![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Justii - aż sobie poszukam e-booka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ja też tę książkę zaczęłam niedawno czytać, doszłam do połowy ale musiałam przerzucić się na książki naukowe bo do kursu musze kilkanaście opanować i skończę ją dopiero na wakacjach, z resztą zawsze na wyjazdy biorę książki emily giffin bo wyjątkowo lekko się je czyta i są zawsze na czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
My do Tajlandii zaopatrzyliśmy się w filmy, książki i wszystko wróciło w stanie nienaruszonym, bo na takie rzeczy nie było czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - ile czasu zajęło Wam znalezienie sukni idealnej? Licząc od pierwszego odwiedzonego salonu? Bo, kurcze, mam niedosyt na myśl o tym, że chyba znalazłam swoją suknię już pierwszego dnia w pierwszym salonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w pierwszym salonie- pierwsza sukienka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Viollet - masz jeszcze tyle rzeczy na głowie jeśli chodzi o przygotowania - nie daj się zwariować! Ja akurat przymierzyłam wiele sukienek, ale jakbym mierzyła swoją jako pierwszą to odwiedziłabym mniej salonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() ![]() w piatek byłam na spotkaniu z przyjaciółką a jak do domu wróciłam to okazało się, że znajomi przyszli no i tak siedzieliśmy do 2 w nocy ![]() ![]() ![]() No a jutro znów do roboty- eh....... A i jeszcze Wam się pochwale- kupiliśmy bilety na koncert BON JOVI ![]() ![]() ![]() ![]()
#99 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - O! Bon Jovi - pamiętam jak śpiewaliśmy z bratem jego piosenki jak byliśmy mali... oczywiście wszystkie wyrazy poprzekręcane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
niki19,katie99kasia wiem o czym mówici.. dom, praca... teraz jeszcze sesja... ale zdamy to i będziemy miały potem za sobą, trzymam za nas kciuki
![]() ![]() Malgos_12 no dawno to fakt, ale pierwszy tydzień w pracy i trzeba było wszystko poukładać ![]() jojla kochana, spejclanie dla Ciebie w końcu obiecane fotki ![]() ![]() ![]() wybacz za jakość, ale pierwsze robione w świetle halogenów, a pozostałe w dziennym świetle telefonem TŻ, a ja nie obsługuję parametrów jego telefonu tak dobrze jak on sam ![]() kasioonya moja suknia na razie też wisi, ale chciałabym ją sprzedać, myślę o jakimś komisie ![]() justiii87 słyszałam o niej.. ale nie byłam pewna czy fajna, ale skoro polecasz to wezmę się za nią, jak tylko skończę to co teraz, bo jestem na etapie "Ciemniejsza strona Greya" i też mnie wciągnęło niesamowicie ![]() Viollet87 nie przejmuj się ![]() ![]() innego ![]() magnusia podasz przepis na carbonare? poszukuje sprawdzonego, a na internecie widziałam już kilka róznych wersji ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ![]() ...Tam Serce Twoje ![]() Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-20 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Wloszka - strasznie mi się podoba, a ten motyw kwiatowy na ścianie jest ekstra! i ten powieszany sufit z halogenami! wow!
