Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 17:25   #91
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
i od drugiej załatwiłam łóżeczko
NO TYLE WYGRAĆ

właśnie dzwoniła z wiadomośćią,że chce kupić nowe i czy bym nie chciała..
jasne,że bym chciała! jest mega za je bi ste takie jak chciałam
wczoraj sie smucilas, a dzisiaj cieszysz! dzien jak wygrana w totka, co? suuuuper!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:25   #92
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja pierwsza?! to chyba dlatego, ze nie umiem sie nauczyc cytowac zbiorowo
dobre
Ale to naprawde proste
przy każdym poście,który chcesz cytować naciskasz te środkową ikonkę "wielocytuj" . Zaznaczasz wszystkie na które chcesz odpowiedzieć a potem na dole strony po lewej stronie dajesz "odpowiedz"

Otwiera Ci się okno odpowiedzi z wszystkimi cytowanymi postami.. Każdy zaczyna się nawiasem z napisem QUOTE i tak samo się kończy.. wypowiadasz się pod każdą wypowiedzią cytowaną i już

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:26   #93
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
łoooo Diablii ukłonyyy tyle postów ...kiedy ty spalas kobito heheh
ja to tutaj nocami sama ze soba dyskutuje a rano spie, jak wy plotkujecie i pozniej znow mam co nadrabiac, hehe.
Stary 2013-01-13, 17:27   #94
xal
Zakorzenienie

Was zostawić na chwilę ... tyle nadrabiania. Zrobię to później teraz wróciłam to głodnam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:31   #95
cloche
Zakorzenienie

no przeczytałam i nasunęło mi się to, o czym już wcześniej myślałam, nawet chyba głośno... nie kupię żadnych droższych sprzętów tylko dlatego, że dobrze je mieć. wiadomo, niektórych rzeczy się nie przeskoczy i trzeba mieć je od początku... ale łóżeczko mam zamiar mieć i dzidzia od początku w nim będzie spała. basta!
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No coś Ty
Pewnie,że nie..
Tylko piszę co u mnie w "zestaw" wchodziło kołderka z podusią były nogach łóżeczka

Całkiem sympatyczne koszulki Ja za to podpatrzyłam na marcówkach inne z rękawem 3/4 za 18 zł.. zaraz wkleje link

http://allegro.pl/sliczne-koszule-no...912814657.html
z tego wychodzi, że pościel spokojnie można kupić później

a te koszule zalinkowane to ... będą niewygodne moim zdaniem. niby którą ręką będziesz odpinała i zapinała po nocach te wszystkie guziołki? to już bym wolała normalną koszulkę zadrzeć do góry

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-01-13 o 17:33
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:31   #96
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

a z nudy patrzcie co wyliczyłam

w maju rodzi 39 mam

mamy na maj już 14 synków i 16córek..
czyli co-chłop teraz mój?

ja no nie wytrzymam do jutra..trzeba było kupić sobie usg
czyli majowe dzieci nam sie wyrownaly...ciekawe co u mnie chyba pojedziemy 16go, a nie 21, bo mnie ciekawosc zezre
Stary 2013-01-13, 17:32   #97
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Kurcze tak piszecie, że kołderka i poducha potrzebne dopiero góra za pół roku to może darować sobie ten zakup no i pościeli...
Nie wiem bez kitu, a pewnie wyjdzie tak, że wszystkie rady jakie wyczytam niekoniecznie im uwierzę i będę musiała się sama przekonać

A leżaczki to od kiedy są przydatne? Dla noworodków też?
Bo łóżeczko będziemy mięli na górze a ja większość dnia na dole i nie wiem co robić tak jak mycha czy kupować turystyczne jeszcze, czy kołyske?! Czy się pociąć i czekać, aż samo się wszystko okaże

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 17:33   #98
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja dziś też same dobre wiadomości, moi rodzice kupią nam łóżeczko, dziś mama mi zapowiedziała. Co do wózka i nosidełka(fotelika) też dostaniemy, tzn noo TŻ siostra nam pożyczy, on jest po jednym dziecku, praktycznie nie zniszczony. Nie jest może jakiś super, ale potem kupimy sobie fajniejszą spacerówkę. Ma też super kołderkę i pościel do łóżeczka, będzie pasowała i dla chłopca i dziewczynki, taka żółta z Kubusiem puchatkiem. Troszkę dostaniemy i bardzo się cieszę.
Przepraszam, że nie pamiętam która z Was, ale któraś kupiła takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczka-safari-z-...913339658.html i straaaasznie mi się podoba. Jak poznam płeć to będę rownież skłaniała się ku takiemu. Jest słodkie i będzie pasowało nam do mebli
pozytywna niedziela! wszystkie zadowolone, fajnie ze troche wydatkow odpadnie.
Stary 2013-01-13, 17:35   #99
candace1
Zakorzenienie

Wrócilismy z sanek ale było fajnie
Podjechalismy na dzialkę i zapadła decyzja o budowie - przynajmniej wstępna
Oczywiscie nie spieszy nam się bo najpierw musimy się ogarnąc z kasą ale...
axella - ja tez nigdy nie chciałam mieć domu. Miałam dom i nienawidziłam w nim mieszkac a dzis... Rozejrzałam się po okolicy (póki co zadupie) ale naprzeciwko stadnina koni (dla mnie ogromny plus), blisko do szkoły, kościoła, sklepiku, do stolicy samochodem max 20 min. Pociagi bisko jakby cos... Las za płotem (teraz też mamy las za oknem i zawsze tak było i tego nie chce zmieniać)...
Zamarzyło mi się więcej miejsca niż w 55 m mieszkanku - duza garderoba, spiżarka, duzy salon z kuchnia, ogromna łazienka gdzie nie będę się zastanawiać czy ma byc prysznic czy wanna...
Nigdy nie sądziłam, że przejdę taka przemiane, ale jak któras z Was napisala "nigdy nie mów nigdy.."
I jak mam wydać 600-700tys na 100m mieszkanie w Wawie to wolę ten dom pod Wawa...

Idę podgrzać małej pierogi bo po tych sankach wróciła głodna jak wilk
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:36   #100
xal
Zakorzenienie

Jednak szybciej się nadrabia po 50 postów na stronę
Cytat:
Właśnie dostałam cynka że dostanę fotelik,przewijak i leżaczek super,zawsze to pare stów w przódu jakby nie było..
Super
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no to krótka relacja ze ślubu:P
raz jeszcze
Cytat:

a z nudy patrzcie co wyliczyłam

w maju rodzi 39 mam

mamy na maj już 14 synków i 16córek..
czyli co-chłop teraz mój?

ja no nie wytrzymam do jutra..trzeba było kupić sobie usg
Też może się jutro dowiem, mam nadzieję, to, że co, też syn ma być?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:38   #101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dobre
Ale to naprawde proste
przy każdym poście,który chcesz cytować naciskasz te środkową ikonkę "wielocytuj" . Zaznaczasz wszystkie na które chcesz odpowiedzieć a potem na dole strony po lewej stronie dajesz "odpowiedz"

Otwiera Ci się okno odpowiedzi z wszystkimi cytowanymi postami.. Każdy zaczyna się nawiasem z napisem QUOTE i tak samo się kończy.. wypowiadasz się pod każdą wypowiedzią cytowaną i już
wiem, wiem pisalyscie juz kilka razy. ale ja jestem w goracej wodzie kapana. czytam i od razu musze nastukac odpowiedz. tak zeby aktualna byla, a nie po godzinie az pomysle co odpisac na kolejne wiadomosci z calej strony :P wybaczcie. postaram sie nad tym popracowac.
Stary 2013-01-13, 17:43   #102
Kinga_20
Zakorzenienie

