Nowosądeckie PM !!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 09:25   #91
ciassteczkowa
Rozeznanie

Dot.: Nowosądeckie PM !!!

Cytat:
Napisane przez mrowka2150 Pokaż wiadomość
no to chyba wybiorę się w przyszłym tygodniu a co z tą wyprzedażą mają jakieś promocje czy to fikcja z tymi naklejkami z wyprzedażą?
ja byłam w eurostylu w tej uliczce tej wąskiej. Ja tam nie widziałam żadnej wyprzedaży (nie wiem jak jest w eurostylu na głownej ulicy). I także nie mam zniżki na to że brałam z salonu, bo to one już miały tylko nową kolekcję
ciassteczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:10   #92
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka2150 Pokaż wiadomość
no to chyba wybiorę się w przyszłym tygodniu a co z tą wyprzedażą mają jakieś promocje czy to fikcja z tymi naklejkami z wyprzedażą?
Hej. ja obserwowałam w Eurostylu suknie z metkami, na których były wyraźne ceny (np. 1800, itp.). To była chyba stara kolekcja, bo na "nowych" sukniach nie było tak dużych metek i właśnie tych cen. Mówię tu o jednym i drugim Eurostylu. W tym na ul. Wąskiej sukienki na wieszakach były nieco tańsze (w głębi salonu). Podobnie w Trendy Bride.
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:35   #93
ciassteczkowa
Rozeznanie

a wybrałaś coś?? jak wrażenia??
Stary 2013-01-24, 16:33   #94
amb86
Zakorzenienie

Chyba już mam "moją" suknię, ale jeszcze jadę do Tarnowa. Może znajdę coś lepszego? Buło dokładnie tak, jak pisałaś: muszę się decydować JUŻ (najpóźniej w pon), bo ta suknia jest ze stanów....

Aha: makijaż będzie robiła mi Ania Bocheńska (już sprawdzona
linki:
http://www.facebook.com/PracowniaWiz...erunku?fref=ts

http://www.twojwizaz.pl/

Edytowane przez amb86
Czas edycji: 2013-01-24 o 16:43
Stary 2013-01-25, 09:37   #95
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Chyba już mam "moją" suknię, ale jeszcze jadę do Tarnowa. Może znajdę coś lepszego? Buło dokładnie tak, jak pisałaś: muszę się decydować JUŻ (najpóźniej w pon), bo ta suknia jest ze stanów....

Aha: makijaż będzie robiła mi Ania Bocheńska (już sprawdzona
linki:
http://www.facebook.com/PracowniaWiz...erunku?fref=ts

http://www.twojwizaz.pl/
Piękne makijaże babeczka robi, ale troszkę drogo wychodzi. Tzn tak mi się wydaje, bo jak patrzyłam na kilka cenników to razem z próbnym wychodzi ok 100-120 zł. Chociaż może zależy od produktów.

Edytowane przez staffka
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:38
staffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 09:51   #96
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez staffka Pokaż wiadomość
Piękne makijaże babeczka robi, ale troszkę drogo wychodzi. Tzn tak mi się wydaje, bo jak patrzyłam na kilka cenników to razem z próbnym wychodzi ok 100-120 zł. Chociaż może zależy od produktów.
kochana faktycznie trochę drogo ... bo zazwyczaj próbny kosztuje 40-50zł, a właściwy od 60 do 80zł. Ja płacę 40 za próbny a za właściwy 60zł.

A powiedzcie mi dziewczyny czy przedłużacie sobie rzęsy?? jednorazowo lub tak na dłuższy czas?? bo się zastanawiam, bo ja mam długie rzęsy ale moje są takie że jak są nie malowane przezemnie to się sklejają.... ja doszłam z nimi do perfekcji
Stary 2013-01-25, 10:18   #97
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
kochana faktycznie trochę drogo ... bo zazwyczaj próbny kosztuje 40-50zł, a właściwy od 60 do 80zł. Ja płacę 40 za próbny a za właściwy 60zł.

A powiedzcie mi dziewczyny czy przedłużacie sobie rzęsy?? jednorazowo lub tak na dłuższy czas?? bo się zastanawiam, bo ja mam długie rzęsy ale moje są takie że jak są nie malowane przezemnie to się sklejają.... ja doszłam z nimi do perfekcji
No właśnie w takich granicach widziałam. Co do rzęs ja też mam długie i geste i właściwie niewiele im potrzeba, ale na taką okazję planuję doczepić sobie kępki, nie za dużo tylko tak by podkreślić oko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 11:22   #98
ciassteczkowa
Rozeznanie

no ja sama się nad tym zastanawiam czy moja makijażysta doczepia rzęsy (kępki tylko na jeden wieczór) bo wiem że ma w swojej ofercie przedłużanie rzęs na 3 miesiące... może jak będę miala pracę to sobie je zagęszczę i przedłużę?? jak narazie nie mam ale się zanosi na to że dostanę pracę....
Stary 2013-01-25, 15:15   #99
kami2019
Raczkowanie

też zastanawiałam sie nad kępkami żeby trochę zagęścić rzęsy, ale nie wiem czy jestem do końca przekonana....
Makijaże wykonane przez ta panią faktycznie ładne, ale również zgodzę się z tym że troszkę drogo, lecz jakość ma swoją cenę . Ja za próby i "generalny" zapłacę coś ok 130zł
Stary 2013-01-25, 16:56   #100
ciassteczkowa
Rozeznanie

hej dziewczyny znacie jakiegoś świetnego szewca który mi wymieni kokardę w butach ślubnych?
Stary 2013-01-25, 19:56   #101
amb86
Zakorzenienie

Ja chyba zrobię sobie rzęsy przed ślubem, choć sie waham jeszcze. Myślę o metodzie 1:1 lub blink&go..... mam schize, że jeśli będę miała doklejane rzęsy, to mi odpadną albo coś takiego...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 11:42   #102
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny znacie jakiegoś świetnego szewca który mi wymieni kokardę w butach ślubnych?
a masz juz buty z kokardą na stałe? bo ja wypatrzyłam fajną rzecz w necie - klipsy do butów i właśnie się zastanawiam czy nie kupić zwykłych białych czółenek i do tego turkusową(motyw przewodni) kokardę albo kwiat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 398025_410126835731114_1170074393_n.jpg (92,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 398801_289729231104209_379946700_n.jpg (34,9 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez staffka
Czas edycji: 2013-01-26 o 11:43
Stary 2013-01-26, 14:33   #103
agi_1988
Raczkowanie

Cytat:
a masz juz buty z kokardą na stałe? bo ja wypatrzyłam fajną rzecz w necie - klipsy do butów i właśnie się zastanawiam czy nie kupić zwykłych białych czółenek i do tego turkusową(motyw przewodni) kokardę albo kwiat
staffka napewno będzie to oryginalnie wyglądało - białe buty z turkusowym motywem
dziś odebraliśmy obrączki
są piekne tylko obawiam się ze mogliśmy wziąć jeszcze mniejsze rozmiary ...
agi_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 15:05   #104
staffka
Raczkowanie

mam nadzieję, w ogóle planowałam kolorowe buty, szczególnie ze mam prostą sukienkę, ale nie znalazłam jeszcze ładnych. Dlatego pomysł poszedł w tę stronę.

Gratuluję obrączek, wielkością się nie martw zawsze można zwęzić. My jesteśmy dopiero na etapie poszukiwań, ale taki wybór jest, że ciężko nam się zdecydować. Szczególnie, że Młody chce grubaśne, ja cienkie, a natykamy się albo na obie grube albo obie cienkie.
Stary 2013-01-26, 16:01   #105
agi_1988
Raczkowanie

Cytat:
mam nadzieję, w ogóle planowałam kolorowe buty, szczególnie ze mam prostą sukienkę, ale nie znalazłam jeszcze ładnych. Dlatego pomysł poszedł w tę stronę.

Gratuluję obrączek, wielkością się nie martw zawsze można zwęzić. My jesteśmy dopiero na etapie poszukiwań, ale taki wybór jest, że ciężko nam się zdecydować. Szczególnie, że Młody chce grubaśne, ja cienkie, a natykamy się albo na obie grube albo obie cienkie.
heh u nas było na odwrót - mój chciał wąską a ja chciałam szerszą ale ostatecznie mamy szerokość 5 mm oboje (nawet mamy ten sam rozmiar)
Stary 2013-01-26, 16:02   #106
kami2019
Raczkowanie

Cytat:

również chcialam buciki w jakimś fajnym kolorku, zeby potem jeszcze z nich skorzystać... no ale niestety potrzebowałam ich na już do przymiarki i jeszcze musiały spełniać swoje wymagania (niezbyt wysokie,brudny/pudrowy róż) - niestety nie znalazłam takich i kupiłam zwykłe białe, ale przynajmniej w miarę niskie

też jestem za cieniutką obrączką, ale druga strona upiera się że obrączka u faceta ma być gruba, a nie taka że trzeba jej z lupą szukać ale może dojdziemy do jakiegoś kompromisu!