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-20 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Malgos_12 dziękuję bardzo za miłe słowa.. na temat sufitu to ja się nie wypowiadam, bo jak oprowadzam kogoś po naszym mieszkaniu to mówię, że to nieślubne dziecko mojego TŻ
![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ![]() ...Tam Serce Twoje ![]() Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-01-20 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() dziś już trochę mówię, ale brzmię jak stare radio ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja trochę zazdroszczę dziewczynom mieszkającym w dużych miastach, gdzie jest wiele salonów o wyższym standardzie i z wieloma różnymi kolekcjami. gdybym miała taką możliwość, to pewnie przymierzyłabym więcej sukien - tak właśnie dla zabawy i przyjemności ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie, że weekend minął Wam tak przyjemnie - my też mieliśmy iść do znajomych, ale moje zaniemówienie pokrzyżowało nam plany... ale liczę, że w przyszły weekend wybierzemy się na disco większą grupą ![]() super, że macie bilety! a kiedy ten koncert? wloszka8 - śliczne te Wasze wnętrza. sami wszystko projektowaliście czy ktoś Wam pomagał? mój Mąż też uwielbia robić takie "kilkupoziomowe" sufity podwieszane z ciekawymi efektami świetlnymi. naprawdę macie super mieszkanie ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Gawa super zdjęcia z Keni! Też bym mogła tam pojechać
![]() Przyjemnego wypoczynku! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- kasioonya życzę Ci zdrówka! Masz sporo czasu na "wykurowanie" się ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- wloszka8 mnie się podobają Twoje firanki ![]()
![]() |
#105 | ||||
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() było super, naładowaliśmy akumulatory i mieliśmy w końcu troszkę więcej czasu dla siebie bo ostatnio się mijamy ![]() Cytat:
![]() moja suknia wisi w pokrowcu i czeka aż się zbiorę zanieść ją do pralni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też byliśmy dziś w ikei ![]() super! zazdroszczę koncertu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w piątek przyszła nasza szafa do sypialni i łóżko, szafa czeka na złożenie bo jest bardzo duża i mąż nie da rady sam jej poskładać. Dziś w ikei kupiłam pościel i kupiliśmy komodę ale nie wiem czemu wybrałam inny kolor niż zamierzałam, w ostatniej chwili wydawało mi się, że wybrana pierwotnie będzie za ciemna a okazuje się, że byłaby w sam raz ![]() ![]() a właśnie jakie książki lubicie czytać? ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-01-20 o 17:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
też miałam gości w weekend....był u mnie mój mały braciszek i siostra na noc. Bardzo mnie dzisiaj rozczulił......jak szliśmy spać, to powiedziałam im, że jak bedą się bać, albo nie bedą mogli spać z jakiegoś powodu, to mają przyjść do nas do sypialni.....oczywiście drzwi od naszych pokoi były otwarte....dzisiaj mi Wiktoria powiedziała, że Mati w nocy jak było ciemno, wstał i do nas poszedł, a potem zatrzymał się w drzwiach sypialni i wrócił.....zapytała się go dlaczego do nas nie poszedł a on: "bo oni tak słodko śpią i nie chciałem ich budzić". ale on jest kochany....ma dopiero 6 lat a o takie rzeczy się martwi.....
No a dzisiaj jeszcze przyszedł do nas mój tata na obiadek a potem pojechaliśmy do szpitala, do mojej siostry....ma zapalenie płuc.....kurcze, od śmierci mamy ciągle coś się u nas dzieje.......miesiąc temu Mateusz wrócił ze szpitala, a teraz ta starsza......zastanawiam się co jeszcze może nas spotkać.... A teraz z milszych spraw....wczoraj bylismy na małych zakupach, musielismy kilka rzeczy kupić do naszego mieszkanka.....coraz częściej myślę, ąby wyremontować już nasz trzeci pokój.....z tego względu, że coraz częściej myślę o powiększeniu rodzinki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- ja uwielbiam Harlana Cobena..... chyba 8 kupiłam, a tak poza tym to lubię takie typu: "arabska żona", "arabska córka", "księżyc we łzach", "ulice rajskich dziewic"....
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to Kochana remoncik i do dzieła ![]() Cobena też lubię ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-01-20 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Jojla - jak lubisz kryminalne to widzę, że Cobena znasz, lubię Alex Kava, Kinga, Gra o Tron - Georga Martina i mojego kochanego Mastertona - jedna z akcji jego książek rozgrywa się w Warszawie i jest związana z powstaniem. Bardzo lubię też tematykę II wojny światowej i przeczytałam wszystkie związane z tym lektury... ostatnio naszło mnie żeby przypomnieć sobie Inny Świat Grudzińskiego... a jeszcze romantyczna książka Rivers - Potęga miłośc(lub znana pod tytułem Chata w dolinie) dwa razy czytałam i płakałam jak bóbr. Z tego wszystkmiego zapomniałabym o naszej Rodziewiczównej - bardzo lubię jej książki i Żeromskiego Chata za wsią
Monika - mam nadzieję, że siostrzyczka szybko wróci do zdrowia, rzeczywiście ciężki to dla was czas, ale było mnóstwo stresu i niestety często odbija się to słabszym organizmem, dodatkowo zima z pewnością nie sprzyja dobremu zdrowiu. Trzymaj się kochana Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-20 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
kasioonya dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() ![]() monika860902 kochany braciszek ![]() jojla no to czekam teraz ja na zdjęcia Waszych wnętrz z niecierpliwością ![]() ![]() ![]()
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne mieszkanko ![]() ![]() a teraz przepis na carbonate ![]() 30-40 deko wędzonego boczku (grube plastry- takie ok 3 mm), 1 cebula, śmietana 36% (ja biorę Piątnicy), oregano, pieprz, oliwa. boczek pokroić i usmażyć (ja dodaję do smażenia aromatyzowanej oliwy np paprykowej) , pod koniec smażenia boczku dodać cebulę (pokrojona w grubą kostkę- tak ok 1cm. Na chwilę wszystko przykryś na małym gazie żeby się cebula udusiła. Potem dodajemy oregano i pieprz i śmietanę (dwa opakowania). Wszystko mieszamy aby się połączyło i pogrzało na małym ogniu i to wszystko ![]() Makaron można jakikolwoek choć ja jest albo ze spagetti albo z penne ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- 19 czerwca w Gdańsku ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
zdrówka dla siostry życzę ![]()
![]() |
#111 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||
Zadomowienie
|
Witam po męczącym weekendzie
![]() Zajęcia mnie wykończyły , w sobotę miałam 12 h zajęć z dojazdem 15 i miałam serdecznie dość ale wczoraj byłam tylko do południa i zrobiłam sobie małe wagary i spędziliśmy z tż-em miłe popołudnie ![]() ![]() Za to następny weekend zapowiada się imprezowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super , bardzo mi się podoba , nawet mamy podobną kanapę tylko w trochę innych kolorach ![]() Motyw kwiatowy genialny ![]() A powiedz mi jak ci się sprawują meble w tym kolorze ?? bo ja też mam takie ciemne i uwielbiam je ale nie nadążam latać i ścierać kurzy , ale to tez pewnie kwestia tego ,że drugi pokój nadal w remoncie i przez to bardzo bardzo się kurzy w całym domu ![]() Cytat:
Mały słodki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Trochę wspomnień. Nasz pierwszy taniec
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak samo jak się kończy weekend to tak samo reaguję a jutro do roboty... ech ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Ciekawy macie ten wystrój. Lubie taką jasną podłogę. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Ja swoją suknię znalazłam w drugim salonie. I to w tym do którego wcale nie chciałam wejść ![]() A suknia od razu mi przypadła do gustu jak ją znalazłam na necie. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie że ja dotychczas nie miałam okazji jesć carbonare... Muszę to wypróbować. BO brzmi smakowicie, tylko nie mogę się przemóc do boczku, można go czymś zastąpić?
![]() ![]() Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2013-01-21 o 14:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Rozeznanie
|
![]() ale nam się zima rozszalała. u nas bielutko i ciągle sypie ![]() ![]() Cytat:
![]() Twój braciszek jest rzeczywiście przesłodki ![]() ![]() ![]() super, że myślicie o poszerzeniu Waszego grona o kolejną istotkę ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję zakupów mieszkaniowych ![]() ![]() co do książek - już kiedyś pisałam, że od jakiegoś czasu wciągnęły mnie te, których akcja rozgrywa się w krajach Wschodu (Bliskiego i Dalekiego) lub których bohaterowie stamtąd pochodzą. tak na szybko trzy tytuły: "Tysiąc wspaniałych słońc" i "Chłopiec z latawcem" Khaleda Hosseini'ego, no i ciekawa "Bojowa pieśń tygrysicy" Amy L. Chua - rzecz w dużej mierze o wychowywaniu dzieci z perspektywy chińskiej matki żyjącej w świecie Zachodu. ale wstyd się przyznać, że dawno nie czytałam niczego poza tekstami związanymi z pracą...
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
"100 dni po ślubie", Coś niebieskiego, coś pożyczonego - to książki które polecam M. griffin są lekkie i można się przy nich zrelaksować.
Ja natomiast polecam (jeśli ktoś lubi przygody i trochę historii w tle) Władca Barcelony (I i II część) Katedra w barcelonie Ksiązki Kena Folleta igła - kryminał jak również przygodowe typu Filary ziemi, świat bez końca czy niebezpieczna fortuna. A teraz wyszła jego nowa książka II część Upadku Gigantów - Zima Świata ( książka której akcja toczy się podczas II wojny światowej). Ponadto lubie Panią Picoult chyba Jodi. Książki ciekawie napisane, z fabułą której nie zawesze można przewidzie. Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy napiszę. Teraz czytam Gra o tron.
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
o, to prawie Wasza rocznica
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.