Co do tego bloga jajko mądrzejsze od kury to mi podesłała przyjaciółka, bo właśnie z nią rozmawiałam na temat wyprawki, sama ma 1,5 roczną dziewczynkę i też już swoje przeżyła, jeśli chodzi o zakupowe szaleństwo Bądź co bądź trzeba to traktować z przymrużeniem oka, myślę, że każda z nas będzie się z siebie śmiała koło sierpnia/września, że po co kupowała to czy tamto, bo się w ogóle nie przyda - tego myślę, że się nie uniknie Ale blog jest całkiem fajny i tak dla wyluzowania można poczytać

U nas dzisiaj leniwa niedziela, zaraz idę grzanki na kolację robić

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:45   #103
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja to tutaj nocami sama ze soba dyskutuje a rano spie, jak wy plotkujecie i pozniej znow mam co nadrabiac, hehe.
hehhe no tak
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie, że kołderka i poducha potrzebne dopiero góra za pół roku to może darować sobie ten zakup no i pościeli...
Nie wiem bez kitu, a pewnie wyjdzie tak, że wszystkie rady jakie wyczytam niekoniecznie im uwierzę i będę musiała się sama przekonać

Bo łóżeczko będziemy mięli na górze a ja większość dnia na dole i nie wiem co robić tak jak mycha czy kupować turystyczne jeszcze, czy kołyske?! Czy się pociąć i czekać, aż samo się wszystko okaże
ja tam koldre i poduche wole miec odrazu a poducha dla noworodkow jest plaska wiec ja normalnie w posciel i koldre a kołdra w nogach jak Color pisala ehehe przynjamniej z mlodym tak mialam muisialam go cieplej ubrac bo nie lubil sie przykrywac , pierwszy miesiac polecam rozek w kazdym momencie maly byl spokojniejszy , lepiej spal jak byl taki zawiniety
a lezaczki sa od urodzenia , ale mysle ze zanim sie wlozy to tak zawsze te 2-3 tyg. mina poki tez mama do siebie nie dojdzie )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:45   #104
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ja sobie na początku pościel daruję kocyk jakiś fajny, nie wiem jeszcze... pewnie jakiś cieńszy i mniej cienki

a ja jak pamiętam z moim bratem początki to wyglądało to tak, że jak młody nie spał w łóżeczku, to spał w gondoli szczególnie jak wróciło się ze spaceru, podczas którego młody zasnął... jak tu budzić takiego aniołka? po prostu zostawiało się w wózku, który stał blisko kuchni, gdzie robiło się np. obiad. i był gicior a jak coś tam młody mlaskał, to się bujnęło nogą wózek i był dalej spokój...
Stary 2013-01-13, 17:46   #105
Ashyshqa
Zakorzenienie

A ja się znowu zaczytuję w opisach porodów tym razem u styczniówek. Jak to miło z ich strony, że mają je podlinkowane na początku wątku i nie trzeba się przedzierać przez stronice pierduł
Ale mówię Wam, pasjonuje mnie ten temat!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 17:50   #106
diabli
Zakorzenienie

podjechalismy na chwile do tesco, bo wykonczylismy zapasy mineralnej i hormony w ciazy to jednak niezle wyzwanie! prawie sie pobeczalam jak zobaczylam tz-ta wrzucajacego kase do puszki wosp jakims malym harcerkom
Stary 2013-01-13, 17:51   #107
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty
Pewnie,że nie..
Tylko piszę co u mnie w "zestaw" wchodziło kołderka z podusią były nogach łóżeczka
ahaa
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja sobie na początku pościel daruję kocyk jakiś fajny, nie wiem jeszcze... pewnie jakiś cieńszy i mniej cienki

a ja jak pamiętam z moim bratem początki to wyglądało to tak, że jak młody nie spał w łóżeczku, to spał w gondoli szczególnie jak wróciło się ze spaceru, podczas którego młody zasnął... jak tu budzić takiego aniołka? po prostu zostawiało się w wózku, który stał blisko kuchni, gdzie robiło się np. obiad. i był gicior a jak coś tam młody mlaskał, to się bujnęło nogą wózek i był dalej spokój...
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:52   #108
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A ja się znowu zaczytuję w opisach porodów tym razem u styczniówek. Jak to miło z ich strony, że mają je podlinkowane na początku wątku i nie trzeba się przedzierać przez stronice pierduł
oo, zapomniałam, że to moja pasja od czasu, kiedy mi powiedziałyście, że te linki są na początku uciekam czytać dalej!!!
Stary 2013-01-13, 17:54   #109
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
axella - ja tez nigdy nie chciałam mieć domu. Miałam dom i nienawidziłam w nim mieszkac a dzis... Rozejrzałam się po okolicy (póki co zadupie) ale naprzeciwko stadnina koni (dla mnie ogromny plus), blisko do szkoły, kościoła, sklepiku, do stolicy samochodem max 20 min. Pociagi bisko jakby cos... Las za płotem (teraz też mamy las za oknem i zawsze tak było i tego nie chce zmieniać)...
Zamarzyło mi się więcej miejsca niż w 55 m mieszkanku - duza garderoba, spiżarka, duzy salon z kuchnia, ogromna łazienka gdzie nie będę się zastanawiać czy ma byc prysznic czy wanna...
Nigdy nie sądziłam, że przejdę taka przemiane, ale jak któras z Was napisala "nigdy nie mów nigdy.."
I jak mam wydać 600-700tys na 100m mieszkanie w Wawie to wolę ten dom pod Wawa...

Za decyzję

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

No fakt może być w wózku...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hehhe no tak

ja tam koldre i poduche wole miec odrazu a poducha dla noworodkow jest plaska wiec ja normalnie w posciel i koldre a kołdra w nogach jak Color pisala ehehe przynjamniej z mlodym tak mialam muisialam go cieplej ubrac bo nie lubil sie przykrywac , pierwszy miesiac polecam rozek w kazdym momencie maly byl spokojniejszy , lepiej spal jak byl taki zawiniety
a lezaczki sa od urodzenia , ale mysle ze zanim sie wlozy to tak zawsze te 2-3 tyg. mina poki tez mama do siebie nie dojdzie )
Pewnie też się na tym skończy, że kupię wszystko co uznam za potrzebne, a później będę wyliczać co się zdało a co nie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-13, 17:55   #110
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Jak masz dom i sypialnia na górze a cały dzień na dole to bym jednak zakupiła to turystyczne łóżeczko..kołyska posłuży jedynie na chwilę.. turystyczne będziesz miała na długo

Cytat:
Wiesz? mnie jakoś mniej

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-13, 17:57   #111
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

smacznego dla małej

a można wiedziec dokładniej gdzie to jest pod tą wawą?
bo Ja tak mieszkam ...może lasu nie mam za oknem ale spacerkiem 15 minut i jestem na łąkach i strumyku...troszkę dalej las..

Cytat:
mnie też pasjonuje ten temat...każdy poród jest taki inny i zachwycający..
ach już nie mogę się doczekac

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 17:58   #112
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
podjechalismy na chwile do tesco, bo wykonczylismy zapasy mineralnej i hormony w ciazy to jednak niezle wyzwanie! prawie sie pobeczalam jak zobaczylam tz-ta wrzucajacego kase do puszki wosp jakims malym harcerkom
Ciąża to ciężki stan, ale akurat takie ludzkie odruchy też mnie wzruszają

Color chyba tak trzeba będzie zrobić z tym turystycznym, albo okaże się w praniu i kupi się jak już się urodzi...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-13 o 18:01
Stary 2013-01-13, 18:01   #113
potterka
Zakorzenienie

też podczytuje opisy.. czytałąm do tej pory listopadowo-grudniowe, a tu już styczniowe przecież

zaraz będzie nasza kolej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:03   #114
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oo mnie tez hehehe
Cytat:
Za decyzję

No fakt może być w wózku...

Pewnie też się na tym skończy, że kupię wszystko co uznam za potrzebne, a później będę wyliczać co się zdało a co nie
dokladnie chyba kazdy musi sie przekonac sam co mu jest potrzebne
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:06   #115
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
uff nadrobiłam

no to krótka relacja ze ślubu:P

Rano wariatkowo, trochę spóźnienie dotarliśmy do dworku, teściowa zapłakana, babcia też - to mnie już się miękko zrobiło przysięga krótka, TŻ pozpinany potem toast i zdjęcia, dostaliśmy prezenty i kopert
Później obiad - jedzonko pyszne, florystka się spisała, dekoracje cudne. Kwartet smyczkowy grał cudownie, goście zachwyceni, tort też wychwalony porobiliśmy mnóstwo zdjęć, była przemowa teścia, że będzie o mnie dbał jak o córko, że dzieci i pieniędzy nigdy za dużo i że syn to nie sugestia tylko plan i mamy działać do skutku:P

potem pojechaliśmy do hotelu i na rynek na zdjęcia - wymarzliśmy i ubłociłam suknię ale było warto:P

wrzucam jedną fotkę na szybko robioną komórką, jak dostaniemy profesjonalne to coś wrzucę

Wyglądałaś cudnie!

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witam się w kolejnej części
U nas dzisiaj 1 dzień II POŁOWY CIĄŻY AAAAAAA!!!
za 2 dni USG

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Brawa dla wszystkich, którzy przegłosowali NORMALNY tytuł wątku.
Sorry ale te wszystkie naciągane rymowanki mnie już drażniły, oby tak zostało!!! Poza tym niektóre się powtarzały już kilka razy na wizazu.

Ja po usg. Wszystko ok, ale dzidziuś zostanie chyba niespodzianką już się nie nastawiam ze dowiem się jaka płeć, a usg mam na każdej wizycie
Dzidziuś waży 620 g i jest tydzień starszy niż z om I od dziś jestem na L4, chwilo trwaj!!!
Rozmyślałam też nad tym rocznym macierzyńskim i chyba na niego nie pójdę bo nie wiem czy bede miała gdzie wracać, czy mnie nie zwolnią po 1,5 roku laby.
za wizytę!

Cytat:
O jaaa super!!!! Bardzo się cieszę bo jednak bądź co bądź to ulga finansowa wielka
I to jeszcze takie jak chciałaś to już wogóle

Ja być może łóżeczko dostanę ale to być może i jak już to bez materaca..Ale to lepiej bo jednak każde dziecko materac powinno mieć swój. Więc jeśli chodzi o łóżeczko to jak dobrze pójdzie to będę musiała dokupić materacyk i kołdre z poduszką bo pościel chyba dostanę od kumpeli po jej córce
Wszystko się dowiedziałam wczoraj,ale poczekam aż faktycznie to dostanę to wtedy będę się cieszyć
Oby!

Zjadłam czekoladkę, Twixa, michę lodów i co... I jestem dalej głodna...

Witam się w kolejnej części...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:07   #116
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

Color chyba tak trzeba będzie zrobić z tym turystycznym, albo okaże się w praniu i kupi się jak już się urodzi...

takie turystyczne łóżeczko fajna sprawa...Ja osobiście nie miałam i nie mam..ale leżaczek tak i też mi służyło..w takiej właśnie sytuacji..bo na dole mam kuchnie i salon..i wiekszośc dnia tam spędzaliśmy...gotując np..czy w ogóle domowe jakieś sprawy...czasami po prostu leżał w wózku w salonie ..jak był maleńki taki dwa tygodnie to na stole w kuchni w nosidełku..miałam na oku jak myłam np.naczynia
taka byłam kwoka i ciągle miałam go przy sobie(tak długo na niego czekałam)...he he teraz pewnie zdystansuje..

W

G
Stary 2013-01-13, 18:08   #117
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

No w sumie tak, ale co? będziesz małego zostawiać w łóżeczku na górze i siedzieć na dole? czy może będziesz męczyć cały dzień w leżaczku albo dywanie
Łóżeczko na dole się przyda w takim domu z pewnością i najlepiej właśnie turystyczne. bo jedno drewniane na górze w sypialni na stałe, a turystyczne w razie wyjazdu bach pakujesz i cześć
Kołyska to zły pomysł bo użyjesz do 4 miesiąca maks a potem? kolejny wydatek?
Ale to tylko moje małe luźne sugestie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-13, 18:10   #118
candace1
Zakorzenienie

Będziemy miały wiosenno/letnie dzieciaczki, więc kołderka może i się na początek nie przyda ale póxniej juz tak.
Z. jest dzieckiem zimowym i od razu miałam i podusie i kołderkę i od razu też z tego korzystałam. W szpitalu tylko korzystałam z kocyka.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
smacznego dla małej

a można wiedziec dokładniej gdzie to jest pod tą wawą?
bo Ja tak mieszkam ...może lasu nie mam za oknem ale spacerkiem 15 minut i jestem na łąkach i strumyku...troszkę dalej las..

mnie też pasjonuje ten temat...każdy poród jest taki inny i zachwycający..
ach już nie mogę się doczekac
Mała dziękuje

Kojarzę, że ty mieszkasz w Piasecznie?
To nasza działka jest po drugiej stronie wawy.
Kojarzysz Góraszke? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%9...C3%B3raszka%22
To okolice Góraszki. trzeba skręcić i przejechać kawałek przez las.

Ja wolę narazie nie czytać o porodach Poczytam bliżej kwietnia... albo może lepiej nie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:11   #119
maarchewka
Zakorzenienie

co do domów.. Mi tam się marzy domek..Już zaczęłam odkladać pieniądze.. Ale mieszkając w Warszawie to jakaś utopia jest nazbierać na coś takiego..

Wychowywalam się w domu, na przeciwko park, za domem łaką. sąsiedzi tylko po bokach.. Sąsiadów się znało.. Nikt nad głową nie łaził.. Miejsca mnóstwo na wszystko, ogród gdzie można mieć warzywa i owoce.. Można w lecie walnąć się na trawce i opalać.. Mieć psa i kota..

A w bloku to ja się duszę.. Ciągle ktoś łazi.. na górze, na dole, z boku..Tu się kłócą, tam rzygają, tu pierdzą.. 53 mkw do dyspozycji.. Sąsiadów prawie nie znam w ogole.. Co chce zrobić w mieszkaniu to muszę się spójdzielni pytać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 18:16   #120
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy miały wiosenno/letnie dzieciaczki, więc kołderka może i się na początek nie przyda ale póxniej juz tak.
Z. jest dzieckiem zimowym i od razu miałam i podusie i kołderkę i od razu też z tego korzystałam. W szpitalu tylko korzystałam z kocyka.

Mała dziękuje

Kojarzę, że ty mieszkasz w Piasecznie?
To nasza działka jest po drugiej stronie wawy.
Kojarzysz Góraszke? http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%9...C3%B3raszka%22
To okolice Góraszki. trzeba skręcić i przejechać kawałek przez las.

Ja wolę narazie nie czytać o porodach Poczytam bliżej kwietnia... albo może lepiej nie

nie..kochana do piaseczna to Ja mam daleko...
mieszkam w Piastowie ...łącze się z Pruszkowem i Wawą...

a Góraszki nie kojarzę ..niestety

o porodach czytac to nic ale filmy z krwawych porodów to już trzeba miec mocne nerwy
Ja lubię..

W

G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości