![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowosądeckie PM !!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hej. ja obserwowałam w Eurostylu suknie z metkami, na których były wyraźne ceny (np. 1800, itp.). To była chyba stara kolekcja, bo na "nowych" sukniach nie było tak dużych metek i właśnie tych cen. Mówię tu o jednym i drugim Eurostylu. W tym na ul. Wąskiej sukienki na wieszakach były nieco tańsze (w głębi salonu). Podobnie w Trendy Bride.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
a wybrałaś coś?? jak wrażenia??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Chyba już mam "moją" suknię, ale jeszcze jadę do Tarnowa. Może znajdę coś lepszego? Buło dokładnie tak, jak pisałaś: muszę się decydować JUŻ (najpóźniej w pon), bo ta suknia jest ze stanów....
Aha: makijaż będzie robiła mi Ania Bocheńska (już sprawdzona ![]() linki: http://www.facebook.com/PracowniaWiz...erunku?fref=ts http://www.twojwizaz.pl/ Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2013-01-24 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez staffka Czas edycji: 2013-01-25 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny czy przedłużacie sobie rzęsy?? jednorazowo lub tak na dłuższy czas?? bo się zastanawiam, bo ja mam długie rzęsy ale moje są takie że jak są nie malowane przezemnie to się sklejają.... ja doszłam z nimi do perfekcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
no ja sama się nad tym zastanawiam czy moja makijażysta doczepia rzęsy (kępki tylko na jeden wieczór) bo wiem że ma w swojej ofercie przedłużanie rzęs na 3 miesiące... może jak będę miala pracę to sobie je zagęszczę i przedłużę?? jak narazie nie mam ale się zanosi na to że dostanę pracę....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
też zastanawiałam sie nad kępkami żeby trochę zagęścić rzęsy, ale nie wiem czy jestem do końca przekonana....
Makijaże wykonane przez ta panią faktycznie ładne, ale również zgodzę się z tym że troszkę drogo, lecz jakość ma swoją cenę ![]()
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny znacie jakiegoś świetnego szewca który mi wymieni kokardę w butach ślubnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba zrobię sobie rzęsy przed ślubem, choć sie waham jeszcze. Myślę o metodzie 1:1 lub blink&go..... mam schize, że jeśli będę miała doklejane rzęsy, to mi odpadną albo coś takiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
a masz juz buty z kokardą na stałe? bo ja wypatrzyłam fajną rzecz w necie - klipsy do butów i właśnie się zastanawiam czy nie kupić zwykłych białych czółenek i do tego turkusową(motyw przewodni) kokardę albo kwiat
Edytowane przez staffka Czas edycji: 2013-01-26 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziś odebraliśmy obrączki ![]() są piekne tylko obawiam się ze mogliśmy wziąć jeszcze mniejsze rozmiary ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, w ogóle planowałam kolorowe buty, szczególnie ze mam prostą sukienkę, ale nie znalazłam jeszcze ładnych. Dlatego pomysł poszedł w tę stronę.
Gratuluję obrączek, wielkością się nie martw zawsze można zwęzić. My jesteśmy dopiero na etapie poszukiwań, ale taki wybór jest, że ciężko nam się zdecydować. Szczególnie, że Młody chce grubaśne, ja cienkie, a natykamy się albo na obie grube albo obie cienkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też jestem za cieniutką obrączką, ale druga strona upiera się że obrączka u faceta ma być gruba, a nie taka że trzeba jej z lupą szukać ![]()
'CO' i "GDYBY' to dwa niewinne słowa, ale gdy stają razem obok siebie, nabierają mocy, by prześladować Cię przez całe życie... Edytowane przez kami2019 Czas edycji: 2013-01-26 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
dlatego szukamy złotników którzy są bardziej elastyczni i że tak powiem mniej komercyjni, bo jak pytaliśmy w krukach, apartach itp. to albo bierzesz to co dają, albo płacisz jak za woły, albo spadaj. Już nie wspomnę że ceny też ogromne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Cześć! Szukam fotografa i kamerzysty z NS i okolic. Czy wiecie coś na temat tej firmy: http://www.mc.gorlice.pl/home.htm ?
Bardzo bym prosiła o wszelkie komentarze. Może polecicie mi jakąś inną firmę? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi ![]() PS Jestem z woj. mazowieckiego i zupełnie nie wiem, jakich firm unikać, a jakie są chwalone... Dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.imgart.pl/ - fajny młody człowiek http://pw-fotografia.pl/ - okolice limanowej, również przesympatyczny zdjeć niewiele na stronie ale chetnie je pokaże u siebie w studio http://dorotaczoch.pl/ - kobieta kończyła z tego co pamietam akademie sztuk pieknych, zdjęcia robią wrazenia, cenowo nie wiem ale pewnie się ceni http://www.bewustudio.com - super zdjęcia ale ceny bardzo wysokie (od 2300 wzwyż) http://fotoalina.net/beauty-fashion/ - młoda dziewczyna, koleżanka miała ją na swoim weselu zdjęcia boskie wyszły |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co robicie z pierwszym tańcem? jakieś wolne kołysanie w rytm waszej piosenki czy może jakieś lekcje tańca? jak myślicie ile wcześniej trzeba się na takie zajęcia wybrać?
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
No my też z racji zbliżającego się ślubu już na maksa mamy zakupione obrączki. U mnie tak było że TŻ chciał mieć cienkie obrączki (3mm) a ja szerokie 6mm. W końcu zdecydowaliśmy się że on wybiera wzór (dałam mu tą możliwość bo mamy podobny gust) a ja wybrałam szerokość. I takim oto sposobem mamy piękne obrączki 5mm, proste klasyczne z brylancikiem dla mnie.
staffka ja mam buty z kokardą na stałe, ale chcę ją zerwać i właśnie z tej strony co ty dałaś chcę kupić kokardkę ciemno różową (fuksję) bo taki bedę miała bukiet.... ale zastanawiam się nad tym czy przez to że ta kokardka będzie rożowa to kolor czystej bieli nie będzie bardziej widoczny na tle śmietankowej sukni, nie chcę by suknia wyglądała na brudną |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak w skrócie to Wam powiem, że jesteśmy po wycieczce do Sącza i obejrzeniu kilku sal oraz wizycie w USC. Pierwsze zaskoczenie: USC daje śluby tylko w pierwszą i środkową sobotę sierpnia więc nie bardzo mieliśmy wyjście: 17/08 to nasza data ![]() A sale i lokale...ehhhh...to osobna opowieść. Najbardziej rozbawiło mnie/zdziwiło/zaskoczyło jak jedna Pani Manager powiedziała, że nie pokaże nam żadnego menu, dopóki nie zostaniemy jej klientami (czytaj: nie podpiszemy umowy rezerwacyjnej i nie wpłacimy zaliczki), wódkę można mieć swoją, ale już wino czy piwo trzeba od niej po "promocyjnej cenie", bo ona "za dużą kasę płaci za zezwolenie na sprzedaż alkoholu" ![]() Inna Pani mnie z kolei rozbawiła oświadczając, że oni żadnej umowy nie podpisują, bo to, na co się umówimy, to będzie ![]() ![]() ![]() Piękna jest Sala Zygmuntowska, idealnie spełniała moje wymagania, ale suma sumarum wybraliśmy inną, mam nadzieję, że jeszcze lepszą lokalizację. 03.02. gdzieś na terenie WSB (chyba tam z tyłu, w hali) podobno są sądeckie Targi Ślubne. Wybiera się któraś z Was? Nam polecano w jednym z lokali, żeby zobaczyć, co się "na rynku" dzieje. Staffka, Ciassteczkowa - możecie polecić jakiegoś "niekomercyjnego" złotnika/jubilera z Sącza w kwestii obrączek? I ostatnie pytanie do Was dziewczyny: o ile nie macie tortu w cenie przyjęcia, możecie polecić jakąś dobrą firmę? Chciałabym mieć lekki, malinowy tort, ale bez masy przytłaczającego kremu, taki puszysty, śmietankowy, z warstwą malin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie korzystałam jeszcze z usług złotnika, ani się nie rozglądałam nawet po sączu jeszcze. Moi rodzice bardzo chwalą mały zakład na kraszewskiego, bo tam kilka rzeczy przerabiali, zamawiali, ale sama tam jeszcze nie byłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=ciassteczkowa;38903 315]No my też z racji zbliżającego się ślubu już na maksa mamy zakupione obrączki. U mnie tak było że TŻ chciał mieć cienkie obrączki (3mm) a ja szerokie 6mm. W końcu zdecydowaliśmy się że on wybiera wzór (dałam mu tą możliwość bo mamy podobny gust) a ja wybrałam szerokość. I takim oto sposobem mamy piękne obrączki 5mm, proste klasyczne z brylancikiem dla mnie.
A jak masz dobrany rozmiar obrączki? Mu kupiliśmy zwykłe, zaokrąglane 4mm obrączki. Pierścionek noszę rozmiar 12.5, a obrączkę Pani wcisnęła mi 14 ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Któraś z Was pisała wcześniej, że zwykle wraca się do pierwszego "typu" sukni..Święte słowa! Już wcześniej pisałam, że chyba znalazłam swoją suknię. Ale wybrałam się do tego nieszczęsnego Tarnowa, do salony Miss Cherie. Super obsługa, piękne wnętrza i suknie.... i oczywiście pojawiła się konkurentka dla "mojej" sukni z NS.. na szczęście była również dostępna w Sączu, więc wczoraj poszłam je porównać... I jakoś tak mi wyszło z tych porównań, że lepsza jest ta druga (nazwijmy ja: tarnowska). Zamówiłam, zapłaciła, wybrałam kolor (biel), wyszłam.. i złapałam doła;(
Nie spałam prawie całą noc, żałując, że nie wybrałam tej "pierwszej" sukni. . Wszyscy pukali się w głowę (mama, narzeczony, tata) że jestem taka niezdecydowana, ale zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do salonu z pytaniem, czy mogę jeszcze anulować tamto zamówienie bez konsekwencji. Okazało się, że producent dostał już od nich zamówienie i jeśli się zgodzi, to anulują to zamówienie... Czekam na telefon.. ![]() Dlatego (na moim przykładzie) kolejna dobra rada: jeśli znajdziecie swoją suknię, przestańcie szukać! W programie na TLC o salonie ślubnym wciąż to powtarzali! Mogłam słuchać.. teraz czekam jak na wyrok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
oj współczuję i nie zazdroszczę stresu. Jednocześnie trzymam kciuki żeby udało ci się anulować zamówienie i mieć wymarzoną suknie. Mi babeczka w salonie własnie mówiła że często PM wracają jednak po tę pierwszą. Ja już oczarowana moją suknią każdą następną porównywałam do niej więc nie zastanawiałam się długo i zupełnie nie żałuję. Chyba faktycznie trzeba zaufać pierwszym wrażeniom.
Trzymam kciuki za udaną wymianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Origa ja kupowałam w Sądeckiej pracowni (oni mają dwa salony) Cupicha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Ja też kupowałam u Cupichy
![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
O ile soczewka to takie zaokrąglone obrączki to tak
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.