Edytowane przez kami2019
Czas edycji: 2013-01-26 o 16:06
kami2019 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 22:36   #107
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami2019 Pokaż wiadomość
też jestem za cieniutką obrączką, ale druga strona upiera się że obrączka u faceta ma być gruba, a nie taka że trzeba jej z lupą szukać ale może dojdziemy do jakiegoś kompromisu!
dlatego szukamy złotników którzy są bardziej elastyczni i że tak powiem mniej komercyjni, bo jak pytaliśmy w krukach, apartach itp. to albo bierzesz to co dają, albo płacisz jak za woły, albo spadaj. Już nie wspomnę że ceny też ogromne.
Stary 2013-01-26, 22:59   #108
Marzycielka87
Przyczajenie

Cześć! Szukam fotografa i kamerzysty z NS i okolic. Czy wiecie coś na temat tej firmy: http://www.mc.gorlice.pl/home.htm ?
Bardzo bym prosiła o wszelkie komentarze. Może polecicie mi jakąś inną firmę? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi

PS Jestem z woj. mazowieckiego i zupełnie nie wiem, jakich firm unikać, a jakie są chwalone... Dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej pomocy
Marzycielka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:59   #109
agi_1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzycielka87 Pokaż wiadomość
Cześć! Szukam fotografa i kamerzysty z NS i okolic. Czy wiecie coś na temat tej firmy: http://www.mc.gorlice.pl/home.htm ?
Bardzo bym prosiła o wszelkie komentarze. Może polecicie mi jakąś inną firmę? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi

PS Jestem z woj. mazowieckiego i zupełnie nie wiem, jakich firm unikać, a jakie są chwalone... Dlatego tak bardzo zależy mi na Waszej pomocy
fotograf:

http://www.imgart.pl/ - fajny młody człowiek
http://pw-fotografia.pl/ - okolice limanowej, również przesympatyczny zdjeć niewiele na stronie ale chetnie je pokaże u siebie w studio
http://dorotaczoch.pl/ - kobieta kończyła z tego co pamietam akademie sztuk pieknych, zdjęcia robią wrazenia, cenowo nie wiem ale pewnie się ceni
http://www.bewustudio.com - super zdjęcia ale ceny bardzo wysokie (od 2300 wzwyż)
http://fotoalina.net/beauty-fashion/ - młoda dziewczyna, koleżanka miała ją na swoim weselu zdjęcia boskie wyszły
Stary 2013-01-27, 21:26   #110
kami2019
Raczkowanie

Dziewczyny, a co robicie z pierwszym tańcem? jakieś wolne kołysanie w rytm waszej piosenki czy może jakieś lekcje tańca? jak myślicie ile wcześniej trzeba się na takie zajęcia wybrać?
Stary 2013-01-28, 15:53   #111
ciassteczkowa
Rozeznanie

No my też z racji zbliżającego się ślubu już na maksa mamy zakupione obrączki. U mnie tak było że TŻ chciał mieć cienkie obrączki (3mm) a ja szerokie 6mm. W końcu zdecydowaliśmy się że on wybiera wzór (dałam mu tą możliwość bo mamy podobny gust) a ja wybrałam szerokość. I takim oto sposobem mamy piękne obrączki 5mm, proste klasyczne z brylancikiem dla mnie.

staffka ja mam buty z kokardą na stałe, ale chcę ją zerwać i właśnie z tej strony co ty dałaś chcę kupić kokardkę ciemno różową (fuksję) bo taki bedę miała bukiet....
ale zastanawiam się nad tym czy przez to że ta kokardka będzie rożowa to kolor czystej bieli nie będzie bardziej widoczny na tle śmietankowej sukni, nie chcę by suknia wyglądała na brudną
Stary 2013-01-28, 19:47   #112
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kami2019 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co robicie z pierwszym tańcem? jakieś wolne kołysanie w rytm waszej piosenki czy może jakieś lekcje tańca? jak myślicie ile wcześniej trzeba się na takie zajęcia wybrać?
no ja mam właśnie ten problem, że kilka dobrych lat przetańczyłam (zresztą w jednej z sądeckich szkół tańca), a mój TZ słuchu za grosz No i chyba padnie na jakieś wolne kołysanie, nauczę go kilku kroków i jakos pójdzie

Tak w skrócie to Wam powiem, że jesteśmy po wycieczce do Sącza i obejrzeniu kilku sal oraz wizycie w USC.
Pierwsze zaskoczenie: USC daje śluby tylko w pierwszą i środkową sobotę sierpnia więc nie bardzo mieliśmy wyjście: 17/08 to nasza data Drugie, niemiłe zaskoczenie, to fakt, że ostatni ślub jest o godzinie 13:00!!! O 14:00 zamykają USC i do widzenia. Tak więc dużego wyboru nie było...

A sale i lokale...ehhhh...to osobna opowieść. Najbardziej rozbawiło mnie/zdziwiło/zaskoczyło jak jedna Pani Manager powiedziała, że nie pokaże nam żadnego menu, dopóki nie zostaniemy jej klientami (czytaj: nie podpiszemy umowy rezerwacyjnej i nie wpłacimy zaliczki), wódkę można mieć swoją, ale już wino czy piwo trzeba od niej po "promocyjnej cenie", bo ona "za dużą kasę płaci za zezwolenie na sprzedaż alkoholu" Żeby było jasne: to nie była jakaś super renomowana restauracja w centrum miasta...

Inna Pani mnie z kolei rozbawiła oświadczając, że oni żadnej umowy nie podpisują, bo to, na co się umówimy, to będzie Na moje zdziwienie zareagowała tekstem "ale czego się Pani boi?" I nie zrozumiała argumentu, że jak komuś płacę kilkanaście tysięcy, to jednak chciałabym mieć papier z jej podpisem, co za tę kwotę będę mieć zapewnione...

Piękna jest Sala Zygmuntowska, idealnie spełniała moje wymagania, ale suma sumarum wybraliśmy inną, mam nadzieję, że jeszcze lepszą lokalizację.

03.02. gdzieś na terenie WSB (chyba tam z tyłu, w hali) podobno są sądeckie Targi Ślubne. Wybiera się któraś z Was? Nam polecano w jednym z lokali, żeby zobaczyć, co się "na rynku" dzieje.

Staffka, Ciassteczkowa - możecie polecić jakiegoś "niekomercyjnego" złotnika/jubilera z Sącza w kwestii obrączek?

I ostatnie pytanie do Was dziewczyny: o ile nie macie tortu w cenie przyjęcia, możecie polecić jakąś dobrą firmę? Chciałabym mieć lekki, malinowy tort, ale bez masy przytłaczającego kremu, taki puszysty, śmietankowy, z warstwą malin
Origa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:06   #113
staffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

03.02. gdzieś na terenie WSB (chyba tam z tyłu, w hali) podobno są sądeckie Targi Ślubne. Wybiera się któraś z Was? Nam polecano w jednym z lokali, żeby zobaczyć, co się "na rynku" dzieje
No ja właśnie żałuję ale nie będę bo zupełnie o nich zapomniałam i zapisałam nas na kurs przedmałżeński. Byłam na krakowskich, ale chciałam jeszcze zobaczyć co okoliczni wystawcy proponują. No trudno.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Staffka, Ciassteczkowa - możecie polecić jakiegoś "niekomercyjnego" złotnika/jubilera z Sącza w kwestii obrączek?
Nie korzystałam jeszcze z usług złotnika, ani się nie rozglądałam nawet po sączu jeszcze. Moi rodzice bardzo chwalą mały zakład na kraszewskiego, bo tam kilka rzeczy przerabiali, zamawiali, ale sama tam jeszcze nie byłam.
Stary 2013-01-29, 07:03   #114
Ashmira
Rozeznanie

[QUOTE=ciassteczkowa;38903 315]No my też z racji zbliżającego się ślubu już na maksa mamy zakupione obrączki. U mnie tak było że TŻ chciał mieć cienkie obrączki (3mm) a ja szerokie 6mm. W końcu zdecydowaliśmy się że on wybiera wzór (dałam mu tą możliwość bo mamy podobny gust) a ja wybrałam szerokość. I takim oto sposobem mamy piękne obrączki 5mm, proste klasyczne z brylancikiem dla mnie.

A jak masz dobrany rozmiar obrączki? Mu kupiliśmy zwykłe, zaokrąglane 4mm obrączki. Pierścionek noszę rozmiar 12.5, a obrączkę Pani wcisnęła mi 14 Że podobno obrączka inaczej zachowuje sie na palcu, a mi niestety do tego strasznie puchną palce. Ale teraz jak ją mierzę to tak niepewnie siedzi. I zastanwiam się czy zmniejszać czy nie?

06.07.2013
Ashmira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:00   #115
amb86
Zakorzenienie

Któraś z Was pisała wcześniej, że zwykle wraca się do pierwszego "typu" sukni..Święte słowa! Już wcześniej pisałam, że chyba znalazłam swoją suknię. Ale wybrałam się do tego nieszczęsnego Tarnowa, do salony Miss Cherie. Super obsługa, piękne wnętrza i suknie.... i oczywiście pojawiła się konkurentka dla "mojej" sukni z NS.. na szczęście była również dostępna w Sączu, więc wczoraj poszłam je porównać... I jakoś tak mi wyszło z tych porównań, że lepsza jest ta druga (nazwijmy ja: tarnowska). Zamówiłam, zapłaciła, wybrałam kolor (biel), wyszłam.. i złapałam doła;(

Nie spałam prawie całą noc, żałując, że nie wybrałam tej "pierwszej" sukni. . Wszyscy pukali się w głowę (mama, narzeczony, tata) że jestem taka niezdecydowana, ale zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do salonu z pytaniem, czy mogę jeszcze anulować tamto zamówienie bez konsekwencji. Okazało się, że producent dostał już od nich zamówienie i jeśli się zgodzi, to anulują to zamówienie...

Czekam na telefon..

Dlatego (na moim przykładzie) kolejna dobra rada: jeśli znajdziecie swoją suknię, przestańcie szukać! W programie na TLC o salonie ślubnym wciąż to powtarzali! Mogłam słuchać.. teraz czekam jak na wyrok
Stary 2013-01-29, 12:01   #116
staffka
Raczkowanie

oj współczuję i nie zazdroszczę stresu. Jednocześnie trzymam kciuki żeby udało ci się anulować zamówienie i mieć wymarzoną suknie. Mi babeczka w salonie własnie mówiła że często PM wracają jednak po tę pierwszą. Ja już oczarowana moją suknią każdą następną porównywałam do niej więc nie zastanawiałam się długo i zupełnie nie żałuję. Chyba faktycznie trzeba zaufać pierwszym wrażeniom.

Trzymam kciuki za udaną wymianę
Stary 2013-01-29, 12:28   #117
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashmira Pokaż wiadomość

A jak masz dobrany rozmiar obrączki? Mu kupiliśmy zwykłe, zaokrąglane 4mm obrączki. Pierścionek noszę rozmiar 12.5, a obrączkę Pani wcisnęła mi 14 Że podobno obrączka inaczej zachowuje sie na palcu, a mi niestety do tego strasznie puchną palce. Ale teraz jak ją mierzę to tak niepewnie siedzi. I zastanwiam się czy zmniejszać czy nie?
hejka... ciężko jest mi coś na ten temat powiedzieć bo u mnie jest odwrotna sytuacja. Bo ja mam rozmiar obrączki 9 (ale ja mam soczewkowe obrączki, czyli zaokrąglone od wewnątrz), a rozmiar pierścionka zaręczynowego 10 ( i trochę mi lata)... mi mówiono że obrączka powinna być mniejsza no ale to może zależy od jubilera?? nie wiem za to mój TŻ chyba będzie musiał powiększyć obrączkę przed ślubem albo zaraz po, bo łatwo wchodzi na palec gładko, ale przez nadmiar skóry wokół kości ciężko schodzi z palca....

Origa ja kupowałam w Sądeckiej pracowni (oni mają dwa salony) Cupicha ja polecam, siostra też tam kupowała i naprawdę oni mają wszystkie rodzaje obrączek i robią też na zamówienie
Stary 2013-01-29, 13:02   #118
Ashmira
Rozeznanie

Ja też kupowałam u Cupichy więc ciekawe, że Tobie kazali kupić mniejszą a mi większą dobrze, że mam obrączkę z samego złota to mogę zmniejszać i powiększać wedle uznania. Chyba zmniejszę przed grawerowaniem, bo boję się, że zgubię.

06.07.2013
Stary 2013-01-29, 13:15   #119
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashmira Pokaż wiadomość
Ja też kupowałam u Cupichy więc ciekawe, że Tobie kazali kupić mniejszą a mi większą dobrze, że mam obrączkę z samego złota to mogę zmniejszać i powiększać wedle uznania. Chyba zmniejszę przed grawerowaniem, bo boję się, że zgubię.
ehhh a masz soczewkę?? no ja też mam z jednego koloru złota. dokładnie żółtego, choć bardzo podoba mi się różowe złoto
Stary 2013-01-29, 14:00   #120
Ashmira
Rozeznanie

O ile soczewka to takie zaokrąglone obrączki to tak mam taką tradycyjną, moja mama ma taką samą tylko szerszą. Nie podobają mi się mieszane z białego i żółtego złota. A płaskie gorzej się nosi. Dlatego kupiliśmy takie. Nie było mojego rozmiaru w sklepie i chyba dlatego Pani sprzedała mi większą. Chociaż tłumaczyła się tym ,że obraczka inaczej zachowuje się na palcu i powinna być większa od pierścionka

06.07.2013
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości