nami ![]() a tak wogóle to Leonard dziś zgubił pępuszek, była też położna i nawet lekarska z ośrodka przyjechała na wizytę patronażową, szok! ![]() to pewnie ze względu na epidemie grypy ale powiem szczerze,że przy Samuelu takiej opieki nie miałam jak teraz dla ciekawych- pakiet płatnych szczepionek w 6 tygodniu życia ( skojarzone plus menigokoki i rotawirusy) koszt ok 500 zł za jedną dawkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku
![]() Lady, Zoffka, Adusia Ogromne gratulacje !!!!!!! ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że powitamy dzisiaj jeszcze dwóch dzieciaków ( Hope, Authentic) ![]() Trzymajcie się tam dziewczyny w szpitalu!!! ![]() Deli mam nadzieję że Ty też już się nie bedziesz długo męczyć i dzidzia zechce w końcu zawitać ![]() wisienko gratuluje grzecznej córeczki, oby tak dalej ! ![]() 8 stycznia jest chyba dniem rodzenia dzieci ![]() ![]() Ja dziś w nocy miałam chyba ze 3 mocniejsze skurcze i juz myślałam że moze się zacznie no ale... chociaż w sumie teraz to wolałabym żeby Blaneczka poczekała jednak do tego 20 bo muszę się wykurować nie chce zeby się zaraziła ode mnie . Wyspałam się dzisiaj co nie miara , do 12. 40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurnaa, ale drogieeee ;/ smutno mi że u mnie nic się nie dzieje ![]() chyba pójde w kimke ;]
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też chora , także łącze się z Tobą w bólu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38520348]Nie znam, popytaj może koleżanek, sąsiadkę jakąś nie tyle o poradnię, co o pediatrę konkretną. A co do poradni - patrz, by pediatra był codziennie, a nie np. 2x w tygodniu :/ -------------------------- Uszyłam ![]() http://dzieciologia.blogspot.com/2013/01/bobero.html[/QUOTE] Jaki sympatyczny stwór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Witam się w kolejnej części wątku
![]() Jakie dziś radosne wiadomości ![]() ![]() ![]() Odebrałam dziś wyniki badań krwi i nie są za dobre - chyba mam tą cholestazę ![]() Jutro jadę do lekarza, ciekawe co mi powie. Jakby chciał mnie zostawić w szpitalu to nie obrażę się, chciałabym już mieć małą przy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wiele z nas zaczyna mieć problemy z wynikami pod koniec ciąży - u mnie anemia ciążowa przecież się pojawiła, nie wiem, skąd i dlaczego, bardzo o siebie dbam, no ale najwyraźniej na niektóre czynniki nie ma się wpływu.
![]() Dlaczego te pieluszki tetrowe się tak długo i ciężko prasuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38520348]Nie znam, popytaj może koleżanek, sąsiadkę jakąś nie tyle o poradnię, co o pediatrę konkretną. A co do poradni - patrz, by pediatra był codziennie, a nie np. 2x w tygodniu :/
-------------------------- Uszyłam ![]() http://dzieciologia.blogspot.com/2013/01/bobero.html[/QUOTE] właśnie patrze co tu mam w pobliżu i szukam opini o lekarzach... ![]()
#102 |
Konto usunięte
|
To niech ktoś ci wyśle potem sms z danymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38520658]To niech ktoś ci wyśle potem sms z danymi ![]() ooo Ty pomysłowa bestio ![]() chyba coś ściemniasz z tą ciążą bo nie masz zaniku komórek mózgowych ![]() teraz mam jeszcze dylemat.... czy wybrać taką najbliżej mnie, juz znalazłam tam pediatre do której bym chodziła, czy może jednak tam gdzie ja chodze też jest dwóch o dobrych opiniach.... tylko tą moją starą od obecnego miejsca zamieszkania to musze liczyć z 20 minut w tym podróż autobusem a ta nowa nieznana to gdzieś tu dwie przecznice dalej....
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-01-08 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim mamusiom !!
Dziewczyny, jestem załamana! Od września wynajmujemy z TŻem to mieszkanie i wyobraźcie sobie babka nas podliczyła za rachunki 1431zl!! Woda, prąd, gaz i ogrzewanie. Ja pitole, nie wiem skąd tyle i nie wiem skąd weźmiemy taką kase ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucę Wam szufladę. W gratisie łóżeczko ALE to są tylko wypełnienia pościeli - bez poszewek bo one przyjdą. Więc nie będzie różowo:P. Rozłożyłam, żeby się wietrzyło. Sory za rozbebeszone łóżko. Jakość jak to z komórki w ciemnym pomieszczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=BlackSanctum;385175 73]
Adusia1554: "Sara urodziła się o 9 rano, ma 3350g i 54cm szczęścia". oraz Authentic: "Założyli mi dzisiaj cewnik Foleya i wywołują poród. Wskaznik czegoś tam mam wysoki i musieli zacząć wywoływać. Pojawiły się skurcze i teraz czekamy. Trochę sobie cierpię, ale czego się nie robi dla swojego dziecka? Dziś wieczorem, ewentualnie jutro rano Agatka będzie już z nami." [/QUOTE] GRATULACJE Adusia ![]() Authentic trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja się witam w kolejnej części ![]() Byłam dzisiaj u gina, wszystko ok dziecko się nie śpieszy, wyniki jak na mnie w normie, Mała waży 2300 a ja 62 więc 11 na plusie ![]() Wrzucam fotkę mojego brzuszka z piątku ![]() Kończę dzisiaj pranie i może prasowanie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2013-01-08 o 14:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
normalnie aż się poryczałam ze wzruszenia, jakie to piękne! ![]() ![]() Hope, Authentic - trzymamy kciuki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah ! ale porządek ja nie mam takiej komody i już Ci jej zazdroszcze ahhhhh..... a w łóżeczku masz jakąs inna posciel niż ta co pokazywałaś ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#110 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wybierz bliżej, a jakby co to zawsze możesz zmienić - co 6mcy za free, a częściej to koszt 80zł. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo jak wyrównanie to w sumie mogło tyle wyjść jeżeli Was już za ogrzewanie rozliczyła. Ale ogólnie to masakra
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby przyszło mi teraz rodzic to nie wiem skąd wzięłabym siły ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/80103344 czarnobrązowa. A pościel? nie wiem co ja pokazywałam kiedyś - może poszewki kremowo-beżowe z żyrafką? Bo mam takie jedne właśnie. Pewnie tak, bo się pytałam o ochraniacz (nie pasują mi do niego jak widać ![]() A co do zdjęcia: dziś przyjdzie przyjaciółka do mnie, to umyję se głowę i ona mi zrobi fotę. Poproszę ją ładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38521038]Mam mam, dzisiaj koleżanka o jakaś duperelkę pytała a ja nie rozumiałam co do mnie mówi
![]() Wybierz bliżej, a jakby co to zawsze możesz zmienić - co 6mcy za free, a częściej to koszt 80zł. Ty podła, jakim cudem masz taki porządek???[/QUOTE] Hehe - wiesz, takim cudem: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/ To na prawdę mi strasznie pomogło ułożyć tą pierwszą szufladę kosmetyczno-pierdułkowatą Takie same mam w naszej komodzie z Tż. Drobne rzeczy ładniej leżą.. I patent z tym ułożeniem tetrówek i flanelek (te różowe i beż) wzięłam z Perfekcyjnej Pani, jak kiedyś pokazała, że można tak w komodzie podkoszulki układać i wygodniej wyjmować. Pewnie po dwóch dniach prawdziwego używania burdel będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ale Charliz - spokojnie. Co wchodzi w te rachunki?? Za jaki przedział czasowy? Właścicielka Wam je POKAZAŁA? |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Haha,nie przeczytalam jeszcze wszystkiego,ale widze,ze nowy watek i taaaki wysyp bobofrutow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko fakt też jest taki, że wcześniej jak wynajmowałam, to wiadomo, właścicielka w czynszu administracyjnym płaci za media i jak ja to przekroczyłam to dopłacałam różnicę, a tutaj jest wg rzeczywistego zużycia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
o Matko juz kolejna czesc?? I widze 4 bobaski sie od wczoraj urodziły
![]() pisałam w tamtej czesci ale czhyba mi nawet postu nie dodalo. ja jestem po wizycie, oznak poeodu brak, mam L4 do 17 ego i wtedy na usg mam sie zgłosić - o ile wczesniej sie nie rozpakuje :P
#120 | |
Zakorzenienie
|
Przegródki to są właśnie te Skubb. Ja mam liliowe tam. Ich jest 6 - jak to rozłożysz to jest zapchana PRAWIE cała szuflada, zostaje niewielki obszarek bez przegródki. To tam gdzie wsadziłam patyczki do uszu dzidziowe, termometr do wody itp bo mi wymiarem pasowało:P Ale w sumie ten obszar bezpojemniczka to też przegródka.
Jak wsadziłam te pieluszki i zobaczyłam, że ładnie wchodzą to zaczęłam się bawić z tetrówkami itp i się okazało, że da się i jakoś to wygląda. Ale nie wiem czy w praktyce wygodnie będzie ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.